Dumaláda

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: .szigi., témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Pife....nem baj....hadddd nyuljon! :pSzeretem olvasni a receptjeidet.....
    Sajnálom, hogy ilyen kevesen vagyunk.....de csak ird a kajákat!xD
    Hátha tanulok belőle!
    Vera....nahhh még galamb-hust sem ettem!

Tökfözeléket én sem szeretem......de főztem!.....valamikor!
    Ezen már nagyon elgondolkodtam, hogy miért is nem szeretem????
    Hisz a tököt bárhogy elkészitve megszem.....csak ne főzelék legyen!

Event nálam kilőve....egyedül a 3. malackáson hezitálok....adjak oda sok állatot és
    alig jön vissza valami!

Topi....beelőztél....igy most utolag irok hozzá!
    Nahhh....most megnevettettél! Szegény Anyud csodálkozhat.....ennek a
    lánynak valami baja van....olyanokat kérdez, amit nem szeret!!!!!!
    Reggelre összejött felröpim.....igy kivégztem az eventet!

patakvera és pifepöfe kedveli ezt.
  2. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Ezen a beírásodon elgondolkodtam...
    Magam is készítek/főzök/sütök tököt (amúgy) csak főzelékként nem eszem meg semmiképpen.
    Pl. a tökfasírt nálam egy elég sűrűn előforduló kaja, de a kapor az mindig kimarad belőle.
    A családomnak ilyenkor kapros/tejfölös szószt kínálok-tálalok a tökfasírt mellé.

Tökfasírt: veszünk gyalult tököt, amit ugyan úgy készítünk el, mint a sima fasírtot. Besózzuk a tököt, majd kb. ¼ óra múlva jóóóól kinyomkodjuk, megszabadítjuk a levétől. A kinyomkodott tököt ízesítjük sóval, borssal, őrölt köménnyel, reszelt hagymával és belenyomunk egy tojást is. Jól összedolgozzuk, ha nagyon lucskos, akkor zsemlemorzsával alakítjuk formázhatóvá a masszánkat. Nekiállunk a tökös masszánkat golyókká formázni és a végén meghempergetjük egy kis zsemlemorzsába, hogy elég masszív legyen egy forró olajban történő kisütéshez.
    Pirosra sütjük a forró olajban és vagy (annak aki úgy szereti)kapros/tejfölös
    vagy (nekem, aki így szereti)mézes/mustáros öntettel tálaljuk.
    Nagyon finom tud lenni a tökfasírt :)

.
    .
    Az eventtel végeztem, csillog/villog a felhősorom :D:inlove:xD

.

zsozso577 és patakvera kedveli ezt.
  3. patakvera

patakvera Fórum félistene

Naaagyon finom,de sajnos 8 éve már én sem ettem. Galambleves gyógyít is-rántva pedig 1dkg zsír sincs rajta és nagyon ízletes! Töltött galambról pedig nem is beszélek....:p;) Megyek is ebédelni!xD

pifepöfe és zsozso577 kedveli ezt.
  4. topipogi

topipogi Fórum félistene

Na..........mostanság úgy látszik, folyamatosan olyanokkal foglalkozom, amit nem szeretek.:wuerg: De nem baj.
    Gratula, én csak 1 farmon csináltam.
    Én gondolkodás nélkül odaadtam a sok állatkámat. :music: Most pakolom ki az ólakat. Még 100 túracipő hiányzik. Bezzeg kendő. Lobogtatom mindenfelé.
    Gratulálok az eventhez. Nekem is a felhősor kész, de még az 5. sor gyémántja cipőhiányban szenved.
    Tökfasirtot már én is csináltam, tényleg finom.
    Este padlizsánkrémet gyártottam, az volt reggelire. Meg vacsira, meg holnap reggelire.xDDe nem tudjuk megunni. Unokám imádja.
    Valamikor régen ettem már galambot, de nem nagyon emlékszem az ízére. De biztos ízlett, különben tuti emlékeznék rá.

5. zsozso577

Sziasztok!

Gratula az event-befejezőknek! Vera????...te hol tartasz?
    Annyit beszéltünk már a kajákról....hogy meg is éheztem rendesen.
    Deeee....innentől kezdve, ma már kajára sem nézek!:p:p

Pife.....akkor mi bajunk is van a tökfözelékkel????....én még a kaporral is meg vagyok!
    Most egy kis káposzta-salátát szeretnék magamnak kreálni....

Topi....én hagytam kint sok olat....a titkosokat kellene kitenni....de majd!!!!
    Ha olakat teszel ki....akkor gondolj a kacsákra és a juhokra! Nálam még pulyka van kint....
    bár a hirek szerint arra most nem lesz szükség....de ugy gondolom, elfér a pajtában!
    Több farmon csináltam....a három nagyobban kész a felhő....a többin az ezüstön
    mentem végig....a titkosig....és még megcéloztam 1-1 kitehetőt!
    Most vagyok véghajrában....hétvégén már csak csemegéznék!

Olyan szép idő van odakint....hogy a napi rutin-sétát megtoldottam egy kis kanyarral!

6. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

No látod! ez az amire ha agyoncsapnak sem tudok válaszolni, de az tény, hogy ha meglátom a tökfőzeléket, akkor a hideg futkos a hátamon. Anyukám mindig azt mondta, hogy: Édes kislányom! A legjobb szakács az éhség, megennéd te a tökfőzeléket is ha 1szer úgy Istenigazából éhes lennél!
    Szerintem még akkor sem enném meg :)

Mára ezt gondoltam ki vacsira:
    Mexikói chilis bab, csirkemell kockákkal, jóóóó csípősen...

Holnapra ez lesz az új tömegoszlató fegyver :D;)xD
    .
    Kandi kamera :)

.

patakvera kedveli ezt.
  7. patakvera

patakvera Fórum félistene

Felröpi hiányzik néhány....és tenyésztem a kecskét/disznót. Sajnálom a CSP-t rá. Időm meg van ugyebár...;):)

pifepöfe kedveli ezt.
  8. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Sziasztok :)
    Még van 13 óra a csereberéből. A 92-es szinten dekkolok, van jó sok cuccosom, ami nem kell, nem írom le, hogy mik azok, mert betelne a fórum vele. Amelyikőtöknek nagyon kellene valami(k) írjátok ide vagy privibe, és ha van(!!!)nekem akkor elküldöm ajándékba.
    Van pillanatnyilag 6 db ajándékjegyem azt szívesen eldőzsölöm, ha kell valami.
    Csak nektek, és csak ma :D:music:xD

.

Utoljára szerkesztett: 3.10.15
    patakvera kedveli ezt.
  9. topipogi

topipogi Fórum félistene

Szia!
    Reggelre meglett nekem az összes felröpi, lehet, hogy már Neked is?
    Most én nem tenyésztek, szupitáp hiányában. Időm még lenne. Venni viszont most tuti nem veszek.
    Szia!
    Ezek a szintek már nem a gyors haladásról szólnak. de sebaj, időnk van bőven.
    Én most nem csereberéltem, nem is néztem meg az ajánlatokat. Ahhoz sok idő kell, az meg most nem nagyon van. Nagyon ari vagy,köszi szépen, de most nem élnék a lehetőséggel, amit felajánlottál. Nem is tudom mit kérnék, szét vagyok szóródva, össze kéne magam szedni.:eek:xDMajd legközelebb. Persze csak ha még akkor is áll az ajánlat. Hátha rájövök, mi az, ami nélkül nem tudok élni.:D
    A tömeget együtt oszlatjuk. Nálunk is csilis bab az ebéd.xD

10. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Persze, hogy áll az ajánlat, csak egyvalamim nincs: rózsaszín ólam. Egyszer nyertem valahol asszem’ kerekkeréken de azt már elajándékoztam egy szorgalmas gazdatársamnak. Nekem nem jönnek be annyira a rózsaszín ólak, amennyi kereslet van rá a cserebere eventen. Csak olyan ólakat rakok ki, aminek a termései jó áron kelnek el a piacon. Most pl. bőröndben, álbajuszban, jégmadárban meg lúdban utazok más ólakat nem tettem ki. Ezeken keresek annyit, hogy minden mást meg tudok venni a piacon simán és még maradnak is a milliók.
    Sajna’ a répáscsatni árát jól lehúzták a fejlesztők az eventekben nyerhetőkkel, meg a felhősorral, az már nem buli. A csokis palacsinta meg a mangós turmix ami jobban megy még a piacon, most azokkal keresek a termékek között egy kis lóvét.
    Este kell venni(olcsón) ami kell és reggel korán kell kirakni, amit el akarok adni :)

Volt a hűtőmben egy maradék csirkemelle, ami már nem nagyon volt elég semmire önállóan, úgy hogy kififikáztam, hogy összekalapálok egy saslikot és megsütöm tepsiben. Felfűztem egy hurkapálcikára a félpuhára párolt és felkockázott csirkehusit, majd egy szelet hagymát, egy karika kolbászt, egy karika zöldpaprikát, paradicsomot és lett egy nyárias saslikom. Benyomtam az előmelegített sütőbe és kb. 20 percig összesütöttem őket tepsiben. Krumplipürét ettünk hozzá egy kis csalamádéval, IceTea mellé oszt’jóóóóvan.
    Elfogyott...;)
    .

.

patakvera kedveli ezt.
  11. topipogi

topipogi Fórum félistene

Biztos nem kértem volna rózsa ólat.Nem azért, mert nem szeretem, de az nem létszükséglet nálam. Köszi a felajánlást mégegyszer.
    Én most jó pár kecskét adtam el. Nagyon jó ára van amíg tart az event.
    Majd körülnézek a piacon, nálam is drága-e az álbajusz. Jégmadarat azt tudom. most kapott titokólakat kettesével rakom ki,rögtön lett egy jégmadár, így már ketten gyarapítják az állományt. A természetgyogyis termékek általában jól mennek a piacon. Szoktam én is eladni. Ezt a reggel, este dolgot maj d kipróbálom. Köszi a tippet.
    A csatnit én is nagyon bánom, jópárat eladtam.
    Jól néz ki ez a saslik. Nem tudom miért, de nekem sose jut eszembe ilyet csinálni. Pedig nem nagy ördöngösség.
    Holnapra még ki kell találni valamilyen ebédet. :eek:

12. zsozso577

sziasztok!

Igy estére befutottam.....de kissé zabos vagyok!
    Nem mükszik rendesen a rendszer....igyekeznék a farm-köruttal....dee akadozik.....lefagy!
    Én sem cserélgettem....nem volt időm és energiám szétnézni, hogy mi is kellene.
    Bár a kisebb farmokra pár fát intéztem....ennyit ügyködtem!
    Pife....köszönöm a felajánlást...igazán kedves vagy.
    Topi....akkor kezet foghatunk....bár én nem szétesve vagyok.....csak zaklatott!

13. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Néhány 5let:
    Tarhonyás hús
    Rántott hagymakarikák, sült krumpli
    Töltött paprika
    Tepsis krumpli, tejföllel és reszelt sajttal, sütőben rápirítva
    Sóska, főtt tojás és főtt krumpli
    Kelkáposzta főzelék tükörtojással
    Rántott sajt, rizs, tartár
    Tejfölös, majorannás krumplifőzelék sült virslivel
    Rántott krumpli karikák, franciasalátával
    Bolognai makaróni
    Francia hagymaleves bundás zsömlével és császármorzsa
    Székelygulyás stb.
    Attól függ, mid van otthon a hűtőben/spáááájzban
    :)

Nincs mit :)
    Zaklatottság ellen a legjobb gyógyszer a vidámság :)

Utoljára szerkesztett: 4.10.15
    patakvera kedveli ezt.
  14. topipogi

topipogi Fórum félistene

Szia!
    Na.........ne is mond. Reggel majdnem itt hagytam. fél óra szinte kevés volt az aratáshoz. 3x frissítettem, lefagyott, kiírta, hogy a bővítmény nem válaszol. Ezt a neveletlenséget.:(:pxD
    Kész lettem az aratással, és már semmi baja nem volt. Fölöttéb érdekes. Ma kártyapartis napom van, majd csak holnap jövök. Addigra kiheverem a ma reggeli aratás fáradalmait.
    Szia!
    Egy egész heti menüsort beírtál. Köszi, lehet, még fel is használom, a sóska kivételével.o_O
    Végül is megoldódott a probléma, maradt elég csilis bab, és főztem egy tejfölös karfiollevest eléje.
    A kutyust kérem a hűtőből, ígérem, hogy nem fogom megenni.xD
    Nagyon ari jeleneteket hoztál, a mi macskánk is hasonlóan műkszik. Az unokám megtépi, de odébb nem menne. Naagyon türelmes.

15. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Rendben! de nagyon vigyázz rá ;)
    A mai ebédünk: húsleves cérnatésztával, gombás-pulykamell falatok és hámozott/kockázott őszibarack :)

Gombás pulykamell: Kevés oliva olajon megdinsztelünk reszelt hagymát, fokhagymát, félrehúzzuk a tűzről és bele keverünk egy kevés pirospaprikát. Beledobjuk a felcsíkozott pulykamell falatkáinkat és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízesítjük borssal, sóval, őrölt köménnyel, evőkanálnyi ketchuppal és pár csepp gyömbérolajjal(vagy késhegynyi reszelt citromhéjjal). Félpuhára pároljuk és utána beleteszünk szárított trombitagombát.
    Összepároljuk és ha megpuhultak, máris tálalhatjuk, isteni lesz a szaftja, nyaminyami.:p:p:p

Utoljára szerkesztett: 4.10.15
    patakvera és zsozso577 kedveli ezt.
  16. zsozso577

Sziasztok!

Kitettem a titkosokat este....a fák egyszóval jellemezve gyalázatosak lettek....
    szinte mindegyik xl-s lett ment a gyüjtőbe!
    az ólak között lapult egy Jégmadár....az kimondottam jó és aminek még örültem az
    a piros kacsa-ól....lett még pár olyan ami régi titkos volt és a többi sárga ilyen-olyan!
    Pife....az a leves olyan guszta, hogy igy reggelire is megenném!
    Topi....én már nagyon rossz gondolatokat forgatok a fejembe!
    Sokszor már azt sem tudom, hogy mi a rossz.....nem értek hozzá!...sajnos!

17. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Hááááát, ez ma nem az én napom...:eek:
    Hajnalban azzal kezdtem, hogy kiszedtem a kávéfőző alól a kávét, hogy beleöntsem a csészémbe. Közben viszont még vígan folydogált a kávé belőle. Minden álmom volt egy reggeli kávés konyhapult és szekrényajtók takarítás. Délután meg előszedtem egy kiló rizst, és egy laza mozdulattal elejtettem.
    Pfúúúú! :mad::cry:-.-
    A zacskó szétdurrant a rizs meg beterítette a konyhámat, azannnnnnya! Ráadásul közben jutott eszembe, hogy nem is rizst akartam a hús mellé ma köretnek, hanem krumplit.
    Büntetésből carrá klopfoltam a karajt, és mikor megláttam, hogy milyen kegyetlenül vékony lett, akkor átváltottam rántott húsról, sajttal töltött panírozott sertésbordára.
    Ugye így elegánsabban hangzik? ;):p

Sajttal töltött sertésborda: jóóóóó alaposan, halál vékonyra szétkopfoljuk a karajt, majd kicsit besózzuk. Hasábokat vágunk a sajtból, rátesszük a karajszeletre, kétoldalt behajtjuk a husit és feltekerjük. Fogpiszkálóval összetűzzük, utána bepanírozzuk és forró olajban pirosra sütjük. Amikor összeveszel a férjeddel vagy valamelyik gyerekkel, akkor érdemes készíteni, mert olyankor nagyon finomra lehet kiklopfolni a karajt,
    és közben még a ház is zeng tőle
    :D:music:xD
    .
    .
    .

Sziasztok :) ma 2015.október 6-a van... és mára ezt találtam ki vacsira:
    Zöldborsó főzelék, hagymás csirkemájjal és gesztenyepüré :)

Zöldborsó főzelék, ahogy én főzöm:
    Veszünk mirelit borsót és friss csirkemájat. Lábosban felolvasztunk 2-3 fakanálnyi olajjal elkevert margarint és a fagyasztóból közvetlenül(!) beleborítjuk a borsót. Takaréklángon addig pároljuk, amíg teljesen felolvad. NEM keverjük meg közben fakanállal, mert összetörhet a borsónk! Rázogatva a lábosunkat, türelmesen kivárjuk, amíg a borsó szép, zöld színűvé válik és alkalmas lesz a folyadékkal történő felengedésre. A folyamat nem tart tovább 10 percnél de érdemes végig csinálni. Felengedjük feles tejjel... ami áll 50 % 2,8-as tejből és 50% vízből, majd darálunk bele friss petruskát is. Ezután felforraljuk, (mennyiségtől függően) teszünk bele 1-2 marha húsleves kockát és 5-10 percig puhára pároljuk fedő alatt. Közben fogunk egy kis tálkát vagy bögrét és meleg tejjel elkeverünk kevés krumplipürét, amit egy picurka cukorral is megkínálunk. Belekeverjük a borsófőzelékünkbe. Utána -ha hígnak ítéljük is-, akkor sem nem rántásozzuk be!!! Krumplipürével sűrítjük és aprított petruskával ízesítjük, majd még egyszer felforraljuk és tálaljuk.
    Isteni íze lesz az így elkészített borsófőzeléknek, én már tudom :)
    A hagymás csirkemáj kissé kesernyés ízét tökéletesen egyensúlyozza/ellensúlyozza a zöldborsó főzelék édeskés íze…

Próbáld ki! Ízleni fog!... :)
    .
    .
    .

Nagyon lábújjhegyen, laposan osonva nyomatok 1infót csak és kizárólag nektek!!!
    Nem tudom, hogy véletlen volt-e a fejlesztők részéről, avagy direkt húzás volt-e tőlük de rettenetesen meglepődtem azon, hogy

egy futó event alatti felhősor elemei belekerültek a csere eventbe a cserélhetők közé!!! A lányom farmján ez azt jelentette, hogy MUNKA nélkül a csereevent alatt hozzájuthatott az aktuálisan/futó event felhősorának az elemeihez!!! (Lajkonikhoz és a Wavel sárkányához)
    Jól járhattatok volna, ha csereeventeztetek volna, mert akármit is adtatok volna érte, hozzájutottatok volna a legújabb aktuális felhősor összetevőihez/alkatrészeihez. Az emberi figyelmetlenség határtalan... volt olyan játékos, aki elcserélte egy XXL-es fáért azonnal az aktuális felhősorának az elemeit!!! Szerintem később ezt nagyon megbánta!!!

Nem értettem és most sem értem, hogy hogyan kerülhettek bele egy aktuális futó event felhősorának elemei a cserélhető tételek közé???
    Nekem ez olyan magas, mint lónak a mozijegy...

Egy kis retró zene :):music::D

.

Utoljára szerkesztett: 6.10.15
    patakvera és zsozso577 kedveli ezt.
  18. -Márticska-

-Márticska- Haladó

Sziasztok! Ti tudjátok, hogy hol lehet a kivitáp elkészítéséhez szükséges babérlevelet beszerezni? Illetve magát a babérlevelet hol tudom előállítani? 92-es szinten vagyok, de még nem találkoztam vele.
    Köszi Márticska

19. -East17-

-East17- Fórum elő legendája

Szia!

A babér a 95. szinttől elérhető.

20. zsozso577

Sziasztok

Pife....én nagyon szeretem a zöldborsó fözeléket.....és májjal is ettem már! Nyami-nyami!
    Bocsi.....de tegnap kinevettelek.....igen vannak ilyen napok.....amikor ügyetlenek vagyunk.
    Amikor velem történik.....bezzeg nem nevetek!xDxD
    Azt láttam, hogy bekerültek az event tárgyai a hajóra.....de én már akkor készen voltam....
    legalábbis a tárgyak már a menüben voltak......meg eszembe sem jutott.....mert tudod... ha event.....
    akkor azt meg kell csinálnom!
    Deeee olvastam is róla valamelyik topikban.....hogy igy szerezték meg.....ettől jó ez a játék!
    Ma sült sárgarépát készitek....valahogy ez jutott eszembe.....de hogy én mivel fogom enni.....azt még
    nem tudom.....ebédig kitalálom.
    Topi.....idáig tart a kártyaparti????;)xD

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.