Dumaláda

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: .szigi., témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Sziasztok :)
    Na, újra itt vagyok... közben kiszedte a doki a törött bokámból a vasak felét, és az orrpolipomat is helyrerakta(ideiglenesen) az orrfülgége doki is.
    Csupa jó hír :)

A konyhám sem zárt be, közben jóóókat főzőcskéztem :)
    Ittvanni 1belőle: Az elkészítése nagyon gyors, könnyű, mellette ízletes, laktató és guszta...

Szeletelt baconba göngyölt, füstölt virsli, ízletes, gyomorkímélő körettel.
    A köret: felkarikázott, forró, hajában főtt krumplira kent fűszeres vajkrém+karikára vágott póréhagyma, plusz 1sajtszelet, 1ketchup-pöttyel és petruska levéllel díszítve.
    Mindezt benyomni az előmelegített sütőbe és 10-15 perc múlva forrón tálalni.
    Állati finomak ezek az ízek így, együtt elfogyasztva :)

a kaja sütés előtt

és a köret mellé

Addig is (amíg elkészül) egy kis humor :)

2. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok

Topi...jó kis programotok volt....örülök, hogy az idő kegyes volt hozzátok.
    Kint van a hod -tenyésztés kiirása.....az a jó benne, hogy sztp nélkül is meg lehet
    csinálni.....csak legyen 548 hodod! Szeretnék tenyészteni....és majd akkor eldöntöm,
    hogy mit adok be.....most is sok hod-ólam van kint.

Vera....sajnálom, hogy nem jött össze az event....én a két kisebb farmon szenvedtem meg
    vele.....de tegnap reggelre csak kész lettem.
    Hajjjrrrááá az esőerdő!
    Én nem vagyok fázos....nekem még elég a nyári a takaró....bár télen is azt használom.

Pife....jobbulást kivánok!
    Nagyon inycsiklandó kajcsit hoztál....és tényleg jól is néz ki....biztosan finom is.

pifepöfe és patakvera kedveli ezt.
  3. topipogi

topipogi Fórum félistene

Szia!
    Nem unatkoztál...........egyik dokitól a másikig. Jobbulást Neked.
    Ez nagyon guszta hami, rögtön éhes lettem. Jó, mert nem sok munka van vele. Az ilyeneket szeretem.
    Szia!
    Mi is nagyon örültünk, elhiheted.
    Ennyi hód kell tenyésztés nélkül?? Nekem most 480 db van, de kint van 12 ól. Igaz, csak tegnap raktam ki őket.
    Kiraktam az eventen kapott titkosakat. :oops: Semmi érdemleges. De kaptam xxl-es almát.xD
    Szia!
    Sajnálom, hogy nem lettél kész az eventtel. Jó sok csp összegyűlt. Elkölthetted volna a piacon.
    Én még a nyári takarót használom, de tényleg estére nagyon lehűl a levegő.

4. patakvera

patakvera Fórum félistene

Amit tudtam kiszedtem és folyamatosan költöm a piacon...;) Már csak 7db csillag hiányzik!!!:D

pifepöfe kedveli ezt.
  5. zsozso577

sziasztok!

Topi....kész vagy az eventtel? Adtál be tenyésztett hodot is vagy csak simával csináltad?
    Vera....Haaajjjrrááá!!!!!.... lehet hogy már van is esőerdőd?
    Tegnap este befejeztem az eventet....több farmon is sikerült.....igy most figyelem a csikot.
    Kiváncsi vagyok a közösség aktivitására. Volt olyan közös bedobálós....ami sikerült....
    deeee volt olyan is, ahol nagyon magasra tették a mércét és nem értünk a végére.
    Készülök....megyek a napi rutinomra.

patakvera és pifepöfe kedveli ezt.
  6. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Sziasztok, mindenkinek ez kell legyen a mai vacsija :)

Lilaliba barátném!
    Hova lettél? Nem láttalak már hetek óta!

Írjálmááááá, csaknekemcsaknekünk! :)

Figyu! küldök neked egy kajcsit: eccerű de naccerű :)
    A neve: nojásostokedli fejessalátával, minden magyar embör (egyik naaaagy) kedvence :)

.

Addig is egy kis zenei csúcs :)
    Nem semmi ez!!!
    Vajon milyen lehetett "fénykorában?" hol, mindenhol játszhatott mindenki örömére???
    Eszméééletlen jóóó zongorista lehetett ez az asszony!!!
    Sajnos a zongoraművészek 95%-a idős korára ilyen (merev, ízületi gyulladásos)ujjakkal rendelkezik :wuerg: :(

Utoljára szerkesztett: 11.9.15
  7. topipogi

topipogi Fórum félistene

Szia!
    Na..........már biztos megvan az esőerdő!!!
    Szia!
    Kész vagyok, csak picurkát tenyésztettem, nehogy szó érje a ház elejét.xD
    Nagyon lassan emelkedik a csík a közös bedobálóson. Lehet, nem lesz felhőnk???
    Szia!
    Sajna nem ez lett a vacsim, pedig nagyon szeretem. A pohárban mi van?? Madártejnek nézem.
    Megnéztem a nénit. Tud!!!!!!!!

8. patakvera

Sziasztok!

Igeeeen.....végre meg lett az esőerdőőőőő!!!!:music:

pifepöfe kedveli ezt.
  9. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Talált! elsüllyedt ;)
    Madártej van a pohárban, az a másik kedvence minden magyarnak :D

Mára ezt alkottam: tyúkhúsleves és tyúkmelle csíkok ropogós bundában, krumplipürével :p
    .
    A húslevesben főtt tyúk mellét felcsíkozzuk és ropogósra piruló bundát készítünk neki:
    Sajtos-bundás tyúk/csirkemell csíkok: Tálalás előtt készítünk egy "kínai ropogós" bundát, amely egy egyszerű palacsinta tészta sűrű(!) keveréke: tojás, só, liszt de NEM tejet teszel -majd- bele hanem jegeces vizet. Korábban beraksz a mélyhűtődbe egy bögrébe 2-3 dl. vizet kb. ½-1 órával a bunda készítése előtt. Mikor összekeverted a tojást, a lisztet és picit megsóztad, akkor, fogod és előveszed a mélyhűtőből a jegeces vizedet és hozzákevered a megfelelő mennyiséget a palacsintatésztádhoz. Beleszórsz egy adag finomra reszelt sajtot is és -villával- jó alaposan összekevered. Mindezt teszed akkor, amikor mártogatni szeretnéd a belevalókat, ez esetben a tyúkmelle csíkokat. Közvetlenül a sütés előtt belemártogatod a jegeces vízzel elkevert palacsintatésztádba a húsokat és meghempergetve benne, azonmód bedobod a láboskádban lévő forró olajba a csíkokat...
    Néhány perces sütés után egy eszméletlen finom, ropogósra (és aranysárga színűre)
    jól átsült csirkemell falatkákat kapsz eredménynek, ahogy a képen is látod :music::inlove::music:
    .

Utoljára szerkesztett: 13.9.15
    patakvera kedveli ezt.
  10. topipogi

topipogi Fórum félistene

Sziasztok!!!
    Szia!
    [​IMG] Gratulálok. Tudtam, hogy sikerülni fog, csak az idő volt kétséges, de nagyon ügyi voltál.
    Szia!
    Igen-igen,imádom, egy nagy tállal kérek madártejet.xD
    Ez nagyon guszta, a receptet elmentettem. tegnapelött volt nálunk húsleves, majd legközelebb ezt tuti megcsinálom. Köszi
    Nálunk még csak most fő az ebéd, tejfölös csirkepaprikás lesz nokedlivel. Nem voltunk itthon dél elött, így uzsira már kész is lesz.:eek:xD

11. zsozso577

szia
    A harmadik kitehető vagy ma este...vagy holnap reggelre kész lesz....a felhő elég necces.
    Én a pici farmokon is adogatom befelé a hodokat....szoval hodolok.....ugy gondolom,
    hogy sok kicsi sokra megy.

Vera....gratula az esőerdőhöz!

Pife....olyan jó kajákat hozol mindig....szinte megéhezek, ha ránézek!

patakvera kedveli ezt.
  12. patakvera

Köszönöm-sok mindent beáldoztam,de meglett!!! Most újra gyűjtögetem a csp-t...o_O
    Köszönöm neked is! Nagyon megbecsülöm,mert mindenemet lenulláztam miatta....:wuerg:

pifepöfe kedveli ezt.
  13. topipogi

topipogi Fórum félistene

Szia!
    Megvan a 3. kitehető is, lassan, de kúszik fölfelé a mutató. Egy pár hóddal én is hozzásegítettem a sikerhez.Remélem az lesz, siker. Kis farmokon nálam nincs hód. Tegnap lenulláztam a sztp készletemet, és nem lett meg a kakukkos felhősor. Még 2 db punkakukk hiányzik.:cry:
    Szia!
    Piacozni kell, úgy gyűlik aránylag gyorsan a csp. Persze, csak ha van olyan, amit jó pénzért el lehet passzolni. Nem egyszerűű.

14. patakvera

1,5 millám lett....megelégszem egyenlőre ennyivel. Van még 1-2 állatos gazdakörim-azokba vágtam bele most a következő event-ig....na meg újra keverem a szupitápot,mert a hódozás azt is lenullázta! Remélem megérte beadni a közösbe mindent és drukkolok,hogy meglegyen a felhő!!:wuerg::)

pifepöfe és topipogi kedveli ezt.
  15. topipogi

topipogi Fórum félistene

Az is valami, majd gyűlik hozzá. Én egy arany szamarat szeretnék venni, de a piacon már régóta ninvcs. Lehet, nekem kell kitenyésztenem, de az nagyon keserves lesz. A hóddal nem nagyon tenyésztettem, volt bőven sima állatom, inkább azokat adogattam be, de a kakukkossal lenulláztam.De hát a malommal mire értelmes darab számu sztp összegyűlik, az nem most lesz. Nálam is folyamatosan megy a malom, de néha az állatoknak is kell keverni. Csak nehogy kikopjon egy fogaskerék, mert akkor baj lesz.o_O

16. zsozso577

Sziasztok!

Vera....tudod, amiért megküzdünk az valamiért mindig becsesebb.....de most már két terülen tudsz aratni és
    igy gyorsabban haladsz ....de többet tudsz piacra is kitenni.
    Topi....hogy milyen álmod van neked???!!!! Aranyszamár!!!!! Fellegekben az ára! Mennyit kell nekünk azért dolgozni!
    Holnap utazok a nagyfaluba....Hmmmm?????
    Szombaton buliztok? Milyen tortát csinálsz?

17. patakvera

Aranyszamár???xDxD Micsoda álmok!!! Elkezdtem az aranymalackára gyúrni én is úgy pár hónapja....:wuerg:...na de mindig közbejött valami fontosabb!!!:eek:
    Milyen buli lesz szombaton? Nálatok is szülinap?:music:

pifepöfe és zsozso577 kedveli ezt.
  18. topipogi

topipogi Fórum félistene

Szia!
    Hááát.........ha már álmaim sincsenek, akkor megette a fene.xD Az én piacomon még ára sincs, egyáltalán nincs szinte semmilyen legfelső szintű állat.Nagyon drága piacon vagyok. Megnéztem másikat is, és pl. a punkkakukk 200 csp-vel olcsóbb, mint az én piacomon.:eek: Hát mi lesz így velem:::cry: Egyáltalán........ki lehet azt tenyészteni???
    Meddig leszel a nagyfaluban?? Bulizunk. A család felével. És jövő héten a másik felével. Nem tudtuk összehozni az egész csipet csapatot egy napra. Erre a hétre én sütöm a tortát. Csoki torta lesz, a tetején csillagok, és hold, ez volt a kívánság. Már a marcipánt megvettem . Jövő héten nem tudom milyen lesz, az Győrből fog jönni, lányomék hozzák. Tegnap dőlt el, hogy nem tudjuk egyszerre lezavarni. Hát mit mondjak..........nem örülök.:(

Szia Vera!
    Észrevettelek szerencsére.
    Nagyobbik unokámnak névnapja van, a kisebbiknek meg szülinapja ebben a hónapban.
    Na azért a te álmod se kisebb, mint az enyém az arany malackával.

19. zsozso577

szia
    Mit modjak...ki lehet tenyészteni.....de sok-sok idő.....én a nyulat tenyésztettem és még emlékszem, hogy sokáig
    tartott....de meg lett! Hol adok én érte tizen-akárhány millát.....mikor még a csp-t is gyüjtöm.
    Hétvégére tervezem a visszautat.....aztán az évben , már csak hazamegyek!

pifepöfe kedveli ezt.
  20. patakvera

Jaj 1000 bocs-köszönni elfelejtettem!!!:oops:

Akkor boldog szüli-és névnapot!!! A torta biztosan finom lesz! Bár én most gondolni sem bírok az édességre-a hétvégén megcsömörlöttem....:wuerg::wuerg: Szerintem 1-2 nap és elmúlik az undor!;)

pifepöfe kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.