Dumaláda

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: .szigi., témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Sziasztok :)
    Nyomatom 1000-el az összes családi farmunkról a hódokat. Már csak egy iiiiiiiiiiiillllllllyen piiiiici kell és meglesz a felhősor.
    ha mégsem... akkor megüt a guta :)
    Ne akarjátok, hogy elhalálozzak!
    Ki fog akkor fincsi recepteket beírogatni?:p :)
    Na, még van kb. 2 és ½ óránk a hódos event végéig... körmeim tövig lerágva...:cry:

Mára ezt találtam ki vacsinak:
    Paradicsomleves betűtésztával és rakottkel nyáriasan(paprika és paradicsom darabkákkal).
    .
    .

.

zsozso577 és patakvera kedveli ezt.
  2. patakvera

patakvera Fórum félistene

Megvan a felhő! Nem kell,hogy megüssön a guta!;) Paradicsomleves kislányom kedvence-lefoglalva!8)

pifepöfe és zsozso577 kedveli ezt.
  3. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

szia
    Hozzad...légyszi a recepteket.....felhőn ott a pipa!

pifepöfe és patakvera kedveli ezt.
  4. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Vagyok már!!!
    csak tegnap egy kis gondom akadt a BudapestBankkal(BB), mert egyoldalúan módosította a hitelkártyák szerződési feltételeit, rákényszerítve az ügyfeleit plussz összegek befizetésére :(
    Végig kellett gondolnom, hogy megéri e ezek után ott ügyfélnek lenni?
    Majd még végiggondolom...
    A férjem imááádja a görög és olasz konyhát, amit én nagyon nem bírok, mert ég a belem úgy a paradicsomtól, mint az oregánótól, egyiket sem bírja a gyomrom sajnos :(
    Viszont (mivel ceretem a férjemet)tegnapra ezt gondoltam ki vacsinak a férjem legnagyobb örömére. :)
    Majorannás, sült csirkecomb (kissé magyarosra kevert) görögsalátával

.
    .

A mai napra (miután ma nagyon édesszájú lettem) ezt találtam ki:
    Gulyásleves(marhahússal, zöldségesen) és mákos guba :)

A mákos gubánál van egy nagy gondunk... soxor carrá áztatjuk...
    A módszer a mákos/diós gubára, hogy friss és ehető legyen:
    Amikor a (szikkadt)kiflikarikákat felszeleteljük, akkor nem szabad a forró tejbe beledobni őket és utána kihalászni. Tésztaszűrő kanálba rakjuk bele a kiflikarikákat és éppenhogycsak mártogassuk bele a forró tejbe!!!
    Így lesz olyan fogyasztható állagú a mákos guba, hogy ÉLVEZHETŐ (és nem carrá áztatott) is legyen.
    A módszer= tapasztalat! :)

Utoljára szerkesztett: 17.9.15
    patakvera kedveli ezt.
  5. topipogi

topipogi Fórum félistene

Szia!
    Egyik bank se jobb a másiknál. Valahol mindegyik átver, kihasznál, a haszon meg az álmainkban szerepel csak.
    Nálunk ma suhhantott leves volt/Antal Imre receptje/, rántott sajt, krumplipürével. Imádom a görögsalátát is, meg a mákosgubát is. Egy tállal elfogadok. Én a kiflire öntöm a tejet, és addig öntöm, míg úgy érzem, hogy már elég lesz. Ritkán áztatom el. De volt már rá példa.
    Hódos event sikerült, csak összehoztuk!!!!!! Az utolsó másodpercben.

pifepöfe és patakvera kedveli ezt.
  6. zsozso577

Sziasztok!

Mi ez a nagy csend???.....Merre jártok? ....Eventet csináljátok????
    Mivel tegnap értem haza.....nem sokra haladtam az eventtel, bár
    csinálgattam....probálgattam lövöldözni.....
    az első az rémálom volt....aztán ugy döntöttem, hogy majd csak itthon
    csinálom tovább.....de javitottak rajta....és igy jobb lett.
    Kellene az arany-felhő!

patakvera és pifepöfe kedveli ezt.
  7. topipogi

topipogi Fórum félistene

Szia!
    Én csak vártam, jöjjön valaki.:wuerg:
    Kiváltottam a sima, legolcsóbb felhősort. Az is csak ma reggelre jött össze. Annyira carul jön a felröpi, hogy esélyem sincs a nagyobb felhőre. Ami még összejön, azt szupitápra fogom költeni. Meg ha úgy jön ki a végén, akkor esetleg titokfára. Tök mindegy mit ültetek, egyformán kevés a felröpi. Pedig olyanokat ültetek, ami több mint 10 óra érésidővel rendelkezik. Nem is érdekel már. Ami jön, ellövöldözöm.

8. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Tegnap (vasárnap lévén) kissé lusta voltam, így egy gyors de nagyon finom
    és könnyű ebédet dobtam össze kb. ½ óra alatt.
    Spárgával töltött pulykamell sonka vegyes körettel.:inlove:

Veszünk paprikás pulykamell sonkát, egy üveges(!!!) sós vizes spárgakonzervet, majd úgy ahogy van 1-1 szelet pulykamellbe belecsavarunk 3-4 spárgát. Összegöngyöljük, olíva vagy sima olajjal kikent tepsibe rakjuk, körbepakoljuk karikára vágott krumplival, megszórjuk a krumplit újhagyma karikákkal, a pulykasonkát pedig reszelt sajttal. Letakarjuk alufóliával és előmelegített sütőbe tesszük párolni 20-25 percre. Utána leszedjük a fóliát és még 5 percig ráolvasztjuk/pirítjuk a sajtot. Közben előkapunk egy csomag mirelite kelbimbót/brokkolit(amelyik van otthon),
    margarinon/ vajon megfuttatjuk 2-3 percig rázogatva, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, sót, fehérborsot, köményt ízlés szerint teszünk bele és kb. 15-20 percig pároljuk.
    Nagyon fincsi, guszta kaja, próbáld ki ha nincs kedved sokat pepecseln
    i :)

.
    .

patakvera és zsozso577 kedveli ezt.
  9. topipogi

topipogi Fórum félistene

Szia!
    Még sose vettem üveges spárgát. Csak tavasszal a frisset. Érdemes megvenni? Finom??
    Eventet csinálod??

10. zsozso577

szia
    Itt vagyok máááár....igaz a gyereket elég sokat kell hordani.....de az délutáni progi!
    Hogy sikerült a Buli 1?
    Ki is festette Ádi vizzel az egész könyvet?
    Kész van a felhő és a titkosok.....ezzel befejeztem.....most a kicsiken is vadászok.
    Egy-egy kitehetőt és titkosokból valamit.....meglátom.
    Néztem a piacot.....de az a módszer már nem mükszik.....ahogy a skypom sem!

11. topipogi

topipogi Fórum félistene

Szia!
    Buli 1 letudva.xD Szerintem a második az jó lesz.
    Még nem festette ki az egészet, de halad. Tudod 1 oldalt kifest, és várni kell,míg megszárad. Akkor más után néz,aztán csak másnap kerül elő újra.
    A szupitápot, és a titkos fákat kiváltottam. Az ólon gondolkozom. Aztán majd körülnézek kitehető ügyben. Kár, hogy csak 1x lehet a sztp-ot kiváltani
    Kááár! Sose fogom megtudni, hol is vagyok.o_O Mi történt a skyppal??

12. zsozso577

Nem tudom....de ma délután el-eltünik és nem elérhető. Net az van.....az a lényeg....az meg egyszer csak megjavul.
    Pedig jó lett volna tudni....lehet, majd később kitalálnak valamit.

13. topipogi

topipogi Fórum félistene

Sziasztok!

Szia Zsozso. Idézni nem akar a masina.:p Biztos majd holnapra bent lesz. Te nagyon leleményes vagy, kitalálsz valamit. Nálam a skyppal ritkán van gond. Most, hogy már megvettem a felhőt, ma reggelre annyi felröpi jött, hogy 2 prémium csomagot tudtam keverni, és nem volt előző napi maradék, csak pár db. Ugyan azt ültettem, mint tegnap éjszakára. o_O Tegnap örültem az egy csomag keverésének.

14. zsozso577

Sziasztok!
    Pife....nagyon finom és egyszerü kaját hoztál....köszi.
    Csinálod az eventet? Meddig jutottál?
    Szia
    Később rájöttem, hogy a hiba nem az én készülékemben volt....hanem globális volt.
    Ma egyelőre mükszik.
    Deeeee én már tudom is azt a bizonyos számot! Nem is kellett sokáig keresni.....azon is
    csodálkozom, hogy eddig nem láttalak. Hetes az a bizonyos keresett.....ird fel, későbbre!
    Melyik felhőt vetted meg?
    Én most gyüjtök.....aztán a végén meglátom, hogy melyik kütyük tudom még kiváltani.
    A kicsiken is haladok a terveim szerint....amit elmondtam neked....csak-csak várni kell!

15. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Sajnos az anyukámtól örököltem egy olyan gént, amelyik arról szól, hogy mindig/mindent kipróbálok, mielőtt végérvényesen kidobom/kidobnám az életemből. Az üveges spárga is ezek közé tartozik. Miután a spárga is szezonnövény és fagyasztva/kiolvasztva nem a legjobb állapotú ezért magam is kerestem a lehetőséget, hogy milyen formában is lehetne szezonon kívül is (mondjuk szeptemberben-októberben stb.) olyan spárgás ételt enni, ami felidézi a spárga isteni ízét.
    Próbáltam én sok fajta fémdobozos konzerv spárgát is… nem ízlett… próbáltam a lefagyasztott spárgát is… hát, mit mondjak? Inkább semmit.
    Viszont a Spar-ban találtam 1szer a legfelső polcon egy keskeny/hosszú üvegben, sós vízben főtt spárgát, még pedig olyant, amit (a színe alapján) mint ha most pucoltam volna és főztem volna meg(direkt nem írom ide a nemzetet, ahonnan származott)… le is kaptam a polcról és hazavittem… Otthon kibontottam és PONT olyan íze volt, mint ha én főztem volna meg frissen.
    Nem véletlenül írtam az előbb, hogy ÜVEGES, sós vizes spárga… :)
    Roppant finnyás vagyok az ízeket illetően de hidd el
    az üveges/sósvizes spárga megfelel az én kényes ízlésemnek is :) Úgy hogy főzésre fel!!!
    Készítsd el a spárgával töltött paprikás pulykamell sonkámat és söpörd be a családod elismerését :)
    Igen az eventet csinálom de nem sok kedvvel. A felreppenők aránya kizárólag a magas/nagy szintű játékosoknak kedvező a kezdő és közepes szintűeket elriasztja, annyira ROSSZ!

Ma úrinő vagyok nem főzök semmit,
    a mai vacsink: Gyros pitában és friss eperturmix :)

...ha nincs hely, ahol élj, indulj hazafelé...

.

Utoljára szerkesztett: 22.9.15
    patakvera és zsozso577 kedveli ezt.
  16. topipogi

topipogi Fórum félistene

Szia!
    Köszi, szám elmentve.
    Majd a lottón is kipróbálom.xD Majd egyszer, ha veszek.
    A legolcsóbb felhő büszke tulajdonosa vagyok.:) Nem baj, ha nem csillog. Minden leszedésnél egy ezrest fogok bukni, az aranyhoz képest. Talán túlélem ezt a veszteséget. Én is majd holnap a vége előtt leltározok, mi jön ki a csillagokból. Nem várok sokat, így remélem nagyon fogok örülni annak, ami összejön.
    Szia!
    Köszi a tippet, holnap körülnézek. Én is nagyon szeretem. Majd beszámolok, hogy ízlett.
    A mai menü is nagyon jó, a gyors kajákat szeretem. Hol vettél friss epret így szeptember vége felé???
    Milyen magas szinten kéne lennem?? mert a 95. még nem nyerő.:eek: Sajnálom a kisebb szinten lévőket.

17. zsozso577

szia
    Talán vége a heti rohangálásnak.....gyerek-járatom volt....ma este már otthon alszik.
    A farmon is nagy munkában voltam....leszedtem a sok-sok fát....most növényezek.

18. topipogi

topipogi Fórum félistene

Szia!
    Na akkor most pihenhetsz egy kicsit.
    Én csak a szédülthöz nyúltam, raktam vissza állatokat. Ja, meg a bahán is visszaraktam az állatkáimat.
    Van hiányzó felhősorod? Nekem 4 db.
    Mit szólsz a felhőmunkásokhoz??

19. zsozso577

szia

ÁÁÁÁÁ....csak álom volt! Este mennem kellett érte tornára!
    Valahol uton voltam amikor az egyik telon elértek.....hogy mégsem adnak szabadnapot!
    Nahhhh....mindegy kell a mozgás!

Képzeld a titkosolakból lett egy Jégmadaram.....a fákból semmi uj! Én annak is örültem.
    Most egyáltalán nincs kint állatom....várom a következő eventet! Valahogy nincs kedvem
    az állandó pakoláshooz!
    Nálam nincs kint ajánlat....ezekszerint mind meg van!
    A felhőt még a szokásos modon szedtem le reggel....majd ha lesz időm pakolok rajta....időrend...
    Én azért oda munkásokat nem veszek
    Jujjjj....átmentem negativba! Biztosan az idő teszi!

20. topipogi

topipogi Fórum félistene

Szia!
    Nehogy mán pihenj kicsit.xD
    Én ólat nem vettem, csak fákat. Reggel raktam ki 3 db-ot. Megfeledkeztem róluk, mikor eszembe jutott, már csak ennyi hely volt. Majd apránként. Jó az úgy is.
    Micsoda mázlista vagy. Nem hiányzik 1 felhőd sem. 8 felhő vehető meg, abból 4 hiányzik.
    Nem kell külön munkásokat venni. Az eddigiek azt is megcsinálják.
    Biztos az idő. Itt esik rendületlenül. Lehet menni pocsolyázni.xD

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.