Ajándékokkal kapcsolatos kérdések

Kategória: 'Technikai kérdések', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. |Tamás|

|Tamás| Board Administrator Team Farmerama HU

Sziasztok!

ID.gif

Ha kérdésetek, problémátok van, mindig adjátok meg a farm neveteket, és az User ID számotokat, ezzel nagyban megkönnyítitek a munkánkat, elkerüljük a félreértéseket (nem ezen a farmomon van a probléma, hanem a másikon, stb.) és gyorsabban tudunk nektek segíteni.

A jövőben ide írjatok minden olyan kérdést ami az ajándékozással kapcsolatos.

Ez a topic nem azért van hogy ajándékot cserélgessetek egymás között. Erre van megfelelő topic a Törzsasztalnál és a Játékostól Játékosnak altémákban.
    Megkérnék mindenkit hogy ehhez tartsa magát.

Játékon belül lehetőséged van megajándékozni a barátaidat. Minden nap 5 ajándékot illetve 7 ajándékot ha a tölgy megfelelő rúnája ki van váltva küldhetsz 5 illetve 7 különböző játékosnak. Ennek csupán az a feltétele hogy az illető szerepeljen a barátlistádon. Néhány ajándék csak egyszerű dísztárgy, vannak azonban olyanok is, amelyek tapasztalatpontot, vagy akár csengőpengőt is adnak! Az ajándékküldési lehetőséget két helyről is elérheted:
    • város - posta - barátok - ajándékozás
    • hírek menüből (itt látható az is, Mi milyen ajándékokat kaptunk)

Az küldés gombra kattintva, a már megszokott ajándékozási ablak fogad majd benneteket.

Figyelem! Minden nap az első 5 (vagy 7) ajándékküldés ingyenes
    . Lehetőséged van arra is, hogy egy nap több játékost is meglepj ajándékkal, ez azonban már farmaranyba kerül. Hogy egy ajándék mikor ingyenes, és mikor kerül aranyba, úgy tudod megkülönböztetni, hogy a Farmaranyba kerülő mellett fel van tüntetve, mennyibe kerül az elküldése.

Bathilda, Hóvirág9004, biusrodi és 2 más kedveli ezt.
  2. vakond68

vakond68 Fórum-zöldfülű

Hello, a napi ajándékokkal valami probléma van, biztosan tudom hogy megnézem minden nap mégis a következő mapon nem stimmel a napi dátummal valami. Ez a probléma már nem most kezdődött, de nagyon bosszantó.

3. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia.

Át is veszed (lekattintod) mindennap az ajándékokat?
    Rackó ajándéka mindig is úgy működött, hogy ha valaki kihagy egy napot az átvétellel, akkor nem dátum szerint megy tovább, hanem a következő napot veheti át akkor is, ha közben eltelik 1 hét.
    Tehát, ha pl. valaki 5-én átveszi az ajándékát, de legközelebb csak 8-án, akkor a 6-ai ajándék fog neki következni.
    Ha ellenőrzést szeretnél, kérek farmnevet és ID-számot.

stb_farmer kedveli ezt.
  4. vakond68

vakond68 Fórum-zöldfülű

Persze, hogy átveszem! Kezdetek óta játszom ezzel a játékkal.

5. Othep

Ellenőrzést nem szeretnél?
    Farmnevet és ID-t nem adsz hozzá?

6. vakond68

vakond68 Fórum-zöldfülű

Nem tudom ideirhatom-e? vakond68 ID:1368928

7. Othep

Igen, nyugodtan leírhatod a farmneved és ID-számod ide, mert semmi olyan nincs benne, ami a farmodra káros lenne.
    Ez egy farmazonosító adatpár, például arra, hogy mi tudjuk, hol vizsgálódjunk, ha szükséges.
    Emiatt szükséges is leírni, ha támad valami problémád.
    De egy idegen nem tud vele mit kezdeni, nem egy jelszó.

Kollégám el is végezte az ellenőrzést, és megállapította, hogy voltak napok, amikor nem léptél a farmodra.
    Ilyen napok voltak: 2022. november 23., december 25., 2023. január 1.

Így sajnos megszakadt a folytonosság, elcsúsztak az átvétel napjai, s az lépett érvénybe, amit korábban írtam.

Vagyis:
    2022. november 24-én a 23-ai, december 26-án a 25-ei ajándékot tudtad átvenni, 2023. január 2-án az 1-jeit.

stb_farmer és -ágianyu33- kedveli ezt.
  8. fraudragon

fraudragon Fórumelemző

Szeretnék kérni egy listát az elhasználodó kitehetőkről:mit adnak-mennyi időre.A "Piccolo" láda szokott adni ilyeneket,de nem mindig írja ki,hogy mit ad,csak a Tp-t.A segítséget köszönöm.

9. mamarygen

mamarygen Board Administrator Team Farmerama HU

Szia!

Nem tudom, mit értesz elhasználódó kitehetőkön. :(

Az Enciklopédiában van segítség.

Onnan hozok egy gyűjteményt, talán ez érdekel?

Meghatározott számban aratható dekorok - részletes összefoglalójuk >>ITT<<

stb_farmer kedveli ezt.
  10. stb_farmer

stb_farmer Fórum ismerője

ITT találsz információt az ilyen dekorokról

Sali~*.* kedveli ezt.
  11. fraudragon

fraudragon Fórumelemző

Igen ezekre gondoltam,köszönöm!

12. ibolyám

ibolyám Junior szaki

Segítséget kérek!! Az enciklopédiában nem találom azoknak a kitehető dekoroknak a listáját amit ajánlatos gyűjteni illetve megjegyezve kirakni a felhősorra. Köszönöm!!

Utoljára szerkesztett: 6.3.23
  13. Enike**

Enike** S-Moderator Team Farmerama HU

Szia!

Pontosan milyen dekorokra gondolsz? Több szempont alapján is lehetnek fontosak a dekorok...

A korábban készült dekor lista a fórumos linkek megváltoztatása miatt használhatatlanná vált. A frissítése emiatt szűnt meg.

A fórumon nem található a játék sok ezer dekorjáról összefoglaló anyag.

A Rackós dekorok lehetnek érdekesek ebből a szempontból talán:

https://board-hu.farmerama.com/threads/napi-belépési-bónusz-azaz-rackó-költözik.14332/#post-1298301

Azok a dekorok, amelyek kihelyezéskor nem csak csp-t vagy tp-t adnak, itt vannak kigyűjtve:

GYIK - Dekorok, amik nem csak tp-t/csp-t adnak | Farmerama HU

Vannak meghatározott számban aratható dekorok is, ők itt találhatóak:

GYIK - Meghatározott számban aratható, speciális dekorok | Farmerama HU

Kuzdern és stb_farmer kedveli ezt.
  14. ibolyám

ibolyám Junior szaki

KÖSZÖNÖM!!!!!A Raczkóra gondoltam!

Enike** kedveli ezt.
  15. Mongoose976

Mongoose976 Fórum-zöldfülű

sziasztok
    Barátok álltal kapott ajándékokat nem kapom meg.Nemrég kezdtem folytatni a játékot viszont azóta egy ajándékot sem kaptam pedig el kúldték? mi lehet az oka
    ID 6684576 Mo

16. Othep

Szia.

Miből gondolod, hogy nem kapsz ajándékot?
    A rendszer akkor is könyveli a kapott küldeményeket, ha nincs a beállításoknál "be" kapcsolóval a láttatás engedélyezve.
    Kérlek, ellenőrizd, a farmodon be van-e kapcsolva az ajándékok érkezéséről tudósító ablakot engedélyező beállítás. (Ajándékok mutatása felugró ablakban)

Ne felejtsd el megnyomni alul a Mentés gombot módosítás után.

kép a beállításhoz.png

Kollégám ellenőrzése alapján Március 18-án eddig 2 ajándék érkezett a farmodra: 1 db szupertrágya és 1 db wilson;
    Március 17-én 4 ajándékozótól az alábbi küldemény került könyvelésre: 2 db farmpengő, 2 db bájital és 2 db Rettenthetetlen célstrucc dekor.

Ha be van kapcsolva az ablakod, és más gondod van, írj dátumot, valamint minimum az ajándékozó farmnevét, hogy keresni lehessen a játék naplójában.

17. Mongoose976

Mongoose976 Fórum-zöldfülű

Köszönöm
    agombot be kapcsoltam holnap utána nézek hogy megkaptam e az ajándékot
    Jó éjszakát kívánok!

Othep kedveli ezt.
  18. stb_farmer

stb_farmer Fórum ismerője

Ha a Szomszédok listájánál (képernyő bal oldalán) a kis kék csomagra kattintasz, akkor meg tudod nézni kitől melyik nap milyen ajándékot kaptál - több napra visszamenőleg listázza - akkor is, ha a felugró ablakban nem kapsz értesítést.

Kuzdern és Othep kedveli ezt.