Csípős csoda csevegő

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: -East17-, témanyitás ideje: 6.10.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. n4rover

n4rover Utánpótlás-írogató

Szia,

én is hasonlóan szoktam újabban eventeken sokat keresni, csak én ugyanazokat a tételeket veszem vissza és pakolom ki újra még magasabb áron. És bennem is megfordult már, hogy a Te taktikád és e között van-e valami (lényegi-anyagi) különbség, de őszintén... egy fokon a számítási képességeim megadják magukat. Ezért is kapok most a hozzászólásodon, és érdeklődnék, hogy mit gondolsz? Van bármi különbség a között, hogy ugyanazokat a tételeket nyomom egyre feljebb és feljebb az event alatt és a végén kaszálok egy millós csp összeget akár, vagy megvárom, amíg elkelnek és újra felvásárolok? Biztosan nem csak engem érdekel.

Amúgy az eventem megy a terveknek megfelelően. Most azt gondolom, hogy amit kitűztem magamnak, ha a felreppenők istene is kegyes lesz hozzám, akkor sikerülni fog és holnap délutánra/estére végzek. Malomban keveredik már éjféltől a szósz, 5660 paprika pihen a pajtámban, négy területről kb két óra múlva aratom a következő kört és 299 ecet röppent eddig.

genka53 kedveli ezt.
  2. Jucus1949

Jucus1949 Fórumszaki

Sziasztok! Még jó, hogy olvasgatom a csevegőt, mert most eset le, hogy a titokfákról teljesen megfeledkeztem. Gyorsan ki is raktam bár nem tudom, hogy szerencsével járok, mert az általában elkerül. Az eventel elég jól haladok az első három már teljesen kész a négyes, ötösbe is belekezdtem már. Szerencsére van fürge malmom így holnap reggel a hiányzó 15 db indításával az is meg lesz.

dereret kedveli ezt.
  3. Piaclady

Piaclady Fórum bárója

Az event tetszik, csak az okozott csalódást, hogy a 4 titokfa mindegyike tartósan bekerül a pajtába, mert még tűzifának sem jó.
    A 4-ből legalább egyet bevarázsolhattak volna ami ritkaságnak számít, gondolok itt XXL-re vagy esetleg Szentjanikenyér, cédrát.
    Gondolom a titokóltól sem kapunk jobbat mint max. sárga tyúkólat, vagy ehhez hasonló kategóriájút.

4. bohoc0424

bohoc0424 Járnitanuló

Sziasztok!

Két napig tepertem, ingem -gatyám rá ment hogy elérjem a 69. szintet, most itt vagyok minimális szupertáppal és nagyon kevés csengőpengővel.
    Esély?:oops:

5. jeldo

jeldo Járnitanuló

Köszönöm a segítséget! Szép napot és sok sikert az eventhez! :)

Málnahab kedveli ezt.
  6. Numiz

Numiz Fórum veteránja

Ez az event úgy jó ( nagyon) ahogy ösze rakták. :inlove: Igen tetszik, pláne a nyeremények... :p

Jucus1949 és nyuszika2003 kedveli ezt.
  7. jeldo

jeldo Járnitanuló

Köszönöm a segítséget! Szép napot és sok sikert az eventhez! :)

mária4702 kedveli ezt.
  8. n4rover

Szia :)

Semmiképpen sem hinném, hogy fel kéne adnod. Én a helyedben a malommal és a szósszal kezdenék, mert az nagyon sokáig tart mindenképpen. Aztán körülnéznék a gazdakörik környékén, hogy honnan lehetne kivenni szupertápot/cspt. Szintén remek csp szerzési lehetőség, amit fentebb Pharmer írt, és sokan csinálják, hogy felvásárolsz annyi trágyát, amennyit egyszerre a trágyadombod enged, és max áron visszateszed a piacra (ha épp kevés csp-d van, akkor egyesével, és úgy kicsit lassabban indul be), és tuti, hogy elviszik. Ha türelmesen piacolsz a trágyával event végéig, akkor kis szerencsével, mire lemennek a színes állatok árai, addigra már lesz annyi csp-d (különösen, hogy drasztikusan emelkedik a trágya ára legalábbis az én piacomon), amiből meg tudod venni a beadandót. Addig pedig közben termelném négy területen 1x1-en az eventgazt. Ha csak azon múlik, szívesen küldök holnap ajándékba csatnit...

csio70 és Gio kedveli ezt.
  9. bohoc0424

bohoc0424 Járnitanuló

Szia!
    Köszi a tanácsokat csak sajnos nem tudok egész nap a gép előtt ülni, mert a piacozáshoz sok idő kell és ha most annyi csengőpengőm lenne, hogy a gazdaköriből kivegyem az összes szupitrágyát /de sajnos nincs/ akkor a szamártenyészetre nem maradna semmi. Egyelőre elinditottam a malmot aztán lessz ami lessz.:oops:

10. Pharmer500#2

Pharmer500#2 Fórumgróf

Szia!

Mondjuk veszel 10 CSP/db-ért 100 trágyát, amit aztán visszavéve fölraksz 25-ért és 50-ért, a végén pedig eladsz 100-ért: így ugye befektettél 1000 CSP-t a vételkor, meg még 250-et és 500-at, ill. végül 1000-et a piaci illetékekre, és a végén lesz 10000 CSP bevételed: 2750 CSP-ből csináltál 10000-et; a hasznod 7250 CSP.

Ha ugyanezt nem veszegeted vissza, a követezőképp fest:
    1000 CSP-ből és 250 piaci illetékből csinálsz 2500 CSP-t (a haszon 1250 CSP); aztán vásárolsz 25-ért és fölrakod 50-ért, vagyis 2500+500=3000-ből csinálsz 5000-et (a haszon 2000 CSP), végül 50-ért vásárolsz és 100-ért rakod föl, vagyis 5000+1000=6000-ből csinálsz 10000-et (a haszon 4000 CSP). A hasznod így is összesen 7250 CSP. Ilyen szempontból nincs tehát különbség.

Csakhogy a dolog nem patikamérleg: például nem mindegy, hányszor törlöd a tételeidet, míg végül aztán eladod (mert ugye mindannyiszor bukod a piaci illetéket) - lehet, hogy ha hagyod megvenni őket, és nem figyeled folyamatosan a piacot, 10-15 CSP-s különbözetet is buksz az újabb tételen, de sztem még mindig jobban jársz, mint az összes törléses piaci illeték elbukásával. Nem hiszem, hogy ezt teljesen pontosan ki lehet számolni, mert a fenti példában pont ugyanannyiszor töröltél, mint ahányszor újravásároltál volna, és pont ugyanakkor vásároltál újra, mint amilyen áron a tételeid elfogytak - ilyen a gyakorlatban nem nagyon van sztem.

Mindenesetre én maradok a bevált módszernél, a köztes haszon legalább biztos haszon (mert ugye ott van az a kockázat is, hogy addig emelgeted az árat, hogy a végén nem veszik meg, és akkor mindent buktál, nem csak az utolsó, de a köztes illetékeket is). Persze az nem mindegy, hogy ki mikor és milyen piaci körülmények közt száll be a "licitbe" (mennyivel tudja magasabbra kitenni és mennyi tétel van előtte az első alkalomkor, mennyi időre szorul aztán be - közben mennyit emelkedik a max. ár mikor ürül ki vagy éppen telítődik a piac, hányszor tudja meglovagolni az áremelkedést - ez minden eventnél más és más (mennyire sok és milyen érésidejű eventnövény kell, előtte volt-e boldog ól nap vagy kakukkolás, netán eleve kényszerültetős eventek jönnek sorjában). Lehetnek olyan körülmények, amikor érdemes ezzel játszadozni (pl. nagyon alacsony áron vetted, nagyon sok trágya van benn, de pont a max. árad környékén hirtelen megritkulnak a tételek és sokkal drágábban újra tudod pakolni), de sztem az esetek nagy többségében nagyobb az elmaradt haszon vagy a veszteség kockázat, mint az extra profité.

Mindenesetre érdekes kérdést tettél föl: nekem is eszembe jutott már korábban,d e még sosem vettem a fáradságot, hogy továbbvíve végig is gondoljam...
    o_O:music:

SORRY: A dolog ott sántít, hogy 10CSP-s trágyát valszeg nem tudsz fölrakni, csak 17,5-ért stb. (ugye 50 vagy rúnával 75%-kal az átlag fölött rakhatod csak ki); most nincs időm újrapörgetni a "szimulációt", de intuitíve kb. hasonló eredmény jöhetne ki más számokkal is...
    TALÁN EGY "ARANYSZABÁLY-FORMULA LEHET": akkor lehet érdemes egyáltalán elgondolkodni a törlésen és újra kirakni, ha a fölrakott és a közben emelkedett max. ár közötti különbözet (jóval) nagyobb, mint az eredeti és az új piaci illeték együttesen...

Utoljára szerkesztett: 8.10.14
  11. magdi06

magdi06 Fórum elő legendája

12. suba_klara

suba_klara Fórumőrült

Sziasztok!
    A 4 titok ólból ezeket kaptam: 1 Sasfészek,2 macskaházacska és 1 Szarvasgomba malacfarm 1 szint: sárga. A 4 partipörgetésem eredménye: 20 szupitrágya,1 Fenyő xxl-es, 13650 csp és 8 szupitáp! :)

csio70, Bátyus, kiszcica és 6 más kedveli ezt.
  13. n4rover

Köszönöm szépen, mostantól majd kipróbálom. Pontosan a nagy bukással való tapasztalat miatt már eddig is gondolkodtam a váltáson, most eljött az ideje... :)

14. Harmony12

Harmony12 Járnitanuló

Sziasztok! A 4 titokólból nekem lett 1-1 kakas, süni, sas és róka. :)

jeldo, csio70, magdi06 és 8 más kedveli ezt.
  15. pepito

pepito Járnitanuló

Szia!

Én azért ilyen szintű eventnél elvártam volna, hogy ne sima farmmunkásokat, hanem kuponokat adjanak. Én pl. 8 órás növényre nagyon sajnálom a folyamatos, hosszú lejáratú munkásokat elhasználni. Azért vettem meg anno az órákat, hogy ilyen alkalmakra legyen 3 órás munkásom. Van is, de az eventben kapottakat úgysem tudom eltenni, el kell használni ha akarom, ha nem.
    Azért ez szerintem szívás.

Katica031971 kedveli ezt.
  16. Ilus45

Ilus45 Fórum bárója

Miért lenne??? Itt csak vélemény van.
    Igaz, ezt én írtam, aki nem szokott 600 db.-ot kitenni.
    Én nagyon sok trágyát használtam, kitettem 3x100-200 db.-ot, mikor kellett volna már elkelt:)
    Végül rájöttem, a trágya drága és azért a kb. 5 perc rövidítésért nem adok ki csp-t.
    sikeres eventezést

mamika57 és magdi06 kedveli ezt.
  17. -East17-

-East17- Fórum elő legendája

Sziasztok!

Véleményem szerint a trágya piacozás témát több mint elégségesen kiveséztétek, a továbbiakban térjünk vissza a csevegő eredeti témájához.

Köszönöm!

18. pepito

pepito Járnitanuló

Ügyes vagy! Elárulod hogyan csináltad, hogy 4 titokból lett 5 ólad?

ropoly kedveli ezt.
  19. kertész2000

kertész2000 Járnitanuló

neked hogy jött ki 5? (szerintem az 4)

20. Jucus1949

Jucus1949 Fórumszaki

Szia! Gratulálok, nagyon szerencsés vagy.:D

Harmony12 és Marika312 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.