Visszajelzés 2013.02.21. - Beszélgetés a Farmerama csapatával

Kategória: 'Központ archívuma', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 6.11.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. Csocsoovb

  Csocsoovb Board Administrator Team Farmerama HU

  Beszélgetés a Farmerama csapatával

  Résztvevők:
  Community Team: ElizaDoolittle, Trinithi
  Farmerama Producer: Nina, Sophia
  Gamedesigner: Erik
  Néhány rajongói oldal képviselői
  Játékosok

  2013. február 5-én került sor első alkalommal egy közös beszélgetésre, amelyen a Community csapat néhány tagja, a producerek, játékdesignerek és játékosok vettek részt. Természetesen nem szeretnénk titokban tartani az elhangzottakat, ezért következzen itt egy kis összefoglalás, témák szerint csoportosítva.


  Bahamarama
  Azonnal kiderült, hogy ezt a témát mindenki mennyire a szívén viseli, hiszen csak úgy záporoztak a kérdések a csapat felé.
  Először is említésre került az az előzetes tervezet, amelyet már nyilvánosságra hoztunk. Ezt a rajzot a játék designerei készítették, hogy bemutathassák első ötleteiket. Az ott látható város ugyan nem lesz rajta az új szigeten, de a rajz többi eleme (amelyek részben csak titokzatos tárgyakhoz hasonlítottak a számunkra) a csapat magyarázatai alapján új értelmet nyert. A szigetre teljes átalakítás vár, az új helyszín pedig több tevékenységet, jobb haladási élményt és összetettebb célokat nyújt majd a játékosoknak. A szintek görbéjét is átalakítják, így a szintlépések megint izgalmasabbak lesznek majd.
  Az átállás során természetesen figyelnek majd arra, hogy az eddig megszerzett tapasztalatok ne vesszenek kárba, tehát a régi Bahamarama TP-t átszámítják majd az új rendszerbe.
  Új tenyészthető állatok, titokzatos tenyészetek és egy új felhősor is szóba került a sziget kapcsán, látható volt tehát, hogy a csapat tényleg a szívén viseli Bahamarama sorsát, és örülnek minden javaslatnak vagy kívánságnak, amelyet a játékosközösség megoszt velük. Nina még hozzátette: „Még egy pár hónapig a türelmeteket kell kérjük, míg az új sziget megérkezik. De azt megígérjük, hogy a fórumban mindig értesítünk benneteket a fejlesztés állásáról, így mindig közel lehettek a tűzhöz, és nyomon követhetitek az eseményeket.”


  Rackó és a Kerekkerék
  Rackó ajándékait tekintve a csapat biztosított bennünket, hogy a közösségtől jött visszajelzések alapján a magasabb szintű ajándékokat átalakították, jelenleg a tesztelés folyik.
  A kerekkerék esetében a csapat éppen azt mérlegeli, hogyan lehetne a jövőben a jutalmakat úgy átalakítani, hogy jobban illeszkedjenek a „valódi farmélethez”, azaz a kevésbé értékes és lényeges nyeremények helyett a szintnek megfelelő nyeremények kerülnének a kerékre. A játékosok többek között a megnyerhető bájitalt hiányolták – ezt a csapat érthetőnek tartotta és azt a titkos tippet súgta meg nekünk, hogy nézzünk körül nemsokára a piacon bájitalügyben.


  Alkimista
  Az alkimista a játékosok egyhangú véleménye szerint jelenlegi formájában a legkevésbé vonzó mesterség. A csapat biztosított róla minket, hogy a koboldok méretét és a piacon való kereskedést feltétlenül át fogják gondolni. Ám mindkét átalakítás bizonyos időt és kapacitást igényel.
  A csapat elmondta viszont, hogy „új recepteket tervezünk minden mesterség számára” – és kifejezetten hangsúlyozták, hogy a recepteket meg is lehet majd szerezni a játék során, nem csak farmaranyért megvásárolni. A jelenleg létező mesterségekbe is beépítenek majd esetleg új szinteket, de nem tudják még biztosan megmondani, hogy érkeznek-e ezek a szintek, és ha igen, mikor.


  Üzlet és ajándék
  A csapat elmondta nekünk, hogy teljesen érthető a számukra, miért szeretik a játékosok annyira ezt az akciót. Ennek ellenére nem szeretnék gyakrabban megrendezni, hogy az esemény vonzó volta megmaradjon a játékosok számára.
  Szorgalmasan dolgoznak azonban azon a problémán, amely a csere keresőfunkciójában lép fel. Ezt az opciót azért vezették be, hogy az event biztonságosabb legyen, így a játékosok hatékonyabban használhassák. Az újonnan bevezetett különleges tárgyak esetében továbbra is lesz egy határidő, amely előtt nem lehet velük kereskedni.  Események
  Először az események sűrűségéről esett szó. Nina így vélekedett a témáról: „Mivel nem könnyű megtalálni a megfelelő sűrűséget, ez a téma sok álmatlan éjszakát okozott. A játékosok egy része szereti, ha mindig van különleges esemény a játékban, mások viszont inkább szünetet tartanának. Egy naptár talán segítene, amelyikben mindig előre megtervezhetnétek, hogy milyen eventeken szeretnétek vagy tudnátok részt venni?” Ezt mindenki remek ötletnek találta, mivel így azok a játékosok is örülnének, akik állandóan eventeket akarnak, míg mások meg tudnák szervezni maguknak az események közötti szünetet. Ennek megvalósítása azonban szintén nem kevés időbe kerül majd.
  Ezen kívül a csapat bejelentette, hogy a jövőben az eventek követelményei a farm szintjéhez igazodnak majd, igaz, még nem tudják, mikorra várható ez a változtatás. Szintén tervbe vették, hogy a mesterségekkel gyártható termékeket is jobban bevonják az eventekbe.
  Végül a közös feladatokról beszélgettünk általánosságban. A csapat hangsúlyozta, hogy a múltban szervezett közös feladatokból sok tanulságot lehetett levonni, így például a jutalmakat még egyszer át fogják gondolni.  Időjárás
  Mivel a mostani farmvilágba igen nehéznek bizonyult az időjárás beillesztése, Eliza röviden és tömören csak ennyit mondott erről a témáról: „Jelenleg nincsenek tervek az időjárási rendszer bevezetésére.”


  Ólak és fák halmozása
  Mivel régebben már szerveztünk egy szavazást a fórumban a fák halmozásának / továbbfejlesztésének a lehetőségéről, ezt a témát is felhoztuk a beszélgetésben. Ebben a témában a csapat jelenleg még nem akart részletekbe menően nyilatkozni, mivel az eredménynek minden játékos számára értelmesnek kell lennie. Talán lesz egy különleges erdészet, de nem csak egy sima termelésnövelésről lesz szó.


  Új küldetések
  Ebben a témában érdekes nyilatkozatot tettek a játék designerei: „Az biztos, hogy lesz majd olyan feladatsor, ahol a mesterségek termékeit használhatjátok fel. Általánosságban is a küldetések átdolgozását tervezzük, hogy legyenek olyan feladatsorok, amelyek egymásból következnek.”
  Bahamarama küldetést egyelőre nem tervez a csapat. A sziget átalakítása előtt már biztosan nem jön új feladat a szigeti terményekhez.
  Itt vetették fel a játékosok azt, hogy lehetne olyan csoportos küldetés is, ahol a gazda a szomszédok vagy barátok segítségére van utalva. A csapat megígérte, hogy erről a témáról is gondolkodni fognak.


  Szupertrágya – saját gyártás?
  A beszélgetés vége felé szó került a szupertrágya saját előállításáról a trágyadombon. A csapat biztosított bennünket, hogy ennek a funkciónak a bevezetése valóban várható. Ám mivel ez egy nagyobb frissítésnek a bevezetéséhez lesz majd szükséges (mint például a tenyésztés esetében a szupertáptermelés), erre is várnunk kell még egy kicsit. A játékosok azt ajánlották, hogy a szupertrágyagyártást végezhetné például az alkimista is – ezt a javaslatot a csapat feljegyezte.


  Hírek, pletykák
  A beszélgetés végére már csak a teljesen őrült ötletek maradtak. Eliza bebizonyította például, hogy van érzéke a játéktervezéshez: azt ajánlotta, hogy csak esőben ázó koboldok állíthassanak elő szupertrágyát. Az alkimisták és az időjárás rajongói is megtalálnák így a számításukat, hát nem remek ötlet? A producer viszont azt ajánlotta, hogy legyen a földek betöltését jelző kis virág is ültethető a földeken. Például „töltővirág” néven. A Farmerama csapatának tényleg egy kerékkel több forog a fejében…! [​IMG]  A Farmerama csapata
   
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.