Visszajelzés 2012.02.16. - Fórum hírlevél - kérdések és válaszok

Kategória: 'Központ archívuma', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 6.11.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. Csocsoovb

  Csocsoovb Board Administrator Team Farmerama HU

  Kedves magyar FARMERAMA gazdák!


  Köszönjük a rengeteg kérdést, nagyon örülünk, hogy „a játékos kérdez, a Bigpoint válaszol” akció ennyire sikeres volt! Mivel ennyire elárasztottatok bennünket a kérdéseitekkel, sajnos nem tudunk mindegyikre válaszolni, de azért megtesszük, ami tőlünk telik. Kiválogattuk a legfontosabb és leggyakrabban felmerülő kérdéseket és kétféleképpen fogunk válaszolni rájuk: ebben a hírlevélben kapjátok meg az első válaszokat, később pedig készítünk egy videót azokról a válaszokról, amelyeket könnyebb és látványosabb egy filmen megmutatni, mint szóban leírni.
  Mindig örülünk a visszajelzéseteknek, kérjük, most se fogjátok vissza magatokat és írjátok meg a fórumban, tetszett-e nektek ez az akció!


  Ha úgy érzitek, hasznos és érdekes dolgokat tudtatok meg, később újra összeállíthatunk egy ilyen gyűjteményt a felmerülő kérdésekkel.
  Most pedig lássuk az első kérdéseket és válaszokat!

  1. Mikor jönnek a következő állandó feladatsorok?
  Jelenleg is dolgozunk az új állandó feladatsorokon, amelyek nemsokára online is elérhetőek lesznek. Mivel az elmúlt hónapokban sok új növény, fa, állat és kézműves termék került a játékba, olyan feladatsorokat állítunk össze, amelyeknél pont ilyen terményeket kell szállítanotok.


  2. Mikor érkezik a játékba a még hiányzó két jel a Bölcs Tölgyhöz?
  Lehet, hogy mire ezt a hírlevelet olvassátok, már ott is lesznek! J Egyelőre úgy tervezzük, hogy február 17-én, pénteken illesztjük a játékba az új elemet. Még egyszer elnézést kérünk a hosszú várakozási időért, a műszaki kivitelezés sajnos nem volt problémamentes, ezért tartott ennyi ideig.


  3. Sok játékosnak nem tetszik az új design. Miért kellett mindent megváltoztatni és miért nem lehet választani a régi és az új design között?
  A régi és az új design közötti váltás sajnos technikai okok miatt nem lehetséges. A későbbi videóban majd részletesebben is elmagyarázzuk, hogy miért, de a lényeg ez: amikor egy új designt hozunk a játékba, akkor minden ablakot, hátteret, ablakelemet, gombot, stb. újra be kell illeszteni a programkódba. Azért nem lehet tehát visszaváltani a régi designra, mert a kód és a háttérben futó bizonyos funkciók is megváltoztak.
  Mindemellett természetesen figyelünk a véleményetekre és visszajelzéseitekre, és továbbra is az igényeiteknek megfelelően fogjuk továbbfejleszteni a designt, mint például a vetőmagok ablakának esetében. A design megváltoztatásáról már nagyon régen döntöttünk és nem lehet visszatérni a régihez; ám az újat úgy alakítjuk majd, hogy minél jobban megfeleljen a kívánságaitoknak.


  4. Mi vár a jövőben a Bahamarama farmokra? Lesznek bővítések vagy akár új állatok?
  Tudjuk, hogy a Bahamaramával a farmunió ellenére egy kicsit mindig mostohán bántunk. Erre az évre feltétlenül tervezünk területbővítést és egyéb fejlesztéseket. A tervek még nem véglegesek, így kérjük, írjatok minél több javaslatot a fórumban, hogy új ötleteket meríthessünk a kívánságaitokból és elképzeléseitekből!


  5. A kerge kert már nem elég nagy a rengeteg dekorációs elemnek. Terveztek bővítést? És ha igen, elárulnátok bővebbet a jövőbeni tervekről?
  Ezt a problémát már régóta ismerjük és már dolgozunk a megoldáson. Igen, lesz bővítési lehetőség, de nem egy új terület, hanem inkább a felfelé való terjeszkedés formájában, amelyet egy mágikus növény tesz majd lehetővé. Ezenkívül kitaláltunk még valamit, hogy újra jobban megérje dekorációs elemeket és rendszeres jutalmat adó tárgyakat gyűjteni. Egy kicsit még várnotok kell, de még mielőtt újra teljesen kizöldülnek a fák, ismét friss levegőre hozhatjátok a kedvenc tárgyaitokat az eszköztárból.


  6. Lesz valami funkciója az erdei tisztáson álló vízimalomnak?
  Az a malmot tulajdonképpen csak hangulatos dekorációnak szántuk, de nagyon jónak találjuk az ötletet, hogy valamilyen funkcióval lássuk el. Ki tudja, lehet, hogy ezzel a malommal tudjátok majd szabályozni az időjárást, amely idén szintén visszatér majd a játékba…


  7. Melyik lesz a következő különlegesen tenyészthető állat? Kérünk szépen valami információt! Esetleg Bahamaramán folyik majd a tenyésztés?
  Terveink szerint előbb-utóbb mindegyik állatnál lehetőség lesz majd a különleges tenyésztésre, természetesen az egzotikus állatoknál is Bahamaramán. Egy ilyen állatcsoport kidolgozása azonban heteken át tartó munkát jelent a számunkra, hiszen a grafikusoknak létre kell hozniuk az összes különleges állatot az óljaikkal együtt. A következő tenyészthető állaton már szorgalmasan dolgozik a csapat. Csak annyit árulhatok el, hogy ez az állat már körülbelül 9000 éve él az emberrel együtt. Vajon mi lehet ez?


  8. Tervezitek a mesterségek völgyének kibővítését további mesterségekkel? Ha igen, milyen irányban?
  Egyértelműen tervezünk ilyesmit, éppen azon törjük a fejünket, melyik két újabb szakma következzen. Egy nap hét mesterség lesz majd elérhető. Rengeteg javaslatot és remek ötletet merítettünk a Farmeramafans versenyéből és hosszú listákat olvastunk már az új szakmákra vonatkozóan a fórumokban is. Hamarosan döntünk a két új mesterségről, megtervezzük az új épületeket és kifundáljuk az új ínycsiklandozó recepteket.


  9. Állítólag hamarosan érkezik az időjárási rendszer a játékba. Ez valóban így van? Ha igen, milyen funkciói lesznek?
  Igen, a pletyka igaz. Valóban szeretnénk visszahozni az időjárást a farmokra. Amit nem akarunk, az az, hogy elvegye a kedveteket a játéktól és például azonnal kijelentkezzetek, ha épp elkezd egy kicsit szemerkélni az eső. Ehelyett különböző időjárási viszonyok következnek majd, amelyek a farmon levő növényekre és állatokra is hatással lesznek, akár pozitív és negatív módon egyszerre. Elképzelhető, hogy például fényes napsütésben a növények gyorsabban nőnek, az állatok viszont gyorsabban megszomjaznak, stb. Biztosan vannak ötleteitek, hogy milyen hatással lehetne az eső, vihar, stb. a gazdaságotokra, kérjük, írjátok meg ezeket a fórumban!


  10. A magasabb szinteken játszó játékosok sokszor panaszkodnak, hogy a játék már nem jelent kihívást a számukra. Mik a terveitek, hogyan lehetne az ilyen játékosokat hosszú távon motiválni és megtartani a játékban?
  Ezzel kapcsolatban egészen sok tervünk van: a szintek optimalizálása, különleges feladatsorok és mesterségek csak a magasabb szinten játszó játékosoknak, stb. Biztosak lehettek abban, hogy nem felejtkeztünk el rólatok, és természetesen semmi esetre sem akarjuk, hogy unatkozzatok! Ezért a magasabb szintekhez kiépítése az idei fontos témák közé tartozik.


  11. Tervezitek, hogy a Harvest Time App hamarosan elérhető lesz androidos eszközökön is?
  Mivel nekem is androidos mobilom van, ez szerintem is jó ötlet – lenne, csak sajnos műszakilag nehezen megoldható. A programkódokat nem lehet egyszerűen átvinni androidra, ami azt jelenti, hogy az egész alkalmazást újra kellene írni az androidot használók számára. Jelenleg éppen egy fejlesztésen dolgozunk az iPhone alkalmazáshoz. Mivel egyre nagyobb a kereslet egy andoridos variáció iránt, erről a témáról később még biztosan fogunk beszélni; sajnos azonban a szükséges fejlesztési idő hosszúsága miatt most nem nyújthatunk gyors megoldást erre a problémára.


  12. Olyan rengeteg a különleges esemény, hogy jó volna beilleszteni egy eseménynaptárt a játékba. Gondoltatok már ilyesmire?
  Igen, jó lenne egy naptár, amelyben mindig időben és egyszerűen értesíthetnénk benneteket a várható eseményekről vagy vásárlási akciókról, hogy mindig tudjátok, mi történik éppen a farmon. Ez a funkció tehát érkezik majd a játékba, de valószínűleg csak nyáron, mert – ahogy már említettük – a következő hónapokra már rengeteg más frissítést és fejlesztést terveztünk.


  13. Tervezitek, hogy az események nehézsége a játékos szintjétől függjön?
  Igen, ezt a javaslatot sok helyen olvastuk és természetesen értelmes ötlet, hiszen egy zöldfülű kezdő gazda más feltételekkel kezd neki egy esemény feladatának, mint egy öreg róka. Már február végén „tesztelhetitek” az új megoldást. Ezenkívül egy általános mechanizmuson is dolgozunk, amely lehetővé teszi a különböző nehézségi szinteket.


  14. Miért van a Farmeramában néha 2-3 esemény is egyszerre? Például a szülinapi akció és a boldog bébik napja. Egyrészt hely kell a játékosoknak a különleges növények termesztéséhez, másrészt pedig, ha a tenyésztés mellett döntenek, akkor nem kapnak az eseményhez szükséges gyűjthető tárgyakat. Dönteniük kell tehát, hogy melyik eseményen vesznek részt – és ez stresszeli a játékosokat.
  Eredetileg úgy gondoltuk, hogy egy esemény csak egy lehetőség, amivel vagy él a játékos, vagy nem. Az elmúlt hónapokban azonban azt láttuk, hogy sokan minden eseményen szeretnének részt venni és nem szeretnének dönteni, illetve lemaradni valamiről. Ezért a jövőben igyekszünk elkerülni az ilyen „dupla” lehetőségeket, és újra több „nyugodt” napot biztosítunk, amikor feltölthetitek a készleteket, felkészülhettek a következő eseményre, stb. De ha elfogadtok egy személyes tanácsot: ne aggódjatok, ne „stresszeljétek magatokat”, természetes, hogy sokféle haladási lehetőséget kínálunk, mint ahogy az is, hogy nem teljesíthet minden gazda minden feladatot. Senkit nem akartunk semmire kényszeríteni, csak az volt a célunk, hogy mindenki megtalálhassa a neki megfelelő feladatokat a játékban és jól szórakozzon. Ha találunk egy jó rendszert a különböző nehézségi szintekhez, már Ti magatok választhatjátok ki, milyen nehézségű legyen egy adott esemény a számotokra.  15. Elmagyaráznátok, hogy egy eseménykor gyűjthető tárgyak milyen valószínűséggel és véletlenszerűséggel jelennek meg a játékban?
  Mindig nagyon szeretjük olvasgatni a fórumokban, ahogy egyes játékosok megpróbálják kispekulálni, milyen rendszer szerint jelennek meg ezek az elemek – és bizony néha nagyon vad elméleteket találnak ki.
  Végeredményben a rendszer nagyon egyszerű: az esemény előtt beállítjuk, hogy minek a betakarításakor (földek, fák, ólak, stb.) kaphattok tárgyakat és azt, hogy milyen valószínűséggel. Ha például a valószínűség 1%, akkor 100 almafa betakarításakor valószínűleg kaptok 1 tárgyat. Ám az egész rendszer a véletlenszerűség elve alapján működik, így könnyen elképzelhető, hogy 100 fából akár 10 tárgyat is kaphattok – vagy éppen egyet sem. A valószínűség az adott növény vagy állat nehézségi szintjével együtt arányosan növekszik. De az esélyt NEM befolyásolja, hogy a játékos fizetős-e vagy sem, hogy melyik szerveren játszik, hogy barátságos hangnemben ír-e a fórumba, hogy hány kritikus hozzászólást írt, hogy mi a cipőmérete és a csillagjegye, és hogy hány éves a kapitány.


  16. Sok játékos szerint a prémium csomagok előnyei már nem olyan vonzóak. Tervezitek, hogy átalakítjátok ezeket a csomagokat? Ha igen, milyen előnyök jöhetnek még szóba?
  Az új prémium csomagok már majdnem elkészültek! Különböző változatokat szeretnénk kínálni, amelyek különböző előnyöket tartalmaznak majd. Az aktuális előnyökön kívül persze lesznek még újdonságok is a csomagokban. Ezenkívül az új prémium csomagok tartalmát könnyebben és gyorsabban meg lehet majd változtatni, tehát mindig az aktuális igényeiteknek megfelelően alakíthatjátok azokat.


  17. A tanyaházban kapott megbízásokat nem éri meg teljesíteni. Jó lenne, ha a jutalmak ennél sokkal vonzóbbak volnának.
  Erről a problémáról szintén tudnunk már. A tanyaház feladatait jelentősen át fogjuk dolgozni és vonzóbbá fogjuk tenni. Legkésőbb tavasszal már ismét rendes árat fognak fizetni az ügyfelek a terményekért.


  18. Tervezitek, hogy a játékot hamarosan teljes képernyős módban is lehessen játszani?
  Sajnos ez műszakilag nem olyan könnyen megoldható, rengeteget kellene alakítani a teljes kódon. Mi is szeretnénk teljes képernyős módot kínálni, de sajnos egyelőre nem ígérhetjük meg, hogy a mostani fejlesztések közé bekerül ez a javaslat.


  19. Sok játékos panaszkodik a játék rossz teljesítményéről és úgy vélik, az animációk kikapcsolása megkönnyítené a dolgot. Terveztek ilyesmit?
  Már bevezettünk egy lehetőséget a játékba, amellyel optimalizálni lehet a teljesítményt, és továbbra is dolgozunk azon, hogy a Farmerama régebbi eszközökön is ugyanolyan jól fusson. Az animációkat egyébként a játék maga is szabályozza, mert felismeri, ha a rendszer nem nyújt elég teljesítményt. De úgy gondoljuk, hogy ezt a lehetőséget tovább tudjuk még fejleszteni a még jobb teljesítmény érdekében.


  20. Szóba jöhet az eszköztáron belül egy olyan rész, ahol a játékosok láthatják, milyen ajándékokat kaptak, illetve kitől?
  Mihelyt elkészül az ajándékozás új ablaka, érkezik az olyan régen kívánt ajándéknapló is! Egyébként a szomszédok menüjét is kissé átalakítjuk, hogy ismét jobban lássátok a szomszédjaitok nevét.


  21. Terveztek kommunikációs lehetőséget a szomszédokkal?
  A csapatunkban Kai és Stefan éppen azon dolgoznak, hogy egy ilyen megoldást illesszenek be a játékba. Egész jó volna meglátogatni a szomszéd farmját, vagy éppen besegíteni neki egy kicsit a munkában, nem? Meglátjuk, mi sül ki belőle!


  22. Lesz még folytatása az esküvőknek, az esküvői lugasnak? Lesz például egy meglepetés az első házassági évfordulón?
  A házasságok lehetőségét még továbbfejlesztjük, szebbé tesszük majd. A „házassági évforduló” ötlete is nagyon tetszik. Viszont egyelőre vannak sokkal fontosabb témák, így nyár előtt nem nyúlunk hozzá a mostani rendszerhez.


  23. Miért nincs Kacsa Kata szupertrágyájához is akciós vásárlási lehetőség?
  Akartok ilyet?


  24. Sok pletykát olvasni a fórumban robot programokat (úgynevezett BOT-okat) használó játékosokról. Hogyan tudtok fellépni ellenük? Műszakilag lehetséges felismerni egy BOT-ot használó játékost? Tervezitek a csalók megbüntetését?
  A BOT-ok használata nem tisztességes megoldás. Ha egy új BOT-ra bukkanunk, először mindig megvizsgáljuk, hogy megállapíthassuk, hogyan működik. Ezután bizonyos ellen- és biztonsági intézkedéseket illesztünk be a játékba. Sajnos ezután is mindig fennáll annak a lehetősége, hogy a játékos megkerüli a biztonsági intézkedéseinket és egy másik utat választ a csaláshoz. Az egész egy macska-egér harc, de mi mindent megteszünk, hogy megnehezítsük a BOT-használók életét.


  25. Terveztek egy általános rangsort?
  Tudjuk, hogy bizonyos játékosok szeretnének egy általános rangsort a játékba – ám azt is tudjuk, hogy más játékosokat pedig egyáltalán nem érdekel a rangsor vagy a helyezésük. Talán sikerül olyan rangsort bevezetnünk a játékba, amelyben csak azok a játékosok vesznek részt, akik szeretnének is benne lenni.


  26. Top Gamers’ Club – hogyan lehet taggá válni?
  Erről a témáról bővebben a fórum GYIK szakaszában a TGC résznél olvashattok:
  https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/tgc-top-gamers-club.6879/
   
  Utoljára szerkesztett: 11.4.15
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.