Épelméjűek

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. hóóvirág

hóóvirág Fórum félistene

Köszönöm, ez az, hogy tényleg nem lehet tudni, mikor, mi várható...
    Eszem ágában sincs xD

Vadóc, Zsémbes-banya és .Emama. kedveli ezt.
  2. .Emama.

.Emama. Fórum elő legendája

Ajajjjj :oops:

Itt a szelíd rókákra monják, hogy veszett, de ott biztos hozzá vannak szokva az emberekhez a rókák azért szelídek. Azt nem hiszem azért, hogy minden róka veszett lenne, ami ott a városokban sétálgat.

3. hóóvirág

hóóvirág Fórum félistene

"Nagy-Britanniában van a világon az egységnyi területre eső legtöbb lakott területen élő róka. Ez az 1930-as években történt mesterséges betelepítéseknek köszönhető. Jelenleg Londonban több a róka, mint ahány busz található a városban. A populáció mérete meghaladja a 10 ezret.
    Folyton az utcákon, kertekben és nyílt területeken kóborolnak étel után kutatva. Zajosak, büdösek, feltúrják a virágoskerteket és széthordják a szemetet a kukákból. Mindezek mellett nem egyszer támadtak már emberre. A Londoni Állatkert területén több pingvint és flamingót is eltettek láb alól és egy alkalommal egy csecsemő ujját is leharapták.
    A rókák ügye ugyanakkor nagy ellentéteket és vitákat okoz abban az országban, ahol a XVIII. században megszületett a rókavadászat fogalma, és ahol egyébként ezzel ellentétben az állatok jogai híresen nagy becsben vannak tartva."

"Súlyos kézsérülésekkel vitték kórházba Londonban azt a négy hetes csecsemőt, akit szobájában támadott meg egy róka.
    A Scotland Yard vasárnapi közlése szerint a támadás még szerdán történt London egyik külső, Lewisham nevű negyedében. A gyermek édesanyja fájdalmas sikolyt hallott, és berohant a kicsi szobájába, ahol a babát bölcsőjéből kirángatva találta a földön, és a karja a róka pofájában volt. Bár pánikba esett, de megrúgta az állatot, az pedig elengedte a gyermek karját és elszaladt.
    A gyermek egyik ujját leharapta a róka, de sebészeknek sikerült egy három órán át tartó, bonyolult és ritka műtéttel visszailleszteni a helyére.
    Ez volt a legsúlyosabb rókatámadás Londonban 2010 óta. Akkor ikerlányok estek hasonló támadás áldozatául. Egyikük az arcán, a másik a kezén sérült meg súlyosan."

Forrás: Index
    "Elszemtelenedtek a rókák

Ki gondolná, hogy a hajnali London utcáin barangolva akár egyszerre több rókával is lehet találkozni? Pedig a 8,3 milliós fővárosban az éjszaka főszereplői közé tartoznak az utóbbi időben korántsem félénk vörösbundások. Sőt, több rókatámadásról is tudni, amikor a vakmerő állatok bementek kertesházakba, és megtámadták az ottélőket. Legutóbb júliusban történt egy ilyen eset, amikor a dél-Londonban élő Anthony Schofield házába merészkedett be egy példány, megtámadva a macskát, majd átharapva a gazda csuklóját, aki megpróbálta kiszabadítani kedvencét. Bár az érintettek megúszták komolyabb következmények nélkül, lehetett volna súlyos kimenete is az ügynek. Mint ahogy idén februárban egy alig 5 hetes csecsemőt ért támadás, aminek a vége életveszélyes sérülés lett. Mintegy 10 ezerre becsülik szakértők a Londonban portyázó rókák számát és bár létszámuk évről évre stabil, viselkedésük határozottan változik. Immár nem kerülik az emberek társaságát, hanem hozzáidomultak a városi létformához és bemerészkednek olyan helyekre is, ahová korábban soha."
    forrás: BBC

Zsémbes-banya és Frankné kedveli ezt.
  4. Zsémbes-banya

Zsémbes-banya Fórum elő legendája

Ennek ismeretében a franc a pofájukat! Ezen túl pedig a hatóságoknak kellene valamit tenni, mert addig míg csak arról van szó, hogy egy 8,5 milliós hatalmas városban van 10.000 róka az egy dolog, de, hogy a viselkedésük lassan olyan lesz mint az emberé, az már nem kívánatos dolog, és még mielőtt nem történik komolyabb tragédia, az arra illetékeseknek ki kellene találniuk, hogy a rókák életterét, élelmét hogyan lehetne biztosítani városon kívül!

Szeretnék még beszélgetni veletek egy kicsit, de későre jár.
    El kell köszönnöm, mindjárt korán lesz. Jó éjszakát, szép álmokat, derűs ébredést és vidám holnapot kívánok mindenkinek!:)

Frankné, Vadóc, .Emama. és még 1 ember kedveli ezt.
  5. hóóvirág

hóóvirág Fórum félistene

Egyetértek. :sleepy:
    És akkor az állatvédők sem kajabálhatnak, de tényleg ki tudja, mikor történik a következő rossz? És itt még azt sem mondhatjuk, hogy nincs arra pénz, hogy begyűjtsék őket, vagy ilyesmi...
    Ha mi, emberek mindig a megelőzést próbálnánk előtérbe helyezni, sokkal kevesebb gondunk lenne :oops:

Vadóc, Zsémbes-banya és .Emama. kedveli ezt.
  6. .Emama.

Hát ez elég borzasztó. Tényleg valamit tenniük kellene, ahogy Zsémbi írta.

Zsémbes-banya és hóóvirág kedveli ezt.
  7. hóóvirág

hóóvirág Fórum félistene

"A brit fővárosban mesterlövészeket lehet bérelni, akik kérésre lövik ki a visszajáró kóbor rókákat az udvarról, vagy a ház környékéről. A rókavadászat nem törvényellenes, viszont finoman szólva is vita tárgyát képzi."

Ennél azért biztos van "rókabarátibb" megoldás is...

8. Zsémbes-banya

Így van. Az még a kisebbik hibánk, hogy a megelőzésre nem gondolunk, de az, hogy lassan mindent magunknak követelünk, na az lesz később a legnagyobb bajunk. Ha meghagynánk az erdőket, nem szólnánk bele a természet folyamataiba, meghagynánk az állatokat természetes élőhelyeiken, nem zúztuk volna meg több helyen az élelem láncát, akkor most nem tartanánk ott, hogy lassan rettegniük kell London lakosainak a rókáktól. Akiknek pedig ugyanolyan létjogosultságuk van ezen a bolygón, mint bármelyik élőlénynek amelyik akár ide teremtetett akár az evolúció során fejlődött ki. (Ebből mindenki válassza ami neki megfelelő) Ez a bolygó annyi mindent kihevert már, de, hogy az ember kapzsiságát hogyan fogja kiheverni nem tudom... Végső soron pedig a legkétségbeejtőbb, hogy még mindig nem jutottunk el odáig, hogy ne csak felismerjük, hogy módszeresen semmisítjük meg az emberiség életfeltételeit, hanem tegyünk is azért, hogy legalább lelassítsuk a folyamatokat, ha már visszafordítani nem áll módunkban.
    Komolyan gondolom, hogy a dolgok nagyon is összefüggnek, és az ok - okozat összefüggés minden esetben tetten érhető. Csak annyit kellene mondani azoknak akik a pillanatnyi irdatlan profit miatt nem néznek sem jelent, sem jövőt, hogy felismertem a bajt, teszek ellene, és aztán következetesen egyik lépést a másik után megtenni.
    Jó messze jutottam a rókáktól...., be is fejezem a lamentálást, mert annak, hogy én itt mit írok le ezekben a kérdésekben semmi jelentősége nincs.
    Puszi még egyszer, sziasztok!:)

Vadóc, .Emama., Frankné és még 1 ember kedveli ezt.
  9. Frankné

Frankné Fórum biztosa

Dóri , talán azért mert sose szeretet és szeret mást okolni mindenért és
    nem szereti ha igazat mondanak neki.
    Olyanokat mondott, állított rólam amit felületes ismeretségnél se mondanék valakiről.

Sütike remélem már jobban van a menyed és az unokád / még nem bírtam végig olvasni.

Adyt szerettem ,de a magyar tanárom megutáltatta velem.
    Harry Pottert nézni és olvasni nem akarom.

Régebbi meséket szeretem én is .

Zsémbike :teljesen egyet értek veled.
    Jó éjszakát ,szép álmokat

sutimami57, Vadóc, hóóvirág és 2 más kedveli ezt.
  10. hóóvirág

hóóvirág Fórum félistene

Minden mondatoddal teljesen egyetértek... ok-okozat...mindig...és az okok mögött mindig megtalálhatóak azok a dolgok, mint profit, pénz, előbbre jutás és sorolhatnám :oops:
    Jó éjt, Zsémbi, szép álmokat! :)

U.i.: a pókoktól nem lehetne elvenni a létjogosultságot? :oops:

Frankné, Vadóc, .Emama. és még 1 ember kedveli ezt.
  11. .Emama.

De!!!!!!!!!!!!!!! ;)xDxD

Állítólag, ha nem lennének pókok, akkor annyi légy lenne, hogy legyet lélegeznénk be :oops: Valami tanulmányt olvasott erről a férjem.
    Ő meg a legyeket utálja nagyon, de részéről ez nem igazi fóbia, csak utálat. Azt viszont olyan mérvű, hogy tűzzel-vassal irtja őket.

Kíméld a szemedet, majd a végére érsz az olvasásnak is! :)
    Jó éjszakát, jó pihenést neked is! :)

Elköszönök mára én is. Jó éjszakát, jó pihenést mindenkinek! :)

Utoljára szerkesztett: 31.8.15
    Zsémbes-banya, Vadóc és hóóvirág kedveli ezt.
  12. hóóvirág

hóóvirág Fórum félistene

Ha nem lennének pókok, a lánc valamelyik egyede csak felismerné, hogy a légy ehetőőő xDxD
    Alkalmazkodás a létviszonyokhoz xD

13. .Emama.

Akkor lehet, hogy valami mást utálnánk és félnénk tőle ;) Jó ez így, ezeket a csúfságokat már legalább ismerjük ;)

Közben elköszöntem az előző hsz-omban, úgyhogy neked is jó éjszakát kívánok! :)

14. hóóvirág

hóóvirág Fórum félistene

Sajnálom, Évi :oops:

Lehet, Ema ;)

Elköszönök én is, jó éjt Neked és Mindenkinek, szép álmokat! :)

15. mikszafarm

mikszafarm Fórum ezredese

Jó reggelt!
    +19 fok van. A pirosló égalja halványítja a csillagok fényét.
    Egyetértek Zsémbivel, hogy az emberiség saját maga teszi tönkre az életterét és ezáltal az életét is. :cry:
    Sok ember fejében kellene rendet tenni, hogy ez legalább lassuló folyamat lehessen.:p
    Tisztelet a kivételeknek.;)

16. Vadóc

Vadóc Fórum bárója

Sziasztok, szép napot mindenkinek!

17. gyongyvergazda

gyongyvergazda Fórum hercege

Harmatos szép jó reggelt mindenkinek :)!

Naháááát, eddig azt hittem, hogy az itteniek közül csak én élek rókák, medvék, őzek, nyúlak, fürjek... szomszédságában ;):)!
    Viccet félretéve, erről a nagyon is komolynak mondható problémáról nem hallottam még Londonnal kapcsolatosan. Az uracskám volt egyszer ott, igaz csak 3 napig, gyanítom ő olyan helyen volt, ahová azért nem férkőztek be. Az itteni nagyvárosok a kutyákkal állnak hadilábon, sajnos nem egy esetről tudnék mesélni, aminek tragikus lett a vége.
    Ezelőtt egy évvel, két évvel, már nem is emlékszem, nekünk is volt egy rókánk. Mi etettük télen ( még kölyök volt) de a cicánk nem szerette :). Mikor látta elkergette:). Egy képsorozatot és videót is tettem fel erről annak idején :).
    Mi farkassal találkoztunk egyszer úgy, ahogy Emama említi. Az tényleg beteg állat volt, azért jött annyira emberközelbe. Tizenéves voltam, nem mondom, hogy nem féltem:oops:

Zsémbike teljesen így van, ahogy írtad. Az erdők megtízedelése miatt egyre kisebb az életterük a vadállatoknak, ezért vannak rákényszerülve, hogy a lakott területekre jöjjenek. Az utóbbi időben a medvejárás a falvakban és nemcsak mindennnapos lett nálunkfele... Az egyik szomszédlegényünk össze is akaszkodott eggyel, szerencsére motorral és fémbetétes motoros csizmában volt. Szószerint egy jó nagy koszttal összeverekedtek, a lábfejét a csizma mentette meg. ( Igaz no, hogy rugódta a medvét, hogy menjen odébb, persze, hogy az is visszacsapott) Motorral hazáig ment, a kapuig eljutott, ott felhívta az édesapját :
    -Édesapám gyere kis segíteni...
    -Ha mán eddig elgyűttél, gyere bé!
    -Bémennék, csak nem tudok, esszeakaszkodtam egy medvével...
    Egy hónapot volt korházban, most már rendben van.

Na inkább faljunk valamit :)!

Szia kedves Dóra:)!
    Köszönöm a jókívánságot :)!
    A Rózsi a Rozália beceneve:). Rozália névnap is van augusztus 30-án, az ún. főnévnap az a Rózsa.
    Én is erre a szép névre hallgatok:).
    Köszönöm kedves Évi :)!
    Gyönyörű ez a napraforgómező, a tortáról meg nem is beszélve:)!
    Legyen ma csodálatos, mosolygós napod !

Szervusz kedves Miksza !
    Köszönöm szépen a jókívánságot :)!
    Gyönyörű helyen voltatok kirándulni, olyan mintha ehelyt lett volna fényképezve :).
    A suvad szót nálunk is használják: lesuvad (leesik), megsuvad (megrészegedik), kisuvad (kiömlik, csak szilárd anyag):)

Emama én is beállok Dóri mellé a sorba, várom a napi képeket :)!

Na elsuvadok én is a dógomra ;):)!

Gyönyörűséges szép őszi napot Mindenkinek :) !

Vadóc, Zsémbes-banya, Frankné és 3 más kedveli ezt.
  18. Zsémbes-banya

Sziasztok!:)
    Belógtam gyorsan learatni, és gondoltam adok egy puszit nektek!:)
    Ettem egy falást abból amit Gyöngy hozott, és most teljes komfortérzettel lavottázok el!:)
    Ez ugyan még nem aktuális, de talán ti is szeretitek:

Móra Ferenc: A cinege cipője

Vége van a nyárnak,
    hűvös szelek járnak
    nagy bánata van a
    cinegemadárnak.

Szeretne elmenni,
    ő is útra kelni.
    De cipőt az árva
    sehol se tud venni.

Kapkod fűhöz-fához,
    szalad a vargához,
    fűzfahegyen lakó
    Varjú Varga Pálhoz.

Azt mondja a varga,
    nem ér ő most arra,
    mert ő most a csizmát
    nagyuraknak varrja.

Darunak, gólyának,
    a bölömbikának,
    kár, kár, kár, nem ilyen
    akárki fiának!

Daru is, gólya is,
    a bölömbika is,
    útra kelt azóta
    a búbos banka is.

Csak a cingének
    szomorú az ének:
    nincsen cipőcskéje
    máig se szegénynek.

Keresi-kutatja,
    repül gallyrul gallyra:
    "Kis cipőt, kis cipőt!"
    - egyre csak azt hajtja.

Részemről szintén suvadás....:)

19. .Emama.

Sziasztok, szép napot mindenkinek! :)

Ma valami különlegeset hozok. Bár nem zöldellő természet, szerintem szép és érdemes pár pillantást vetni ezekre a képekre is.
    (Érdekes Világ)
    "Painted Hills vagyis a Festett dombok az amerikai Oregon állambeli Wheeler megyében láthatóak, és a John Day Fossil Beds Nemzeti Emlékhely részét képzik. A Painted Hills káprázatosan színes dombjai egészen egyedi tájképet hoztak létre. A vörös árnyalat a laterit talajnak köszönhetően alakult ki, amely az ártéri üledékekből jött létre abban az időben, amikor a területen az időjárás még meleg és magas nedvességtartalmú volt. A 20-30 millió évvel ezelőtt lerakódott változatos eredetű (agyagkő, vulkáni tufák) és színű kőzetrétegek alkotnak szalagokat és sávokat a hegyoldalakon."

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,

Szia Gyöngy! :) A rókás videódra emlékszem, nagyon aranyos volt. A róka is a cicával, de leginkább te, ahogy a lányoddal beszéltél és ahogy a pici odanégykézlábazott hozzátok ;) "Tappincsol? Vagy valami ilyesmi kifejezést használtál?:) Azért néztem meg többször, hogy hallgassalak téged :)

Szia Zsémbi! :) Ez is aranyos vers és ezen legalább nem bőg ;):pxD

A fórum legújabb hobbija, hogy nem enged lájkolni :eek:

Na, most talán sikerült és ott is maradnak a lájkok.

20. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Te nem bőg...??? [​IMG] A nővérem viszont annak idején sírva [​IMG] tanulta, mert annyira sajnálta a cinegét...

Vadóc, Zsémbes-banya, Frankné és 2 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.