Épelméjűek

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. lukimi

  lukimi Fórum elő legendája

  Szeretettel köszöntünk mindenkit, ez itt az Épelméjűek topikja.
  Ne tévesszen meg senkit a név, túl sokat azért ne várjatok!:D
  Itt kötetlen beszélgetés folyhat bármiről amit a Fórum szabályzata nem tilt.
  Nem kötelező a jókedv, de a jó hangulat bárki rosszkedvét jóra változtathatja.
  Ki – ki érdeklődési körének megfelelő témát vethet fel, amennyiben azzal senki érzéseit nem sérti.
  A csevegésnek csak a képzelet szabhat határokat.

  Vagyunk itt páran akik már törzstagoknak számítunk, és szeretnénk ha sokan jönnének, akikből az lesz!
  Sarkig tárva a bejárati ajtó, szívesen fogadunk minden betérőt.:)


  A fórum szabályzata: https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/farmerama-a-fórum-szabályzata.6827/
   
  Kuzdern, DevilMókus, -W-595- és 14 más kedveli ezt.
 2. sutimami57

  sutimami57 Fórum elő legendája

  Sziasztok! Erzsike, gratulálok a zsiráfokhoz! Nagyon szerencsés vagy. Én még ennyi titok ólat talán soha nem nyitogattam ki egy csomagból, mint a zsiráfosból, és nem lett egyetlen egy sem.

  A bónuszos pörgetések is mindig el kerülnek, a kis farmon meg sokszor ad. Nem is értem....

  Az elhasznált szupi tápokat pótolhatjuk februárban, mert a gangon beszélik, hogy jön a karnevál hercegnő. Igaz, változtatást is rebesgetnek, de bízom benne, hogy nem rontják le az adakozó kedvét.
  Tegnap unokáztam, ma kissé lazább nap van, eddig. Kellemes, szép délutánt!
   
  Kuzdern és Farmerzsolt1970 kedveli ezt.
 3. stadler42

  stadler42 Fórum admirálisa

  [​IMG]Jó reggelt !

  Talán ma ki süt a nap, minden esetre egy adag mosnivalót be raktam. Ebédünk maradt tegnapról, úgy hogy ma nem kell főzni. Csak a kávét le főzőm és hozom nektek [​IMG]frissebben kezdjétek a napot . Nagyon kellemes napot kívánok mindenkinek.
   
 4. kpe59

  kpe59 Fórum elő legendája

  Üdv mindenkinek! [​IMG]

  Nekem csak levesem maradt tegnapról, valami gyors másodikat kell kitalálnom, mert elég rövid a szünet arra, hogy megfőzzek valamit és meg is egyem...
  Itt a felhőn keresztül látom a napot, nem sok, de legalább nem a borult sötétség van.

  1324-ben ezen a napont halt meg Marco Polo itáliai kereskedő, utazó és 1935-ben született Elvis Presley amerikai rock-énekes, zenész.
  1959-ben szintén ezen a napon Charles de Gaulle lesz a Francia Köztársaság elnöke.
  Charles André Joseph Marie de Gaulle francia tábornok, államférfi, a Francia Köztársaság 18. elnöke. A második világháborúban a francia nemzeti függetlenség feltétlen híveként szervezte és irányította a francia ellenállási mozgalmat. Személyisége a szabad Franciaországot szimbolizálta. A háború után alkotmányos reformot, a nemzeti érzelmeket hangsúlyozó erős államot teremtett Franciaországban.
  1958 novemberében De Gaulle és pártja kényelmes többséget szerzett a választásokon. Decemberben az elektorok szavazatainak 78%-ával De Gaulle-t köztársasági elnökké választották, majd 1959 januárjában az új elnök elfoglalta hivatalát.
  Hivatalba lépésekor fenyegető gazdasági problémákkal kellett szembenéznie, és az ország gazdasági élénkítésébe kezdett, aminek része volt a 100 régi frankot érő új frank 1960-as bevezetése.
  De Gaulle ismét függetlenségpárti politikát folytatott, visszautasította a Szovjetunió és az Egyesült Államok közeledését is, hogy egy önálló, nukleáris nagyhatalommá váló Franciaországot építhessen, és erősen szorgalmazta egy önálló Európa építését, bízva abban, hogy az európai nemzetek konföderációja visszaállíthatja a kontinens birodalmainak valamikori dicsőségét.
  Elkezdte egy szoros francia-német együttműködés kialakítását amely az Európai Gazdasági Közösség alapja lett. Személyében I. Napóleon császár óta először járt francia államfő Németországban.
  1963 januárjában a két állam nevében De Gaulle és Konrad Adenauer barátsági megállapodást kötött (Elysée-szerződés). Ugyanakkor Franciaország aranykészleteket vásárolván ez Egyesült Államoktól csökkentette dollár tartalékait, csökkentve ezzel a gazdaságára nehezedő amerikai pénzügyi befolyást is.
  De Gaulle 1969. április 28-án lemondott az elnökségről, miután egy általa előterjesztett szenátusi és önkormányzati reform elbukott a népszavazáson. Az elnöki székben Georges Pompidou követte.

  Akciós munkások:
  https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/munkások-akciós-áron.15917/
   
  Kuzdern és Farmerzsolt1970 kedveli ezt.
 5. sutimami57

  sutimami57 Fórum elő legendája

  Sziasztok! Köszi a kávét, az okosságokat! Itt süt a nap kicsit, de csalóka.

  Kellemes hetet, szép napot kívánok!
   
  Kuzdern és Farmerzsolt1970 kedveli ezt.
 6. kpe59

  kpe59 Fórum elő legendája

  Most már itt is kibújt a felhő mögül és tűz a szemembe...
   
 7. stadler42

  stadler42 Fórum admirálisa

  Sziasztok !

  Jaj Erzsike szerintem már második napja bújik ki a nap a felhők mögül, de azóta se volt itt senki. Biztos nagy dologban van mindenki, és nem érnek rá. A kávét csak meghoztam, hátha be néz valaki. [​IMG][​IMG]
   
  Kuzdern és Farmerzsolt1970 kedveli ezt.
 8. kpe59

  kpe59 Fórum elő legendája

  Üdv mindenkinek! [​IMG]

  Azt tegnap délben írtam, azóta megint csak szomorkás az idő, de túl hideg nincs.
  Az egyik kávét eltettem ebéd utánra...
  Visszatértem a lóhere termeléséhez, de hogy a csillagfürt is szaporodjon, a tölgynél a néhány ól mellett az vetek.

  1921-ben ezen a napon született Keleti Ágnes magyar tornász, ötszörös olimpiai bajnok, A Nemzet Sportolója.
  1475-ben pedig ezen a napon Hunyadi Mátyás levelet küld a pápának, melyben értesíti, hogy megfelelő segítség mellett felvenné a harcot a törökkel.
  Mátyás királlyá választásában nagy szerepe volt annak, hogy a – sikereinek korlátozottsága ellenére – „törökverőnek” számító Hunyadi János fiaként a török veszedelem elleni aktív küzdelmet várták tőle Magyarországon és külföldön egyaránt. A Vatikán és a Velencei Köztársaság hajlandó volt jelentős pénzbeli támogatást is nyújtani erre a célra. Mátyás a Szentszéktől 1459 és 1479 között, különböző részletekben, összesen 250 000 forintot kapott. Az 1480-as években, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy a király a segélyt nem a török ellen használja fel, a pápai segély elapadt. Összességében hasonló összeget kapott Velencétől is Mátyás, de az 1476-os szabácsi hadjárat után ez a támogatás is elmaradt. A császártól és a német birodalomtól viszont csak ígéretek érkeztek, konkrét támogatás nem.
  A török elleni harc témáját Mátyás rendkívül tehetségesen használta fel külpolitikájában, diplomáciájában. Számos külföldi lovag is kimondottan ezért állt Mátyás szolgálatába.
  Mátyás, apja tapasztalataiból kiindulva törökellenes hadjáratot csak ősszel vagy télen indított, amikor biztos lehetett abban, hogy nem kerül szembe az oszmán főerőkkel, mert azokat ősztől tavaszig soha nem mozgósították.
   
  Kuzdern, fabatka és Farmerzsolt1970 kedveli ezt.
 9. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  Jó estét kivánok!

  Rozika,
  én is elvettem egy kávét, kicsit hideg lett, de sebaj, azt mondják szépit...Felénk tegnap is és ma is nagyon szép idő volt, igaz jobb lenne egy egészséges hideg, de azt gondolom, hogy nem kivánság műsor.
  Kapálgatok, kapálgatok, ültetgetek, ,állatokat etetek, néha a fákat is betakaritom, szóval megy a munka szépen lassan.Kivánok jó játékot és persze jókedvet.
   
 10. kpe59

  kpe59 Fórum elő legendája

  Akkor nálad is a szokásos kényelmes virtuális gazdálkodás megy. Mi már nem sietünk sehova...
   
  Kuzdern és Farmerzsolt1970 kedveli ezt.
 11. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Igazolást kaptam a dokitól, a kórházból, jöttem Nektek boldog és áldott új esztendőt kívánni. Gondoltam Rátok, de a farm nem igazán érdekelt, amíg beteg voltam. Még nem vagyok teljesen jól, azért remélem, hamar jövök már.
   
 12. kpe59

  kpe59 Fórum elő legendája

  A farmnak van gyógyító hatása is, gyere és próbáld ki...
   
  Kuzdern és Farmerzsolt1970 kedveli ezt.
 13. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  [​IMG]
  Igen, jövök. És a társaságnak is.... :) Az még vonzóbb. :inlove:
   
  Kuzdern és Farmerzsolt1970 kedveli ezt.
 14. kpe59

  kpe59 Fórum elő legendája

  Kuzdern és Farmerzsolt1970 kedveli ezt.
 15. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  Sziasztok,
  ez igy igaz Erzsike..

  Az új event annyi állatot kiván, hogy miután én nem vagyok ekkora állatsereggel megáldott gazda, nálam ez nem fog menni.

  Mit nem olvasok, hogy korházban voltáááál?remélem mára javulás rögös útján haladsz.Mielőbbi gyógyulást kivánok.
   
  Farmerzsolt1970 kedveli ezt.
 16. kpe59

  kpe59 Fórum elő legendája

  2016-ban A Saul fia Golden Globe díjat nyert, utána pedig a 88. Oscar-gálán elnyerte a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat.
  A szokványos, többnyire esztétizáló alkotások kliséivel szakító, autentikus dokumentumokon alapuló film csupán háttérnek használja a holokauszt témáját. Cselekménye 1944. október 7-8-án játszódik Auschwitz-Birkenauban a Sonderkommandók lázadása idején.

  1917-ben ezen a napon halt meg Madarász Viktor magyar festőművész, és 1858-ban született Törley József pezsgőgyáros, magyar iparmágnás.
  Madarász Viktor a legnagyobb magyar történeti festők egyike és a hazai romantika egyik legjelentősebb alkotója.
  Párizsban, 1859 folyamán születtek meg legnagyobb művei: (Hunyadi László siratása, Zách Felicián és Zrínyi Ilona Munkács várában). 1864-ben készült el a Zrínyi és Frangepán a bécsújhelyi börtönben, 1868-ban a Dobozi és hitvese és a Dózsa népe címet viselő kompozíció. Ez volt művészetének csúcsidőszaka, a Hunyadi László siratása képéért az 1861-es párizsi Szalonon aranyéremmel jutalmazták.
  1870-ben tért vissza Magyarországra, de a hazai kritika ellenségesen viszonyult franciás stílusához. Bethlen Gábor tudósai körében című pályamunkáját is visszadobták.
  1873-ban visszavonult, az apjától örökölt üzletet vezette tovább. A közöny annyira elkedvetlenítette, hogy miután később Izabella királynő című nagyszabású történeti képe a nyakán maradt, végképp búcsút vett a művészettől, és olcsón túladott vázlatain.
  Az ebben az időben készült Petőfi halála már a hanyatlást vetítette előre. A helyzetet súlyosbította, hogy üzlete tönkrement, és elárverezték (1902). Az idős Madarász 1903-ban ismét megpróbálkozott a festéssel, de arcképei és történelmi munkái nem ütötték meg a korábbi színvonalat. Szinte elfeledetten hunyt el 1917-ben.
  Művei jelentős részét a Magyar Nemzeti Galéria őrzi. Madarász minden bizonnyal legerősebb, legönállóbb tehetsége volt a fejlődésnek indult magyar művészetnek. A történeti felfogás erejét tekintve, vele festőink közül egy sem mérkőzhetett; ami pedig technikáját és koloritjának gazdagságát illeti: méltó versenytársa csakis később, Munkácsy Mihályban támadt.

  Nagyon nem volt még időm a tenyésztős event-et áttanulmányozni, első olvasatra csak a felhőig csinálom meg, hogy maradjon is szupertápom, nem szeretem, ha üres a tápos láda.
   
  Farmerzsolt1970 kedveli ezt.
 17. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Igen, nagyon csúnyán elbánt velem a vírus, még nincs vége, de már javulok.
  Az eventre megint azt mondom, majd meglátom. Kicsit most lanyhult a lelkesedésem.
  Jó éjt nektek!
   
  Kuzdern és Farmerzsolt1970 kedveli ezt.
 18. stadler42

  stadler42 Fórum admirálisa

  Sziasztok !

  Borus idő van nálunk, szinte olyan mintha ha az ég . le lenne egy fekete fátyollal takarva. Ma lesz a tenyésztés, sajnos nem tudom mit tudok majd ki hozni belőle. A sz_tápom nem olyan bőven van, meg állat is nagyon sok kell. Majd a b-búmnál próbálkozok, hátha össze jön valami. További kellemes napot, és sikeres tenyésztést. Mimi örülök hogy meg gyógyultál, és újra köztünk vagy.
   
  Farmerzsolt1970 kedveli ezt.
 19. kpe59

  kpe59 Fórum elő legendája

  Üdv mindenkinek! [​IMG]

  Közvélemény kutatás:
  https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/közvélemény-kutatás-mmorpg-nyerési-eséllyel-2017.15931/

  Turbómalom előfizetés:
  https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/turbómalom-előfizetés.15925/

  Szupertáp akció és baby boom:
  https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/szupertáp-akció-és-baby-boom.15926/

  1869-ben ezen a napon született Aujeszky Aladár magyar mikrobiológus, nevéhez köthető a kutyák veszettség elleni kötelező oltásának bevezetése Magyarországon.
  1771-ben hegyomlás volt a Déli-Dolomitokban, Alleghe város közelében. A Monte Piz-ről lezúduló sziklatömeg elzárja a völgyet, kialakul az Alleghe-tó.

  ------------------------------------------------------------------------------------

  Az első ablakba beadtam 161 db alaphalat, következőnél már jelvényt kér, azt majd csak boom alatt kap. A tenyészlak is várakozik addig...
   
  Farmerzsolt1970 kedveli ezt.
 20. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Köszi az örömödet, még nem vagyok százas, csak olyan 65 %-os, de már tudom, rendbe jövök. Nyomasztó volt az amúgy is rossz kedélyem mellé ez a szürke nap.

  Eventet csak majd boomkor.
   
  Kuzdern és Farmerzsolt1970 kedveli ezt.