Az opera szelleme-csevegő

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Laboviti, témanyitás ideje: 15.10.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Evita-55

Evita-55 Fórumfelvigyázó

Hurrá!
    Gazdaköriből meglett az első :music:

Marika312 kedveli ezt.
  2. pacimaci70

pacimaci70 Fórumelemző

Nekem szegfűből,kb. 50 mammutból egy se jött. De ráérünk,nem hajt a tatár,íróecset is nehezen kezdett röpködni,de már van 13 pálcilakehegyezőm:)

3. kukac42

kukac42 Mindentudó orákulum

Nekem tegnap kész lett az eventke és 540 tápot használtam el összesen. Szamár pedig olyan 700 db körül mehetett el, azt pontosan nem tudom, mert nagyon sokszor kaptam vissza az alap állatból. Ugrani is jól ugráltak még egy szépfülű is lett a végére:)
    Majd a boomkor folytatom a tenyésztést:)

csio70, gyongyvergazda, scania és 3 más kedveli ezt.
  4. Ninett79

Ninett79 Fórum elő legendája

Ez nem semmi, gratula :). Otthon nem is olvastam,hogy végeztél már ;) Nekem még pár állat hibádzik, de majd boom-kor bedobálom őket is. :) Ügyike voltál, és gyors. :)

csio70, kukac42 és Marika312 kedveli ezt.
  5. balalajka

balalajka Törekvő

Sziasztok!

Tegnap délután 2 óra óta leszedtem jó néhány állatot: óriásiakat, rózsaszínűeket, pirosakat, narancsosakat, terményes ólakat, ezek is különböző színben, mamutokat, XXL-es fákat. Az eredmény 1, azaz egy darab fémhulladék (ami lehet, hogy egy ajándékból jött). Igaz is kaptam egy csomó barkácscuccot ajándékba.
    Na de nem izgatom magam, amíg a barkácscucc akció megy, addig biztosan nem fog ugrálni ez a fém, de remélem utána szépen beindul.
    Szamártenyésztésnek még nem álltam neki, megvárom a boom-ot.

csio70 és temetek kedveli ezt.
  6. temetek

temetek Járnitanuló

Annyira öko a farmom,hogy nincs rajta semmi hulladék,pláne fém.

Littlemonkey, Linden, Pumukli17 és 11 más kedveli ezt.
  7. Bátyus

Bátyus Fórumfelvigyázó

nálam is igy van semmi fém nem szálldos,az ecset anno jobban jött,tegnap is csak 3 db-ot kaptam felrőpiként.

csio70 kedveli ezt.
  8. Evita-55

Evita-55 Fórumfelvigyázó

Én most megnyugodtam:sleepy:, hogy a gazdakörből lett, ha már nem röpködnek. ;) Holnapra lesz fazék, lesz mibe főznömxD

csio70, gyongyvergazda és Marika312 kedveli ezt.
  9. kutyaszálló

kutyaszálló Fórum admirálisa

gratulálok a befejezéshez,meg a szépfülüt ki ne hagyjam:D:D

limara1965, kukac42 és Marika312 kedveli ezt.
  10. Ananke

Ananke Fórumelemző

Szia :)
    Köszönöm a biztatásod, nélküled már feladtam volna :oops: Most a gazdaköriből sikerült végre megcsinálnom !:music::)

csio70 kedveli ezt.
  11. .imre71.

.imre71. Fórum mestere

Sziasztok
    Kesz az elso kovacsmuhelyem.
    Az eventel is kesz vagyok

Marika312, csio70, Evita-55 és még 1 ember kedveli ezt.
  12. HermioneWatson

HermioneWatson Fórumgróf

Szia

Nahát nálam a piac nagyon (csacsi)kong. Teljesen beállt. Semmi mozgás. A kongon kívül majdnem semmit sem lehet elkapni. Ha meg is jelenik valami olyan gyorsan lába kél, hogy a kevésbé jó reflexű gazdák csak táthatják a szájukat. Alig sikerült valamit vásárolni. Vadszamárnál és teherhordónál magasabb szintű, csak a kong volt. Szupitápom és szamaram is nagyon kevés van, így csak boom-kor fogok valamicskét tenyészteni. Próbából. A többit majd megpróbálom a piacról beszerezni.

A fürkészstrucc gazdaköri adott tegnap 7 hulladékot, így már mindjárt kész az első fazék.
    Szamarat semmiféle színben nem láttam a keréken, igaz 3-dik szintű tenyészállattól felfelé semmi másat sem. Azt hiszem az én kerekem a sikertelen gyártásból való.

Sok sikert mindenkinek és jó ugrálást!

Marika312 kedveli ezt.
  13. gyongyvergazda

gyongyvergazda Fórum hercege

Tudtátok, hogy az igazi Poitou szamár ilyen ;), és igazi törzskönyvezett raszta ;)xD (ez a másik neve) .

"A poitou szamár egy igazi egyéniség, egyike a legritkább és az emberek által legkevésbé ismert szamárfajtáknak. Barátságos és tanulékony állat, külleme pedig a mi pulin, komondoron edzett szemünknek is különleges látvány.
    A poitou szamár a legnagyobb termetű az összes szamárféle között, emellett Franciaországban ez a legrégebben törzskönyvezett szamárfajta. Rokonaival nem nagyon lehet összekeverni, meglehetősen egyedi megjelenése miatt.

http://images.imgsrv.farm.hu/articles_images/001337/originals/2785324399.jpg
    Poitou szamár 1906-os felvételen - Forrás Wikipédia
    Szőre hosszabb és finomabb a többi szamárénál, filcesedésre hajlamos, ha nem nyírják, a puliéhoz hasonló zsinóros, szalagos szőrköntössé nő. Ezt a franciák “cadanette” néven emlegetik, manapság sok esetben higiéniai okok miatt le szokták nyírni, de nem mindig, ma is látni még hosszú szőrű példányokat. Szembetűnő továbbá a nagyobb csontozat és a hosszabb végtagok is.
    A jellegzetes külsővel megáldott jószágot a Baudet du Poitou névvel illették eredeti élőhelyén, a Franciaország nyugati részén található Poitou-Charentes régióban. Innen tehát a poitou név, a baudet pedig szamárcsődört jelent. Ez utal eredeti rendeltetésére, ugyanis elsősorban azért tenyésztették ki, hogy a poitevin lóval keresztezve az átlagosnál erősebb, kitartóbb öszvéreket nyerjenek. Minden esetben “szamáröszvérek” születése volt a cél, vagyis a hím szerepét mindig a szamárra bízták.

A hagyomány úgy tartja, hogy a poitoui öszvértenyésztés gondolata még a rómaiaktól származik, az is valószínű, hogy éppen ők hozták a poitou szamarat a mai Franciaország területére. A legrégebbi konkrét utalás a fajtára 1717-ből származik, 1884-es feljegyzések szerint pedig már több mint 100 tenyésztő foglalkozott a tartásával.

A 70-es években nem sokon múlt a teljes kihalás, 1977-ben például világszerte 44 példányt tartottak nyilván. Később, a gondos tenyésztési programoknak köszönhetően fejlődésnek indult az állomány, ma már többszáz egyed létezik."

Mindenkinek sikeres tenyésztést és minél több raszta csacsibébit ;):)xD!

Utoljára szerkesztett: 17.10.14
    maszilva, nemethpgabi, Chate-farm és 9 más kedveli ezt.
  14. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Szia!
    Nekem sikerült reggel egy Poitout pörgetnem. Örültem neki. A piac viszont sajnos nálam is áll, nincs mozgás csacsifronton, remélem, ha elindul a boom, megmozdul a piac is.

Marika312 kedveli ezt.
  15. gyongyvergazda

Csak a piacról sikerült elvégeznem az event 1-es feladatát, full, 2-es ezüst, 3-as ezüst, 4-es full.
    Igaz, hogy kb. 2 órát csapd le csacsiztam a piacon ;)xD!

Még maradt 52 vadszamaram, 2 teherhordó és egy Poitou. Egy óra múlva majd tenyésztek még hozzá. Kellenek a zenészek ;)xD!

Pharmer500#2, Gio, Patrik022004 és 3 más kedveli ezt.
  16. HermioneWatson

HermioneWatson Fórumgróf

Hát én is csapd le csacsizom már elég rég, de eddig csak az egeret és vagy 20 vadszamarat sikerült lecsapnom. Azon felül semmi.
    Majd, ha beindul a boom remélhetőleg több szerencsém lesz.

-gyöngy-581 kedveli ezt.
  17. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Szia!:)
    Gratulálok, vagy jobb a piacod, vagy ügyesebb, gyorsabb kezű vagy, mint én. Sok sikert a zenészekhez.

18. gyongyvergazda

Azzal volt szerencsém, hogy jópáran egyszerre több tételt tettek ki ( 10 tétel 1-1 darab szamárral): így ezekből sikerült nekem is 2-3-at megvennem. Volt egy tétel 0,32 csp-s áron :eek:o_O :3 darab vadszamár. Nem tudom ez mi volt, nem hiszem, hogy valaki így elírta volna o_O:eek:?! Persze nem sikerült megvennem, csak a 8-10 ezreseket. De úgy is jó :)!

kukac42 kedveli ezt.
  19. mamka49

mamka49 Fórumlakó

Mire ez a nagy sietség?? Akkor sem kapsz több jutalmat,ha egy nap alatt befejezed!!!

Pumukli17 és blablaúr kedveli ezt.
  20. blablaúr

blablaúr Utánpótlás-írogató

Na igen! Van aki csak a boom-mal tudja talán megcsinálni,jó annak akinek ennyi felesleges szupija van. Én nem pocsékolnám el!

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.