Épelméjűek

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Katka54

Katka54 Fórum admirálisa

Marikám!
    Ezért is írtam, hogy szeretnék egy kis mosolyt csalni az arcotokra:inlove:

zsona416, Kuzdern, Technics11986 és 3 más kedveli ezt.
  2. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

[​IMG] Erre a csattanóra nem számítottam. Még mindig folynak a könnyeim.....

mimi, Fatther, Technics11986 és 4 más kedveli ezt.
  3. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

[​IMG]Kedveseim!

Nagyon csendben vagytok, hogy haladnak a húsvéti előkészületek?Sonka, tojás, süti, és miegymás.

Én tulajdonképpen nem is akartam sonkát venni, de szerdán azért csak rászántam magamat és egy nagyon kis hejre kötözött sonka került a kosaramba.Volt rajta egy kis csinos kövérség is, természetesen, mert anélkül a sonka féle nem is élvezhető.Megfőzés és kóstolás után konstatáltam, hogy bizony jól választottam.
    A tojások is megfőzve,a saláta már vigyázva áll, hogy holnapra a tányérra kerüljön.Jön az egyik unoka a menyasszonyával.Sajnos most csak nagyon óvatosan lehet a találkozót nyélbe ütni.Ám ennek is nagyon örülök.

A hókifli második adagja már a sütőben van, mert a szomszikám meglepett egy nagyon hejre kis kalácskával, én pedig majd viszem neki a hókiflit.Ó mit nem adnék egy kis kenőcsös sütiért.Egy kis mézes krémes, vagy egy kis tortaféle, hej de jó is lenne.

Nem tudom, hogy elérem e az 50 lejátszott játékot, mert még csak a 23-ik tételnél járok.Nagy a gyanúm, hogy ezt sem fogom tudni befejezni.

Ó csak ezek a birkák ne talicskáznának már annnyit!!!!!!!!!!!

Megyek is pihenek egy kicsit, elfogyott a türelmem.....

zsona416, mimi, Fatther és 5 más kedveli ezt.
  4. Katka54

Katka54 Fórum admirálisa

5. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia Marika !
    De jó, hogy itt vagy közöttünk ismét...:)
    E birkákkal tegnap én is megszívtam...Itt hagytam később az egészet.
    Ilyenkor eszembe jut a Flash, amely ha rossz volt is időnként, még mindig jobb játék volt mint most az Unity..
    És ez biztos így is van !

zsona416, mimi, Fatther és 5 más kedveli ezt.
  6. -elzemari-

Katka,
    köszi a meglepit, hogy elhoztad, be is váltottam.

Sokszor elfogy a türelmem nekem is, és akkor bizony már ki sem nyitom egész nap.Igy aztán nem csoda, hogy nem fejezem be az eventeket.Frissitek állandóan, meg lemez karbantartok, ám hiába.....

mimi, Fatther, Technics11986 és 4 más kedveli ezt.
  7. Koppi

Ezzel lassan "kiszeretünk" a játékból....azt érik el, lassan...
    Csak a fórum tart itt...még..

zsona416, Fatther, Technics11986 és 2 más kedveli ezt.
  8. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jobb napot mindenkinek!

Kód beváltva. A "kiszeretem" az nálam is van. Előfordul, hogy mérgemben kilépek és másnap sem megyek fel a birtokra. Nem is egyszer előfordult! Március havában öt nap igazolatlant sikerült összegyűjtenem. Az sem javítja a kedvemet, hogy a munkálatok közben a futó/kurzor/cursor megakad, csak van, senki semmit nem csinál. Gondolkodik a rendszer. Az a nyamvadt, idejétmúlt Flash ilyent nem csinált, mint ez a szupermodern fejlesztés, a Unity. >:(

Aztán azon is gondolkodtam, hogy az Országos Atomenergia Hivatalnál tegyek-e panaszt a farmot "üzemeltető" cég ellen. Nem vagyok biztos abban, hogy ha jelentős sugárzást észlelek, akár radioaktívat, akár másmilyent, nekik kell bejelentemen, ha nem, akkor kinek? Mert amikor belépek a birtokra, az irányjelzőket tartó oszlop aljában ott pulzál egy pulzár. Több hónapja van ott. Márpedig ahol pulzár van, ott lennie kell ilyen-olyan sugárzásnak, ami felettébb káros tud lenni az élő szervezetekre. Főként a nagy áthatoló erejű részecskék. Felmerült bennem, hogy régi cégemhez bemegyek, kérek kölcsön tőlük egy termolumineszcens dozimétert. Amikor jövök ide dolgozni, felrakom a "mejjemre" és amíg robotolok a földeken, fent is tartom. Aztán a hónap végén beviszem és leolvastatom a mérőeszközzel. Jól megmelegítem, majd megkukkolom, nem lett-e sok az az érték. Ha több, mint, 2 azaz kettő mSv (millisievert), akkor baj van. Ha nem, akkor ihaj-tyuhaj, sosem halunk meg! Az éves sugárterhelés munkahelyen normál körülmények között nem haladhatja meg az évi 20 mSv értéket. Havi kettő az évente még csak 24. Elmegy. Ami bizonyítottam káros, az az évi 100 mSv. Nekem három éve az első félévben sikerült begyűjtenem körülbelül 60 mSv értéket. Nem örültem neki, de kaptam gyógyításként sugárkezelést, meg radioaktív anyagot is adtak be a vérembe, mert a szívműtéteknél látni kellett, aztán volt több "rögönyözés" is abban a félévben. Hamar összejön az a mennyiség. De egy közel lévő pulzár azért aggaszt! EZ a pulzár nagyon pulzál! Jól látható a lüktetése. Régebben csak a csillag világított, de amióta lüktet, pulzál, azóta aggasz a "viselkedése". :wuerg:

zsona416, mimi, Fatther és 4 más kedveli ezt.
  9. Bonnbonn

Bonnbonn Fórumlakó

Sziasztok!
    Jöttem beköszönni :inlove:
    Remélem mindenki jól van!!!!
    Ez a Húsvét is csöndes lesz...nem megyünk sehová:(megvárjuk míg Anyum teljesen védett lesz ..kedden kapja a 2. szurit jobban fog beszélni oroszulxDMi is megyünk férjemmel szerdán AZ-ra...
    cats.jpg
    Kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek és főleg egészséget!!!!
    Vigyázzatok magatokra!!!!

10. Koppi

Sziasztok [​IMG]

Ez évben ma sütöttünk először szalonnát.
    Nem volt annyira meleg, sőt...de felöltöztünk és párnára ültünk....
    A tűz viszont kellemesen melegített...:)
    Remekül eltelt a délutánunk....:)

zsona416, Fatther, Technics11986 és 3 más kedveli ezt.
  11. kutyaszálló

kutyaszálló Fórum admirálisa

Sziasztok:inlove::inlove::inlove:
    Mindenkinek boldog nyuszit kívánok:inlove::inlove::inlove:
    A játékot játszom még,de nagyon visszavették a röpcsiket, már null percezéssel sem jön 100%-osan,
    a mostani festés tetszik,de nem is olyan könnyű 200 felé menni8)
    kosarakat nem veszek, inkább a kiegészítő trutyikat:p
    ma csináltam egy kis kókuszgolyót, hát kellett gyúrmáznom rendesen,hogy golyó alakja legyen:D:D:D
    családi találkozás nem lesz, még türelmesen várunk, kismenyem megkapta az oltást: 35 hetesen, még nem érzett semmit
    remélem nem lesz baja egyikőjüknek sem:sleepy:
    az időjárást úgy szeretném már elviselni,ha nem fújna így a szél a napocska már nagyon beindult:)
    mindenkinek jó egészséget, puszy:inlove::inlove::inlove:

zsona416, mimi, Fatther és 6 más kedveli ezt.
  12. zsona416

zsona416 Fórum bárója

Szép Estét:)

Áldott, Békés ünnepeket kívánok...

mimi, Fatther, kutyaszálló és 5 más kedveli ezt.
  13. Katka54

Katka54 Fórum admirálisa

14. -elzemari-

Jóóó reggelt![​IMG]

Tihamér!
    most aztán feladtad nekem a leckét ezzel a termo.....doziméterrel.El is mentem ifjú barátomhoz Google úrfihoz, hogy magyarázza már meg nekem, hogy mi is ez a termo.....doziméter.Nem lettem okosabb, de a lényeg, hogy te tudod hogy mi ez és miért kell neked.Kerestem a pulzárt az irányjelzőket tartó oszlop alján, de sajnos nem találom.Akkor nálam nem pulzál...Na mindegy.Igy aztán én itt vagyok pulzár nélkül.
    Mesélj arról is, hogy mennyi süti maradt meg az ünnepi készülődés után.

Haladok haladok a tojás festésekkel, igaz még mindig nem vagyok biztos benne, hogy a végére érek.Jelenleg 34 lejátszott, minijátékom van készen.Ti hogy álltok vele?

Azt mondod nem is könnyű 200 felé menni.Hát nagyon nem, legalább is nekem.Nagyon megelégszem a 175-el is.Tegnap nagyon nagy szél volt felénk is.,Amikor lementem bizony a téli sapkámat kellett felhúzni a fejembe, hogy viselni tudjam a kintlétet.Tudod, minden elmúlik egyszer....

Hmmm, sült szalonna,Dani, nagyon irigykedem, mert ez bizony nagyon finom lehetett.A tűz meleg pedig a hangulatot csak növelte, gondolom.

Gyöngyi kedves,
    csendes ez az ünnep is azt gondolom sokunknál, mert jobb most egy kicsit vigyázni, mint hogy valami baj történjen.Én még húúú de messze vagyok a másodiktól, még csak most pénteken volt egy hete, hogy megkaptam.Majd április 30-án lesz a következő.

Most van elegem, már másodszor lökött ki a rendszer....

Vidámság és derű kisérje a napotokat.....

mimi, Koppi, Fatther és 5 más kedveli ezt.
  15. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

[​IMG] Sziasztok! Mindenkinek kellemes ünnepet kívánok, sok szeretettel!

zsona416, mimi, Koppi és 8 más kedveli ezt.
  16. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

sutimami57, zsona416, mimi és 8 más kedveli ezt.
  17. onagger52

onagger52 Fórum császára

Tessék!

1. A termolumineszcens doziméter működési elve
    Az ionizáló sugárzást dokumentálhatóan mérő eszközök a film- és a szilárdest-doziméterek. Az utóbbiak csoportjából kiemelkednek a termolumineszcens kristályok, kis méretükkel, energia-függetlenségükkel és nagy érzékenységükkel.
    A termolumineszcens detektorok működésének alapja, hogy az ionizáló sugárzás (általában gamma-sugárzás) hatására a kristályok egyes elektronjai gerjesztett állapotba kerülnek, majd a kristály szennyezőatomjainak helyén befogódnak, és onnan csak felmelegítés hatására lépnek ki és térnek vissza az alapállapotba. Az alapállapotba való visszatéréskor látható, vagy ahhoz közeli hullámhosszú fényt emittálnak. A kibocsátott fotonok száma - ami fotoelektron-sokszorozóval mérhető - arányos a doziméterben (a kristályokban) eredetileg elnyelt sugárdózissal.
    -------------------------------------------

Ez a TLD, azaz a termolumineszcens doziméter működésének a lényege. Sajnos ennél egyszerűbben nehéz elmondani. Ilyent lehet látni a sugárveszélyes helyen dolgozók ruhájára kitűzve, alakja olyan, mintha egy kicsi belépő lenne valami védett helyre. Például a röngent működtetők köpenyén a kórházakban, a tüdőszűrők dolgozóin, továbbá XRD vizsgálatokat végzőknél. ( XRD Röntgendiffrakciós vizsgálat, az anyagvizsgálat egy módja.) De az űrhajósoknak is kötelező viselni fent, mert ott aztán dögivel kapják a nem kívánt sugarakat.
    Remélem ennyi elég, nem kell jobban kivesézni, mert az még unalmasabb lenne. :p
    ---------------------------------------------
    A képernyő (FARM) bal felső sarkában van egy oszlop, rajta a tábla, TÉRKÉP. Az oszlop mellett közvetlenül balra egy madárijesztő, annak az aljában - nálam - folyamatosan pulzál egy pulzár. Fehér ködszerű izé, hol halványabb, hol sűrűbb.

Sütemény van most is: Méteres kalács, kuglóf, keksztekercs, sajtos pálcikák (anyaga a sajtos tallér anyagával azonos, csak nem lapos, hanem kicsi rudacska. A menyem hozott tegnap - hogy miért az nem fontos - NEKEM hagymatortát, négyféle hagymából készültet. Vöröshagyma, újhagyma, póréhagyma és fokhagyma van benne. I-MÁ-DOM! Nem édes, hanem sós.
    Hogy biztosan legyen mit enni kettőnknek, a feleségem süt kakaós tortaszeletkéket, de nem laposat, hanem muffin formában sütve. Nem a lapos tésztát vágja fel és keni meg lekvárral, hanem a kikevert tészta egy részét a forma aljába kanalazza, tesz rá meggylekvárt. A maradék kevert kakaós tésztát ráteszi a lekvárra, majd sütőben megsüti. Most csinál először ilyent. Kell csinálnia, mert izgatja a fantáziáját, hogy milyen ÍGY a sütemény. Mint látható, süteménnyel el vagyunk látva bőségesen. Sőt! (Ráadásul a feleségemnek a férje, az a sötétlelkű egyén, azt fontolgatja a fejében, hogy holnap krumplis lángost fog sütni, a sok édes ellensúlyozására. Hát nem egy elvetemült alak?)

Elkészült közben.
    https://kepkuldes.com/image/Q5SEHP
    https://kepkuldes.com/image/Q5Sw82

Kellemes húsvéti ünnepeket minden gazdának!

Utoljára szerkesztett: 4.4.21
    sutimami57, zsona416, Koppi és 6 más kedveli ezt.
  18. ursa11

ursa11 Fórum félistene

Látom, látom jó családból származol.:)
    Átnéztem a húsvéti akciókat. Igazad van ez a csokiszakértők az egy, ami érdekes, a többi felejtős, legalább is nekem.

Nagyon igazad van, az utóbbi 4-5 hónapban felére-harmadára csökkent a játékidőm. Nem nagyon kell magyarázni az okát. Én is gyakran hagytam a fenébe a sok frissítgetést ki-belépkedést. Igazából nem bánom.

Eddig jól vizsgázott a mikrobi, tegnap bőrös malaccombot sütöttem egy benne, megtűzdeltem fokhagymával, szalonnával, egy kis koriander, bors, só, mustár.....mmm finom lett és ami lényeg, nagyon finom habos ropogós lett a bőrke. Eddig csak sütőben sütöttem malaccsászárt, megvan a hókuszpókusz, hogy legyen finom ropogós a bőre, de most kipróbálom azt is mikróba, hátha az is jó lesz. Ma szünetel a tesztelés, kicsit pihenünk evészetileg, grillezek húst, zöldségeket és saláta lesz hozzá.

Ti biztos ügyesebbek vagytok mint én, ha új kést veszek nagy szorgalommal nyiszálom az ujjaimat, míg megszokom, vagy tudom is én. Most két új kés is van, én meg úgy nézek ki, mint egy háborús veterán és még nincs vége, már csak négy pont hiányzik a következő késhez.

Az eventet most már megcsinálom 70-ik játéknál tartok, néha-néha 200 fölött az eredmény, 193 volt az átlag, amikor utoljára néztem. Szóval 110 játéknál több fog kelleni a befejezéshez, hacsak meg nem táltosodok, ami nem valószínű. Megtetszett ez a minijáték, de elég is lesz a tojás pingálásból, mire végzek.

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!

sutimami57, zsona416, mimi és 7 más kedveli ezt.
  19. Technics11986

Technics11986 Fórum biztosa

Hello szerbusztok!
    Na sikeresen ideértem. Jelentem se szakrás se koronások nem vagyunk. Csak a szokásos meghülés mert úgye Krisztiának a meleg wc-ből kell poloban hidegben alaktrészért szaladgálni. Köszönöm a sok sok agodást.

Katka54 hát gratulálok és sok boldogságot stb-:))))

Tihamér: A súgárzást úgye ha jól emlékszem röntgenben mérték régen most már szilverben ne kérdezétek miért vettük mi át az új mértékegységet! Szerintem annyi súgárzást nem tudsz összeszedni egész életed alatt,hogy gondod legyen. Elnézve az egéségügyisek felszerelését hát Csernobilba vagy Fukusimába nem engedném öket! De az Egyesült Államok beli nem emlékszem tartományba se.

Amúgy nem tudom mi értelme van az arhiválásoknak? Ha ezt valaki megválaszolja nekem azt megköszönöm.

sutimami57, zsona416, Bonnbonn és 5 más kedveli ezt.
  20. Swallow

Swallow Mindentudó orákulum

Szia!

Az archiválás egy szükséges tevékenység.
    Hatalmas mennyiségű hozzászólás halmozódott fel a beszélgetős topicokban.
    Nehezebb a navigálás ilyen esetekben. Terheli az erőforrásokat, és lassabb a megjelenés, a használhatóság korlátozódik.
    Ezért archiváltunk. Megkönnyítve a fórummotor munkáját.
    Ha valaki érdeklődő, a keresett hozzászólások megtalálhatók, használhatók, idézhetők is.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.