Épelméjűek

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Akkor most idehozom Bálint gazdától, amit a berkenyéről találtam, hátha hasznos lesz:
    "Avagy hogyan készíthető kellemes lekvár fekete berkenyéből?
    A fekete berkenye július végén, augusztus elején érik. Ekkor azonban még olyan magas a csersav-tartalma, hogy a belőle készített lekvár, vagy szörp elég kellemetlen mellékízű a magas cukorfok ellenére is.
    Kísérletképpen egy bokron meghagytam a termést, csak december elején szedtem le. A bogyók nagy része alig veszített feszességéből, csak néhányon látszott szembetűnően az összeaszalódás.
    A súlyveszteség 10 %-os volt, az átlagsúly 1,0 g lett a Viking fajtánál.
    A csersav nagy része elbomlott, így az aszalódott termésből készített lekvár nagyon kellemes lett, bár egy kevés citromsavat kellett hozzáadni, mert a nélkül kissé fáradt ízű volt.
    Nem kellett hígítani málnával, vagy szederrel, mint nyáron, hogy jóízű legyen. Másodlagos haszna a kései szedésnek, hogy haladósabb a munka a lombjavesztett ágakon. Igaz, a 2009. évi ősz mediterrán jellegű volt, a délutánonkénti 8-10 °C fokos hőmérsékleten kesztyű nélkül is lehetett szedni."

2. .Emama.

.Emama. Fórum elő legendája

Én is oroszul tanultam annak idején, mást nem is lehetett volna ;), de természetesen egy kukkot sem tudok oroszul sem :oops:

Gyönyörűek a szőlőid, ügyes vagy, hogy még azt is tudsz metszeni :)

Én is fekete berkenyének fejtettem meg ;)

Ne legyél szomorú! Biztos szüksége van még a babának arra a csőre, gondolom oxigént kap még mindig. Pár nap, egy hét múlva biztos láthatod már te is :)

Ezek a sötét színű gyümölcsök és zöldségek mind nagyon egészségesek ;) Én sokáig ittam friss céklalét minden nap. Rettentően utáltam, de oka volt és úgy éreztem, hogy ennyit meg kell tennem.

3. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Ó ne gondold, hogy valami nagy munka, inkább szórakoztató, hogy ha igy metszem, akkor mi lesz belőle, ha hosszúra hagyom, akkor vajon mi lesz belőle.Igazi kis rejtvény a számomra.Élvezetes, amikor szépen állnak felkötözve, még a szemnek is jó látvány.Persze, csak ebben a mennyiségben ami nekem van.úúMára elköszönök, további szép estét kivánok..

babahalak, Vadóc, Zsémbes-banya és 3 más kedveli ezt.
  4. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Igen....de azért kicsit szomorkás vagyok....

5. .Emama.

Jó kis tanulás ez is :)

További szép estét, majd jó pihenést kívánok neked! :)

Nagyon sajnálom ám, csak próbálok egy kis lelket önteni beléd. :)

6. sutimami57

Nagyon aranyos vagy! El tudom képzelni, min mentél keresztül, amikor a kisebbik fiad volt ilyen helyzetben. Minden tiszteletem, és elismerésem a Tiéd! Így is borzasztó, hogy a kis unokámról van szó. De biztosan minden rendben lesz.

Köszönöm az együttérzést, és a támogatást, nagyon jól esik, hogy szurkoltok nekünk!!

További szép estét, majd jó pihenést kívánok neked! :)

7. Zsémbes-banya

Zsémbes-banya Fórum elő legendája

Jó pihenést neked is Sütike!:)

. - . - .

Ez is egy megoldás

babahalak, hóóvirág, .Emama. és 2 más kedveli ezt.
  8. gyongyvergazda

gyongyvergazda Fórum hercege

Sutimami, nagy nagy szeretettel :)

9. sutimami57

Köszi szépen! Kellemes emlékeket idéz a koncertekről....:) :) Most, ha lehetne, kicsit ki is futnék.E helyett megyek aludni, mert korán kelek...:) :) Azért mosolygok ám! :)

10. Vakond-Gazda

Vakond-Gazda Fórum bárója

Sziasztok, Szép estét!

Végre, ideértem...:) Nem nagyon volt időm olvasni..., csak néha picit benéztem... nagyon fárasztó hetem volt, sajnos a jövő hét se kecsegtet jobban....:)

Sütike, drukkolok, hogy minden rendbe legyen.

gratulálok, a jó fákhoz, én csak párat vettem, a bahán kaptam xxl csillaggyümit és amchertiát a többi felejtős....:)

most néztem az event naptárat, tudjátok mi lesz az új állat?

11. .Emama.

Jó éjszakát, jó pihenést neked !:)

Szia Betti! :)
    Milyen új állat? Mit nem vettem észre az eventnaptárban?[​IMG]

12. Vakond-Gazda

Szia Ema, az új titok állatra gondoltam..., bár még se teknőcöm, se jégmadaram nincs...

babahalak, Frankné, Vadóc és 4 más kedveli ezt.
  13. .Emama.

Jaj, azt egész elfelejtettem. Jégmadaram nekem sincs, teknősöm utoljára valami eventes nyereményólból lett. Annak örülök, bár sokra nem megyek azzal az eggyel, mert rengeteg teknős kell már most a gazdakörbe. Gondolom a következő is fog kérni, meg jégmadarat is......

14. hóóvirág

hóóvirág Fórum félistene

Sziasztok! :)
    Ideértem...
    Rózsi, Nagyon Boldog Névnapot! :)
    Zsémbi, nagyon aranyos a versike :)
    Az új titokállatról senki, semmit sem tud, emlegettek tatut, de senki sem tudja...

15. .Emama.

Szia Dóri! :)
    Végül is oly mindegy szerintem, hogy mi a neve. Jön és kész. Megint új gazdaköri, megint ezer állat, mindennek az ára a plafonon a piacon, ha nem veszel ólat, nem tudod teljesíteni a feladatokat. Aztán eltelik pár hónap, a valamikor áhított új ólak a sutba kerülnek és jön megint egy csomó még újabb ól és fa, amit az ember szeretne megszerezni. Helyet nem kapunk hozzá, hogy legalább töredékét ki lehessen tenni és örülni lehessen az ember korábbi szerzeményeinek is.....
    Ez a havonta érkező új fa, új ól nagyon sok szerintem, és nagyon felesleges, a velük már automatikusan érkező gazdakörikkel együtt.

Bocsánat tőled, a kirohanásom ám nem neked szól :), csak amúgy is keserű hangulatban vagyok, ez meg piszkálja a csőrömet már jó ideje.

babahalak, Frankné, brozsa és 6 más kedveli ezt.
  16. Zsémbes-banya

Zsémbes-banya Fórum elő legendája

Szia Betti!
    Beleolvastam a Gangba,de nem találtam rá az új titokállatra. Ahogy Dóri írja, a tatu valóban meg lett említve, de nem tuti.
    Amit erről az egészről Ema írt, azzal első olvasatra egyet kell értenem, sajnos azt hiszem másodikra is majd.:)
    Nekem mennem kell, ami tekintve a mai napi fórumos aktivitásomat, nem igazán veszteség.
    Jó éjszakát, szép álmokat, derűs ébredést és vidám holnapot kívánok mindenkinek!:)

babahalak, Frankné, Vadóc és 3 más kedveli ezt.
  17. hóóvirág

hóóvirág Fórum félistene

Szia Ema! :)
    Elfelejtettem mondani Neked, mikor beléptem az ajtón, pedig nagyon szerettem volna, hogy nagyon, nagyon, de nagyon aranyos ikreket hoztál :) Némelyik vicces volt, de az összesről elmondható, hogy nagyon cukik :inlove: A süniknél a kezüket, ahogy tartják, azt megfigyeltétek alaposan? :inlove:

Dehogy haragszom, minden szavaddal egyetértek. Titokfa, titokól dömping minden hónapban, nincs fejlesztés adottakra, nincs terményes további fák, nincs hely, nincs korall... Ha láttad az aktuális csevegőben, rengetegen panaszkodtak, hogy nem örülnek az új területnek, mert több dolog kell majd az eventbe, több felröpi és stb.
    De pl. hiába vannak gyönyörűen megalkotott ólak és fák, ha sosem látom őket...
    Eleinte mindig mindenből volt kint, és olyan kis balanszos volt a pajtám xD ez ma már, ugye mondanom sem kell, lehetetlen..
    Én sem vagyok ma túl vidám....szóval, együtt is érzek...:sleepy:

Elfelejtettem Sütikének is üzenni, Sütike kitartás! Szorítunk, hogy mihamarabb együtt lehessen a család, egészségben!

Jó éjt, Zsémbike! :) Szép álmokat, jó pihenést!

Ne haragudj, Betti, nem is köszöntem, ma nem vagyok formában én sem :oops:
    Szia Betti! :) A titokállatról még senki semmit nem tud, régebben elhangzott a tatu, de igazából nincs előrelépés ebben az ügyben...

18. .Emama.

Jó éjszakát neked is Zsémbi! :)

Az eventes, vagy bármilyen egyéb aktuális csevegőbe sem járok ;)
    Nekem az az érzésem, hogy nem az eventek miatt adták az új Bahás területet, hanem inkább a korallhoz kell majd talán horribilis mennyiségű holmi. Vagy a kiváltásához, vagy majd később a működéséhez kell terület szerintem. Én úgy vélem az eventnövények száma nem fog ettől nőni és szeretném is, hogy igazam legyen. Úgyis már egyik-másik, sőt a legtöbb eventbe iszonyatosan sok növényt kell letermelni, egyáltalán nem lenne szükséges azon a számon még emelni.
    A terményes fákat és a termékekhez szükséges fákat nem véletlenül vonták be és nem jön újabb, mint ahogy a mamutokat sem engedik tovább megszerezni. Azokkal mind a saját zsebükből vennék ki a pénzt és itt már bizony nem játékpénzről van szó.
    Nagyon nagy kár, hogy ilyen mértékben elanyagiasodott a játék.

Örülök, hogy tetszettek a reggeli állatos képek :) Szerintem is aranyosak, azért hoztam őket :)

babahalak, Frankné, brozsa és 4 más kedveli ezt.
  19. hóóvirág

hóóvirág Fórum félistene

Én is szeretném, ha igazad lenne, és nem sülne ki semmi "rossz" az új területből...
    Úgy tudnám elképzelni, hogy van meetingjük, és koncepciójuk a következő félévre, évre, nem tudom, és igazad lehet, nem véletlen az esőerdő megjelenése, főleg, hogy előtte szó sem volt ilyenről, ez mindenkinek meglepetés volt, mert ha a korall jelent volna meg, az már várható lett volna/lenne...
    Szóval, nem lehet véletlen, de nem merem egész biztosra kijelenteni, mert kettő darab szememmel is láttam már véletlent (használom is olykor), kapkodást, egyik napról a másikra való döntést (trágya-ügy)..
    A mamut nagy szívfájdalmam... tudom, hogy enyém a felelősség, mert nem éltem vele, de attól még egy esélyt jó lenne adni azoknak, akiknek nincs sok, vagy semmi, vagy mert nem voltak játékban még akkor, vagy mert elsiklottak felette...
    Azt is értem, hogy fenn kell tartani a játékot, de nekem is sok ez a titokfa, és állatka, főleg, hogy annyi jön, hogy elfelejtem lassan, mim van, vagy mi a neve...Félévente egy új fából és állatból nekem bőven elég lenne, meg is tudnám jegyezni a nevüket...

Utoljára szerkesztett: 30.8.15
  20. Vakond-Gazda

Engem nem zavar az új gazdaköri, legalább van mit csinálni, igaz rendesen szaporodnak...., de már ezek új fák, ólak, teljesen követhetetlen..., végül is teljesen mind1 milyen állat jön, mostanában nem szoktam titok ólat venni..., lassan már fát se..

Én se örülnék, ha több event növény lenne, ez is sokk sokszor...., nálam is az ólak többsége a pajtában csücsül..., de mivel a malomba inkább szupitrágyát keverek, a táp meg nagyon drága... inkább lemondok az állatokról...., meg inkább a mamutokat rakom ki...., most sokk szupitrágyám elfogyott a macskára + nublonokra....:)

én már ebben a korallba nem bízok, olyan régen igérgetik már...... meg nem is szeretnék még egy külön álló területet...:)
    Igen, szerintem is... , ezért hagyom már ki a az új fákat ólakat, az előbb utóbb csak meg lesz....:) Így is túl sokk már amire kell.... arató-vető, turbó malom, új felhő.... mindig jön valami...:)

Jó éjt szép álmokat neked és mindenkinek, holnap már megint hétfőőőőő...... brrrr....:)

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.