Visszajelzés 2013.10.17. - Produceri hírlevél - október

Kategória: 'Központ archívuma', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 6.11.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. Csocsoovb

  Csocsoovb Board Administrator Team Farmerama HU

  Üdv, Farmerama!

  Mivel még viszonylag újnak számítok a csapatban, először szeretnék bemutatkozni. A nevem Souni, 32 éves vagyok és Kanadából jöttem. (Ha nem lenne egyértelmű: igen, ez egy lány név. Tudom, hogy ez sokaknak fejtörést szokott okozni. ) Hat éve élek Németországban és négy éve dolgozom a Bigpointnál, jelenleg producerként. A Farmerama csapatához pár hónapja csatlakoztam, és most kezdem csak igazán megismerni ezt az aranyos játékot!
  Amikor beléptem a Farmerama csapatába, az egyik legfontosabb feladatnak azt láttam, hogy a váratlan kilépéseket és ezzel együtt a legsúlyosabb műszaki problémákat megoldjuk. Múlt hónapban végül rábukkantunk arra a problémára, ami naponta majdnem 100.000 nem várt kilépést okozott a játékosoknál. Ezen kívül egy teljesítményfejlesztést is végrehajtottunk. Még messze nem vagyunk kész a műszaki fejlesztéssel, de a most már más dolgokra is koncentrálhatunk. Véleményem szerint ezek a legfontosabb pontok:
  • Mentorok: ahogy bizonyára tudjátok, a mentorrendszer nem működik úgy, ahogy reméltük. És még ha úgy működne is, még mindig nagy lenne a számbeli különbség a naponta regisztráló új játékosok és a naponta aktív játékosok között. Ezért ezt a rendszert alaposan át kell gondolnunk… és most éppen ezt tesszük! A lehetséges ötletek:
  1. A játékosok megadják, hogy mely nyelveken/országokból akarnak csibéket fogadni, így nagyobb lesz az esélyük arra, hogy találnak valakit.
  2. Jobban beépítjük a mentorrendszert a barátrendszerbe.
  De ne felejtsétek el, hpgy a mentorrendszer újraépítése óriási feladat, és tíz ember sem tudja gyorsabban megcsinálni, mint egy ember! Már dolgozunk a tervezeten, ami számomra a legfontosabb pont. A grafika és a kódok átalakítására azonban csak később kerülhet sor, 2014 előtt aligha tudjuk tető alá hozni.
  • Több hely / új event mechanika: mindig nehéz fontossági sorrendet felállítani a tervek között, hiszen annyi a tennivaló! Ám a több játékhely és az új event mechanika körülbelül egyforma fontossággal szerepelnek a listámon.
  1. Több hely: sajnos nem adhatunk nektek egy teljesen új játékterületet. Ennek sok oka van, de röviden összefoglalva sem műszaki szemszögből, sem a játék designját tekintve nem lenne sok értelme. Ám ehelyett fel fogunk tudni ajánlani egy olyan helyet a pajtán kívül is, ahol a fákat, ólakat és tárgyakat tarthatjátok, egy helyet, amit feldíszíthettek, és ahol a tárgyakat akár még használni is tudjátok. Az új hely azonban saját játékmenettel és saját szabályokkal rendelkezik majd. Mihelyt lesz némi konkrét információnk a dologról, azonnal beszámolunk nektek.
  2. Új event mechanika: na, ez egy tényleg bonyolult téma! Tisztában vagyunk vele, hogy nem mindenki van oda az event növényekért – de ennek a kiegyenlítő faktornak köszönhető, hogy az alacsonyabb szinten játszó játékosok (majdnem) ugyanolyan eséllyel indulnak az eventen, mint a tapasztalt gazdák (akiknek azért mégis több az esélyük, mivel nagyobb helyen gazdálkodhatnak). Ki fogjuk találni annak az útját-módját, hogy minden játékos számára szórakoztató és izgalmas legyen az event! Írjátok meg nyugodtan, ha valamilyen ötletetek van.
  • Bejelentések / GUI fejlesztések: Sok grafikai szint nem különösebben egyértelmű – pedig ezeknek köszönhetően kaphat a játékos jobb áttekintést arról, hogy mi történik a játékban. Ilyen módon tisztábban és korábban tudjuk bejelenteni a fontos dolgokat a játékon belül, mintha csak a fórumban írnánk ki.
  • Növények mestersége: a növényeket felhasználó mesterségeket tényleg szívesen átalakítanám! De az aktuális feladatainkat, az eventeket és azt figyelembe véve, hogy mennyi mindent kell még megcsinálnunk a fent említett pontok előtt, a mesterségek átalakítása bizony még eltarthat egy ideig.
  Szeretnétek tudni, min dolgozunk jelenleg? Mindent nem tudok itt felsorolni, de egy kis áttekintést szívesen adok:
  • A Gazdakör felújítása: a gazdakör grafikai megjelenését teljesen át fogjuk alakítani, hogy jobban alkalmazkodjon a Farmerama új stílusához, és hogy áttekinthetőbb legyen a játékosok számára. További fejlesztés alatt álló játékelemek:
   • Egy feladatsor lépéseit már a feladat megkezdése előtt átlapozhatjátok, anélkül, hogy az egyes szinteket teljesítenetek kellene. Így láthatjátok az utolsó, legnagyobb jutalmakat is, és eldönthetitek, hogy belevágtok-e a feladatsorba vagy sem.
   • Olyan szűrőket építünk be, amelyek segítségével csak bizonyos típusú feladatok látszanának, pl. csak a Bahamarama feladatok, csak event feladatok, stb.
  • Kerekkerék: egy izgalmas és jobban használható kerekkerék tervei már elkészültek és éppen folyik a megvalósításuk. Hamarosan már mutathatunk belőle egy kis ízelítőt is!
  • Ezeken kívül természetesen, mint mindig, most is dolgozunk a különböző ünnepek eventjein, Halloween, hálaadás, stb.
  Most pedig szeretném megválaszolni a nemzetközi support csapat által kiválasztott kérdéseiteket!
  • Vannak újdonságok az „üzlet és ajándék” eventtel kapcsolatban?
  Sajnos még semmi kézzelfogható. Ellenőriztük a programozást, és úgy gondoljuk, a funkciónak működnie kellene. Legutóbb sajnos nem működött, de úgy gondoljuk, hogy ez az időközben már kiküszöbölt hardver problémák miatt volt. „Tökéletes” tesztkörnyezetben a rendszer működik. Sajnos a valós környezetet nem tudjuk utánozni, hogy mi történik akkor, ha minden játékos egyszerre próbál ajándékot küldeni és üzletet kötni. Legközelebb ismét megpróbáljuk aktiválni az eventet, de egy figyelmeztető szöveggel, hogy csak tesztről van szó, és az adott tárgyak akár el is veszhetnek. Jelenleg ezt a megoldást dolgozzuk ki – Ti mit gondoltok róla?
  • Lesznek további lehetőségeink arra, hogy arany banánokhoz jussunk?
  Igen! Nem tudom, hogy pontosan mikor olvassátok ezt a hírlevelet, de az is lehet, hogy már kaptatok is plusz arany banánokat. A későbbiekben az arany banánokat bizonyos feladatsorok, vidámparki feladatok és talán még más helyek jutalmaként is szeretnénk bevezetni.
  • Lesznek a jövőben új szigetek?
  Természetesen!
  • Lesz a „csemete gőzös” mintájára „istálló gőzös” is?
  Ahogy fent említettem, már dolgozunk rajta. De hogy elkerüljük a plusz állatfajokat, az „istálló gőzös” fődíja egy teljesen új ól vagy istálló lesz, amire a játékosoknak már most szükségük lenne...
  • Lesznek új jutalmak a Kerekkeréken?
  Ahogy mondtam, nem csak új jutalmak érkeznek, hanem egy teljesen új kerekkerék is.
  • Valdemár vándor vidámparkja: lesznek még új mini játékok vagy jutalmak?
  Új jutalmak feltétlenül. Mini játékok… talán. A mini játékok fejlesztése é beillesztése nagy ráfordítást igényel és tudjátok, mennyi más tennivaló vár még ránk...
  • Miért lehet bizonyos küldetéseknél farmmunkás órákat és nem kuponokat nyerni?
  Ez olyan, mintha azt kérdeznétek, miért lehet bizonyos feladatokkal vagy eventekkel jobb vagy rosszabb jutalmakat nyerni. Mi mindig megpróbáljuk az értékesebb jutalmakat az igényesebb feladatokra tartogatni. Unalmas is volna, ha a jutalom mindig ugyanaz volna, nem igaz? Ne feledjétek, hogy a farmmunkás kupon egész új dolog. Tehát biztosan van még néhány régi feladatsor, amik nagy ráfordítást igényelnek, és igazán igényesek. Az ilyeneknél még mindig óra a jutalom.
  • Miért vannak bizonyos országokban különböző ajánlatok vagy eventek (például a Keinohrhase feladatsor csak a német nyelvterületen érhető el)?
  Ez a kérdés egy kicsit bonyolult! Akkor történhet ilyen, amikor külsős partnerekkel működünk együtt. A „Keinohrhase és Zweiohrküken” esetében azon múlt a dolog, hogy a partnerünk csak egy bizonyos területen van jelen. Más esetben, például a Bolondos dallamok esetén, a partner nem engedélyezi a termék megjelenését bizonyos régiókban. Tudom, hogy ezek a „területileg meghatározott” eventek nem igazán tetszenek nektek, így figyelembe fogom ezt venni a partnereknél is. Sajnos azt nem ígérhetem, meg, hogy soha nem lesz többet ilyen. Egy ilyen kérdést ugyanis soha nem egyetlen ember dönt el.
   
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.