Épelméjűek

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Szia Zsémbi, nagyon köszönöm!

Lehet, hogy írtam már de nekem a 10 évvel ezelőtti netes kezdéshez 1 bóvli net jutott amit lecserélni sem tudtam mert nem volt más akkoriban és 2,5 évet!!!!!!! szívtam vele, szerintem a nem teljesen ősz hajam akkoriban lett teljesen fehér. Akkor 1 kis progit is órák alatt tudtunk letölteni, de sokszor közben elment a net..... állandóan szakadoztunk rémálmomban se jöjjön elő. Úgyhogy most együtt érzek veled!
    Azért jó a kótyagosság mert kell az egy jó totyikba.xD
    A gyemekkorom játszótere hatalmas kiterjedésű volt a kis fahíd csak 1 része de a holt-ággal együtt nagyon jellegzetes számomra.

gyongyvergazda kedveli ezt.
  2. Zsémbes-banya

Zsémbes-banya Fórum elő legendája

Megint itt vagyok, remélem most már nem lesz több fennakadás!:)
    Szia Miksza, köszönöm a kedves üdvözlést.
    Erzsike
    én sem csináltattam soha műkörmöt. Ha nincs bajom akkor a saját körmeim is szépek, és láttam én sok nőt simogatni a klaviatúrát. Arra soha nem értem rá, hogy lassan dolgozzak, műkörömmel pedig tényleg nem lehet gyorsan.:)
    Tudod Imi
    a Tisza-partot láttam, de csak Szegedről. Egyszer szeretném az egészet bejárni, talán idős koromban majd megadatik nekem.:)

PiciEma és gyongyvergazda kedveli ezt.
  3. lukimi

Zsémbike ez a Tisza-part már nem az a Tisza-part. Óriási, hihetetlen változást hozott a 70-es évek elejére megépített kiskörei víztározó. Sajna az utána következő évtizedekben a hozzá nem értés még tovább rombolta a "képet". Nem írok róla mert nagyon nagyon hosszú. Csak egyetlen kis szösszenet: 76'-tól kerültem haza Bp-ről és állapotomnál fogva horgász lettem de olyan tisza-tóban(csónakban) leltárba vett hohó, mert jobb híján nap mint nap jártam a vizet nem csak horgászként, nyitva volt a szemem. Kb 1980-ban ősszel szokás szerint haza hoztuk a csónakokat majd kora tavasszal levittük. Első "utam" a Tiszára vezetett és odaérvén majd kifordultam a csónakból: az ősszel magára hagyott hatalmas, mindkét partot borító gyönyörű szinte érintetlen erdőséget egy szálig kiírtották látszott a túloldali tiszagát simán. Kérdeztük az okosokat miért tették ezt válasz: azért, hogy látsszon a tisza-tavon a nyílt víz milyen nagy a tározó mert addig csak az erdők látszottak. Nos, ettől kezdve nem volt menekvés a viharok elől ha beindult a szél menekülni kellett csónakkal a legközelebbi parhoz mert nem volt ami lefogja a szelet. Kis szigetek is voltak a tározón senkit nem zavart addig, azokat is letarolták lett szép nagy nyílt víz csakhogy senkinek nem volt jó mert szinte állandóan szél volt és olyankor egyszerű csónakkal nem lehetett neki indulni a tározónak, a Balatont ismeritek na olyan hullámok lettek itt is a szép nagy nyílt vízen.
    De ez csak a jéghegy csúcsa. Az az erdőség ami a fotómon látszik volt az ékessége, rejtélyessége-e tájnak az már csak a rég múlt.

4. PiciLona

PiciLona Haladó

Sziasztok mindenki Itten vagyok ni
    Belógtam nekem is jár egy kis lógás:) Szóval hajtom az eventet de ha sikerül is nagyon húzos lesz holnap a hosszú kész a röviddel birkozok de még mindig 5000 felett kell egy területre viszont kiraktam a tortácskákat 175 db-kell? mert én az összes 180-at kitettem elég lesz? de hiába lesz ha nem lesz meg a rövidem próbáltam a szuperossal de leszedtem és kis kockán nyomatom. azon se kevesebb és gyorsabban érik be. Amig volt szupi trágyám addig azzal is de most már elfogyott nekem most jól jött volna egy szupertrágya akció.
    Nem idéztem senkit mert még dolgozom köszike a szorítást mindenkinek továbbra is gondoljatok rám. Zsémbikém rettenetesen örülök hogy látlak este megint jövök Megyek is vissza dolgozni vigyázzatok magatokra és sok puszi

5. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Benéztem..:)
    Sokat olvastam, remélem, Mindenkinek a leg jobban sikerült az event, nálam már vége. nagyon untam a sok várakozást.
    Nálunk áll a víz a városban rendesen, már Mindenki úszni tanul.
    Hamar el ment a hétvége, így ma reggeltől én is beindultam az ügyintézések felé, a szokásos napi tevékenységekkel összehangolva. Mindenki a víz áradással van elfoglalva, szerencsére, mi magasabban lakunk, ide még nem ért fel. Most is esik.....:(

Ettől nincs jobb hangulatom, de igyekszem fel töltődni, mert nem szeretem, mikor csak vagyok...)
    Pörgettem.......semmi jó nem lett, a leg jobb két narancs ól. A titkosokból is egy narancs birka, meg egy maci. Az utolsó még nincs kész, arra nem volt aranyam. :)

Talán nincs is semmi újság. Ezeken kívül...még elkell mosogatnom, aztán jövök .....

6. .Emama.

.Emama. Fórum elő legendája

Miket teszel az arany rekeszekbe? Hányas szinten vagy a Bahán? :)

Én jártam Szegeden is és a Tisza-tónál is. Utóbbi azért mára már az érintetlen természetet mutatja és csodaszép, Szeged pedig mégis csak egy város. Az kicsit olyan, mint Bp-en a Dunaparton a lépcsőre leülni és nézni a Dunát. Azt is nagyon szerettem fiatal koromban, hosszú időn keresztül majd minden nap lementünk oda a barátnőmmel suli után :)

Hmmm, na látod ez az amit egy odalátogató már nem tud. Én csak azt láttam, hogy szép és ma már teljesen természetesmek tűnő a táj. A "ma" ebben az esetben azt jelenti, hogy kb. 10 éve lehettem ott egyszer azt hiszem ősszel. Akkor körbejártuk a tavat és több helyen bemászkáltunk a tóhoz és nagyon tetszett minden amit láttunk :)

Szia Lona! :) Drukkolok neked, hogy sikerrel járj. Várunk este :)

Szia Sütike! De jó, hogy megjöttél te is :)
    Az esőnek most már lassan csak vége lesz, hét közepétől már jobb időt mondanak. :)

Az ólaim nekem még érnek, kb 1 óra lehet hátra belőlük. Majd én is hozom a hírt, hogy mi lett belőlük.[​IMG]

Mosogatni még nekem is kell :pxDxD

lukimi kedveli ezt.
  7. Zsémbes-banya

Az ilyen dolgoktól tud hirtelen felmenni a vérnyomásom. Nem lenne baj, ha alapjáraton nagyon alacsony lenne.
    Ez csak egy példa az emberi ostobaságra, de meghatározó példa. Eltüntetni gyönyörű erdőségeket, amelyek nem pusztán azért voltak, hogy gyönyörködtessenek, hanem megvolt a funkciójuk. Azzal együtt adták az értéket. Varázslatossá tették a tájat és védték a az embert. Néha nyiladozik a zsebemben a bugyli amikor belegondolok, hogy nem számított senki és semmi, csak az, hogy valaki, vagy valakik ostoba ötletét megvalósítsák, bármi áron. Az erdei állatokra mi azt mondjuk, hogy vadak, háááát, ha a szó pejoratív értelmét vesszük, nem hiszem, hogy ők azok. Aztán amikor már majdnem teljesen tönkretesznek mindent, és annak issza a levét ember, állat, növény, akkor elkezdenek kapkodni, tanulmányokat készíteni, stb. Fenntartható fejlődésről beszélünk napjainkban, és a harmadik generáció életlehetőségeinek a megóvásáról, de még mindig történnek sajnos olyan dolgok szerte a világban, amiknek nem szabadna megtörténniük. Amikor az anyagi érdekek minden mást megelőznek, akkor nagy "E"-vel kell embernek lenniük azoknak akik meghatározzák ennek a világnak a sorsát, nehogy egyszer csak oda jussunk, hogy tüdő híján megszűnik dobogni a föld szíve, mert azzal vége, és akkor már késő lesz intézkedéseket hozni, és azokat betartatni.
    Na jól van, nem dohogok tovább, mert az senkinek sem hiányzik.:)
    Szia Erika!
    Bízzunk benne, hogy elkerüljük a nagy bajt! Nem történhet meg, hogy évente kapunk egy ilyent a nyakunkba. Az én falum ilyen szempontból nem veszélyeztetett, de nagyon együtt tudok érezni mindenkivel, akiknek ez éves szinten - néha kétszer is - aggodalmat okoz.
    Az előző árvíznél én úgy láttam - sokakkal vitába is bonyolódtam emiatt -, hogy mindent megtettek a gátakon is, az irányítók is, a koncepciók kigondolói is. Szépen, összehangoltan és nagy akarattal tette mindenki a dolgát. Talán most nem lesz rá szükség.:)
    Holnaptól javulást mondanak, és szerdától egy anticiklon határozza majd meg az ország időjárását, akkor a belvíznek lesz talán ideje egy picit lehúzódni, és az áradást is fékezi majd az időjárás.

PiciEma, gyongyvergazda és lukimi kedveli ezt.
  8. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Egyet értek én is az emberi hülyeség megnyilvánulásával. Itt Devecserben megint oda lett minden, amit az iszap után helyreállítottak. Az új park, sportpálya, mindenestől...a helyreállított Várkert..minden vízben áll. Nagyon nem szeretem az esőt, ezeket a katasztrófális áradásokat meg csak rettegve figyeljük.....:( Eddig minden el került minket, de az iszap óta minden meg talál......
    Lehet, világgá megyek...:)

lukimi kedveli ezt.
  9. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

A 193 és 194 között vagyok félúton. A rekeszekbe sajtgolyót és tojáspuncsot teszek, hogy gyorsabban nőjenek az állatok.
    ----------------------------------------------------------------
    Már azt sem tudom mit beszélek...[​IMG] A 194 és 195 között vagyok.
    ----------------------------------------------------------------
    Nekem még több mint egy óra kell a titkos ólak beéréséig.
    A mosogatni valót[​IMG] elvinném hozzád, ha befogadod... Nálam csak a mosogató egyik fele van tele.

Utoljára szerkesztett: 15.9.14
  10. lukimi

Nálam ezek a nyalánkságok csak gyűlnek a kamrába, soha nincs hely számukra. Még a legelején nem tudom pontosan mit raktam ezekbe a rekeszekbe (sokáig töklekvárt), de kb fél-1 év múlva már tudatosan használtam. Hosszú ideig (tipp, talán 1 évig vagy tovább) ment együtt a csatni, édesrózsalekvár, olivás fokhagyma mártás, ezüstbe a répás kenyér. Ezután kezdtem "adni" a mesterségekre és megpályáztam a tavaszikoszorút és a húsvétilekvárt. Áldozatok árán sikerült és mióta van fagőzös a csatnit elhagyva , arany rekeszekbe tavaszi és húsvéti állandóan. Gyémántba? Semmi:eek: kivéve ha a bahán bónuszokhoz, állatokhoz tápba kell növény addig megint csatni, de ez ritka! Mivel a bahás állatokból tartom el a főfarm vevőit én is szeretnék ól-gyorsító cuccokat de mind arany rekeszes ezért nem fér, csak gyűlik innen onnan. Valószínüleg már nem is kellenek soha:mad:!

Utoljára szerkesztett: 15.9.14
  11. .Emama.

Azt azért ne tedd! :) Érthetetlen, hogy egy ilyen helyreállítás során miért nem gondolkoztak előre. Nagy kár érte :(

A mosogatómnak csak az egyik felét használom, a másikon felültetve van a csöpögtető ;)
    Miután az egyik fele sincs nagyon tele, sőt mondhatni csak félig van, így vállalom a tiedet is, csak valahogy teleportáld ide [​IMG] xD

A Picin kiszámoltam, 211. szintre kell elérnem, hogy meglegyen a maradék két fához az AB-om. Ezt úgy értem el, hogy a két tenyésztési jogot annak idején megvettem, tehát az nem került AB-ba, és a tenyésztős-vevős (felesleges) miegymások sincsenek kiváltva.
    Arany rekesz (is) jó lenne, még, főleg azért mert az nagyon sok és más-más hatású termékhez is kell.Az ember nem tudja melyik ujjába harapjon, valahogy mindegyik fáj :oops:

Én csatni helyett ananászos sütit szoktam a gyémántba tenni Pinkivel megspékelve, az XXL fák kétszer is beleférnek ;)xDxD

12. kpe59

Nálam van hely bőven a csetresnek, két mosogató van, plusz a csepegtető...
    A kettőnk mosatlanja már van annyi, amiért érdemes vizet engedni.
    A fentit javítottam, de nem sokat változtat a helyzeten, csak azt mutatja, hogy időnként nem ott jár az eszem azon, amit csinálok...[​IMG]

Ezek a felesleges flinc-flancok nekem sincsenek kiváltva és a 9. kamrából csak a zöld tea más semmi. Majd egyszer, talán...

13. .Emama.

Meglestem, sajnos csak eggyel jobb a helyzet ;)
    Én még egy pár óráig a 206-on vagyok a Picin, de hát utána is van még mire hajtani. Nagyon sok pont kell már itt ahhoz a kis "vacak" 5 AB-hoz :pxDxD Lehetett volna valami lineáris emelkedést belevinni a kapható AB-okba ;)

Két mosogatómedencém nekem is van, csak a pult (és maga a konyha) iszonyú pici, nem lenne hely a csöpögtetőnek. Illetve ha azt a pultra tenném, akkor az összes (szó szerint!!!) szabad előkészítő helyemet elfoglalnám a pulton. Így marad ez a megoldás, hogy a jobb oldali, a sarokban levő medence tetején van a csöpögtető két tálcán feltámasztva. Működik a dolog és legalább nem sok mosatlant tudok így összegyűjteni xD

2 aranymosó és 1 maci :(

14. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

15. lukimi

Van 1 pár ananászosom felhasználom már ha felhomályosítottál.xD Elég sok XXL-es fa fut a bahámon, ráadásul Pinkit minden nap indítok a húsvétiekkel.

16. kpe59

Ez is pont olyan aránytalan, mint az egy darab arany a szintlépésekért. Akkor is egyet kapsz, ha 600 pont a szintlépés, meg akkor is, ha 104.369.052.
    No komment...

17. Zsémbes-banya

Szia Elze!
    Ezt nagyon jókor hoztad, éppen a gutaütés szélén állok. Átlag 5 percenként kihagy az Internetszolgáltatás. Másfél óra alatt nem tudtam 5 farmon végig érni, pedig volt ahol - a házimanó jóvoltából - nem is kellett jóformán semmit csinálnom.:mad: Olyan rossz. Tudom, hogy a villámcsapás nagy kárt csinálhatott náluk, és én is örülnék ha nem történt volna meg. Mégis egészen kicsinyesen viselkedek amikor megint csak azon kapom magam, hogy nem tudok belépni, vagy tovább lépni.
    Köszönöm, Mozartot így is és úgy is szeretem!:)

PiciEma kedveli ezt.
  18. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Sajnálom, hogy ilyen kellemetlenségek érnek, s igy a játék sem olyan élvezetes.Nagyon aranyos a bannered, vagy már emlitettem??

19. kpe59

Angórasimogató, Pocoklak és Galambdúc...
    A galamb miatt megbocsátok a BP-nek az angórasimogató rám sózásáért...[​IMG]

20. .Emama.

Pinkit tudom ;) Az ananászos süti meg csak simán jó ötlet szerintem, ha éppen nincs föld fent az embernek és nem kell a csatni. Minden fatermésből eggyel többet ad. Sok kicsi sokra megy ;)xD

Na igen :oops: Brrrr, de borzasztó ezt a nagy számot itt látni így egyben:eek:. Otthon már kevesebb van belőle ;):pxDxD

Szia Elzemari! :) Köszönjük a finomságos csokit :) Nyammmmmm ;):)

Szóljál, ha kellek ;)

Nekem nincs miért megbocsássak a 2 aranymosóért :( A medve nem vigasztalt meg.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.