GYIK Bónusz rendszer működése (Buff)

Kategória: 'Játékismertetők', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 9.11.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. Csocsoovb

  Csocsoovb Fórum elő legendája

  Sziasztok!

  Egy elég nagyszabású változtatásról van szó, amelyet érdemes részletesen átnézni.

  Előjáróban szeretném leszögezni: amit itt olvashattok, az tesztelés alapján került lejegyzésre.

  Ebből adódóan

  • Nem minden kérdésetekre fogunk tudni válaszolni azonnal, időnként szükségünk lehet nekünk is további tesztelésre, információ szerzésre hivatalos forrásból ahhoz, hogy a tökéletes választ tudjunk adni számotokra.
  • A teszt és a játékban bekerülő változat között adódhat eltérés - ezt természetesen igyekszünk minél hamarabb jelezni számotokra.
  Kérjük, legyetek türelemmel az első időszakban.


  Hogy is fog kinézni az új rendszer?

  Különböző méretű és darabszámú rekeszek fognak a rendelkezésünkre állni.
  A következőképpen néz ez ki a gyakorlatban:

  [​IMG]

  A rekeszeknek 3 típusa lesz:
  • ezüst (4 db)
  • arany (2 db)
  • gyémánt (1 db)

  A különböző típusú rekeszekből kezdéskor rendelkezésünkre álló darabszámokat zárójelben láthatjátok.

  Ígéretünk van arra, hogy a rekeszek számát a jövőben tudjuk majd gyarapítani, ennek mikéntje azonban most még nem ismert.


  Copyright © 2012 - Magyar FARMERAMA csapat

  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  osztrak12, holdbarát és gaboores kedveli ezt.
 2. Csocsoovb

  Csocsoovb Fórum elő legendája

  Bónuszok használata  [​IMG]

  A bónuszokat a megfelelő helyre a rendszer magától elhelyezi, nekünk ezzel kapcsolatosan nincs feladatunk. (Nem kell semmit kijelölni.)

  Az egeret ha a bónusz fölé visszük, egy szövegbuborék tájékoztat bennünket a bónusz tulajdonságairól, és a hátra lévő időről.

  Ha több aktív bónusz áll a rendelkezésünkre, mint amit egyszerre látunk, akkor a nyilak segítségével tudunk lapozni előre - hátra.

  A bónuszok kategorizálása
  A bónuszokat két nagy csoportra oszthatjuk:
  1. Elfogyasztható bónuszok (EB): egy elfogyasztható termék által szerezhetünk ilyet, például töklekvár. (Az alsó sorba kerülnek.)

  2. Nem elfogyasztható bónuszok (NEB): ide tartozik minden más bónusz, például kerekkeréken nyert bónuszok, hűségbónusz csomagokhoz tartozó ajándék bónuszok, házi kedvencek által (tojások, és azokból származó tárgyak) nyújtott bónuszok. (A felső sorba kerülnek - korlátlan hely van számukra.)

  A két típus között több különbség is van:

  • Elfogyasztható bónuszok - minőségi kategóriák vannak, ezüst, arany, gyémánt
  • Elfogyasztható bónuszok - egy a minőségnek megfelelő üres rekeszre van szükség az aktiváláshoz
  • Elfogyasztható bónuszok - halmozása azon az elemen múlik, amit felhasználtunk (így ha két töklekvárt elfogyasztunk, az idő hosszabbodik meg, a bónusz értéke változatlan marad)
  • Nem elfogyasztható bónuszok - nincs szükség rekeszekre
  • Nem elfogyasztható bónuszok - nem halmozódnak, minden ilyen bónusz független bónuszként adódik a többihez
  A különböző bónuszért elfogyasztható termékek tulajdonságait több paraméter együttesen jellemzi:
  • játékelem, amire kifejti a hatását (pl. szántóföldi növények)
  • bónusz típusa, mértéke (pl. plusz 1 termény)
  • bónusz időtartama (pl. 4 óra)
  • milyen minőségű rekeszt igényel az elhelyezése: ezüst, arany, gyémánt
  A bónuszok működése
  Az egyik legjelentősebb kérdés az új bónusz rendszerben, hogy hogyan halmozódnak a bónuszok. Ennek a következő szabályai vannak:

  Halmozódási szabály

  • Ha egy bónuszt egy termék elfogyasztásával aktiváltunk, akkor a termék (bónuszt kiváltó tényező) határozza meg hogyan kezeljük a bónuszt.
  • Ha már egy a azonos termék által aktiválva van a bónusz, akkor az új termék bónusz időtartama hozzáadódik a meglévő bónusz időhöz. (Pl. ha egy töklekvárhoz eszünk még egy töklekvárt, a bónusz mértéke marad változatlan, csak az idő tolódik ki 4 órával.)
  • A nem elfogyasztható bónuszok nem halmozódnak.
  Összeadódási szabály
  • Ha az új bónusz elfogyasztható bónusz: ha még nem érvényesül azonos termék által kiváltott bónusz, akkor az új bónusz hozzáadódik a már meglévő bónuszokhoz, kivéve, ha a "halmozódási szabály" másképp rendelkezik. (Tehát ha két különböző termék ugyan arra fejti ki a hatását, akkor a hatásuk összeadódik.)
  • Ha az új bónusz nem elfogyasztható bónusz: egy új bónuszt kiváltó tényező adódik hozzá a nem elfogyasztható bónuszok típusaihoz.
  • A bónuszok összhatása az azonos típusba tartozó összes bónuszból adódik.
  Ez azt jelenti, hogy amíg a elfogyasztható bónusz termékek különbözőek, addig annyi bónuszt használhatunk az adott bónusz típusból, amennyit csak akarunk (kivéve a rekeszek korlátozásait). Az adott típus összes bónusz mennyisége összeadódik és csak ezután alkalmazzuk az alapértékre. Így ha 3x20% Tp bónuszunk van, akkor 60% lesz a bónusz mennyisége.


  Elfogyasztható bónuszok halmozódásának működése
  Elfogyasztható bónuszoknál csak korlátozott számú rekeszt használhatunk fel. A bónuszoknak minőségi kategóriái vannak: gyémánt, arany, ezüst.

  Az egyetlen extra szabály ilyen esetekben a következő:
  Elfogyasztható bónusz-halmozódási szabály

  Ha egy új elfogyasztható bónusz adódik a többihez:

  • Ha létezik a termék minőségének megfelelő szabad rekesz: bekerül a bónusz a szabad rekeszbe.
  • Ha az adott bónusz minőség (pl. arany) minden rekesze foglalt: felugró ablak ad értesítést, és nem megy végbe a hozzáadás. (A termék nem kerül elfogyasztásra.)
  Bónuszok kölcsönhatása
  A bónuszok aktiválása mellett lehetőségünk van a már meglévő bónusz törlésére is. Erre a következő szabály érvényes:

  Bónusz törlési szabály
  Ha törölni akarunk egy bónuszt, két eset lehetséges:

  • ha a bónusz ideje rövidebb, mint egy termék által nyújtott bónusz idő, akkor a bónusz törlődik
  • ha az időtartam hosszabb, mint egy termék által nyújtott bónusz idő, akkor a játékos az alábbi képlet alapján kap vissza terméket:
  A bónuszokat a következőképpen tudjuk törölni: a bónuszt jelző ikon fölött lévő x jelre kattintunk. Ekkor jön egy felugró ablak, amely megkérdezi, biztosan ezt szeretnénk? Ha igen, a bónusz törlésre kerül.

  Visszakapott termékek száma = (fennmaradó bónusz idő / bónusz idő) egész számra lefelé kerekítve!

  Erre egy példa: ha van 50 óra hátra a töklekvár idejéből: 51/4= 12,75
  Ennek az egész része lefelé kerekítve 12. Tehát 12 töklekvárt kapnánk vissza adott esetben.

  Figyeljetek nagyon törléskor, az elveszett időt (perceket, órákat) senki számára nem tudjuk utólag pótolni!


  Copyright © 2012 - Magyar FARMERAMA csapat

  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.

   
 3. Csocsoovb

  Csocsoovb Fórum elő legendája

  Nézzünk meg néhány konkrét terméket, hogyan működnek együtt a gyakorlatban.

  Répás almás csatni - Töklekvár. Mindkét termék gyémánt rekeszt igényel - jelenleg nincs lehetőségünk együttes alkalmazásukra.

  Cukkinis almatorta - Répás kenyér. Egyik arany rekeszt igényel, a másik ezüst rekeszt, így tudjuk együtt alkalmazni őket. A bónusz mértéke: összeadódnak, 20% és 60%, összesen tehát 80% bónuszt kapunk szántóföldi növények aratásakor. Ehhez természetesen arra van szükség, hogy mindkét bónusz egy időben legyen aktív.

  Vénusz légycsapójának lakomája - Perec. Egyik arany rekeszt igényel, a másik ezüst rekeszt, így tudjuk együtt alkalmazni őket. A bónusz mértéke: összeadódnak, 50% és 10%, összesen tehát 60% -kal nagyobb az esélyünk aratáskor só felröppenésére. Ehhez természetesen arra van szükség, hogy mindkét bónusz egy időben legyen aktív.

  Gülüszem zselé - Körözött. Egyik arany rekeszt igényel, a másik ezüst rekeszt, így tudjuk együtt alkalmazni őket. A bónusz mértéke: összeadódnak, 50% és 10%, összesen tehát 60% -kal nagyobb az esélyünk aratáskor zselécukor felröppenésére. Ehhez természetesen arra van szükség, hogy mindkét bónusz egy időben legyen aktív.

  Csokoládészirup - Málnás fánk. Mindkét termék ezüst rekeszt igényel, ha van elegendő helyünk, akkor tudjuk együtt alkalmazni őket. A bónusz mértéke: összeadódnak, 20% és 40%, összesen tehát 60% -kal több Tp-t kapunk paprika aratásakor. Ehhez természetesen arra van szükség, hogy mindkét bónusz egy időben legyen aktív.  Copyright © 2012 - Magyar FARMERAMA csapat

  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.

   
 4. Csocsoovb

  Csocsoovb Fórum elő legendája

  És akkor jöjjön a konkrét felsorolás, melyik termék milyen kategóriába került besorolásra. Ez azért nagyon fontos, mert ez dönti el, adott termék számára rendelkezünk -e még üres rekesszel, el tudjuk -e fogyasztani aktuálisan.

  Figyelem! Ez csak a tervezett besorolás, a végleges változat ettől eltérhet!

  Termékek besorolása

  Gyémánt rekeszbe kerül elhelyezésre a bónusz:

  • Töklekvár
  • Répás-almás csatni
  • Ananászos süti
  Arany rekeszbe kerül elhelyezésre a bónusz:
  • Tojáspuncs
  • Guavalekvár
  • Levendulalekvár
  • Rózsaszín zselé
  • Olívás-fokhagymás mártás
  • Édes rózsalekvár
  • A törzsfőnök lekvárja
  • Gülüszemzselé
  • Egreslekvár
  • Mézeskalács
  • Zabkenyér
  • Cukkinis almatorta
  • Sajtgolyó
  • Karácsonyi süti
  • Vénusz légycsapójának lakomája
  • Húsvéti lekvár
  • Zsályás puszedli
  • Pünkösdi csokor
  • Tavaszi koszorú
  • Fehér ártatlanság
  • Valentin napi cserép
  • Démoni bokréta
  Ezüst rekeszbe kerül elhelyezésre a bónusz:
  • Téli lekvár
  • Almalekvár
  • Csokoládészirup
  • Málnás fánk
  • Körözött
  • Vaníliás kifli
  • Répás kenyér
  • Perec
  • Tökpástétom
  • Spenótpástétom
  • Túrótorta
  • Díszes urnacsokor
  Az egyszeri alkalommal Tp-t nyújtó termékek nem kerültek felsorolásra, hiszen ezen termékek elfogyasztásuk esetén nem jelennek meg a menüben.


  Copyright © 2012 - Magyar FARMERAMA csapat

  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.

   
  Fenyvesi1010, gaboores, Gio és még 1 ember kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.