Beko topikja (volt)

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: BackOffice, témanyitás ideje: 12.1.17.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -bauer70-

-bauer70- Fórummogul

Szia!

Ha nekem szántad a megjegyzésed, akkor arra annyit, hogy tegnapi lelépésed után nem volt várható, hogy még hallunk rólad.

Másrészt hidd el ennyi támogatást Modiktól, játékosoktól még sosem tapasztaltam. Azt hiszem én magam is messzemenőkig türelmesen próbáltalak rávezetni a lehetőségekre.

De azért már én sem tudom szó nélkül hagyni, hogy kvázi harcnak fogod fel. Hogy a többi játékos tehet arról, hogy nem vagy elégedett és a BP még nem változatta meg a játékot a kedved szerint.
    Arról nem is beszélve, hogy igazából érezzük megtiszteltetésnek, hogy időt és energiát pazarolsz a játékra.

Tudom, hogy ennek nincs helye a fórumokon, de Neked komoly önértékelési problémád lehet.

zsona416, GYuGYu1003, genka53 és 4 más kedveli ezt.
  2. BackOffice

BackOffice Fórum elő legendája

Szia Bolgár!

Nagyon köszönöm ezt a "kéz alá dolgozást"!
    Igen, segítség ez nekem. Nem is akármilyen. Átvezettem a fás anyagban ezeket az újdonságokat és >>EZT<< is aktualizáltam.

Azt hiszem, kijelenthetem, hogy a modi munkám legkedvesebb része a fórum játékismertetőinek aktualizálása, rendbe tétele. És sajnálatos módon mindig ez szorul háttérbe. A többi munkám mindig határidős.
    A legutóbbi eventismertető volt a hetvenedik (!), amit megírtam, mióta modi vagyok (2016. november). Ezek csak a "nagy" eventek ismertetői. Nincsen benne egyéb (titokól/fa, felhő és egyéb akciókról szóló) ismertető.
    Ami még ennél is szorosabb határidős és ijesztően kiszámíthatatlan, azok az előzetes anyagok véleményezése. Nem kapunk 48 órát ezekre. Volt olyan, hogy 5 anyagot kellett ennyi idő alatt átnézni, dicsérni, kritizálni, javaslatot tenni stb.

Már tervezgetem, hogy egyszer erről a munkáról is beszámolok majd, hiszen nagyon-nagyon sok (kisebb-nagyobb) eredményt fel tudunk már mutatni ebben a munkában is.
    De arra sincs időm, hogy ezt megírjam nektek.

Most megyek és folytatom a melót, amíg beérik az eventnövényem és utána beájulok az ágyba.

3. Bolgár80

Bolgár80 Fórum ismerője

Először is örülök neki, megpróbálom majd így csinálni és legalább ha parányival is, de segíteni. :)

Átnéztem újra az adatokat és két apróság:
    1. A Mahagóniafánál nincs még kép (ez lehet folyamatban van, nem tudom).
    2. Most vettem észre, hogy a jákagyümölcs pajtaértéke a "Fák a játékban" összesítőben 255CSP, míg a "Titokfa akció 2019. február" eventben 280CSP. Viszont a pajtámban nincsen Jákagyümi, így nem tudom melyik a jó. :)

Többi tökéletes. :) Megértem miért ez a legkedvesebb, én imádom ezeket használni (mind a fákat, mind az ólakat), annyira jól néznek ki és brutál hasznosak.

Gratulálok a 70.-hez és kicsit sajnálom, hogy ennyire leterhelt vagy/vagytok az emberek bele se gondolnak, hogy ez mekkora munka nektek is. Igazából szívesen olvasnék erről, mi is akár ez a véleményezés (persze, ha lehet tudni nekünk is halandóknak :) ) meg úgy az egészről, de érthető teljesen, hogy elfáradsz és elég belőle.

Mindenesetre kitartás és itt a hétvége, remélem sikerül egy jót pihenni. :)

genka53, Ribiszke, BackOffice és 3 más kedveli ezt.
  4. Szama

Szama Fórum veteránja

Sziasztok!
    Tegnap este jutottam oda, hogy elolvassam miket írtatok. De már fáradt voltam reagálni rájuk.
    Ami nekem lejött a beszélgetésekből az az, amiről ti magatok is sokszor említést tettetek. Az idő megszépíti a múltat. Talán pont ezért nem értik itt sokan, amit egy pár hónapos reges gazda ír. Holott igaza van, szinte mindenben amit leír. Én nem most kezdtem, még 2010-ben regeltem, de volt egy kis szünetem, és pont a gesztenyés felhőkor tértem vissza, az volt a nem valami sokadik eventem, amit akkor sikerült is megcsinálnom, teljesen. Sokan elfelejtették, vagy inkább tompult a valódisága annak, hogy amikor mi kezdtük ezt a játékot, akkor szépen lassan haladtunk, fejlődtünk, mert teljesen más volt az alap. Nem tudtunk gyorsan szinteket lépni, mert nem engedett a rendszer, nem volt annyiféle lehetőség erre, mint most. Nekünk szerencsénk volt, mert nem felszaladtunk a szinteken, hanem velünk együtt épült fel. Ma ez egy kezdőnek nem adatik meg, egyszerűen nem tud jól, gyűjtögetve haladni, mert event hátán van. Most felejtsétek el a csatnit, a töklekit, és mindent bónuszt. Meddig tartott nekünk anno egy event? 2 hét? Bőven elég volt arra, hogy hajtás nélkül megcsináld? Igen, nagyon is. Nem kellett kihajtanod magad így, ahogy mára alap lett. A mai eventekhez hasonlítva a gesztenyéset, simán elmondható, hogy nem kellett megszakadnod, nem volt könnyű, mert nem, pláne, ha - úgy mint én - az event indulás után pár nappal kezded el csinálni. :D Na, hát nekem azért kapkodnom kellett, nagyon terveznem, és kalkulálnom, de azért megszakadnom nekem se kellett. Időre befejeztem az eventet, holott jó ideje az volt az első eventem a kihagyás miatt. Ma már ezt nem tudnám megcsinálni, és nemcsak azért, mert rengeteg újdonság jön be a játékba, sok a bónusz stb, hanem mert túl nagy lenne a lemaradásom. A baj nem azzal van, hogy fejlődik a játék, hanem azzal, hogy a fejlődés egy olyan irányba ment el már jó ideje, hogy hiányzik a LEHETŐSÉG. A lehetősége annak, hogy minden extra ( fizetős, pörgetéses, ládikós stb) nélkül megcsinálj egy eventet.
    Ezt kellene megérteni, mert szerintem erről beszélt FarmerAndie. Arról, hogy tőle, és a hozzá hasonlóan kisebb farmoktól elvették a teljesítés lehetőségét. Ahogy azt is sokan elfelejtik, hogy nem vagyunk egyformák, így nem ugyanúgy értékeljük a nyereményeket az eventekben. Egy nagyobb, jobban felszerelt farmnak mindig adott a lehetősége ( pláne, ha költ a játékra, amivel nincs gond, nem erről van most szó), hogy kedvére szelektálhat, hogy DÖNTHET arról, hogy neki mi éri meg az eventből, mi nem, miért fog termelni, küzdeni, miért nem. Ez mindenki magánügye szerintem, engem nem nagyon érdekel legalábbis, hogy ki milyen eventet hagy ki, mert nem látja értelmét, vagy hogy melyik nyereményt nem veszi ki. Viszont az már érdekel, hogy neki másokkal szemben van lehetősége ezt eldönteni, mert ha akarná, akkor minden gond nélkül - még ha keményen megdolgozva is érte - meg tudja csinálni az adott eventet. Egy kezdőnek viszont erre esélye sincs. És csak azért, mert ezt megmeri jegyezni, ne mondjuk már meg neki, hogy majd 100-as szint fölött másképp látod a dolgokat, más dolgok lesznek fontosak, mert a te saját meglátásaid, prioritásaid a tiéd, nem az övé, és neki teljesen mindegy, hogy te mit kezdtél el gondolni a 100-as szint elérése után, hogy mit választottál ki célnak, mert ő nem te. Ahogy azt sem tartom fairnek, hogy egyesek itt szeretik megmondani másoknak, hogy minek örüljön, és hogyan örüljön az eventeknek, vagy azoknak a nyereményeknek, amiket mondjuk féltávnál, a felhőt elérve ki tud szedni. Hagyjuk már ezt, mert könnyen beszél az, akinek tényleg azon múlik egy event teljes teljesítése, hogy eldönti azt, hogy megcsinálja, vagy nem csinálja teljesen! 169-es szinten vagyok, de a kockázós eventet sajnos nem tudtam végigcsinálni, pedig nagyon szerettem volna. De egyszerűen hiába vetettem és arattam időre, tervezgettem, ha a kockázás olyan siralmas volt, amilyen. A szerencse faktor egy eventnél teljesen eltorzítja a játékot, egyszerűen hiába lesz adott két "teljesen egyforma" farm, ég és föld lesz, vagy lehet közöttük a különbség, a szerencsefaktor miatt. Pont a kockázós event volt az, ahol előszeretettel oltották le a másikat a szerencsésebb és/vagy régi játékosok, hogy hát biztos nem értesz hozzá, meg nem jól csinálod. Na, hát azért nem éppen atomfizika ez, hogy ne tudd jól csinálni. Nálam sokszor volt az, hogy hiába dobáltam a kockákat, egyszerűen vagy teljesen ugyanazokat adta vissza a 2 dobás után, vagy csak szimplán egy párnál nem adott jobbat. Persze volt olyan is, amikor elsőre kijött egy flös, de sajna ez volt a ritka, mint a fehér holló. És ez nem rajtam múlt, hanem a rendszeren. Szóval, ha valaki kb annyira szerencsétlen a minijátékok terén, mint én, és még kezdő is, annak meszeltek is egy eventnél. Mert nem elég neki az, hogy már a felhő megszerzéséért is jobban kell küzdenie, mint mondjuk nekem, aki általában simán eléri ( valentin eventnél is simán elfogom érni, a teljes teljesítéssel van gondom nekem is), hanem még csak esélye sincs arra, hogy azon túl kivegyen belőle nyereményt, mert a szerencse közbeszól..
    Szerintem egy kezdőnek sem azzal van problémája, hogy meg kell dolgozni ( ez is milyen már, nem elég gürcölni a melóban, még itt is??) a nyereményekért, hanem az, hogy nincs döntési lehetősége. Persze végül is az is döntés, hogy a felhőig csinálom, mert addig tudok legjobb esetben eljutni, így "lemondok" a további nyereményekről, csak ezt nem úgy teszi, hogy magától hozza meg ezt a döntést, hanem a rendszer, maga a játék és az event dönti el helyette. Tulajdonképpen neki esélye sincs választani, mert választott helyette más, jelen esetben a fejlesztők, akik megmondták neki, hogy neked eddig tart egy event, hacsak nem fizetsz érte. Rá van kényszerítve, hogy egy bizonyos pontnál neki vége az eventnek, mert csak. Ez viszont nem korrekt. Persze, most megint lehet azzal jönni, hogy hát miért nem elégszik meg azzal, amit addig kiszed, hiszen egy kis farmnak azok is nagyszerű és igen hasznos nyeremények. Jah.... Azért nem, mert ő nem te, mert ő szeretné megcsinálni az eventet, végig. Mert látja az egész eventet, látja az ajándékokat, és akarja azokat. Teljesen mindegy, hogy most egy póniistálló a nyeremény, vagy rózsaól, mert nem csak ez motiválja. Csak ugye neki a kezdő farmja miatt nem áll módjában eljutni odáig, és nem azért nem jut el a végéig, mert nem dolgozik meg érte keményen. Az is érdekes, amikor azzal jönnek egyesek, mint pl a szülinapi eventnél, hogy hát az még egy régi játékosnak is kemény menet volt, akkor mit akarsz te kezdőként? Mégis mit akarhatna, csak úgy tippre? Megcsinálni, mert ott van előtte, és mondjuk nem szeret félig csinálni valamit. És ne legyen már elvárás egy másik játékostól, hogy hát tegyen le róla, meg elégedjen meg azzal, amit addig sikerül elérnie. Egyrészt ez nem így működik, másrészt milyen jogon mondja meg egy másik régi játékos egy kezdőnek, hogy mit csinálhat, és mit nem? Bezzeg ha egy kezdő mer ilyet tenni, akkor jön az oltás, ami még akkor is az marad, ha szépen becsomagolod, vagy előadod, hogy hát te ezzel tulajdonképpen segíteni akartál neki. Nézze a jó oldalát.. Jahh.. :D Hát hogyne, igenis értettem! Ezek tipikusan azok a beszólások, amiket olyanok mondanak, akiknek vannak lehetőségeik, vagyis van döntési szabadságuk egy játékban. Az, hogy ez a szabadság abból fakad, hogy régi játékos és jól felszerelt farmja van, vagy abból, hogy anyagilag megengedheti magának, hogy megfinanszírozza magának az eventeket, az mellékes, mert a döntési szabadságon van a hangsúly.
    Én sem díjazom, amikor valaki azzal jön nekem, hogy hát miért nem nézem a pozitív oldalát egy eventnek, mondjuk, hogy meg tudom csinálni a felhőig ( mert a farmom addig ad csak lehetőséget rá). Mert nem akarom azt az oldalát nézni, és mert hadd legyen már jogom magam eldönteni, hogy meddig csinálok meg egy eventet, és meddig nem. Ne legyen már rám kényszerítve se más játékosok által, se a BP által, hogy mikor fejezzem be az eventet. Köszönöm szépen, felnőtt ember vagyok, majd én eldöntöm, és nem, nem kérek az ilyen pozitív szemléletű jó tanácsokból, mert nem és kész. Ehhez is jogom van, vagy legalábbis kellene hogy legyen. Az úgy nem okés ám, hogy leírjuk azt az eventhez, hogy nagyon nehéz, és mindenki eszerint mérlegeljen. Megértem miért írják bele, csak valahogy nem érzem teljesen fair dolognak. Mert jelenleg ott tartunk ebben a játékban, hogy ez a "nehéz" kategória azt jelenti, hogy mindenféle bónuszok ( és most akkor vegyük ide a felröpik gyalázatos szórását is egyes farmok esetén) és extrák nélkül, nem fogod tudni azt megcsinálni. Pláne nem egy szerencsefaktorral megáldott minijátékos eventet.
    Tudom, hogy valahol meg kell húzni a határt, hogy meddig tart az a szint, amíg egy kezdő játékos tényleg csak csipegetni tud egy eventből, de érdekes módon, ha egy kezdő pénzt áldoz a játékra, akkor meg tudja csinálni, míg anyagi ráfordítás nélkül nem. Mert azt azért beláthatja mindenki, hogy kellő mennyiségű FA-val, vagy más vásárlásával minden gond nélkül megcsinálható egy event, még egy kisebb szintű játékosnak is. Régen mondjuk ennyire nem volt ez meg így. Nem tudtál mindent kiváltani FA-val, vagy vásárlással, mert ott tényleg lépésről lépésre fejlődött a farmod, és hát maga a játék is, hiszen egy teljesen új játék volt még akkor. Érthető ez is a BP részéről, csak hát közben meg azokat vágja el az event teljesítésétől, akik valamilyen okokból annyit nem tudnak rááldozni anyagiak terén. Ami viszont már nem fair, nagyon nem. Mert az, hogy extrákkal jobban, gyorsabban haladsz, hogy könnyebb lesz a teljesítés, rövidebb idő egy event, az szerintem mindenkinek egy teljesen elfogadható része a játéknak. De az, hogy ezek nélkül konkrétan minimalizálta a BP a teljesíthetőséget, és nagyon max tényleg csak a felhő lesz a jutalom, az már kevésbé. És én teljesen jogosnak érzem, ha ezért szólnak a játékosok. Ez nagyon nem jó irány, mert már így is eléggé megosztottak a játékosok, ezzel a húzással pedig ténylegesen is szét fog szakadni a játékos réteg, fizetős és nem fizetős, részben fizetős játékosokra. Ami viszont előre borítékolja a játék véges idejét. Mindig van egy határ, amíg az emberek tűrnek, amíg csendben maradnak, és lenyelik a dolgot. De ez nem éppen a legjobb játék ismérve.
    Tanácsokra visszatérve, amikor olyanokat olvasok, hogy hát ott a levesmester gk-i, ha azt megcsinálod, akkor lesz sok szupitrágyát. Na ilyenkor azért elgondolkodom azon, hogy vajon az illető felmérte e matekkal, hogy azt teljesíteni mennyi csp-be, mennyi terménybe kerül, és így mennyi időbe? Nem bántás, mert tényleg nem, csak ne az egyik legnehezebben teljesíthető gk-i feladatot nyögjük már be egy kezdőnek! Hát könyörgöm, még nekem se sok esélyem van azt megcsinálni, mert a legmagasabb szintű tenyésztett állat kell hozzá. Ami többségében nincs is a piacon kirakva, nagyon magas árat kérnek érte, amit azért nem két perc összeszedni ( nálam ilyen 60 millánál kezdődnek azok a szintű tenyésztett állatok) kezdőként legalábbis nincs is annyi pajta és csp készlet, amivel neki ugorhatsz a piacolásnak, és majd úgy megfinanszírozod. Most ezt a búza, köles témát mellőzzük, mert nem minden piac egyforma! Nagyon nem. Látni egyes tenyésztős eventek idején, hogy mekkora különbségek tudnak lenni. Meg ugye nem biztos hogy bárkinek kell a búza, vagy a köles, így teljesen feleslegesen rakod ki a piacra is, mert csak levonja a díjat érte, és ha nem kel el az áru, akkor bukta. Én jártam már így nem egyszer a piacomon, és hát annyira nem értékeltem. Valamint a gk-i feladatok teljesítéséhez kellene azért szupitáp, ami ugye vagy más gk-i feladatokból, vagy eventekből szerzed meg, vagy fizetsz érte. És akkor hopp, megint ugyanott vagyunk, ahonnan indultunk. Legalábbis egy kezdő játékos ilyen falakba fog ütközni folyamatosan, amitől nem csoda, ha elmegy a kedve, és inkább befejezi a játékot.
    Az eventek megosztása szerintem nem lenne egy rossz ötlet, mert jelenleg egyre nagyobb lesz a háborgás, és sokan fogják elhagyni ezt a játékot, ami viszont senki sem lesz jó, pláne hosszú távon nem. Én amit már egyszer javasoltam, ha már ennyire meg akarja osztani a BP a játékosokat, akkor azt tegye úgy, hogy jutalmaz is közben, ténylegesen is. Adja meg a szabad döntés jogát, hogy meddig csinálok meg egy eventet, és meddig nem. De ne zárjon ki belőle féltávnál, csak mert nem rendelkezem extrákkal.
    Persze azért kell ehhez a játékosok részéről a partnerség, de szerintem nem lenne gond vele.
    Vegyük az etetős eventeket, annál mondjuk egész jó az elgondolás. Bár lenne mit módosítani rajta, leginkább ezt a szerencsefaktort, mert borzalom, hogy csak csp és tp/btp jön, míg titokól/fa egyéb jó dolgok alig. Tehát X etetésig közös ajándékok, felhő, konkrét titokól vagy fa, előre tudható nyeremények. És ha úgy döntesz, hogy még azon felül is etetsz, ami ugye már lutri, hogy mit kapsz cserébe, akkor is csinálhatod, de az már tényleg a te döntésed lesz. Itt lennének mondjuk a szokásos nyeremények, random csp/tp/btp/szupicseppek és trágyák, titokólak, fák, amiből majd kifejlődik valami. De szerintem az is működne, hogy mivel event event hátán, így nyereményként szinteknek megfelelő terményeket, terméket, állatot, növény stb kapnák nyereményként. Vagy pedig minimum 1 hét szünet legyen 2 event között, hogy lehessen foglalkozni a pajtával is, mondjuk azért, hogy valaki megcsinálhassa a levesmester gk-i feladatot. :)
    Vagy, ha egyeseknek nem tetszik, hogy nincs non-stop event, akkor teljesen külön terület a nagy mennyiségű növényt kérő eventeknek is, hogy közben mások tudjanak foglalkozni a pajtával is. Erre mondjuk null esélyt látok, mert akkor már túl nagy a terület, és azt kézzel aratni-vetni felejtős. Szóval inkább a kevesebb event lenne a legjobb, nem pedig azt kikényszeríteni a játékosokból, hogy szelektáljon az eventek között.

Utoljára szerkesztett: 16.2.19
  5. Csocsoovb

Csocsoovb Fórum elő legendája

Szia!

Amint látod, én sem vagyok itt mindig, nincs ezzel semmi gond.

A törzsasztalon nyithatod meg a topikot. A címét te adod meg, egy tippet adok: mi lenne ha...

mebajah, alex0824, genka53 és 4 más kedveli ezt.
  6. FarmerAndie

FarmerAndie Fórumprofi

Szia!

Rendben. Összeszedem a gondolataimat, meg az eddig felmerült további ötleteket egy csokorba és leírom.

A címötletet köszönöm, már el is fogadtam. :)

Köszönöm, Szama! Végre valaki Csocsón kívül is megértette, amit itt sokáig hiába magyaráztam.

Szama és Fatther kedveli ezt.
  7. BackOffice

Szia!
    Javítottam, amiket írtál. Ismételten köszönöm. :inlove:

Nehéz a visszajelzésekről írnom, mert sem maga a folyamat, sem a pontos részletek nem publikusak.
    Röviden: kapunk előzetes anyagokat a tervezett eseményekről, nagyon rövid időn belül véleményt kell írnunk ezekről. Szintén rövid időn belül a játékmesterek összegyűjtik az összes visszajelzést és minden egyes mondatunkra válaszolnak valamit. Ebben az anyagban az nem látszik, hogy melyik mondatot melyik országból írták, csak a levél elején felsorolják, hogy melyik ország mod-team-je válaszolt.
    Tavaly augusztus óta az én feladatom ez a visszajelzés. Segítségül kapok ötleteket a kollégáktól és precíz angol fordítást egyik kolléganőnktől.

Folyt. köv.

alex0824, genka53, -ágianyu33- és 8 más kedveli ezt.
  8. Szama

Szama Fórum veteránja

Számomra nem volt nehéz, mert tényleg pontosan átérzem, és tudom is azt, amiről beszéltél. De az én farmom olyan szinten szerencsétlen elég sok mindenben, hogy ezen nem kell csodálkozni. :D Ha meg éppen szerencsém van, akkor örömködök, mint majom a farkának. De ezzel szerintem a többség is így van, akkor is, ha alapból szerencsésebb.
    Kíváncsi leszek egyébként arra, hogy kinek milyen ötletei lesznek az eventekkel kapcsolatban. Én tényleg úgy tartanám fairnek, hogy az extrák, anyagi ráfordítás jelentsen pluszt azoknak, akik élnek vele, de ne korlátozzon be ez a dolog másokat egy event teljesítésénél. Az, hogy ki milyen célt tűz ki magának maradjon meg egyéni döntés, de ez ne jelentse azt, hogy azért dönt így, mert rákényszerül önhibáján kívül. Azért döntsön úgy, mert őt addig a pontig, ajándékig érdekli az event, az utána következőket nem tekinti számára "igazi" nyereménynek, vagy fontosnak. De majd megyek át a topikodba ötletelni. Nagyon jó lesz. :)

Itt meg is köszönném Csocsónak ezt a tényleg fantasztikus lehetőséget, amit biztosított nekünk ehhez! Köszönöm! :)
    Szép napot mindenkinek!

Fatther és FarmerAndie kedveli ezt.
  9. FarmerAndie

FarmerAndie Fórumprofi

Rendben, ötletelünk. Most még intézem a dolgaimat, közben rendezem a gondolataimat, aztán, miután végeztem, nekiállok topikot nyitni és pötyögni.
    Nem hiszem, hogy én nyeltem le a bölcsek kövét és nem is akarok ilyen színben feltűnni, úgyhogy szívesen veszek - ahogy eddig is - minden javaslatot az alapötletemhez. Aztán meghányjuk-vetjük, hogy végül hogyan is lenne a legjobb. :)

Fatther kedveli ezt.
  10. Bolgár80

Bolgár80 Fórum ismerője

Én köszönöm neked. :) Huhh, nem egyszerű akkor főleg, ha ennyire rövid idő áll rendelkezésre. Így viszont gondolom minket is tudtok képviselni a véleményeitekkel. Azt lehet tudni átlagosan hány ország szokott véleményt formálni? Igazából arra lennék kíváncsi hány olyan ország van, ahol magas szinten működik a játék. :)

genka53, -ágianyu33-, BackOffice és 2 más kedveli ezt.
  11. BackOffice

Szia!
    Természetesen a játékosokat képviseljük. Ki mást? xD Jaj, ez magas labda volt. :p

Tudod mi a furcsa? Átlagosan 4-6 országból jön visszajelzés, pedig ennél jóval többen vagyunk a sokat emlegetett "nemzetköziben". És ez nincs összefüggésben azzal, hogy az adott országban mennyi a játékos. Sőt, azt is meg merem kockáztatni, hogy van olyan, aki mindig mindenre csak annyit ír, hogy "jó".
    Nagyjából ismerem már a külföldi kollégákat és látom, ki az, aki agilis, ért a játékhoz, melyik az a team, ahol ezekre a visszajelzésekre van kapacitás. Ezek a tulajdonságok nem arányosak egyes országok játékos mennyiségével.

mebajah, alex0824, genka53 és 7 más kedveli ezt.
  12. Melan

Melan Fórum admirálisa

Nekifutok meg egyszer, bar nem hiszem hogy sok ertelme van. Azt hittem korabban is, hogy lehet intelligensen beszelgetni errol a temarol, de nalam az nem az, ha valaki veri az asztalt, besertodik, belemagyaraz mindenfele okorseget a masik irasaba, csak azert mert az maskeppen latja a dolgokat...

Eloszor is hogy mindenki ertse, nincs bajom a "lite" eventtel mint alapkoncepcioval, megismetlem nekem nem faj semmibe, de meg ha fajna is, akkor is 1 kis emberke vagyok a tobb ezerbol, nem tortenhet minden ugy ahogy en akarom...

DE...

Az alaptema ugy jott fel, hogy "kisfarm-nagyfarm"... erre irtuk tobben is, hogy az ilyen termelos event ugyanolyan nehez mindenkinek, akinek nincs szerencseje a porgetessel, nincs rengeteg szupertragyaja, stb... Ugyannyi termoteruletem van nekem itt a 219-en, mint a kisfarmnak 87-n... termeszetesen ez lepergett mint a falra hanyt borso...

Felmerult nehany kerdes a "lite" eventtel kapcsolatban, mint lehetseges problema, mint peldaul, hol vagjunk szintet. Az mitol lenne fair, hogy azt mondjuk 100-nal huzunk egy hatart, aki alatt van mehet "lite", aki felette mar nem, de ugyanez igaz 101-re 125-re. Itt vagy peldanak, 169-en magad bevallasa szerint nem tudod az eventeket kenyelmesen csinalni, akkor jo lenne ha ki lennel zarva a "lite"-bol? Persze ebbol is mi jott le, hogy mi itt 100 felett konnyen beszelunk...holott a problema fenn all, akar tetszik, akar nem.

Jutalmak kerdese, kinek mi a hasznos. En hoztam fel a bolenyolat peldanak, es szerintem tobben is megerositettek, de ha nem tettek volna, akkor is ez lenne a velemenyem (ehhez nincs szuksegem onigazolasra, mert nem kell) hogy a regebbi olak, fak haszna minimalis, vagy semmilyen a farm fejlesztesehez. Strategiai szempontbol nem szamit, hogy nyersz-e egy bolenyolat a "lite"ban, mert nem oszt, nem szoroz. Az olad meg lesz, de ennyi, haladni nem fogsz gyorsabban, mintha mas lehetesogeket hasznalnal ki. De termeszetesen ez is csak okoskodas, es kioktatas:oops: A te hozzaszolasodban is tudnek boven mit reagalni arra, hogy egy "kezdo" farmon milyen piaci lehetosegek vannak, de nem teszem, mert nem akarok okoskodni.

De valamilyen formaban csak kenytelen vagyok okoskodni, ugyan hozzateszem, ez megint csak egy velemeny. SZERINTEM, ha minden ugy maradt volna, ahogy 9 eve kezdodott, akkor mar nem lenne ez a jatek, ennyi nem ragozom ezt tovabb. Es mivel egy 9 eves jatekrol beszelunk, a realitas talajan mozogva nem kellene azt varni, hogy 4 honapos farmnak ugyanolyan lehetosegei lesznek mint egy 9 evesnek. Ahogy mondtam volt 10 event, 6 teljesitheto volt 4 honapos farmon is, a maradek 4 event, meg meg egy 5-6 eves farmnak is kihivas lehetett, amire te magad vagy az elo pelda. Nem tudom, neked hogy esne, ha azt mondanak, hogy jo akkor nem szinted miatt nem vehetsz reszt a "lite" eventben, hanem mert 2010-ben regeltel, ugye... Az eventek amikrol szo van/volt, alapbol nagyon kemenyek lettek, ezt mondta el mindenki, meg hogy ez nem jo irany, de ezt sem kell meghallani - csak erdekessegkeppen, odafent valakik ugye csak meghallottak valamit, mert tegnap ota lehet az esoerdon is termelni valentinre, de ezt megint csak nagyon csondben merem megjegyezni.

Ugyhogy megprobalom vilagosan leirni meg egyszer, amirol ti beszeltek, az egy erzelmi alapu boldogsag bomba, hogy elmondhatod, hogy ott volt a feladatsor, amit vegigcsinaltam, teljesen. Farmfejlodest tekintve ha a nyeremenyek ennek megfeleloen "lite"-osak, akkor nem lesz sokkal elorebb a gazda... Ellenben ha erzelmileg ez ekkora pluszt jelent, es ezzel generalunk tobb ezer boldog, elegedett jatekost, akkor gyerunk, johet, a "lite" event, akar holnap is, jojjon minel tobb, az volna, a lenyeg, hogy sok-sok elegedett jatekos legyen.
    Ugyanakkor amiket nem szeretnek az eventcsevegoben olvasni:
    - "Jaj, nem jo helyre kattintom, kerem a modikat forgassak vissza a valasztasomat, mert rossz eventet valasztottam"
    - "Miert a nagy eventben van a poniol? Nekem a "lite"-ban miert csak boleny van, ez nem fair"
    - "Bezzeg a fizetos gazdak mennyi sok szep ajandekot kapnak a nagy eventben"
    - "Minek kezdjem el a kis eventet, amikor minden ami erdekel a nagy eventben van, azt meg ugysem tudom csinalni"
    - "Miert van ket eventismerteto, most akkor melyiket olvassam el"
    - "Miert van ket eventismerteto, mar az elso is olyan hosszu volt, hogy nem fogok vegigolvasni kettot"
    - "Ez nekem mar tul bonyolult"
    - "a "lite"-s nyeremenyek megint olyan "lite"-osak, miert nem lehet ide is betenni egy legujabb olat, az miert csak a nagyoknak jar?"

Az egy dolog, hogy nektek szemely szerint nincs bajotok, ha azt latjatok, hogy vannak akik mindig jobb nyeremenyt kapnak, mert fontosabb, hogy elmondhassatok hogy kesz az event, de egesz biztos, hogy a fenti idezetek csak az en kepzeletem szulemenyei?

Mindegy, be is fogom inkabb a szamat, mielott valaki azt mondja, hogy kioktatok innen a magasrol, es mindenkit elkuldok a forumrol akinek mas a velemenye mint az enyem.

csio70, GYuGYu1003, mebajah és 12 más kedveli ezt.
  13. Szama

Szama Fórum veteránja

Nézd, nem tudom, hogy te miről beszélsz. Sehol nem írtam erről a lite eventről! Ha figyelmesen elolvastad volna azt, amit írtam, akkor pont láthattad volna, hogy:
    1. nem díjazom a szerencsefaktoros eventek, mert még nehezebbé teszi mindenkinek az event teljesítését, egy kezdőnek, vagy legyen akkor inkább a kisebb farmoknak, pedig szinte lehetetlenné. Már csak abból kiindulva is, hogy nekik nem potyog se felhőről, se máshonnan pl: a RACS. Lehet piacozni persze, de ha nincs annyi csp, vagy pajtakészlete, amit át tud váltani RACS-ra, akkor még búzát sem tud megérősen termelni, ergo nincs mit eladni a piacon, amivel csp-t kereshetne. És akkor még az, hogy nincs akkora rutin se, hogy mindent egyből fejből vágjon, hogy mit hogyan tud a legjobban kihasználni, hiszen leköti a sok event, event hátán, amiből szeretne - ha más lehetősége nincs - akkor csipegetni, ami neki tovább fog tartani, mert nincs arra se elég csp, hogy minden napra vegyen Racs-ot. A múltkor nálam a piacon 1 db RACS több mint 400ezer csp volt. Miközben a búza a kutyának se kellett, ami meg pörgött, az meg a kisebb szinteken még nem is elérhető növény.

2. termőterület alap, hogy a farmos részen "mindenkinek" megvan a 3 termőterület. ( lentebb erre még visszatérek részletesebben) Mondjuk pont most szívás egy kisebb farmosnak, akinek ha nincs meg az esőerdős terület, az éppen eggyel kevesebb területen tud termelni. Tehát?? Alapból lemarad azokhoz képest, akiknek megvan! Vagy vehetjük a bahás eventeket, ahol számít mennyi területed van. Na, azokból megint csak kiesnek, és éppen hogy valamicskét ki tudnak szedni az eventből! Ezért is hozták be újításnak a tenyésztéseknél, hogy csak az ültetvényen lehet termelni egazt, mert az lesz az a terület, ami azért többségében mindenkinek teljesen megvan. A szülinapos eventnél kapásból fele akkora esélyekkel indultak, mint te meg én, akiknek megvan minden bahás területe, ha nekik nincs meg mindegyik terület! Ehhez vedd még hozzá a felröpit is. Szóval erre te azt akarod nekem megmagyarázni, hogy ugyanolyan esélyekkel indul, és hogy ugyanannyi termőterülettel rendelkezik mint te? Na, azért álljunk már meg.

3. még ha meg is fogadja a régiek tanácsát, és mondjuk szétnéz a gk-i feladatok között, amivel mondjuk csillagot, vagy AB-t szerezhet, akkor az event idejéből vesz el tőle, azoknak a teljesítése! Így megint hátrányba kerül egy olyanhoz képest, akinek például nem kell területet kiváltania, vagy fejleszteni tudja úgy a gazdaságát, hogy csillagokért jut hozzá olyan dolgokhoz, amit mondjuk el tud adni a piacon(tenyészállatok), amiből tud csatnit venni, vagy más terméket, hovatovább mesterségeket tudja fejleszteni. Ami mondjuk azért izgi, mert emlékeim szerint az egyiket választhatod ingyen, a másikért már valdemározni kell, és hát azért az nehezítés. Ha azt rosszul választotta meg, vagyis inkább erre azt mondanám, hogy bármelyiket is választja nem jár jól event szempontjából. Mert alacsony szinteken a mesterségek fejlesztése lassan megy, kell hozzá egy csomó pajtakészlet ( ahogy a növény nemesítéshez is!), plusz folyamatosan mennie kell a termékek gyártásának, amivel szinteket lép a mesterségben. Persze vásárolhat a piros kosárból is, eladhatja azt a piacon, aztán vagy sikerül csp-t szereznie belőle, vagy nem, de csatni nélkül ültetnie nem érdemes, mert kicsi a hozam. Ha a pékséget választja, akkor tud olyan péktermékeket előállítani, ha az adott mesterség szintje engedi, amivel mondjuk a búzából nagyobb hozamot tud aratni.( zabkenyér?) Ehhez kell alaptészta, amihez kell búza, víz, só. Na most mennyi sóhoz is jut egy alacsonyabb szintű?( nekem van közel 90ezer db belőle, pedig nekem van só fám is, nem is egy, csak nincs mikor kirakni, így felröppenőként gyűlik csak.) Lekvárfőző esetén az első szinten van a tökleki, ami szuper, csak hogy ahhoz kell alapzselé, ahhoz alma, zselécukor, víz. Na most, ehhez nem árt, ha van legalább 1000 körüli mennyiséget az almából, hogy sok töklekit tudj gyártani, illetve ugye legyen tök is, aminek mondjuk megtermelésére megint nem nagyon van idő, mert mikor? Vagyis lesz neki idő, ha kapásból kihagyja sorban az eventeket, és csak arra megy rá, hogy felduzzassza a pajtát a termék gyártáshoz. A termék gyártáshoz minimum a 40. szint szükséges. Ami igaz, hogy gyorsan elérhető ( látom az egyik szomszédomon), viszont közben egyre több növény, és állat lesz neki elérhető, a gazdakörik meg kérik őket, hiszen azzal is fejlődsz, ha azokat csinálod, kapsz csillagot, amiért sok mindent ki tudsz váltani a tölgyön stb. És ehhez szükséges a minél több termőterület, növények stb.

4. Termőterületek növelése. A szédült szántó esetében ehhez kellenek szomszédok, akik segítségével kitakarítod a területet, és akkor használhatod. Szerencsére ha eltűnnek a szomszédok, és te már kitakarítottad a területet, akkor nem veszik el. Másik opció a FA megoldás ( 100FA), a kulcs, és akkor megszerzed a területet. Vagyis, ha valakinek nincs szomszédja, vagy nincs annyi ( emlékeim szerint 12 szomszédot kell szerezni, vagy meghívni ismerőst játszani, és akkor ő azonnal szomszédod lesz), akkor szívás, mert nem tudod kitakarítani a területet, ergo nem lesz annyi termőterületed, amennyi azoknak, akiknek elegendő szomszédjuk van, vagy volt ahhoz, megszerezze. Persze bérelhetsz szomszédokat FA-ért, vagyis pénzért, ezt nem vezetném le, mert szerintem mindenki tudja, hogy mi a helyzet ezzel. Baha területek, ezt már nem vesézem ki, itt a link hozzá: https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/bahamarama-avagy-trópusi-farm.5871/ Ezennel a termőterületek esetében maradjunk annyiban, hogy egyáltalán ne biztos, hogy mindenkinek megvan az összes termőterülete, mert azért a baha újítás után nem lett ám olyan könnyű a dolog, ahogy itt szeretik beállítani. Esőerdő megszerzése szintén csillagba kerül, amit valahonnan össze kell szednie a játékosnak, vagyis gazdakörit kell csinálnia.

5. Számodra sok minden alap, ami alacsonyabb szinten egyáltalán nem az. Példának hozhatom kapásból a termőterületeket, ami nem biztos, hogy ugyanannyi! De vegyük úgy, hogy minden játékosnak aki eventezik, megvan minden termőterülete ( ami nem lesz így, de most "elméletben" beszélgetünk). Egaz termelésénél alap, hogy ehhez kell csatni, ennek legjobb módja, ha te magad állítod elő. Van hozzá felhő is, de ugye ahhoz meg kellett csinálni teljesen egy eventet, így sokan vannak, akik arról lemaradtak vagy részben, vagy teljesen. Pláne, ha utolsóként a felhőt lehetett megszerezni, és előtte a dekorokat. Vagy harmadik opcióként veszed a piacon, ami azt jelenti, hogy minden egyes nap legalább 300ezer csp-t fogsz erre elkölteni, amit bizony meg kell keresned. Ezt fentebb részleteztem, hogy miért tud nehézkes lenni. Pörgethetsz ( lutri) is, de ajándékba is kaphatsz szomszédtól, ha rendes és küld neked. Csatni előállítása: mesterség kell hozzá, 4.szintű, mert ott elérhető a csatni recept, amit anno eventben lehetett nyerni 2011-es szüreti fesztivál event keretében, ha akkor nem jött össze, akkor most megveheted a gazdaboltban, röpke 199FA-ért. https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/2011-10-24-szüreti-fesztivál-2011.432/#post-1281
    Vegyük itt is a legideálisabb esetet, mindenkinek rendelkezésre áll a csatni. Ha mindenkinek megvan minden, rendelkezésre áll minden, akkor lesz egálban kisebb és nagyobb farm. Innen már tényleg csak az dönti el egy event teljesíthetőségét, hogy ki mennyit tud letermelni a növényből. Viszont mivel van felröpi is többségében, akkor már meg is bukott az az elmélet, hogy egyformán küzdünk. Egyrészt azért, mert nincs két egyforma farm, nem egyformán jön a felröpi, ebben szerepe lehet a bölcs tölgynek, ahol ugye a kupákat fejlesztheted, amihez nem kicsi pajtakészlet kell, hogy 30-as szintre fejleszd. És akkor ezzel ott vagyunk, hogy ahhoz termelni kell a pajtába, de arra nem nagyon van idő, a piacon meg szinte minden drágább a pajta értékénél, így piacozva ráfizetéses megcsinálni a gk-i feladatot, főleg az állatosat, mert ott az utolsó feladatba durva menyiséget kér. Ez volt első, ami eldönti mennyi felröpit kapsz. A másik szereplő a történetben a hosszú érésű növények. Minimum 10 órás növény kell ahhoz, hogy több felröpit kapj, mint amennyit az eventgaz ad ( kivétel, ha úgy állítják be ehhez a felröpit, hogy az adja jobban, de ez nem sűrűn van így), és megállapíthatjuk azt is, hogy bizony számít az is, hogy az adott növénynek mekkora a TP-je. ( taglaltuk ez az egyik eventes topikban) 10 órás növény már elérhető az 53. farmos szinten, áfonya által. Nálam ezzel semmire se mennék, mert nem adja jól a felröpit, a kupám ehhez 29-es ( sajnálom az állatokat bedobálni érte), van egy panni, aminek bérelt helye van a szántón, illetve egy a tölgyre rakva, ami elméletileg hat minden területre. Ami egy időben jól adta a felröpit az a rózsa volt, érdemes is volt kinemesíteni, és itt jön még képbe a nulla percezés is, de ezt most nem taglalnám. A rózsa 66-os szinten elérhető, de amíg eléri ezt az ember, érdemes tesztelgetni, hogy melyik előtte lévő 10 óra fölötti érésidejű mennyi felröpit ad, és ami jól adja, azt ültetni estére. Ha van gesztenyés felhő, akkor lehet a kinemesített szegfűvel tolni, ami szépen ontja a felröpit, csak kell hozzá szupitrágya, meg karácsonyi+fehér ártatlanság. Felhő nélkül az utóbbi kettővel sem lesz vészes szupitrágyával az érési idő. Ha nincs szupitrágya, vagy nagyon kevés, akkor inkább maradjon a víz+trágya, utóbbi eventek alatt manapság csúnyán elszáll árban, így ez is kieshet sokaknak, mert több millió kell hozzá. Lehet krókuszt is tolni, az nulla perces felhő nélkül is, csak hát 100 fölötti szinten elérhető, így sokaknak ez is kiesik. Felröpi+termőterület kivesézve szerintem. Ebből mindenki azt vezet le, amit akar, vagy ami az ő farmjára igaz, és akkor látni fogja, hogy mekkora esélye van teljesen megcsinálni egy nagy mennyiségű eventgazt igénylő eventet.
    6. Másik necces része egy eventnek, a minijáték, ami erősen szerencsefaktoros. Ezt most nem fogom elemezgetni, mert már éppen elég sokszor elemezgettük, és tudjuk is, hogy mennyire egyenlőtlen esélyek vannak. Amit viszont itt fontos megemlíteni, hogy a szerencsefaktor miatt nem mindegy az egaz termelés, és a felröpi gyűjtés. Az egazhoz vagy full pontos aratás kell, és akkor talán kivitelezhető, vagy bónusz. Bónusz jöhet pár helyről, de mindig lutri, lehetett konkrét bónuszokat nyerni eventen, és lehet szerezni FP-ért, de ehhez kell némi plusz munka, mert szerezni kell FP-t. Illetve lehet venni is, ha jól tudom.

Ha később még eszembe jut valami, akkor majd írok, de megvallom, hogy teljesen feleslegesnek érzem, mert egyszerűen nem mindenki hajlandó elfogadni azt, hogy túl sok játékos van ahhoz, hogy tényleg mindenki egyenlő esélyekkel induljon egy eventen. Két 87-es, de két 150-es szintű farm között is lehet nagyon nagy különbség, ami befolyásolhatja azt, hogy meddig tudja megcsinálni az adott eventet. Egy biztos, ha én nem mondom meg senkinek sem a tutit, és nem mondom meg neki, hogy az ő farmja mit tud, vagy mit nem tud, pláne úgy, hogy fogalmam sincs róla, akkor engem se akarjon már meggyőzni arról a másik, hogy ő meg jobban ismeri a farmomat és képességeit/lehetőségeit, mint én. Tiszteljük már annyira a másik játékost, hogy elhisszük azt, amit állít a farmjával kapcsolatban, és ne hazudtoljuk meg. Köszönöm. :)
    Az pedig, hogy ki milyen eventet szeretne majd kiderül a másik topikban, az ötletelésekből.

FarmerAndie és Ribiszke kedveli ezt.
  14. FarmerAndie

FarmerAndie Fórumprofi

Moderátor által utoljára szerkesztve: 16.2.19
    Varázslat6869 kedveli ezt.
  15. Ribiszke

Ribiszke Fórum ezredese

Hát... a gazda sorsa nehéz. :oops: Néha meg is lepődöm, hogy mennyire életszerű ez a játék. :music::)
    És miután a gazda átvergődött az alacsonyabb szinteken, jönnek a magasabb szintek, ahol csak nőnek a követelmények. Most néztem meg pár gazdakörit, az egyikbe kell kb. 300.000 db narancssárga árvácska, 80.000 körüli lucerna meg nőszirom és még pár egyéb növény. Igaz, hogy ad több mint félmilliárd tp-t és 80 aranyat, egy házisárkányt, egy repülő mókust stb. de azért azt a növényt le kell valahogy termelni az eventnövények mellett. Nemtom, mennyi lenne megvenni a piacon, mert most pont egy darab sincs, de a közeli növények 6000 csp körül vannak. Ezzel együtt nem szeretnék több területet, mert ezt is sok idő megművelni.
    Szerintem sincs sok. Mármint értelme. :)
    Mohó és türelmetlen emberek mindig vannak, akiknek jár minden is, de azonnal. Simán kétségbe vonják a hosszútávú és rövidtávú memóriád működését, mert hát hogyan is emlékezhetnél arra, hogy mi volt a nagy farmodon másfél vagy két évvel ezelőtt, vagy a kicsin ma reggel, ebben semmi udvariatlant nem látnak, aztán kikérik maguknak, hogy milyen kioktatóan írsz, ha mégis leírod, hogy mi volt akkor a nagy farmodon, meg mi van most a kicsin. Hát ez van. o_O:)

mebajah, alex0824, genka53 és 4 más kedveli ezt.
  16. BackOffice

Szia Toma!
    Nem fényezlek, úgyis tudod, hogy vélekedek Rólad, a tudásodról és a stílusodról.
    Csupán annyi: köszönöm ezt a plasztikus összefoglalót.

Biztosítani szeretnélek téged és a többieket is arról, hogy ezt és a hozzád szóló társak építő jelzéseit a lehető legtöbb formában és a lehető legtöbb alkalommal továbbítani fogjuk ezentúl is, ahogy eddig is tettük.
    Az említett kedves "tolmács" kolléganő a megmondhatója, hogy szinte minden visszajelzésbe belecsempésszük azt, hogy sok, ami sok. Azt is tudom, hogy Csocso is többször hangot ad a rendszeres TL jelentésben ennek is. (Nem akarom fényezni, de érdekes módon a csütörtöki írása után pénteken előálltak azzal a központban, hogy az esőerdőben is lehet valentin gazt ültetni. Nem mondhatom azt, hogy az ő érdeme, csak elgondolkodtam a furcsa egybeesésen.)

Bolgárral kezdtem el beszélgetni a visszajelzéseink mibenlétéről. (Ha kérdeztek még erről, igyekszem mindenre válaszolni, amire csak lehet.)
    Ezzel kapcsolatban elmondom egy érzésemet. A napokban beszélgettem Kazimirrel elég sokat. Meséltem neki pár sikerünkről és arról, hogy egy-egy ilyen visszajelzésünknek mi a felépítése. Ő is megerősített engem abban, amit a játékmesterekről gondolok. Két nagy nyomásnak kell megfelelniük. Egyrészt a tulajdonostól jövő bevételi elvárásnak és a játékosok elégedettségének. Az, hogy felpörgött a játék, nem róható fel az ő hibájuknak. Az, hogy a sok-sok esemény milyen minőségű lesz/legyen, abban adhatunk nekik segítséget. Az eddigi sikeres ötleteinkből azt látom, ha emberszámba vesszük őket, nem ellenséget látva bennük, észrevesszük azt is, ami jó az ötleteikben és olyan javaslatokat adunk, amit reális és ésszerű érvekkel alá is támasztunk, akkor ők is munkatársnak tekintenek bennünket. Fontos, hogy azt lássák, hogy mi segíteni akarjuk a munkájukat és nem csak kritizálni.
    Rendszeresen próbálkozunk azzal, hogy a gaz és a (tenyésztős eventek esetén) szupertáp mennyiséget csökkentsék. Van, amikor sikerül, van, amikor nem. Emiatt a hangsúlyt már nem is erre helyezzük, hanem arra, hogy a beadandókhoz képest a lehető legjobb minőségű ajándékot javasoljuk nekik. Szándékosan nem írom, hogy úgy "alkudjuk ki", mert ez nem alku, csupán egy-egy javaslat, ami egyre inkább beépül az eventekbe, akciókba.
    Fontos, hogy mindezt úgy tegyük, hogy ne hördüljenek fel, hogy "na, ezeknek mi minden kellene".
    Mondok egy példát: ott volt a legutóbbi vikinges event a látványosan unalmas event boltjával. Amikor megláttam, fogtam a fejem. Jeleztem, hogy ez aztán nem motiváló. Mi lenne, ha beletennének egy értékesnek számító ólat, amire a játékosok felkapják a fejüket. Mivel még ennél is tovább mentem, és pontosan megneveztem, hogy legyen pink lúdól (hiszen Indrig végülis egy liba), belekerült a bolt kínálatába ez a javaslat. Talán ezzel a példával jól látható, hogy ha konkrét, de nem elszállt javaslatot fogalmazunk meg, nem csak annyit, hogy "ez sz....r, csináljatok vele valamit", akkor ad1 nem fikázzuk a munkájukat, ad2 segítjük őket azzal, hogy megmondjuk, szerintünk mi a motiváló a játékosoknak.

Érdeklődve olvasom további beszélgetéseiteket erről a témáról.

mebajah, alex0824, genka53 és 9 más kedveli ezt.
  17. Bolgár80

Bolgár80 Fórum ismerője

Ki tudja, direkt azt akarjátok, hogy szenvedjünk! :D:D

Hmmm, első olvasatra kevésnek tűnik, de másodikra is. Azt gondolnám, hogy nagyobb a mozgalom..mondjuk az igazán konstruktív hozzászólás, hogy "jó" :D De örülök neki, hogy legalább Ti aktívak vagytok és köszönjük a munkátokat. :) Remélem sokáig így lesz.

mebajah, alex0824, genka53 és 7 más kedveli ezt.
  18. Melan

Melan Fórum admirálisa

Figyelmes olvasas: Te nem irtal "lite" eventrol, de az egesz tema arrol szolt, nem pedig arrol, hogy kinek ugyan eppen mi baja van az eventekkel. Erdekes modon FarmerAndie IS pontosan a kettos eventrol nyitotta meg az uj topikot, nem pedig olyan cimmel, hogy mindenki johet ide elsirni, hogy mi nem tetszik az eventeken. De hagyjuk is...

Inkabb a pontjaidrol, itt van rogton az elso, szerencsefaktoros eventek...lassuk csak, visszaneztem tavaly novemberig, mert valahogy nem akarodzott beugrani, hogy mi volt itt az a temerdek szerencsefaktoros event, lass csodat, az utobbi 2 es fel honap alatt, ird es mondd, volt kemeny 1 db, a szoban forgo kockazos. Ezenkivul, konkretan 1 db sem, ahol a szerencsenek barmilyen szerepe lett volna...Akkor ez hogy is jon most ide pontosan?

Na de varjunk mar egy percet, gondoltam magamban, kicsit meg visszabb nezek, es mivel az en memoriammal gondok vannak, ezert az eventismerteto szekcio segitseget vettem igenybe, ahol koszonhetoen a modiknak gyonyoru szep tiszta formaban dokumentalva vannak az eventek. A kovetkezo "szerencsefaktoros" event szeptemberben a viking baltas, bar meg ezzel is tudnek vitatkozni, de fogjuk ra. Tehat az utolso 5 es fel honap alatt, volt 2!!!! db. Hat ez bizony nagyon nagy problema...

RACS ara 400 ezer - lassuk csak nyul tap ara 4000, 500 nyultaphoz kell 1500 szena, 1000 repa, ha jol szamolom csatnival termelve benne is va 35 percbe, malom letekeri 30 ora alatt, mindosszesen 2 millio CSP, az ha jol szamolom olyan 5 napi RACS-ra elegendo, 35 perc raforditassal. A malommal hadd ne szamoljak mar, mert ahhoz nem igazan kell a gepnel ulnom.

Hmmm... elso kommentedben epp azt emlegetted, hogy a mostani uj farmok milyen gyorsan haladhatnak, de a gyors haladas nem azt jelenti, hogy akkor csillag, AB is kellene jojjon, gazdakorikbol, eventekbol is amugy, azokat nem a termoteruletre kellene inkabb kolteni? Ha valaki nem azt teszi, akkor az miert az en hibam? Meg mernem kockaztatni, hogy 4 honap alatt minden termoterulet maradektalanul felszabadithato.

Mestersegek? Az minek is pontosan? Minden mestersegem ki van valtva, 5-sre felnyomva, egesz pontosan egyedul husveti lekvart gyartok, de azt is leginkabb csak azert, mert miert is ne? A piacon minden elerheto, ami egy 4 honapos farmnak szuksege van (nagyjabol a csatni es kesz)

Igen az...a termoteruletek, a csatni, a nemesites, nemi felhalmozott szupertragya keszlet, a mestersegek... Csak annyit hadd kerdezzek mar meg, hogy ezeket a farmomra vajon a szel fujta ossze? Ebben a pontodban benne van minden aminek lennie kell, szegeny 4-5 honapos farmok, hogy kinlodnak, mert nincs meg alapbol azok, amiket felsoroltal, bezzeg mi a nagy farmokon, ott ulunk ezeken.

Igen, es valoszinuleg, ezt mindet ajandekba kaptuk, nekunk meg ingyen jart, de bezzeg nekik. Varjunk mar egy kicsit, lehet hogy megsem? Lehet hogy a regebbi jatekosok a nemesitett novenyekert ugyannyit kapaltak, piacoztak? Lehet hogy a termoteruleteket ugyanannyiba tellett kivaltani? Lehet hogy a csatni receptert fizettek, vagy epp ki tudtak valtani az eventbol? Lehet, hogy a mestersegekert ugyanugy megdolgoztak? Lehet hogy a szupertragyat ugyanugy megannyi eventbol, gazdakoribol szedtek ossze?

De vegulis azt mondod, hogy ez az uj farmoknak alanyi modon jarna, mert szegenyek annyira szivnak az eventekkel. Vegulis van benne valami, aki holnaptol nyit egy uj farmot, kapja meg az osszes teruletet, kapjon mondjuk 6 honapra munkasokat, nehogy felsertse a kezet a kapalassal, meg mondjuk egy evre elore csatni keszletet, hogy azzal se legyen gondja. Ja meg vagjunk hozzajuk vagy 3000 FA-t, hogy fel tudjak tolteni a hianyzo titokol es titokfa keszleteket. Aki mar 8-9 eve folyamatosan jatszik, az mar ugyis mindegy, a balek ha eddig nem unta meg, akkor ez sem fogja erdekelni.

Ribiszke jol megfogalmazta:

Vannak emberek, akik tenyleg igy gondoljak. Es igen eleg ertelmetlen ezekkel beszelgetni, nekem epp eleg itthon megertetni az 5 eves gyerekemmel, hogy az nem ugy van, hogy "mindent akarok Apa, de most rogton, es csak az van amit en akarok"

Van egy erzesem, hogy egyebkent vele sikeresebb leszek...

csio70, mebajah, alex0824 és 10 más kedveli ezt.
  19. BackOffice

Szia!
    Most van egy pici időm (és pihenni is szeretnék a gyik írásban), hogy pár gondolatot hozzátegyek a beszélgetéseitekhez.
    Csocso mesélte, hogy régen tényleg az volt a cél, és ezt a nagyon régi dekorok tulajdonságai alá is támasztják, hogy a dekorok x-szer arathatók és eltűnnek a játékból.

Én örülök neki, hogy nem ez lett a végső koncepció. Két dolog miatt is.
    - A játék egyik húzó eleme a csodás grafika. Ez vitathatatlan. Ha én megszerzek egy számomra esztétikai élményt adó dekort, nagyon rossz néven venném, ha egyszer csak eltűnne. A grafikusok/művészek olyat alkotnak, amik megérdemlik azt, hogy ne tűnjenek el záros határidőn belül. A meghatározott számban aratható dekorokat is sokkal kevesebben vásárolnák meg, ha 30 aratás után eltűnnének a süllyesztőben. (Az egyik kedvenc dekorom például az Ingrid tanítványa.)
    - Alapvető emberi tulajdonság, hogy birtokolni akarunk tárgyakat a való életünkben is. Sokaknak az a hobbija, hogy gyűjtenek valamit, bélyeget, szalvétát, X szerző könyveit, bizonyos lemezeket (én pl. embertelen mennyiségű receptújságot kb. 30 évre visszamenőleg). Ez a 21. században átalakult virtuális birtoklássá. Már nem CD-n őrizzük a lemezeinket, kedvenc filmjeinket, fotóinkat, hanem külső winchesteren. Sokan olyan mennyiséget, hogy a hátralévő életükben meg sem tudnák ezeket hallgatni, vagy a végignézni. Ez a birtoklási vágy ebben a játékban is szemléletesen kimutatható. Nézd meg a cserenapi hirdetéseket! Fél farmokat adnak egyesek ritka dekorokért. Amiknek alapvetően semmi hasznuk sincs, sőt meg merem kockáztatni, hogy ki sem teszik azokat sehová, de a tudat, hogy nekik van ilyen, fontos számukra.

Ez az én meglátásom arról, hogy tűnjenek-e el a játékból értékek, vagy sem.
    -------------
    Rékucit most nem idézem, de az etalon farmhoz is van pár gondolatom.

Az tisztán látszik az eventekből, hogy a játékmesterek nem hasra ütésszerűen tervezik meg az eventgaz mennyiségeket.
    Pontos matematikai modelljük van, amely figyelembe veszi a területek számát, az érésidőt és az event hosszát.
    Amikor egy anyagot véleményezek, az első dolgom az, hogy a beadandó gaz mennyiségét kiszámolom és megnézem, hogy az adott idő alatt letermelhető-e. Ha igen, akkor nem nagyon van indokom belekötni. Legfeljebb azzal érvelhetek, hogy a fizető játékosok jó része aktív dolgozó és a munkahelyén nem tud aratni. Ezért megfontolandó a gaz csökkentése. Van, amikor elérünk vmi pici eredmény, de nem minden esetben.
    Abban egyetértünk, hogy "feszegetik a határokat", de azt is látom a tervekben, hogy bátran mernek kísérletezni. Látható már, hogy hosszabb érési idejű növényekkel próbálkoznak, ami azt jelenti számomra, hogy nem akarnak pl. egy családos játékost arra kényszeríteni, hogy 2-3 óránként aratnia kelljen hétvégén (hét közben a munkája miatt nem tud). Tehát a hosszú/hosszabb érési idejű növényekben ezt kell(ene) látni. De jó magyar szokás szerint a játékosok nagy része emiatt nyávog. Kérdem én, nekik mi lenne jó? Ez a van rajta sapka, nincs rajta sapka tipikus esete.
    ---------
    A beszélgetésekben felmerült a kisfarm, nagyfarm eventezése.
    Erről Toma egyik (nagyon szépen átgondolt) írása jut eszembe, amiben kifejtette, hogy őszerinte a BP-nak döntenie kellett, hogy az újak toborzásával foglalkozzon, vagy a meglévő játékosok kedvét keresse. Toma kifejti, hogy ő a mostani tendenciából milyen következtetésre jutott. A gondolatmenete és az érvei számomra érthetőek és megalapozottak.

Az eventek "közepére" tett felhő nyereményekkel igyekszik megfelelni a BP ennek a lehetetlen helyzetnek. Az event vége a felhő. Minden további lépés/jutalom már extra bónusz.
    Ezentúl ha ilyen eventről írok ismertetőt, ki fogom hangsúlyozni ezt a törekvést. Része lesz az ismertetőnek az, hogy hol van az event "vége".

mebajah, alex0824, PepperPotts és 7 más kedveli ezt.
  20. BackOffice

Szia Rékuci!
    Na, eljutottam ahhoz a hsz-hez is, ahol konkrétan meg lettem szólítva. :) (De hogy mi lesz a jövő heti gyikkal, még nem tudom. xD)
    Az oda-vissza kommunikáció a játékmesterek és a moderátorok között az előzetes anyagok véleményezésében van egyedül.
    Amikor az ötletes topikból rendszerezetten küldött javaslatcsomagot továbbítjuk, nem kapunk rá semmilyen visszajelzést. Legfeljebb annyit, hogy x időn belül azt az ötletet viszontlátjuk a játékban (lásd paszuly arató, tojástartó).

Nem gondolom, hogy elvárható lenne, hogy tételesen beszámoljak arról, hogy kinek az ötletét továbbítottuk. Erre már többször kitértem. Sok oka van.
    - Az ötletesben van egy csomó önző butaság. Azt érthető okokból nem küldjük tovább. Képzeljétek, mit szólna ez a játékos, ha azt látná, hogy a többieknek megírjuk, hogy továbbküldtük az ötletét, de az övé kimaradt. Neki az az ötlet fontos lenne, de a saját orránál nem lát tovább és nem érti meg az ellene szóló érveket. Ugye erre nem kell példát hoznom?
    - Mivel nincs külön ember arra, hogy ezekkel az ötletekkel foglalkozzon, nem kerül 2-3 naponta továbbításra egy-egy ötlet. Sőt, továbbmegyek.
    - Az utóbbi időben tematizálom a visszajelzéseket. Amikor látok 6-8 ötletet a mesterségek völgyével/termékekkel, vagy a kerek kerékkel kapcsolatban, akkor egyszerre írom le ezeket. Ügyelve arra, hogy ezek erősítsék és ne kioltsák egymást.
    - Egy-egy ilyen javaslatcsomagnak átgondolt felépítése van (nem elvárás, ezt csak én látom így jónak). Kitérünk lehetséges akciókra, javaslunk ütősebb eventnyereményeket, írunk fizetős akciókhoz ezt+azt, jelzünk kényelmi kéréseket (paszulynál eleje-vége gomb) és kidolgozott, tematizált ötleteket is megfogalmazunk.
    - Ugye nem kell mondanom, hogy ilyet nem lehet összepattintani 1-2 óra alatt? Mellette van családom, valós munkám és életem, gyik írási és előzetes anyagok véleményezési kötelezettségeim, fórum aktualizálási teendőim és uram bocsá' még aludnék is időnként.

Nem neked szól a következő mondatom.
    Olyan irreális elvárásokat képesek egyesek megfogalmazni velünk szemben, hogy a bicska nyílik a zsebemben.
    A hozzám közel álló játékosok időnként rám szólnak, hogy vegyek már vissza a melóból, mert attól félnek, hogy egyik éjszaka ájultan fordulok le a székről.
    És azt is látom, hogy hozzám hasonlóan a kollégáim is mennyit melóznak a fórumon, a különféle hivatalos közleményekkel, vagy a supporton.

mebajah, alex0824, PepperPotts és 7 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.