Event Ajándékozási és kereskedési nap (cserenap)

Kategória: 'Eventismertetők', témanyitó: WildB, témanyitás ideje: 13.11.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. WildB

  WildB Fórum hercege

  Az Ajándékozási és kereskedelmi napon lehetősége van minden gazdának (1. szinttől elérhető) megszabadulni a régóta menüben porosodó tárgyaitól. Elajándékozhatjátok vagy akár el is adhatjátok őket.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Ugyanúgy, mint a bolhapiacon, lehet, hogy valakinek örömet szerzel egy nálad már régóta porosodó tárggyal (ajándékozás), és Te is örülhetsz az érte kapott kis pénznek (eladás).

  Update:
  Nagyon fellendült az ajándékozás biznisz, ez önmagában nem is gond.

  Azonban arra figyeljetek, csak azzal cseréljetek, akiben teljesen megbíztok, ugyanis utólagosan sem ti, sem mi nem tudunk hatékonyan intézkedni a vitás esetekben - még akkor sem, ha egyértelműnek látszik az eset!
  Mielőtt elkezdenéd az ajándékozást és a kereskedelmet, rendelkezned kell a szükséges engedélyekkel. Külön tudtok vásárolni engedélyt az ajándékozáshoz, kereskedelemhez és a cseréhez. Az engedélyt farmarany ellenében tudjátok kiváltani különböző csomagokban, illetve mindenki kap ingyenesen mindháromból egy-egy darabot naponta, amennyiben az event ideje alatt belép a játékba. Tehát aki reggel belép, és event indulása után nem, az aznapra nem fogja megkapni az ingyenes engedélyeket.

  Az eventórában a csere ikonra cseréhez.png kattintva a következő kép fogad bennünket:

  cserenap_ablak.png

  1. Ajándék
  2. Csere
  3. Eladás
  A három kategória felett az ahhoz tartozó engedélyeink mennyisége látható (pirossal kiemelve). A számok melletti kis kék + jelre kattintva vásárolhatunk újabb engedélyeket.

  Ajándékozás


  Ha már rendelkezel az ajándékozáshoz engedéllyel, akkor válaszd az Ajándék gombot.

  Ezután megnyílik a dekorációs tárgyakat tartalmazó menüd (raktárban a váza ikon alatt található elemek). Itt minden ajándékba küldhető tárgy alatt az "Ajándékozás" fog megjelenni. Ha az elajándékozni kívánt tárgynál rákattintasz az ajándékozás gombra, akkor megnyílik a már megszokott Barátlista ablak. Innentől már minden úgy zajlik, mint a rendes ajándék küldéskor, azaz kiválasztod azt az ismerősödet (szomszédot, barátot), akinek el szeretnéd küldeni ajándékba és rákattintasz a nevére. Egy megerősítés után az tárgyat elküldted.

  Minden játékos 20 ajándékot kaphat vissza egy napon belül a társaitól (a napi 20 kapható ajándékokon felül). Tehát ha valaki nem kapott a napi "normál" ajándékokból egy darabot sem a barátaitól, akkor 40 darab ajándékot kaphat az "akciós" ajándékokból.

  Az ajándékozási engedélyeket a következő csomagokban vásárolhatod meg:

  Ajándékozási_engedély.png

  Ha kereskedni (eladni) szeretnél:

  Nyisd meg az event ablakot és kattints az eladás fülre (harmadik opció).

  Ahhoz, hogy ilyen módon szabadulj meg a porosodó tárgyaktól szintén engedélyre van szükséged. Ha már van engedélyed a kereskedéshez akkor válaszd az eladás gombot.

  Ezután megnyílik a már megszokott bal oldali menünk, ahol a nyilak segítségével tudunk lapozni az a különböző kategóriák között. Itt minden eladható tárgy alatt az érte kínál ár fog megjelenni. Ha az eladni kívánt tárgynál rákattintasz a gombra, akkor megnyílik egy megerősítő ablak. Amint lenyugtázod (megerősíted az eladási szándékot), a tárgyért cserébe megkapod a kínált Csengőpengőt.

  Az Kereskedési (eladási) engedélyeket a következő csomagokban vásárolhatod meg:

  Eladás_engedély.png

  Ajándékozható, értékesíthető és cserélhető elemek listája

  Továbbra sem cserélhetőek és ajándékozhatóak el a tojások és az abból kikelő állatok (varjú, bagoly, sárkány, rénszarvas, stb.).

  Copyright © 2013-2015 Magyar FARMERAMA csapat


  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  fenyofa17, Fenyvesi1010, Optex2 és 18 más kedveli ezt.
 2. WildB

  WildB Fórum hercege

  Nem elajándékozható elemekre néhány példa:
  • kupák
  • esküvői lugasok
  • mókusok
  • ingyenes ajándékok
  • Top Gamers Club
  • Tojások és az abból fejlődő állatok (bagoly-, sárkány-, varjútojás, felhőpalota)
  • Makkos mókus
  • Hódok péksége
  • Gesztenye király
  • Gombalámpa
  • Lecsúszni a szivárványon
  • Téglaház, Szalmaház, Faház
  • Farmaranyfa
  • Varázsfa
  • Mamutfák
  • Óriás ólak és fejlesztéseik
  • Különböző játékórák
  • Kerekkerék főnyeremények (virág sorozat, madárijesztő sorozat, stb.)
  • Labdarúgó verseny adakozó dekor tárgyai
  • Partner ajánlatok dekorjai (régebbi - például Fraggles, My Little Pony, Looney Tunes)


  Nem értékesíthető elemekre néhány példa:

  • kupák
  • esküvői lugasok (házassághoz kapcsolódnak)
  • ingyenes ajándékok
  • ólfejlesztések, amelyek a gazdaboltban nem megvásárolhatóak (piros, rózsaszín)
  • Top Gamers Club
  • Makkos mókus
  Az ajándékozható, cserélhető és értékesíthető elemek részletes, de teljesség igénye nélküli listáját itt találjátok:
  Ajándékozható, értékesíthető és cserélhető elemek


  Az eddigiektől eltérően nem lesz minden új játékelem cserélhető, ami nemrégiben került be a játékba!!!

  Fokozottan figyeljen mindenki arra, hogy az ajándékozásnál megjelenő tárgyakat kövesse, átgondoltan ajándékozzon. Ami ott szerepel, az küldhető, ami nem, azzal ne foglalkozzon hiába!

  A biztonságos csere felület is segít az eligazodásban, ami ott szerepel, az cserélhető.

  Egy aranyszabály: ami szerepel a küldhető tárgyaknál amikor ajándékozni szeretnétek, az küldhető, ami nincs ott, az pedig nem.;)

  Ami szerepel a csere felületén, az cserélhető, ami nincs ott, az nem.

  Konkrét lista nem készül a továbbiakban, mert a változások mértéke miatt a lekövetés nem teljesíthető!/2019. december
  Copyright © 2010-2015 Magyar FARMERAMA csapat

  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 7.11.19
  fenyofa17, tina07141983, -W-595- és 32 más kedveli ezt.
 3. WildB

  WildB Fórum hercege

  Mindenki csak a saját felelősségére indítson útjára ajándékot!
  Amennyiben valaki nem tartja be az ígéretét, és nem küldi el számotokra az előre megbeszélt tárgyat, sajnos keveset tehetünk az érdeketekben.
  Nincs jogunk tőle elvenni az adott tárgyat, és azt a ti farmotokon jóváírni.
  Tehát ilyet se a fórumon, se supporton ne kérjetek tőlünk: nincs rá lehetőségünk!

  Szigorúan fellépünk azokkal szemben, akik a játékszabályokat megsértik:

  Szabályzat

  Ilyen esetben minden érintett account zárolásra fog kerülni!!!

  A sikeres együttműködés érdekében bizonyos szabályokat le kell fektetnünk:
  • Maximális segítséget várunk el azoktól a játékosoktól, akik a mi segítségünket kérik. A belső levelezést az illetővel ne töröljétek mindaddig, ameddig a csere rendben le nem zajlott.
  • A cseréről, az ajándék elküldéséről készítsetek képernyő mentést, a képet töltsétek fel egy képmegosztó oldalra, és csak a linket rakjátok be az írásotokba. Ezzel megelőzzük a nem megfelelő képméret miatt előforduló problémákat. Segítséget ehhez itt találtok: https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/direktlink-segédlet.11063/
  Pár hasznos tanács a csalódások elkerülése érdekében:
  • Előfordulhat, hogy valakinek a farmneve nem egyezik meg a fórumnevével. Ez esetben a farmnevet kérjük megadni, hiszen a végső levelezés, illetve a barátlistára való felvétel során ezzel a névvel fogtok találkozni. Zárójelben a fórumnév is megadható, mivel a csere topicokban erről ismerhetőek fel az adott gazdák, de mint mondtam nem ez az elsődleges.
  • Mindig konzultáljatok a farmlevelezésben, mielőtt bármit küldenétek! Előfordulhat ugyanis, hogy egy a fórumban látott hirdetésre minden szó nélkül elküldesz egy tárgyat (esetleg csak ezután írsz a partnerednek); de közben valaki megelőzött téged. Így nem meglepő, ha a társad nem tud cserét küldeni. A levelezésben azt is le lehet fixálni, hogy ki küld elsőként (ezt a lépést valamelyik félnek meg kell tennie).
  • Érdemes a kiszemelt partner hozzászólásának bal oldalán megnézni a fórumba való regisztráció idejét. Amennyiben ez az időpont nagyon közeli, úgy nagyobb a kockázata a cserének, nem árt tehát óvatosabbnak lenni.
  • Növelheti a játékostársaid beléd vetett bizalmát például az is, ha tudsz képet mutatni a csere tárgyairól. Érdemes egy területre a cserére szánt dolgokat kitenni, erről egy képernyőmentést készíteni, majd ezt megfelelően körbevágva egy képmegosztóra feltenni, ezután megfelelő méret esetén kép formájában, nagy méret esetén link formájában a csere topicban, esetlegesen az aláírásban elhelyezni. Az új menürendszer lehetőséget ad az oldalsó és felső menüsor eltüntetésére, így ilyen módon ezen adataitok sem tudódnak ki. A körbenyíráskor az alsó kereten található farmnév meghagyása csak növeli hitelességet (az ID szám pedig nyugodtan kitudódhat).
  Arra figyeljetek, hogy csak azzal cseréljetek, akiben teljesen megbíztok, ugyanis utólagosan sem ti, sem mi nem tudunk hatékonyan intézkedni a vitás esetekben - még akkor sem, ha egyértelműnek látszik az eset!

  Mindenki csak a saját felelősségére indítson útjára ajándékot!

  Ne feledjétek: ismét lehetőségünk van cserepartnerünk farmképének megtekintésére, ami nem manipulálható, és egészen biztosan az Ő farmját ábrázolja.
  Erről a lehetőségről bővebben:
  Farmfotó készítése
   
  Utoljára szerkesztett: 3.12.13
 4. WildB

  WildB Fórum hercege

  Csere a léghajón

  A mostani alkalomtól kezdődően megváltozik a csere napok kezelőfelülete. Ez elsősorban az úgynevezett "Léghajós cserét" érinti. Nézzük tehát pontról-pontra haladva.

  A belépő kép:
  1.png
  • 1 - A meglévő csereengedélyeink száma
  • 2 - Ajánlatunk kiírása
  • 3 - A többiek ajánlatainak böngészése
  Ajánlattétel:
  2.png
  • 1 - Amit adni szeretnénk
  • 2 - Amit cserébe kérünk
  • 3 - Mennyi engedélybe fog kerülni nekünk
  A nagy zöld + jelre kattintva tudjuk kiválasztani, hogy mit akarunk adni, majd utána azt amit kérünk érte. Mind a két esetben először megjelenik a Menünk tartalma, és választanunk kell. A darabszámot is ilyenkor állíthatjuk be. Törlésre nincs lehetőségünk, ha elrontottuk valamit, de van megoldás: nem hagyjuk jóvá az ajánlatunkat, hanem bezárjuk az ablakot. Amikor visszalépünk - már nem fog ott szerepelni a le nem zárt ajánlat.

  Amit nem látunk ilyenkor a menüben (bár tudjuk, hogy van belőle raktáron), azt a tárgyat nem lehet cserélni!
  Figyelem! Csak a raktárban lévő tárgyak jelennek meg, a területre kihelyezettek nem!


  Ahogyan a képen is látható, egyszerre maximum 5 ajánlatot tehetünk ki.

  A kész ajánlatunk így néz ki, még mielőtt kiküldenénk:

  3.png
  Láthatóak a darabszámok, és a kék mezőben a szükséges engedély(ek) száma. Erre a kék mezőre kell kattintanunk, hogy létrehozzuk az ajánlatot.

  Ameddig nem kattintunk a kék mezőre, és nem hagyjuk jóvá a felugró ablakban az ajánlat kitételét, addig az nem valósul meg!
  Ha több darabot kínálunk fel, akkor a szükséges engedélyek száma is növekedik, tehát pl. 5 darab ólat adnánk, akkor az 5 engedélybe kerül. Amennyiben az ajánlat kikerült, erről üzenetet is kapunk azonnal.

  A kész ajánlat kinézete, miután kiküldtük:

  4.png
  A piros X-re kattintva vonhatjuk vissza az ajánlatot, amire szintén rákérdez a rendszer, és üzenet is jön, hogy a visszavonás sikeres volt.
  Ilyenkor a felkínáláskor elhasznált engedélyt/engedélyeket visszakapjuk!

  Mások ajánlatainak böngészése:

  5.png
  A belépő képen az Ajánlat keresése gombra kattintva lépünk be a többiek ajánlatai közé.

  (Az alsó sorban találhatjuk a dekorációs elemeket - teszt alatt itt az egyéb növény felirat szerepelt még, amit remélhetőleg javítani fognak hamarosan. Update: javították, alul most az Egyéb felirat olvasható!.)

  Mostantól egy legördülő menüs keresőt is találunk a játékban. Kifejezetten egy bizonyos dologra nem lehet rákeresni, de kategóriákra igen, mind az ajánlati, mind a kérési oldalon. Ahogyan a képen is látható, a kétoldali legördülő menüt egymástól függetlenül is használhatjuk, tehát olyan ajánlatokra is kereshetünk, ahol mondjuk ólért cserébe XXL fát kérnek vagy kínálnak.
  Csak válasszuk ki a Keresés és Ajánlat oldalon is a megfelelő kategóriát. Ekkor megkapjuk az összes ajánlatot ami a keresésnek megfelelt, majd a nekünk tetszőt a jobb oldali zöld nyílrakattintva nézhetjük meg alaposabban.

  Mikor mások ajánlatai közt böngészünk, akkor az alábbi elosztást vegyük figyelembe:

  6.png
  Ha valamelyik ajánlat megtetszik, és rákattintunk, akkor belépve ezt látjuk (ott sem változik a bal és jobb oldal funkciója):

  7.png


  Természetesen csereengedélyeket is lehetőségünk van vásárolni, amennyiben szükségünk lenne rá:

  Csere_engedély.png
  Az event sajátosságai miatt (csak élő rendszerben lehet cserét lebonyolítani), nem tudtunk mindent maradéktalanul kipróbálni és bemutatni nektek, vannak amikkel meg kell várnunk a csere napok elindulását, ezért előre is elnézést kérünk. Ez azt jelenti, hogy partnerek híján a cserenap elindulása előtt nem tudtunk a teszten cserét bonyolítani!

  Copyright © 2013-2015 Magyar FARMERAMA csapat


  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  ljanika6, kutyaszálló, sufela és 19 más kedveli ezt.
 5. WildB

  WildB Fórum hercege

  Kérünk mindenkit, hogy a Csere-napok alatt fokozott figyelemmel és óvatossággal járjatok el az egymás közti cserék során!

  A Bigpoint GmbH nem tud felelősséget vállalni a személyes cserék során esetleg felmerülő problémákért, veszteségekért.

  A játékban működni fog most is a biztonságos csere, a már ismert "Léghajós" rendszerben.

  Minden más cserét vagy ajándékozást csak saját felelősségre indítsatok el.

  Amint azt tudjátok, a fórumban elérhető egy lista, a cserélhető és ajándékozható tárgyakról.
  Ez a lista mostanra már több száz tételt tartalmaz, sajnos a frissítése a hatalmas mennyiség miatt nehezen megoldható, valamint pontosan csak akkor derül ki, hogy mely tételek vannak benne és melyek nem, amikor a csere aktív, az esemény élő. Ezért kérünk mindenkit, hogy a mielőtt kérne vagy kínálna valamit a Fórumban, előtte ellenőrizze le a játékon belül, hogy a kérdéses dolgot engedi-e a rendszer cserélni vagy elajándékozni.

  Tehát értelem szerűen, ami a csere/ajándék ablakban nem jelenik meg, az nem cserélhető illetve ajándékozható.
   
 6. Csocsoovb

  Csocsoovb Fórum elő legendája

  Apró technikai jellegű változás ajándékozás és csere kapcsán

  Amennyiben valaki még nem érte el a megfelelő szintet, vagy nincs kiváltva neki a megfelelő szobor, akkor számára a kiszemelt tárgy nem lesz küldhető!

  (Korábban ilyen esetekben megoldható volt az ajándékozás, csak a megajándékozott fél nem tudta az ajándékot kitenni a farmjára, a menüben áthúzva volt megtalálható.)  Copyright © 2010 - 2015 Magyar FARMERAMA csapat

  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  ljanika6, sufela, osztrak12 és 21 más kedveli ezt.
 7. -East17-

  -East17- Fórum elő legendája

  Sziasztok!

  A központi csere ablak változásokon ment keresztül.
  (Ez a kis leírás előzetes tesztelések alapján készült,
  bízunk benne, hogy élesben is zavartalanul működnek
  majd ezek a funkciók.)


  Csereajánlataink kezelése során már 3 fülön kapunk tájékoztatást:
  [​IMG]

  1: Itt tehetünk fel ajánlatokat és törölhetjük őket.
  2: Ezen a fülön láthatjuk az általunk felkínált és megtörtént cseréket.
  3: Itt pedig azok a sikeres cserék találhatók, melyekre mi csaptunk le.
  Bekerült a Kereső funkció is:
  [​IMG]
  A máshol megszokott módon működik: beírjuk a keresett tárgy nevét
  és kilistázza azokat a cseréket melyben a kiválasztott szó szerepel.

  Figyelem!

  A kereső csak a beírt kulcsszót veszi figyelembe, így például ha begépeljük,
  hogy almafa, akkor az ezt kérő és kínáló ajánlatok is megjelennek!
   
  takizsuzsi40, Ayrin67, Andzsi1971 és 42 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.