Űrbéli robotok csevegő | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 9.11.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. narancsvirag72

narancsvirag72 Fórumszaki

Nem vagyok telhetetlen, csak mindig többet akarok!
    micsoda szállóigét alkottam :wuerg:xDxDxDxD:p
    [/QUOTE]
    Erről ez jut eszembe:
    Vuk: Karah, mondd meg én buta vagyok?
    Karah: Nem nem vagy buta kicsi Vuk! Csak még keveset tudsz!

achmed1122, osztrak12, Melan és 7 más kedveli ezt.
  2. Ditti58

Ditti58 Fórum hercege

Most már minden világos, köszönöm a segítséget és a jó tanácsokat! :)

osztrak12, Melan, ursa11 és 4 más kedveli ezt.
  3. Leho69

Leho69 Fórum elő legendája

Tudtam én. Ha másra nem is, következő nublonosra jó lesz.

Sonche, osztrak12, Melan és 3 más kedveli ezt.
  4. narancsvirag72

Páros madár szállt az ágra:)

5. Pharmer500#2

Pharmer500#2 Fórumgróf

Sziasztok!

A TOP-ot meg az április 1-ét:music: leszámítva jó okkal jövök, ha jövök, de ez az event most egy jó ok: A) stratégiai jelentőségű játékelemeket lehet megszerezni a Farmárudából, és főleg azoknak, akik "ingyenes" vagy "majdnem ingyenes" játékmódban űzik ezt a játékot (a csemegés láda szupertápot és PartyPörit is adhat, a CSP-s felhősor révén pedig munkásokhoz/munkáskuponokhoz, ill. egyedülálló módon FP-höz lehet jutni (na jó, OK, persze kb. 17×48 óránként 1-hez, de akkor is:wuerg:xD), és B) még agyalni is lehet/kell hozzá, miközben C) a számítógéphez meg nem is feltétlenül köt: ha van három olyan tényező, aminek kapcsán pirospont jár a készítőknek egy event kapcsán, akkor az a három ebben az eventben most együtt van!:D

Sőt, hozzácsapok egy 4.-et is: nálam jó pont, hogy a bingóssal összeeresztették, mert eventnövényezésben nem ütik egymást, felröppenőgyűjtésben meg össze lehet kötni a kettőt - már akit érint, mert mondjuk a bingósat én nem csinálom (vagyis na jó, miután belevágtam a nublonosba, csavartam egyet a bingóson is: mementónak kiveszem a felhősort, mert azt viszont kuriózumnak tartom, hogy még új-eredeti kitehetőket sem volt kapacitás faragni hozzá, úgyhogy úgy tervezem, hogy - mivel az 1. bingós event még "fullaktív" időszakomra esett, így az a felhősor megvan - a régi felhősorról átrakom erre az ehhez kellő két kitehetőt, és így 1 teli felhősorból csinálok 2 szürkét!xD - NEM ZŐDDEL ÍRTAM, de ha Jancsika megengedheti Magának, hogy a nublonos felhősort nem szedi ki, akkor tőlem ez a minimum (főleghogy bő egy éve úgysem aratom a régit sem, hiába van tele:p)...!)

Ami az event állását illeti: a FA-t még kiszedtem az első olyan alkalommal, amikor bekerült (értékeltem a készítőktől!;)), és amikor kiderült, hogy a régről megmaradt nublion akkukat is beváltják (volt is annyi a pajtában, hogy még ültetnem sem kellett hozzá és maradt is 9 FP-m8)); a CSP-s felhőre való kitehető és a farmárudás felhősort is megszereztem mára; ezen túlmenően még a potenciálisan 4. Varázsfámmal szemezek, de max. bonustrack gyanánt, ha meg nem, megmarad az FP "jobb napokra".
    Nem kezdtem időben az eventet, meg nem is ültettem felröppenőre, de a laza alkalmi termesztést megspékelve 375 komortföldnyi 0 perces nőszirommal így is sikerült 8XL-est (90+24+30+30+60+30+24+150 FP) és 1 L-est (24 FP) indítanom.

A nullázás kapcsán amúgy egy érdekesség, ami viszont negatív meglepetést okozott: 26 PPanni és a felröppenőkre ható felhősorok aktív állapota ellenére, habár az eventes felröppenők (termosz is N.A. is) 1:1-ben jöttek, de "nemesített" fakalapácsot csak 46-ot és - ami még lelombozóbb :oops: és számomra érthetetlen o_O - 36 fát kaptam (a lehetséges 375-ből :eek: - pedig azt vártam, hogy a "fa" barkácscuccokat 2x2-es területű 70+ órányi érésidőre 1:1-ben fogja dobálni...:sleepy:).

Ami pedig a taktikai tanácsot illeti - jól vacillált Kukori, és igaza van Lehónak is abban, hogy itt nem okosnak, hanem szerencsésnek kell lenni, mert annyit nem indítunk, hogy a nagy számok törvénye érvényesülhessen, de ennek ellenére azt mondom, ha stratgéiailag/taktikailag gondolkodunk, csak nem lehet másból kiindulni, mint a matek. Márpedig az azt mondatja velem, hogy:

1. S és M kategóriát "nagy" farmoknak (értsd: akiknél csak a nublion akkuk (NA) a szűk keresztmetszet) csak az event végén szabad indítani, az épp azokat kifutó maradék akksikat ellövendő, még a jackpotért sem, ugyanis - ha abból indulunk ki, hogy az esélyek random módon generálódnak, márpedig mi másból tudnánk kiindulni - az S-nél és az M-nél az 1FP/1NA arány 1:5 eséllyel jöhet, míg az XL-nél - a jackpot bejövését követően - 1:4 eséllyel adhat 90 FP-t 90 NA-ért.
    2. Az L kategóriával "nagy" farmoknak csak az 50 FP-s jackpot beadásáig érdemes próbálkozniuk, mert ha sávokba rendezzük a lehetőségeket, és feltételezzük, hogy a leggyengébb és a legerősebb is minden kategóriában ugyanolyan eséllyel jön ki - márpedig egyéb infó híján szintén ebből kell kiindulni -, akkor az L legjobb 24 FP-jét nem az XL legrosszabb 24-ével kell párhuzamba állítani, hanem az XL-ben legjobb 90-nel, míg az XL 24 FP-jét pedig az L 8-ával. Ez alapján pedig az arányok egyértelműek, és mind a 4 lehetséges sávban az XL mellett érvelnek (35NA/8FP>90NA/24FP; 35NA/10FP>90NA/30FP; 35NA/17FP>>90NA/60FP; 35NA/24FP>>>90NA/90FP)
    2. "Kis" farmoknál, ahol gondot jelenthet a pajtaérték is, ott már valamivel másabb lehet a logika, bár - anélkül, hogy összevetésre konkrét példákat ragadnék ki - valójában az NA/FP-hez hasonlóan a szintén számításba veendő CSP/FP értékek egymással analóg módon alakulnak, az CSP/NA érték csalóka, és csak azért tűnik "nagyon durvának" a CSP-többlet, mert NublionAkku tekintetében van jókora "kedvezmény"; szóval középtávon valójában kis farmokon is az L vagy XL csomagokra kell utazni, csak egy kis farm nehezebben tudja kiheverni a kevés próbálkozásszámból előálló esetleges rövid távú veszteséget, vagyis szempont lehet a több kicsi próbálkozás azaz ezáltal a kockázat "szétterítése"...

Pharmeros szűkszavúsággal nagyjából ennyi...:)

További sikeres eventezést Mindenkinek!

Sonche, LCZAniko2, AnkaFD és 24 más kedveli ezt.
  6. bercy58

bercy58 Fórumlakó

Sziasztok! 4Xl-es nublont indítottam, lett 1db 24,30,90,és150 FP. Szerintem nem rossz.

7. _Cygnus_

_Cygnus_ Fórum elő legendája

Szia Pharmer!:inlove:

Nekem az L-es tiszta ráfizetés volt, de már azért is végigvittem.xD
    Azt mondják a csúcson kell abbahagyni, tegnap meg kellett volna álljak, amikor beadta a 150-et és végképp elfelejteni minden szerencsén múló dolgot a játékban.
    10. átváltásra adta meg a kötelező 50 pontot, de hatszor kaptam 8 érmét és egyszer 10-et. A 24-et egyszer sem adta be, szóval arról annyit, hogy ugyanannyiszor adja be a leggyengébbet mint a legjobbat. Akinek 100%-ban adta az előző nublonos a FP-t, az majd hatszor egymás után fogja kapni most is a 24 érmést.
    Csináltam 1500 akkut, meglátom az XL-es miket fog adni, de illúzióim nincsenek.

Na jó, hatszor indítottam el az XL-t, kaptam 4*24, 1*30, 1*90 érmét.
    Majd holnap elszórom még a többit is.

Utoljára szerkesztett: 22.4.17
    Sonche, genka53, Melan és 8 más kedveli ezt.
  8. dominik_2010

dominik_2010 Utánpótlás-írogató

genka53, osztrak12, Gio és még 1 ember kedveli ezt.
  9. Ninett79

Ninett79 Fórum elő legendája

Már hogyne lenne??? Most csak farmpengőt lehet nyerni, mást nem is. M-es kategóriában kaphattad. :)És azt is csak egyszer.

genka53, osztrak12, Melan és 4 más kedveli ezt.
  10. dominik_2010

bindi5454 kedveli ezt.
  11. Ninett79

osztrak12, Melan, HéricsBáró és 3 más kedveli ezt.
  12. dominik_2010

bindi5454 kedveli ezt.
  13. Ninett79

De mi a hiba? Ezeket is mind kaphattad M-es kategóriában. De neked kell tudni, milyet indítottál. :)

14. dominik_2010

M-es volt viszont nem jelenik meg mint láttad a csatolt képen úgyhogy ez így cink egy picit :D

osztrak12 kedveli ezt.
  15. Leho69

Leho69 Fórum elő legendája

Szia!
    Semmit nem változtál.

AnkaFD, genka53, osztrak12 és 4 más kedveli ezt.
  16. kukori80

kukori80 Fórum elő legendája

Sziaaaaa:) De jó hogy jöttél, már éppen valami olvasnivalót kerestem. :D:D
    Az előbb kutyultam kettőt az Xl-ben és elsőre 90-t adott. Mondtam hogy 90 után átmegyek az L-be, de valahogy úgy éreztem hogy maradjak és másodikra 30-t. Szerintem L-ben nem tudtam volna ennyit összeharácsolni, a 6 kutyulásból legalább 3x kellett volna 24 pengőt kapni.:)

genka53, Melan, kovacstne és 5 más kedveli ezt.
  17. Ninett79

o_Oo_O Nem értelek, de bizti valaki érti. :D Amikor elindítod, már nem látod a kategóriát, direkt indítottam egyet az előbb. Ez eddig is így volt asszem.

osztrak12, Melan és HéricsBáró kedveli ezt.
  18. HéricsBáró

HéricsBáró Fórum elő legendája

Aloha magdi
    Sikerül nemsokára a levesmesterből kivarázsolnom 1.400 szupertrágyát :D Mindjárt komforton vigéckedek 30 percenként . :inlove:Már csak 40 méz kell , de a méz elfogyott a piacról :cry: , de az is hamar meglesz :p
    Itt a kalandos utam , hogy csináltam eme rémtettet :p

osztrak12, Melan, ursa11 és 4 más kedveli ezt.
  19. magdi06

magdi06 Fórum elő legendája

Ügyes vagy,csak így tovább. Én már a levesmesteren rég túlléptem,el is tapsoltam a szuper trágyát.Ha lehetne azt még egyszer kezdeném,az volt a leggazdaságossabb gazdasági feladat.Igaz,hogy megizzadtam érte, de megérte.

alpha58, osztrak12, Melan és 4 más kedveli ezt.
  20. narancsvirag72

Gratulálok hát ez nem semmi!!:D;)

Melan, revaa és HéricsBáró kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.