Épelméjűek

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. Katka54

  Katka54 Fórum ezredese

  Sziasztok! Szép estét!
  A tegnapi meleget ma, azt vélem már menetrendszerűen felváltotta a hűvös esős idő. Reggel azt gondoltam, na jó kis nap lesz, lengedezik a szellő, de jó, legalább levegőm lesz. Délig jó is volt, aztán nekiállt esni, és úgy lehűlt a levegő, hogy fel kellett öltöznöm. Estére azért kisütött a nap. Nem is bánom, ma még nem oxigéneztem, tegnap viszont igen.

  Tegnapi napom szomorúra sikerült, délután elvitték szeretett kis autónkat, még meg is sirattam, és meg is simiztem. Igaz a családban maradt, mert az unokaöcsém vette meg, akiről még februárban írtam.Meg is fenyegettem, ha valami baja lesz a kocsinak megverem.
  Este elmondtam ezt a lányomnak is, és képzeljétek el kinevetett.

  Dani! Örülök, hogy ennyivel megúsztad. Komolyabb baj is lehetett volna.

  Remélem jó sok pocokja van mindenkinek, szerdán indul a hajrá:D
   
  mimi, -elzemari-, sutimami57 és 2 más kedveli ezt.
 2. Koppi

  Koppi Fórum elő legendája

  Szia Katika !

  Köszönöm...
  Nekem most pont annyi pockom van, mint amikor a szabadságharc kezdődött...azaz 1848.
  Elég lesz?

  Jó éjt...:)
   
  ursa11, mimi, -elzemari- és 3 más kedveli ezt.
 3. Katka54

  Katka54 Fórum ezredese

  Kezdetnek biztos elég, de szerintem lesz terményes gazdaköri is, így egyben pedig zabálja a pockot. Nekem 3458 van, de biztos van akinek 10 000 körül van.
  Jó éjt, szép álmokat:D
   
  ursa11, mimi, -elzemari- és 2 más kedveli ezt.
 4. Koppi

  Koppi Fórum elő legendája

  Nem hiszem, hogy 10000 számra kellene pocok. Az alacsony szintű játékosok ez esetben labdába sem rúghatnának.
  Legfeljebb ezt is kihagyom.
   
  Utoljára szerkesztett: 30.6.20
  ursa11, mimi, Kuzdern és 2 más kedveli ezt.
 5. Kincsem-birtok

  Kincsem-birtok Fórumlakó

  Sziasztok!

  Személyes dolog miatt kérném a segítségetek.
  Zalaegerszegi kórházba kaptam beutalót további vizsgálatra, mert a vérkép eredményem nem volt "túl jó".
  A kérdésem az lenne, hogy esetleg van-e valaki aki tudna segíteni, hogy ne kelljen várnom hetekig, hogy egyáltalán időpontot kapjak.
  MRI -ről lenne szó.
  Előre is köszönöm!
  Most megyek dolgozni. Legyen szép napotok :)
   
  ursa11, Kuzdern és sutimami57 kedveli ezt.
 6. Katka54

  Katka54 Fórum ezredese

  Nem kell kihagyni, az eventre tuti elég, csak azt akartam mondani, hogy van pár játékos, aki mindig rengeteg állattal indul neki. Nem is az a cél, hogy event alatt a gazdakörit is kitenyésszük
   
  ursa11, Koppi, Kuzdern és 2 más kedveli ezt.
 7. lujza5353

  lujza5353 Fórum admirálisa

  Sziasztok! A tegnapi rossz időnek nyoma sincs, gyönyörűen süt a nap, viszont a levegő olyan tiszta, hogy harapni lehet. Tegnap közvetlenül az eső után (illetve még egy kicsit csepergett) kihúzogattam a bab széléből a gyomokat. Gyorsan ment,csak ezeket az átkozott spanyolcsigákat utálom nagyon. Ma elmegyek és veszek sört, megpróbálom begyűjteni őket.
  A farm csendes, mindenhol pocok és tojástojó van kirakva.
  Éva! Küldtem baglyot.....
  Most elmegyek, és megszámolom a pockokat, hogy mint egy rendes gazdálkodó, tudjam, hogy merre hány méter:);)
  Most felhívom a tesómat, mert megint hazajövetelt ígértek neki a mai labor függvényében. Remélem, most összejön....
  Legyen szép napotok:Lujza
   
  ursa11, Kincsem-birtok, Koppi és 3 más kedveli ezt.
 8. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  [​IMG]Sziasztok.

  Szóóóval, pocokra fel.Nekem nincsen nagyon sok, kicsit későn ébredtem fel, de nincs mit tenni, mint még van másfél nap, addig is valamennyi még alakulni.Nagyon bizom benne, hogy csak sikerül a gazdakörit teljesiteni.

  Dani,
  ez szép mennyiség, mitől gondolnád, hogy nem lesz elég, még sok is, azt gondolom.Az hogy kinek hány ezer van, korán kezdett hozzá a pocoklak kitevésének.Látod én nem figyuztam, és igy jártam.Nekem még ennyi sincs mint neked.

  Minden esetre szurkolok a játékban résztvevőknek, amit Imi szokott szervezni.Jutalmat is tűztem ki a 10. és a 20.helyezettnek.

  Lujza,
  nagyon izgulok Enci hazajövetelének.

  Évike,
  nagyon remélem nincs baj.Néha elkúsznak az eredmények, de a kivizsgálás az majd megnyugtat.

  Mosolyt, tudjátok....
   
  ursa11, Kincsem-birtok, sutimami57 és 4 más kedveli ezt.
 9. brozsa

  brozsa Fórumfelvigyázó

  Sziasztok!

  Elmondom nektek, hogy szégyenszemre úgy kellett almát vennem a piacon, pedig van 100-nál több almafám. Amikor még nagyon a játék elején voltunk, Dani küldött nekem egy csomó XXL almafát, na most ismét hasznát veszem. Nagyon sok mindenbe kell.
  Megjegyzem az igazi alma nálunk 799 Ft.
  Járok kezelésre, de még csak kettőn vagyok túl, nem sokat tudok mondani, hogy mennyire lesz jó.
  Marika! A Papa örvendezett a nyugiszéknek?Biztosan, én is örülnék neki.
  Na amit még el kell mesélnem, biztosan leírtam már egyszer, hogy mielőtt elmentünk erre a rosszemlékű gyomaendrődi kirándulásra,előtte lefestettük a fürdőkádat. Szép volt, jó volt azt hittük. Egy napig voltunk oda, hazajöttünk, hát nem száradt, el is mattult, na vártunk még 2-3 napot, aztán úgy döntöttünk, hogy ezt meg kell szüntetni. A vejem jött ki hozzánk, és előtte elmeséltünk mindent, hogy jártunk a festékkel.Hozott nekünk egy festéket, csak az volt a baj, hogy az előbbit csumára le kellett dörzsölni. Na elmondhatom, hogy sokat veszekedtünk, de majdnem egy hét alatt sikerült lecsiszolni. Tegnap lefestettük,és szinte már estefelé jó volt, na de nem merek még fürödni benne, a fürdőkád mellett, lavórba állva zuhanyozunk. Többé nem mernék nekifogni. Sajnálnám kidobni is, mert régi fajta, öntöttvas kád, nagyon szép.Erről jut eszembe, hogy valaki mesélhetne már nekem arról, hogy hova érdemes elmenni 2-3 napra?
  Bár ezt már kérdeztem itt a fórumon, csak javaslatokat szeretnék. Most Gyulával kacérkodom, megköszönöm ha írtok róla.

  Mindenkinek szép estét!
   
  ursa11, Kincsem-birtok, sutimami57 és 4 más kedveli ezt.
 10. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  [​IMG]Jó reggelt!

  Jaj Rózsám,
  ha láttad volna, először is nagyon megihletődött, mert kérdezte, hogy csak egyet vettél?Akkor ez legyen a tiéd.Ám nem úgy van az, neked jobban kell az, mint nekem.Fejtámla is van, ha kissé megdönti, akkor kellemesen kissé fekvő helyzetbe megy és a láb is kényelmesen el van rajta.Szóval tegnap volt a premier.Nagyon örömmel használta.Igaz 7 kiló, nem valami könnyű hátra vinni, de elbirom.Neki nem engedem, mert kicsit van olyan rész is ahogy megyünk hátra, ami nem sik egyenes és nem szeretném ha elhasalna.

  Hú a mindenit jól megdolgoztatok a káddal.Most már biztosan sikerülni fog, ha ennyire ragaszkodtok a régi kádhoz.Szivből kivánom, hogy leljed örömed benne.

  Rózsa, amit én javasolnék, valószinűleg messze van tőletek, de Visegrádon van nagyon jó szállás, millió látnivaló, emlékezetes étterem.Hotel Visegrád.Már kétszer voltunk ott és felejthetetlen napokat töltöttünk.Igaz csak kinti medence van,pezsgőfürdő bent. A környezet az valami csoda,ott folyik a Duna mellette.KIváló masszást lehet igénybe venni.Szóval , ha mehetnék én újra odamennék pihenni.

  Megnéztem az árakat, sajnos az nagyon elszalad, igy én sem mennék, ha tehetném.

  Viszont megnéztem Gyula várost.Rózsa ott annyi látnivaló van,aztán a fürdő is.Az árak is változók, nézd meg.Én csak kirándultam Gyulán, de nagyon szép város.

  Már várom a pocok tenyésztést, kiváncsi vagyok, hogy mennyire jutok vele.

  Derű és vidámság kisérje a napotokat
   
  Utoljára szerkesztett: 1.7.20
  ursa11, Kincsem-birtok, Koppi és 4 más kedveli ezt.
 11. sutimami57

  sutimami57 Mindentudó orákulum

  Sziasztok, Kedveseim! Olvastam ám, de el vesztem megint ebben a valós világban. Gondolok ám Rátok, Évi, Rózsa, Lujza, Mindenkinek sikeres gyógyulást kívánok, és kellemes, szép nyári pihenést! Na, ez az, ami nekem nem sikerül. Munka ezerrel......a hétvége hamar el ment, eventek is meg voltak, meg az itthoni teendők. Hétfőn reggel egy normálatlan gondolattal kezdtem a napot, márpedig az volt, hogy ki tolom a fűnyírót az utcára, és neki állok dolgozni, mert délután megint esni fog, és utána napokig nem megyek ki az udvarra, csak a kapuig. Nem tartottam normálisnak ezt az el gondolást, pláne, hogy kínok kínját élem át ebben a munkában, de mivel úgy is nekem kell meg csinálni....na, mindegy, 7 óra után neki álltam zakatolni az utcán, a szomszédok nagy örömére. Utána takarítás, gazolás, árkok, stb. Közben, ugye, jöttek az emberek, nem mondhattam, hogy én sietek ám minél előbb befelé........na, 11 körül végeztem, aztán egyből neki álltam az udvarnak is, az tartotta bennem az erőt, hogy holnap az biztos, ki nem jövök a házból........délután 3 órakor végeztem az udvarral, éppen a végét gereblyéztem, amikor el kezdett esni az eső.

  Tegnap reggeltől ment a mosógép, végig takarítottam az egész házat, be pakoltam a kamrába a lekvárokat, stb. Mire mindennel végeztem, 4 óra körül járt az idő. Meg is lepődtem, hogy mindjárt este van.......Papesz
  meg jött, neki
  álltunk le szedni még a meggyet, este 10-kor hagytam abba a magozást. Már fő a lekvár, és most kezdem el a másik adagot is pucolni, magozni, abból cukrozott megy lesz. Mennem is kellene ügyezni, de szerintem ma nem megyek, mert ez a meggyezés jól el veszi az időmet. Délután meg aztán, hajrá, eventezünk!!!! :D :D
  Várom a tenyésztést, amit magában nem szeretek, de ha event, soha nem hagyom ki. Pláne, hogy a rózsa ólak szerelmese vagyok, és az biztos, hogy nem hagyom ott....:D :D Nem lesz könnyű event, de mindenképpen be fejezem. Tápom van sok, pocok is két ezer felett. Még szaporodnak, ha lesz bumm, akkor meg sok vissza jön. A naptári ajándékot ne feledjétek el ki venni! Most viszont ugrok, aztán nyakig a meggyes vödörbe landolok...:) :) Szép napot!
   
 12. lujza5353

  lujza5353 Fórum admirálisa

  Sziasztok! Én ma lusta módon egy kicsit tovább aludtam a tervezettnél, de tegnap nagyon elfáradtam. Úgy döntöttem, hogy felveszem a boxkesztyűt a spanyolcsigák ellen. Irány a Yutube, ötleteket szerezni. Ott mutattak egy eljárást, hogy edénykéket kell leásni a veteménybe, abba élesztős-cukros víz vagy sör, aztán várjuk a csodát. Én meg is tettem, egy kis szűk helyen kellett ásogatni, földet kapirgálni, nagyon mélyen lehajolni, de megcsináltam. Este viszem ki a kukát az utcára, sok fekete valami lepi el a kocsikijárót.( már szürkület volt) . Lehajoltam hogy közelebbről szemügyre vegyem akkor látom ám, hogy tengernyi csiga araszol a bab felé, ahová az edénykéket elhelyeztem. Na ,fogtam egy kiló sót, szépen besóztam valamennyit de nem értettem a dolgot. Ma reggel jöttem rá,hogy te jószagú rezeda, és szépen becsalogattam a csigasereget a bab közé. Még nem mertem kimenni ,megnézni az eredményt, de mindjárt összeszedem magamat. kimegyek, és összeszedem a csapdákat. Aztán kirakom őket a veteményestól egy kicsit távolabb, hogy kifelé jöjjön a sereg ne befelé az amúgy is védett területre. Ennyit a Yutube-ról. Jobb lett volna, ha én magam előtte átgondolom, hogy mit is lehetne tenni. Szóval ma kezdem elölről a munkát, csak most nem kell olyan szűk helyen bujkálnom. Szerencsére, mert holnap Kaposvárra megyek a tesómhoz, akit ugye majdnem hazaengedtek. Viszont állítólag a vérképe kezd stabilizálódni, de ezt csak a tesóm mondta, megpróbálom megkeresni a kezelőorvosát. Most más vette át a kezelését, (aki Egerszegen is foglakozott vele) csakhogy ő nem ad ki telefonon információt.
  Az eventen még gondolkozom, nekem nincs túl sok pockom. nem tudjátok mikor lesz bébi bumm ? Mert akkor lehet, hogy belevágok

  Ennyit rólam, nektek viszont legyen szép napotok:Lujza
   
  ursa11, Kincsem-birtok, Katka54 és 4 más kedveli ezt.
 13. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  Lujza,
  Baby boom!
   
  ursa11, Kincsem-birtok, Katka54 és 2 más kedveli ezt.
 14. brozsa

  brozsa Fórumfelvigyázó

  Szép napot Mindenkinek!

  Pocoktenyésztésre fel! Nekem olyan 800 körüli van, már 132 tenyésztést beraktam.Azt történt, hogy egyszer már kiraktam a pockokat, had legyenek jó sokan, aztán egyszercsak valamiért be kellett szednem, kellett a hely, és később meg elfelejtettem kirakni.
  Marika! A Visegrád nagyon jó ötlet, de kicsit drága nekünk, azt hiszem nézek 2-3 napot Gyulán az közelebb is van, na meg árban is elfogadható. Amint rájöttem, nekünk az utazás a legjobb, ahogy készülődök, navigálunk, mikor odaérünk a Papa megpihen, és már fordulna is vissza. Én szeretnék megfürödni, egy kicsit szétnézni. Amikor te megosztottad velünk utazásod élményeit, hát az annyira jó volt, szinte mintha én is ott lettem volna.

  Lujza nagyon jó a meglátásod a csigákkal kapcsolatban, te nem elüldözted őket hanem odacsalogattad.
   
  ursa11, mimi, Kincsem-birtok és 2 más kedveli ezt.
 15. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  Ó Rózsa,
  de nagyon szivesen mesélnék neked most is, de sajnos nekem is csak az emlékek maradtak.Az a jó, hogy elszoktam menteni az irásaim többségét, igy aztán szivesesen olvasgatom én is.Olyan jó visszaemlékezni, és én is újra átélem az élményeket.

  Pockos feladatom készen vannak, bevallom nem sok állatom maradt.
   
  Utoljára szerkesztett: 1.7.20
  ursa11, mimi, Kincsem-birtok és 3 más kedveli ezt.
 16. Katka54

  Katka54 Fórum ezredese

  A pockos feladat nekem is készen van, sok pockom nekem sem maradt, igaz a gazdakörit már el tudom kezdeni, és majd csak lesz valami.
  Visszaemlékezni a jó dolgokra nagyon jó érzés. Valamelyik nap jutott eszembe a hajamról, ugyanis reggelente úgy ébredek hogy égig mered a hajam, jókat szoktam derülni rajta, hogy a fiatalok ezért még fizetnek is. Aztán eszembe jutott, hogy gyerekkoromban hasomló képpen nézett ki a padlókefe, és milyen jó volt vele játszani, közben fényes lett a padló is. Mennyivel könnyebb most takarítani
   
  ursa11, Kuzdern, Kincsem-birtok és 3 más kedveli ezt.
 17. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  Katka kedves,
  a gazdaköri mikor kezdődik??
   
  ursa11, Kincsem-birtok, brozsa és 2 más kedveli ezt.
 18. Katka54

  Katka54 Fórum ezredese

  Szia Marika! A tenyésztési event júli 7-ig tart, másnap szokták betenni a gazdakörijét, szerintem a tenyésztési és a széfes gazdaköri 8-án várható
   
  ursa11, mimi, Kuzdern és 4 más kedveli ezt.
 19. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  Köszönöm Katikám, akkor úgy számolok.
   
  ursa11, Kuzdern, Kincsem-birtok és 3 más kedveli ezt.
 20. sutimami57

  sutimami57 Mindentudó orákulum

  Sziasztok! Látom, ügyesek vagytok ám! Én is végeztem hamar, csak nem volt időm be jönni. Nagyon tetszett, szépek az ólak, jó kis event volt. Igaz, az utolsó beadás keményebb volt, de sikerült. Kb. ezer tápom, és ezer pockom fogyott el. Még maradt....
  Katka, nekem is minden reggel égnek áll a hajam, csak azt nem tudom, az a pár szál hogyan áll annyira felfelé:D
   
  ursa11, mimi, Kuzdern és 4 más kedveli ezt.