Épelméjűek

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. Katka54

  Katka54 Fórum ezredese

  Szia!

  Nagyon szuper, hogy hazaengedték a tesódat.
  Köszönöm a jótanácsodat, de képzeld tergnap délben megvilágosodtam.
  Az eventet időben szerettem volna kezdeni, de 14 óra előtt 2 perccel csengettek, egy barátosném jött látogatni, este 7-kor ment el. Nagyon jókat dumcsiztunk, így nem is volt tűnt olyan hosszúnak az az 5 óra. Szerencsére így is időben fogok végezni.
   
  DevilMókus, sutimami57, fénylő. és 2 más kedveli ezt.
 2. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  [​IMG]sziasztok.

  Muszáj valamit elmesélni nektek.A tegnapi napomról csak szuperlativuszokban tudok szólni.Szóóóóval, tegnap ünnepeltem, hogy újra egy évvel többet éltem már ezen a földön, és mint szokás ezeket a napokat megünnepeljük.Van aki azt mondja, hogy egy bizonyos évek múltával már nincsen mit ünnepelni, én nem tartozom ezen táborok közé.Én nagyon szeretem, ha összejövünk és megünnepeljük az illetőt, akár szóban , egy talafoni megemlékezéssel, vagy személyesen, szóval bárminemű formában.
  Vasárnap a kis család köszöntött, tegnapra meg megbeszéltem már kicsit korábban a szomszival, hogy majd hárman az általunk kialakitott kis kertünkben ünnepelünk.A Papa Ő meg én.Kivisszük az új nyugszékeket az általa kapott összecsukhatós asztalt,én készitek egy kis ezt azt, és egy jót dumcsizunk az árnyas fa alatt.

  Kicsit furára sikeredett a tegnapi nap, mert reggel egy nagyon rövid üzit kaptam a szomszitól, hogy délután a kertben egy kicsit tudnák neki segiteni?Ó hogyne, válaszoltam vissza neki, igaz én egy kicsit máshogy terveztem, de gondoltam elfelejtette, hogy nekem a szülinapom van, és kis összejövetelt terveztünk.Még arra is gondoltam, csak nem megbántottam valamivel, és nem akar velünk itt ünnepelgetni, báár nem iylenek ismertem meg őt.Szóval nem voltam egyedül, velem volt a Dilemma asszonyság is.
  Később aztán kivertem a fejemből és arra koncentráltam, hogy majd hamar megcsináljuk a kis kertünkben amire gondolt és majd ha ő nem akar, akkor majd a Papával ketten elüldögélünk a kertünkben.

  Ebéd után kicsit pihentem, mert nem valami jól aludtam az éjjel, és fitten ébredve, három óra után, azt hiszem negyed négykor üzentem, hogy akkor indulok lefelé és mehetünk a kerti munkát megcsinálni.Úgy is öltöztem a kerti munkás játszóruhámba, és a kerti szatyorba azért beletettem a poharat, az üditőt, finom hideg áfonyalét, és a pogácsát.Mondtam a Papának, hogy majd úgy egy jó félóra múlva induljon le, addigra biztosan végzünk.Igy is történt.
  A szomszi mondja, hogy ő is összeszedi a kerti cuccost én csak induljak előre.

  Elindultam, egyik kezemben a nyugszék a másikban a munkás szatyor, s egy kisebb szatyor a pogácsával, a poharakkal és az üditővel.Ahogy befordultam a ház mellett a kertbe, a földbe gyökerezett a lábam a látnivalótól.
  Nem hiszem el, nem hiszem el, csak ezeket tudtam mondogatni hangosan, mert ami látvány elém tárult az nekem minden képzeletemet felülmúlta.Most világlott meg bennem, hogyg a szomszi miért volt velem olyan kimért.Nem akarta szerintem, hoyg én tervezgessek a délutáni összejövetelre, mert Ő a szomszédjával szövetkezve olyan meglepetést kreáltam nekem, hogy csak na.
  Először is, a farönk felett ott aranylottak a betük, amik hivatottak voltak a köszöntésemet szolgálni.A fán lógtak a lufik,szegény egyik nem győzött engem várni és már eleresztette a karcsúságát,sőőőt egy állványon is voltak, csak az közel volt a házhoz azért nem hozok róla képet.S a kertészkedőknek miből legygen disz, mint cserepekből.De milyen disz, az eszem megállt.Ráadásul, hogy a szemem elhomályosult, mert én erre aztán nem számitottam.Persze megtörölni nem tudtam, mert csak két kezem volt és azok meg elvoltak foglalva.Bevallom csak szipogtam, mert alig vártam, hogy már odaérjek és az orrom is megtudjam már a szipogástól törölni.S persze senki nem volt ott, mert hagyták, hogy én egyedül birkozzam meg ezzel a látvánnyal.

  S ami még ezután következett......Jöttek szépen sorban, először a szomszi is nagy cipekedve, hozta a z ő nyugszékét és az összecsukható asztal és még egy szatyrot is.Majd az ö szomszija egy fehér vödörrel és szatyrokkal és a barátnőmmel, akit szintén áthivtak meglepetés vendégként.A fehér vödörben frissen főtt kukorica volt.
  Alig ültünk le, persze semmiféle kerti munka nem volt, csak az én elterelésemnek szólt, hogy nem tervezgessek én semmit, az az ő dolguk volt ezek szerint.
  Ahogy elhelyezkedtünk, jött a harmadik szomszi egy szép nagy dobozzal amiben valami fenséges pogácsaféle költemény volt azon melegében.Ha még ettetek finomat, na ez olyan volt.
  Szét omlott a számban az iz, a kezemben pedig a finom ropogós tünemény.A tetején sajt és tökmag.Az én kis töpörtyűs vett pogácsám, csak szégyenkezett mellette.Mentségére legyen mondva, azért az is elfogyott.
  Ezt a meglepetést összehozni úgy, hogy én semmiről nem is sejtettem semmit.Nem volt más dolgom, mint csak ámúltam és bámultam, hogy te atyavilág ezek az emberek az én köszöntésemre igy felkészültek, komolyan mondom, hogy nem találtam szavakat .Hogy köszönjem én ezt meg nektek, tudtam kinyögni, mert annyira megvoltam hatódva.Talán mégis egy szerethetni való emberke vagyok én, gondoltam magamban.

  Időközben megérkezett a Papa is, és őt is leültettük természetesen a nyugszékbe.
  Előkerült bizony egy üveg pezsgő is, amire én még csak nem is gondoltam a melegre való tekintettel.S az a finom pogácsaköltemény, hogy az milyen finom volt.Természetesen azonnal megkérdeztük, hogy és mint készült, majd ma leirom, mert nem oly bonyolult még az én képességemet is eltudja majd birni.

  S itt még mindig nem volt vége a meglepetéseknek, mert egy idő múlva csengett a telefonom és egy nagyon kedves barátunk kérdezi, -hol a csudába vagytok, hogy nem nyitjátok ki a kaput?
  -Itt vagyunk a kertben, mindjárt jövök érted, mondtam neki, és indultam előre, hogy ide hátra hozzam.Még szerencse, hogy talonban még volt egy összecsukható székünk, igy aztán azt is mindjárt a barátunkkal együtt azt is hátra vittem.
  Egy csodás gerbera virágot kaptam tőle, ami szegényke a kocsiban nem birt a a gyűrődést és egy kicsit elkókadt.
  Nagy örömmel vittem hátra a szülinapi buliba, amin nagyon elcsodálkozott ő is, hogy- milyen klasszul megszervezték ezt neked,- mondta.

  Jókat beszélgettünk, és nagyon vidám hangulatban telt el az idő.Már csak azt vettük észre, hogy te jószagú rezeda, már fél nyolc van?Megbontottuk a társaságot , mert a Papa nagyon elülte magát és elköszöntünk .Igy aztán mindenki azt gondolta, hogy akkor kell abbahagyni a bulit, amikor a legjobb.

  Életem egyik legemlékezetesebb szülinapi megemlékezése volt.Nagyon hálás vagyok, hogy a sors ilyen szomszédokkal, barátokkal áldott meg engem.Ó azt még elfelejtettem mondani, hogy nagyon jót nevettünk azon, amikor a két szervező azon izgult, nehogy én véletlenül kinézzek az ablakon, mert akkor az egész meglepinek oda.Ám miután én általában már úgy 10 óra felé behúzom a sötétitő függönyt igy ennek az esélye ki volt zárva, de ugye tudjuk, hogy az ördög soha nem alszik.

  Nézzétek el, hogy ha hibák vannak, de most már mennem kell a dologra, s most nincs időm átnézni.Ez volt az én tegnapi szülinapi nagy meglepetés partim története.

  A derű legyen veletek.
   
  Utoljára szerkesztett: 9.7.20
  DevilMókus, Sali~*.*, bündihugi és 7 más kedveli ezt.
 3. Katka54

  Katka54 Fórum ezredese

  Nagyon sok ilyen csodás szülinapba legyen még részed, az ilyen meglepi partik a legemlékezetesebbek.
  Ne feledd az ígéretedet, már javában nyár van.
  Mégeszer nagyon sok boldog szülinapot kívánok
   
  Sali~*.*, Koppi, sutimami57 és 3 más kedveli ezt.
 4. lujza5353

  lujza5353 Fórum admirálisa

  Marika! Tiszta szívből örülök veled együtt a szép születésnapért.Amikor elkezdtem olvasni az írásodat, biztos voltam benne,hogy ilyesmi lesz a vége.
  Nem mellesleg én is nagyon,nagyon boldog születésnapot kívánok neked. A születésnappal én is úgy vagyok mint te, megtartom minden évben. Hisz éveink száma csak azt jelenti, hogy hányszor utaztuk körbe a napot. A koromat én magam érzem. Ismerek én közel 100 éves fiatalt, és ismerek 30 éves öreget is. Mi veled a fiatal körbe tartozunk. És még biztosan társulnak hozzánk többen is.:)
  Sajnos csak virtuálisan de talán majd egyszer igaziban is összejön
  http://keptarhely.eu/view.php?file=20200709v00syksby.jpeg
   
  Katka54, Sali~*.*, Koppi és 4 más kedveli ezt.
 5. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  Katkám,
  mennék én már holnap is, hidd el.Sajnos vannak hátráltató tényezők is, de én bizom benne, hogy azért lejutok én még Sopronba is az idén.
  A köszöntést nagyon szépen köszönöm.
  Lujza,
  nagyon nagy örömmel olvastam, hogy egy kis hazai levegőt szivott Enci.El tudom képzelni mennyi dumcsizni valótok volt, hogy
  Hiába én már kiismerhető vagyok, ahogy olvaslak.Nem is csodálom már ennyi együtt töltött évek után az lenne, a csoda, ha nem ismernétek.Köszönöm szépen a jókivánságodat.Igazságod van, hogy a fiatal korosztályhoz tartozunk, már a lelkünket nézve.Nagyon bizom én is abban, hogy fogok én még a te tortádból csemegézni.
  Miután már életem második tortáját a múlt szombaton megsütöttem, krémeztem, megmondom öszintén, vasárnap a gyerekek körében igen igen nagy sikerrel debütált.Ám nem múlta felül a Papa menye amit sütött, hááát az is valami csoda a volt.A karantén alatt nagyon elsajátitotta a kelt tészták csinját binját és ő is meglepett minket egy ilyen kelt csodával.Csak a fele fogyott el, mert nem szerettem volna ha a cukormérője a Papának kiakad, ezért a felét lefagyasztottam, hogy ő nem is tud róla.Lesz majd öröm, ha a hétvégén kiolvasztom és elcsemegézzük.

  Szoritok nagyon továbbra is Enciért és mond meg neki, hogy sokat gondolunk rá.

  A lila lóherével végeztem, most a sárgára váltottam.Ha csinálja az ember milyen egyszerű.Nincs más dolog, mint vetni meg aratni.

  Jó játékot kivánok nektek is.Ti hogy álltok?
   
  Sali~*.*, sutimami57, fénylő. és 2 más kedveli ezt.
 6. brozsa

  brozsa Fórumfelvigyázó

  Ó kedves Elzemarika, nagyon boldog születésnapot kívánok!
  Bevallom én láttam Facén, de pont ezerrel több bajom volt, és elfelejtettem. Istenke éltessen!

  Nagyon bonyolultnak tűnt ez az event, de ahogy elkezdtem egyből egyszerű lett és csinálom.
  Szép napot az ünnepeltnek, és Mindenkinek!
   
  Katka54, sutimami57, fénylő. és 3 más kedveli ezt.
 7. Koppi

  Koppi Fórum elő legendája

  Kedves Marika !
  Isten éltessen a szülinapod alkalmából...
  Jó volt olvasni a soraidat...Magam előtt láttam mindenkit...
  Likas az agyam mert tavaly is ilyenkor tájt volt...:)


  Ez az event jóóóóó nyugis dolog.Ráérek mindenre..
   
 8. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Beírom az igazolást neked, hogy tegnap nem írtál. Hát persze hogy nem! Remek szülinapi parti volt neked. :D :inlove:
   
  Katka54, Koppi, Samborg és 3 más kedveli ezt.
 9. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája  Kedveskéim,
  olyan jó érezni a tőletek áradó szeretetet.Tartsátok meg mindig, én is mindig szeretettel gondolok rátok.Jó lenne, ha lenne találákozó, hogy megszorongatnánk egymást, újra meg újra.Addig is , itt mindig megtaláljuk egymást!

  Érik a sárga lóhere szépen, már csak négyszer kell aratnom és akkor aztán jöhet a zöld.Végül is idő mint a tenger, nem hajt senki.Holnapra meglesz a sárga , aztán majd a zöldnél is megfenem a kaszát és megy mint a karikacsapás.

  Tudjátok a mosoly....
   
  Katka54, mimi, Sali~*.* és 5 más kedveli ezt.
 10. fénylő.

  fénylő. Fórum nagymestere

  Kedves Elzemari :)

  Az Isten sokáig éltessen szülinapod alkalmából,erőben ,egészségben,és mindig légy vidám:)
  Olyan jó volt olvasni a beszámolód,mint ha mi is ott lettünk volna :) Kedves, rendes szomszédaid vannak:)
  Baráti ölelésem,és puszi neked:)
  Csilla
   
  Katka54, mimi, -elzemari- és 3 más kedveli ezt.
 11. brozsa

  brozsa Fórumfelvigyázó

  El kell mondanom milyen érdekes és finom zöldségfasírtot csináltam.
  Kimaradt egy fél kelkáposzta, azt megfőztem pici fokhagymával,leszűrtem, hozzáreszeltem egy cukkinit, két zöldhagymát, só, bors, 2 tojás és mivel elég laza volt tettem bele zabpelyhet, és megsütöttem. Na ha akartam volna akkor sem sikerülhetett volna jobban.
  Persze ez mind olyan maradék zöldségféle volt de mivel nem szeretek kidobni semmit, azért találtam ki.Papa nem szereti az ilyen zöldséges mindenfélét, úgyhogy nekem lesz vacsora meg holnap ebéd.
  Elnézést attól aki nem szereti olvasni a recepteket.
  Ja közbe beszaladtam aratgatni.
   
  BackOffice, mimi, fénylő. és 4 más kedveli ezt.
 12. sutimami57

  sutimami57 Mindentudó orákulum

  [​IMG] Sziasztok! Kedves Marika, nagyon boldog születésnapot kívánok Neked, sok szeretettel![​IMG]
  Jó volt olvasni a szülinapi meglepetést, nekem is volt egyszer egy ilyen.....:) Bizony, jó érzés, ha szeretnek minket....:) :)
  Sajnos, mostanában megint alig vagyok, mert mindig mennem kell ezerrel, igaz, néha ki is akadok, mert tényleg, nincs pihi.....

  Az eventet csinálom, nagyon tetszik, gyönyörű az event felület, egy nagyon kellemes, jól elkészített játék, olvasni bonyolult csak...:) Mindjárt kész lesz két terület, a farm, meg a teliholdas, aztán kezdem a szigetest. Nagyon jó kis event, nyugis, és még élvezetes is.
  Sajnos, megint mennem kell, éppen a konyhai gáz bojler monda fel a szolgálatot, már darabjaira van szedve. Tegnap dugulásunk volt....ajajajajajjj
   
  mimi, fénylő., Sali~*.* és 4 más kedveli ezt.
 13. Katka54

  Katka54 Fórum ezredese

  Szia Dani!

  Elárulok neked egy nagy titkot, mindenkinek a szülinapja minden évben ugyanarra a napra esik.
  Az event tényleg nyugis, még úgy is, hogy 5 órás késéssel keztem
   
  mimi, fénylő., sutimami57 és 3 más kedveli ezt.
 14. Koppi

  Koppi Fórum elő legendája

  Azt aaaaa Ez biztos ??? Tényleg. És ez a titok?

  Az én gyerekeimnek is 29.-én lesz a 30. !!! szülinapjuk. Valamit szervezkednek, de nem tudom még mit....?:)
   
  Utoljára szerkesztett: 9.7.20
  mimi, fénylő., sutimami57 és 2 más kedveli ezt.
 15. Katka54

  Katka54 Fórum ezredese

  Innen tudom biztosra https://i.imgur.com/QvMh1ed.png
   
  mimi, fénylő., sutimami57 és 2 más kedveli ezt.
 16. Koppi

  Koppi Fórum elő legendája

  Ez segít ?
  A feleségem a naptárban vezeti rendszeresen...Így nem felejti el...:)
  Nekem nincs naptáram...
   
  mimi, fénylő., sutimami57 és 2 más kedveli ezt.
 17. Sali~*.*

  Sali~*.* Fórum császára

  Sziasztok! Szép estét kívánok mindenkinek!
  Drága Marcsikám!:inlove: Kissé megkésve, de nagy-nagy szeretettel köszöntelek születésnapod alkalmából.
  Isten éltessen sokáig! Kérlek fogadd szeretettel:
  Purzsás Attila

  Boldog Születésnapot!
  A jó Isten éltessen sokáig téged!
  Kívánok néked megannyi szépet,
  Boldogságot annyit mint csillag az égen,
  Szeretetben éljél és békességben!

  Jóságod ragadjon át mindenki másra,
  Kedvességed szórd szét az egész világba,
  Kerüljön el mindig messzire a bánat,
  Szeretnénk így látni mindig csak vidámnak!

  Egész életedet ragyogja be a szépség,
  A baráti szeretet, a hűség és a féltés!
  Kívánom, hogy ne szenvedjél semmiből sem hiányt,
  Kerüljön el a betegség és legyél mindig vidám!

  S ha az élet viharában a bánat mégis megtalálna,
  Számíthatsz majd mindig a sok jó barátra!
  Számíthatsz ránk mindig, bármi is érjen,
  A jó Isten téged sokáig éltessen!

  [​IMG]
  :inlove:;):inlove:
   
  Utoljára szerkesztett: 9.7.20
  mimi, Koppi, fénylő. és 4 más kedveli ezt.
 18. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája


  Ó ti Kedvesek!!

  Igazán nagyon szépen köszönöm a jóságotokat, hogy tengernyi dolgotok között is szakitottatok idő, hogy engem megköszöntsetek.

  Rózsám,
  tényleg nagyon finom zöldséges fasirtot készitetteél.Korábban én is sokszor csináltam ilyen sok sok zöldésggel dúsitott lepényt vagy fasirtot, csak mióta a Papa vérhigitója nem nagyon szereti a sok sok zöldséget, igy nekem is le kell mondanom róla, mert az nem nézném el, hogy én eszem ő meg nézi.

  Érik a zöld lóhere a farmon.Örülök, hogy ti is úgy látjátok, hogy amit olvastunk, kissé bonyolultnak tünt, és amint elkezdtünk kapálni , aratni és vetni, kiderült, hogy semmi bonyodalom nincsen benne.Azért hagytam utoljára a farmot, hogy ha netalán kevés lenne a lidércfényem, itt még tudok javitani rajta.
  A teleholdon is termelgetem a kopjafákat és a horrorgazokat, hogy a gazdaköri is haladjon.

  Jó termést és munkát kivánom kedves mindnyájatoknak.A derű legyen veletek.
   
  DevilMókus, mimi, Koppi és 5 más kedveli ezt.
 19. MAMADOM

  MAMADOM Utánpótlás-írogató

  Sziasztok Kedves Épek ! Aki nem ismerne, Enci vagyok, a Lujza tesója.
  Szeretném megköszönni a sok aggódást, erőt és energiát, imát amit küldtetek nekem. A húgom mindig referált róla. Nagyon meghatott, hiszen sokan ismeretlenül is aggódtak értem. Higgyétek el, erőt adott.
  Most élvezem az itthoni életet, egyelőre próbálok nem gondolni rá, hogy vissza kell mennem vasárnap. Minden itthon töltött percet elraktározok, hogy jövő héten legyen miből erőt gyűjtenem.
  Kívánok mindenkinek jó játékot, erőt, egészséget:Enci
   
  ssasulka84, zsona416, Samborg és 12 más kedveli ezt.
 20. sutimami57

  sutimami57 Mindentudó orákulum

  Sziasztok! Enci, kedves, nagyon jó volt beszélgetni tegnap Veletek, mint mindig, és az örömöd tartson ki sokáig!Remélem, nemsokára találkozunk! :) :) Gyógyulj meg mielőbb!!
  Péntek van, jó idő, így aztán ma útra kélek, gyalog sétálok el egy-két boltba, hétvégi bevásárlás céljából. Este be aludtam, így az utolsó aratás el maradt, de semmi gond, a harmadik, sárga gazat termelem, az már úgy is meg lesz ma, vagy holnap. Kellemes, szép napot, jó játékot kívánok!
   
  busika02, mimi, Kuzdern és 6 más kedveli ezt.