Épelméjűek

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Jó nagyokat utaztatok [​IMG] az éjjel... Nem vagytok fáradtak?
    Ma valami sütőben készülő ebédet találok ki, arra pont alkalmas az időjárás...

2. .Emama.

.Emama. Fórum elő legendája

Megtaláltam a torony építéséről a képeket. Hozom őket és egy kis leírást is hozzájuk.

Az 1889. évi világkiállításra készült, az eredeti tervek szerint a kiállítás után lebontották volna. Csak azért menekült meg, mert az akkoriban újnak számító távíróhoz szükség volt az antennák elhelyezésére, amire a torony kiváló lehetőséget adott. A I. világháborúban innen fogták el a rádióadásokat és fejtették meg a kódolt üzeneteket.
    A világkiállítás az ipari fejlődés bemutatásáról szólt, ezért is kapott helyet Effel terve. A torony 26 hónap alatt készült el. Az építmény hihetetlen sebességgel épült: havonta 12 méterrel lett magasabb. Az építkezésen csak az elemek összeszerelése folyt, azok mindegyike a Levallois-Perret-i üzemben készült, és onnan szállították a helyszínre. A tornyot tizenötezer fém elemből és félmillió csavarból illesztették össze, pontos műszaki rajzok alapján.

1, egy a tervrajzok közül
    2, a kezdetek
    3, az alapok
    4, az első fémszerkezet felállítása
    5, 1887. december
    6, 1888. március
    7, 1888. május
    8, 1888. augusztus
    9, 1888. december
    10, kész
    11, napjainkban

Szia Kukucska! :) Ilyen klassz repcsivel nem fáradhattunk el ;)

Mi finomat alkotsz? Mesélj, adjál valami jó ötletet a főzéshez nekünk is :)
    Én tegnap Pékné csülköt csináltam :pxD

3. kpe59

Tepsis döbbenet lesz...
    A tepsi aljára nagyobb darabokra vágott krumplit teszek, megszórom borssal, sóval, vegetával.
    Aztán ráborítok mindent, amit rablóhúsnak szoktam feltűzdelni.
    A végén zsírjára sütöm és megdöbbenek, [​IMG] hogy milyen finom lett... [​IMG]

4. .Emama.

xDxD
    Az tuti is, hogy nagyon finom lesz ;) Réges-régen csináltunk ilyet fóliába pakolva és parázson megsütve, az is jól sikerült mindig :)

11:35
    Korai volt az örömöm tegnap. Ma pont ugyanolyan rossz a fórum mint tegnapig volt :(

Utoljára szerkesztett: 22.8.15
  5. Kriszti

Kriszti Fórum nagymestere

Sziasztok!
    Érdekes volt olvasni Londont, kicsit újra ott éreztem magam. Igazad van Dóri, az angolok módfelett udvariasak, és mindenért elnézést kérnek, ha nekik mégy is. Nekem nagyon tetszett, hogy nem tudtam megállni az úttest szélén (mikor bambultam, hogy merre kellene menni), mert hirtelen megállt a forgalom, és várták, hogy átmenjek. Muszáj volt átmenni. Utána pár perc múlva visszafordultam, azonnal megállt a forgalom, és vissza mentem az eredeti oldalra. Utána már vigyáztam, hogy ne menjek a járda széléhez sose. Aztán tetszett az is, hogy egy csapat kínai (japán, akármi) csapat állt a Temzénél, és a rendőröket kérték meg, hogy fotózzanak. A két rendőr előtt vagy 8 fényképező, lehajoltak, vették az egyiket, katt, és hajoltak a következőért. Sajnos nem tudtam megörökíteni, annyira hirtelen történt. De haláli volt! Az is tetszett, hogy a londoniak finom öltönyben, kosztümben mentek reggel az utcán, lábukon agyontaposott sportcipő, a magassarkút ill. a félcipőt szatyorban vitték magukkal. Tetszettek a hatalmas parkok is. Viszont tényleg írtó nagy távolságok vannak. Én nagyon szerettem Londont. Gyönyörű, sajátos épületek, tisztaság, igazi egyedi hangulat. Ugyanez Párizsról nem mondható el. Koszos. Aki szídja Budapestet, az menjen el Párizsba is. Láttam hajléktalanokat, szemetet, szétszedett kerékpárt, stb. És Budapest ráadásul sokkal szebb. Szebb épületei vannak. Engem Párizs nem bűvölt el. Az Eiffelről tényleg csodás a kilátás, ennyi. Viszont a Szajnán a hajókázást tilos kihagyni. És ami Mikszának tetszeni fog: a motorosok külön becsben vannak tartva, mehetnek az autók között, és nem húznak rájuk, nem dudálnak, hanem elengedik őket. A bicikliseknek, motorosoknak Londonban is nagy elsőbbségük van, a piros lámpánál előre mennek. Ott a közlekedéskultúra hihetetlenül magas színvonalú.
    Még a farnciákhoz: Tours és Villandry. Előbbi katedrálisa előtt álltam, és csak néztem felfele, és csak néztem, és nem akart vége lenni. Felér az égig! Ha ott állsz a kapuban és nézel felfele, az valami hihetetlen érzés! (Sajnos Párizsban a Notre Dame-ot közelről nem láthattam, a környéke le volt zárva, akkor volt a pápalátogatás. Jó pár évvel ezelőtt...) Villandry-t pedig a kertimádóknak kell látniuk (azért a kastély se kutya). Zöldségekből alakítanak ki olyan "virág"ágyásokat, hogy az ember lélegzete eláll. Rá lehet keresni a neten a kastély parkjára, de élőben kell látni! Zseniális! Meg persze a többi kastély is gyönyörű a Loire mentén.
    Régen jártam erre, de most hagytam olvasni valót. :D

6. kpe59

Nem akartam reggel elrontani az örömödet, hogy nálam minden változatlan. Úgy látszik nálad is csak átmeneti javulás volt.
    Az ebéd finom [​IMG] lett, mint mindig, nincs is kedvem mosogatni...

7. .Emama.

Szia Kriszti! :) Ritkán jössz, hiányollak is :oops:

Amiket írtál az roppant érdekes, egy ilyen röghöz kötött figurának, meg amilyen én vagyok, pláne.;)Én részemről nagyon szívesen olvasok a külföldi élményeitekről. Ráadásul ezek ugye nem is turista élmények, aki ott él huzamosabb ideig az egész más szemmel látja és tudja leírni a kinti életet, mint aki csak pár napot tölt valahol. :)

16:45
    Azért én csak kerestem pár képet azokról a helyekről amiről írtál. Nyilván nem ugyanaz, mint élőben látni, de a semminél mégis több.
    Hozom megmutatni, mert nem biztos, hogy mindenki tudna időt szánni a megkeresésükre ;)
    Tours: 1, 2,
    Villandry: 1, 2, 3,

Az ebédet egészségedre, a mosogatás meg fog várni, nem kell elkapkodni ;)

A fórum bosszant, nagyon reménykedtem benne, hogy tényleg megjavították, bár hivatalos értesítést nem kaptunk róla. Kár, hogy csalódnom kellett :oops:

babahalak, Zsémbes-banya, Vadóc és 2 más kedveli ezt.
  8. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Sziasztok!!!
    Hűs az idő,de nekem pont jó....
    A farmon csendes termelgetés,a nyulakat kell pajtába hajtani.A tenyésztés nagyon jól sikerült,elégedett vagyok!Mára befejeztem,ha lesz kedvem,holnap folytatom......
    Kellemes délutánt kívánok!!!

9. Kriszti

Kriszti Fórum nagymestere

Én mindenkinek azt tanácsolom, hogy ha bárhova is megy, ne utazási irodával tegye. Interneten nagyon jól le lehet intézni mindent. Szállást foglalsz, a nevezetességeket előre kiírod, térkép van hozzá ráadásul valós képeken láthatod, hogy merre kell menni. Annyira jól le lehet szervezni. Utazási iroda az épületeket mutatja meg, de az embereket, a szokásaikat nem. Ha magad mégy, és pl. Londonban előveszed a papír térképet, oda megy hozzád az utca embere, és megkérdezi, hogy segíthet-e. A buszra várva sorrend van, és nem tolakszanak, engednek. A rendőrök nem olyanok mint a magyarok: emberiek. (Egyik ismerősöm gyenge angol tudással meg akarta kérdezni az egyik rendőrtől, hogy segítene-e neki. A rendőr levette a sárga fényvisszaverős mellényét és ráadta a srácra. Kiderült, azt kérdezte, hogy segíthet-e, mármint ő a rendőrnek.) Egyszer éjszaka tűzriadó volt. Egy diákszálló 4. emeletén voltam. Mire leértem, a tűzoltók már ott voltak - és hangtalanul! Nálunk itthon a lakótelepen van a tűzoltóság, és éjszaka ha riasztás van, akkor visítva vonulnak ki, hiába nincs egyetlen autó sem az utcában.
    Azért ami nem tetszett, hogy a hideg és a meleg víz külön folyik, de szó szerint külön, nem vezetik össze, nincs langyon víz. (Legalábbis amikor én ott voltam.) A boltokban olcsóbban tudsz vásárolni, mint itthon, mert rengeteg az akciózás. Ami drága, az a lakbér és a közlekedés. És ténylegesen mindenütt mindenki segítőkész. Ja, és tudnak mosolyogni. Nem vájkálnak a másik életében, a magánélet szent. Utcaszintű ablakokon nem volt függöny, és nem bámultak befele. Ha pedig beülsz egy pub-ba, nemsokára valaki beszélgetni kezd veled.
    Még egyet a segítőkészségről: London és Luton (reptér) között kb. 1 órás az út. Egy lány elaludt, és azzal a hajnali busszal ment Lutonba amelyikkel mentem én. A sofőr amennyire és ahol lehetett, szinte száguldott. Tényleg percek hiányoztak, hogy nem érte el a lány a repülőt. A buszsofőr magát érezte hibásnak, még a végén a lány vígasztalta, hogy ne érezze magát hibásnak!
    Buszok: volt olyan, hogy utaztam Cambridge-be, a piros lámpánál (még Londonban) a sofőrsrác elővette a térképet, kiteregette a kormánykerékre, és nézte, hogy merre kell menni. Csak néztem. De elértünk a végcélba.
    Hirtelen ennyi jutott eszembe. Szóval London zseniális. Csak sok pénzzel kell kimenni. Majd még írok.

10. .Emama.

Szia Pjotr! :) Gratulálok a sikeres tenyésztéshez! :)
    Az idő nekem is nagyon kedvemre való, ha már nem lenne melegebb (ne szedje le senki a fejemet légy szíves!;)) az idén, én már azt sem bánnám ;)xD
    Mit csinál a cicád? :)

Köszönöm ezt a beszámolódat is, nagy élvezettel olvastam :) Várom, ha lesz még mesélni valód :)

11. pjotrovov

Szia!
    Tényleg másabbak mint mi.....Ám ez kezdődik az iskolában,ahol az életre tanítják a gyerekeket...Semmi fölösleges dolgot nem tanítanak.Az életre nevelnek.Megtanítanak tanulni,ami azt jelenti,ha ki is esel egy időre a suliból,tudod folytatni később,föl tudod a fonalat venni.A történelem sem járta őket meg mint minket........Egyszóval a két világot nem lehet összehasonlítani......És a legfontosabb:rendes munkáért rendes bér jár,amiből tisztességesen meg lehet élni.Nem kell stresszelni nap mint nap.......De ennek történelmi okai is vannak.Jajj,de nem akarok ebbe belemenni.....

12. hóóvirág

hóóvirág Fórum félistene

Sziasztok! :)

Szia! :)
    Nem is akarlak meggyőzni, ha lehetőséged van, mindenképp repülj, gyönyörűűű :) (ha minden simán megy)
    Fent gyönyörűen süt a nap, gyönyörűek a felhő formái... Ha szép, tiszta idő van, le lehet látni, azt nagyon szeretem :)
    Volt olyan, hogy ahogy ereszkedtünk, szépen, fokozatosan, a felhőkön át, volt egy pillanat, amikor kinéztem, nem tudtam megörökíteni, de az valami csoda volt, a felhők közé beragyogott a nap, és mindenféle felhőpamacsok vakítottak fehéren...lenyűgöző volt :inlove: A felszállás az hihetetlen xD Belenyomódsz az ülésbe xD
    Mindig azon szoktam gondolkodni, hogy repülővel, két és fél óra az út, mikor autóval mentünk haza, az 24 óra kb. :sleepy:
    Németország valami hihetetlen nagy!!!! Mikor már csökkenek a km-ek, örvendezünk, aztán GPS kiírja, és mondja, a következő 300 km...és így tovább :( Egyszer, az Alpok felé mentünk haza éjjel, és épp telihold volt, fantasztikus látvány volt :)
    Be szokták mondani a repülőn, hogy most épp 1000 km/órával haladunk, kint -50 fok van, hol járunk épp, milyen magasan...
    Szóóóóval, nem akartalak lebeszélni, repülni csoda, csak nekem beárnyékolta ez az eset, meg mostanra olyan sokat mentem, hogy kicsit "macera" lett...Hajnali kelés, mindent bepakoltam-e, odaérünk-e időben, bőrönd becsekkolása,biztonsági kapu, sorban állás, várakozás....

Ha bármiben tudok segíteni, akár infó, akár bármi, szólj nyugodtan ;)

Szia! :)
    Ezzel a repcsivel bármikor, bárhova ;)

Úgy szeretem, amikor leírjátok, mit főztök :inlove: Szeretek új dolgokat kipróbálni, és szeretek ötleteket kapni főzés terén...;)

Szia Ema! :)
    Annyira érdekes volt, amit leírtál és a képek is :) Köszi :)
    Moszkvában is nagyon egyediek az épületek..Mi lett a sráccal végül?

Szia Kriszti! :)
    Meddig voltál itt?
    Annyira nevettem, a kosztümös mondatodnál, mert ez tényleg nagyon így van...ez volt az első dolgok egyike, amire rácsodálkoztunk...Nagyon sokan úgy mennek dolgozni, hogy kosztümöt vesznek fel, és valóban ott a lábukon a neonzöld, a fehér, a fekete sportcipő xDxD Nincs igazuk? Ha olyan helyen dolgoznak, legalább utazás alatt vigyázzanak a lábukra...:)
    A rendőrök valóban jófejek... Van tekintélyük, mégis kedvesek...
    Itt nem találsz rendőrt bokorban meghúzódni...rögzített trafik vannak, lehet tudni, hol, lassítanak és ennyi.

És megint csak igazat kell adnom, Párizs rettenetesen koszos. :sleepy:
    Itt, Angliában, ha vezetsz az autópályán, sehol nem látsz reklámplakátokat, ha van is, egy-egy mutatóban csak...És nincsenek villanyvezeték-oszlopok a mezőkön, és sínek sem túl gyakran keresztezik az utadat. Egy-két helyen van sorompó, úgy oldották meg, hogy az autós/gyalogos forgalom lehetőleg ne találkozzon a sínpályával.
    Nna, most, ahogy átértünk Franciaországban, ezek a dolgok elsőre a szemem elé kerültek...de én örültem neki :inlove:
    Azt éreztem, Istenem, újra Európában vagyok xDxD
    Párizs előtt hatalmas, szép erdők mellett vezetett az autópálya, de ahogy beértünk, döbbenet...Grafitik, kosz, tömeg, a diadalívnél nem számoltam össze, de sok sáv, és összevissza mennek, belsőből kifelé, külsőből befelé..félelmetes volt...
    Egy zebránál, mikor zöldre váltott a lámpa, elindultunk, egy taxis meg kb. 60-al kanyarodott, megállás nélkül.
    Ha akkor nem húzom vissza Anyumat....onnantól kezdve, hiába volt zöld nekünk, ötször körbenéztünk, mielőtt elindultunk volna..
    A Tours és Villandry nekem kimaradt, jó, hogy Ema hozta megmutatni :)

És egyetértek Veled, akárhova megyünk, mindig önállóan megyünk.
    Azt nézem meg, ami érdekel, amikor szeretném stb. :)
    Szokott lenni légitársaságoknál olyan nap, amikor kettő repjegyet adnak egy áráért... múltkor így jöttünk haza...
    Ha nincs nyári szezon, vagy karácsony, már lehet találni 19.000 Ft-ért jegyet.. a karácsonyi jegyárak azok horribilisek...
    Tényleg így van minden, ahogy leírtad...
    Sokat gondolkodtam azon, mitől függ, hogy itt tényleg nagyon sok mosolygós embert látsz..csak a pénz nem lehet indok..vagy mégis..?
    Általában, ha közlekedési dugó van, ott is nyugodtan végigvárják a sorukat, és többször volt már olyan is, hogy álltunk egy lámpánál, kinéztem, és rám mosolygott hol egy anyuka, hol egy lány, hol férfi...
    A szolgáltatás pedig valóban szolgáltatás..
    Van itt egy kártya, aminek az a neve, hogy Oyster Card. Ezt fel tudod tölteni automatákban, boltokban...Ha felszállsz a buszra, odaérinted egy sárga csíkhoz, bippel egyet, és mehetsz, metróknál is vannak ilyen kapuk.
    Történt egyszer, hogy nagyon fáradt voltam, és elnyomtam az automatánál egy gombot, ami azt eredményezte, hogy a bankkártyáról levonták a pénzt, az Oysterre viszont nem került rá, mert megállíthattam a folyamatot..
    Mérges voltam, mert ahogy Kriszti is írta, nem olcsó a közlekedés...Nno, gondoltam, ez volt a tanulópénz...
    Képzeljétek, minden reklamáció és szó nélkül, nem tudom, hány napra rá, de láttam a bankszámlámon, hogy visszautalták a pénzt...

Jujj, de sokat írtam már megint, szóljatok, hogy menjek a dolgomra...:oops:

13. pjotrovov

Köszönöm!
    Ilyen mázlim még sosem volt......Olyanokat ugrott,hogy volt amit 2x kellett megnéznem,tuti a dolog????
    Zagh most kapott enni,ilyenkor rendetlenkedik mindig.Föl-alá rohangál az egész házban és hangosan kiabál közben.....

Frankné, Zsémbes-banya, Vadóc és 2 más kedveli ezt.
  14. .Emama.

Mik sikerültek a tenyésztésben?
    A cica örömében vagy elégedetlenségében kiabál? Utóbbit nem hinném igazán, azt hiszem jó ellátásban lehet része nálatok ;):)

Szia Dóri! :) El ne menj!!! ;)xD Úgy örülök, hogy ilyen érdekes dolgokat meséltek, nekem borzasztóan tetszik :)
    Nem tudok hosszassabban felelni rájuk, mert nincsenek hasonló élményeim, amit megoszthatnék, de attól még minimum kétszer elovasok mindent, mert érdekel :)

A srác eltűnt az éterben ;)

15. hóóvirág

hóóvirág Fórum félistene

Köszönöm, Ema! :)
    Hoztam Nektek képeket:

http://kepfeltoltes.hu/150822/DSCF3926_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ez az Oxford Street:
    http://kepfeltoltes.hu/150822/IMAG0697_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A London Eye, szilveszterkor itt lövik a tüzijátékot :)
    http://kepfeltoltes.hu/150822/DSCF3864_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Greenwich, a 0 fok, háttérben a felhőkarcolók, azt a részt úgy hívják: Canary Wharf, bankok, irodák vannak ott:
    http://kepfeltoltes.hu/150822/20131016_171103_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Itt laktam, a Temze-parton:
    http://kepfeltoltes.hu/150822/20131205_072934_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Nagyon szeretem az itteni felhőket:
    http://kepfeltoltes.hu/150822/IMAG0582_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A Stonehenge:
    http://kepfeltoltes.hu/150822/IMAG0528_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Nem tudom, miért, de amikor tanultunk a Stonehenge-ről, láttam róla képeket, mégis én völgybe képzeltem, és sokkal hatalmasabbnak a köveket...
    És kiderült, egy domb tetején van, az útról már látszik, és körülötte legelésznek a juhok xD

16. pjotrovov

Sima tehénből lett zŰrtehén,miniből aranymalac,és lett egy szerelmes szerelmes üsző :) Egymás után.....
    Zagh mindig ezt csinálja,kaja után parádézikxD

17. hóóvirág

hóóvirág Fórum félistene

Aztaaaa..! Gratulálok!!! :)
    Most álljak neki én is? xD Mikor már lemondtam róla..?

18. .Emama.

Köszi a képeket, nagyon klasszak. :) Az kár, hogy sötét, amire azt írtad, hogy itt laktál, abból majdnem semmit nem lehet látni, legalábbis a Temzéből. A többi képen nekem tetszik a Temze, szépek a hidak is.
    A felhős kép gyönyörű, nagyon szeretem én is a felhőket. Azt hiszem azt el is emelem a képernyővédőmbe ;)
    Az Oxford Street hangulatos városkép, nem egy dübörgő, "idegbeteg" nagyvárosi képet mutat :)
    A Stonehenge-ről én már mintha láttam volna birkás képet valamikor xD

Hát ez igen gyönyörű felhozatal, még egyszer gratulálok hozzájuk! :) Ilyenkor érzi úgy az ember, hogy mégis érdemes tenyészteni néha ;):)
    Nekünk egy bolognese kiskutyánk volt régebben, az tudott néha olyan rohangálást csapni a lakásban, hogy a kanyarokban a feneke megelőzte a buksiját is. Kipörögtek a lábai, de csak rohant tovább. Olyankor mindenki megállt ahol éppen volt, egyrészt mert borzasztóan kellett nevetnünk rajta, másrészt nem lehetett tudni, hogy mikor kinek a lába alá szalad be a következő pillanatban. Az is nagyon aranyos kis műsor volt :)

19. hóóvirág

hóóvirág Fórum félistene

Néééééééézd csak:

http://kepfeltoltes.hu/150822/20140605_212744_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    http://kepfeltoltes.hu/150822/IMAG0098_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    http://kepfeltoltes.hu/150822/IMAG0132_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

xDxDxD Az állatok tudnak viccesek lenni...

20. brozsa

brozsa Fórum parancsnoka

Jaj de nagyon jól éreztem magam amíg olvasgattalak. Nincs neked valamilyen írói vénád?
    Élvezet olvasni a kis szösszeneteidet.Én már akkor is vágyom haza, ha csak három napra elmegyünk(országon belül), alig várom, hogy a saját kis ágyikómba aludjak.

Olvasgattam, hogy sima tehén adott zűrtehenet, hát én meg ki vagyok akadva, három ötös szintű, és egy hatos méhecskéből adott egy ötös szintűt. Na erre varrjatok gombot! Szupertápvásárlás lefújva a gazdakörik, meg elférnek ott ahol vannak, tőlem sokáig ott lesznek.

Ma majdnem egész nap barackot tettem el, kicsi és bió, de rengeteg van belőle.Kár lett volna veszni hagyni, ilyet biztosan nem kapok a piacon.

Szép estét mindenkinek, és sikeresebb tenyésztést!
    Ha éjszaka megint útleírások lesznek, akkor fönnmaradok akár éjfélig is.

Frankné, Vadóc, .Emama. és még 1 ember kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.