BAHAMARAMA változásai csevegő archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: _tHUNder_, témanyitás ideje: 11.11.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. k.a.t.i

k.a.t.i Fórum hercege

Lehet én maradtam le valamiről, de nekem úgy rémlik, hogy az 1. feladattal kell kezdeni minden feladatsort :) Szerintem az első aratásoddal hiába lenne meg a 3. feladat, ha az első nincs kész:) Vagy rosszul gondolom????

missuzy_53, nyuszika215, magdi06 és 5 más kedveli ezt.
  2. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Így már értem, gratula.:)

-Fülemüle-70, mebajah, Gio és 3 más kedveli ezt.
  3. Swordfish

Swordfish Fórum ezredese

Szia! Kevés az S-tápom ezért is van kint a kókuszkopasztó, 1x adok nekik csak S-tápot . Majd jelentkezem, hogy hol tartok!

4. Ditti58

Ditti58 Fórum hercege

néhány év és meglesz ez a sziget...

kovacstne, vasaló57, bendi1121 és 7 más kedveli ezt.
  5. Swordfish

Swordfish Fórum ezredese

Szia! Jól gondolod, a csillagosnál volt mindegy, hogy hol kezdtünk. Bár én ott is, az 1-el kezdtem.

taga1, -W-595-, mebajah és 3 más kedveli ezt.
  6. kukori80

kukori80 Fórum elő legendája

Tényleg nem egyszerű.
    - ha AB-ból van hiányod akkor azt javaslom hogy rakjál mindenhova kitehetőket a bahára, azzal gyorsabban tudsz szintet lépni
    - ha pengőből, akkor a mostani nublonra kell nagyon koncentrálni
    - az időkorlátosra meg CSP-t kell áldozni, abból vegyél annyi fát-ólat amennyi kell

7. genka53

genka53 Fórum elő legendája

Sziasztok! :)
    Szintek ide vagy oda, az eventezés TP vesztés vagy sem, én a magam ütemében művelem továbbra is a farmomat az eventezés mellett, ill. azzal együtt.
    Elolvastam a ma megjelent event kiírásokat, leltároztam miből mennyi van, egy-két fát még vettem, és úgy döntöttem, hogy jó ez így, ahogy most vannak a területeim, az új feladatok szempontjából is, egyedül a Zuhatagok szigete I. résznél variáltam meg a dolgokat.
    A farmos területek teljes mértékben (tölgyest kivéve) a neonosodási tenyésztést szolgálják, azaz teli vannak a három főszereplő óljaival. ;):)
    A Baha udvari része tele van "nehézsúlyú állatok" óljaival, az esőerdő meg pitomba és ördögcérna fákkal. Ezek mind aranyat érnek a szintén holnap délután 2-kor kezdődő eventhez, a nublion aksik felröppenése céljából, úgyhogy ezekhez semmiképp nem nyúlok hozzá.
    A Zuhatagok szigete első három területrészét sikeresen megszereztem aznap amint megjelent a lehetősége. Így semmi akadálya a további területek megszerzésének. Eddig retró ++ elefántok voltak kirakva, most beszedtem őket, kiraktam a 40 db licsifát KK -val meghintve, a maradék részre meg kakaófákat. A Baha udvaron az 5 leggyengébb ól éppen beérett, azokat kicsaptam, és így elfért az összes többi szükséges kakaófa.
    Holnap két óra után megszerzem a 4. és 5. földet, aktiválom a két kalózpapagájt, rekeszeket betöltöm, aztán aratás. Az esőerdőn csinálok helyet a Frangepáni és Makadámia dió fáknak. A zuhi-szigiről (olyan hosszú az a név, hogy Zuhatagok szigete ;)) kézzel leszedve a licsifák kijönnek, helyükre a Mombinszilva megy turbóval, és szintén kézzel learatom a Baha udvarról az ólakat, és kirakom oda, meg az esőerdő egy részére a 45 retró++ papagáj ólat (annyi van) meg 5 retró+ papagáj ólat, legfeljebb az utóbbi 5-nek adok szupertápot, hogy együtt érjenek be. Egy óra alatt kész. Ha ez megvan, indítóm a kakaófás feladatbeadást, kirakom a 20 retró ++ elefántólat, bő két óra alatt az is kész, de közben a Mombinszilva is érik. A 20 retró ++ lajhár ól is két és fél óra alatt megvan. Meglátom hellyel hogyan állok, anakonda ++ -ból is van vagy 15 db, mellé a sima 5 ól, utóbbi szupertápozva nem egész 3 óra alatt szintén kész. A kókuszkopasztóból is van sárga, narancs, úgyhogy egy körrel az is elkészül. És így tovább, egész addig amíg minden nem lesz meg. :D:inlove:
    Az biztos, hogy jól oda kell figyelni az időzítésekre, nehogy a kordé megelőzze a szamarat, mert akkor minden borul, és lehet elölről kezdeni. ;):)

8. gyulaika

gyulaika Fórum admirálisa

Sziasztok!
    Csak egy kérdésem van, meddig lehet megcsinálni ezt a részét? Dátumra és órára kérdezem.

Swordfish és genka53 kedveli ezt.
  9. nyuszika215

nyuszika215 Fórum császára

Hű, nem olvastam vissza mindent, de azt látom, hogy sokan meg vannak kicsit kavarodva. Pedig volt néhány ilyen időkorlátos gazdakörink... Én azt mondom, nem hajt a tatár, feladatonként 18-24 óra van, tehát nem annyira húzós. Nyilván, akinek az első kör nincs kész, nincs gondolkoznivalója, mert addig nem fog tudni belekezdeni ebbe a 3 feladatba. Akinek kész van és FP meg AB is rendelkezésre áll, könnyebb dolga van, mert fel tud szabadítani 2 területet és annyival több helye van.

Mivel volt időm kicsit gondolkozni a dolgokon, míg nem voltam itthon, rájöttem, hogy kicsit változtatok, és mégis megbontom az esőerdőt, úgyis át fog költözni néhány cucc a zuhatagos részre...annyit agyalgattam és számolgattam , hogy remek tervvel álltam elő:D:D:D:D:DSzóval kint vannak a papagájólak, 50 db,6 piros teve, plusz a vadasban 3 pink teve...meg az összes szükséges fa,tehát holnap, ha a nublonos már tutira fut és kiváltottam a 2 másik területet(4. és 5.), betettem az 2 ananászost és a sajtgolyót és a guavalekvárt pinkivel és elindítottam az órát az első feladattal:oops: papagájokat, licsit learatom, leszedem.. aktiválom a húsvéti felhőt ... a papagájok helyére meg a frissen kiváltott területre kimegy a 3x20 ól, bahára az elefánt és a lajhár, zuhatagosra az anakondák. A fák már hamarabb le fognak érni, estére sorban beérik az összes ól is.
    Az elefántok leérésekor aktiválom a valentin felhősort, az ólak helyére megy ki a 10 kókuszos, sima táppal, reggeltájt-délelőtt biztos elkészül . ez lesz az első meglepi, hogy mennyi idő alatt érik az alap kókuszos a felhővel és guavával, sima táppal, vízzel...
    Nem sokkal később beérnek a lajhárok, helyükre kimegy 20 tukánól:oops:
    Sorban , ahogy érnek az ólak, indítom a következő feladatot, aratom hozzájuk a fákat...Így holnap késő este kész lesz az 5. feladatig a gazdaköri, persze odafigyelve és szigorúan kézzel aratva. Holnap éjjel elkészül az első adag kókuszcicifix, ha kész, indítom az utolsó feladatot, learatom a 20 tukánt és a 10 terményest, majd szupertáppal estére - remélem...-kész a maradék kókuszcici, telefonon 4-5 ébresztést azért beállítok az aratáshoz. Itt az első meglepi folyományaként jöhet a következő, mert ha csak dél körül érnek a terményesek akkor vagy éjjel kell aratnom, vagy hagyom az utolsó feladatot estig és csak akkor aratom az ólakat...ezt még nem tudom...
    Tényleg, ki tudja, hogy az alap kókuszos mennyi idő alatt érik
    -sima táppal, vizzel guavával?
    -sima táppal, vízzel, guavával, felhővel?
    -szupival, vízzel, guavával?
    -szupival, vízzel, guavával, felhővel?
    Upsz, a pünkösdi csokor jobb...xD:wuerg::cry::eek:o_Ojobb, ha lefekszem...
    Tudom, hogy van ilyen táblázat, de satu vagyok a táblázatokhoz...xD

Utoljára szerkesztett: 16.8.17
  10. kukori80

Szia Genka, csak ügyesen, sok sikert. Itt most nagyon oda kell figyelni hogy ki mit arat mert egy baklövés sokba kerülhet.
    Szia. Olvastál valahol időhatárt? Mert én nem. Ez egy feladatsor, akkor csinálod meg amikor akarod.

11. gyulaika

Bocs, hogy megkérdeztem.

Swordfish és kukori80 kedveli ezt.
  12. kukori80

De ezen nem kell megsértődni mert válaszoltam rá. Nem is tudom honnan jutott eszedbe hogy ez időkorlátos mert sehol nincs ilyen leírva. Maga a feladat időkorlátos, de ez olyan mint egy gazdaköri feladat. Akkor csinálod meg amikor akarod. Olyat is csinálhatsz hogy megcsinálod az első két részt és utána pihensz fél évet és utána folytatod, csak addig nem tudod kiváltani a Zuhatagot.

13. gyulaika

Köszi, de ma nagyon zűrös napom volt, a mai ránk zúdított feladatokat lóhalálában olvastam, és ez, ami
    nem volt képben.

14. Ditti58

Ditti58 Fórum hercege

Köszönöm a jó tippeket! :)
    Egyelőre csak egy területet sikerült megszereznem a gazdaköri teljesítésével, a többire még gyúrok. Jó ötlet a kitehetők a bahán, de sok helyet foglal. A 15 felhő szokta megnyomni az aranybanános pontokat.
    Azért írtam, hogy néhány év, mert tavaly októberben kezdtem még csak a játékot, az elmúlt 4 viharverte naptól eltekintve (amikor nem volt net), minden nap játszottam, gyakran órákon keresztül. Eventeket még nem sikerült teljesíteni valódi pénzért való vásárlás nélkül. A gazdaköriket megpróbálom teljesíteni, főleg, amelyik jó nyereményt ad. Emellett kereskedek, hogy legyen CSP-m, amin aztán olyanokat veszek, amit nem termelek olyan mennyiségben, amit a gazdaköri kíván. Jelenleg a 89-es, ill. a bahán a 211-es szinten vagyok. Nem mindig tudom követni ezeket az agyonbonyolított, sokszor a pénzre kihegyezett eventek tömkelegét. Néha áldozok pénzt, de nagyon oda kell figyelni, nehogy túlköltekezzek. Próbálom megtanulni a fortélyokat, ezért is járok ide.

brozsa, -kaktuszable-, taga1 és 8 más kedveli ezt.
  15. genka53

genka53 Fórum elő legendája

Szia Kukori!
    Így igaz, azért is jó, hogy a Boom csak péntek este kezdődik, mert addig bőven meg lehet csinálni a szigetet nyugodt körülmények között, szép sorban.

Nekem tetszik ez a kis idővaria, és! kiszámoltam a jelenlegi piaci árakon a differenciát az első rész gazdaköri feladatához viszonyítva a szükséges beadandókat. Csupán érdekességként említem meg, akit érdekel ez az összehasonlítás: (akit meg nem, az továbbgörgethet ;)).
    Az I. rész feladatába Pajtaértékre a beadandók voltak: növények 2.250 ezer CSP; fatermés 2.250 ezer CSP; állat 1.500 ezer CSP; termény 1.750 ezer CSP.
    A II. rész gazdakörijébe a 34. piac áraival, fölfelé kerekítve, piaci értéken a beadandó: állatok 1.150 ezer CSP; fatermés 314 ezer CSP; termény 150 ezer. Igaz, hogy AB az I. részben 40 AB volt, most meg duplája, azaz 80 AB kell a II.-höz, az FP pedig az I.-höz szükséges 400 helyett a II.-hez 600 FP kell. A feladatba beadandók csökkenése ellenére lehet viszont, hogy a másik két tétel növekedése jobban fog fájni azoknak, akiknek kevés AB, vagy FP van, mert az árut könnyebben le lehet termelni, mint FP-t, vagy AB-t szerezni. (Most nem rólunk, ill. azokról beszélek, akik a királynőnél sikeresen sok FP-t és AB-t tudtunk megszerezni.) Mivel nem időhatáros a Zuhatagok szigetének benépesítése, így mindenki a saját ütemében és lehetőségei szerint bármikor teljesítheti.

Nagyon jól lehet hasznosítani a raktárházakat is, hiszen elszeparáltak, emiatt csak nagy indiszponáltság esetén lehet elszúrni az állatok, vagy a terményes ólak aratását. Az biztos, hogy legalább a kókusz kopasztókat oda rakom, vízzel és szupertáppal felhőkkel, a narancs ól 5 óra 11 perc, a piros 4 óra 27 perc. Ha meg még pünkösdi csokrot is beteszek az arany fakkba, akkor bő 4,5 óra a narancs és 4 óra a piros kókuszkopasztó érésideje. :)

16. Maszatka47

Maszatka47 Fórum nagymestere

Sziasztok ,csodás napot nektek!:DKét terület meglesz az biztos ,de a feladatsor egy kicsit elmarad ,lévén hogy a frangipánvirágtól ,ha átugrálok dolgokat ,akkor is 189 aranybanán választ el.:pNa de sebaj egy kicsit túl gyors is lenne nekem ,de igy is nagyon örülők a számomra is elérhető 2 új területnek.A kókuszkopasztó is csak 3 van és úgy fáj,hogy épiteni kell ,mert szerettem volna tovább fejleszteni a második vadaskertet.Nagyon töröm a fejem a fontossági sorrendemen...;)

17. Leho69

Leho69 Fórum elő legendája

Szia!

A vadaskert az első. Előbb utóbb jönnek jó dolgok is, amik kellenek majd az időkorlátoshoz. Nem kapsz több területet, mint egy vadaskerttel. Cserenapkor lesz kókuszkopasztó, de deszka nem.

18. ritasoros

ritasoros Fórumlakó

Jó reggelt,

Már akinek, nekem sikerült az új Baha területtel álmodnom, hogy hogyan is fog összejönni az időkorlátos rész, szóval nem sokat aludtam. Reggel elkezdtem kipróbálni. Úgy számoltam, ha ma elkezdem, vasárnap estére kész lesz az is. Egyetlen dolgot nem értek teljesen tisztán: a frangipánt. A sima fát, ha megszórom, nem fér bele 2 aratás a 18 órába. Bár a növekedés serkentőt most nem adtam hozzá. Szerencsére építenem nem kell kókuszkopasztót, de 14 szupitápot el kell majd ehhez is használnom. Összességében elég jól kitalálta ezt a BP, szupitáp, AB, farmpengő, Kacsa Kata, termékek, rengeteg ól- és favásárlás, és van, akinek még ólépítés is szükséges, ami elveszi a lehetőségét a raktárfejlesztésnek. Bár folyamatosan jönnek az akciók valós pénzért, ez is igaz. Nem igazán tetszik ez a vonal, bár én még jól állok, nem fog talán akkora gondot okozni. De ez akkor is kemény!!!

19. revaa

revaa Fórumgróf

Sziasztok!

Szia!

Ha sok fád, és ólad van könnyű megcsinálni.
    Kirakod őket, amit kér, és CSAK ARATÁS ELŐTT indítod el a feladat óráját.
    Úgy máris más a leányzó fekvése.

20. ritasoros

ritasoros Fórumlakó

Szia,

Teljesen igazad van, végül is 2,5 millió csp-ből megúsztam a vásárlást. Ez igaz akkor, ha 2x tudok aratni a feladathoz. Én az életben is
    a legjobb ár-érték arányra törekszem, és semmiben nem szeretem a felesleges dolgokat. Most vegyek 30 frangipánfát pl.? Soha többet nem fog kelleni.:music:

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.