Capuccinó sarok

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: mazsok, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Szép estét!
    Szervusz Tihamér, igen ezerféle recept létezik rá,s mindenki a sajátjára voksol. Ám szeretnénk a lehető legközelebbit megtalálni az eredetihez. Ehhez kellene a mi Tündérmamánk aki (írásaiból vélem) arról a környékről való, vagy ott is él.

Verus talán most sikerül befejezni,ha pihenőn vagy,bár inkább pihenni kellene, hétvégi műszakok mindig hosszúúúak.

Mazsi ha már pink traktor, nem tudod mi lehet Dönci papával,és a mi pink Ladynkel- Kamyllával?

mazsok és patakvera kedveli ezt.
  2. onagger52

onagger52 Fórum császára

3. patakvera

patakvera Fórum félistene

Sajnos ez van...:(...de ma szabad vagyok és együtt leszünk!:inlove: Délelőtt pedig vetek-aratok,hogy azért annyira le ne maradjak!;)
    Ma belehúzok délelőtt...8):D

Hölgy-világ és mazsok kedveli ezt.
  4. mazsok

mazsok Fórum admirálisa

Szép napot mindenkinek!
    Nagyon jó napom van eddig,...remélem igy is marad...csupa jó hír...szóval azt sem tudom örömömben mihez kezdjek:D

Szia!
    Nyugodtan vakkants bele...de ha szólsz és sűrűbben jössz recepteket hozni meg ilyesmik...beszélgetni...annak is nagyon örülök ám;)
    Még nem készitettem de ettem egyszer....és arra is emlékszem hogy tejfölös volt és 3x szedtem belőle.:D

Szia Ildikó!
    Nem tudom mi van velük...nagyon hiányzik Kamy....nem tudom miért nem jön...pedig olyan jó lenne ha ismét itt tudnám a topikba őt is.:(

Átrágtam magam a recepteken..értem a lényeget....nagyon guszta...csorog rá a nyálam.:p
    Székelykáposzta nálunk már egyénileg át lett variálva ahogy mi szeretjük......A palócleves disznóhúsból lesz készitve az tuti.

Na akkor örül mindenki...anya otthon van...néha arat vett...meg rohangál a traktorral:D:D

Hölgy-világ és patakvera kedveli ezt.
  5. onagger52

onagger52 Fórum császára

Még csak olvasgattam eddig, írni - ide - nem írtam. Néha megszólalok, főként a Tiszántúliak Társaságá-nál,. Ott tanyázok leginkább.
    Magamról a legfontosabbakat. Férfi vagyok (voltam, na!). Főállású nyugger, mivel betöltöttem már a 64-t. Van egy feleségem, akivel 40 éve együtt vagyunk, jóban, rosszban. Két nagy csemetém van. Az idősebbik ma 39 éves lett. A kicsi, mint írtam fent, kettővel (másfél igazából) fiatalabb. Neki a lánya a világ legjobb nője az én szememben. Ő az egyetlen unokám, egy hete lett 7 éves. Mosonmagyaróvárott gazdálkodok, ötödik emeleti panelfarm. Szép kilátással a kelő napra reggelente. Ha nincs köd. Az viszont, lévén ide egy kilométer sincs a Mosoni-Duna, ilyenkor már gyakori. Télen meg ritka, ha nincs. Nem olyan régen kezdtem a játékot, 2010 májusában. Az első kettő farmom már "halott". Ez a harmadik farmom, ezt 2010 júniusában indítottam. Van egy negyedik is Gobio55. Ez az utóbbi a két élő birtokom. Néha, mint igazi skizofrén alak, összekeverem magam, a másik helyett szólalok meg. Ezt kérem majd esetenként elnézni! :wuerg:
    Szeretek és tudok is főzni. Sütni kelt tésztát, kenyeret, lángost, hasonlókat bármikor, süteményeket csak akkor, ha arra korbáccsal vagy hasonló izével kényszerítenek. Kisgyerek voltam, mikor nagyanyán befogott a konyhába segíteni. Érdekes, de öcsémet soha. De ő is tud főzni. Az én két fiamat sem hívtam ki soha a konyhába, míg gyerek volt, de mind a kettő rendszeresen főz otthonában. Tán épp ezért. Ki tudja?

patakvera, Hölgy-világ és mazsok kedveli ezt.
  6. mazsok

mazsok Fórum admirálisa

Üdvözöllek itt a topikomban...szivesen láttunk mindenkit aki tiszteli és nem bántja kedves farmtársát;)Te aztán jó sok mindent leirtál....egy bőbeszédű pasi....ez nem semmi:DAzt hogy hogyan szólithatunk azt viszont nem:D:DNagyon becsülendő hogy asszonykáddal ennyi ideje együtt...lám van jó példa is az életben:D...és a nagy szerelem az életedben...na meg tudom érteni...a pasik ilyenek ha megvan a lányunoka...elmegy elöttük a gyorsvonat...és kész...ész volt nincs:inlove::inlove::D:D
    Panelban lakni nem rossz??nem hiányzik egy kicsinyke kert...cica aki játszik körülötted...esténként tücskök.....meg ilyesmik.Imádom reggel kint inni a capuccinómat a hintaágyban....nézem "hatalmas" kertemet.
    kenyeret is tudsz sütni???jaaaj akkor téged foglak zaklatni...probálkoztam de iszonyú és fájdalmas eredmények születtek leginkább.:(Na ha Te skizofrén vagy...én is elárulom..borzalmas helyesiró....szóval a többiek elnézik nekem hogy nem tudok irni...néha amikor felnézek rengeteg piros kis aláhúzást láttok....kijavitom...de sokszor nincsen hangulatom...és akkor bogarászhatok mit is akarok irni:Do_Obocsika...o_O

patakvera és Hölgy-világ kedveli ezt.
  7. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Panel? Hm! Győrben születtem, a belvárosban, az akkori Budapest-Bécs országút előttünk ment. Régi téglaház, emeletén laktunk 1964-ig. Akkor lebontották, megsérült szegény épület a háborúban, a szomszéd házak egyike másika totálkáros lett némi bombatalálat miatt. A mienket is alá kellett dúcolni. Akkor költöztünk panelba. Negyedik emeletre. Aztán anyám 72-ben továbbvándorolt még délebbre a városon belül, szintén panelba, de a hetedikre. Öcsémmel azóta is ott élnek. Én akkor már, túl a veszprémi éveken, (technikum tanárait idegesítettem jelenlétemmel) Mosonmagyaróváron voltam, panelból épült munkásszállón. Aztán a szokásos két év katonaság, rövidesen házasság és másfél év albérlet után panel, ötödik emelet. Szóval én csak Veszprémben éltem családi házban, a többit majdnem csak panelban éltem le. Kertem volt egy kicsi, 300 négyszögöl, hivatalosan 1071 négyzetméter. Ott garázdálkodtam negyedszázadot, de el kellett adnom, mert egy nem kívánt balesetet követően a bal kezem nem lett az igazi. Az idegszálköteg elszakadt. Csoda meg ritkán történik az emberrel. A szakorvos szerint talán majd jó lesz. Ennek 13 éve, de nem lett jó, csak jobb. Ráadásul a hátamon is eltört 5 borda, a lapockával együtt, meg a bal lábam is. Azóta a meghajlás nem oly egyszerű, mert "érzem" a hátam. El lett adva a birtok. De emlékeim megmaradtak. Fiam falun él egy picinyke telken, csak kilencszáz négyszögöl. Ha elmennék hozzá, kiélhetném kertészkedési vágyaimat. Most csak az erkélyen termelek néhány fűszernövényt. A többi növény meg a feleségem által nevelt virág, szerintem "gaz".
    Születésemtől Tihamérnak "csúfolnak" apám után. Ő is annak született, de ma már más a keresztneve és a családi neve is. Én még a régi néven születtem, de az öcsikém már az újon. Hosszú lenne a történet a névváltásról. Maradjunk annyiban, apám a HM-ben dolgozott 60 éve hivatásos tisztként és az egyik felettes tábornok parancsára meg kellett változtatnia a nevét "tisztességes, becsületes és magyar névre". Rákosi korszak volt, más szelek fújtak annak idején. Apám XY-ból WZ lett. A családnév nálam is megváltozott, de a körösztnevem maradt. Ezért van az, ha valaki azzal jön, hogy nem vagyunk-e rokonok, mert a családi nevünk azonos, rögvest kijelentem, hogy pont azért nem vagyunk rokonok. Ő nem érti, én meg nem magyarázom el. Minek?
    Tehát, aki úgy gondolja, hívjon Tihamérnak. Nem fogok megsértődni! :D

_Ilona49_, mazsok, patakvera és még 1 ember kedveli ezt.
  8. topipogi

topipogi Fórum félistene

Sziasztok!!
    Üdvözöllek én is Onagger-Gobio-Tihamér. csak így "röviden";) Érezd magad jól nálunk. Az én apukán pontosan ugyan így járt, magyarosítania kellett a nevét.

Mazsok örülök, hogy jó napod van, idő egész jó, hírek jók, mi kell még?? Ja........az event!!! Remélem haladsz, és mindenki jól halad. Én nem panaszkodhatok, úgy érzem, simán meglesz, még a felröpi is.

_Ilona49_, mazsok, patakvera és még 1 ember kedveli ezt.
  9. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Szervusztok!
    Bizony Tihamér tud,és rendszeresen süt kenyeret. Továbbá 'rossz alvó',de ez helytelen kifejezés,inkább kevesebb pihenéssel is beéri, ezért van-úgy,hogy hajnal-reggelente Ő kelti a kakasokat. :)
    Nekem is megvan a kellő számú felröpi,de nem eventezem. Befőzési-elrakási szezon van,mint tudjuk,mai adag 12 üveg lecsó,így számomra a pihenés most olyan 16:30 körül kezdődik.

_Ilona49_, mazsok és patakvera kedveli ezt.
  10. patakvera

patakvera Fórum félistene

Én annyira nem rajongok a főzésért...:sleepy: Szerencsére nem is kell annyiszor a konyhában tevékenykednem: anyukám megteszi helyettem!:)

mazsok és Hölgy-világ kedveli ezt.
  11. topipogi

topipogi Fórum félistene

Szia!
    Nekem a mai eltevésem paradicsom befőzésből állt. Jó kis munka, de ha egyszer úgy szeretjük, ha tele a kamra, akkor bizony neki kell állni az eltevésnek.
    Azt mondod, Tihamér kelti a kakasokat??? Na akkor én szépen meg fogom kérni, hogy felénk jöjjön legutoljára.xD
    Most már én se főzök minden nap, nekem a lányom teszi, több kevesebb utálattal.xD De azért nekem is kijut a főzésből, nem panaszkodom.
    Anyuka főztje a legjobb. Szerencséd van.

12. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Az a baj, hogy azok a kakasnak álcázott jószágok csak kappanok. Ha kakasok volnának, ők keltenék a napot reggelente, nem nekem kellene ezeket a lustaságokat kitessékelni a tikok mellől hajnalban. Általában 3 óra körül már kialudva fent vagyok. Az is igaz, korán ágyba helyezem magamat. Most már csak a hosszúakat kell ültetnem, a rövid érésűekből lett elég.
    Kenyérsütésről annyit mondhatok, aki tud kalácsot készíteni, annak tudnia kell kenyeret is. Nem nagy az eltérés. :)

Hölgy-világ, patakvera és mazsok kedveli ezt.
  13. onagger52

onagger52 Fórum császára

Akkor most már jó reggelt vagy még jó éjszakát van?
    A mai első kör letudva. Gobionak sikerült mozit néznie most, nekem nem. Kár. Én is megnéztem volna a filmet.
    További jó éjt! A lányok itt is alszanak még.

14. topipogi

topipogi Fórum félistene

Szép jó reggelt!!!!

Szia!
    3 órakor azért még a kakas se szeretne fölkelni. Kicsit még lustizzál, csak aztán indulj ébreszteni őket. Lefekszel a tyúkokkal??
    Én bagoly típus vagyok, este fenn tudok maradni, na de reggel..........ne is beszéljünk róla.
    Finom kalácsot tudok sütni..........eddig mindenki azt mondta.
    2-2 kör kell az eventgazokból, és kész leszek.
    Néznék mozit én is, de hetek óta semmi sincs.:(

15. onagger52

onagger52 Fórum császára

Én szívesem fekszem le a tyúkokkal. Ebből a szempontból maradi vagyok. Kakasokkal nem, kappanokkal se. Csak tyúkokkal:p
    Ma már csak a maradék hosszúakat kell letermelnem és az eventgazokkal kész leszek. Aztán némi répa és saláta következik. Legyen tartalék, ha most lefogy a készletem a beadás miatt.
    Jó reggelt mindenkinek!

16. Tündérke

Tündérke Fórum hercege

Szióka.
    A palóclevest én mint Palócföldi így tudom. Zöldbabot, kockára vágott burgonyát, karikára vágott sárga répát felteszem annyi vizbe hogy ellepje. Fűszerek: babérlevél, bors, 1-2 gerezd fokhagyma, só, egy csipet apróra vágott kapor, ami el is maradhat, ha valaki nem szereti. Amíg ez fől, addig a pörköltet is elkészítem, általában sertés tarjából készítettem, A pörköltet szokás szerinti fűszerezéssel. Amikor a bab megfőtt a pörkölt elkészült, akkor összeöntöm őket, és tejföllel, liszttel vagy keményítővel besűrítem. Mivel ez egytál étel, ezért a levesnél sűrűbb, a főzeléknél hígabb legyen. A keményítőt azért szeretem, mert selymesebb az állaga, és szerintem finomabb, de ugye ízlések és pofonok különböznek. Már 10 éve nem eszem húst így a pörkölt helyett csak pörkölt kockát teszek a babba. Így nem az igazi, de én a zöldbabot csak magában is nagyon szeretem. Amikor Drága Cilikém a férjével Ausztriában éltek, 2 év, A vőm ott dolgozott. A házigazdáik gyakran ellátogattak hozzánk, mindig kérték, hogy ezt csináljunk, mert nagyon ízlett nekik is. Jó étvágyat kívánok hozzá.

17. mazsok

mazsok Fórum admirálisa

Szép jó reggelt mindenkinek!
    Nem tudom én milyen állat vagyok de most keltem...és még tudnék lustizni is egy kicsit:D:D
    Szia Tihamér!
    Ahogy olvasom jutott neked rendesen.....az élet a rendszer minden "adott" valamit.Ahgy olvaslak pozitiv gazda képét alkotott vidám vagy és poénkodó....a jó dolgok azért megvannak;)

Szia !
    A nappal semmi gond nem volt...na de az event...nemtom....engem mindig kétségek gyötörnek hogy hogy haladok8)
    Szió!
    Minden nap lecsózól??12üveg naponta???húúú nekem is sok lett...ma pakolom ki őket ert még mindig szundikálnak.:)
    Szió!
    De jó dolgod van....anyukád nagyon rendes hogy átvállalja tőled.:)Én nem hagynám neki....én jobban tudok főzni és szeretek is....Ő már annyira nem....ha olyat enne akkor nekem szól hogy csináljak...nálunk ez már igy müködik.:)
    Egy időben tartotunk kakasokat...kb.15-20darab volt...na azok ami műveltek hajnalban...az összes szomszéd ki akart nyirni minket.:Dnem szeretem őket,főleg amikor keltenek...de ha már a tányéromban vannak semmi gondom vele.;)
    Szép reggelt!
    NA EZ ITT A 18KARIKÁS RÉSZ?:D:D:D:D:D

Szia Mami!
    Köszi szépen a receptett.....ilyet én max csak magamnak meg anyukámnak tudok késziteni...a család zöldbab ellenes..én meg sajna nagyon szeretem.És valóban sokkal finomabb keményitővel behabarni az ételeket.

Beszéltem Kamyval...rendben van vele minden...csak rengeteg-rengeteg dolga van...de csupa jó.Ősszel már újra itt tud lenni velünk...mindenkit ölel és puszil:D

Képzeljétek én meg fürdőbombát gyártottam.....tudjátok..ami pezseg meg rohangál a vízben.Jó illyat szép bőr...csak kádat kell utánna általában mosni mert olajos egy cseppet.Ahogy kapok festéket gyártok még egy adagot...és aszem télire elég lesz.Ez most cherry illatú és világoskék...még lesz rózsaszin is....vagy mézeskalácsos...vagy forralt boros illat.A ház ura fenyőset szeretne...szóval hiszti van már mindenhol.:D
    Fürdősót is kreálok....ahoz már csak illóólaj kell amit nem találok virág ilatút.

patakvera kedveli ezt.
  18. Tündérke

Tündérke Fórum hercege

Szia mindenkinek.
    Van Mátraverebélyen egy csodálatos Mária kegyhely egy Bazilika_Minor. Így szerepel Mátraverebélyi Szentkúti Kolostor. Ferencesek lakják Most lett kész, hatalmas összeget fordítottak rá. Csoda szép Kegyhely. Ez a csoda az én városkámtól 10 km-re van. A Fő búcsú, amikor a világ minden részéből jönnek Nagyboldogasszony ünnepe, augusztus 15. Az év minden napján nyitva van és aki ellátogat oda, és aki gyakorolja hitét minden nap teljes búcsút nyerhet. Festői a hegyek övezte völgyben. Tényleg a Jóisten ajándéka. Egy kis néma pásztor lányka csodás gyógyulása, és a kút csodaereje, és a hívek reménye élteti és teszi látogatottá.
    Boldog vagyok, hogy ez a gyönyörű táj ad nekem otthont. Mindenki szereti azt ahol él, és ez a természetes. Szinte valamennyien lokál patrióták vagyunk.
    Legyen szép napotok. pá

19. mazsok

mazsok Fórum admirálisa

Szép napot!
    Mami nagyon szép helyen laksz...szerintem ott minden kegyhely nélkül ha csak kimész az erdőbe már az is felér egy csodával...a csend a nyugalom.

Hoztam híreket ha még nem tudjátok....lesz megint titokól jaj hogy is hívják...lesznek gyakor ólak...meg ami ritkán fejlődik ki....ez jó volt múltkor a fákkal...az tetszet mondjuk....itt most az ólaknál nem lesz új szerencsére....csak a régi újak.Meg jöün egy új küldetés is gazdaköri...állandó.Mosómaci főszereplésével.....a végén már sokat kér...megy a többi gazdaköri mellé...majd egyszercsak sorba jön.
    Jaaa és a lényeg...hoztam ebédet...aki nem szereti .....magára vessen.xD

[​IMG] [​IMG]

patakvera kedveli ezt.
  20. Tündérke

Tündérke Fórum hercege

Hmmmmm...
    Szilvás gombóc, paradicsom leves! Remek. A betű tésztából mindig szavakat raktam ki a tányér szélére annó, kicsi lányom is. Ma már csak kanalazom.
    A kedvencem a grillezett zöldség. Egy kerámia tepsibe, lehet teflon is, nagyon kevés olajat spriccelek és arra karikára vágott 2-3 db. hagymát, paprikát szintén karikára vágva. 2-3 db cukkinit, ha kicsi akkor 2 db. 1 db. padlizsán és 2-3 db paradicsom, megszórom grill zöldség keverékkel, össze is forgatom, a tetejére megint egy kevés olaj és beteszem a sütőbe 160 fokon sütöm amíg jó nem lesz, a mennyiségtől függ, hogy 50 perc vagy esetleg több. Víz nem kell rá, annyit enged a zöldség, ami épp elegendő. Lehet variálni, ki hogy szereti szaftosabban, vagy pirosabban, én úgy szeretem, ha van egy kis pörk színe. Sót nem teszek rá, mert a fűszer keverék sós. Nem készítek mellé semmit, csak neki ülök, mivel nem olajos nem kell hozzá kenyér sem, az ugye hizlal. Lehet mellé burgonyapüré, vagy hús aki szereti, vagy bármi, de villa mindenképp. Jó étvágyat. pá

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.