Dumaláda

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: .szigi., témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. topipogi

topipogi Fórum félistene

ott lehet vele, úgyhogy pénteken reggel kell lejelentkezni, és szombaton telefonál, mikor mehetek értük. Úgyhogy a kisebbik uncsi az enyém, de ma nagyon rendesen viselkedett, semmi baj nem volt vele.
    Piknikkosarakkal jól állok asszem, a fele megvan.
    A fele siker a tanáron múlik........szerintem. De izgis........volt osztálytársad fogja tanítani a lányodat?
    2 éves a kisebbik uncsim, még nem nagyon tudok vele aratni, mert az összes billentyűt egyszerre akarja nyomkodni. Na azt meg a gép nem nagyon viseli el.:D
    Addig nincs baj a mandulával, amíg rendesen műkszik. Na de ha eelromlik, nincs mese, meg kell válni tőle.
    Unokám orrmanduláját szedik ki, olyan nagy, hogy már csak a száján vesz levegőt, az meg nagyon nem jó.

pifepöfe és patakvera kedveli ezt.
  2. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Ohhhhh...az tényleg nem jó, ha mindegyiket akarja egyszerre akarja megnyomni!xDxD Magyarázd el neki...
    hogy csak 1 ujjal szabad a géphez nyulni!xD
    Most egy kicsit elképedtem!!!!......Már 2 eves!!!....azt gondoltam, hogy 1 éves!
    Hogy rohan az idő!!!.....borzasztó!!!!!!
    Én este fogok szétnézni.....hogy hol is tartok!....most még zavar van!xD:cry::p......

3. patakvera

patakvera Fórum félistene

Matekot fog neki tanítani a volt osztálytárs és 15 évig focis társam is!:) Szerintem várja az 5.osztályt,de be nem vallaná...inkább azt mondja: nem tudom anya....:D...én meg ismerem annyira,hogy tudom ez a válasz azt jelenti,hogy izgulok,de jó lesz!:)

pifepöfe kedveli ezt.
  4. topipogi

topipogi Fórum félistene

Gondolod, hogy nem magyaráztam?? :eek:1000x. Egy kisördög.
    Megy az idő, bizony, szeptemberben 2 éves lesz.
    Még nem adtam be semmit, visszatértem a régi szisztémámhoz. Majd ha letermeltem mindent, akkor nekiesek, és sorba beadom. Max a felröpi fog megállítani. Így legalább nem kell számolgatnom.
    Végül is igaza van, nem nagyon tudja, mi vár rá. De reméljük, lesznek sikerélményei, és akkor minden simán fog menni.

5. ocsimarifarm

ocsimarifarm Fórum veteránja

Szia én is ezen töprengem :eek: menyibe került a jó kaja főzés és sütés [​IMG]

Csajok [​IMG]

6. topipogi

topipogi Fórum félistene

Sziasztok!
    Nagyon fimom a dinnyebefőtt, régen csináltam. De nem ettem rántott husihoz.:)

7. zsozso577

Sziasztok!

Eventet kivégeztem.....a felhőn csücsülök!
    Kevéske fát már kitettem és 1-2 ólat is.
    A kisebbeken még folyik a munka.....

8. patakvera

Gratulálok!
    Imádom a dinnyét! Nem tudom,hogy ezt csak én képzelem,de régen ez is finomabb volt!o_O

pifepöfe kedveli ezt.
  9. topipogi

topipogi Fórum félistene

Zsozso gratulálok!!! Nem 0-áztam, így felröpim még hiányzik, az eventgazokkal kész vagyok.
    Az a 200 felröpi simán meglesz, nem aggódom.

Szerintem sokszor csak a képzeletünk teszi ezt, valahogy a múltat szebbnek találjuk, főleg ami régen jó volt. De azért sok miindenre igaz, hogy régen tényleg jobb volt.

patakvera és pifepöfe kedveli ezt.
  10. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Sziasztok :)
    Nem biztos, hogy időben észre veszed azt a visszásságot, amikor a természet meghazudtolja önmagát:sleepy:

Hááát... és akkor lehet, hogy elárulok egy nem egészen közismert problémát:
    Amikor egy kisgyermeknek tüszős mandula gyulladása van, akkor megjelennek a manduláján apró/pici fehér gennyes gömböcskék. Amennyiben ezeket a gömböcskéket nem kezelik le időben, akkor ezek a gömböcskék SKARLÁT-ba csapnak át és azt már sokkal nehezebb gyógyítani, ráadásul fertőz is és ha a kisgyermeket nem különítik el a közösség(bölcsőde,óvóda) többi gyermekétől, akkor JÁRVÁNNYÁ tud fejlődni!!!
    Egyáltalán nem mind1, hogy lekezelik-e a tüszős mandula gyulladást avagy sem.
    Elmesélem nektek az én egyik legcarabb élményemet.

Volt az én középső lányom 2 és ½ éves. Dolgozó anyaként vittem őt minden nap a bölcsibe. Meg is kapta a korának megfelelő fogerősítő és egyéb gyógyszereket, védőoltásokat, amelyek segítettek az egészséges fejlődésében és én halálosan nyugodt voltam, hogy nem érhet meglepi... de tévedtem!!!

Egyik nap, amikor mentem a kicsimért, a bölcsődei elkülönítőben vártak. Közölték velem a nővérkék, hogy skarlátos a kicsim és nem vihetem haza, várják a mentőket, akik beviszik a kis porontyomat a kórházba!!! Nyelni/köpni nem tudtam a döbbenettől és nem is nagyon tehettem semmit, mert közben megérkeztek a mentők és SZÓ SZERINT kirántották a karjaimból a kicsimet!!! és vitték a kórházba!
    Mikor felocsúdtam a döbbenetemből azonnal telefonáltam a férjemnek, hogy nagy gáz van elrabolták a mentősök a kicsinket!!! A férjem csapot-papot otthagyva azonnal rohant hozzám és együtt mentünk a kicsink után a kórházba. Ott közölték velünk, hogy nem látogathatjuk a kislányunkat, mert fertőző skarlátban szenved és a türelmi idő 2hét!!!
    JézusMária! 2 hétig nem láthatjuk a kicsinket???
    A férjem sokkaldesokkal józanabb, amikor gáz van a családban, velem ilyenkor beszélni sem lehet, pánikba esek, de ő útközben vásárolt narancsot, banánt, citromot, rostos leveket, hogy legyen a kicsinknek vitaminja a kórházban.
    Azért valami emberség volt a kórházi dolgozókban(akkor még) és megengedték, hogy 2 ablakokkal elzárt 2méteres területen találkozhassunk a (már)kórházi ruhába öltöztetett kicsinkkel. Itt ért az a meglepi, amely egy életre megváltoztatott!
    A kétfelől szeparált helyiségben letérdelve megöleltük a kicsinket, aki nem nagyon örült nekünk. Látszott rajta, hogy nagyonbajavan. Próbáltuk elmagyarázni neki, hogy most egy kicsit itt kell maradnia, mert beteg. Nem nagyon érdekelte. Utána odaadtuk neki azokat a vitaminokat, amit hoztunk... el is vette, majd a szemembe nézett és közölte:
    Nem kell az anyucikám!!! Ezek után sarkon fordult és szó nélkül bement a kórterembe :(:cry::eek:

SOHA egyetlen egy anyának sem kívánok hasonló jelenetet!!!

Mindezt az okozta, hogy egy felelőtlen, degenerált, idióta anyuka(???) aki tudta!!! de bevitte a bölcsődébe a fertőző betegségben szenvedő skarlátos gyerekét!!!!!!!!!!!!!!!!!! Azt mondta a nővéreknek, hogy szúnyogcsípések miatt vannak piros pöttyök a gyerekén.
    Nem hagytam annyiban a dolgot és kegyetlenül mentem utána. Felelősségre vontam minden lehetséges helyen mindenkit, hogy hogyan is lehetséges ez??? A gyermekem az oltási lapja szerint MEGKAPTA a skarlát elleni oltást, hogyan kaphatta el mégis a betegséget???

Hetek múlva érkezett a hivatalos válasz:
    Az oltóanyag, amellyel beoltották a skarlát ellen a gyermekeket nem tartalmazott elég erős hatóanyagot, így fordulhatott elő, hogy a mi kicsink megkaphatta az oltás ellenére is a skarlátot. Közölték azt is, hogy az ominózus oltóanyagot kivonták a forgalomból és visszaküldték a gyártónak!

Ennyi...

Amennyiben nem figyelsz eléggé a gyermekedre, akaratodon kívül te is járhatsz hasonlóan... NEM KÍVÁNOM!

zsozso577 és patakvera kedveli ezt.
  11. patakvera

Sajnálom,hogy ti így jártatok,de a véleményem akkor is ugyanez-ha nincs gond a mandulával én ki nem vetetem! Az enyém is megvan. Az már más kérdés,hogy én a gyerekemet nem küldeném betegen közösségbe! Ez inkább a másik anyuka felelőtlensége volt és nem a mandula hibája! Nekem Lillus makk egészséges! 11 éves,de 1,5 éves kora óta-akkor is oltás miatt-nem volt lázas-sem igazán beteg! Hálát adok az Istennek,hogy ez így van!

pifepöfe és zsozso577 kedveli ezt.
  12. topipogi

topipogi Fórum félistene

Sziasztok!!

Igazat adok neked, csak akkor kell kiszedetni, ha baj van vele.

Pife sajnállak, hogy ennyi nyavalyád van.

13. zsozso577

Szép napot kivánok Mindenkinek!

Benéztem egy kicsit,,,,,holnap utazok.... nem leszek 1 hétig.....
    A kicsi lapit viszem magammal.....farmozni azért fogok.....dee gyorsan!

Én is azon a véleményen vagyok, hogy semmit sem szabad kiszedetni a testünkből, amig komoly problémát
    nem okoz.....hisz nem hiába lett igy megteremve a testünk!

14. patakvera

Jó pihenést neked...persze ha pihizni mész!;) Ma egy kicsit kényeztettetem magam...délután kozmetikushoz megyek!:music:8)

pifepöfe és zsozso577 kedveli ezt.
  15. zsozso577

Igen....ez pihi lesz! Köszönöm.

Az jó kényeztetés....mégha masszással kiegészitenéd!......Hmmmm....!!!!! Menyei lenne!!!!!!

16. patakvera

Na igen....az arcomat-nyakamat-vállaimat megmasszírozza. Nagyon kellemes érzés! Masszőrnél nagyon régen jártam....sajnos már nincs közöttünk a kedvenc Editkém....ő masszírozott nagyon sokáig.
    Jó pihit neked még1x és várunk vissza!8):)

pifepöfe kedveli ezt.
  17. topipogi

topipogi Fórum félistene

Sziasztok!!!

Zsozso jó pihit, kikapcsolódást.

Vera egy jó masszázs felüdíti, szinte kicseréli az embert. Imádom, sajna ritkán van benne részem. Igaz, barátnőm lánya masszőr, nagyon ügyes, de fájnak az izületei, nem nagyon akarom még én is terhelni, de egy kicsit mindig megmasszíroz, mikor találkozunk.

patakvera kedveli ezt.
  18. patakvera

Szerintem hamarosan én is felkeresek valakit...ha nem is havi szinten,de 3-4 havonta biztosan el is fogok járni.

19. topipogi

topipogi Fórum félistene

Sziasztok!!

Szia!
    Háát.......az a 3-4 havonta lévő masszázzsal nem nagyon kényezteted el magad. De több, mint a semmi. Szombaton nálunk kártya-nap lesz, 2 barátnőm jön, meg a masszőr lány, így szombaton kicsit meg lesz a hátam nyomorgatva. Már alig várom.

patakvera kedveli ezt.
  20. patakvera

4500ft a teljes test.....nem biztos,hogy ezt ki is tudom termelni havi szinten. Először többször kellene mennem-kb 2 hetente-hogy kimasszírozza a csomóimat...majd gyűjtök rá,mert nagyon szeretném!! Na de most a hétfői műtétem a fontos! Nagyon izgulok már!o_O

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.