Közlemény A felhasználói fiókok biztonsága!

Kategória: 'Hivatalos hirdetmények', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 6.11.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. Csocsoovb

  Csocsoovb Fórum elő legendája

  Biztos, ami biztos, Biztos ami biztos:

  Sajnos van jónéhány játékos, akik nem kimondottan fair módon próbálnak előnyhöz jutni, akiknek örömet okoz másoknak kárt okozni, akik azon örvendenek, ha tönkretehetik olyan felhasználók accountját, akik rengeteg időt és/vagy pénzt már belefektettek a játékba.
  Itt most leírunk nektek néhány hasznos tanácsot és tippet, hogy ilyesmi Veletek ne fordulhasson elő.

  Ne feledjétek: Minden játékos saját maga felel a felhasználói fiókja biztonságáért, nem tudunk felelősséget vállalni, ha a játékosok hibájából kár keletkezik az accountban, vagy ellopják azt. Minden játékosnak magának kell vállalnia a következményeket! Minden játékosnak, akinek az accountját feltörik, ugyanazt az elutasító választ fogjuk küldeni!

  1. A felhasználói fiókhoz regisztrált e-mail cím megerősítése.
  • Nagyon fontos, hogy azonnal, a regisztráció után megerősítsétek a felhasználói fiókhoz tartozó e-mail címet. Amíg ezt nem teszitek meg és ehhez még társul az is, hogy nem biztonságos jelszót választottatok, akkor bárki, aki belép az accountotokba, meg tudja változtatni az e-mail címet, később esélyetek nem lesz arra, hogy az farmotokat visszaszerezzétek.
  • Az e-mail cím megerősítéséhez nem kell sokat tennetek:
   • Lépjetek be a Beállítások menübe
   • Ezután nyissátok meg a fiók adatai menüpontot
   • Írjátok be a regisztrációkor megadott e-mail címet az itt látható mezőbe
   • Kattintsatok az "Tovább" gombra
   • A rendszer küld egy e-mailt az itt megadott e-mail címre
   • Nyissátok meg az e-mailt és a benne találtható linkre kattintsatok rá
   • kész.
  Fontos:
  • Ügyeljetek arra, hogy helyes e-mail címet adjatok meg, hogy az e-mail címben ne szerepeljen véletlen elírás.
  • Ügyeljetek arra, hogy az olyan e-mail címet adjatok meg, amelyhez folyamatosan van hozzáférésetek, ami nem kerül törlésre, vagy amelynek jelszavát nem felejtitek el.
  • Ügyeljetek arra, hogy semmiképpen ne egyezzen a felhasználói fiókotok jelszavával az e-mail postafiókotok jelszava. Az e-mail postafiókotok biztonsága szintén nagyon fontos.
  2. A helyes jelszó:
  Ne használj túl egyszerű jelszót: Válassz magadnak olyan jelszót, amelyben minél több szám és betű szerepel, ami nem értelmes szó és nagy- és kisbetű is szerepel benne.
  Jelszavak, mint „123456”; „felhasználóinév123”; születésnap; „mama” – mind olyan jelszavak, amellyel próbálkoznak.
  Biztos jelszó például: „Df54%hz&22M49
  Ergo: Minél hosszabb és megjegyezhetetlenebb – annál jobb.
  Soha nem használd jelszóként a felhasználónevedet, vagy ahhoz hasonló szót!
  Változtasd meg rendszeresen a jelszavad! Minél gyakrabban változtatod, annál jobb. Aki rendszeresen megváltoztatja a hozzáférési adatait, annak a játéka van a legnagyobb biztonságban!


  3. Levélszemét (Spam):
  Vannak játékosok, akik leveleket (Spam) írogatnak, melyben arról kérdeznek, hogy szeretnéd –e a fiókodat elcserélni, szeretnél –e ingyen aranyhoz vagy egy magasabb szintre kiépített farmhoz jutni, vagy informálnak arról, hogy egy különleges ajándékot nyertél, stb...
  Leggyakrabban ez úgy zajlik, hogy a fiókod adatait elkérik jelszóval együtt, hogy a nyereményedet jóváírják.

  Hogyan védekezzek az ilyen spam-ekkel szemben?
  Feltűnt egy ilyen játékos, jelezd ezt itt a fórumon belül a Gyakorlati, technikai kérdések témánál a azonnal, vagy írj haladéktalanul a supportnak a levél tartalmával!
  Ne másold be a kapott levelet, csak akkor ha supportnak írsz, és semmiképpen ne töröld a leveleid közül!


  4. Fióklopás a levelzésben:
  Vannak, akik a játékon belüli üzeneteken keresztül próbálkoznak a fiókod megszerzésére, bemásolt szövegekkel mindenfélét ígérnek.

  Példa:
  asedfadsf: elcserélem 9-es szintű farmermaa accomat. MSN nevem: *******
  asedfadsf: 1000 farmarany ingyen a www. ******** oldalon

  A legjobb megoldás, ha az ilyen leveleket azonnal, haladéktalanul jelentitek a support felé.

  Ne feledjétek: Fiókcsere a leggyakrabban egyenlő a fióklopással.


  A Farmerama oldalán kívül SEHOL nincs olyan oldal, ahol ingyen farmaranyhoz, csengőpengőhöz, ajándékhoz vagy más prémium dologhoz juthatsz.


  5. Fióklopás MSN-en, Skype-on vagy ICQ-n keresztül
  Itt megpróbálnak neked egy Farmerama account-ot eladni SMS vagy Paysafe kártyás fizetés ellenében (vagy más fizetési módszerrel).
  Ennek lefolyása általában úgy megy, hogy megpróbálják a kódot megszerezni tőled mindenféle módon. SOHA NE adj ki ilyen kódot vagy küldj SMS-t más felhasználó által megadott BIG ID-vel, a pénzed odavan, és nem kapsz cserébe semmit.

  Soha ne add meg másnak a hozzáférési adataidat! Sem játékosnak (bármennyire is jól ismered) sem Supporternek, adminisztrátornak vagy moderátornak! Mi soha nem kérjük el a jelszavadat sem e-mailben, sem ICQ-n, sem MSN-en vagy Skype-on.

  Jegyezzétek meg, ha ilyen módon ellopják az bejelentkezési adatokat, vagy meglopnak pénzzel benneteket, a Bigpoint nem tud felelősséget vállalni, nem tudunk semmit tenni!!!

  Védd meg barátaidat, társaidat az ilyen esetekkel szemben. Meséld el nekik a tippeket amiket itt olvastál, vagy küldd el neki a linket ahol ezt az írást elolvashatja.


  6. Ugyanazon jelszó használata más helyeken:
  Soha ne használd ugyanazokat a hozzáférési adokat, amiket máshol! Ha megszerzik a jelszavad pl. Teamspeakben, fórumon, feltörhetik a játékfiókodat is!


  7. Nem hivatalos forrásból származó segédprogramok:
  Vigyázzatok a különféle letöltött illegális programokkal, ugyanis nagyon sok esetben a program arra készül, hogy ellopja a felhasználói adataitokat. Ezt a legegyszerűbben az ú.n. keylogger (A keyloggerek a billentyűzetbevitelek naplózására szolgáló programok. Elsősorban jelszólopásra használják őket.) használatával érik el, melyet akár akaratodon kívül te saját magad telepíted a gépedre a különféle illegális programba beleépítve. Ha ilyen programra gyanakszol, a legegyszerűbb az, ha újrainstallálod a géped.


  FIGYELEM!

  Sem a Bigpoint sem a Farmerama csapata (Admin, Moderátor, Supporter) nem fog téged soha-soha kérdezni a felhasználói fiókod komplett adatai után (Felhasználói név és jelszó).
  Nekünk nincs szükségünk ezekre az adatokra! Számunkra elegendő a kérdések feldolgozásához a UserID (Felhasználói azonosítószám)

  [​IMG]
   
  Mevilla, mikkamakki, repy67 és 5 más kedveli ezt.
 2. Csocsoovb

  Csocsoovb Fórum elő legendája

  Itt szeretnénk Nektek néhány további hasznos tippet leírni az accountotok védelme érdekében. Tartsátok be ezeket és nem kell tartanotok attól, hogy a felhasználói fiókotokat eltulajdonítják, feltörik.
  • Azonnal a regisztrációt követően erősítsétek meg a felhasználói fiókhoz tartozó e-mail címet. Ezt a Beállítások - A fiók adatai menüpontban tehetitek meg. Itt adjátok meg a felhasználói fiókhoz regisztrált e-mail címet, majd kattintsatok az "E-mail cím megváltoztatása" gombra
  • Válasszatok magatoknak bonyolult jelszót, amelyben kis- és nagybetű, valamint számok, esetleg különleges karakterek szerepelnek!
  • Soha ne adjátok meg jelszóként a felhasználóneveteket, vagy hasonló szavakat!
  • Soha ne használjatok egyszerű szavakat jelszóként, mint pl.: „jelszó”, „password”, „123456”, „asdfgh”, „qwertz”, „mama”, stb...
  • Soha ne használjatok olyan jelszót, amelyet máshol használtok!
  • Változtassátok meg rendszeresen a jelszavatokat!
  • Soha, de soha ne adjátok ki a jelszavatokat más játékosoknak, legyen az akár a legjobb barátotok, klántársatok, stb.., nem tudhatjátok, hogy holnap nem –e az ellenségetek lesz a játékban!
  • Ügyeljetek az e-mail fiókotok biztonságára, ne adjátok meg másnak az e-mail címeteket és a alkalmazzátok az e-mail fiókotokhoz is az itt leírt tippeket!
  • Ne dőljetek be játékosoknak, akik accountcserét, eladást, vásárlást, stb ajánlanak!
  • Ne használjátátok a böngésző jelszómegjegyző funkcióját, csak ha a saját gépetekről játszotok és az védve van a hacker/vírus/egyéb kártevők támadásaitól!
  Remélem, hogy alkalmazni fogjátok a leírtakat és a jövőben nem fog egyetlen egyszer sem előfordulni, hogy valakinek eltulajdonítják a fiókját, remélem, hogy ezen írásnak hatása lesz.

  Ezúton szeretném felhívni azon játékosok figyelmét, hogy a mai naptól kezdődően, akit a chaten, a fórumon vagy a játékon belüli levelezésben azon kapunk, hogy megpróbálja más játékosoktól kicsalni a felhasználói fiók adatait, nem csak a chatből tiltjuk véglegesen, hanem a játékos accountjár is zárolni fogjuk. És nem csak az accountot, amelyről éppen ír, hanem visszakeressük, hogy melyik accountról játszik és azt is zárolni fogjuk.

  Kérlek Benneteket, Játékosokat, akik ezen írást olvassák, hogy informálják játékostársaikat az itt leírtakról.

  Megértéseteket köszönjük,

  A Farmerama csapata
   
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.