Visszajelzés 2012.09.17. - Fórum hírlevél - kérdések és válaszok

Kategória: 'Központ archívuma', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 6.11.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. Csocsoovb

  Csocsoovb Board Administrator Team Farmerama HU

  „A játékos kérdez, a Bigpoint válaszol” című hírlevelünk második részében az egész világon játszó játékosok kapnak választ a kérdéseikre a Farmeramával kapcsolatban.

  1. Terveztek még új, állandó küldetéseket a Gazdakörbe?

  Folyamatosan bővítjük a Gazdakörben elérhető állandó feladatsorokat. Mivel állandóan újabb növények és állatok is érkeznek a játékba, ezért gondoskodni akarunk arról, hogy ezeket az új játékelemeket is felhasználhassátok a feladatsorokban.

  2. Lesznek hamarosan olyan növények, amelyeknek hosszabb az érési idejük?

  Az a célunk, hogy később minden szinten legyenek új, elérhető növények, fák és állatok. Ezért biztosan jönnek még olyan növények is a játékba, amelyek hosszabb ideig érnek. Addig is javasoljuk, hogy használjátok a komfort termőtalajt az érési idő meghosszabbításához.

  3. Lesznek új jelek a Bölcs Tölgyön?

  A Bölcs Tölgyet is egyre bővítjük majd, tehát a jövőben is lesznek egyre újabb és újabb elérhető különlegességek, bónuszok és jutalmak a fán.

  4. A jövőben lehetséges lesz majd minden állat különleges tenyésztése?

  Igen, ezt így terveztük a különleges állattenyésztés bevezetése óta. Mivel minden tenyésztési faj kialakítása sok grafikai munkát jelent, csak lassan tudunk haladni a tenyészthető fajokkal. De már készül a következő tenyészthető állatfajta, legyen meglepetés, hogy melyik! [​IMG]

  5. Megváltoztatjátok a tanyaház alakját olyanra, ami jobban illik a játék új grafikai stílusához?

  Igen, a tanyaház igen rövid időn belül szintén új külsőt kap és némileg modernebbé is válik. A jövőben pedig azt is tervezzük, hogy néhány épületet magatok alakíthassatok ki, a saját stílusotok szerint. Például több szintre lehetne kiépíteni az egyese épületeket, stb.

  6. Igazodni fognak majd a tanyaházban a megbízásokért kapható jutalmak a piaci árakhoz?

  Éppen azon dolgozunk, hogy a tanyaház megbízásainak értékét optimalizáljuk. Mivel azonban ezeknek az áraknak a megváltoztatása egyéb grafikák és kezelési rendszerek átalakítását is feltételezi, eltart még egy ideig, míg elkészülünk vele. Kérjük, legyetek még egy kis türelemmel. A változásokra azonban még biztosan számíthattok az idén.

  7. Milyen a Farmerama jövője? Hogy terveztétek, mennyi ideig fejlesztitek tovább a játékot?

  A Farmerama még csak alig múlt el két éves és máris egy nemzetközileg sikeres játék lett. Jelenleg egyáltalán nem tervezzük, hogy abbahagynánk a játék fejlesztését, hiszen egyre több és több játékosunk van. Pont ellenkezőleg: természetesen továbbfejlesztjük a játékot. Még nagyon sok fejleszthető rész van a mostani játékelemeken is és van néhány jó ötletünk, amelyeket feltétlenül megvalósítunk a következő hónapokban és években. De ezeken kívül is folyamatosan igyekszünk javítani a játékot és mindent megteszünk, hogy a Farmerama továbbra is sikeres legyen és még sokáig álljon a játékosok rendelkezésére. Ehhez azonban a segítségetekre is szükség van, osszátok meg velünk mindig a véleményeteket, hiszen Ti vagytok azok, akiknek a játék készült. [​IMG]

  8. Terveztek új, izgalmas eseményeket?

  Folyamatosan dolgozunk azon, hogy mindig új és érdekes események fogadják a játékosokat Mivel azonban egy új játékmechanika kialakítása rengeteg munkát jelent, időnként a régi folyamatokat alkalmazzuk, csak új külsővel. Reméljük, hogy az új és a régi mechanikák alkalmazásának sorrendje minden igényt kielégít.

  9. Mikor jön vissza a játékba az időjárás?

  Ahogy már tudjátok, már vannak ötleteink az új, átdolgozott időjárásrendszerre. Ebben a témában is szeretnénk azonban még egy kis türelmet kérni, de a jövő év elején már jelentkezni fogunk az új időjárásrendszerrel.

  10. Mi a helyzet a térhiánnyal? Terveztek újabb területbővítéseket?

  Bizonyos körülmények között el tudjuk képzelni, hogy új területeket vezetünk be a játékba. De szem előtt kell tartanunk, hogy a már jelenleg rendelkezésre álló területek mellett bevezetett új területek esetleg még nagyobb szakadékot nyitnak az új és a már tapasztalt játékosok között egy esemény idején vagy a feladatok teljesítésénél. Ebben a témában még sajnos nem sikerült elérnünk a kitűzött célt, ezért jelenleg azon dolgozunk, hogy az események kihívásainál többszintű rendszert vezessünk be. Így a követelmények a kis játékosokkal szemben jelentősen alacsonyabbak lesznek, míg a tapasztalt gazdák számára pedig érdekes és izgalmas marad az események teljesítése. Mihelyt sikerül bevezetnünk ezt az új rendszert, és látjuk, hogy megfelelően működik, már bevezethetünk még több játékterületet.

  11. Lesznek intézkedések a piaci kereskedelmet kihasználó csalókkal szemben?

  Igen, már kialakítottunk egy rendszert, hogy a jövőben hogyan fogjuk a robot programokat és egyéb csalókat kiszűrni és büntetni. Ezt a rendszert a következő hónapokban véglegesen is beépítjük a játékba. Pontos részleteket még nem mondhatunk, mivel ezzel segítenénk a tiltott programokat használókat. De annyit elárulhatunk, hogy találtunk egy jó megoldást, amellyel megakadályozhatjuk az ilyen műveleteket a jövőben, így a becsületes játékosok nem kerülhetnek hátrányba.

  12. Mikor érkeznek meg a megígért változtatások a Bahamarama szigettel kapcsolatban?

  A sok téma miatt, amelyen ebben az évben még dolgozunk és újonnan be akarunk építeni a játékba, a sziget változtatásaira sajnos nem lehet jövő év előtt számítani.

  13. Lesz lehetőség arra, hogy a második mesterséget, az eventek akciós kosarait és egyéb megrendeléseket SMS-sel is ki lehessen fizetni?

  A jelenlegi céljaink között van, hogy megpróbáljuk a nemzetközi megrendelési rendszert továbbfejleszteni. Új fizetési módok bevezetésével és a jelenlegiek továbbfejlesztésével még több kényelmes lehetőség áll majd a játékosok számára a vásárláshoz. Most éppen pontosan az SMS fizetést vizsgáljuk, szeretnénk az SMS-es fizetést minden csomagnál lehetővé tenni. Ez azonban bizonyos országokban nem olyan könnyű, mivel a helyi szolgáltatók az SMS-es fizetést esetleg más költségekkel is megterhelik. De ezekben az országokban is meg fogjuk próbálni bővíteni a fizetési lehetőségek listáját, hogy a megrendelés a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen.

  14. Miért vezettek be mindig új játékelemeket, még mielőtt a régi problémákat megoldanátok?

  Mindig törekszünk arra, hogy a fellépő hibákat a lehető leggyorsabban kijavítsuk. Sajnos egy hiba kiküszöbölése nem olyan egyszerű, mint az ember gondolná. Először sok információt kell gyűjtenünk a hibáról, sok forrásból, az adott játékszituációra vonatkozóan (például a számítógép hardverei, szoftverek verziói, operációs rendszer, böngésző, stb.), csak így bukkanhatunk rá a hibára, hogy kijavíthassuk. De az, hogy rendszeresen kerülnek újdonságok a játékba, nem jelenti azt, hogy a régi hibákat elhanyagolnánk. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy a fennálló hibákat kijavítsuk. Ennek ellenére szeretnénk ebben a témára nagyobb hangsúlyt fektetni és stabilabb és általánosan jobb minőséget biztosítani a számotokra. Egyébként, amikor új grafikák érkeznek a játékba, akkor a hibajavítások nem kerülnek hátrányba, mivel a grafikusok amúgy sem vesznek részt a hibakeresésben, így nyugodtan dolgozhatnak tovább a grafikákon párhuzamosan a hibákat kereső és javító csapattal.

  15. Tervezitek a házasság rendszerének továbbfejlesztését?

  Igen, már dolgozunk azon, hogy ezt és további úgynevezett szociális játékelemeket továbbfejlesszük, mivel szeretnénk, hogy a Farmerama még több lehetőséget nyújtson arra, hogy kapcsolatot tarthassatok a többi játékossal. Bár a következő hónapokban láthatjátok is az első eredményeket, kíváncsiak vagyunk, hogy tetszenek majd nektek az újdonságok.

  16. Miért kezdődnek az akciók és mini eventek mindig dél körül, ami nem túl praktikus azoknak, akik dolgoznak? Nem indíthatná el minden gazda maga az eseményt, amikor neki megfelel?

  Sajnos ez nem olyan könnyű, mint ahogy hallatszik. Az ötlet jó, de műszakilag nagyon nehéz megoldani. És gondoljatok arra, hogy egy csomó játékos a világ másik felén játszik – náluk meg pont az éjszaka kellős közepén kezdődnek és fejeződnek be az eventek az időeltolódás miatt. Ahhoz, hogy minden egyes országban kellemes időpontban kezdődhessenek az események, rengeteg időt és energiát kellene fordítanunk a rendszer kialakítására – és nem maradna időnk fontosabb dolgokra. De még ha találnánk is egy kedvező időpontot a legtöbb játékos számára, akkor is lennének olyanok, akik számára pont rosszkor kezdődne az esemény. De tudatában vagyunk, hogy ez a téma mindig elégedetlenséget okoz, ezért újra foglalkozni fogunk vele, ám egyelőre sajnos nem számíthattok gyors megoldásra.

  17. A játék bizonyos helyeken elég nehezen kezelhető. Terveztek olyan funkciókat, mint gyors lebontás, a felugró ablakok csökkentése, bővített farmmunkások, eseménynaptár, szűrési lehetőség az eszköztárban, stb.?

  Egyértelműen igen! Rengeteg nagyon jó ötletet kaptunk a játékosoktól azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehetne könnyebben kezelhető a játék. A legtöbb pontot fokozatosan meg is fogjuk valósítani. A gyors lebontás és a bővített farmmunkások hamarosan megérkeznek a farmokra, a felugró ablakok csökkentésében már nagy eredményeket értünk el, és ahogy már meghirdettük, dolgozunk egy eseménynaptáron és egy sor egyéb kisebb fejlesztésen is ebben a témában. Kérjük, továbbra is lássatok el minket konstruktív javaslatokkal ebben a témában! Minden javaslattal foglalkozni fogunk, hiszen az a célunk, hogy még tovább javítsuk a játékélményt a számotokra.

  18. Milyen lesz a Farmerama két év múlva a mai játékhoz képest?

  A Farmeramát folyamatosan továbbfejlesztjük és javítjuk, ami azt jelenti, hogy jelenleg kevesebb, de fontos új tartalomra koncentrálunk és általánosságban gondoskodunk a fellépő hibák javításáról, a játék fejlesztéséről és modernizálásáról. Két év múlva már még sokkal több növény és állat lesz, mint most, és természetesen rendelkezésre áll majd még több terület, ahogy azt már említettük. A jövőben minden pontot érinteni fogunk, amiről már eddig szó volt, a Bahamarama itt csak egy példa, mindenekelőtt egy sor kisebb változtatásra és javításra lesz szükség. A következő években is mindig lesz valami újdonság a farmon, de tudjuk azt is, hogy a játékot nem szabad túlterhelni, ezért mindig megpróbáljuk majd tartani az egyensúlyt az újdonságok és a régi tartalmak javításai továbbfejlesztési között. Biztosan a következő két évben is rengeteg minden érkezik majd a játékba, ami nagyon fog tetszeni nektek! Továbbra is várjuk a visszajelzéseiteket mindennel kapcsolatban, ami tetszik és azzal is, amivel nem vagytok elégedettek.  Ezzel kapcsolatban még egy gondolat: talán éreztétek már úgy néha, hogy a visszajelzésetekkel senki sem foglalkozik. Biztosíthatunk róla mindenkit, hogy ez nem így van! A fórum adminisztrátorai rendszeresen összegyűjtik a véleményeket, javaslatokat és ötleteket és továbbítják nekünk. De maga a csapat is gyakran jár a fórumban és a rajongói oldalakon, hogy megtudjuk, mit gondoltok. Igen, sajnos néha kicsit tovább tart, mire reagálni tudunk az ötleteitekre és javaslataitokra, de gondoljatok bele, milyen rengeteg játékostársatok van világszerte, és a rengeteg ötletet csak szépen sorban, egymás után tudjuk megvalósítani. Ezért van szükség hosszú távú tervezésre.


  Tudjuk azt is, hogy a Bigpoint és a játékosok közötti kommunikáció nem mindig zökkenőmentes, és már törjük a fejünket, hogyan lehetne ezen javítani. Úgy gondoljuk, hogy ez a hírlevél a kezdet, de még messze nem minden, amit az ügyben tehetünk. Ezért nagyon fontos volna, hogy megosszátok velünk a véleményeteket: hogyan tudnánk egymással a jövőben jobban kommunikálni? Legyen több hivatalos közlemény, több hírlevél, talán játékosok és fejlesztők közötti kérdezz-felelek modernebb formában, vagy helyi játékostalálkozók a csapat egyik tagjával? Jelentkezzünk rendszeresen a jövőbeni terveink leírásával, csináljunk több podcastet, írjunk blogot a Farmerama csapatának nevében? Örülnénk sok kreatív ötletnek, ne kíméljetek minket! [​IMG]  Üdvözlettel
  A Farmerama csapata
   
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.