Dumaláda

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: .szigi., témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

A 95. szinted eléréséig vedd meg a piacon (mármint a kivitápot) :)

Meglátod majd... a következő cserenapkor ezek a felhősor elemek
    majd csak rózsaszín ólakért lesznek megszerezhetőek xD:music::D

Topi szerintem belehullt a számolásba...
    Topi! a maccs=33, a snapcerhez pedig 66 kell
    :)

Egy kis őszi hangulat ;):music:;)

.

Utoljára szerkesztett: 6.10.15
    patakvera és zsozso577 kedveli ezt.
  2. topipogi

topipogi Fórum félistene

Sziasztok!!
    Szép napot!!!

Szia!
    Römiztünk, és makaóztunk, úgyhogy más számok voltak porondon.;)xD
    Nem pénzben játszottunk, úgyhogy meg se gazdagodtam.o_O:cry:
    Jó a napi menü, az a baj, hogy hiába tartom nyitva az ablakot, nem ér ide.
    Ha habarom a főzeléket, sokszor krumplilisztet használok. Akkor nem kell külön krumplipürét gyártanom, még sincs benne liszt. Próbáltad már??
    Szupi napod lehetett, de a konyhád most ragyog. xD
    Nálunk ma babfőzelék van /konzervből/ pörkölttel. Szárazbabból jobban szeretem, de erre volt idő.
    Szia!
    Már vége a kártyapartinak, pedig még folytatthattuk volna. Nyáron néha lemegyünk barátnőm nyaralójába hosszú hétvégére. Ha nem a Velencei tóban fürdünk, akkor a teraszon ülünk, és kártyázunk. Azok nagyon jó napok.
    Én most erről a nagy felfedezésről, hogy mik vannak a hajóban, lemaradtam, nem léghajóztam.Az eventet megcsináltam, így hiányom nincs.
    Szép nyugiban töltöm a pajtát. A mágikus madárijesztő még hiányzik, de remélem most a keréknapokon sikerülni fog.

patakvera és pifepöfe kedveli ezt.
  3. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Még nem... létezik olyan, hogy krumpliliszt? Még nem is láttam olyant(igaz, hogy nem is kerestem), én ha csak lehet nem készítek rántást, helyette krumplipelyhet szoktam használni ott, ahol lehet. Hogy néz ki a krumpliliszt, milyen kiszerelésben kapható?
    Jó pap hóóttig tanul, én is [​IMG] ...;)

4. topipogi

topipogi Fórum félistene

Létezik, bizony. Van egy süti receptem,amibe rendes liszt nincs, csak ez a krumpliliszt. Spárba vettem. Fél kilós dobozba van, mint a sütemény porok. Lehet, hogy krumplikeményítő van ráírva. Most nincs itthon, azért nem tudom megnézni. Barackos gombóc van az elején. Mikor először használtam, gondoltam egy nagyot, és a tökfőzeléket /kedvencedxD / behabartam vele. Na, a kukában végezte. A fele mennyiség kellett volna, mint lisztből. Képzeld, egy nagy gombóc lett belőle. Összeállt piszkosul. Egy pillanat alatt besűrűsödött .A fene se gondolta.

5. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Egyszer régen használtam hasonlót és nem tetszett senkinek sem....igy vissza kellett állnom
    a hagyományoshoz. ...Azóta biztosan sokat javitottak rajta....nem tudom, mert nagyon kevés
    főzeléket csinálok.....mivel nem szeretik!
    Lett valakinek uj madárijesztő? Nekem sikerült egyet összehozni.
    Nagyon de nagyon nehezen adta.....már az előzővel is nagyon megszenvedtem.
    Ami még érdekes.....más főnyeremény is alig lett.....pedig 100-t elpőrgettem.
    Nagyon zsugorira állitották be!:p;):cry:

6. topipogi

topipogi Fórum félistene

Sziasztok!!
    Szia!
    Szinte semmi különbség nincs az ízek között. Néha rozslisztet is használok, csak annak a színe sötét, akármibe nem tehetem, mert reklamálnak.xD
    Nekem nem lett új madárijesztő. Ugráló 2 db is van, madárijesztő kapitányom 1 db, de most sehol nem találom. Hová dughattam???
    De lassan 2 virágsort is ki tudok tenni. Csak a felhő hiányzik hozzá.:wuerg:xD

7. Laboviti

Laboviti Fórum elő legendája

Szia!
    Elbújt a ládába".:) Esetleg a Kincses szigeten érdemes jól körülnézned.

patakvera kedveli ezt.
  8. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Sziasztok :)
    OKé! körülnézek, veszek egyet oszt' majd referálok, hogy ízlett a családnak.
    Mára nincs nagy durranás, egyszerű, de fincsi kaja a mai vacsink:
    Lecsó, parasztkolbásszal és tojással, no meg egy kis vegyes puszedli ;)

9. zsozso577

Sziasztok!

Tegnap ünnepeltünk..... egész délután sütöttünk-főztünk!
    Lazzan-ne volt az estebéd.....vacsira és ma reggelire fonott kalácsot.
    Nem én voltam a konyhatündér, hanem a lányom....én kuktálkodtam!

Csináljátok az eventet?
    Én, ha lesz iker-tenyésztés.....csak akkor!

Topi....meg van a madárijesztőd?

10. topipogi

topipogi Fórum félistene

Szia!
    Köszi, meresztgettem a szemeimet, és lám........megtaláltam.xD
    Szia!
    A vacsit meghagyom Nektek, csak a puszedliból kérek.;)
    Nálunk meleg szendvics volt. Én magamnak gyártottam külön, a kedvencemet. Megvajazom a kenyeret, rá picit megsózott tejföl, arra a sajt.És tea.
    Szia!
    Remélem lesz bumm, szokott lenni. Én se szeretnék anélkül tenyészteni.
    Milyen esemény volt? Szabad tudni? Kuktáskodni is kell valakinek. Jó menütök volt, szeretem.
    Megvan a kis huncut, elbujt a szigeten.xD

11. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Sokáig én is csak sima réteslisztet használtam, aztán kiderült, hogy az öcséméknél a 3 gyerekből 2 súlyosan liszt érzékeny lett egészen kicsi 1-2 éves korára és gyógyíthatatlan. Az orvosaik szerint ez egy örökletes betegség, és nem tudni, hogy a mi családunkból vagy a sógornőm családjából, mert egyikben sem fordult elő addig. Egyik karácsonyra az öcséméknek vettünk ajándékba egy prágai szilveszteri utat(az öcsém nagy sörivó) repülőgéppel, mert még egyikük sem ült addig repülőn. Rettenetesen örültek neki de hova tegyék a 3 gyereket addig. Naná, hogy hozzánk, ez be volt kalkulálva, úgy hogy egy hétig a gyerekek nálunk voltak. No, itt szembesültem először azzal, hogy mit jelent a súlyosan liszt érzékeny gyerek. Szegények szinte semmit sem ehettek, amit mi. A sógornőm egy A4-es lapot teleírt "használati utasítás"-ként.
    Mit ehetnek, hogyan kell elkészíteni, mit nem ehetnek... stb. Nem semmi! Ez alatt az egy hét alatt 3-szor annyit dolgoztam, mint más alkalmakkor. Mindent 2-szer ellenőriztem, nehogy valamit elszúrjak, mert akkor az A4-es papíron szereplő kórházba kell szállítani a gyerekeket. Pfúúúú...
    Na, ezután száműztük nagyrészt a fehér lisztet a családunk étlapjáról, ki tudja, hátha a mi családunk hajlamos az örökletes lisztérzékenységre. Kenyérből rozsost, burgonyást vagy kukoricást veszek, nagyon minimális rántást készítek és sütemények helyett inkább másféle (lisztmentes) desszerteket szoktam összehozni. Néha azért bűnözünk, mert pl. imádom a libazsíros barna kenyeret lilahagymával, a süteményt is nagyritkán megengedjük magunknak de alig-alig eszünk lisztes kaját. Nem kell provokálni a szervezetet, mert aztán besokall és utána főhet a fejünk.
    A mai vacsink volt: savanyú tojásleves egész tojással és szilvás gombóc
    :)

.

patakvera kedveli ezt.
  12. topipogi

topipogi Fórum félistene

Szia!
    Komoly gond, ha ilyen van a családban. Kisebbik lányom barátnője volt lisztérzékeny, és többször nálunk aludt. Használati utasítás nélkül. Többször evett zöldséglevest, és mielött berántottam, kivettem belőle. Szülinapi bulira.....na akkor fájt a fejem mit csináljak............rizsfelfújtat készítettem. Abba nincs liszt.
    Ezt nagyon szeretjük.......a gombócot is, meg a nótát is.

13. zsozso577

Sziasztok!

Az eventhez a tápok nem sokára készen lesznek.....este iker-tenyészkor ki is végzem.....bár nem sok kedvem
    van hozzá.....nem is csinálom.....csak itt a nagyon. Azt még nem tudom, hogy holnap tenyésztek-e mást....mivel
    olyan sok mindent kellene.....ééééés nem tudok dönteni!
    Szerencsére a liszttel nincs bajunk.....meg mással sem.....de nem is nagyon visszük tulzásba....a kenyér az ami
    minden napos.....de váltogatni szoktuk.
    Szilvásgombocot én is szeretem......
    Itt nálunk már harmadik napja szürke idő van.....néha szitál az eső is.....már egy kicsit lehetne világosabb!

14. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Én már csak a tápok érésére várok... amúgy kész lennék az eventtel :)
    A bébibumm nekem már csak arra lesz jó, hogy eladjam az összes tenyészállatomat jó pénzért.

A mai vacsink ez lesz: Csirkemell bakonyi módra, ahogy én készítem :)
    Pörköltszaftban(olaj+hagyma+fokhagyma+pirospaprika) félpuhára pároljuk a csirkemellet, majd hozzáadunk felkockázott gombát, felkockázott friss zöldpaprikát és felkockázott friss paradicsomot. Amikor megpuhultak/összefőttek, akkor egy vékony, tejfölös habarást készítünk és (óvatosan)belekeverjük. Szoktam beletenni a habarásba egy evőkanálnyi ketchup-ot is, mert attól egy olyan pikáns ízt kapunk, amit érdemes kipróbálni/megkóstolni.

(megjegyzés: a ketchup-ot 1szer régen azért alkalmaztam, mert elfelejtettem paradicsomot venni és lusta voltam kimenni újra a közértbe csak azért. Így arra gondoltam, hogy tulképpen a ketchup is paradicsom... van is itthon... akkor belevele a kajába! Olyan eszméletlenül jóóóóó íze lett a pörköltömnek, hogy azóta ha bármelyik kajába paradicsom kell, akkor mehet bele legalább egy evőkanálnyi ketchup is! Megbolondítja és élvezhetően pikánssá teszi a ketchup a kaját!
    Próbáljátok ki, aki még eddig nem tette!

Nagyon jóóóól lehet használni a ketchup-ot ilyenekre is nem csak a hamburgerekhez:p

.

Utoljára szerkesztett: 10.10.15
  15. zsozso577

szia
    Ügyes vagy....hogy kivégezted az eventet.....én várom a 6 órát!
    A tápok már megkeverve....a pajtában!

Már én is gondoltam arra, hgy a pörköltbe fogok tenni ketchup-t....de félek, hogy a finnyás
    fiam....meg fog enni belőle....bár a mustárt sem szokta észrevenni a tejfölösben.....

pifepöfe és patakvera kedveli ezt.
  16. patakvera

patakvera Fórum félistene

Szép napot Nektek!

Jó sokat írtatok-volt mit olvasnom...;) Közben meg végig folyt a nyálam a finomabbnál finomabb étkek láttán!8)
    Pife bár vége a cserenapnak,de a következőn üzletelhetnénk. Bájitalfákat kezdtem gyűjteni! 8)
    Az eventet most reggel kezdtem el...már csak az utolsó feladat papiját keverem.;)
    Az új madárijesztő várat magára.:(
    Még egy kicsit játszom aztán takarítás!o_O

zsozso577 és pifepöfe kedveli ezt.
  17. topipogi

topipogi Fórum félistene

Szia!
    Eventtel kész vagyok, sőőőőt..........még meglepetés is ért. Kaptam egy arany bárányt. Alig hittem el.
    Itt is szutyok idő van. Még szerencse, hogy tegnap délelőtt nem esett az eső, mert Gárdonyba kellett mennem.
    De ma meg hűvös van nagyon.
    Mindjárt kész vannak a titkosak, majd beszámolok.
    Szia!
    Nekem sincs még meg az összes madárijesztő. Lassan csak összejön.

Szia!
    Én is szoktam ebbe-abba ketchupot használni. Gombát kifelejtetted a bakonyiból?

18. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

óóóóóóó, naja, így jár aki figyelmetlen,
    de csak a leírásból maradt ki a kajában látszik a tányéron a gomba is:D
    köszi, hogy szóltál pótolom is rögvest :)

Reggel telefonált a legkisebb lyányunk, hogy holnapra jönnének ebédre, volna e kedvem bújtatott karfiol csinálni, mert már nagyon régen evett és vágyik rá, no meg ez a vejünk még nem is evett ilyet.
    Egóm nyaldosva, naná, hogy készítek :)
    Kaptam csodaszép karfiolt, a darált hús nem probléma neki is estem, bent van a hűtőbe, holnap sütöm ki. Az egyik legfinomabb kaja a bújtatott karfiol. Kicsit munkás és időigényes de megéri pepecselni vele, mert mindig hatalmas sikere van.

Bújtatott karfiol:
    Sós vízben feltesszük főni egészben a letisztított és a torzsától megszabadított karfiolfejünket. Félpuhára pároljuk, kicsit várunk amíg meghűl, közben darált húst elkészítünk úgy, mint a fasírthúst szoktuk. Hideg vízbe mártogatott tenyerünkkel szépen rásimogatjuk a félpuha karfiolra a husinkat, olajos tepsiben és előmelegített sütőben 30-35 percig (közben, időnként a zsiradékkal meglocsolva) pirosra sütjük.
    Bármilyen körettel mennyei kaja lesz belőle de leginkább tejföllel meglocsolva és krumplipürével szoktuk enni ;)

(a levét eltesszük/lefagyasztjuk, később jó lesz egy isteni tejfölös karfiolkrém levesnek, pirított zsemlekockával) :)
    .
    .
    A mai ebédünk ez volt: karfiol krémleves, rántott gomba+rizs és tzaziki :)

.

Most piacozok ezerrel, mert egy kissé lepusztítottam a lóvémat a gazdakörik miatt. Volt pár félbehagyott gazdakörim, azokat szórtam ki, hogy rend legyen. Sikerült több, mint 1 milliót összepiacoznom ma, jégmadár, soksok lúd, bőrönd, álbajusz, teve, panda, kacsacsőrű stb. eladásával. Úgy döntöttem most nem passzolom el a tenyészállatokat, el kezdtem gyűjtögetni a TOP 1000-re, remélem be lehet majd adni őket.
    A titkosok nem nagyon jöttek be nekem csak 1 kivifészek volt, ami jó a többi olyan, mint sárga tyúkól, békató, egér meg ilyenek.
    de! ajándéklónak nem nézzük a fogát :)

Utoljára szerkesztett: 10.10.15
  19. topipogi

topipogi Fórum félistene

Sziasztok!!!

Szia!
    Ez a karfiol nagyon finom kaja, valamikor régen én is csináltam. Nem tudom, mostanában miért nem. Elfelejtettem, de jó, hogy eszembe juttattad.
    Sajnos az én családom nem eszi meg a rizst, de azért néha szoktam csinálni. Ha nem esznek, akkor nem esznek, éhesek maradnak.xD
    Én is piacozok, de csak úgy mértékkel. Ki kéne raknom a ragasztóműhelyt is, na meg persze akkor a kaméleonokat is.
    Húúúú top 1000...........nem is álmodom róla. Szerintem ha totál kiüríteném a pajtát, akkor se lennék sehol.
    Esik az eső. A hangulatom is ilyen.:cry:

patakvera, pifepöfe és zsozso577 kedveli ezt.
  20. zsozso577

Sziasztok!

Huhhhh......ne is beszéljünk az időjárásról.....itt szerdától nem láttunk napot.....csak a szürkeség a jellemző!
    Sajnos.....ez ragadós....mert észrevétlenül a hangulatunk is ilyen lesz!:oops:8)
    Bujtatott karfiol.....jól néz ki!.....de én nem biztos, hogy meg fogom csinálni.....a már emlitett okok miatt!
    Rizs.....az nálunk jöhet bármikor......és a spagetti.....kevés hussal!:p
    Topi.....hogy milyen szerencséd volt.....gratula az aranyoshoz!
    Nálam az olakból ami érdemleges....az a pink-juh!!!! A többi ment a gyüjtőbe...majd csak jók lesznek egyszer!
    Azon gondolkodtam, hogy mostanság a titkosokból hová tüntek a narancs-ólak? A sárgát nem szeretem!;):p
    A fák rosszabbak lettek.....sokadig kökény és a 12-ből 5 vagy 6 db Mandulafenyő lett! Ez már bosszantott!

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.