Épelméjűek

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. lujza5353

  lujza5353 Fórum admirálisa

  Sziasztok, jó reggelt mindenkinek !
  Marika! Köszönöm azt az írást, a reggeli mosoly azonnal meg is volt. Minden sorát élveztem, nagyon aranyosan tudod előadni a történeteidet. Ráadásul, mivel én is vizuális típus vagyok, elképzeltem a lepkehálós részt, amire hangosan felnevettem. A Csipike meg is ugatott:D:D:D, elszokott már a hangos szótól.
  Nem is értem, hogy miért nem lepődök meg, de megint szakad az eső:cry:Fele királyságomat egy kis napsütésért!!!!!!!
  A dinnyéket én is gyorsan learattam, a gazdaköriset hanyagolom, mert egy másikkal küzdök erősen, kihasználom, hogy a héten szabad a főfarm. De olyan hosszú érésű növényeket kér, és olyan sokat, hogy megérem vele a 2021-es évet is :oops:.
  Most felhívom a tesómat, mielőtt elkezdődnek a vizitek, következő aratáskor itt vagyok:Lujza
   
  fénylő., sutimami57, Katka54 és 3 más kedveli ezt.
 2. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Címe?
  Tegnap befejeztem a Háborút, mind a három kötetet. Most a Leon Uris írásait fogom sorra venni, azt hiszem mind megvan.

  Marcsi, jó kis leírást adtál a székről. :D A lepkehálóval vigyázzatok, a csillárt le ne verjétek. :D

  Lujzám, ugye mondtad Encinek, hogy gondolatban folyton vele vagyunk?

  Event megy, a [​IMG] is, a [​IMG] is nemsokára. Nem értem magamat, az a porszívás 20 perc, mégis mindig halogatom, olyan nehezen indulok vele. Aztán ha elkezdtem, már nincs is bajom vele. Főleg, amióta vele "törlöm" a port is. :D
   
  fénylő., sutimami57, Katka54 és 2 más kedveli ezt.
 3. lujza5353

  lujza5353 Fórum admirálisa

  Mimi! Hát persze, hogy elmondom neki mindig, hogy az egész csapat neki drukkol. beszéltem vele az előbb, lement a láza, sokkal jobb a kedélyállapota, most megint felcsillant egy kis remény.......
   
  fénylő., sutimami57, Katka54 és 2 más kedveli ezt.
 4. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Ó ez jó hír... [​IMG]
   
  fénylő., sutimami57 és Katka54 kedveli ezt.
 5. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  Ugye, ugye,

  milyen jó egy lepkeháló!
  !Lujza, az az igazság, hogy egy kicsit kinőttük a lepkehálót, de ez a mondás nekünk nagyon megmaradt, ha valami nagy nagy öröm ér minket.
  Szerencsére felénk nem esik az eső, igaz a hordó gurigatás az lehallatszik nagyon.Nem is értem, hol van még a szüreti szezon, hogy már késziteni kell a hordókat.Bááár azt is mondják, hogy a jó munkához idő kell a lassúhoz meg még több.


  Drága Mimi,
  tudod már gondoltam arra, hogy modernizálni kellene a csillárt, hiszen ma már nem divat, ezek a lógós csillárok, de....
  Ha meg azt nézem, hogy milyen sokan vesznek antik dolgokat, akkor meg úgy döntök, hogy maradjon csak ez a csillár, ha már idáig kiszolgált minket.Meg aztán nem is sokat használjuk....

  Ó végre most mondja a rádió, hogy eltörölték a vásárlási sávokat. [​IMG]
  Az event nekem is halad , már a hűtőszekrényben a limonádé mindjárt lehül.A ládádban a szénsavas üditő is elkezdett hülni.Most igyekszem, hogy eljussak a második szintre, de arra még egy kevéske dinyne szükségeltetik.


  Megint csak ugye, ugye, fog ez menni, ügyes lány ez az Enciiii!!!Millió ölelés neki, feltétlen csiviteld el neki majd legközelebb.

  Mosoly....itt hagyom, vigyétek tovább.
   
  mimi, fénylő., sutimami57 és még 1 ember kedveli ezt.
 6. lujza5353

  lujza5353 Fórum admirálisa

  Most hogy kaptam egy kis jó hírt, hirtelen olyan fáradtság fogott el, ledőltem egy kicsit, most ébredtem fel. Azt hiszem az idegrendszeremnek már nagyon kellett egy kis pihenés.... De most sokkal könnyebben érzem magam:)
  Azt hiszem, ideje lenne ebédelnem egy kicsit;)
   
  mimi, fénylő., sutimami57 és 3 más kedveli ezt.
 7. brozsa

  brozsa Fórumfelvigyázó

  Sziasztok!

  Nagyon jó volt olvasni, ma végigolvastam az egész elmaradást.
  Elzemarika, ahogy te mesélsz egy székről, vagy bármiről (most keresem szavakat, mivel is tudnám kifejezni,hogy milyen szépen írsz).

  Gondjaim vannak amiről nem beszélhetek, gondolom mindenkinek vannak gondjai, csak én nagyon elrágódok mindenen, agyalok, és nem vezet jóra soha.
  Kedden elmentünk Gyomaendrődre, gondolta Apa hogy jót tenne egy kis kikapcsolódás, na meg nagyon jókat írtak a fürdőről. Három napot szerettünk volna maradni, de olyan szörnyű volt a szoba, hogy másnap hazajöttünk.Liget park, és a fürdőn belül van a szálló. Én egy szemernyit se aludtam, tele volt a szoba büdös bogárral(mezei poloska), még éjszaka is repkedtek.A bűz egyik forrása ez volt a másik pedig a fürdőszobából jövő förtelmes csatornaszag. Jöttek ellenőrizték, elismerték, de nem tudtak mit csinálni. Én nem vagyok hozzáértő, ezért csak halkan jegyzem meg, a szag akkor kezdődött amikor este elkezdték leengedni a melegvizes medencét.Rothadó kelkáposzta és záptojás keverve.Én arra tippelek, hogy a sok eső miatt nem tudott elfolyni minden. Na mindegy, én nem vagyok hozzáértő. Egyébként nem ez a legnagyobb baj, csak ez még rátett egy lapáttal, hiszen azért mentünk el, hogy kicsit kikapcsolódjunk.Hazaértünk, és én mindent elkezdem kimosni, mert annyira bűzös volt, hogy a szagból még haza is hoztunk. Elképzelhetitek, ha szomszédasszonyom érezte rajtunk.Ha legalább sírni tudnék, akkor talán jobb lenne, megkönnyebbülnék és jó lenne, de 2013 óta nem tudok sírni, mióta meghalt az anyukám.Néha annyira szorít a sírás, hogy fáj tőle a szívem, de akkor se megy, pedig fiatal koromba ha csúnyán néztek rám, akkor is tudtam sírni.Ráadásként, Hétfőn lefestettük a fürdőkádat, gondolván mire hazaérünk, szépen megszárad. Na még mindig szárad, ma már bekapcsoltam a melegítőt.
  Szóval ezek olyan problémák, amelyek majd elmúlnak, vagy megoldódnak, megoldjuk valahogy, de vannak olyan dolgok amelyek nem múlnak el.

  Nagyon sokat gondolok Lujzára, nem csak most, hanem az elmúlt hetekbe mindennap eszembe jut, milyen nehéz lehet neki.Reméljük most felcsillant egy kis reménysugár, aztán szépen lassan felerősödik, meggyógyul Enci. Kívánom, hogy még vagy 25-30 évig ápolgassa a kiskertjét, remélem a gyógynövények amiket elültetett, már szépek.

  Az eventeket elkezdtem, többnyire be is fejezem, de már elegem van, tudom, hogy nem kell csinálni, de ha feladat van, én csinálom.Gondolom azért csinálják, hogy minél többen vegyünk ezt azt, de nekem csak egy szomszédom van aki venni szokott pl.szupertrágyát, szupertápot. Én legföljebb akkor veszek valamit, mint legutóbb amikor farmaranyfáért ment a küzdelem.
  Most lehetett ezt-azt kiváltani, de még mindig van több mint 5000 banánom, közel 6000 csillagom.Ami kitehetőket illeti, most fogyott úgy kb. 16 db, de mit csináljak a többi ezerrel, ami a raktárba porosodik. Bocsi, most ilyen negatív voltam ne haragudjatok.
  Na most kiírtam sok mindent magamból, hátha segít egy kicsit. Köszönöm, hogy gondoltatok rám.

  Mindenkinek megvan mindene? Tudok küldeni pl. szurikátát is, csak a legújabb fából van hiányom a Bahán de van titokfám, amiből kifejlődhet.

  Annyira jó lenne már egy kis lepkehálós boldogság!

  Tudom a mosoly és a derű!
   
  mimi, Katka54, sutimami57 és 2 más kedveli ezt.
 8. lujza5353

  lujza5353 Fórum admirálisa

  Jaj Rózsa, de sajnálom, hogy így jártatok. Borzasztóan meg tudja keseríteni az ember életét egy ilyen negatív élmény. Nem tudok vigasztaló szavakat, de együttérzek veled. Nagyon köszönöm a biztató szavakat Encivel kapcsolatban, hogy még ilyen helyzetben is gondoltál ránk.
  Az event döcög, lassan de biztosan . nagyon meglepett az 5 órás várakozási idő, valahogy ez nekem kimaradt, amikor olvastam azt ismertetőt. Még van egy fél órám, hogy folytatni tudjam. Addig csinálok valami hasznosat, ma még úgysem csináltam túl sokat. De már éledezek, mert kisütött végere a nap.:):)
   
  mimi, fénylő., sutimami57 és 2 más kedveli ezt.
 9. suba_klara

  suba_klara Fórumőrült

  Sziasztok!

  Az idegeim kezdik a szolgálatot felmondani,nem is hiszem el,hogy belevágtam ebbe a marhaságba,hogy ajtót nyissunk egy 60 cm.széles falba. Ami itt uralkodik kosz az egy bányához hasonló. Nem találok semmit,kilátástalannak tartom,hogy valaha visszakapom a csinos kis házikómat. Remélem jövőhét szombatig készen lesz minden,mert ha nem én fogadok egy takarító személyzetet. :)

  Pár kép:

  http://kepkezelo.com/images/dtmyoxrnphy13vqagcko.jpg
  http://kepkezelo.com/images/soeq2n8qbdgmg3i32wih.jpg
  http://kepkezelo.com/images/zmp1i4w9l1o8zgxm8bd7.jpg

  Amúgy az idő remek,legalább tudok szellőztetni. :)

  Megyek takarítok,vagy megpróbálok fekhelyet biztosítani estére! :)

  Puszi Nektek!  Ui.: Csere van,ha kell valakinek valami és tudok segíteni akkor küldöm. Baglyot kérnék,hogy kinek mire van szüksége!
   
  mimi, fénylő., sutimami57 és még 1 ember kedveli ezt.
 10. brozsa

  brozsa Fórumfelvigyázó

  Bocsánat, most jutott tudomásomra, hogy szurikátát nem lehet küldeni.Ha van valami más, ami hiányzik nektek és küldhető, írjatok!
   
  mimi, fénylő., sutimami57 és még 1 ember kedveli ezt.
 11. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  Rózsa,
  hát tudod, ez a pi henés maga volt a rettenet.El tudom képzelni, hogy milyen állapotban voltál, ahelyett, hogy jókat pihentél volna, élményekben gazdagon jöttetek volna haza, ez történt veletek.Nagyon sajnálom, hogy igy alakult a tervezett pihenésetek.Talán , sőőőt nem is talán, de biztosan a legközelebbi jobban sikerül meglátod.

  Nagyon jól esnek nekem, amikor szép szavakkal méltatjátok, azt amit én irok nektek.Nem tudom honnan jön, de ha még gépelni is tudnák, akkor talán kissé hosszabban is tudnám irni, de igy két újjal nem valami könnyű.Ráadásnak, az egyik újjamat mindig felfelé tartom és néha olyan görcsöt kapok, hogy szidom magamat, hogy miért nem tanultam meg gépirni.Próbálkoztam már itt a gépen a gépirással, de csak odáig jutottam, hogy jobb új, "j"bal új"f"és váltakozva.
  Hiába ehhez nekem nincsen türelmem.fa, aminek megmaradt a

  Viszont van nekünk a ház mögött egy kert a kutya nem foglalkozik vele, mi a szomszédasszonynal elkezdtünk vele foglalkozni.Virágot ültettünk,van egy fa rönk és kiszabaditottuk a nagy gyökereit és olyan nekünk mint egy szobor park.Körbe ültettük már virággal is, és olyan élvezetes minden nap, mikor jövök a boltból, mielőtt felmennék, mindig előbb hátra megyek és megnézem a kis fensikunkat.Elneveztük Karantén fensiknak, mert akkor kezdtük el, amikor nem lehetett sehová menni.
  Az egyik fa alá, pedig felszedtünk járólapokat és egy szép kis területet alakitottunk ki, ahol megpihenünk, amikor nagyon süt a nap.Az ablakból is azért valamit látok belőle, de nem sokat.
  Nagyon élvezzük ezt a munkát a Papát meg kiültetjük a székre és nézheti ahogy dolgozgatunk.Levegőn is vagyunk, tornázunk is, meg ráadásnak jól is érezzük magunkat.
  Valószinűleg nekünk itt lesz a nyaralásunk is.

  Ma jól megszivtam, mert a cipőm redőibe jól beleállt a vizes föld, és ahogy mentem fel a lépcsőn szépen ott hagytam a földet.Jöhettem le a seprűvel és fel kellette seperni, mivel ráadásnak ugye én vagyok a takaritónő is.Csak nem hagyhattam, hogy csupa föld legyen a lépcső.Szóval nem unatkozom szerencsére.S akkor még itt van a gazdaság is, ezt is kell művelni, közben már hallom megy a hiradó is, én meg még várom hogy beérjen a vetés.Normális vagyok én??

  Látod az eventel én is úgy vagyok, ha van csinálom, van amikor nem érek a végére, de nem érdekel.Játszom és kész.

  Klárikám,
  nem tudok mást mondani, mint türelem, türelem és türelem.Meglátod milyen klassz lesz ha készen van.

  Most már tényleg megyek, mert nem lesz belőlem semmi.Mosoly, tudjátok azt itt hagyom....
   
  mimi, linzenpolc, fénylő. és 2 más kedveli ezt.
 12. lujza5353

  lujza5353 Fórum admirálisa

  Klári! Én tudom, hogy miben vagy, mivel a mi házunkban is a régi, 60 centis falak vannak, és bizony annak idején erre is kellett néhány ajtó. Megboldogult sógorom sok batyamiatyánkot elmorzsolt, mire minden a helyére került. Aztán amikor már minden ki volt vájva, kaparva, fürészelve, akkor azt mondta, hogy kész ő tovább nem foglakozik vele többet. A tesóm meg megállt a konyha közepén és halál nyugalommal megkérdezte.:És ezt a földet kihordjátok? A sógorom (nagyin pipa volt és fáradt) határozottan annyit mondott hogy nem viszem sehová!!!! Erre a tesóm megvonta a vállat, és nemes egyszerűséggel közölte a csapattal, jaj, de jó, akkor építünk ittbenn egy függőkertet. Persze erre kitört a röhögés, és a fiuk szépen,csendben eltakarították a romokat:D
  Ezt a kis szösszenetet csak azért meséltem el, hogy ne mérgelődj, szép lassan túl lesztek rajta, és majd meglátod, milyen jó lesz élvezni a megváltozott környezetet.
  Képzeljétek tejbedarát készítettem vacsorára. Hogy én mennyire jóllaktam te jó ég, az összes eddigi fogyókúrámnak annyi. (merthogy maradt még, és ugye az sem veszhet kárba:D:D)
   
  mimi, linzenpolc, fénylő. és 5 más kedveli ezt.
 13. Koppi

  Koppi Fórum elő legendája

  Szia Mimi !
  Az eposz a sorozat címe Becsületbeli ügyek. 1-7 kötet
  Most a 6. könyvnél járok ennek alcíme: A gyilkosok
  Az író: W.E.B. Griffin
  Szia Marika !
  Széppé varázsoltátok a környezetet.
  Olyan jó nézni...:) Nagyon ügyesek vagytok...:)

  Szia Lujza !
  Jót mosolyogtam a történeteden és szinte láttam magam előtt mindent. Köszönöm...
  Encinek kívánom a legjobbakat.Remélem hatni fog...:)


  Még jó, hogy nem fogtam bele az eventbe. A Lapos Guta ütögetne, hogy nem tudok aratni, mert a meggyfa tetején kissé nehézkes lenne, ugyanis ma egész délelőtt meggyszedéssel foglalkoztam...
  Lett megint egy szép kosárnyi. (Ez kb 10 kilót jelent..)(Nagyon sok volt az eső és ez meglátszik a szemeken...:()
  Nem magunknak szedtem, hanem a Barátomnak. Hadd szórakozzon az ő felesége is...
  És azért délelőtt, mert délutánra ígérték az esőt, amely meg is jött menetrend szerint.
  Eddigre már harmadjára csurrant meg az égi csatorna. Most süt a nap...
   
  Utoljára szerkesztett: 18.6.20
  mimi, fénylő., Katka54 és 2 más kedveli ezt.
 14. Kincsem-birtok

  Kincsem-birtok Fórumlakó

  Sziasztok! :)

  Ma hamarabb haza tudtam érni és láttam, hogy a csere nap elkezdődött.
  Kérem a segítségeteket, hogy Mimi-maminak mi a farm neve, az imádkozó sáska átröppenése céljából :)

  Hősiesen bevallom,hogy olvasni még nem tudtam titeket, de szombaton pótolni fogom a lemaradást miután kialudtam magam.
   
  mimi, fénylő., brozsa és 3 más kedveli ezt.
 15. sutimami57

  sutimami57 Mindentudó orákulum

  Sziasztok! Mindenkinek köszi a híreket! Akár jó, akár rossz, tudni kell róla. Sajnálom a betegeket, és szorítok rendesen! A bosszúság meg mindig jön, valamilyen formába. A félre sikerült nyaralás nálam is elő fordult, annyival jártunk jobban, hogy a kolléganőm ment előbb, és onnan hívott, hogy másnap jönnek haza, mi meg maradjunk is itthon, olyan állapotok vannak......
  Lujza, örülök a jó hírnek! Klári, tudom, mi ez a fal bontás, nekem is bőven volt benne részem.
  Marika, élveztem a kis székes sztorit, a kis pihenőt tényleg nagyon jól meg oldottátok!
  Nálam a szokásos diliház van. Ma tetőzött, azt mondom, megyek világgá, elegem van.
  Mivel a nagy munka kész, a fürdő, és az előtér, tegnap fejre állítottam a nappalit, délután felé az egyik szekrényt rá toltam az újjamra, aztán csak mondtam magamnak a cifra dolgokat......
  Ma a nagy diliház közepén sokadik csengetésre ki megyek, a postás csaj adott egy kis csomagot, látom, Kínából jött...jó ideje már meg rendeltem egy egeret, gondoltam, meg jött végre. Fura volt az egész.......ki bontom, mi van benne? Ágy főlé való szúnyogos függöny, remekül néz ki, még jó, hogy rózsaaszín, nem kék. Nem igazán volt őszinte a mosolyom.......

  Véletlen rendeltem abból a web boltból, de soha többet nem teszem. Még így nem jártam, most is mindent úgy rendeltem meg, és gyönyörű szép, időben, hiba nélkül meg jöttek a fúrdős cuccuk is, Egyik reggel, amikor írtam, hogy a fiammal boltoztuk a harmonika ajtót, amit meg is rendeltem, másnap reggel itt volt...nagyon szép, tökéletes minden.....Na, egy hiba erősíti a szabályt?

  Az eventet csinálom, igaz, mérgelődtem a késés miatt, de attól még nem hagyom ki. Nagyon kis aranyos, szépen, lassan halad is, de nem sietős. A szigeteset teljesen ki hagyom, egyet sem csináltam meg belőle. De ez a kis kutatós tetszik. Igaz, van, hogy el felejtem le szedegetni az itókákat, de nem baj. Megyek is, szt hiszem, be érett a dimmye! Jó pihenést kívánok!
   
  mimi, Koppi, fénylő. és 3 más kedveli ezt.
 16. Katka54

  Katka54 Fórum ezredese

  Szia!
  mimineni a farmneve Miminek
   
  mimi, sutimami57, fénylő. és 4 más kedveli ezt.
 17. fénylő.

  fénylő. Fórum nagymestere

  Lujza nagyon örülök,hogy a tesód jobban van,én is szorítok érte. A sok baráti szurkolásnak meglesz az eredménye,és meggyógyul a tesód :) Szívből kívánom neki :) puszi :)
   
  mimi, Koppi, sutimami57 és még 1 ember kedveli ezt.
 18. sutimami57

  sutimami57 Mindentudó orákulum

  Szép jó reggelt, sziasztok! Megint hajnalban fel ébredtem, nem nagyon örülök neki, de legalább le szedtem a farmot 4 órakor..:D :D
  Ma fodrászhoz megyek, meg postára, aztán még meg látom......A munka meg vár, meg a farm is.
  Kellemes, szép napot kívánok!
   
  fénylő., Kuzdern, mimi és még 1 ember kedveli ezt.
 19. lujza5353

  lujza5353 Fórum admirálisa

  Sziasztok, jó reggelt mindenkinek ! Lehet hogy a reggelnek már késő van, de mivel hajnal óta senki nem volt, ezért még elmegy.
  Az éjszakám elég érdekesnek sikerült, mivel szép nagy csetepaté volt az égieknél, ami engem nem zavart volna, de a hős német juhász kutyámat azt igen. Háááát aludni azt nem hagyott, mindenáron fel akart mászni az ágyamra. Egy egyszemélyes heverőre, amin már ketten voltunk a Csipikével. Persze Csipike megsértődött, és már nem csak az égieknél volt háború. Így aztán felkeltem, a két kutyának felolvastam a jogait, aztán a vihar végéig vigasztaltam Matyi kutyámat. Utána gyorsan aludtam sokat, mert be akarok menni a városba. Tényleg nem tudja valaki, hogy melyik naptól, oldják fel az időkorlátot? Mert ha már megszűnt, akkor nem kell kapkodnom, ráérek délután bemenni.
  Sütike! Akkor ma nagyon szép leszel:):)

  Az event döcög, a legkisebb farmomon is csinálgatom, nem a győzelemért, hanem jó alkalom, hogy a szigetet egy kicsit fel tudjam fejleszteni.
  Viszont nem tudom, hogy mire való a hűtő illetve a szénsavas üdítő:oops:.Tud valaki segíteni?
  Most elmegyek készülődni, lassan beáll a fájdalomcsillapító hatása, és járóképes leszek.
  Mindenkinek legyen szép napja:Lujza
   
  fénylő., sutimami57, mimi és még 1 ember kedveli ezt.
 20. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  [​IMG]Sziasztok..

  Lujza,
  a harmadik emeleti feladatnál szükséges az 50 számnál 10 darab limonádé,az 57 számnál szükséges,6 darab narancslé, és a 67 számnál kell a 10 szénsavas üditő.
   
  fénylő., sutimami57 és mimi kedveli ezt.