Szabályok A Farmerama chat szabályzata

Kategória: 'Központ archívuma', témanyitó: Bringing_int, témanyitás ideje: 26.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. Bringing_int

  Bringing_int Guest

  Farmerama chat-szabályzat

  Chatrendszerünket azért fejlesztjük, hogy minden játékosunk számára kommunikációs lehetőséget biztosítsunk. Mindig tartsátok szem előtt, hogy emberekkel váltotok üzeneteket. Éppen ezért barátságosan és tisztelettel bánjatok a másik féllel.
  A Farmerama 13 év feletti játékosoknak ajánlott, azonban gyakran előfordul, hogy ennél fiatalabbak is használják a chatet, ezért úgy beszélgessetek, hogy azt gyermekek is olvashatják.

  A chat nyelve
  A chat nyelve ugyanaz a nyelv, mint amelyik nyelvet a játékba való bejelentkezéskor kiválasztottad. Tehát ha magyarul játszol, a chaten is magyarul írj. Ha egy másik nyelven szeretnél chatelni, akkor azt ne a chat főoldalán tedd, hanem nyiss egy különszobát, ahova meghívhatod barátaidat.

  A parancs ehhez a következő: /create szobanév – különszoba létrehozása
  /invite felhasználónév – egy adott felhasználó meghívása
  Tanácsok kiskorúaknak és szüleiknek

  Örülünk, hogy Neked is tetszenek játékaink, és szívesen beszélgetnél más játékosokkal a chaten. Ha bármikor olyan üzenetet kapnál valakitől, amely kellemetlenül érint, vagy az alább felsorolt szabályokkal ellenkezik, kérünk, fordulj az elérhető chatmoderátorhoz, szüleidhez vagy a játék support csapatához. Soha ne küldj magadról fényképet másoknak, ne add ki címedet és más személyes adatodat, és légy óvatos, hogy miket mesélsz magadról idegeneknek.

  Személyes adatok
  Fontos: Saját biztonságotok érdekében szigorúan tilos a chaten megosztani saját vagy játékostársaid személyes adatait. Ez a szabály érvényes a chat különszobáira is. Soha ne áruld el tehát valódi nevedet, életkorodat, lakcímedet, e-mail címedet, MSN- vagy skype-címedet, telefonszámodat vagy iskolád nevét, és más játékosokat se kérj erre.
  Ezen kívül soha ne találkozz egyedül olyan emberrel, akit a chaten ismertél meg. Soha nem tudhatod, ki rejtőzik a chatnév mögött.
  A játékos ID-ket egy alkalommal szabad megosztani. A BIG-ID-k megosztása játékpénz kérésével vagy ígéretével a chatből, vagy akár a játékból való kizáráshoz vezet.

  A Teamspeak Szerver adatait kivételes esetben (csak a chatmoderátornak írt válasz esetében) lehet a chaten nyilvánosságra hozni.


  A chat megzavarása
  Tilos minden olyan üzenet, amely tudatosan vagy nem tudatosan zavarja a chat valamelyik fő témájában a játékosokat.

  A chat megzavarásához tartoznak többek között az alábbiak:
  • Üres sorok vagy szükségtelenül sok szóköz a sorok között
  • Ugyanannak vagy majdnem ugyanannak az üzenetnek többszöri elküldése (flood)
  • Egy mondat minden szavának új sorba történő írása
  • Folyamatos NAGY BETŰS írás (kiabálás)
  • Értelmetlen betűsorok küldése, pl. dleojhfh
  • Üzenetek, amelyek a többiek számára nehezen olvashatók, pl.:
   • Váltakozó KiSéSnAgYbEtŰs írásmód
   • Szóköz nélküli mondatok
   • Túl sok írásjelet tartalmazó vagy írásjel nélküli mondatok
   • „Leetspeak” használata, pl. „1337“
  Keresés a chaten
  Megértjük, hogy a chat nagyszerű lehetőséget biztosít arra, hogy barátokat és szomszédok keress. Ezek a keresések azonban a beszélgetés minden más résztvevője számára nagyon zavaróak lehetnek, ezért ezt csak a Szomszédkereső szobában, vagy privát üzenetben lehet megtenni.
  Ezekhez az üzenetekhez tartoznak például a következők: „Szomszédot keresek” vagy a kérdések, mint „Barátot keresel?”. Ezért hoztunk létre az ilyen kereséseknek egy külön részleget a chaten belül. Ott – akárcsak a szomszédkereső fórumában – olyan játékostársakat célozhatsz meg, akiket érdekelhet a keresésed.


  Spam és reklám
  Azok az üzenetek, amelyek egyértelműen vagy rejtetten reklámokat tartalmaznak vagy egyértelműen kéretlen üzenetnek számítanak, zavarják a chat működését, használatuk ezért minden esetben tilos.

  Ide tartoznak többek között:
  • Weboldalak dicsérete a chaten
  • A játék, vagy a Bigpoint szándékos lejáratása és blamálása
  • Más (nem Bigpoint) játékokról szóló beszélgetés
  • Nem engedélyezett segédprogramokról (pl. botprogramok) zajló beszélgetés, vagy azok említése
  • Politikai megnyilvánulások
  • Eladási- csere- és árverési ajánlatok, valamint keresések
  • Felhasználói fiókot érintő ******, pl. „Fiókot cserélnék, jelentkezz ICQ-n…”. Az ilyen felhívásokat azonnali kitiltással és utána a felhasználói fiók zárolásával büntetjük.
  • Felhívás körlevelekre, bojkottra, aláírásgyűjtésre, stb.
  • Felhasználói statisztikák közzététele (pl. tapasztalatpontok, becsületpontok, lövések, helyezés)

  Illetlen tartalom


  Mindig tartsd szem előtt, hogy gyerekek és fiatalok is használják a chatet. Más játékosok vagy a moderátorok és egyéb más Bigpoint alkalmazottak sértegetését vagy provokálását nem tűrjük. Ez a szabály minden chatszobára érvényes, ide értve a privát chatet is. A szabályok megszegése esetén ideiglenesen vagy örökre kitilthatunk a chatről, súlyosabb esetekben jogi következmények is előfordulhatnak.
  Minden esetben tilosak a következők:
  • Vulgáris beszéd, nyilvánvalóan szexuális tartalmú üzenetek, ide értve az ilyen rövidítéseket és szimbólumokat is
  • Szexuális aktus és szexuális cselekmények leírása
  • Uszítás, rasszista vagy politikai propaganda, illetve más törvényellenes tartalmak
  • Vallások, kisebbségek, értelmi fogyatékosok, mozgássérültek, hátrányos társadalmi helyzetű csoportok és minden más embercsoport elleni diszkriminatív kijelentések
  • Pornográf, obszcén, szélsőjobbos vagy rasszista weblapokra irányító linkek
  • Minden fajta fenyegetés, zaklatás, rágalmazás és sértés
  Gyűlölködés, troll és törvényellenes tartalmak

  Tilosak azok az üzenetek, amelyek törvényellenes tartalommal bírnak, vagy törvényellenes cselekedetre bátorítanak. Tilos más felhasználok, vagy a moderátorok közvetlen vagy közvetett sértegetése, gyalázása vagy megbélyegzése.

  Ide tartozik:
  • Sértések.
  • Gyalázkodás.
  • Más személyek megbélyegzése, utalás formájában is.
  • Olyan üzenetek, amelyek célja más játékosok bosszantása vagy provokálása („troll”).
  • Bűncselekmény vagy drogfogyasztás dicsérete, vagy ezekre való felhívás.
  • Másolásvédelem megkerülési módszereiről szóló üzenetek.
  • Hozzászólások illegális szoftverekről, zenékről, videókról, kódokról, stb.
  • E játékban vagy más online játékban használt tiltott eszközök (bot, makró) használatáról és csalásokról szóló üzenetek.
  Figyelem: Az ilyen üzeneteknek a chatre való bemásolása is azonnali kizáráshoz vezet.

  Vitázás, provokálás:

  Ha elkezdődik a provokáció vita lesz belőle ami a szokott helyzetekben is mindig nagyon zavaró. Ketten elkezdik de azok akiknek semmi köze a dologhoz, beleszólnak és megindul a vita. Ha valakit provokálni akarnak, ne, menjen bele a csapdába, mert akkor nem csak a provokátort távolítjuk el a chatről, hanem a másik félt is. Többszörös provokáció esetén, ha úgy ítéljük meg a játékost határozatlan időre eltiltjuk a játék által nyújtott chathasználat lehetőségétől!

  Vitázni normál körülmények között KÜLÖN SZOBÁBAN lehet addig ameddig a szobában lévők nem kérik a moderátorok segítségét. A chaten alapvetően TILOS a nyilvános és rágalmakkal teli vita. Vitázni is csak normális megfontolt szavakkal lehet.

  Tartsátok tiszteletben a chatmoderátorok munkáját

  A chatmoderátorok azért vannak, hogy felügyeljék a fent nevezett szabályok betartását, és segítsenek, hogy a chat az értelmes kommunikáció eszköze legyen. Tiszteljétek ezeket a játékosokat a munkájukért.

  A chatmoderátorok önkéntesen, minden ellenszolgáltatás nélkül végzik munkájukat. Tilos a chatmoderátorok személyes adatainak vagy játékosnevének kiadása, valamint tilos az ő felhasználónevüket chatnévként vagy klánnévként használni.

  Mellőzzétek a chatmoderátorok munkájáról szóló vitákat, és tartsátok be a chat szabályait. A moderátoroknak csak akkor van idejük segítségnyújtásra, ha nem kell az idejüket a fórum moderálásával tölteniük.

  Amennyiben nem értesz egyet a moderátor döntésével, fordulj a supporthoz, ott fogják tudni megvizsgálni, hogy a döntés a moderátor részéről jogos volt -e, vagy sem. Amennyiben a moderátor döntését a nyilvános chaten megkérdőjelezed, az a moderátor provokálásának számít és további kizáráshoz vezethet.

  Support - levéltitok

  Tilos a supporttól kapott üzeneteket nyilvánosságra hozni! Ha egy játékos a supporttól kapott levelet a chatben, fórumban vagy más külső oldalakon nyilvánosságra hozza, az akár a játékból történő azonnali kizárással is járhat.

  A chat szabályainak megsértése

  Aki nem tartja be a fent felsorolt szabályokat, azt kizárhatjuk a chatről. A chatről való kidobást, ideiglenes vagy végleges kitiltást megelőzheti figyelmeztetés, de történhet előzetes bejelentés nélkül is.


  Általános:

  A Farmerama chatjét a Bigpoint üzemelteti, így kizárólag a Bigpoint határozhatja meg a munkatársain (tágabb értelemben véve a moderátorokon és adminisztrátorokon keresztül) mi az, ami a Farmerama chatjében megjelenhet. Az itt leírt szabályzat tájékoztató jellegű. Sajnos mindig vannak esetek, amelyek ugyan a szabályzatban nincsenek egyértelműen feltüntetve, mégis sértheti más játékosok vagy a Bigpoint érdekeit, ezért szabálytalannak minősül. Az ilyen esetekben a moderátorok, adminisztrátorok döntenek arról, hogy a hozzászólás törlésre kerül -e vagy sem, illetve hogy valamilyen további konzekvenciával (pl. kitiltás) jár -e, vagy sem.
   
  _tHUNder_ kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.