Ariana Teaháza

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: MadameRose, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Jucusfalva

Jucusfalva Fórum hercege

Cuki nekem még pár papi hiányzik, de ma befejezem én is az eventet. :)
    Neked ehhez is gratulálok!

Clau Kisangyal örülök, hogy itt vagy megint, hiányoztál, tudod. :D
    Nyeremények nekem mindig kellenek. :p

Vera én Budapesten élek, az aván láthatsz és az én "kislányomat" is, akit imádok. :inlove:

Vidám napot! :D

patakvera, -elzemari-, ildimamuci és 2 más kedveli ezt.
  2. jenőke57

jenőke57 Utánpótlás-írogató

szia mindenkinek szép napot

látom milyen jól elvagytok itten.
    Kata örülök a sikereteknek, ügyesek vagytok, gratula

itten ma is gyönyörű idő van és meleg is.

további jó mulatást

gyógy-boszi-puszi

patakvera, -elzemari-, ildimamuci és 3 más kedveli ezt.
  3. babahalak

babahalak Fórum parancsnoka

Erásom- de jó,hogy Te is idetévedtél! Köszönöm a csokrot,nagyon szép!
    Az Állatparkunk már világhírű,mindig van újdonság, érdemes eljönni megnézni!
    Zsémbi- köszi a teát!
    ..........és mindenkinek a gratulációkat!
    ............hátam,lábam nem fájt;)
    pár kép:
    http://kepkezelo.com/images/ok5coatg2cear5ig6zf.jpg
    http://kepkezelo.com/images/ycsqa1d16j679cvz0zhy.jpg
    http://kepkezelo.com/images/sbid34rhasrc7ozb9iu.jpg
    http://kepkezelo.com/images/qp85hah3xxcss59myioq.jpg
    http://kepkezelo.com/images/10livspf0yxhg8bk79p.jpg

4. ildimamuci

ildimamuci Fórumprofi

Grtaulálok Katám, szépek és nagyooooon ügyesek vagytok!!!!!!!

5. Jucusfalva

Jucusfalva Fórum hercege

Cuki nagyon jók a képek, hogy Te milyen karcsú vagy! :p
    Abban a fehér ruciban nagyon csini vagy! :D

Örülök, hogy semmid nem fáj, végre ez is sikerült. :)

Mindenkinek szép estét! :D

patakvera és babahalak kedveli ezt.
  6. Clauriel

Clauriel Törzsjátékos

Nagyon szivesen drágám...megérdemled!!Bár jobb lenne igazit ugy igazából személyesen átadni!!Szuper képek,micsoda mosoly,micsoda nyaklánc!!!Vajna Ferikének meg látom udvaroltok nagyban....kővé dermedt szegény pára,,a két csajtól.:inlove:Azok a fodri ruhák...nekem abba kellene itt vásárolni mennem....nekem nagyon tetszik ám.Kata a fehér ruha igen jól áll...nagyon dögös vagy!!:inlove:
    Szia drágám...persze hogy írok,,,hiszen páran hiányoltatok,amit nagyon szépen köszönök!!:inlove:
    Jenöke drága...hogy van kedves egészséged ebben a fura idöjárásban??

Hát Csajok az eventet kivégeztem.Jáj nekem ezek az eventek ugy tetszenek,....nem kell ebbe a melegbe kapát ragadni.xDxD

7. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Boszika,
    az idő felénk is csodás volt, reméljük, hogy marad is!!
    Kata,
    a képeket köszönjük, gratulálunk az elért sikerekhez, hiába aki tud, az tud...
    Ildikóóó,
    nagyon szép a bannerod, igazi tavaszias...Vigyázz, az egyik kis katicabogár kimászott a képből, el ne szálljon!!
    Jucus,
    azon vagyok, hogy igy legyen!!
    Clauriel,
    tudod, azt gondolom, hogy vagyunk úgy egy páran, hogy jó volt ez a kis lazább event, majd ráérünk dolgozni akkor, ha muszáj lesz az eredményekért beleadni apait anyait....

További szép estét kivánok én is...

Utoljára szerkesztett: 23.4.15
    Glanthor, patakvera, Jucusfalva és 2 más kedveli ezt.
  8. boszibanya

boszibanya Haladó

Húha!!!! végignéztem a képeket

KATA EZENTÚL MINDIG ILYEN RUHÁBAN LEGYÉL!!!! nagyóóóóóóóóón jól áll neked

azok a papagáj tulipánok is nagyon szépek az első képeden.
    szuper

a kedves egészségem olajra lépett, tehát mostan nem kedves, ezért mint látod kevesebb a szöveg is.

további szép estét

Clauriel, Glanthor, patakvera és 3 más kedveli ezt.
  9. Jucusfalva

Jucusfalva Fórum hercege

Clau Kisangyal, jó itt látni Téged. :D
    Az eventet én is befejeztem mind a két farmon, nekem is tetszett. :p

Marika Téged is mindenhol szívesen olvaslak, főleg az élmény beszámolókat. Légyszi kirándulj sokat. :D

Szép álmokat! :sleepy:

Clauriel, Glanthor, patakvera és 2 más kedveli ezt.
  10. babahalak

Jó reggelt!
    Ma húzós lesz a napom, ezért majd jövök valamikor!
    Legyen szép napotok!

Clauriel, Jucusfalva, Glanthor és 2 más kedveli ezt.
  11. patakvera

patakvera Fórum félistene

Szép napot Nektek!

Jucus a kislányt jó hogy idézőjelbe foglaltad..;)...szép kis hölgy már a lánykád! Budapest is jó hely-valószínű ide a nyár folyamán el is jutunk. Kíváncsiak vagyunk a felújított állatkertre.:p

Apám...o_O...ezekről a képekről csak úgy sugárzik az energia.:)..na és azok a piros dögös rucik! Csinik voltatok! Csak így tovább!;)

Clauriel, babahalak és Jucusfalva kedveli ezt.
  12. -elzemari-

Szép reggelt kivánok!
    Jucus,
    szavadon foglak, mert szeretek is kirándulni, új tájakat, helyeket felfedezni,s ami még jó, boldogan irom le az ott szerzett élményeimet.Év végén kinyomtatom, és egy pár barátomnak emlékeztetőként elküldöm, és idáig még mindig örömmel vették...
    Kata,
    nem is tudom, hogy miért nem csodálkozom, hogy ma milyen lesz a napod.El sem tudnám képzelni, hogy otthon üldögélsz és éppen azon agyalsz, hogy vajon mit is kellene főzni....Igy van ez jól, nyüzsögjél is ezerrel....
    Vera,
    tényleg nagyon szép Budapest, sok sok látnivalóval, igaz most sok helyen nehéz a haladás az utak karbantartása miatt, de nagyon érdemes szétnézni.Az Állatkert, felújitáson vett részt, nagyobb lett és érdekesebb.Ahol korábban a Vidám Park volt, ott most a Holnemvolt Park kapott helyet, és állatsimogatás,struccok, flamingók, és sok más érdekességgel lehet találkozni.
    Koalák is vannak már az Állatkertben, amely 1866. augusztus 9-én a déli harangszóra megnyithatta kapuit és igy Magyarország első állatkertje lett.Biztosan fog tetszeni, ha meglátogatjátok...

13. patakvera

Már alig várom...:D....bár már nem vagyok gyerek,de imádom az állatkerteket!:inlove:

14. Jucusfalva

Jucusfalva Fórum hercege

Vera persze, hogy Dórika már felnőtt hölgy, :inlove: három diplomával és külföldön dolgozik.
    Majd meglátod, hogy ha harminc éves lesz a kislányod, Neked akkor is "kislányod" marad addig amíg élsz.

Marika szavamon foghatsz, nagyon tetszenek az úti beszámolóid, bármikor szívesen olvasom őket. :)
    Olyan mintha Veled sétálnék és néznék meg minden látványosságot.
    Tenyészteni nem fogok ma - lehet, hogy holnap sem. :p
    Ragyogó napsütés van, vidám napot! :D

Clauriel, Glanthor, babahalak és 2 más kedveli ezt.
  15. patakvera

Ebben biztosan igazad lesz...;)...Gratulálok-büszke lehetsz rá..:)...csak abban is nyugtass meg légyszi,hogy nagyon nagyon lassan lesz csak 30 éves. Már most parázok,hogy egyszer majd el kell engedjem!:( Tudom,hogy ez az élet rendje,de akkor is...o_O

16. babahalak

Helló,halló!
    Hazaértem, szerencsésen lement minden, utána kávé és nagyoooooooooon finom belga meggysör, csak nyeltem!!!!!!
    Képzeljétek el, megy a zumba paródia és egy lehajlásnál, bizony az én piros pöttyös kendőcském is elindult lefelé, na beborította a pofikámat, én meg ott röhögtem alatta,meg a nézők is, de hát humor,meg paródia, hát nem?????????
    Hálistennek a napocska sütött ezerrel!!!
    Marika- én is nagyon szeretem a beszámolóidat,ha netalán írsz olyan összefoglalót kérnék belőle, ha lehet:p, ja és holnap sem vagyok,mert ismét H.szoboszló- Táncfesztivál.
    Vera- köszi a piros rucink dicséretét, a Művészeti Vezetőnk varrta az összeset (8), a nyakba-és fülbevalókat meg én kreáltam( a szerénységem).
    Édesanyámnak még 60 évesen is kislánya voltam, jaj, hogy hiányzik!!!!!!!:cry:

Jucusfalva, Clauriel, Glanthor és 2 más kedveli ezt.
  17. -elzemari-

Kata,
    nagyon megérdemelted azt a finom belga meggysört, hiszen sokat dolgoztatok megint a sikerért...
    A beszámolóból, majd hozok egy két kivonatot, mert nem szeretnék kikapni, hogy két helyen irom úgyan azt.Most legutóbb Kalocsán és Hajóson voltam...Akkor elkezdem...

Az utunk a Dunával párhuzamosan haladt, és az első megálló mindjárt Solt volt, amit valamikor Árpád fejedelem foglalt el, majd mikor a szemét behunyta, akkor fia a fejedelmi méltóságot betöltő Solt foglalta el, szálláshelyéül....Itt az egyik kedve utastársunkat vettük fel, és indulhattunk is tovább.Ám hamarosan egy benzinkútnál azért egy kis technikai szünetet is beiktattunk, ahol a szegény vándor egy kis kávéval fel tud frissülni.
    El is felejtettem mondani, hogy ahogy az autóbusz haladt, az utat végig nagyon szépen gondozott porták szegélyezték, tele virágzó gyümölcsfákkal.Persze, aki ilyen helyen lakik annak ez nem valami nagy újság, de mi nagyon élveztük a szépségét.
    A városban járva, megnéztük Liszt Ferenc szobrát, aki a kalocsai érsek meghivására igen sokat tartózkodott Kalocsán.Egy kicsit odébb megláthattuk Szent István szobrát is,ami Kirchmayer Károly szobrász és Vadász György építész alkotása. Szent István halálának 950. évfordulójára készült.
    A városban járva eljutottunk a Paprika múzeumba..
    Nagyon rácsodálkoztam, amikor hallottam, hogy a burgonyafélék családjába tartozik... Kolombusz úti társa, Chanca doktor poggyászában több más egzotikus növényekkel együtt megérkeztek az első paprikamagok Spanyolországba, ahol rövid időn belül szerepet kaptak az étkezési kultúrában. Az emberek a már jól ismert és előszeretettel használt borshoz hasonlították az új növényt.
    Magyarországra a török közvetítésével jutott el a paprika. A török által elfoglalt, mocsaras dél-alföldi tájon a török katonák a malária elleni orvosság ellenszereként fogyasztották rendszeresen a porrá tört paprikát.
    Megtekintettünk a termesztés,a palánta nevelés, az ültetés az ápolás,a feldolgozás, a konyhában betöltött szerepét, a munkaeszközöket,a népviseletekben betöltött szerepét ,és a paprika szedés folyamatáról készitett filmet.Maaajd....

Irányba vettük a az Érseki Palotát, ahol megtalálható a Főszékesegyházi Könyvtár.
    Nem tudom ki hogy van vele, de én nagyon szeretem a könyvtáraknak azt a bizonyos ódon illatát, ami itt is körbelengte a légteret.Az állomány nem kevesebb, mint 160 000 kötet.Te jó ég, ugye, én is ezt mondtam...ennyi könyv, és persze nem csak vallási, hanem volt benne bizony világi irodalom is ...
    Nagyon szépen vannak rendezve a könyvek a polcokon, (a polcok tölgyfából készültek és a parketta is)legfelül a kisebb könyvek, és lefelé haladva, növekszenek a könyvek nagyságai is.A legalsó sorban lévő könyvek súlya, sokszor eléri az öt kilogram súly mennyiséget is.
    Igen értékes a kézirat gyűjteménye, amiből van 60 darab középkori kézirat.A legrégebbi könyv1040-ből származik.
    A Régi Magyar Nyomtatványok legértékesebb köteteit őrzi a könyvtár, Károlyi Gáspár Bibliájának az első példánya is megtalálható.
    Számomra igen értékes volt Munkácsy Mihály aláirását látni a látogatók könyvében.

Jucusfalva, ildimamuci, Clauriel és 3 más kedveli ezt.
  18. babahalak

..............ez nagyon tetszett, klassz volt!!!!!!!!!!!!
    -----------a fotók is!!!!!!!!
    ....................és bizony megérdemeltük a finom nedűt!!!!!!!

Jucusfalva, ildimamuci, Clauriel és 2 más kedveli ezt.
  19. patakvera

Hmm...ez nekem is nagyon tetszett!! Sajnos tapsoló smile nincs...:music: Véletlenül esetleg eljutsz a Keszthelyi Vadászati Múzeumba,akkor légyszíves azt is hasonló módon bemutatni...;) Párom nem akart tavaly elvinni....:(

20. -elzemari-

Jó reggelt kivánok!
    Remélem jó hideg is volt, az a finom belga meggysör...
    Vera,
    bizton megigérhetem, ha eljutok, tudósitalak felőle, bááár az idén nincsen betervezve...ám majd máshonnan hozok egy kis kivonatot....

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.