Épelméjűek

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. .sylvia72.

.sylvia72. Fórum császára

Szia!Jobbulást.Jó éjt!

2. Zsémbes-banya

Zsémbes-banya Fórum elő legendája

Jól van Sütike! Azt is letudod majd, aztán jön a nagy boldogság!:)
    Naaaa Dóri!!!! Igazán, igazán, igazán!!!!! Gyorsan, gyorsan legyél jobban, maradéktalanul gyógyulj meg! Okés?:):inlove:;)
    Jó pihenést Neked is, mindenki másnak is!:)
    Ébredjetek frissen, derűsen és legyen szép a holnapotok!:)

3. .sylvia72.

Én is elköszönök,mindenkinek jó éjt,szép álmokat!:)

4. Zsémbes-banya

Zsémbes-banya Fórum elő legendája

Upsz! Még elcsíptelek!:) Álmodj szépeket!:)

5. .sylvia72.

Még itt vagyok:).Te is:)

6. .Emama.

.Emama. Fórum elő legendája

Jó éjszakát, jó pihenést mindenkinek! :)

7. mikszafarm

mikszafarm Fórum ezredese

Jó reggelt!
    +16 fok van és néhány csillagot látni a felhők között.

8. GBPrince

GBPrince Fórum-zöldfülű

Jó reggelt! ;)

9. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Szervusztok.
    Sajnos most nem tudtam bicajozni, de igyekszem, hogy végre köztetek lehessek.Kivánok jó játékot, és szép napot.

10. .sylvia72.

Sziasztok!Szép napot mindenkinek.:)

11. .Emama.

Sziasztok, szép napot mindenkinek! :)

Ma - Dóri indítványozására - megpihenünk a hajóúton és megnézzük a végtelen óceán felett a csillagokat.;):)

"A csillag a csillagászat szaknyelvében olyan égitest, amely nukleáris energiát termel, így saját fénnyel rendelkezik, szemben a bolygókkal, amelyek központi csillaguk fényét verik vissza, és elenyésző saját sugárzást bocsátanak ki. A népnyelv régebben valamennyi égitest szinonimájaként használta a csillag szót.
    A csillagokat villódzó, sziporkázó fénypontokként látjuk szabad szemmel. A nagy távolság miatt tűnnek pontszerűnek, még a legnagyobb földi távcsövekben is. A csillagok fényének ezt a szabálytalan pislákolását – a szcintilláció jelenségét – a földi légkör áramlásai hozzák létre.
    A legközelebbi csillag a Nap, a következő legközelebbi a Proxima Centauri, amely 4,2 fényévre található, tehát a fény 4,2 év alatt ér ide onnan. Ha az egyik leggyorsabb vonattal, a francia TGV-vel utazhatnánk annak 574,8 km/h nagyságú rekordsebességével, akkor majdnem 8 millió évig tartana az odaút." (Wikipédia)
    A csillagászatnak nagy szerepe van az emberiség történetében már az ókor óta.
    A hajózásban szextáns (navigációhoz használt kéttükrös szögmérő, amellyel égitestek helyzetét lehet mérni egymáshoz vagy a horizonthoz viszonyítva) segítségével állapították meg, hogy milyen irányban kell hajózni és azt is, hogy mennyit haladtak egy-egy nap alatt az úticél felé.
    Templomokat, piramisokat és más nyughelyeket is égtájakhoz, a csillagok és/vagy a Nap állásához igazítva építettek meg. Ezek megállapításához is már komoly csillagászati ismeretekre volt szükség.
    Érdekességképpen mutatom meg ezt a képet, a föld körül keringő űreszközöktől így fest a föld a világűrből fotózva.
    A Tejút: 1, 2, 3, 4, 5, 6,
    A csillagképek: 1, 2, 3,
    Az Orion, a Nagy Medve, benne a Göncölszekérrel, a Kos, a Bak, az Oroszlán, a Hattyú és a Lant, és azt hiszem a tudományos(kodó) részt itt be is fejezem. Unalmas lenne, ha az összes csillagképet megpróbálnám összeszedni, és bevallom én soha nem találtam meg az égbolton szinte egyetlen alakzatot sem a Göncöszekéren kívül. Most "csak úgy" hozok szép csillagos égképeket :)
    1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9,

Holnap hajózunk tovább ;)

12. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Sziasztok.

Szerintetek a Hasábúszás kitehetőt csak pluszban kaptuk? Mert a felhőre nem kell. És sehol a leírásban nem tudok rájönni erre.

13. .Emama.

Szia! Én még ott tartottam, hogy ki kellene nyomozni, mi is volt az a számon felüli tárgy, ami a táblánkon szerepelt :pxD
    Kösz, hogy te egy lépéssel már közelebb vittél a megoldáshoz :) Szerintem azt simán pluszban kaphattuk ;), nem is rossz kitehető.

14. .sylvia72.

Szia!Köszi megint nagyon jó kis téma és azok a képek nagyon szépek,ha már csillagászat akkor érdemes megemlíteni a meteorzáporokat is.Azokból is van egy pár amit érdemes megfigyelni,már ha az időjárás és Hold engedi.Az ismertebbek Perseidák azaz Szent György könnyei:Augusztusban.Leonidák novemberben,Geminidák decemberben.Az idei könnyek nagyon gyérek voltak sajnos.:(

Utoljára szerkesztett: 16.9.15
  15. SZERENCSELOVAG

SZERENCSELOVAG Fórum admirálisa

Kellemes délutánt kívánok:)
    Megtaláltam amit kerestetek:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/szorgos-hódok.13030/#post-330151
    Holnap 10-től mega tp nap lesz,kihasználjátok is?

16. .Emama.

Én itt Pesten nem is kísérletezem vele, hogy lássak belőle valamit. Régen, amikor épp a Balcsinál voltam augusztusban, akkor kifeküdtünk egy stégre és onnan néztük a "karnyújtásnyra" hulló csillagokat. Az gyönyörű és életre szóló élmény volt :)

Szia Janzi! :) Köszönöm a tájékoztatót :) Ezen jól átsiklottunk Imivel együtt, de így legalább meglepetésként ért ez is minket ;)
    A megaTP-t mostanában ki szoktam hagyni, a kezdési időpntja és a reggeli aratásom annyira elkerülik egymást, hogy nem igazán éri már meg. A holnapin most elgondolkoztam, mert úgyis csak délután lehet aratni a nagyját a farmnak, lehet, hogy most megérné venni 50 aranyat. Még meglátom :)

17. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Szia, ezt én is átolvastam többször is lehet, hogy csak nem tudom felfogni de hiába szerepel ott a mutatója, meg a nyeremények között is nem lehet róla olvasni. Mindegy, van/kaptuk kirakom. Azt látom, hogy nyereményként kaptuk.
    Újabban akkor használom ki a megát ha kell valahova Fa. Mivel holnap event lesz és növényt kell termelni a röpi miatt én nem megázom.:) Vagy még ki tudja addig hogy lesz?!:eek::)

18. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Nincs valakinek felesleges szabadideje? [​IMG] Átvenném tőle, csak meg tudnánk egyezni valamennyi csp-ben... [​IMG]

19. Vadóc

Vadóc Fórum bárója

Sziasztok, szép napot mindenkinek!
    Csatlakozhatok én is hozzád, ugyanezzel a kéréssel?
    Most van kb 15 percem, amíg átrendezem a farmokat, utána fogalmam sincs mikor tudok megint bejönni.:oops:
    Na, Sopánkánét elküldöm máshová, én most örömmel jöttem erre a kis időre is, nem rontom el.;)
    Ema! Nagyon szeretem a csillagokat nézegetni, örültem a mai képeknek!:)
    Sütike!
    Már egyre kevesebbet kell várnod a vasárnapig, amikor végre magadhoz ölelheted a " Kicsikincsedet".;)

20. .sylvia72.

Az tényleg pazar lehetett.:)Én is Pesti voltam,4 éve jöttünk Tinnyére,de életem legszebb csillaghullását mégis Pesten láttam 1998 novemberében.Azóta sem láttam olyan sok és fényes csillaghullást.:)

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.