Capuccinó sarok

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: mazsok, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. mazsok

mazsok Fórum admirálisa

Sziasztok!
    Szeretettel várom a sütni-főzni szerető gazdákat...a sok farmos munkától kikapcsolunk és megoszthatjuk a kedvenc vagy éppen új receptjeinket.:inlove:
    Ez egy interaktív topik mely azért jött létre ,hogy Ti is hozzátegyétek a gondolataitokat. Elsősorban ételek receptjeit várjuk ide,de, szinte minden téma ide tartozik ,mert sok-sok dolognak köze van az idő,és energia beosztásához.
    Ami praktikus az előre is visz.Bárki feltölthet saját recepteket,főleg egyszerű,olcsó ételeket,melyek a dolgozni járó háziasszonyok (és persze urak) mindennapját segíti ötletekkel.Külön öröm számomra ha saját készítésű ételeket,saját készitésű képekkel illusztráljátok.
    A topikba látogatók,és aktívan résztvevők ,mint egy család,nem csak süt-főz,tanácsot is ad,és minden,amit egymás között beszélgetnek ,a receptmegosztás alkalmával szóba jöhet.
    Természetesen meg vitatjuk az eventeket..tippeket..számolásokat..ki mibben erős...és segitünk annak aki le van maradva.
    Kellemes időtöltést,jó pletykálást minden kedves gazdasszonynak(és gazdának)
    Természetes mint mindenhol a fórumon itt is a fórum szabályzat érvényes.

2. Laboviti

Laboviti Fórum elő legendája

Sziasztok!

Megfontolásra szánom a következőket:

- egy bevezetett topic teljes tartalmi módosítása egyeztetés nélkül nem a legszerencsésebb;

- nem hagyható ki a játékkal kapcsolatos beszélgetés, az ahhoz kötődő tapasztalatok megosztása;

- a „főzős” téma, a receptek megosztása alkalmi és eseti formában lenne jó - más törzsasztali topicokban is szoktak ilyen elemek szerepelni -;

- fontos tudni, hogy a neten talált receptek, képek csak a valódi „forrás”-ra utalva használhatók, a képek esetén, ha felirat is tartozik hozzájuk, nem szerkeszthetők át, nem módosíthatók!

- Kérlek Benneteket, ne „válogassatok” a topicba betérő játékosok között, mindenkit fogadjatok el, fogadjatok be részrehajlás nélkül …

Marika312, -Fülemüle-70 és kamylla64 kedveli ezt.
  3. kamylla64

kamylla64 Fórum parancsnoka

Kopp-kopp! Sziasztok Kávézók!

Kicsit félve léptem be..nagytakarítás volt? akkor vigyázok a tisztaságra,nem szemetelek...:)

Ma megint nagy a forróság,kint színte elviselhetetlen..virágaim is szomjaznak,pedig este megöntöztem őket.

Szia Mazsok! Már készül nálam a paradicsimleves,meg gyorsan összeütök mákos gubát..Jó hidegen lehet mindkettőt enni,ami mos aktuális is..
    Van dinnye is behűtve,meg csináltam limonádét is,mondjuk azt folyamatosan gyártom,mert nincs az a mennyiség ami elnem fogy..Nem baj,sok folyadék kell ebben a forróságban..

Most el,de jövök még..Legyen csodás napotok..

4. topipogi

topipogi Fórum félistene

Sziasztok!
    Húha........eltévedtem volna???

5. kamylla64

Szia Topipogi!
    Á dehogy!:) csak Mazsok olyan csillivilli rendet rakott,hogy Én is alig ismertem a kávézóra..;)
    Ma siettemben leégettem a puding szottyot a mákosgubáról,így kétszer álltam neki..Nah másodszorra, le sem vettem róla a szemeimet..o_O
    Most hál ég nincs event,néha jó egy kis pihenő,nincs kényszer..se ültetés,se hohohohorgászás..brrrr..raktam ki cupifákat,elég sok elment a null perces akciómra..:):D
    Lányok! ki mit főzött ma? vagy mit főz? vagy mit nem?..:D:)

-Fülemüle-70 és Gabi922 kedveli ezt.
  6. mazsok

mazsok Fórum admirálisa

Szerbusz kedves Laboviti!
    Ne haragudj...nem értem cseppet...nem gondoltam teljes tartalmi változtatásra csak lapos volt már az a sok hsz...gondoltam egy kicsit feldobja a hangulatott.
    Ki nem hagynák a játék témát...ilyet ne gondolj;)a lényeg az marad...ez egyértelmű.
    Nem válogatunk a betérők között mindenkit szívesen fogadunk,aki betér ide egy kis dumcsira..ha főzésről szeretne beszélni ha pedig a játékról...mindenről szeretünk locsi fecsizni:)
    Szia!
    Igen nagytakaritás...igaz irtam hogy melyik hsz-től szeretném hogy maradjon bent...de hát szerint elmaradt véletlen...nem baj...ha valakit érdekelnek a le nem mentett receptek két aratás között megbeszélhetjük.:)
    Jaj de sok jó étel van nálatok:pcsorog a nyálam.
    Jó volt aratani..képzeld minden beérett...egytől egyigxDvolt rá ideje...majd holnap már hamarabb jövök..és libázunk??xD
    Szia!
    Már hogy tévedtél volna el???o_OxDjó helyen jársz..csak nagytakaritás voltxDmég a pókot is a sarokbólxDxDxD

7. kamylla64

Szép reggelt Kávézók!
    Nagyon meleg van itt mifelénk,olyan nyomott,vihar előtti..Ma ahogy igérték itt lesz,jön a lehülés..Már várom..

Hagymalevest főzök,meg kelt palacsintát sütök.. káposztásat,krumplisat,meg pudingosat az édesszájóaknak..
    Dolgom van ma,elintéznivalóm,ez meg hamar kész..

Szia Mazsok! kerestem pókicát,de tényleg nem találtam,kitessékelted a szűrét..:Dcsillog villog most minden a tisztaságtól,nem sokáig,majd benépesedik a kávézó és megint hangos,nevetéssel teli lesz..azért rakok ki lámpást,mert akkora volt a puceválás,hogy a többiek nem találtak még ide...

Ludas tenyésztésen még gondolkodom,várom az ismeretetőt és majd eldöntöm...

Legyen szép napotok..

-Fülemüle-70 és mazsok kedveli ezt.
  8. Anubisz44

Anubisz44 Törekvő

jo ég, mi volt itt? cenzuráztak?

-Fülemüle-70, mazsok és kamylla64 kedveli ezt.
  9. topipogi

topipogi Fórum félistene

Szia!
    Szóval azt mondod, unalmas hsz-eket írtunk???:p
    Alig van libám. És érdekes módon reggel a fele ott szürkéllett. Pedig ha 5-nek adok kaját, a másik 5-öt sem hagyom ki.
    Szia!
    Jó a menü. Képes vagy 3 féle palcsit csinálni?? Nem semmi.
    Nálunk dubarry szelet lesz. Tegnap rántott karfiolt akartunk, de túlfőtt a fránya karfiol. Így most rápakoljuk a husira. Ez sem lesz rossz.
    Befelhősödött az ég. Most nem elég, hogy forróság van, még nyomott is a levegő.:eek:

-Fülemüle-70, mazsok és kamylla64 kedveli ezt.
  10. kamylla64

Nem csak takarítottak...:)
    Szia Topipogi!
    Káposztám már készen a fagyasztóból,krumplipüré dobozos,bacon szalonnát meg pillanatok alatt lepirítok,azzal szórom meg a pürét mikor töltöm,így kap egy pikáns ízt a k.püré.
    Palacsinta megint hamar megvan,bár nem volt ebben a melegben kényelmes a tűzhely melett tipródni..:po_O
    Hagyma leves is hamar megvan..csupa hamarságot főztem ma..
    A dubarry szelet repicéjét ha ráérsz és ha szabad kérhetném?!

Már fúj a szél nálunk,remélem valami csapadék is jön kisérőnek..:):D

-Fülemüle-70 kedveli ezt.
  11. mazsok

mazsok Fórum admirálisa

Szia!
    Reggel mikor mentem melózni csudi jó idő volt...igazi szellő...de mikor jöttem haza...hááát már csak a fürdőruci hiányzott...eszméletlen meleg.....rászóltam az idő családtagokra hogy igyanak sok vízet...macskát behoztam a hűvösbe...szóval itt hűsőlünk.
    Jó kis ebéd készült nálatok..kelt palacsinta...abba jó reszelni 1-2 almát...és ugy kisütni..isteni...fincsi:p
    A káposztás és krumplis palacsinta érdekelne..hagymalevesel karöltve...xDleírod nekem légyszi?
    Nálunk pizza készül...enni sincs kedve senkinek...ezt meg lehet enni langyosan is és hidegen is..szóval nincsen gond vele.

Most néztem én is a gazdaköriket..libákat tenyésztünk...nekem tetszik....xDegyszer majd biztosan nekiállok..de még van olyan amit előtte sorolnék be...kakukkosat gőzerővel gyártanom kéne...meg nem is tudom...van még ami kimaradt...
    Lesz baby nap hétvégén gondolom..és akkor csinálom a libásat is...de igazából majd akkor látom meg mihez lesz időm.

Szia!
    Igen kértem egy takaritást....igy nem olyan csélcsap a topikxDDe azért csak betalálsz nem??ismered a járást.xD
    Szia!
    Igazából nem unalmas volt hanem ritka...és te is tudod...xDtéma sem volt mindig...;)igy egy azért egy cseppet jobb nemxD
    Szegény libák..lehet a másik fele falánk volt és elette előlük a tápot...erre nem gondoltál?:wuerg:ma vettem tápot...de most rohanok és keverek nekik egy adagoto_OMost néztem kicsit több mint 400 lúdam van..az kezdésnek elég...;)

Utoljára szerkesztett: 7.7.15
    bklau0811, -Fülemüle-70 és kamylla64 kedveli ezt.
  12. kamylla64

Szép reggelt Kávézók!
    Nálunk ideért a lehűlés,igaz nem valami nagyon,de ez is valami..Volt égi háború nagy csinnandrattával,kevés eső és ennyi..azért többet vártam.

Mai menüm rakott krumpli..ennyi..eszik nem eszik,nem lesz más.:D
    Szia Mazsok!
    Hagymaleves:5 nagy fej hagymát félkarikára vágunk,majd kevés olajon megdintsztelünk.Kevés pirospaprika,és felönteni úgy másfél liter vízzel.só,bors,ételízesítő,zöldségzöldje,majoranna,őrölt kömény..kevés rántás..Krutonnal,reszelt sajttal tálaljuk,vagy gyöngypufival..

Palacsinta: rendes palacsintatésztába futtatok 3 deka élesztőt,majd kisütöm őket..káposzta töltelék az ugyanaz mint a káposztáskockáé,csak kevesebb olajjal..krumplipüré kicsit hígabb lágyabb legyen,kenhetőbb..mikor rákened a k.pűrét a palacsintára, szórj rá pirított baconkockákat,ettől isteni finom ízt kap..a pudingost,meg szintén kenhetőbbé kell főzni a pudingot,Én újabban, csak hidegen felverőset szokom használni,valahogy jobban ízlik aprónépemnek..

Kakukkost most befejezem,egy gazdakörim maradt belőle,abból is kettő beadandó és eltűntek a kakukkok..:Dludam úgy kétszáz körül van,ha nem lesz elég, majd veszek a piacon...

Ma is legyen szép napotok,még benézek..

-Fülemüle-70 és mazsok kedveli ezt.
  13. Anubisz44

Anubisz44 Törekvő

az ajtot megtaláltam, de a berendezés megváltozott, igy kicsit megijedtem jo helyen járok -e. hirtelen nem találom a z asztalom, a székem, és a söröskorsom sem. ugy átrendezték, hogy kicsit elveszettnek érzem magam. ujra meg kell találnom a helyem.
    addig is iszok egy hideg sört, az átsegit a beilleszkedési nehézségeken.

kamylla64, -Fülemüle-70 és mazsok kedveli ezt.
  14. mazsok

mazsok Fórum admirálisa

Szia!
    Küld a lehűlést hozzánk is...nagyon meleg van...sőőt zsírolvasztóxD
    Nálunk ma vadász vacsi lesz...ki mit talál a hűtőben magának...mondjuk ettől nem félek...teli hűtővel nem lehet éhen halni...egy kis tegnap esti pizza...szalámi sok pari ilyesmi:pmég egy kis bolognaira rá tudnak beszélnixD
    Jól hangzik ez a palacsinta..én a káposztás kockát is porcukorral szeretem...igy még palacsintában nem ettem de biztosan fincsi lehet..hagymalevest szeretnék csinálni hétvégén.
    Én is nekiállok a tenyésztős eventeknek...kakukkosból sok van..lassan én is sokkot kapok tőlexDmajd megtizedelem őket.xD
    Libuskám elég lesz...de adok kölcsön párat,áthajtom őket a kerités alattxD
    Szia!
    Minden a helyén van..szemcsit megtörölni és tessék villanyt kapcsolni akkor egyből rátalálszxD
    A söröskorsód elmostam szóval a tiszta poharaknál keresd vagy az "s" betűnélxD
    Tenyésztesz libuskát??

15. topipogi

topipogi Fórum félistene

Sziasztok!
    Tegnap reggeltől késő estig értek a lúdjaim. Már jó nagy hízott ludakat szedtem le.xD
    Itt nagy vihar volt, eső is esett rendesen. Pár paradicsomot karózhatok újra, a szél lerendezte.

Kamylla tegnap idő hiányában nem tudtam hozni, de ma itt a recept. Én így csinálom a dubarry szeletet,
    Karajt /Más is jó hozzá/ kiverem, sózom borsozom, tepsiben pici zsír és víz hozzáadásával lefóliázva puhára párolom.Ha puha zsírjára sütöm. Karfiolt vegetás vízben megfőzöm. Készítek besamelt, amibe sok sajtot is reszelek. kicsi szerecsendió is jót tesz neki. Ha a hús puha ráhalmozom a karfiolt, leönöm a besamellel, tetejére reszelt sajtot szórok. Betolom kicsit a sütőbe, és máris kész. Mi petrezselymes krumplival ettük, de krumplipüré is jó hozzá. Vagy ki mit szeret.

Mazsok most már ne takaríts többet, minden csillog. Gyűlnek a ludak /főleg, ha tudok jönni,/ de csak a bumm alatt tenyésztek. Habár mostanában ott is nagyon szűken mérik, épp csak a kötelező jön.
    Tudsz aludni?? Csak állatok vannak kint nálam. Hangos a farm.xD

16. mazsok

mazsok Fórum admirálisa

Szia!
    Ma vna boom...szóval tenyésztem a lúdakat rendesen..a tegnapi vetés érett ma délutánig...nagyon betett nekem ez az eső meg ilyesmi..aludtam már 7óra után....
    Most néztem az infókat és maradt 2 órám a boombólo_Onekiálltam.xD
    Paradicsomokat megmentette a felkarózás...nálunk pár málna ág bánta az időt.
    Kamyla nálunk a Dubary szelet rizzsel készül...de én jobban szeretem a petrezselymes krumplit..legközelebb azzal leszxD

17. topipogi

topipogi Fórum félistene

Szia!
    Ludakkal kész vagyok. Semmi extra nem jött, de legalább a kötelezőt megkaptam. Még egy kicsit kakukkoztam. Azokkal sose leszek kész.:cry:
    Paradicsom nálunk is fel van karózva, de karóstól dőlt el.
    Igazad van, sokkal jobb lesz krumplival, majd meglátod.

mazsok, kamylla64 és -Fülemüle-70 kedveli ezt.
  18. kamylla64

Szép napot minden Kávézónak!
    Tegnap nem értem ide,ludaztam ezerrel...Lett 4 farmunkon pink libuskák,igaz nem terményesbe valók,azok elkerültek..aztán lettek piros ólba valók,terményesbe is.Az event mindegyiken kész...
    Szia Anubisz! Kezd minden a helyére kerülni,már majdnem olyan mint a takarítás előtt volt..Az asztalod,a széked,de a sörös korsód is neveddel ellátva a helyén..:)

Szia Mazsok! Na ez a módszer nálunk is előfordul...ki mit talál az Övé...:D

Ma szeretnék egy kedves ismerősömet engedelmeddel behívni egy kávéra,sőt még két csodás asszonykát,remélem Ők is idetalálnak..Kérlek fogadjátok szeretettel...
    Kakukkos feladatok is kész vannak,egyedül a tenyésztős nem,oda kellenének a pinkek..az mostanában nem is lesz meg...

Szia Topipogi! Nah Én aztán elvoltam tévedve..azt hittem hogy süti a dubarry szelet,nem is értem miért így gondoltam...:)De ez sem rossz;) el is mentettem..
    Itt is volt vihar,jött hangos zeneszóval,némi eső is esett,de nagyobb volt a füstje mint a lángja..:D

Mazsok! nálunk is megtépdeste a fákat,bokrokat, a vihar,a magasabb virágaimat is lehajtotta a földig...Tegnap kissé feltámasztgattam őket,úgy néz ki az ijedségen kívül nem esett bajuk..:D
    Krumplit mi is jobban szeretjük...

Szia! nálam itt-ott lettek magasabb szintűek is,meg is lepődtem..:)a piacon gondoltam eladom őket,de annyira alacsony még az áruk,hogy egyenlőre a pajtában várakoznak a vevőkre...:)

Most el,de később benézek....Kedves ismerősöm(ismerőseim) remélem hamarosan idetalál (idetalálnak)...

mazsok kedveli ezt.
  19. topipogi

topipogi Fórum félistene

Szia!
    Asszem tegnap mindenki ludazott. Én majdnem elfelejtettem, hogy nem hét végén van a bumm. Na az lett volna tragédia.:wuerg:
    Ne csináld édesre a dubarryt, lehet, nem ízlene.:D:D
    Ma nálunk tészta saláta van, sült csirkecombbal.

mazsok és -Fülemüle-70 kedveli ezt.
  20. kamylla64

Topigogim! szerintem hétvégén is lesz bumm,beszélnek róla a pletyiseknél...amúgy ez csak ilyen kis előzetes lehetett,vagyis remélem..
    Nah jah...:D érdekes lenne édesen:Dkis baracklekvárral megkenve,sok tejszínhabbal...fujj...:D:D:D
    Drága Mamika Tündérke..nyitva az ajtó,itt várlak egy finom limonádéval,KATT:meg Fülikét is,meg még egy remek csajszit is...:)

Utoljára szerkesztett: 10.7.15
    mazsok és -Fülemüle-70 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.