GYIK A felhasználói fiókok biztonsága

Kategória: 'Technikai ismertetők', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 14.11.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. Csocsoovb

  Csocsoovb Fórum elő legendája

  Biztos, ami biztos, Biztos ami biztos:

  Sajnos van jó néhány játékos, akik nem kimondottan fair módon próbálnak előnyhöz jutni, akiknek örömet okoz másoknak kárt okozni, akik azon örvendenek, ha tönkretehetik olyan felhasználók accountját, akik rengeteg időt és/vagy pénzt már belefektettek a játékba.
  Itt most leírunk nektek néhány hasznos tanácsot és tippet, hogy ilyesmi Veletek ne fordulhasson elő.

  Ne feledjétek: Minden játékos saját maga felel a felhasználói fiókja biztonságáért, nem tudunk felelősséget vállalni, ha a játékosok hibájából kár keletkezik az accountban, vagy ellopják azt. Minden játékosnak magának kell vállalnia a következményeket! Minden játékosnak, akinek az accountját feltörik, ugyanazt az elutasító választ fogjuk küldeni!

  1. A felhasználói fiókhoz regisztrált e-mail cím megerősítése.
  • Nagyon fontos, hogy azonnal, a regisztráció után megerősítsétek a felhasználói fiókhoz tartozó e-mail címet. Amíg ezt nem teszitek meg és ehhez még társul az is, hogy nem biztonságos jelszót választottatok, akkor bárki, aki belép az accountotokba, meg tudja változtatni az e-mail címet, később esélyetek nem lesz arra, hogy az farmotokat visszaszerezzétek.
  • Az e-mail cím megerősítéséhez nem kell sokat tennetek:
   • Lépjetek be a Beállítások menübe
   • Ezután nyissátok meg a fiók adatai menüpontot
   • Írjátok be a regisztrációkor megadott e-mail címet az itt látható mezőbe
   • Kattintsatok az "Tovább" gombra
   • A rendszer küld egy e-mailt az itt megadott e-mail címre
   • Nyissátok meg az e-mailt és a benne található linkre kattintsatok rá
   • kész.
  Bővebben itt olvashattok az email cím megerősítéséről:
  https://board-hu.farmerama.com/threads/e-mail-cím-megerősítése.6881/#post-22137

  Fontos:
  • Ügyeljetek arra, hogy helyes e-mail címet adjatok meg, hogy az e-mail címben ne szerepeljen véletlen elírás.
  • Ügyeljetek arra, hogy az olyan e-mail címet adjatok meg, amelyhez folyamatosan van hozzáférésetek, ami nem kerül törlésre, vagy amelynek jelszavát nem felejtitek el.
  • Ügyeljetek arra, hogy semmiképpen ne egyezzen a felhasználói fiókotok jelszavával az e-mail postafiókotok jelszava. Az e-mail postafiókotok biztonsága szintén nagyon fontos.
  2. A helyes jelszó:
  Ne használj túl egyszerű jelszót: Válassz magadnak olyan jelszót, amelyben minél több szám és betű szerepel, ami nem értelmes szó és nagy- és kisbetű is szerepel benne.
  Jelszavak, mint „123456”; „felhasználóinév123”; születésnap; „mama” – mind olyan jelszavak, amellyel próbálkoznak.
  Biztos jelszó például: „Df54%hz&22M49
  Ergo: Minél hosszabb és megjegyezhetetlenebb – annál jobb.
  Soha nem használd jelszóként a felhasználónevedet, vagy ahhoz hasonló szót!
  Változtasd meg rendszeresen a jelszavad! Minél gyakrabban változtatod, annál jobb. Aki rendszeresen megváltoztatja a hozzáférési adatait, annak a játéka van a legnagyobb biztonságban!

  3. Levélszemét (Spam):
  Vannak játékosok, akik leveleket (Spam) írogatnak, melyben arról kérdeznek, hogy szeretnéd –e a fiókodat elcserélni, szeretnél –e ingyen aranyhoz vagy egy magasabb szintre kiépített farmhoz jutni, vagy informálnak arról, hogy egy különleges ajándékot nyertél, stb...
  Leggyakrabban ez úgy zajlik, hogy a fiókod adatait elkérik jelszóval együtt, hogy a nyereményedet jóváírják.
  Hogyan védekezzek az ilyen spam-ekkel szemben?
  Feltűnt egy ilyen játékos, jelezd ezt itt a fórumon belül a Gyakorlati, technikai kérdések témánál a azonnal, vagy írj haladéktalanul a supportnak a levél tartalmával!
  Ne másold be a kapott levelet, csak akkor ha supportnak írsz, és semmiképpen ne töröld a leveleid közül!

  4. Fióklopás a levelezésben:
  Vannak, akik a játékon belüli üzeneteken keresztül próbálkoznak a fiókod megszerzésére, bemásolt szövegekkel mindenfélét ígérnek.
  Példa:
  asedfadsf: elcserélem 9-es szintű farmerama accomat. MSN nevem: *******
  asedfadsf: 1000 farmarany ingyen a www. ******** oldalon
  A legjobb megoldás, ha az ilyen leveleket azonnal, haladéktalanul jelentitek a support felé.

  Ne feledjétek: Fiókcsere a leggyakrabban egyenlő a fióklopással.

  A Farmerama oldalán kívül SEHOL nincs olyan oldal, ahol ingyen farmaranyhoz, csengőpengőhöz, ajándékhoz vagy más prémium dologhoz juthatsz.


  5. Fióklopás MSN-en, Skype-on vagy ICQ-n keresztül
  Itt megpróbálnak neked egy Farmerama account-ot eladni SMS vagy Paysafe kártyás fizetés ellenében (vagy más fizetési módszerrel).
  Ennek lefolyása általában úgy megy, hogy megpróbálják a kódot megszerezni tőled mindenféle módon. SOHA NE adj ki ilyen kódot vagy küldj SMS-t más felhasználó által megadott BIG ID-vel, a pénzed odavan, és nem kapsz cserébe semmit.
  Soha ne add meg másnak a hozzáférési adataidat! Sem játékosnak (bármennyire is jól ismered) sem Supporternek, adminisztrátornak vagy moderátornak! Mi soha nem kérjük el a jelszavadat sem e-mailben, sem ICQ-n, sem MSN-en vagy Skype-on.

  Jegyezzétek meg, ha ilyen módon ellopják az bejelentkezési adatokat, vagy meglopnak pénzzel benneteket, a Bigpoint nem tud felelősséget vállalni, nem tudunk semmit tenni!!!

  Védd meg barátaidat, társaidat az ilyen esetekkel szemben. Meséld el nekik a tippeket amiket itt olvastál, vagy küldd el neki a linket ahol ezt az írást elolvashatja.

  6. Ugyanazon jelszó használata más helyeken:
  Soha ne használd ugyanazokat a hozzáférési adatokat, amiket máshol! Ha megszerzik a jelszavad pl. Teamspeakben, fórumon, feltörhetik a játékfiókodat is!

  7. Nem hivatalos forrásból származó segédprogramok:
  Vigyázzatok a különféle letöltött illegális programokkal, ugyanis nagyon sok esetben a program arra készül, hogy ellopja a felhasználói adataitokat. Ezt a legegyszerűbben az ú.n. keylogger (A keyloggerek a billentyűzetbevitelek naplózására szolgáló programok. Elsősorban jelszólopásra használják őket.) használatával érik el, melyet akár akaratodon kívül te saját magad telepíted a gépedre a különféle illegális programba beleépítve. Ha ilyen programra gyanakszol, a legegyszerűbb az, ha újrainstallálod a géped.

  FIGYELEM!

  Sem a Bigpoint sem a Farmerama csapata (Admin, Moderátor, Supporter) nem fog téged soha-soha kérdezni a felhasználói fiókod komplett adatai után (Felhasználói név és jelszó).
  Nekünk nincs szükségünk ezekre az adatokra! Számunkra elegendő a kérdések feldolgozásához a UserID (Felhasználói azonosítószám)

  [​IMG]
   
  HéricsBáró kedveli ezt.
 2. Csocsoovb

  Csocsoovb Fórum elő legendája

  Hasznos tippek a felhasználói fiók védelme érdekében

  Itt szeretnénk Nektek néhány további hasznos tippet leírni az accountotok védelme érdekében. Tartsátok be ezeket és nem kell tartanotok attól, hogy a felhasználói fiókotokat eltulajdonítják, feltörik.   • Azonnal a regisztrációt követően erősítsétek meg a felhasználói fiókhoz tartozó e-mail címet. Ezt a Beállítások - A fiók adatai menüpontban tehetitek meg. Itt adjátok meg a felhasználói fiókhoz regisztrált e-mail címet, majd kattintsatok az "E-mail cím megváltoztatása" gombra   • Válasszatok magatoknak bonyolult jelszót, amelyben kis- és nagybetű, valamint számok, esetleg különleges karakterek szerepelnek!   • Soha ne adjátok meg jelszóként a felhasználóneveteket, vagy hasonló szavakat!   • Soha ne használjatok egyszerű szavakat jelszóként, mint pl.: „jelszó”, „password”, „123456”, „asdfgh”, „qwertz”, „mama”, stb...   • Soha ne használjatok olyan jelszót, amelyet máshol használtok!   • Változtassátok meg rendszeresen a jelszavatokat!   • Soha, de soha ne adjátok ki a jelszavatokat más játékosoknak, legyen az akár a legjobb barátotok, klántársatok, stb.., nem tudhatjátok, hogy holnap nem –e az ellenségetek lesz a játékban!   • Ügyeljetek az e-mail fiókotok biztonságára, ne adjátok meg másnak az e-mail címeteket és a alkalmazzátok az e-mail fiókotokhoz is az itt leírt tippeket!   • Ne dőljetek be játékosoknak, akik accountcserét, eladást, vásárlást, stb ajánlanak!   • Ne használjátátok a böngésző jelszómegjegyző funkcióját, csak ha a saját gépetekről játszotok és az védve van a hacker/vírus/egyéb kártevők támadásaitól!
  Remélem, hogy alkalmazni fogjátok a leírtakat és a jövőben nem fog egyetlen egyszer sem előfordulni, hogy valakinek eltulajdonítják a fiókját, remélem, hogy ezen írásnak hatása lesz.

  Ezúton szeretném felhívni azon játékosok figyelmét, hogy a mai naptól kezdődően, akit a chaten, a fórumon vagy a játékon belüli levelezésben azon kapunk, hogy megpróbálja más játékosoktól kicsalni a felhasználói fiók adatait, nem csak a chatből tiltjuk véglegesen, hanem a játékos accountjár is zárolni fogjuk. És nem csak az accountot, amelyről éppen ír, hanem visszakeressük, hogy melyik accountról játszik és azt is zárolni fogjuk.

  Kérlek Benneteket, Játékosokat, akik ezen írást olvassák, hogy informálják játékostársaikat az itt leírtakról.

  Megértéseteket köszönjük,

  A Farmerama csapata
   
  Utoljára szerkesztett: 17.10.14
  HéricsBáró kedveli ezt.
 3. Csocsoovb

  Csocsoovb Fórum elő legendája

  Böngészőben mentett személyes adatok törlése
  Megosztott számítógép esetében nem szerencsés élni a felajánlott lehetőséggel, hogy a felhasználói adatok mentésre kerüljenek.
  Ennek használatával fenn áll a veszélye annak, hogy illetéktelen lép be felhasználói fiókodba.
  Képes segédlettel szeretnénk segítséget nyújtani a mentett személyes adatok törléséhez.
  Mozilla Firefox esetében:

  1. lépés.
  Böngésződ menüsorában az Eszközök, majd azon belül a Beállítások opciót kell keresned:


  A beállításokra kattintva új ablakot kapsz, mely a következőképpen néz ki:
  2.
  Itt az Adatvédelem "fülre" van szükséged.


  [​IMG]

  3.
  Itt az előzmények törlése opciót kell választanod, majd az OK gombra kell kattintanod.

  Hogy a továbbiakban a böngésződ ne jegyezze meg az adataidat, az alábbi beállítások elvégzése szükséges:
  1.
  A legördülő menüből a Nem jegyzi meg az előzményeket lehetőséget kell választanod, majd OK gombbal mented.


  [​IMG]

  Cookie-k engedélyezése Google Chrome böngészőben.
  Google Chrome böngésző használata esetén a böngésződ felső sávjában a villáskulcsra kell kattintanod:
  [​IMG]

  Ezen belül a Beállítások opcióra lesz szükséged:
  [​IMG]

  Új ablak nyílik, ezen belül a Motorháztető alatt opciót választod, ott pedig a Tartalombeállítások lehetőséget:
  [​IMG]

  Tartalombeállítások opción belül a legfelső, Cookie-k részlegre van szükséged.
  Itt a legelső jelölőbe kattintasz:
  Helyi adatok mentésének engedélyezése.

  [​IMG]

  Ezzel minden szükséges lépést elvégeztél a cookie-k engedélyezéséhez.

  Reméljük, hasznát veszitek a segédletnek.

  További biztonságos játékot kíván

  A Farmerama csapata

   
  Utoljára szerkesztett: 18.10.14
  HéricsBáró kedveli ezt.
 4. Csocsoovb

  Csocsoovb Fórum elő legendája

  Adj' Isten gazdák.


  Bizony még mindig előfordul, hogy itt a fórumon egy-egy felhasználó az általa lejegyzett hozzászólásába illeszti regisztrált e-mail címét, esetleg felhasználói fiókjához tartozó egyéb adatait.

  Soha, semmilyen adatot ne jegyezzetek le sem itt a fórumon, sem belső levelezésben, illetve azonnali üzenetküldő programban (msn; skype; stb).

  Sajnos nincs lehetőség arra, hogy az ilyesfajta felelőtlenségből eredő account lopás/feltörés esetén elszenvedett káraitokat pótoljuk.

  Minden játékos maga felelős felhasználói fiókjának biztonságáért.

  Ne sajnáld azt a pár percet, akár hetente változtass jelszót, és legyen az lehetőleg minél nehezebben megfejthető.

  Ne hagyjuk, hogy fáradtságos munkával elért eredményeink pár kattintás után illetéktelenhez kerüljenek.
   
  HéricsBáró kedveli ezt.
 5. Csocsoovb

  Csocsoovb Fórum elő legendája

  Beszéljünk az internetes csalások, adatlopások egyik legalattomosabb képviselőjéről, a "phishing"-ről, azaz adathalászatról.

  Részletes leírás angolul itt, ennek kivonata magyarul itt.

  Mi az a phishing?
  A phishing egy olyan tevékenység, amellyel az elkövető bizalmas adatokat próbál meg ellopni. Ezen bizalmas adatok jelenthetnek jelszavakat, magán jellegű információkat, vagy akár üzleti titkokat is. A témával kapcsolatban a játékosaink inkább az accountjuk biztonsága miatt érintettek, ezért a két veszélyforrás a hamis e-mail és a hamis weboldal.

  Hogyan védekezhetek a hamis e-mail ellen?
  Egy gyanúsan hamis e-mail esetén a legjobb védekezés a józan ítélőképesség és pár lépés az elővigyázatosság jegyében:
  • Ha nem vagy felhasználó azon az oldalon, ami megkeres egy levéllel, egyszerűen töröld a levelet, NE kattints a levélben szereplő esetleges linkekre, ne tölts le csatolt tartalmakat, ne indíts el csatolmányként érkező programokat.
  • Ha az adott oldal egyik felhasználója vagy és gyanús a levél, két lehetőséged van:
   • Keresd meg telefonon az üzemeltető céget, vagy vedd fel a kapcsolatot az oldal supportjával (ismét hangsúlyozzuk, NE kattints semmilyen linkre a levélben).
   • Új ablakban lépj be az említett weboldal főoldalára és próbálj meg információkat szerezni arról, hogy miért kaptad az említett e-mailt.
  Milyen eszközök védhetnek a phising ellen?
  • A legtöbb böngésző rendelkezik alapértelmezés szerint bekapcsolt phishing elleni védelemmel.
  • Néhány e-mail kezelő, mint például a Mozilla Thunderbird, vagy az e-mail szolgáltatók, mint például a Google Mail vagy a Yahoo Mail rendelkeznek beépített phishing elleni védelemmel.
  • Az internetes védettséget biztosító programok, mint például a vírusírtók, rendelkeznek beépített phishing elleni védelemmel.
  • A böngészőkbe beépített jelszókezelők szintén rendelkeznek phishing elleni védelemmel, csak a biztonságos oldalakra lépnek be automatikusan.
  Hogyan védekezhetek a hamis weboldalak ellen?
  Hamis weboldalak esetén a legjobb védekezés szintén a felhasználó megfigyelő- és józan ítélőképessége. Érdemes egy pár dologra odafigyelni:
  • Furcsa a webcím? Ha egy weboldal felkelti a gyanúnkat, érdemes odafigyelni a címben az olyan karakterekre, amelyek megtévesztőek lehetnek, ilyen például az "O" betű helyett a nulla, azaz "0".
  • "https" oldal (azaz védett)? Érvényes az oldal tanúsítványa?
  • Van eltérés külsőleg a weboldalon a korábbiakhoz képest? Nyiss egy másik böngészőablakot és manuálisan juss el a kívánt weboldalra, majd hasonlítsd össze a két weboldal kinézetét.
  Legyetek tehát résen. Elbírja az ismétlést: A legjobb védekezés minden esetben a felhasználó józan ítélőképessége. Ha gyanús egy weboldal, vagy levél, NE adj meg semmilyen adatot, NE kattints linkekre, NE futtass csatolmányként kapott programokat.


  Remélem, hogy a leírással segíteni tudunk Nektek abban, hogy a jövőben kevesebb accountlopás legyen amiatt, mert rossz helyen adtátok meg adataitokat.
   
  HéricsBáró kedveli ezt.
 6. Csocsoovb

  Csocsoovb Fórum elő legendája

  Játékunkban a már legalább egy éve játszó gazdák igazán szép eredményeket értek el, és ez bizony egyes gazdáknak gonosz gondolatokat szül a fejében.

  Sokan, sokféleképpen próbálják tőlünk kicsalni felhasználói fiókunk adatait, amire nem győzzük elégszer felhívni a figyelmet.

  Egy újabb csalásról kell hogy beszámoljunk Nektek:

  A napokban egy abdul8282 gazda keres fel Benneteket levélben, melyben arra kér, vegyétek felé őt skype-ra, illetve egyéb azonnali üzenetküldő csevegőprogramra, mert moderátori állást akar kínálni Nektek a Farmerama fórumán.

  Azonosítója: nyesoerika

  Játékunknak egyetlen hivatalos fóruma van. A moderátort keresünk felhívás jelenleg is megtalálható a fórumon.

  Soha nem volt, és nem is lesz ezen a fórumon kívül más fórum, ahová moderátorokat toboroznánk.

  Amikor kitöltöd a moderátori jelentkező lapot a hirdetmény elolvasása és abban olvasott kritériumoknak megfelelően, azt az arra jogosult ügyintéző megvizsgálja és elbírálja. Ekkor levélben értesít Téged arról, hogy jelentkezésed pozitív, avagy negatív eredménnyel zárult-e.

  A levelet arra az E-mail címre kapod, ahonnan a jelentkezésedet elküldted.

  Amennyiben felvételt nyertél, felhasználói fiókod jelszavát akkor sem kérjük soha.

  Ügyeljetek felhasználói fiókotok biztonságára.
   
  Utoljára szerkesztett: 18.10.14
  HéricsBáró kedveli ezt.
 7. Csocsoovb

  Csocsoovb Fórum elő legendája

  A felhasználói fiókok megszerzésének trükkjei

  Az új esztendő beköszöntével ejtsünk pár szót a felhasználói fiókotok adatainak megszerzéséről.
  Hogyan szerezhetik meg az adataitokat, hogy élhetnek vissza BIG ID azonosítójukkal a csalók.

  BIG ID csalók

  A saját BIG ID-jüket adják meg különböző website-okon, időnként a játék fórumában is feltűnnek ilyen bejegyzések. Senki ne küldjön sms-t, bármilyen csábító is, amit az sms -ért cserébe ajánlanak!
  Mint ahogy minden felhasználónak más a ID száma, (amit a játékba belépve a farmkeret közepén találtok a nevetek mellett) a BIG ID -je is mindenkinek egyedi! Tehát mindenki, aki sms-t küld, az a csaló FA egyenlegét gyarapítja.

  A játék belső levelezésében, csevegőprogramokon, és e-mail-ben való megkeresés.

  "Rendszer", "Üzemeltető", és ehhez hasonló, vagy pedig valamelyik moderátor nevére kísértetiesen hasonlító üzenet érkezik belső levelezésben. Például: Vẹỹron100 A felhasználó nevem Veyron100. Mint látható is, a felhasználó nevemben egyetlen különleges karakter sincsen. A különbség egészen kicsi! Csak egy pont az e betű alatt, és hullámvonal az y felett. A levélben tartalma a következő lehet:   • moderátori beosztást ajánlhatnak
   • egyéb ellenőrzés céljából belépési adataitokat kérhetik
   • vagy netán, ha nem adjátok meg a felhasználói fiókotok adatait, akkor a fiókotok zárásra kerül
   • prémium, TGC tagságot ajánlhatnak, vagy egyéb előnyöket.
  Ha ilyennel találkoztok, akkor a következőt kell tennetek. A support-ra jelenteni az esetet. A levelet pedig ne töröljétek ki, a felhasználót pedig tiltsátok le.

  Ezen kívül még ugyanezzel a módszerrel csevegő programokon keresztül is ( Msn, Msn plus, Skype, ICQ, Mirc, Pidgin, Yahoo, Google talk ) próbálhatnak veletek kapcsolatba lépni ál-moderátorok, ál-adminok   • moderátori beosztást ajánlva
   • egyéb ellenőrzés céljából, belépési adataitokat kérve
   • vagy netán, ha nem adjátok meg a felhasználói fiókotok adatait, akkor a fiókotok zárásra kerül
   • prémium, TGC tagságot ajánlanak, vagy egyéb előnyöket
  Megjegyezném, aki tudja bármely csevegő programon az azonosítótokat   • az vagy egy ismerősötök (csak a másik azonosítóval amivel az adataid akarja megszerezni, felvett)
   • vagy annak egy ismerőse, akit esetleg ti is ismerhettek és valamilyen módon hozzájutott az azonosítótokhoz
   • ti adtátok meg az azonosítotok, vagy egy közösségi oldalon tettétek közzé
   • ismeretlen partnerkérést fogadtatok el
  Ennek a dolognak csak egy buktatója van;
  Sem a Bigpoint sem a Farmerama csapata (Admin, Moderátor, Supporter) nem fog téged soha kérdezni a felhasználói fiókotok komplett adatai miatt (Felhasználói név és jelszó). Sem belső levelezésben, sem pedig csevegő programokon keresztül! Nekünk nincs szükségünk ezekre az adatokra! Számunkra elegendő a kérdések feldolgozásához a UserID (Felhasználói azonosítószám). Supporterek pedig egyértelműen beazonosítható e-mail címről írnak válaszlevelet.

  Tehát minden más levél aminek a feladója vagy a e-mail címe nem egyezik meg a fentebb leírtakkal, jelöljétek spamnak. A supportek nem veszik fel veletek a kapcsolatot, csak abban az esetben, ha ti írtatok valamivel kapcsolatban a support-ra! Először érkezik egy rendszer üzenet, hogy a kérdésed feldolgozás alatt van, majd később a válasz. A válasz e-mail a következőképp néz ki:
  Feladó: Customer Care Team
  customercontact@bigpoint.com

  [​IMG]
  TGC meghívás alapján a következőképpen néz ki:

  [​IMG]
  Itt a feladó: Farmerama
  newsletter@bigpoint.com
  Megjegyezném: A newsletter@bigpoint.com e-mail cím közzététele szemléltetésképpen került ide, a fiók teleszemetelése (spammelése) következményekkel, szankciókkal fog járni!

  Egyes e-mail szolgáltatók viszont lehetőséget biztosítanak arra, hogy egy példát hoznék:
  YX@gmail.com-ról lehetőség van arra hogy akár pl.; XY@bigpointbig.com-ra megváltoztassák az e-mail címüket. Ez csak egy példa volt, de a fentebb már említett különleges karaktereket is alkalmazhatják. A változás alig észrevehető, a felhasználók figyelmetlenségét, óvatlanságát használják így ki. Így akár a moderátori csapat bármely tagja nevében próbálkozhatnak akár az e-mail címeteken is adathalászok a már fentebb említett módokon.
  Ezt egyszerű módon ki lehet védeni. Manapság már nagyon intelligens spam szűrők vannak, az ingyenes e-mail szolgáltatóknál is. A e-mail fiókotok spam szűrőjét bekapcsoljátok, akkor az ilyen "rejtett" e-mail címről érkező leveleket spamként kezeli a fiókod.
  Aki pedig szeretne tenni arról, hogy az illető lehetőleg ne tevékenykedjen tovább, az spam bejelentést tehet a következő holnapon található e-mail címre. A holnapot ide kattintva éritek el.
  Ugyanis ez a tevékenység a phising spam kategóriájába tartozik. A phishing, azaz a jelszó- vagy adathalászat lényege, hogy valaki úgy szerzi meg egy felhasználó titkos jelszavait, hogy végtére is azt ő maga adja meg neki. Az elnevezés az angol „fishing”, azaz „halászat” szó elferdítéséből született.

  Keylogger programok és a Cheat Engine szoftver kapcsolata.

  Nem túl gyakori formája a felhasználói fiókok "elrablásának". Viszont a Cheat Engine szoftvert sokan csábítónak tartják, és be is dőlnek neki. Mindenféle marketinggel "reklámozhatják" a szoftvert. Egy példát hoznék:
  A program olyan játékokhoz van, ahol a program különböző értékeket megtalál és mi azokat saját kedvünk szerint átírhatjuk. Például, ha egy játékban 0 a pénzünk, pár kattintás és máris milliók lesznek a kezünkben!
  Nos, ennek a használata felesleges! Ugyanis a játék egy távoli szerveren fut, a saját gépen működik a Cheat Engine, de a játék adatait a szerver tárolja, ezért a következő belépéskor az eredeti adatokat látjuk. Viszont mivel ez a szoftver több internetes játékra van ( egészen addig míg ki nem léptek meg vissza) hatással, ezért sokan beleesnek abba a hibába, hogy letöltik. Azt viszont tudni kell, hogy   • a Cheat Engine, mint említettem semmilyen hatással nincs a játékmenetre
   • Az interneten található, letölthető szoftverek elég nagy része keylogger programokkal fertőzött
  A keyloggerek (billentyűzet figyelőprogramok) működése
  A keyloggerek az ún. kémprogramok kategóriájába tartoznak, azaz spyware-ek.
  Használatukhoz nem szükségesek széles körű hacker ismeretek! Aki be tudja állítani a Flash Player-ét, a Flash Player mentett adatait tudja törölni, az megbirkózik egy keylogger programmal is. Nincs olyan letöltő oldal, ahol ne lenne fenn többféle keylogger.
  Elég néhány beállítást elvégezni rajtuk, eljuttatni az áldozat gépére, aki ezután máris megfigyelés alatt tartható. A megfigyelő beállíthatja például a programban, hogy a keylogger milyen időközönként küldje el az összegyűjtött adatokat, illetve megadhatja, hogy hova küldje őket. Ez lehet e-mail cím vagy akár FTP is. (forrás: wikipédia)
  Esetenként az is megadható a programnak, hogy bizonyos időközönként képernyőfelvételeket készítsen, majd továbbítsa őket. Legtöbb esetben az is beállítható, hogy egy másik alkalmazásnak álcázva települjön fel az áldozat gépére. Ahhoz, hogy mindez működésbe lépjen, az alkalmazást elég elküldeni a megfigyelt személynek, például e-mailben egy képnek vagy valamilyen dokumentumnak álcázva, fájlmegosztó website-on letöltött fájlhoz csatolni, és aki gyanútlanul megnyitja azt, észrevétlenül el is indul az adatok gyűjtése. A keyloggerek nagy részét be lehet állítani úgy, hogy hozzájuk csatolt fájl megnyitásával egy időben már működésbe is lépnek. Ettől kezdve figyeli és naplózza a felhasználó tevékenységét, majd elküldi a megfigyelőnek, beleértve olyan adatokat is, mint a felhasználónevek, jelszavak, bankkártyaszámok, valamint a látogatott oldalak listáját és a képernyőről készített felvételeket is továbbítja. Ha számítógépetekre keylogger kerül, ami felfedi a jelszavainkat, akkor „tulajdonosának” már nem jelent problémát, hogy bármikor bejelentkezzen a nevünkben valamelyik oldalra, ahol regisztrációval rendelkezünk.
  Felesleges a Cheat Engine program letöltése, mert semmilyen hatással nincs a játékmenetre. Aki ennek ellenére letölti, saját magának kell vállalnia a felelősséget a következményekért.

  Végül, de nem utolsó sorban senkinek ne adjátok meg a felhasználói adataitokat semmilyen csatornán keresztül. A legtöbb felhasználói fiók ilyen óvatlanságból, meggondolatlanságból kerül mások kezére. Gondoljon bele mindenki, hogy megér-e ekkora kockázatot az, hogy ha netán pár napot kihagy, vagy nem tud egy eventet teljesíteni. A leggyengébb láncszem mindig az ember az internet világában.
   
  Utoljára szerkesztett: 18.10.14
 8. Csocsoovb

  Csocsoovb Fórum elő legendája

  A felhasználó fiók biztonságának erősségét a leggyengébb láncszem határozza meg.
  Egyformán ügyelnünk kell a játékunk adataira, emailcímünk megerősítésére, megfelelően erős jelszó választására, adataink titokban tartására, email fiókunk biztonságára, stb.


  Ez utóbbi nagyon lényeges: gyakorlatilag az tudja az account fölötti rendelkezési jogokat gyakorolni, aki a farmhoz tartozó email cím fölött rendelkezik.
  Ha valaki ezt megszerzi tőlünk, sajnos "mindenünket" viheti, nem csak a farmunkat: egyéb játékok jelszavai, belépőkódok egyéb hivatalos oldalakra, banki adatok, stb.

  Tehát az email címetek biztonságára legalább akkora gondot érdemes fordítanotok, mint a pénztárcátokra.

  A Farmerama csapata
   
  zaki47, jófarmerlány és HéricsBáró kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.