Épelméjűek

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. sosoump

sosoump Fórum nagymestere

Kedves mamarygen szépe estét Neked!
    Tudtam, hogy kritikát kapok. Igazad van! Már napok óta keresek egy szelepet a fortyogó gözt kipufogtatni:wuerg:
    Ez nem a jó szelep voltxD bocsánatot kérek többet nem fog elöfordulni:inlove:

Szia Nektek kedves onagger és Koppi!

Köszönöm szépen hozzászólásaitokat, köszönöm biztató soraitokat:inlove: tegnap este amit írtam az nem a szívemböl,
    hanem a lelkemböl jött.... mindegy volt, hogy, hogy hangzik! le kellett írni. Talán néhyány játékos a teljes szöveget olvasva
    elgondolkozott .......
    sosoump

Moderátor által utoljára szerkesztve: 30.4.21
    GA-BI-O-Farm, sutimami57, Bonnbonn és 6 más kedveli ezt.
  2. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

A
    Szia !

Nagyon szívesen..Támogattalak volna, de ez már törölve lett, ám nekem meg van a teljes hozzászólásod, mert sejtettem, hogy baj lesz belőle, sőt az aki válaszolt Neked annak is.
    Az enyémet már nem akartam lementeni és törlődött..... Te is tudod...
    Jó egészséget Neked és vigyázz magadra ! Szorítok....
    Gyere máskor is ide...ha kérhetlek.....
    Jó éjt...:)
    U.i. Nekem azóta még egy hozzászólásom is törölve lett....Ha így folytatom C vágányra fogok kerülni...:D

Utoljára szerkesztett: 30.4.21
  3. mimi

mimi Fórum elő legendája

Jó reggelt minden Épnek! :)
    4. futam is majdnem kész, minden munkát elvégeztem. Még piacra is vittem árút.
    Felveszem a napcsalogató ruhámat is, a fecskék végre idetaláltak. :) Ebédem van, tehát kulturális napot tartok és olvasok. :D Ha meg kisüt a nap, megyek csavarogni.

Utoljára szerkesztett: 1.5.21
  4. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

:mad::mad::mad::cry::cry::cry:
    Véletlenül lekevertem 38 db !! XXl-es üzemanyagot. Először nem is értettem, hogy miért nem tudok repülni.
    A tesóm, aki ma reggel kissé cvíder hangulatban van ,ennyit mondott:Az tök jó, legalább minden ajit kétszer tudsz leszedni.
    De elkevertem az összes gazomat!!! Erre ő: Majd keversz másikat ... még csak szombat van
    Ilyeneket mond nekem, miközben a másik oldalról a guta ütögeti a fejemet.
    Most pedig elmegyek, lehet hogy még világgá is.......

5. mimi

mimi Fórum elő legendája

Jaj te szegény! Én meg nem használtam fel az előző repüléskor a zsetonhoz, így nem lesz kiváltható egy csomó minden, hiába pecázok nyársas halat. :(

6. Koppi

Szia !
    Nem semmi de van még idő....:)
    1., Eddig 3+ futamon vagyok túl de egyszer sem sikerült dupla gyöngyöt csinálni, mert elfelejtettem a lényeges résznél az xxl-est bevetni.... Minek azt?
    2., Tegnap az esti aratásnál a beérés után géppel a teljes termést kiiktattam, mondván nem kell az oda..
    3., Alakítok rendesen, minden hülyeséget. Mindössze egyszer dupláztam..
    Nem lesz felhőm. Még egyszer nem pecázok.
    Valahonnan lett 6 db. gyöngyöm...egyszer csak...

Utoljára szerkesztett: 1.5.21
    ursa11, sutimami57, Bonnbonn és 6 más kedveli ezt.
  7. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Most megnyugtattatok, és már nem is érzem magamat magányosnak:):)
    Elhoztam nektek a sünit, és a kikelt kékcinke fiókákat. Egy kis vidámság a mai napra.
    A süni hálistennek jól van, este már evett már csak alig van felfújódva. Találtam itthon egy doboz macska tejport, átvittem, hogy itassák meg vele. A napi antibiotikumaot megkapta. Sírt is amikor megböktem. Ez jó jel, mert tegnap semmire sem reagált.

upload_2021-5-1_13-28-36.png upload_2021-5-1_13-30-1.png

Csatolt fájlok:

ursa11, GA-BI-O-Farm, sutimami57 és 12 más kedveli ezt.
  8. Koppi

Na ugye, hogy ugye !
    Gratulálok, hogy sikerült életet lehelni a sünikébe. Kedvelem azokat a kis állatkákat..:)
    Vélményem szerint tündéri és aranyos jószágok...Sajnos neki is elég nehéz az Élet, pláne ha keresztezi az Ember útját útjait...:(
    Annyit még a pecáról, hogy az előbb vettem észre, véletlenül bent maradt egy csalira való óra.
    Egye meg a fene, holnap leszedem. Már rég nem izgat.

ursa11, sutimami57, Bonnbonn és 3 más kedveli ezt.
  9. mimi

mimi Fórum elő legendája

[​IMG] Jó reggelt!
    Minden event kész, + egy gazdaköri. Csak a pecázás van hátra, de sajnos elbénáztam két zsetont, tehát már csak leszedem ami van, és napi 4 lógatásból próbálom a legjobbat kihozni. A felhő sem lesz meg, de nem hiányolom nagyon.

ursa11, sutimami57, Koppi és 5 más kedveli ezt.
  10. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok! A tegnapi bakim ellenére készen van az event, a felhő beüzemelve. persze ez sem ment zökkenőmentesen. mert amiből válogatni lehetett volna, az énnekem mind kinn volt a kütyüs kertben. Ergo le kellett szednem a kütyübazárt, a visszatelepítés még várat magára. Ahhoz hangulat kell.
    Ma anyák napjára való tekintettel népvándorlás lesz nálunk, a tesómnak ugye négy gyermeke van.... Az enyémek csak holnap tudnak jönni. Összedobtam egy habos-babos süteményt, azt mindenki szereti nálunk.
    A medve felhője is kész, amit azóta lógattam, az mind apró-cseprő halacskát ad. De ha már van, akkor elhasználom. Egy láda is láda....
    Most el vonulok hosszú tömött libasorban a szomszédba, és levizitelem a sünikét, meg beadom neki a napi szuriját. Nem leszek a szíve csücske ma sem..
    Legyen szép napotok:Lujza

ursa11, sutimami57, Koppi és 6 más kedveli ezt.
  11. Technics11986

Technics11986 Fórum biztosa

Üdv nektek! Rég nem jártam erre. Láttom sok minden történt itt. Legelöször is Dani isten értesen utolag nagyon sokszor! Boldog anyák napját mindenkinek. Sok minden történt amiota nem jártam erre. Meg lepödtem itt a modik gyakori vendégek lettek. Jöjenek csak emelik a forum fényét. Mert két nap alatt 6 oldalt irtatok tele. És vannak itt olyanok is akik szó nélkül mondják meg a véleményüket. Én most épp gyerek mentes hétvégét töltök Lauval és a kislányal a nagyokat csodák csodája elvitte a nagyanjuk. Meg lepödtünk állitolag már nem iszik és most azért testvéri felügyelet is van. Igy is sok a dilema. Munka miatt is. Nem tudom tancstalan vagyok. Hat éve fixen dolgozom gondnoként egy helyen mellete ugye a vizszerelés. Namár most gondolkozom erösen hogy kiváltom az engedélyt és magam leszek. Úgy magamn hjogy összefogok egy kolégával. Nem tudom sok a megválaszolatlan kérdés.

Sündisznó? édes van nekem egy barátnöm ő megörül érte. Nem tudom őt lehet örökbe fogadni?

ursa11, sutimami57, Koppi és 4 más kedveli ezt.
  12. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Sziasztok.[​IMG]

Felénk is van egy kedves kis sünike a kertben, csináltunk neki avarból házikót, csak belebújik, ha kedve úgy kivánja.

Piszok egy időjőrás járja felénk.Olyan éktelen nagy bulit csap a Szél család.Nem is értem, miért kellett az össze rokonságot ide csőditeni.
    Itt van a Viharos Szél, a Fákatdöngető Szél, a Nyugati Szél az összes utódaival.Olyan vircsaftot csinálnak, hogy meggondolandó, hogy kimenjen az ember.

Sajnos én nem vagyok profi a magasban, de most kezdtem el az utolsó, az ötödik futamot.Csak készen leszek vele, remélem.

Szép napot kivánok!

jófarmerlány, ursa11, sutimami57 és 6 más kedveli ezt.
  13. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Marika! Biztos hogy elvégzel vele. A tesóm még csak a negyediket kezdi, de egy szikrát nem ideges. Azt mondja, keddre éppen meglesz. Mikor én a hajamat tépem, hogy jaj istenem nem tudom befejezni, ő akkor is halál nyugalommal eventezik, aztán kedden délben bejelenti, hogy készen van.:D:D
    Krisztián, akkor nagy dilemma előtt állsz.... Gondold át alaposan, főleg a buktatóid vedd számba. mindenesetre és szorítok neked, hogy sikerüljön:):)
    Nálunk elült a szél, szinte éget a nap, vihar előtti csend van. Időnként távolról morajlik az ég, aztán jön egy tenyérnyi bundahelhő, abból 5 percig esik majd eláll. Reggel nálunk is nagy szél volt, felborította a csalános vödrömet, hűűűűű de csúnyát mondtam az időfelelősnek. Még a kutyák is elkotortak mellőlem.:D:D
    Megbíztam a tesómat, hogy aprítsa egy kicsit a csalánt, mert nagyon fáj a vállam. Már egy órája koppogatja, kimentem, hogy mi az ördögöt csinál ennyi ideig, hát uram fia, apró halmonként vágja össze, de olyan apróra, hogy szinte pépes az állaga. Mondtam neki, hogy nem a patikában aprítod a gyógyfüvet ember!!!!! Ebből nem kenőcs, meg elixir lesz, hanem baromfi eledel!!! Azt mondta, ennek ilyennek kell lennie, és komotósan aprítja továbbra is.Az eszem megáll:D:D:D Látszik, hogy patikuslány volt fénykorában....
    Hülye csirkék holnap meg majd nem eszik meg az általam összevágott zöldet:oops::oops:.
    Most megyek tovább dolgozni, majd még benézek:Lujza

ursa11, sutimami57, mimi és 5 más kedveli ezt.
  14. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

ursa11, sutimami57, mimi és 3 más kedveli ezt.
  15. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Lujza,
    ha nem eszik meg a csibék, még mindig kiváló tea lehet a csalánból, ha már úgy is ilyen jól összevágta az Enci...

Igen biztosan készen leszek, csak mindig hagyok magamnak egy kis talányt, hogy hátha közbe jön valami, meg a csuda tudja mi lesz még keddig....Szerintem, ha nem jön semmi közbe, akkor holnapra eljutok a repülővel a célba én is.

A szél csapat itt nem hagy alább, mint az őrült, tombolja magát.

Ma Anyák napján olvasom, hogy jelenleg 23 ezer gyermek él, szülők nélkül állami gondozásban.Sok oka van, hogy miért kerültek ki a családi környezetükből.Az SOS Gyermekfalvak 36 éve nyújtanak biztonságos szerető otthont a nevelőszülőknél.
    S mit üzennek ezek a gyermekek anyák napján egy fotó sorozatban?
    "Azt kivánom az anyukámnak, hogy legyen boldog nélkülem"
    "Azt kivánom anyukámnak, hogy legyen lakása, munkája."
    "Azt kivánom az anyukámnak, hogy bárcsak élne még"
    "Azt szeretem az anyukámban, hogy jön mindig látogatni."
    "Azt nem szeretem az anyukámban, hogy nem visz soha haza."
    "Azt kivánom az anyukámnak, hogy legyen mindig egészséges."

További kellemes napot kivánok.

Utoljára szerkesztett: 2.5.21
    jófarmerlány, ursa11, sutimami57 és 8 más kedveli ezt.
  16. Koppi

Szia !
    Ha kiváltod az "ipart" sok kötelezettséggel jár. Én, ha van biztos munkahelyem, nem tenném. (Mellette úgyis lehet fusizni, mint ahogy csinálod most is.) :)
    Igaz akkor a magad ura lennél és akkor már nem lenne se szombat se vasárnap, csak a munka dögivel. Fizethetnéd magad után a különböző járulékokat.
    Cáfoljon rám aki nem hiszi.

ursa11, sutimami57, mimi és 4 más kedveli ezt.
  17. sosoump

sosoump Fórum nagymestere

Kedves Èpek!
    Szép vasárnapot Nektek!

Ez egy szép nap:D reggel kotyogott a kávé masina, közben csattogtattam a tv csatornákat. Egy általam ritkán
    nézett csatornán éppen kezdödött egy koncert párizsbol igaz felvéterröl ment, de mindegy:D
    másfél óra KULTURA:music: teljes symphonikus zenekar, a rádió korusa, sólisták csodálatos volt:inlove:
    Szaporán hullottak a könnyek a szememböl:music: utána fölnyergeltem közel 60 paripámat. Kivágtattunk a parkba.
    Az is csoda szép. Tengernyi virágzó tulipán, Friss zöld a fü, a fák. A parkban azután átváltottm kenyérhajtányra és
    kocogtam egy jó órát, szépen lassan, komotosan idösödö hölgyekhez illöen.
    Kocogás közben rájöttem, én idiot elfelejtettem a födeket beszedni:cry::cry::cry: Mielött ide jöttem: ültem
    a "müvem" elött és azon morfondiroztam, hogy most mit csiláljakxD
    Ez a vasárnap akkor is egy SZÈP nap:inlove:

ursa11, Technics11986, sutimami57 és 4 más kedveli ezt.
  18. Samborg

Samborg Fórum félistene

Szia! Nem olyan bonyolult az egyéni vállalkozói lét. Főleg ha valakinek keresett szakmája van. Bejelentkezik KATA hatálya alá. Bevételi nyilvántartást vezet. Ha számlát ad ki online bejelenti. 12 millió forint árbevételig még az ÁFA hatálya alá se kell bejelentkeznie. Ha időszakonként valaki segítség kell bejelenti EFO-ra. Ha elég volt még visszamehet alkalmazottnak.

ursa11, Technics11986, sutimami57 és 5 más kedveli ezt.
  19. Koppi

Ez igaz, de nyugdíjra nem jogosít fel, azaz nem számít be/ illetőleg pontosan a ledolgozott idő felébe számít be. (Kivéve ha egyéni nyugdíjpénztárba fizet.)
    Sokan megszívják ezzel mostanában...

Utoljára szerkesztett: 3.5.21
    ursa11, Technics11986, sutimami57 és 3 más kedveli ezt.
  20. Samborg

Samborg Fórum félistene

Munkavállalóként, ha 1 millió forint a bruttó havi munkabéred, akkor adókra és járulékokra 335.000 Ft kerül levonásra a nettó bér pedig így 665.000 Ft.
    Főállású KATA-s egyéni vállalkozóként havi 1 millió forintot kereset esetén az adó 54.166 Ft a “nettó bér” pedig 945.834 Ft. Azért ebből már lehet a nyugdíjas időre takarékoskodni vagy ha összegyűlt valamennyi befektetni. 75000 Ft vállalásával a biztosítási alapja bruttó 170000 Ft, szolgálati időnek a teljes éve számít. Tehát nyugdíjra, táppénzre is jogosít ennek az összegnek az alapján.

ursa11, Technics11986, sutimami57 és 5 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.