Dumaláda

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: .szigi., témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Benéztem egy kicsit....deeee mivel ma még semmit sem csináltam.....gyorsan megyek is tovább....
    de előtte megdézsmáltam pife.....zöldborsó-főzelékét! Én nagyon szeretem! Nyaaammiii!!!!
    Olvastátok a kiirást?
    Talán elég lesz a tápom, hog meg tudjam csinálni....végig.

pifepöfe kedveli ezt.
  2. topipogi

topipogi Fórum félistene

Sziasztok!!

Szia!
    De jó...........kezet foghatunk sóska ügyileg. Na de a borsó, az jöhet!!
    Szia!
    Köszi, hogy nem kellett megennem a sóskát. A borsófőzelék az mindjárt más. Jöhet, akármennyi.
    Hú......őket én is láttam, nagyon tetszettek nekem is. Ezt a számot amúgy is szeretem. Tina Turner meg jöhet, bármelyik számával.
    Szia!
    Hogy Neked micsoda új rucid van. Nahááát!!! De jó, tetszik.
    Köszi, hogy hagytál kicsi főzeléket. Sokat nem ehetek, ma megállapították, hogy magas a vérzsír szintem.:wuerg:
    Még nem számoltam utána, mennyi sztp kell.

pifepöfe és patakvera kedveli ezt.
  3. patakvera

patakvera Fórum félistene

Hagymás-ketchupos csirkemáj? na ez már jól hangzik...:D

zsozso577 és pifepöfe kedveli ezt.
  4. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Sziasztok :)
    Naja, és milyen finom is :)
    Egy 5let a csinos tükörtojásra: végy egy nagy hagymát, vágd ketté, csinálj egy szeletet/karikát a közepéből
    és abba csurgasd bele óvatosan a feltört tojáskádat úgy, ahogy a képeken látod.
    Guszta és finom (pirított)hagymás tükörtojás lesz az eredménye :

A tegnapi vacsink: pulykamell csíkok tejszínes, capri bogyós mártásban,
    hajában főtt reszelt krumplival és zsályás sajtos görög salátával.
    Szerintem ízleni fog nektek is xD

Capri bogyós pulykamell: a pulykamellet csíkokra vagdossuk, olajon hagyma/fokhagyma, só, bors ágyon "ellepje" húslével(vagy vízzel és húsleveskockával) puhára pároljuk. Utána kivesszük a husit és a szaftjába pici liszttel elkevert főzőtejszínt öntünk. Beleszórunk egy evőkanálnyi capribogyót, 1mokkáskanálnyi cukrot és visszatesszük a mártásba a pulykamell csíkokat.
    Pár percig összefőzzük és tálaljuk. Natttyon finom!!! xD:p:D

Zsozso, nekem is tetszik az új rucid meg az új cipőd(aláírásod) is, tökjó! :)
    Valószínűleg bekaptam egy vírust, mert nagyon carul vagyok...
    a fejem buci,a torkom kapar ezerrel,köhögök és dűlnék elfele. :(

Utoljára szerkesztett: 8.1.16
    zsozso577, patakvera és vje0315 kedveli ezt.
  5. topipogi

topipogi Fórum félistene

Szia!
    gyere, együk meg a maradékot. Már ha egyáltalán van.o_OxD
    Eventet csinálod??
    Én kész vagyok, a második felhősort nem biztos hogy megszerzem, de nincs kizárva.
    Szia!
    Jajj..........ez a hagymába tükörtojást kipróbálom valamelyik nap. Nagyon jó ötlet. teccik.
    Jó pulykamell is, én nagyon szeretem a capri bogyós ételeket.
    Gyömbéres tea, c vitamin hatalmas adagban, és dőlj el, csak vigyázz, az ágy ott legyen. Jobbulást kívánok!!
    Látom Te is átöltöztél. Szépen esik a hó.

patakvera és pifepöfe kedveli ezt.
  6. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Kösz' de ez a vírus úgy döntött, hogy kitombolja magát nálam.
    El fog tartani vagy 2-3 napig azt hiszem.
    Tegnap ezt ettük vacsira:
    Rántott csirkemáj, vajban párolt vegyes zöldköret és fokhagymás uborkasaláta :)

Utoljára szerkesztett: 9.1.16
    zsozso577 és patakvera kedveli ezt.
  7. zsozso577

Sziasztok!

Tegnaptól igen csak nézegetem a Forumot.....irni tudtam, de nem jelent meg....kiváncsi
    vagyok, hogy ez a hsz....fog- e látszani. Azt olvastam már, hogy ez egy hiba.

Köszönöm az elismeréseket banner ügyben....egy kicsit megszenvendtünk vele.....
    de végül sikerült összehozni! Tudni kell, hogy én csak alapfokon használom a
    gépet.....semmi másra nem használom, mit irásra és olvasásra.

Az eventet megcsináltam.....az ólak megvannak, már ki is tettem őket és
    a felhők is ki vannak rakva. A plussz neonos kitehetőre már nem jutott....
    majd talán legközelebb....ha ott lesz a boltban.
    Még egy pici csacsi-tenyésztésre is jutott!.....és kifujt a sztp.m!

8. patakvera

Ez a hagymás tojás is nagyon ötletes. Ki is próbálom,mert párom hagymamániás!:D Jobbulást kívánok neked!:)
    Meglett mindkét felhőm,de az egyik kitehetőm-neon nyúl-eltűnt! :oops: Már írtam az illetékes helyre is!;)
    Szupertáp jelentem nálam is nulla!o_O

pifepöfe és zsozso577 kedveli ezt.
  9. topipogi

topipogi Fórum félistene

Szia!
    Hogy vagy??Javulgatsz?? Sokat pihenj,feküdj, ne csinálj semmit.
    Nálunk egyedül én szeretem a rántott májat,így nagyon ritkán van.

Szia!
    Én is ki akarom próbálni ezt a tükörtojást, csak még nem volt rá alkalom, de nem fogom elfelejteni.
    Én a második felhőt még egyenlőre nem vásároltam meg, csak a neon kecskét. Azt ki is tettem, jó sok tp-t ad. Még tenyésztenem kell a lakatokért, de nagyon fogytán a sztp.
    Hová futott a nyuszid?? Megtalálták??
    Szia!
    Nálam 2 napja rögtön lefagyott az egész , mikor a fórumra akartam jönni. A gépet újra kellett indítani.
    Csak nem Te csináltad a bannert?? Nagyon ügyi vagy,. én neki se mernék állni.
    Nekem még van egy kis sztp-om, most azon gondolkozom, lemenjek-e 0-ra. Akkor minden meglenne. Megvan az arany csacsim!!!!!! Nagyon boldog vagyok.:D

Tegnap óta egyfolytában esik az eső. :wuerg: Ha ez mind hó lenne, azt hiszem lenne testmozgás.......hólapátolás formájában

10. zsozso577

sziasztok

Szia
    Megkerült már a nyulad? Ugyan hová szaladhatott!
    szia
    Jobbulást kivánok!
    Még betegen is képes voltál rántott májat késziteni!???....a rántott dolgok elég babrásak!
    szia
    Topi!!!?????.....ugyan hová gondolsz!??? Még hogy én készitettem volna!
    Tudod nem értek ezekhez a dolgokhoz
    Maci csinálta! ...még a kitevéssel is megszenvedtünk.....de az a lényeg, hogy kint van.
    Bele sem merek gondolni, hogy a régit majdan ki fogom-e tudni ........tenni.
    Sajnálnám, mert az is tetszik....hozzám nőtt!

11. patakvera

Meglett igen!8) Egész jól adott a tenyésztés. Alap pandából 5 szintet ugrott!:music::D

12. zsozso577

Gratula az aranyos csacsidhoz!
    Már volt is eszembe, hogy megkérdezem, hogy tartasz csacsi-ügyben.
    Fazekad mennyi van?....VAGY már be is adtad és kész mindkét ólad?
    Én még most adogatom be a fazekakat....már a harmadik felénél tartok.
    Tenyésztésnél meg nagyon az elején....hisz most kezdtem el és majd csak
    nulláról kezdem. 1 szépfülüm van már!
    Venni kellene....de nálam 10 milla.....egyelőre annyit nem adok érte!
    Ohhhh...akkor sikeres volt a nyuszi-keresés.
    Ha 5 szintet ugrott....akkor milyen is lett????xDxD
    Nálam nem volt nagy ugrás.....egyik állatnál sem! Deeee már annak is örülök, hogy
    nem adott annyi alapállatot, mint multkor!
    Egyben azért szomoru is vagyok, hisz sokat tenyésztettem és vártam volna egy pici....
    legalább 1 nagyobb ugrást!

pifepöfe kedveli ezt.
  13. topipogi

topipogi Fórum félistene

Huh.........az igen!!! Ha jól számoltam, akkor szusi pandád lett. Nagyon szerencsés vagy. Nekem jóformán csak a kötelezőt adja.
    Köszi, még egyenlőre csak nézegetem , hogy csillog-villog. Még 50 fazék kell. Azt már guggolva is meg tudom csinálni.xD
    Én 2 szépfülüt vettem, de 7 és 8 millkóért. Nem is egyszerre, kivártam. A piacomon volt, hogy 11 millióért adták.:wuerg: Közbe mindig tenyésztgettem bumm idején
    Gondoltam kísérletezel, és már ilyen ügyes vagy banner ügyileg.
    Kész mindkét felhősorom, összejött annyi lakat is, hogy a kitehetők is megvannak rá. A sztp készletem keményen megcsappant.:eek:

14. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Sziasztok :)
    Köszi a "gyógyuljmegeket" sajna még nyakig benne vagyok, jöhetnek a pozitív energiáitok is :)
    Sejtettem, hogy meg leszek fertőzve, mert a bóótban sorbaálltam a pénztárnál. Hatan voltunk, előttem 4-en álltak és a négyből HÁROM folyamatosan teleprüszkölte/köhögte a levegőt. Borítékolva volt az influenza, az ilyen szitut egyszerűen nem lehet kikerülni. Ugyanilyent kapott a férjem is a metrón, úgyhogy a következő ő lesz, aztán itthon meg továbbfertőzzük egymást. A vitaminnal nincs gond, mert elég változatosan kosztolunk, minden nap veszek valamilyen vitamint, olcsóbb, mint a gyógyszer. Paprika, paradicsom, uborka, fejes saláta stb. mindig van a repertoárban, de ezek a mai vírusok roppant agresszívek és ellenállóak, szinte semmi sem használ ellenük, ha antibiotikummal elnyomjuk, akkor megbosszulja,
    utána kétszer olyan erővel támad, mert a vírusnak ez a dolga -.-:oops:>:(
    A tegnapi kajánk: csirkemell csíkok Stroganoff módra, nokeldivel :)

Na, az élet tud ám produkálni fura dolgokat is…
    Ma reggelire a férjem szalonnás tojást kért és mindkettő volt itthon miért is ne? Mivel kerek a serpenyő, így arra gondoltam, hogy 2 szelet szalonna közé becsurgatom neki a tojást oszt’ annyi, kis vitaminnal, kenyérrel tolhatja be az arcába. Oda is tettem takarékra, és mikor kijött a konyhába azt mondja: nézd!
    Ez olyan, mint a Külkopsz szeme :D;)xD

patakvera és zsozso577 kedveli ezt.
  15. topipogi

topipogi Fórum félistene

Szia!
    Na.......akkor Nálatok most nagyon nem biztonságos.:music: Maszkkal kell közlekedni.
    Tényleg hasonlít Küklopsz szemére. Én az unokámnak szoktam jópofa tányérokat gyártani.
    Látom, van még szalon cukrotok. :) Nekünk nincs, mert 3 éve nem veszünk.

16. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Valahogy úgy... jelenleg, tényleg a maszk látszik a legbiztonságosabbnak :(
    Ma reggelre kicsit változott a helyzet, már csak a férjem köhög ezerrel, nálam már segített a lándzsásutifű szirup.

Mindketten kapkodjuk egymás kezéből. Aggy' egy kis kortyot van jelenleg érvényben :D:inlove:xD
    Meg lehet tudni, hogy miért? Cukorbetegség miatt vagy láttad a gyártását és azt, hogy mi kerül bele stb..:)
    Dolgoztam a Duna Csokoládégyárban és ott 1általán nem voltak disznóságok!
    Nagyon figyelt a vezetőség a vevőkre, semmilyen olyan anyag nem kerülhetett bele a szaloncukorba,
    ami nem belevaló/odavaló volt!!!

Nálunk azért van még szaloncukor, mert januárban leakciózták a bóóótban.
    Meg lehetett venni 350,- Ft.-ért kilóját, és vettem is több, mint 1kilót, az kitart pár napig.xD;):D

Súgok: ha vennél(mondjuk) egy dobozos desszertet márciusban, PONTOSAN ugyan azt fizetnéd ki 8-10 db.-ért, mint a szaloncukrot kibontva, még a tölteléke is ugyan az,
    csak éppen 5-6-szor annyiért, mint a szaloncukor!!! :)

Tegnap ezt készítettem ebédre: Fejtőbab leves tejfölösen, húsgolyócskák, mézes-mustáros szósszal, főtt krumpli/röszti vegyes körettel, és desszertként, vaníliás puding;):pxD

Ennek a Fridának(az ABBA barna hajú énekesnőjének) sem lehetett valami könnyű és nyugodt élete...
    Klikk ide---> https://hu.wikipedia.org/wiki/Anni-Frid_Lyngstad
    Nem sűrűn cserélnék vele :(

Utoljára szerkesztett: 11.1.16
  17. topipogi

topipogi Fórum félistene

Szép napot a betérőknek!!!

Szia!
    Tényleg jó a lándzsásutifű. Mi is ittuk már. Most szerencsére engem elkerül mindenféle nyavalya. Reménykedek, hogy így is marad.
    Nincs semmi bajunk, ehetnénk nyugodtan a szaloncukrot, de amíg vettünk, csak a lányom és én ettük meg. Senki más nem jelentkezett rá. Amúgy is rengeteg édesség van karácsony táján, nem hiányzott egyáltalán. Az alakunknak meg pláne nem hiányzott.o_O A fára meg régen se raktuk fel, csak egy tálban alája, így onnan se hiányolta senki. Az, hogy készül, mi van benne........annyira nem foglalkoztatott. Bonbont akkor eszem, ha kapok.;)
    Nagyon szerettem régen az ABBA együttest. Nagy sikerük volt, de valahogy a magánélete egyiknek sem olyan szuper.
    Ebéd finom, jöhet egy tányérral.:)
    Kűzdök a varrógépemmel.:eek: Nem akar dolgozni. :cry:

18. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

JÉÉÉÉ! eltűnt a farmról a hav... vége a télnek, hurrááááá xD;):D
    Akkor (talán) car a cérnád! Korábban nekem is mindig gondom volt a varrógéppel. A férjem megoldotta!!!
    Szerzett anno' az oroszoktól egy olyan(hatalmas spulni) cérnát, amit csak és kizárólag a honvédségnél használnak/használtak, kiskerben nem lehetett kapni. Annak idején nem nagyon hittem benne, de azért kipróbáltam...
    Amióta azt használom a varrógépben, azóta SEMMI problémám nincs vele!!!
    Nem szakad, nem csomósodik, csodálatosan varr a gépem,
    viszont egy nagy baja van a cérnának: kizárólag bézs színben létezik :(
    Amikor farmert varrok vele, akkor összesodortatom a varrógéppel egy fekete cérnával és így nem nagyon látszik a bézs színe
    (felsővarrásban). Amióta ezt a spulni cérnát használom, azóta egyszer sem szakadt el!!!
    Ha van ukrajnai ismerősöd kérd meg, hogy hozzon "hadsereges" cérnát, többé nem lesz gondod a gépi varrássalxD

Most, hogy beszélgettünk a szaloncukorról, eszembe jutott egy emlék...
    A legkisebb lyányunk volt 2 éves, éppen csak tudott beszélni, és fürdés után meglógott, egyszerűen eltűnt a lakásban. Nem találtuk sem a hálónkban sem a gyerekszobában.
    Aztán megtaláltuk a nappaliban...
    Kérdeztem tőle, hogy mit csinálsz te itt?
    A válasza: szemmit cak lopok egy kisz caloncukjot... vajon kitől tanulhatta? naná, hogy az apjától!!! :D
    ...az apja kezében ott volt a fényképezőgép, így pont sikerült lefotóznia.:D:inlove:xD

Utoljára szerkesztett: 11.1.16
  19. zsozso577

Sziasztok!!!

Tegnap este probáltam irni.....beidéztelek benneteket....de aztán ugy megkutyulta a rendszer,
    hogy hagytam a fenébe.....töröltem! De....most reggel a fele még itt volt.....megint töröltem.
    Már kezd nagyon bosszantó lenni.....lehet hagyni kellene az egészet és valami mást keresni.
    Pife.....jobban vagy már?
    Topi....már vannak aranyos óljaid?
    Én ugy nézem, hogy az az aranyos szamár ugy márciusban jöhet össze....ha addig nem veszek
    szépfülüeket.....de nálam még 8 milla alatt nem láttam! Igy ha összejön valamennyi fölös csp-m
    akkor tüzes csacsit veszek....de az is több millába kerül! Nahhhh...majd kiforrja magát.
    Fazék az szépen szaporodik.....nekem még a másodikhoz is kellett és most ahogy nézem a
    harmadik felénél tartok.....megy ez, ha ráfekszik az ember!:p:p;)

20. Mona

Mona Utánpótlás-írogató

Sziasztok dumaládások!
    Légyszíves irkáljatok sokszor be ebbe a topikba, mert én szetetlek olvasgatni benneteket.

patakvera kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.