GYIK A műhely, és az ott fejlesztett ólak használata

Kategória: 'Játékismertetők', témanyitó: WildB, témanyitás ideje: 27.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. WildB

  WildB Fórum hercege

  A Műhelyt a városban a Piactól balra, a bal alsó sarokban találjátok a 8. szinttől.
  [​IMG]

  A műhelyben különböző termények előállítására alkalmas speciális ólakat építhettek, illetve ezek egy részét és néhány sima ólat is továbbfejleszthettek. Az alap műhelyes fejlesztések önálló ólként viselkednek, 2x2-es üres területre lehet kihelyezni őket. A továbbfejlesztett ólak, az úgynevezett színes ólak és színes ólfejlesztések alapólakra, illetve alap műhelyes fejlesztésre helyezhetők ki. Törlés után az összes itt fejlesztett ól is visszakerül a menübe.

  A speciális ólakon kívül itt van lehetőség az egyéni és csoportos kifutók megépítésére is.

  A termények fejlesztésére alkalmas speciális ólak, illetve fejlesztéseik etetése is különleges. Nem elég csak táp nekik, állatra is van szükség a termeléshez.
  Barkácscucc: építőanyagok - szerszámok - egyéb kellékek

  A játékban jelenlévő építőanyagok jelenleg a következők: fa, szög, tetőcserép, tégla.
  Mivel ezekből elég sok kell gyakrabban is jelennek meg.

  A szerszámok és egyéb kellékek pedig a következők : kalapács,fűrész,flakon,ásó, gépalkatrész, ventilátor, olló, festék, tölgyfacsemete, méhkirálynő, tollgyűjtő robotkéz, fakalapács, fonott kosár.
  Értelemszerűen mivel ezekből kevesebb kell, a jóval ritkábban jelennek meg.

  A barkácscucc megszerzése:

  1. Aratáskor röppennek fel:
  Az első lehetőség a legegyszerűbb az elvetett vetőmagok illetve fák,állatok aratása után kapott építőanyagok.
  A felrepülő építőanyagokat a rendszer generálja ez teljesen véletlenszerű erre befolyást a fórum moderátorai, illetve adminisztrátorai nem tehetnek, és nem is akarnak tenni. (A 2. szinttől kaphatunk felröppenő szerszámokat aratáskor, de tekintettel a növények rövid érési idejére, elég kis mennyiségben.)

  2. Kerekkeréken nyerhető:
  Ha szerencséd van, pörgethetsz barkácscuccot (10 eszköz), illetve annak XL-es (100 eszköz) és XXL-es (500 eszköz) változatát is, illetve a ritkább eszközöket önállóan is.

  3. Ajándékba küldhető:
  Szomszédaidat barátaidat meglepheted ajándék barkácscuccal.

  [​IMG]

  Az ajándékba küldhető barkácscucc 10 dolgot tartalmaz. Ez lehet 10 ugyanolyan dolog és akár 10 különböző dolog is. A kerti cuccok között található. Ha kimerítetted már a napi ingyenes ajándéklimited, akkor a barkácscucc küldése 5 FA-ba kerül.

  4. Megvásárolható a Gazdaboltban:
  XL-es (100 eszköz) és XXL-es (500 eszköz) barkácscucc vásárolható a gazdaboltban.

  [​IMG] [​IMG]

  Az, hogy valaki FA-ért vásárol szerszámos ládát az nem garantálja hogy a kellő szerszámból pont annyi lesz benne amire neki szüksége van.

  5. Megnyerhető küldetések, eventek egyes feladatainak teljesítésével:
  Egyes gazdaköri küldetések, eventek is adhatnak eszközöket teljesítésükkor.
  A gazdaköri küldetések leírását itt találjátok:
  https://board-hu.farmerama.com/threads/küldetések-a-gazdakörben.6870/

  A műhelyben történő építéshez szükséges eszközök a pajtában kerülnek tárolásra, az egyéb kategóriában.

  Copyright © 2011-13 - Magyar FARMERAMA csapat

  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  stb_farmer kedveli ezt.
 2. WildB

  WildB Fórum hercege

  A műhelybe belépve a következő kép fogad minket:
  [​IMG]
  1. - A fejlesztések a hozzájuk kapcsolódó alapállat szerint vannak kategorizálva. Először az alapállatot kell kiválasztanunk. Ezt úgy tehetjük meg, hogy a kívánt állat ikonját tartalmazó zöld gombra kattintunk. Ekkor a kiválasztott gomb színe zöldről sárgára változik.

  2. - Mivel az állatok száma sokkal nagyobb, mint hogy egyszerre kiférne az összes, ezért egy csúszkával változtathatunk közöttük. Láthatjuk, hogy a sor végén külön kategóriát kapva szerepel az egyéni és a csoportos kifutó, így ezek már nem szerepelnek minden egyes tenyészthető állatnál.

  3. - Alapvetően két féle állattípus létezik: amelyik már tenyészthető, és amelyik még nem. Utóbbi esetében csupán a barkácsolt ólfejlesztés jelenik meg az adott állatnál; viszont a tenyészthetőeknél hosszabb a lista, mivel itt a sima és a barkácsolt ólfejlesztésnek is van 4-4 színes fejlesztése. Főleg ezeknél lehet hasznunkra a legördülő menüben megjelenő szűrő funkció. (Az Ólfejlesztések alatt a 4 alapól fejlesztés értendő, míg a Barkácsolt ólak az alap barkácsolt ólat és annak 4 színes fejlesztését takarja.)

  [​IMG]

  4. - A középső részen találhatjuk meg az éppen kiválasztott ól nevét vastag betűvel, valamint a rövid leírását, érésidejét, termékét. Emellett egy képet is megtekinthetünk az adott ólról.

  5. - Amennyiben a választott alapállathoz több ól is tartozik (tenyészthető állatok), akkor a szélső nagy nyilakkal válthatunk ezek között.

  6. - Az építéshez szükséges hozzávalók száma, és a rendelkezésre álló mennyiség perjellel elválasztva jelenik meg. Amelyikből megvan a kellő mennyiség, ott egy zöld pipa is megjelenik.

  7. - Az előbb említett rész annyiban becsapós lehet (ez változás a régi műhelyhez képest), hogy ha több darabunk van egy hozzávalóból a szükségesnél, akkor sem fog többet mutatni a perjel előtt, csak a megépítéshez szükséges mennyiséget. Ha a pajtában található valódi mennyiséget szeretnénk tudni, akkor az egeret a hozzávaló fölé húzva szövegbuborékban ezt megtekinthetjük. Persze ehhez a beállításoknál a tippek be kellenek hogy legyenek kapcsolva!

  8. - Ha ezt a gombot választjuk, közvetlenül a gazdaboltba jutunk, ahol szerszámosládákat (barkácscuccokat) vásárolhatunk farmaranyért.

  9. - Amennyiben minden hozzávaló megvan, ennek a gombnak a színe szürkéről zöldre vált. Ide kattintva kezdeményezhetjük az ól megépítését. Ezen szándékunkat még egy felugró ablakban is meg kell erősítenünk:

  [​IMG]

  Itt még minden következmény nélkül meggondolhatjuk magunkat, ha viszont leokézzuk ezt az ablakot, akkor már nincs lehetőségünk visszakozni, a beváltás végbemegy. Utólagosan nincs lehetőségünk visszaadni az itt megvásárolt tárgyakat (a megerősítő ablak éppen a gyakori félrekattintások elkerülése érdekében került bevezetésre).

  ...​

  A játékban lévő terményes ólakról
  az
  Állatok, termények és ólak a játékban
  című leírásban
  találhattok, találhatunk részletes infókat, adatokat!

  Copyright © 2011-13 - Magyar FARMERAMA csapat
  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  aida2330 és stb_farmer kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.