Épelméjűek

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. kpe59

  kpe59 Fórum elő legendája

  Én irigykedek is rendesen, miután 10 perc múlva kezdődik a műszakom, itt aztán nincs kényeztetés...
   
 2. sutimami57

  sutimami57 Mindentudó orákulum

  Sziasztok! Lujzáéknak jó pihenést, Miminek gyógyulást, a dolgozóknak jó munkát, és Mindenkinek jó farmozást kívánok!

  Nálam zajlik az élet, hol erre, hol arra. A nublonokat nem nagyon szeretem, nagyon drága a portéka, azért egy két menetet rakok, gondolván a magasabb szintre, hátha..kettőt be pakoltam, lett is kétszer 30 db. pengő. Nem viszem túlzásba. Szép estét!
   
 3. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Igen, érzem is, hogy lassítsak. És igenis irigykedek. :D (Minden kívánságod ilyen gyorsan teljesüljön.)
   
 4. kpe59

  kpe59 Fórum elő legendája

  Üdv mindenkinek! [​IMG]

  [​IMG] Időjárás-jelentés: [​IMG] Ez vár rám, ha végeztem jövök...

  -------------------------------------------------------------------------------------------------

  1932-ben ezen a napon született Dian Fossey amerikai etológus.
  Fossey 18 éven keresztül tanulmányozta a gorillák viselkedését. Munkáját, melyet az ismert paleontológus, Dr. Louis Leakey biztatására kezdett el, a ruandai hegyi erdőkben végezte a hegyi gorillák között.
  Fossey-t 1985. december 26-án faházának hálószobájában brutálisan meggyilkolták.
  Farley Mowat Fosseyról írt, Asszony a ködben című életrajzában azt állítja, hogy nagyon valószínűtlen, hogy gyilkosai orvvadászok voltak. Mowat úgy véli, hogy azok ölték meg, akik akadálynak tekintették őt a gorillák turisztikai kihasználásának útjában. Az életrajz szerint, mely Fossey magánlevelei közül is sokat bemutat, az orvvadászok inkább az erdőben ölték volna meg, ahol számukra kisebb lett volna a kockázat.
  Dian Fossey-t a ruandai Karisoke Kutatóközpont területén temették el, azon a helyen, melyet ő maga alakított ki elpusztult gorilla barátainak sírhelyéül. A gorillatemetőben Digit, az 1978-ban megölt hím gorilla mellett helyezték örök nyugalomra.

  1547-ben IV. (Rettegett) Iván lesz Oroszország első cárja.
  Sokféle eredmény fűződik a nevéhez; a külpolitikában minden lépését egy célnak rendelte alá: Európához akarta közelíteni országát – e törekvését másfél évszázaddal később Nagy Péter folytatta. Iván politikáját rossz szemmel nézték a környező európai országok uralkodói, akik nem örültek az erős és gazdag vetélytárs megjelenésének. A cár igyekezett gátat vetni a tatár és török csapatok betöréseinek. Támogatta a kultúra fejlesztését.
  A Kreml szomszédságában felállíttatta a Pecsatnij dvor elnevezésű nyomdát, és irányításával Ivan Fjodorov diakónust, az orosz könyvnyomtatás atyját bízta meg. Iván fennmaradt írásai nagyrészt politikai jellegűek, de ezek is igazolják tehetségét: szókincse gazdagabb valamennyi XVI. századbeli orosz írónál. Emellett még imádságokat és egyházi zeneműveket is szerzett. A pravoszláv egyház odaadó híve volt, de ez a meggyőződése gyakran kényelmetlennek bizonyult politikai céljai szempontjából.

  Ma a nublonok nagyon smucigok voltak, alig adtak farmpengőt. Pedig kétszer töltöttem meg nekik a 90 akkust, de csak a két legkisebb csomagot adták.

  --------------------------------------------------------------------------

  Takarékoskodási akció:
  https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/takarékoskodási-akció.16020/

  A nagy sajtos rejtély ismertetője:
  https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/a-nagy-sajtos-rejtély.16001/
   
 5. Kékmadár1

  Kékmadár1 Forum Moderator Team Farmerama HU

  Sziasztok!

  A holnap induló A Nagy sajtos Rejtély eventben fontos változások vannak!
  Érdemes újra elolvasni az ismertetőt!


  https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/a-nagy-sajtos-rejtély.16001/#post-809113

  Tamás összefoglalója a változásokról!


  -Detektíveszközök (malomtermék) korom hozzávalója (felröppenő) csökkentésre került. 50 helyett 35 db szükséges.
  -Felhősor tulajdonságaiban történt még változás. %-os bónusz értékek időtartama kitolásra kerül 12 órára.
  -Felhősor egy új tulajdonságot is kap, ami nem más mint szint x 300 TP

  Reméljük, így már elnyeri tetszéseteket az event.

  http://hu.bigpoint.com/farmerama/bo...rejtély-eventcsevegő.16004/page-5#post-809445
   
 6. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Sziasztok!
  Nehogy hiányzónak írjatok be, jelentkezem. Igazolást a fodrászom ad. :)

  Szilvi! Örülök, hogy látlak! Csak az egészségedre vigyázz!
  Álomhajsza! Én is belevágtam ezekbe az új gazdakörikbe, az a baj, hogy nagyon sok és nagyon hosszú érésű gazok kellenek, de kitartás!
  Imi! Nem hiszem, hogy elcsábulok, mert nagyon üres a pajta. Most két földön növényezek, körbe fák vannak, a harmadikon ólak vannak. A sziget nem nagyon érdekel (fura, hogy mégis ott megy gyorsabban a zöld csík), ott az esőerdő csak fa, a főföld növény, a zuhatag állatos is, fás is.
  Dani! Hogy szerettem ezt a számot!
   
  Koppi kedveli ezt.
 7. kutyaszálló

  kutyaszálló Fórum félistene

  sziasztok
  Köszi,hogy aggódtál értem, bemenni még csak csak,de hazafelé már az ónos eső után kellett jönnömxD
  a frász majd kitört minden lépésnél8)
  most úgy látom már olvadt minden,így talán kicsit kimerészkedek a boltig meg vissza:p:D
  szép napocskát mindenkinek:inlove::inlove::inlove:
   
  Koppi kedveli ezt.
 8. kpe59

  kpe59 Fórum elő legendája

  Köszönjük a tájékoztatást, a felhősor új tulajdonsága tetszetős változtatás. Nekem legalábbis tetszik, hogy minden felhő aratásnál kapok valami fix tp-t is. A százalékok miatt nem találtam nagyon megérősnek ezt a felhőt.

  ---------------------------------------------------------------------------------------------

  Üdv mindenkinek! [​IMG]

  1783-ban ezen a napon, Eszéken több napja tartó esőzések, zivatarok és jégeső miatt, január 17-én viharoszlatási célból ágyúkkal lőtték az égboltot. Akkoriban úgy vélték, hogy a mozsárszerű ágyú elsütésekor keletkező levegőhullámok a képződő viharfelhőre oszlatólag hatnak. Természetesen a viharfelhő képződés energiamennyiségéhez a viharágyú által kifejtett energia az elenyészőnél is kevesebb. (Réthly Antal gyűjteménye)

  1899-ben ezen a napon született Al Capone az amerikai gengszter és 1822-ben Anne Brontë angol írónő.
  1957-ben bevezetik a lottót Magyarországon.
  A lottó szerencsejáték, nevét az olasz lotto (magyarul: sors, nyeremény) szóból kapta. Magyarországon sokáig lutri néven is emlegették.
  A második világháború után a totó jött divatba, a mai modern lottó 1957. január 17-én született meg, amikor a pénzügyminiszter 4/1957. számú rendeletében megbízta az Országos Takarékpénztárt a magyar lottó szervezésével. Az első húzást azonban csak 1957. március 7-én tartották. A szabályzat szerint a 90 szám közül kihúzott 5 szám alapján a fogadók 2, 3, 4, illetve 5 találatért kapnak nyereményt, a befolyt összeg 40%-a a költségvetésé, 60%-a pedig a nyereményalapba kerül. A nyeremény összege az egyes nyerőosztályokon belül a nyertes szelvények számától függ. Az első húsz év a tárgynyeremény-sorsolások virágzásának ideje volt. Általában havi egy nyereménysorsolást tartottak. A kb. 250 alkalom keretében több mint negyedmillió nyereménytárgy talált gazdára. Egyebek között 505 db öröklakás, 590 db gépkocsi, 224 darab családi ház és üdülő. A legtöbb öröklakást (60-at) 1958-ban sorsoltak ki, a legtöbb gépkocsit (56-ot) 1964-ben és a legtöbb családi házat (43-at) 1974-ben. Az 1991. év 10. játékhetétől befejezték a rendszeres tárgynyeremény-sorsolásokat és bevezették a teljes halmozódást.
  855 ezer forintot fizetett az első öttalálatos – 1957 6. játékhetében, április 11-én. A Budapest XI. kerületében élt özvegy Ring Sándorné nevéhez fűződik, aki családi számokkal játszott, maga és gyermekei életkorának megjátszásával ért el ötöst. A nyertes számok: 23, 26, 33, 37, 66. Misi akkor 23, Marica 26, Sanyi 33, Laci 37, ő maga pedig 66 éves volt. Így jött divatba a családi számok megjátszása. Ring néni 91 éves korában halt meg.

  Még mindig nem döntöttem el, hogy teljesen végig játszom-e az event-et, elsőre a számomra hasznos dolgokat veszem célba, aztán majd meglátom, hogy alakulnak a felreppenők.
   
 9. lukimi

  lukimi Fórum elő legendája

  Itt is hűvös és homály van de plusszban. És az időképet nézve már február eleje is látszik és a nappalok így mennek el ha minden igaz. :)
  Engem a felhő csak elcsábított de ennek oka van mivel távollétemben nem igen gyűlhettek ezért szeretnék én is itt is a 200 fölé emelkedni.xD Messze van, mert "csak" 165 felhősorom van. Azért csábító lenne az is, hogy a felhőt kihagyva sok szupit meg partyt szerezhetnék de igérgetik a királynőset hátha nem rontják még le annyira, hogy ott gyarapodhassak.
  Nincs rosszabb az ónosesőnél, én olyankor szinte szoba fogságra vagyok itélve. o_O
   
  Koppi kedveli ezt.
 10. .sylvia72.

  .sylvia72. Fórum császára

  Sziasztok!Csak beugrottam,ebéd idő van.
  Nincs baj csak meló hegyek,de szakítok időt feljönni.:)
  Így igaz.:oops:
  Puszi Mimikém:inlove:
  Na én ma reggel ismerkedtem meg a jeges útviszonyokkal,olyan rég volt már el is felejtettem milyen adrenalin löket,de sikeresen beértem,most meg olvad nagyon,remélem estére nem fagy le nagyon,mert akkor lehet 4kéz-láb jövök haza.Szép délután mindenkinek,este érkezem.:D
   
 11. Koppi

  Koppi Fórum elő legendája

  Szia !
  Köszönöm, hogy így szólítottál....
  Neked hoztam volt...( mert oly kedves emlékeim vannak fiatal koromból e szám kapcsán....:))

  Csere napon beszélgethetünk róla. (Van "feleslegem" is...)


  Álomhajsza !

  Gondolom, tudod, hogy az eventet mindig nagy földdel (2x2) kezdünk és megszórjuk mindennel...De mindenek előtt megesszük a répásalmásat, a fehér ártatlanságot és a karácsonyi sütit + learatjuk a paszulyt és a kütyüket...:)
  Ugye így csináltad ?
   
 12. lukimi

  lukimi Fórum elő legendája

  Nálam meg volt az előjáték!:p

  Az elmúlt eventekkor többen többszörös +1 terménybónuszt pörgettek, evvel lerövidítve a kapálás idejét. Mostanra én is össze gyűjtöttem 91 sima és 27 party pörit (de nehéz volt megállni?!)

  A sima pörgetéseknél még mellette sem állt meg és megint a régi kedvencek jöttek, a mandragóra, drót és többek között 1x fák. Sok tp, csp és csentre csontra. Nnna, majd a party! Itt már több sikerélményem volt, többször is mellette állt meg a 100 és 200%-os terménybónuszoknak és hát jött azért szívderítő nyeremény is - de tovább kell gürcölni mert termény bónusz nincs.:cry:
  A leges legutolsó pörire viszont megjött a még eddig hiányzó Póni lovaglás és ez bearanyozta az event váró kedvemet.xD:p:inlove::music:

  Ezt a hsz-t majd' 1 órával ezelőtt követtem el, de csak most küldöm.xD:p:p
   
  Koppi kedveli ezt.
 13. suba_klara

  suba_klara Fórumőrült

  Sziasztok!
  Jaj,de régen voltam már!
  Visszaolvasni sajnos nem tudok. Időm volna,de sajnos lebetegedtem.
  Betegszabin vagyok.

  Eventet elkezdtem úgy,hogy a laptop velem van az ágyikómban. Így persze könnyű. :)

  Nem sok minden történt velem az elmúlt hetekben. Munka + megint csak munka. Volt,hogy 12 napot nyomtam le egyfolytában.
  Meg is lett az eredmény...na nem a bérpapíron.. ;)hanem az egészségemen..
  Fiúk jól vannak,sokat segítettek a játékban is amikor nem tudtam jönni.
  Megpróbálok kicsit többet jönni.
  Esőmentes napot kívánok Nektek!
  Puszi...
   
  Koppi kedveli ezt.
 14. lukimi

  lukimi Fórum elő legendája

  Szia Klárika!
  Jó, hogy te is bejelentkeztél az "alakuló" ülésre.xD
  Remélem mielőbb meg gyógyulsz nagyon jó, hogy van aki arasson helyetted ha muszály.:)
  Jó eventezést!:)
   
 15. Koppi

  Koppi Fórum elő legendája

  Szia !

  Gyógyulást...:) Nem szabad túlhajtanod magad, mert mint látod az egészségeden bosszulja meg magát a dolog. (Mondom én aki nyugger vagyok...:))
  Ez az ágyban való lapitopizás nekem nem megy. A gyerekeim vidáman űzik, de nekem még a TAB sem áll a kezemben olyankor.
   
 16. lukimi

  lukimi Fórum elő legendája

  Nekem meg nincs laposom. Szerencsére még nem is lett volna szükség rá még az elején úgy 2013-ban? voltam jól megfázva de akkor is felkeltem aratni még éjjel is.:)
   
 17. Koppi

  Koppi Fórum elő legendája

  Én a 60. szülinapomra kaptam egy lap-topot....Azzal játszom...:)
  Már 5. éves lassan...:)
  (Én még " iccaka " egyszer sem keltem föl eventgazt aratni....:):))
   
 18. .sylvia72.

  .sylvia72. Fórum császára

  Sziasztok!Megjöttem,kicsit lassabban mint szoktam,lefagyott ami elolvadt napközben,tudjátok,mint aki tojásokon megy,úgy sikerült a hazajövetel:)
  Imi!Tegnap este pörgettem el a sima pörgetéseket.De ha tudtam volna,hogy nem kellett volna:music:De én hozzád képest nem bírtam megállni:DPersze nálam sem adott semmi jót.Most kezdtem el az eventet,de semmit nem értek belőle,tiszta káosz ez nekem.:oops:Gratulálok a pónihoz.:)
  Szia Klári!Jobbulást.:):inlove:
   
 19. lukimi

  lukimi Fórum elő legendája

  A lényeg lényege: ha akarod a felhőt akkor termelj 11.500 eventnövényt és gyűjtsd a felröpiket. 3500 korom, 1100 db nagyító.

  Az este elültetett hosszúkra nagyon jól adta a röpit korom 681, nagyító 138 és 20 ó. valahánykor lesz az első teljeskörű aratásom 1x1-en.

  Ha nem kell a felhő akkor: "aki pedig csak ezeket szeretné kihasználni, azoknak a 11500-ból is csak 1500 kell, hogy beléphessen a helyszínekre; és ez esetben nem kell a felröpi sem"

  Ezt hoztam a csevegőből és még annyit akik nem felhőznek a szupertápnál vagy a party pörgetésnél fognak idézni és azokat szedik kifele az egész event ideje alatt, 200-200 eventnövénnyel átugorva a 12-órás várakozást.

  Nos, ez nagy vonalakban a többi minden le van vezetve a csevegőbe.:)
   
 20. Koppi

  Koppi Fórum elő legendája

  Annak a 11500 gaznak az 1/3-a már a Pajtában van...:) Most megy a 4. kör este 11-re meg is lesz. Már nem szuperezek és Katázok...csak simán vízzel, trágyával nyomatom...:)