Épelméjűek

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. brozsa

  brozsa Fórumfelvigyázó

  Sziasztok! Szép napot Mindenkinek!

  Én is csak azt mondhatom, hogy nagyon jó , hogy van ez a tulipános láda. Én is úgy tapasztalom, hogy mindenki fel van pörögve, köztük én is, valami baj van az emberekkel. Nekem még olyan bajom is van, hogy ahányszor beidegelem magam, akkor megyek hűtőajtót nyitogatni. Tudom, hogy mi van benne, hiszen én raktam oda, de mégis keresek mindig valami sütit, csokit. Reméljük egyszer majd eljön a M.országra jellemző időjárkálás is, mert ezt már ép ésszel alig lehet kibírni.

  Tudjátok, hogy van teliholdas éj?
   
  sutimami57, Fatther, fénylő. és 4 más kedveli ezt.
 2. busika02

  busika02 Utánpótlás-írogató

  Katka köszi megérkezett az izzó bükkfa szép napot!
   
  sutimami57, fénylő., brozsa és 5 más kedveli ezt.
 3. Technics11986

  Technics11986 Fórum ismerője

  Sziasztok na kicsit törpöltem és másképp oldotam meg. De jelentem a sziget meg lesz még ma legkésöbb holnap.
   
  sutimami57, fénylő., brozsa és 4 más kedveli ezt.
 4. Katka54

  Katka54 Fórum ezredese

  Nekem az erkélyen van két hatalmas cserépben, ha beérik szivesen adok belőle.xD
   
  sutimami57, ursa11, fénylő. és 6 más kedveli ezt.
 5. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Annyi örömöm volt ma, hogy jót szunyókáltam. Csak úgy lecsúszva a kanapén. :D
  Harisnyát kellett felvennem. :eek: Ezt még novemberben sem biztos hogy megteszem, elég szokott lenni a térdfix. Az fix. :(
  Ó igen, vannak ilyen időszakok, de a tabletta segít. :D Azt kéne megtanulni,hogy meg se szólaljunk, nem kér a mi bölcsességünkből senki. A fiam arra tanít,hogy ne törődjek végre senkivel, ideje magamra is gondolni. :D Nagyon nehéz "átszokni".
  Ha nincs kiváltva a lehetőség a szentélyben, akkor nem tud ültetni.
  Talán Jack boltjában... Meg tőlem... :D
   
  Samborg, sutimami57, Fatther és 6 más kedveli ezt.
 6. Koppi

  Koppi Fórum elő legendája

  Sziasztok !
  Visszaolvastam az elmaradásom...


  Szia !
  Ma, valahogy csak olvasási üzemmódom volt..
  De tetszik amit írtál...:)
  Szia Marika !

  Nálunk is esett, mit esett?!! Szakadt az eső délben.
  Eddigre elállt...Melegszik egyből a lég....

  -Ha jól tudom a 300 darabot csak akkor tudja megvenni, ha aktiválta a Tölgyön a megfelelő rúnát.
  (De lehet tévedek...)

  Szia Sütike !

  A Ketteskére vettem 3 titkot, persze, hogy nem lett belőle új ól, viszont lett egy sáska egy narancszsiráf és egy szurikáta lak.
  Ahhoz képest nem is rossz ugye ? :)


  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Tegnap azért nem voltam, mert ismét "gyógy" kanaszta partink volt, de valahogy szegény beteg barátunk, nem igazán volt jó passzban...(Még azt is elfelejtette, hogy mi az utcánk neve..., nem hogy a kártya értékeit.)
  De hősiesen álltuk a sarat a játék közben.
  (Már a hét közepén tudtam, hogy kártyázni fogunk és ezért nem fogtam bele semmilyen eventbe.)
  Nem lett volna ildomos a géphez szaladgálni.
   
  sutimami57, Fatther, mimi és 4 más kedveli ezt.
 7. lujza5353

  lujza5353 Fórum admirálisa

  Sziasztok, jó reggelt mindenkinek!
  Dani meghatott ahogy a barátoddal kártyáztatok. Mindenkinek ilyen barátokat kívánok.
  Ma nem úszom meg. Be kell mennem a városba és punktum. Tegnap jól beolvastam magamnak, hogy hogyan lehet valaki ilyen teszefosza, lusta fehérnép. Ezért most öltözés és indulás van...pont hu.
  Be kell szereznem a tesómnak némi gyümölcsöt, meg még néhány dolgot, amit holnap elviszek. Na meg amit a múltkor elfelejtettem . Már megírtam a listát, ha nem felejtem itthon, akkor könnyű dolgom lesz:D:D
  Úgyhogy balra el, majd dél körül érkezem. Legyen szép napotok:Lujza
  Már jól is kezdődik ez a reggel . Fél hétkor írtam ezt a hozzászólást, most látom, hogy el sem küldtem:oops:
  A felhő sem lesz meg.Valahol az elején elszúrtam, nem lesz elegendő limonádém a befejezéshez. Nem lehet azok érési idejét valahogyan meggyorsítani?????
   
  -elzemari-, sutimami57, Fatther és 4 más kedveli ezt.
 8. Koppi

  Koppi Fórum elő legendája

  Szia !
  A barátunkról...
  Már több mint 25 éve játszunk így...Már írtam, hogy mérnök közgazdász volt valaha. A betegségéig...
  Már 8. éve, hogy le van robbanva. Az elején még, amíg a lábadozása tartott szüneteltettük a játékot, de később felújítottuk.
  Egyedül hozzánk jönnek el. Ő nem szeret az utcára kimenni, mert az utolsó 30 év kiesett neki az emlékezetéből.
  Egyedül a hosszútávú memóriája maradt meg. A rövid távú kiesik azóta is állandóan.
  Azaz az utcán nem ismer meg senkit és már eltévedne a városunkban is...
  A gyerekeimre olyan 3 éves korukra emlékszik vissza, a többi kiesett...

  Ma éjszaka is volt kicsi eső, de most süt a nap. Párás, meleg az idő máris. 21 fok van. De nézem az időképet és rossz érzéseim vannak Csak Salgótarjántól - Szegedig esik az eső és erre tart...
   
  Utoljára szerkesztett: 22.6.20
  -elzemari-, sutimami57, Fatther és 6 más kedveli ezt.
 9. Katka54

  Katka54 Fórum ezredese

  Szia!
  Nálunk a házban lakik egy néni, aki sajnos évekkel ezelőtt lett beteg. Engem nem ismer meg, amikor találkozunk mindig megkérdi te itt laksz? A kutyának még a nevét is tudja, az ablakból integet neki. Amikor először letegezett, visszategeztem, amit kitért magának, mert hogy ő egy idős néni (70 egynehány éves). Oké, akkor még nem tudtam, hogy beteg, kicsit furcsának találtam, de ha nem akkor nem. Szegénykét a múlt héten vitte el a mentő, mert egy szál hálóinben szaladgált a gangon, hogy mennyire éhes nincs mit ennie. A szomszédja leültette megetette, kiderült a hűtő tele van kajával. Nagyon sajnálom, úgy néz ki már nem is jön haza.
  Nálunk továbbra is a hideg az úr, most éppen nem esik, de a napocska sehol, 18 fok, süvít a szél. Vágyom már egy kis melegre.
   
  -elzemari-, sutimami57, Kuzdern és 5 más kedveli ezt.
 10. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Most én is itt téblábolok (és szidom magamat, ahogy Lujza), el kéne menjek a sétámra, helyette szellőzőt takarítottam, beindítottam a mosógépet is, meg ágyat húztam. Ennyit arról, hogy a reggeli aratás után berakom a kütyübe a 3-5000 lépésemet. Most meg még a fiam is várható, lehet hogy neki van felesleges billentyűzete. Az ujjaim fájnak már,annyira igyekszem nemegybeírni mindent.

  Event készen van, már nem is kellett volna ültetni dinnyét, én dinnye meg mindkét földet bevetettem vele. Azért ha beérik, visszafásítom az esőerdőt. (Milyen jó lenne, ha az igazit is ilyen egyszerű lenne fásítani...!)
  [​IMG] Kb ilyen gyorsan visszafelhősödik az ég, ha előbújik a nap.
   
  -elzemari-, Samborg, sutimami57 és 4 más kedveli ezt.
 11. Technics11986

  Technics11986 Fórum ismerője

  Szomorú dolog de nálunk is minden napos az ilyen. Jó mondjuk van aki szelemeket lát valaki hangokat hall valaki a kenyerét keresi. És nálunk csapodik le minden. Érdekes érzés éjjel ketökor hangokat keresni egy lakásban ahol a légy zümögését alig hallgatni vagy a szelemeket láttó férfit amint kiderült utolag nem szedi a gyogyszereít.

  Most ahol az ajtot csináltuk egy idös házaspár a bácsi combnyaktörést szevedet még tavaly. De egész nap ott állt az ajtó melett mint valami katona. Töbször kérdeztük nem ül le és nem akart. Reggel kilenctől négyig ott állt és nem mozdult.
   
  -elzemari-, sutimami57, Fatther és 5 más kedveli ezt.
 12. lujza5353

  lujza5353 Fórum admirálisa

  Sziasztok ! bejöttem ismét egy kis tömeget csinálni a topikban.
  Az előző írásokhoz... Idős, főleg demens betegekkel nem könnyű az élet. Csak az tudja velük végigcsinálni, aki elegendő szeretet kapott tőlük anno, hogy legyen neki tartaléka amit visszaad. De még úgyis nagyon nehéz. Hogy előttünk száll el az értelem abból, akit szerettünk, akire felnéztünk lelkileg nagyon megterhelő..Nem akarunk mi türelmetlenek lenni velük, de sajnos vannak helyzetek, amikor kikapcsol az ember feje felett a glória... Én mindig azt kérem a sorstól, hogy az eszem tartson addig, amíg én. A többi nem számít.

  Az eventet feladtam. Az elején nem figyeltem arra, hogy a limonádé minél előbb termelve legyen, aztán ki is futottam az időből. Eggyel kevesebb lett mint kéne, még egyre meg már nincsen idő. Ez van.Majd legközelebb figyelmesebben elolvasom az ismertetőt. A csevegőben meg nem is voltam, ami igencsak nagy hiba. Már át is alakítottam a farmot.
  Holnap eldől, hogy a tesóm mikor jöhet haza. Már alig várom, Most hatalmas elánnal nekiestem a szobájának, hogy tiszta és fitt legyen minden, mire hazaér. Ma még vért kap, aztán annak az eredménye dönti el a hazajövetelt.
  Most röppenek takarítani, azért gyertek be egy szóra-
  Legyen szép napotok:Lujza
   
  -elzemari-, Samborg, sutimami57 és 5 más kedveli ezt.
 13. Koppi

  Koppi Fórum elő legendája


  Szia !
  Örülök, hogy a tesód hazatér. Ezek szerint jobban van. Lehet, használt a sugallat amit küldtünk neki, meg az orvosok is.)
  Bizony borzasztó dolog a demencia...:(
  Nap, mint nap szembesülök vele apósom és anyósommal kapcsolatban.
  A papa megy, mint a mérgezett egér, csak ne legyen a mama körül. A mama viszont járókerettel bűvészkedik és szintén ballag ahogy tud. (Nála nincs betegebb ember, ezt hangoztatja, mellesleg mindenben igaza van és kiváló az emlékező tehetsége.)
  Szerinte.

  Miután az előző eventet nem csináltam, most ezt is kihagyom valószínűleg.
  Igaz, hogy 12 órás a felhősor, ám nem egy nagy durranás. Még megrágom vagy kétszer. :)
   
  -elzemari-, Katka54, sutimami57 és 2 más kedveli ezt.
 14. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Azért is ugrottam be, hogy szóljak, a hűtőládákat ürítsétek ki, mielőtt lefújják az eventet. Hogy küldenék neked, ha lehetne, nekem lett több is, mint kell.

  Encinek drukkolok, legyen jó az eredmény, hagyja ott azokat a - bár kedves - nővéreket!
  Holnap átbuszozok Veszprémbe, ha valaki épp arra jár, találkozhatunk. ;)
   
  -elzemari-, Katka54, sutimami57 és 2 más kedveli ezt.
 15. brozsa

  brozsa Fórumfelvigyázó

  Sziasztok!

  Lujza! Nagyon örülök, hogy a tesód hazajön, otthon még jobban gyógyul, örül a lelkem.Ilyen örömös hírekre vagyunk kiéhezve.
  Nem tudom már merre menjek, akárhova fordulok,csak a negatívot hallom. Hol az egyik szomszédasszonyom van elszomorodva, elkenődve, hol a másik. A családba is elég sok a gond, magam lelkiállapotáról nem is beszélek. A konyhába bekapcsolom a rádiót, mintha rendőrségi híreket hallanám. Este kényelmesen befekszem a tv elé, próbálok keresni valami olyan műsort amelyikbe nincs verekedés, öldöklés, gyilkosság, vér, robbantás. elég sok csatornára előfizetünk, de alig találok valamit ami este kicsit megnyugtat.Na talán a Pol állatklinika, de ott meg mindig a tehén se...be van vállig. Egyedül az olvasás maradt,vagy a hangoskönyv.

  Bocsi, hogy panaszkodtam.
   
  -elzemari-, Katka54, sutimami57 és 2 más kedveli ezt.
 16. Koppi

  Koppi Fórum elő legendája

  Szia Rózsa !
  Én már régen nem nézek híreket a televízióban.
  Maradok a kedvenc sorozataimnál és a History csatornámnál.
  Nekünk is van több netes előfizetésünk különböző filmekre, de mostanában azokat is hanyagolom.
  Olvasok inkább. (A hangoskönyv számomra idegen. Nem is ismerem.)
  Jobban szeretem az igazi könyvet...:)
  valószínűleg a következő eventet is kihagyom. (Egészen belejöttem már..:))
   
  -elzemari-, Samborg, Katka54 és 4 más kedveli ezt.
 17. Kincsem-birtok

  Kincsem-birtok Fórumlakó

  Sziasztok! :)

  Na végre kicsit letehettem a popsim "ülő módba", mert kénytelen voltam kicsit vízszintesen is pihenni és igyekeztem behozni ez a jósokcsomórengeteg napot, amíg nem volt időm felétek nézni. Látom nagyon elfoglaltak is vagytok, de úgy vettem észre, hogy az eventekkel sem olyan egységes a "banda" :) Nekem ki is kellett hagynom, mert már a reggeli aratás is néha szűk-szeműen ment, de kitartottam. Kedvesemet se nagyon mertem megkérni, mert hogy ilyen sokat nem voltam itthon, nem volt túlságosan jó kedve.... főleg amikor este meglátott :-D

  LUJZA:
  Pár napja még aggódva néztem írásaid a testvéredről, de ma végtelenül örülök, hogy holnap már több mint valószínű veletek lehet és ez nagyon nagyon jó. A családi szeretet és a te türelmed és jártasságod biztosan még előrébb viszi őt az egészséges élethez :)

  RÓZSA:
  Olvastam, hogy te is kicsit elfoglalt és félrevonulós voltál.... van ilyen. Viszont ahogy itt láttalak titeket eddig, biztosan számíthatsz egy-egy baráti szóra és segítségre ha erre lenne szükséged :)
  Gyomaendrői kiruccanás valóban nagyon jót tett volna, ha nem lettek volna ilyenek a körülmények.
  Én is eljutottam arra a pontra, hogy nekem mindegy, ha mindig hétvégén dolgoznom kell, csak ha szabad vagyok süssön egy kis nap. Hát mostanában úgy látom inkább ősz van mint nyár.

  DANI:
  Minden elismerésem a barátotok iránti őszinte segít nyújtáshoz. Nekem ez egy fájós téma.....
  Drága jó édesapám arsheimen kórban szenvedett utolsó napjain. A világ legjobb embere volt. Nincsenek szavak, amikor tehetetlennek érezzük magunkat, mert szinte nincs mit tenni, csak szeretni. Még épp hogy tiszta pillanataiban is tudott olyan dolgokat mondani, amik a mai napig itt csengenek a fülemben.....

  MARIKA:
  Örülök, hogy ilyen ügyes unokád, szomszédod van és annak is ahogy leírod, hogy az apró minden napi dolgokat is mennyire jó ha ilyen pozitívan kezeljük :) Párom popsija alá is elkelne egy új iroda szék, pont a mai nagytakarításkor vettem észre, hogy már a csavarjait is elhagyja és szegényke már annyira nyikorog, hogy ideje lenne lecserélni.
  A kiásott gyökér és a kis kiülőke nagyon jól sikerültek :) A faszoborért oda meg vissza vagyok :) Egy kis manólakot simán alkotnék még a fa törzsébe.
  A csillárodat jó hogy nem cserélted le, pont úgy tökéletes ahogy van. Ráadásul a régi dolgok még mindig időt állóbbak, mint amiket manapság vásárolunk.
  A kis történeteidhez pedig csak annyit írnék, hogy nem vagy besokallva, nem vagy érzékeny, nincs veled semmi baj! Empatikus ember vagy, aki oda figyel másokra és amikor véletlenül nem ezt hozza az élet, még rosszabbul érint.
  Nálam is elszakadt a madzag, pedig nem vagyok sírós fajta, de elegem lett.... túl akartam lépni rajta, de állandóan kérdezgettek és nem volt időm magamban feldolgozni. Aztán igyekeztem kúltúráltan elmondani a véleményem. Nagyon rossz napom volt, mert hiába azon voltam, hogy segítsek ahol tudok, mindenki csak engem talált meg a hülyeségével, mintha én tehettem volna róla.
  Mostanság kicsit jobb, csak a főnök ne "zaklatna".

  KLÁRI:
  Nem semmi munkába fogtatok bele, de remélem már a festésen is túl vagytok :) Hogy sikerült kettecskén? :)

  SÜTIMAMI:
  Remélem nagyon szép lett a fürdőd és a harmónika ajtó is kedvedre való :)
  A kis történeted a szúnyoghálós függönnyel megmosolyogtatott... bocsánat csak elképzeltelek, hogy nézhetted a csomagot, hogy nem pont így néz ki egy egér :)
  Fodrászkodás remélem kicsit felvidított a félresikerült rendelés után.
  Holnap végre én is megyek :) Már csak izgulok, hogy sikerüljön befejezni a végleges hajszínemet.

  KRISZTIÁN:
  Remélem a vérvételkor nem került elő semmi komoly. Látom sokat dolgozol és fejleszted a farmod :) Csak így tovább!
  Biztosan a fáradságomnak tudható be, de az elvarázsoltságod még mindig meg van, mert néha 3X nekifutok egy-egy hozzászólásodnak :)

  CSILLÁVAL, EDITTEL remélem minden rendben, mert inkább csendesek voltak :)
  --------
  Nos, ha még nem untok, akkor magamról egy kicsit röviden.
  Nyolc nap sok volt....
  Csak azért, hogy nekem is legyen hétvégém. Vagyis egy szombat és vasárnap. Nem sok mindent értem el vele, főleg anyagilag sem, mert mivel ennyi napot voltam egyben, ha nem volt sok munka estére ( mert megcsináltam mindent) , akkor kicsit hamarabb hazaengedtek. Csak kifizetésnél avval szembesültem, mintha egy fél napot nem dolgoztam volna.... Ráadásul nekem nem is kellett volna a hétvége. Mindegy kibírtam.
  Közben egy nap rosszul lettem, így rám parancsoltak, hogy mennem kell dokihoz, ezért kaptam plusz három napot.
  Holnap kettőkor van jelenésem, a többi kiderül.

  Itthon mára szépen megcsináltam mindent. Ablakpucolás, nagytakarítás,mosás, főzés.
  Holnap pedig fodrásszal kezdem a napom. Három hete bejelentkeztem... kissé kapós a mester, mert alig van nála időpont.

  A mindennapi ajándékaitok hálásan köszönöm, valamint a cserenapos meglepiket is! :)

  Most megyek egy kicsit kártyázni kedvesemmel.

  Vigyázzatok magatokra! :)
   
  -elzemari-, Samborg, Katka54 és 4 más kedveli ezt.
 18. lujza5353

  lujza5353 Fórum admirálisa

  Sziasztok, jó reggelt mindenkinek. Tudom,hogy már nem reggel van, de ezidáig telefonálgatással telt el a délelőttöm.
  A tesómnál megint beütött a krach.A kapott vérből semmi sincs, a szervezete eltüntette. Az orvosok sem értik az egészet, csak vakon tapogatóznak. Most állítólag megpróbálnak egy újfajta gyógyszert adni neki, de azt mondták, hogy ez az utolsó lehetőség. Szép kilátások. Mire felcsillan egy kis remény, 2 nap múlva ismét az elején vagyunk az egésznek.. Most szörnyen magam alatt vagyok.......Nincs kedvem semmit sem csinálni, csak nézek ki a fejemből nem túl okosan.
  Bocsi, hogy megint rátok zúdítottam......
  Vigyázzatok magatokra:Lujza
   
  Samborg, Katka54, sutimami57 és 2 más kedveli ezt.
 19. Koppi

  Koppi Fórum elő legendája

  Szia !
  Juj......:cry::cry::cry::cry:
  Abszolút meg tudlak érteni...
  Ilyenekre nincs szavam...:(


  Nálunk időnként felhők takarják el a napot, de egyébként kellemes 23 fok van.
   
  Utoljára szerkesztett: 24.6.20
  Katka54, sutimami57 és mimi kedveli ezt.
 20. Pepe101966

  Pepe101966 Fórumlakó

  Lujza!
  Nagyon sajnálom a tesódat!Jobb hireket vártunk,de a betegség sajnos nem válogat.A férjemnek is 80 %-ban tünt el a vvt-je,egyik
  napról a másikra.
  Sok erőt kívánok mindkettőtöknek és veletek vagyok,de a harcot Encinek kell megvivni.
  Ölellek benneteket!!
   
  Katka54, sutimami57 és mimi kedveli ezt.