Épelméjűek

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Szép napot! Itt nálunk hétágra süt a nap, az erkélyen a hőmérő 20°-ot mutat. Árnyékban van, de a korlát biztos melegebb mint a levegő. Jól esett kimenni, le is kellett takarítani az erkélyt, még tűlevelek voltak szétszóródva. :)
  Rozika köszi az "ellátmányt". :)
   
 2. Koppi

  Koppi Fórum elő legendája

  Kösziiiiiii Lukimi !
  De már üres az összes mező és egyebet nem teszek mint "majszolok" 1000-el.
  Lesz ami lesz alapon...:)

  Mimi !
  Ha csatni hiányod van szólj, küldök. De azt nem tudom egyezik e a farmneved az ittenivel....?
   
 3. lukimi

  lukimi Fórum elő legendája

  "-BombadilToma-

  A 200 növényes mezők az újraindítható ajándékokért mennek. A felhőhöz egyik sem kell, vagyis a felhőhöz csak a 11500 növény kell. A többi akkor, ha ezeket a mezőket ki akarja használni valaki.

  (Aki pedig csak ezeket szeretné kihasználni, azoknak a 11500-ból is csak 1500 kell, hogy beléphessen a helyszínekre; és ez esetben nem kell a felröpi sem.) "

  Ezekszerint Mimi ahhoz, hogy csak majszold a neked tetszőt 1500 ev.növény kell mint olvasható. Gondolom kevesebb is elég mivel attól függ mennyi ilyen szuper hiper cuccot akarunk kiszedni tehát hány helyszínre akar hozzáférni. Volt aki 500 ev.növényt írt.

  Persze a + leszedéshez vagyis az újrázáshoz mindíg + 200 eventnövény is kell.

  Én imént elvetettem a + növényt ahhoz, hogy hátha én is újrázni tudok még a felhő után. Tehát 200 db híján meg van az event növény. Viszont nagyítóból csehül állok, hagymáznom kell már látom.
   
 4. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Van elég, köszi, napi szinten azzal aratok, úgyis kevés lehetőség van növényezni.
  Na ezt a részét megcsinálom. Igaz, krumplit meg gombát akartam termelni, meg végre le kéne küzdeni azt a hülye lóherét. Nem szabadna ilyen hosszú érésűből ilyen sokat kérni, unalmas. (Aztán persze jön a többi, a tárnics, stb.)
   
 5. kpe59

  kpe59 Fórum elő legendája

  Üdv mindenkinek! [​IMG]

  Szupertrágya akció:
  https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/szupertrágya-akció.16021/

  Már kiszedtem mindet a felhőn és a kütyükön kívül. Van még idő bőven, így áttérek a normál termelésre a farmon, ami csillagfürtöt és lóherét jelent, a bahán még termelem az event-gazt, aztán majd meglátom mire lesz elég.

  A szupertápból én is annyit gyűjtök, amennyit tudok, abból mindig jó, ha van, máshonnan már úgysem nagyon jön, a malom meg mint tudjuk elég lassú.

  A reggelit és a kávét elfogyasztottam. Ebédre hány órára érkezhetek? [​IMG]

  Negyvenes időjósló nap a népi időjóslásban a mai. A mondás szerint „Piroska napján, ha fagy, negyven napig el nem hagy” (a fagy).
  Nemzeti imanap van ma.

  1882-ben ezen a napon született Alexander Milne angol író, drámaíró, publicista.
  1529-ben elkészül Luther Márton Kis kátéja, az evangélikus egyház egyik legfontosabb hitvallási irata és 1535-ben Francisco Pizarro megalapítja Lima városát.
  A várost Francisco Pizarro konkvisztádor alapította 1535. január 18-án. Ezután a dél-amerikai spanyol gyarmatbirodalom jelentős központja volt. 1542 és 1821 között a Perui Alkirályság székhelye. Peru függetlenségének 1821. évi kikiáltása óta az ország fővárosa.
  Lakóinak száma rohamosan gyarapszik, több mint 9,5 millió fő. 2007-ben Lima Metropolitana 8,5 millió lakost számolt, ami 30%-a Peru lakosságának. Tipikus dél-amerikai nagyváros, hatalmas társadalmi különbségekkel.
  Lima az ország partjának központi részén, a Csendes-óceán partján fekszik. A várost az Andok nyúlványai övezik félkaréjban, a város a Rimac folyó völgyében, annak bal partján, 130 méter tengerszint feletti magasságban lévő sík területen épült.
  Lima szeizmikus övezetben fekvő város, melyben gyakoriak a kisebb-nagyobb földlökések, és már többször sújtotta nagyobb földrengés is a várost, melyek közül 1746-ban Lima jelentős része összedőlt, többek között a katedrális épülete is, legutóbb 1970-ben is volt itt nagyobb természeti katasztrófa.
  A perui főváros környékén már az inka birodalmat megelőzően is jelentős kultúrák léteztek, melyet régészeti leletek is bizonyítanak. Limától délre úgy 20 km-re Lurinnál i. e. 4500-ból találtak állandó településre utaló nyomokat.

  -----------------------------------------------------------------------------

  Újabb állattal gazdagodik a trópusi terület:
  https://board-hu.farmerama.com/inde...et-bahán-állandó-gazdaköri-küldetéssel.16034/
   
 6. lukimi

  lukimi Fórum elő legendája

  Én nem tudok ennyi felé szakadni.xD

  Szeretném a gazdaköriket is csinálni de majd jön a telihold is meg a többi.....Egyelőre lehet, hogy nálam van a legtöbb befejezetlen gazdaköri .:p:p
  Cserébe túlszárnyaltam a 200. szintet és már kitudja, hol járok?!xD:inlove::music:

  Én is elindultam bár egyszerre szeretem beadni a cuccokat de keverni is kell a malomterméket. A Borstyba nem is tudtam belépni mert hiányzik a detektív akármi.:) Csak délutánra keveredik ki elsőre 28 db.:)
   
 7. suba_klara

  suba_klara Fórumőrült

  Sziasztok!
  Haladok szépen az eventel,már nagyon hiányzott,hogy csináljam a Farmomat.
  Felénk is volt ónos eső,a gyerekem bakancsára zoknit húztam,úgy nem csúszott el.Persze én is abban parádéztam. :)
  Mimikém,próbálok jól lenni,de a köhögés az agyamra megy.Hajnali fél 2-kor még nem aludtam,hát tv. bekapcs.
  A Gazdaköri feladatok..... azt se tudom,hogy állnak,sok el sincs még kezdve,szerintem joggal indulhatnék a legrosszabb Gazdaköri nem csinálós díjért! ;) (ha volna ilyen)
   
 8. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Az nem lelkesít. Persze, jó ha szintet lépek, de annyira nem sietek. :p
  Gondolom, véletlenül posztoltál kétszer egymás után. :p
   
 9. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Ez a lóhere már engem is bosszant, nagyon unalmas.
  Az eventből annyit csinálok, amennyi belefér az időbe.

  Ma volt az első nap, hogy több dolgot tudtam megcsinálni itthon, meg még egy kis vásárlás is belefért, de jól elfáradtam. :)
   
 10. lukimi

  lukimi Fórum elő legendája

  A másik farmon pár napja fejeztem be azokat a köriket melyek még az elején jöttek, az órásokat. Gondoltam valahol el kell kezdeni.xD Kisállatkert, noé bárkája, stb. Eltávolítottam őket, már nincs időkorlátos. Ez is valami.xD

  Persze azok meg már rég kilőve, ahol munkásokat lehetett szerezni így csak 2x2-őn dikicselek reggel és este 1-1-szer. Példúl keserű gyömbérből összejött vagy közel 100 ezer db.:) csak úgy, unalom űzőként.:p

  Hagymát termelek ott a farmon, eladom és a faterméses stb olyan gazdaköriket melyek megfizethetőek szintén kilőve. Így van szupitrágya, meg ilyenek.
   
 11. kpe59

  kpe59 Fórum elő legendája

  Akkor lassan, de biztosan visszatérsz az eredeti kerékvágásba?
  A lóheréből már nem sok kell a gazdakörbe, kb még kétezer, aztán még a pajtakészlet, mert az is kell. Aztán ráfekszem a csillagfürtre.
   
 12. Koppi

  Koppi Fórum elő legendája

  Szia !


  Én is haladgatok, de nem valami fényesen. Egy csomó sajtot elmajszoltam és most a kitehetőkért küzdök. A felhőt, a végén akarom kiváltan, mert ha nem jön össze, ne dísztelenkedjen ott nekem csonkán.
  A Gazdaköriekről meg ne is beszélj, szerintem én is lehetnék győztes a negatív szférában, mert csak azokat csinálom meg amiket képes vagyok befejezni. Ráadásul egy rakatot már régen félbehagytam.
  A Legendát is...Kinek van annyi tenyésztett állata amit kér cserébe a Marha Fejért ?!!!>:(>:(>:(
  Ebben az event dömpingben...:(
   
 13. lukimi

  lukimi Fórum elő legendája

  Én kiváltanám a felhőt mert ha most nem sikerül talán máskor is meg szerezheted a rávalókat. ????

  Nekem itt a lukimin és a lovardán fullos a legenda de régebben csináltam meg akkor még termelős voltam és annyi ólat raktam ki amennyit kellett. Elefántra és tevére emlékszem. Azóta már csoda tépés bahás állatok vannak. De akkor is sok kell.

  Én csak nézegettem mit kéne majszolni de inkább ragaszkodom az első tervhez, kiszedem a felhőt és a rávalókat. A felhő már a helyén és 2 kitehető is rajta.
  Nem értem minek kellett ilyen hosszú malom időt adni most állítólag ez 1 jáááátééék?! - mindíg ezt írkálják.xD:p Ha pedig játék, minek nehezítik ennyire?
   
 14. Koppi

  Koppi Fórum elő legendája

  Nem váltom ki addig, míg a rávalót meg nem szereztem.Ez a csere nap nem az én műfajom. Nekem még eddig csak és kizárólag az ajándékozással kaptam illetőleg szereztem be dolgokat....
  Többen mondták már, hogy rakjak ki és keresgessek, de ezt nem nekem találták ki.. Vagy VAN....vagy NINCS...Slussz.
   
 15. suba_klara

  suba_klara Fórumőrült

  Nagyon ügyes és kitartó Vagy!
  Akkor egymás mellé állhatunk! :) A két kiváló Gazdakörmester! ;)

  Én meg kutyulnám a Malomterméket,de nagyítóval elég csehül állok! Így most megy a szupitápkeverés! :)
   
 16. .sylvia72.

  .sylvia72. Fórum császára

  Sziasztok!Csak beköszönök,szabadnapom volt ma és felmentem Pestre kicsit szépülni.Hazafelé késett a buszom,így 40 percet fagyoskodtam Kelenföldön,azóta sem olvadtam fel,megyek is aludni,holnap meló.Event haladgat,majd holnaptól már minden a megszokott időben lesz.Jó éjt mindenkinek.Jaj,ezt még le kell írnom:Reggel vagyis éjjel valamikor esett a hó és nagyon erősen fújt a szél,reggel megyek a buszhoz,nézem az aszfaltot és erősen gondolkodom,milyen állat kúszhatott itt ami csíkokat hagy maga után télen,hóban,mert egyik oldaltól a másikig tele volt 2-3cm széles és a hossza pedig majdnem végig ért az aszfalton,majd meglátom az aszfalt szélén a kis hógolyókat,annyira jópofák voltak,ahogy a szél megformálta hógolyónak,egész úton ezeket a csodákat nézegettem.Valamelyik kicsi volt,de valamelyiket megtudta csinálni teniszlabdánál is nagyobbra.Én még ilyet nem láttam,gondoltam megosztom veletek,nagyon érdekes volt,fotót nem tudtam csinálni,mert elég sötét volt és nagyon sajnálom is:(Na ,de most már tényleg alvás van nálam.Jó éjt:)
   
 17. Koppi

  Koppi Fórum elő legendája


  Berosálok ! Ilyenről még nem is hallottam, nem hogy olvastam volna...:)
  Érdekes lehetett. (Nem UFÓ volt? Csak kérdezem...:) :))


  Jó éjt...:) (Golyó menteset...:))
   
 18. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Jó reggelt!
  Nálam még a tárnics is hátra van. Fantasztikus, milyen türelmed van, hogy előbb mind megtermeled. Lehet, hogy mindent le kéne szedjek, állatot, fát és csak erre ráfeküdni, de akkor meg semmi nem szaporodna. Az eventek meg jönnek. :)
   
 19. kpe59

  kpe59 Fórum elő legendája

  Üdv mindenkinek! [​IMG]

  Haladok szépen sorban, addig nem kezdek bele újabb gazdaköri feladatba, míg kész nincs az, amit elkezdtem. Most azért könnyebb a dolgom, mert sorban jelennek meg. A csillagfürtből olyan sok kell, hogy nem leszek kész a feladattal, mire jön a következő, de nem baj, nem sietek sehova.
  Két és fél területet használok erre, a tölgynél van pár ól és néhány fa. Nem szeretem az ólakat, csak addig vannak kint míg muszáj, ha megvan a pajtában egy megnyugtató mennyiség az állatból, akkor mennek az ólak a raktárba.

  A húsz titkosból kettő lett, ami kint maradt, a többi ment a többi közé. Egy vörösfenyő és egy axolotl maradt termelésben. Az xxl-es körtefa nem csak a keréken kísért engem, hanem most a fák közt is kaptam egyet, hurrá...!!!
  A felhőről véglegesen lemondtam, inkább a szupertápokat szedem össze az event-gazzal. Bekevertem ugyan 22 detektív valamit, azon kiváltok egy kütyüt, ha már legyártottam, de inkább használtam volna azt a gazmennyiséget is gyorsításra...

  A magyarországi németek elhurcolásának emléknapja van ma.

  1736-ban ezen a napon született James Watt skót mérnök.
  A gőzgép fejlesztésével lényegesen hozzájárult az ipari forradalomhoz. Róla nevezték el a teljesítmény mértékegységét (watt) az SI rendszerben.
  Le kell szögezni, hogy a közhittel ellentétben Watt nem találta fel a gőzgépet. Watt születésekor Thomas Newcomen gőzgépei már Anglia-szerte üzemeltek. Watt találmánya egy új, fontos részegység, a vízgőz lecsapására szolgáló gőzkondenzátor volt, amellyel a gép hatásfokát, gazdaságosságát növelte meg jelentősen.
  1969-ben a prágai nemzeti múzeum előtt felgyújtja magát Jan Palach, egy cseh diák a szovjet megszállás elleni tiltakozásául.
  Jan Palach cseh egyetemista, aki tiltakozásul a prágai tavasz eltiprása ellen, felgyújtotta magát a prágai Vencel téren, az ország védőszentjének, Szent Vencelnek a szobránál. Emlékmű a helyszínen.
  A középiskola után Jan Palach a Károly Egyetemen szeretett volna történelmet tanulni, de csak a közgazdaságtudományi egyetemre iratkozhatott be, ahol agrárgazdaságot tanult. A prágai tavasz komoly fordulatot hozott életében, sok vitában, találkozón vett részt. Segített megalapítani az egyetem hallgatóinak tanácsát.
  A rendelkezésre álló források szerint Palach már 1969 elején fontolgatta valamilyen radikális akció elkövetését, amely felrázná a közvéleményt. Ezek között szerepelt a csehszlovák rádió elfoglalása, és egy általános sztrájkfelhívás beolvasása. Végül az önégetés mellett döntött, amelyet számos hasonló tett követett Csehszlovákiában. Tette után még három napig küzdöttek életéért az orvosok. Temetésén több mint 750 ezer ember vett részt.
  Jan Palach önégetésének számos szemtanúja volt, az ő vallomásaik alapján lehet rekonstruálni a Vencel tér felső végén történteket.
  A térre érkező Palach levette a kabátját a szökőkút közelében, majd elővett a táskájából egy éter feliratú üveget. Egy késsel kinyitotta, és megszagolta. Ezután a folyadékot magára öntötte, majd meggyújtotta. Átugrott a korláton, és a parkoló autók között a szobor felé futott. Eközben majdnem elütötte egy villamos. Egy élelmiszerbolt előtt összeesett, és néhány járókelő a kabátjával elkezdte oltani a lángokat. Palach kérésére kivették és elolvasták a táskájában hagyott levelét. Kevéssel ezután megállt a helyszínen a belügyminisztérium mentőautója.
  Az összeégett fiatalember ekkor még eszméleténél volt.
  Amikor a szobájába vitték, tudatta a nővérekkel, hogy nem öngyilkosságot követett el, hanem tiltakozásként meggyújtotta magát, akár a buddhista szerzetesek Vietnamban.
  Jan Palach végig kritikus állapotban volt. Testfelületének 85 százaléka megégett. Január 19-én délután fél négykor meghalt, temetése 1969. január 25-én volt. A szertartást a diákok érdekképviselete szervezte. A beszédek Palach erkölcsi nagyságát és önfeláldozásának fontosságát dicsérték.
   
 20. suba_klara

  suba_klara Fórumőrült

  Sziasztok!
  Amíg Szilviéknél hó esett,ma nálunk süt a Nap. Kimentem a teraszra (szigorúan nyakig begombolkozva) és süttettem az arcomat. Tényleg jól esett,volt ereje a Napocskának!
  Kapusznyikát sütök éppen!
  Majd jövök később!