Visszajelzés Az Arany Királyság - 9. Az alkimista gyógynövényei event - csevegő

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Ableotory, témanyitás ideje: 17.4.24.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
?

Mennyire tetszett az event? Kérjük, értékeld!

Szavazás lezárva: 26.4.24.
  1. 1

155 szavazat
    35.9%
  2. 2

23 szavazat
    5.3%
  3. 3

17 szavazat
    3.9%
  4. 4

9 szavazat
    2.1%
  5. 5

22 szavazat
    5.1%
  6. 6

9 szavazat
    2.1%
  7. 7

12 szavazat
    2.8%
  8. 8

37 szavazat
    8.6%
  9. 9

34 szavazat
    7.9%
  10. 10

114 szavazat
    26.4%
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Ableotory

Ableotory Team Leader Team Farmerama HU

Kedves Játékosok!

Érkezik a következő event!

Az Arany Királyság

Az event kezdete várhatóan: 2024. április 18. (csütörtök) 14:00 óra
    Az event vége várhatóan: 2024. április 24. (szerda) 22:00 óra

Event jellege:
    növénytermesztős, felröppenős, malomban keverős, kirakós (puzzle) mini-játékos, piacozós és/vagy becserélős
    Különleges kellékek: Vízibogyó mag, Völgyi rózsa mag, Szúrós gomba mag, Ősi magerszény
    Különleges eventnövények:
    Vízibogyó, Völgyi rózsa, Szúrós gomba
    Eventnövény: Szélrózsa
    Az event felröppenők: Kincsestérkép
    Malomtermék: Kőtábla
    Event elkezdéséhez szükséges feltételek: 14. farmos szint, 1. Bahamarama szint
    Az event nehézségi fokozata: közepes / nehéz

Az event a Főfarmon, Szédült szántón, Bahamarama ültetvényen, Esőerdőn és a Zuhatagok szigetén zajlik.

Az event a hírek felületéről, az event óráról,
    valamint az Főfarmon, Szédült szántón megjelenő eventbejáratból érhető el.

(Sajnos a Bahamarama területeken nem jelenik meg az event bejárat, de természetesen ott is zajlik az event!)

Kérünk mindenkit, hogy amíg nem jelezzük, hogy az event elkezdődött és minden rendben megy,
    ne arassatok (a felröppenő miatt) és ne ültessétek el az eventnövényt!

Javasoljuk továbbá, hogy az event teljesítését ne hagyjátok az utolsó pillanatokra,
    nehogy valami nem várt technikai problémátok legyen (pl. áramszünet, internetelérés probléma)
    és emiatt elvesszen az addig elvégzett munkátok.

Az event ismertetője >> ITT << olvasható.
    Az event panaszládája >> ITT << érhető el.

Kérdés, probléma esetén a segítségkérő topikokban lehet segítséget,
    tanácsot kérni, a probléma pontos leírásával, farmnév és User ID szám megadásával:
    Általános témák
    Technikai kérdések
    Kérdések és válaszok

Eventekhez segédlet >> ITT << található.

A bónuszlexikon >> ITT << olvasható.

Növények érési idejéről összefoglaló táblázat >> ITT << olvasható.

Földterületek hozamtáblázata >> ITT << olvasható.

Panasz esetén, a panaszkönyv áll rendelkezésre:
    Panaszkönyv

A csevegőre is a fórum szabályzata vonatkozik.
    További tudnivalókat a fórum szabályairól itt olvashatóak:
    Házirend

PalMa, marcsi152, Kuzdern és 10 más kedveli ezt.
  2. Ableotory

Ableotory Team Leader Team Farmerama HU

Sziasztok!

Gyógynövényes event érkezik, a malomtermékhez az eventnövényt termeszteni és a felröppenőt gyűjteni a Bahamarama területein tudunk. A magokat a Főfarmon és a Szédült szántón tudjuk elvetni.

Sok sikert kívánunk mindenkinek!

GA-BI-O-Farm, PalMa, marcsi152 és 16 más kedveli ezt.
  3. kukori80

kukori80 Fórum elő legendája

Jóóó reggelt.
    Kétszer olvastam el a felhő tulajdonságát :cry: és nagyon el kell gondolkodnom, hogy csinálom-e. Ennyi macerát csak TP-s felhőért nem biztos, hogy bevállalok. Ha mégis megcsinálom, akkor csak azért, hogy 1 hétig ne unatkozzak. :D:D

bündihugi, ildiko44, Éva0315 és 38 más kedveli ezt.
  4. pecanegra1976

pecanegra1976 Fórum bárója

Sziasztok

Nekem ez a fajta event kimaradt. Jól gondolom, hogy 1620felröpi és 15000növény után tudok játszani 60x és így kapok Ősi magerszényt, ami tartalmaz valamennyi magot a 3 közül? Ezeket ültetjük el, amolyan felszaporítós módon? És így játszunk a jobb oldallal?

Éva0315, GA-BI-O-Farm, inanna11 és 7 más kedveli ezt.
  5. farmerSS

farmerSS Fórum ezredese

Szia

Nekem eddig még soha nem maradt ki ez az event, de mindent el kell 1x kezdeni.
    A Baha eleve kiütötte nálam a biztosítékot. Ott 0 percezni nem lehet, max. ólakkal, de azt csak akkor szoktam, ha előtte pörgetek jó sokat, és bevetek mindent. Ehhez az eventhez viszont eddig nem volt szükség ilyenre, mert a farmon lehetett mindent megoldani.
    Hát most nem!!!
    Mire összejön a sok gaz és felröppenő, illetve lejátszom a miniket, addigra a sok tp %-os nyerhető akármi el is száll a semmibe.
    Ez nagyon nem jó most így.
    A panaszosba nem akarok menni, hátha meggondolják még holnapig, hogy még sem a Bahán megy az event eleje, hanem a farmon minden.

ildiko44, Éva0315, GA-BI-O-Farm és 17 más kedveli ezt.
  6. SnéDóri

SnéDóri Fórumgróf

Ne haragudjatok rám. Én imádkoztam, hogy kihagyható legyen számomra ez az event. És imáim meghallgatásra találtak :)

7. genka53

genka53 Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Kedvelem ezt az event fajtát.
    Kicsit törpölős, oda kell figyelni, mikor meddig megyünk el a kirakós játékkal, hogy a leghatékonyabban ki tudjuk használni az event által adott termésbónuszokat. Vigyázat, mint ahogy az event leírás is tartalmazza az itt kapható termésbónuszok a Baha ültetvényen termeszthető Szélrózsára nem hatnak, kizárólag a három farmos event növényre hatnak, azaz a Vízibogyóra, Völgyi rózsára és a Szúrós gombára, és a minijátékból való megszerzésük után azonnal indulnak.
    A felhőhöz (bal oldal) 40 (-1, amit kapunk = 39 ) malomtermék legyártása szükséges a minijátékokhoz:
    9.750 db szélrózsa - kizárólag Baha ültetvényen terem!
    1.053 db kincses térkép - Baha ültetvény, E
    sőerdő, Zuhatag: növényekből, fákból, ólakból, varázsfákról, napi ajándékként.

A teljes bal oldalhoz 60 (-1) ) = 59 malomtermék:
    14.750 db szélrózsa rózsa
    1.593 db kincses térkép

-----------------------------------------------------------------------
    A három farmos növényhez az alábbiak kellenek, azaz Vízibogyó, Völgyi rózsa, Szúrós gomba (feladat jobb oldalán adhatók be, és kizárólag a fő-farmon és a szédült szántón
    termeszthetők):
    50 feladatig:
    1.418 db Vízibogyó (alap érésidő 4:00 óra)
    1.450 db Völgyi Rózsa (alap érésidő 6:00) és
    1.250 db Szúrós gomba (alap érésidő 8:00 óra)

A teljes jobb oldalhoz, azaz a 75 feladatsorhoz szükséges:
    2.825 db Vízibogyó
    2.894 db Völgyi rózsa és

2.400 2.500 db Szúrós gomba. (javítva!)
    -----------------------------------------------------------------------
    A bal oldalon követhető 40 lejátszott minijátékkal megvan a felhő, amire a jobb oldalon szerezhetjük meg a rá való dekorokat:
    - 25. sor Arany királyságba vezető kapu;
    - 40. sor Fejtörő kirakó és
    - 50. sor Barlangpánik.
    ------------------------------------------------------------------------
    Az alábbi bónuszokra kell odafigyelnünk a játék közben:

Azonnal induló betakarítási bónuszt kapunk a 3 event növényre, a farmos területeken: -
    - 10. mini-játék után: +1 eventnövény kizárólag a farmos területeken 8 órán keresztül,

- 20. mini-játék után: +1 eventnövény kizárólag a farmos területeken 8 órán keresztül,
    - 30. mini-játék után: +2 eventnövény kizárólag a farmos területeken 8 órán keresztül,
    - 38. mini-játék után: +3 eventnövény kizárólag a farmos területeken 8 órán keresztül.

ÉS! Még egy bónuszt kapunk:
    Azonnal induló betakarítási bónuszt kapunk a növényekre (összes növényre - beleértve az eventnövényt is), farmos területeken:
    - 55. mini-játék után: +1 hozam a termesztett növényekre (beleértve az eventnövényt is) kizárólag a farmos területeken 8 órán keresztül.
    Sikeres játékot kívánok mindenkinek! :D:inlove:
    Kiegészítve a felhő és rá való dekorokkal. :)

Utoljára szerkesztett: 17.4.24
  8. Anulu73

Anulu73 Fórum biztosa

Szerintem felejtsék el az eventnövényt, malomterméket! Akkor megcsinálom én is az eventet.

9. kisjanos78

kisjanos78 Fórummogul

sziasztok nálamis ki marad az evet ha igy lesz a felhöcske igy marad ikáb más lesz pihenek unatkozom lazitok !

Calibaby, magdi06, Sali~*.* és 6 más kedveli ezt.
  10. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Hoztam volna én is a számokat, de Genka megelőzött.

Nekem a felhővel nincsen semmi bajom, örülök neki, ha nem ad olyanokat amikre nincsen szükségem ( +1 valami amit esetleg csak véletlenül tudok kihasználni..)
    Hát érdekes és izgalmas lesz az, hogy a bahát is bekapcsolták ebbe az eventbe. Azt hiszem ma aratás után kiteszem a varázsfáimat, 26 darab már meghoz egy viszonylag jó mennyiséget, talán segíteni fog, hadrendbe állítom a pannikat is.

Ezt az eventet nem lehet gondolkodás nélkül teljesíteni, jól meg kell gondolni azt, hogy milyen földet használunk és mikor váltunk kisebbre, ha a 2*2-es mellett döntöttünk (én abba vetem el a magokat.)

Ha jól emlékszem az előző hasonló eventekre ott kb a közepe táján váltottam, és elég volt 1 területen ültetnem tovább.
    Erre az eventre vártam amióta ismertük az előzetesből, hogy jön egy ilyen jellegű. Merilin súgásából tudjuk, hogy a bahán fogunk indulni, tehát ez sem ért meglepetésként.

Attól felkaptam a fejemet én is, hogy a megnyert bónuszok a bahán nem hatnak. Vajon miért? Nem igazán értem az okát, de elfogadom, és remélem a normál bónuszok hatni fognak.

A taktikámat még végig gondolom, később leírom majd, de az már biztos, hogy az ültetvényre előzetesen sisakbabot fogok ültetni, azzal várom az eventet.

Nyereményekről pár szó: A dekorok TP-je messze jobb, mint a pocoklégyfogóé. A felhő nekem tetszik.
    Összesen egyebek mellett 3 piccolo (kettőt a bal oldalon és egyet a jobb oldalon), 2240 szezon jutalompontot, 3 szezonzsetont lehet szerezni...

No aki velem tart és eventezni fog neki hajrá. Sok sikert mindannyiunknak, jó és élvezetes játékot kívánok! :)

ladislaw11, Mogyi, Fuhur és 28 más kedveli ezt.
  11. Dolphin

Dolphin S-Moderator Team Farmerama HU

Sziasztok!

A Szélrózsa eventnövényt a Baha Ültetvényen tudjuk termelni, ehhez kapunk kezdőmagot, ez kell a malomtermékbe.
    A 3 Különleges eventnövényt - ezek a Vízibogyó, Völgyi rózsa, Szúrós gomba (amihez az ültethető magokat az Ősi erszényekből kapjuk) a Főfarmon és a Szédült szántón tudjuk szaporítani, ezeket tudjuk beadni a jobb oldali feladatsorba, illetve ezzel tudunk kereskedni a Piacon, ha marad feleslegünk.
    Aki még nem frissítette be az event ismertetőt a megnyitás óta, az tegye meg :)
    Az ismertetőben észlelt elírást, hibát a Jelentés gombbal kell jelezni a Moderátorok felé, nem az event csevegőben - köszönet azoknak, akik így tettek.

Sikeres tervezést, jó játékot Mindenkinek, aki belefog.

Marika312, Sali~*.*, GA-BI-O-Farm és 20 más kedveli ezt.
  12. farmerSS

farmerSS Fórum ezredese

Szia

Olvastam én is a pletyisben, hogy a Baha szerepet fog kapni, de ez nem volt újdonság, mivel eddig is játszott a Baha, de nem úgy, hogy több ezer eventgazt is termeljünk le 1 területen, meg rengeteg felröpit.
    Eddig a Bahán csak felröpit kellett gyűjteni, és minden más a farmon történt. Nem értem, miért kellett ezt megbolygatni, megváltoztatni. Eddig se a könnyű eventek közé tartozott, de így meg egyenesen ....

magdi06, Sali~*.*, GA-BI-O-Farm és 15 más kedveli ezt.
  13. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

A puding próbája az evés, majd meglátjuk mi sül ki ebből az egészből, én mindenesetre belevágok, csinálom legfeljebb nem jutok el a végéig, csak a kötelező részt csinálom meg. A felhőig szükségem lesz:
    A bal oldal 40 (-1 a rendszer által kapott) = 39 kőtábla szükséges a minijátékhoz:
    9750x szélrózsára
    1053x kincstérképre
    Ez nem egetverő mennyiség az event ideje alatt (ennél jóval többet is adtunk be már eventbe). A jobb oldalhoz pedig beadom azt amennyit addig ki tudtam venni az eventből, de, ha eljutnék (esetleg a piac segítségével) a kész jobb oldalhoz is annak örülnék igazán.

14. Szergej1972

Szergej1972 Járnitanuló

A felhőnek örültem volna, de ez az egyik legrosszabb event számomra, így inkább kihagyom.

Bokicska-völgy, Evita-55, moric67 és 4 más kedveli ezt.
  15. genka53

genka53 Fórum elő legendája

Szia, sziasztok!
    A farmos területeken ültethető ősi erszényes magokat én is 2*2-be szoktam ültetni, mert így kapunk belőle legtöbbet.
    Éreztem én, hogy a halogatnom kell az ólakkal való nullázást, a monoton kattogtatás utálásán kívül, most viszont lenullázom a bahás röpiket az ólakkal.
    Délelőtt a farmon nullázok, event kezdés után meg átmegyek a Bahára, és ott tüsténkedek a kincses térképekért. ;)
    Utána teljes felszereléssel indulhat a szántás - vetés - aratás. :)

16. tyutyika2005

tyutyika2005 Utánpótlás-írogató

Szia! Én is belekezdek még ezen a kicsin is, bár még a zuhatag nincs teljesen kiváltva. A felhőig talán ha a sisakbab is úgy akarja eljutok. P.Zoli gondolom majd levezeti ahogy szokta köszönet érte. én egyelőre úgy látom, hogy a 39 minijátékhoz a gaz napi 4 aratással letermelhető. A másik 2 területen sisakbab kérdés mennyire adja. Meg mennyi maja maszkot tudok összekunyerálni. Nekem tetszik, ezért nem kérdés, hogy csinálom. A nagyon megpróbálom a 60 játékot is, de ehhez azért kell némi pluszt bevetni. Az biztos, hogy holnap nem merészkedem fel a kerékre, mert mikor pöri vásár van még annyit sem ad mint máskor. További szép napot és jó játékot kívánok.

juliannakoczkas, PalMa, alex0824 és 8 más kedveli ezt.
  17. bactriaanus

bactriaanus Törekvő

Sziasztok !
    Csak egy hevenyészett kalkuláció, nagyon röviden :
    Genka nagyon szép kimutatása alapján : 8119 termés kell összevontan összesen.
    A minijátékokból kapunk 608 darab vetőmagot, ha jól számoltam.
    A teljes jobb oldalhoz ezt kellene felszaporítani 8119 darabra, ami magonként megkívánna 14-15 darabot (a szórással is számolva)
    Innentől mindenkinek egyedi a lehetőségeinek megfelelően.
    Hát egy kicsit kényelmetlen ez az event.
    A Bahamákon nagyon jó lenni, de nem eventezni !!!
    Utólagos észrevétel :
    Egy kis pozitívom : A sikeres minijáték esetén 60 x 4 magerszény javítja az arányokat !

tyutyika2005, Sali~*.*, _kimi28_ és 15 más kedveli ezt.
  18. barracuda117000

barracuda117000 Haladó

Nekem is ezekkel van bajom. Este átrendeztem mindent, most bontsam le? Tápjaim szinte 0-án vannak, soha nem tudok keverni állatoknak. Csak az eventes terület jöhet szóba (táp keverés nélkül) vagy a rémes terület :D 1-es értékelés tőlem.
    Most néztem, 51 % az 1-es szavazat :D Tényleg elgondolkodhatnának ezen! Jó lenne a szavazat helyett (vagy mellett), ha meg is lehetne indokolni.

Sali~*.*, juliannakoczkas, PalMa és 3 más kedveli ezt.
  19. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Szia!

Jó lesz ez a felhő;) Sőt a dekorok sem rosszak... - nem néztem.. de remélem duplázhatóak;)
    Event nélkül unatkoznál?????:music::pxDxDxD Látom jó kedved van! :inlove:
    2*2 es területen meg lesz ez a növény mennyiség... s még a piacra is marad majd;)
    A szigeten a felreppenő miatt állati nullázást választok... Bár jobban örültem volna a tenyésztésből reppenő felreppenőnek;)
    No de most ebből kell kihozni a legjobbat!

20. tanítvány

tanítvány Utánpótlás-írogató

Egyetértek veled, azzal a különbséggel, hogy én nem unatkozom, mert olvasni fogok. Imádom a játékot, de néha jól esik kihagyni egy-egy hetet. Olvasni is nagyon szeretek. Három könyvbe is belekezdtem, most befejezem. Jó munkát azoknak, akik a monitort nézik és nem a könyveket olvassák, vagy valós kertészkedést végeznek.

moric67, csillaglili55, inanna11 és 12 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.