Épelméjűek

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

A kettő az hagyján, de akkor még itt vagyok én is... [​IMG]

Vadóc, Vakond-Gazda, babahalak és 3 más kedveli ezt.
  2. .Emama.

.Emama. Fórum elő legendája

Nagyon érdekes dolog ez, már eleve az öröklődés az. Vannak tulajdonságok amik dominánsan öröklődnek, és akkor egyszer csak minden ismert "törvényre" fittyet hányva születnek gyerekek. Ezek is valami ilyen csodák :)

Hoztam nektek egy dudát, próbálgassátok, én addig elmegyek aludni ;)

Vadóc, Vakond-Gazda, babahalak és 2 más kedveli ezt.
  3. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Szervusztok Kedveskéim!

Az csiripelték a kismadárkák, hogy nevenapja van ma.
    Ezért aztán kedves virágszál,
    Azt kívánjuk mind-mind itt e szép napon:
    Ragyogjon rád napfény, boldog légy nagyon.
    Szíved sose féljen, bánat sose érjen,szerencse kísérjen .

Utoljára szerkesztett: 30.8.15
  4. Zsémbes-banya

Zsémbes-banya Fórum elő legendája

Ne ess kétségbe Erzsi! Sok jó (őrült)ember kis helyen is elfér!;)
    Persze! Dudálgassak, a mosogatást meg ki csinálja meg? Süti kész!:p
    Erről eszembe jutott Sütike! Talán hamarosan jó hírekkel jön!:)
    Szia!
    Aggódtam érted, azt hittem baj van, vagy a bicegjid makrancoskodik. Jó látni, hogy vidáman forognak a kerekei!:)

Aztán hiányzik már Bettike, Juditka, Kriszti, Lona, nagyon régen járt errefelé W.telek Gabi, és mi van Évinkkel?:( Apa nyilván dolgozik, Miksza elgurult, Istit hiába említem úgysem jön. Ez nem sorrend, mert sorrend az nincs.:)
    Márti mamáról azt hittem rendszeresen jön majd, úgy látszik nem tud.
    Nnnnna. akit véletlenül kihagytam volna, az is hiányzik!;):)

Kávé: [​IMG]

Utoljára szerkesztett: 30.8.15
    Vadóc, Vakond-Gazda, babahalak és 4 más kedveli ezt.
  5. gyongyvergazda

gyongyvergazda Fórum hercege

Jééééééé mennyi gyönyörű rózsaaaaaaaaaa:)! S ki köztük a legszebb, na ki:p;)xD? A legszúrósabb;):)!
    Nagyon szépen köszönöm kedves barátaim:inlove::)!!!
    Igazán megmelengettétek szívemet, lelkemet, pedig elég hőség van így is :eek:;):)!

Csak úgy, mert szép :)!

6. .Emama.

Szia Bicikláis Lány! :)
    Én is nagyon örülök, hogy felénk kerekeztél, már nagyon hiányoltalak :)
    Mi újság van felétek, no már a melegen kívül? ;)

Sütikét én is akartam írni, ma napközben sokszor eszembe jut. Ma ment babalátogatóba ha minden igaz, remélem sikerül híreket hoznia vagy legalább üzenni :)

Szia Gyöngy! Tényleg szép :) Köszönöm :)
    Hogy vagytok? Ha lesz egy kis időd, szívesen olvasnék kicsit többet is tőled :)

7. gyongyvergazda

No akkor nekilátok írni egy csöppet ;):)!

Épp most jöttem fel a kertből, szedtem egy kis
    Ez a vasárnap délutáni fejtörő;)
    Egy kicsit büszke vagyok rá, mert én telepítettem a környékünkön elször, most 3 éves bokrocskák és már gyönyörűen termett az idén. Leszedtem az egyetlen szem szilvácskánkat is, az is az én oltásom, 4 éves fácska, meg az első körtetermést, amiből már jól lehetett lakni. Ügyesen felszeltem a szem ringlónkat négy részre és eloszottuk. Édesebb volt mindennél:).
    A sok paradicsomot már nem győzöm eltenni: készítettem már levet, kecsapot, paradicsomszószt, jövő héten meg megyek édesanyámhoz segítek neki zakuszkát eltenni. Szintén saját paprikából, murokból, hagymából. Csak a vinettát kell megvegyem melléje, az nálunk nem érik be. Nagyon jól mondta, írta kedves Elzemari, friss ropogós házikenyérrel meg egy kis füstölt kájzerrel mennyei étek.
    Apropó házikenyér: palack ide, palack oda, szellem ide, szellem oda, bizony én rád hajtok;) kenyérsütés ügyben. Muszály lesz majd nekem eláruld a titkát :)!

A szülemtől nem messze lakik egy molnár, aki remek teljes kiürlésű lisztet készít , ráadásul nagyon olcsón, abból meg kellene süssek finom kenyeret :). Lett már belőle pizza, szilvás lepény, palacsinta, csokis keksz, most a kenyér van soron;):). Ugyhogy kell a segítség, punktum-.-;):).

Volt két napja nálunk egy floridai házaspár húsokat sütögetni.
    Jókat derültetek volna ahogy próbáltam angolul beszélni:eek:xD. Mondtam ilyen nyalánkságokat, hogy small space a small place helyetto_O. Az úriember készen hozta a bepácolt húsokat, krumplisalátákat. Náluk ebben nagyok, a barbecue készítésben. Jó sok mézzel, hogy ragadjono_O;) a fogadhoz legalább, hamár nincs kellőképpen megsülve;)xD. No csak a kislányom arcát kellett volna látni, mikor megkérdezte, hogy miért édes a húso_OxD. Nekem nagyon ízlett, egy kicsit erőteljesebben fűszereztem volna talán , egy csöppnyi balzsmecettel kiegészítve;).
    Na megyek egy kicsi ventillátoros cukkinit sütni;), majd még jövök:).

Sütike kedves, kitartást nektek!!! A kisbaba már tudja, hogy minden rendben lesz, még csak titeket kell meggyőzzön róla:).
    Sokat sokat gondolok Rátok!!!

Puszka mindenkinek, mégegyszer köszönet a sok éneklő, daloló, táncoló, szépelkedő rózsákért:inlove::)!

8. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Szia, én is nagyon boldog névnapot kivánok! :)

Amit szedtél: vörös áfonyára tippelek.:)

9. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok, kedves Épek! Be rohantam hamar, mert a héten még nem volt időm jönni, de küldtem puszikat, és én is meg kaptam a nekem küldöttet, köszi szépen! Lótok, futok, rohanok, és ez még nagyon enyhe kifejezés a mindennapjaimra.
    Menyemmel most beszéltem, elvileg már mehetne haza, de a baba még nagyon nem. De amint olvasom, a kisbaba már tudja, hogy minden rendben lesz..ez egy nagyon kedves, aranyos gondolat...remélem, meg tud győzni..:) :) :)
    Mivel még mindig gépeken van, nem engedik látogatni, csaka szülőknek, így ma nem utaztam le Veszprémbe, mert felesleges, ezért a mai délutánom egy kicsit lazább, persze, hogy erre használom.:D :D Hiányoztok, de este, mire ide érek, alig látok a szememmel, és sietek aludni. Reggel 9-től este 6-ig dolgozom........utána a többi...na, de nempanasz, én vállaltam......szép vasárnapot, puszi, és ölelés mindenkinek! Még jövök ma..:)

10. gyongyvergazda

Köszönöm szépen a jókívánságot:)!

Jól gondolom, hogy a kerti áfonyára tippeltél? Amit sokan tévesen használnak a kerti és vad ebszőlőre. Jelen esetben nem arról van szó:)!

11. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Én csaltam és megkérdeztem Google úrtól és már tudom, de nem [​IMG] árulom el azok kedvéért, akik megpróbálják saját kútfőből kitalálni...

12. -elzemari-

Haj hó, hej hó,
    még a lábam is táncra peredül,[​IMG]mert olyan szeretet vesz körül, hogy élvezet ide bejönni.Kicsit elmaradtam, mert pénteken a barátnőimet láttam vendégül, és eltudjátok képzelni, hogy mennyi dumcsizni való akadt nekünk.Sőőőt még egy kis römizés is bekerült a napi élvezetek közé.Csuda jó volt, ez már olyan évadzárónak tünik, mert ha figyelembe veszem, hogy szeptemberben még lesz egy háromnapos kiruccanásom is, meg Ilona napok a családban, akkor tényleg az volt.

Szerettem volna egy általam készitett videót elhozni ide, mert amikor a Garda tónál etettük a sirályokat és a kis vadkacsákat akkor készitettem, és nagyon aranyos lett.Sajnos a képességeimet meghaladta és nem sikerült ide varázsolni.

Rózsa,
    mint mindig élvezet volt olvasni a soraidat, az áfonya telepitésedet.Szégyelem magamat, de még valahogy nem kóstoltam nyersen, csak lekvárnak, de komolyan mondom, hogy fogok venni egy kicsit és megkóstolom már én is.
    Mint olvasom nem jól gondoltam a telepitett növényt, sebaj, mejd kiderül, hogy mi is az...

Nekem az Otelló szőlő telepitése volt nagy élmény, mert kaptam vesszőket és ledugtam, hogy vagy lesz vagy nem alapon.Nagyon szeretem enni.A második évben volt egy picike fürt, és az idén már harmadik éves, és van öt fürt rajta.Nagyon finom az ize.

13. gyongyvergazda

Nem gond az, ha a kútfőt Guglinak hívják;):), nem egyszerű a fejtörő:)

Marika az áfonyából is több fajta van, nálunk a Hargita hegy lábánál az erdei található. A medvék is nagy előszeretettel csemegézik;):).Nagyon érdekes az íze, inkább savanykás. Evése után nem ajánlatos orvosok közé menni, nehogy kékes fekete szájszínedet valami szívbetegséggel asszociálják ;):).
    Ennek a gyümölcse nagyon jellegzetes ízű, inkább a dércsípte kökényéhez hasonlítanám :). A szájszíned ebben az esetbe is vetekedik az erdei áfonya utánival.

14. Zsémbes-banya

Zsémbes-banya Fórum elő legendája

Sziasztok!:)
    Gyöngynek köszönöm a gyönyörű József Attila feldolgozást. Esküdni mertem volna, hogy a növény a fekete áfonya, de ha nem akkor nem tudom.:)
    Sütikét is örömmel látom és várom vissza!:)
    Elze az Otellót én is nagyon szeretem, de az Izabellát még annál is jobban és a kedvencem a Saszla.:) Aztán jöhetnek mindenféle divatos szőlők, de az igazi érett, zamatos Saszlával nálam egyik sem ér fel.:)

Vadóc, Vakond-Gazda, babahalak és 3 más kedveli ezt.
  15. .Emama.

Ha Erzsike csalt, akkor én is ;) Képfelismerővel és guglival sikerült kinyomoznom a fajtáját a gyümölcsödnek, de így akkor én sem árulom el, hátha valaki eltalálja, felismeri magától is :)

Angolul én annyira sem tudok, hogy azt negértsem mi helyett mit sikerült mondanod :pxD

Kenyérsütés ügyben nagyon szívesen a rendelkezésedre állok, de majd priviben, nem akarom a topikot kenyérsütő topikká átalakítani ;):)

Szia Sütike! :) Nagyon örülök, hogy sikerült beugranod legalább egy kicsikét. :) Ha nem is láttad ma a babát, de az orvosok csak mondanak valamit róla?

A pénteki napodat így akkor igazoltnak tekintjük ;)xD

Azért egy hónapot még gondolom ott maradtok, főleg, ha ilyen szép nyárutónk lesz? :)
    A videót sajnálom, hogy nem siekrült elhoznod, szívesen megnéztem volna.

16. gyongyvergazda

Milyen jó, hogy szóbakerültek a szőlők:)!
    Most már tudom Marika, hogy én is Othelo szőlődugványt kaptam a tavalyelőtt és pont olyan, mint amilyet leírtál, meg piros saszlát dézsmáltunk gyerekkorunkban a szomszéd kertjéből;):). Ilyenem még nincs, de most már tudom mit kell keressek :).
    Rendben Emama, akkor majd segítségül hívom a postagalambot:).
    Azt tudni kell, hogy ócseny hárásó-t tanultam még annakidején én is ;), kereken 9 évig s mellette csak a románt. Így az én angoltudásom is a filmekből meg internetről van, azért olyan amilyen . Szerencsére az uracskám helyettem is tud idegenül;):)! Én meg szépen mosolygok melléje xD!

17. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Gyöngy, nem tudok idézni de a gugli azt mutatja, hogy ez fekete berkenye. Ha nem, nem kereskedek tovább.:)

18. -elzemari-

Ezt az idő dönti el,mert fázni is nagyon tudok.A videót én is sajnálom, de majd ha sikerül valami csak megmutatom.
    Ám hoztam az Otelló szőlőből, a saját ültetésemet.A fehér fajta is nagyon finom, az Zalagyöngye, szerencsére az idén jól metszettem meg, mert elég kevés van.Már most olyan édes, hogy nekem szinte bántja az izlelőbimbóimat.Ám csak megbirkózunk vele...
    Igen a saszla még csak rózsaszin, az már a hideg beállta előtt nemsokkal érik be.Én is szeretem, mert az nem annyira édes.

Imiiii,
    ha nem bánod, elhoztam neked a fekete berkenyét.

19. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

A menyem nem tudott semmi újat mondani, a jövő héten újabb vizsgálatok lesznek, és remélem, már valami előre lépés is.
    Nagyon vártam a mai napot, és szomorú vagyok, hogy nem mehettem látogatóba a babához, de ez van. :(

Fiam küldött egy képet, de nem hozom még, mert be van csövezve szegényke. De azért aranyos.

20. gyongyvergazda

Na, akkor azt hiszem többszörös megfejtőnk is van:)!
    Szerintem Erzsike és Emama is rájött:)
    Fekete berkenye, másnéven arónia, folytógyümölcs stb.
    Természetes gyógyszere a diabéteszeseknek ( sajnos nem tudom megmondani melyik típusának) magas százalékban leköti a szabad gyököket, magas antioxidáns tartalma van, egy rakat vitamin van benne stb. Könnyen termeszthető, ellenáll minden betegségnek, egyáltalán nem kell permetezni, könnyű szedni és könnyű feldolgozni xD. Kell ennél többxD?
    Köszönöm, hogy résztvettetek ebben a kis játékban :)!

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.