Dumaláda

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: .szigi., témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Köszi a kérdésed, én igen... de a férjemnél mostanában tombolnak a vírusok. Kezd nagyon carul lenni :(
    Tegnap nyomattam neki a kamillateát, inhaláltattam vele az eukaliptusz olajat, meg itattam vele neocitránt, de ma reggel úgy láttam, hogy nem nagyon használt neki egyik sem. Elindítottam ma a melóba, de aggódok érte.
    A pasik rosszabbul viselik az influenza által okozott szövődményeket és hányattatásokat :(
    Remélni tudom csak, hogy nem kap be egy szövődményes tüdőgyulladást...
    Nem egy teszetosza pasi, de a vírusok biza' le szokták dönteni időnként a lábáról.

A neonólak megvannak már, bár nem tudom, hogy minek is, kirakni tuti nem fogom őket :)
    A felhősorok viszont hidegen hagytak... egyiket sem váltottam ki, mert nagyon smucig TP-ket adnak, eszméletlen mennyiségű szupitápért cserébe. Rohadtul nem éri meg kiváltani a neon felhőket.

Tegnap ezt találtam ki vacsira: natúr csirkemell husika, meggyszósszal és petrezselymes parázsburgonyával.
    A férjem kutya módjára kinyalta a tányért is, annyira ízlett neki :)

Meghalt DavidBowie(a hírek szerint rákos volt) kár érte :(
    Bár nem az én világom volt az Ő zenei stílusa/produkciója, de azért elismerem a sikereit!
    Klikk ide---> https://hu.wikipedia.org/wiki/David_Bowie

Nekem ez a zenei produkciója tetszett a legjobban:

Utoljára szerkesztett: 13.1.16
    patakvera és zsozso577 kedveli ezt.
  2. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Szia

Ugy látom az irásod után, hogy a férjed egyáltalán nincs jól!
    Azt hallani, hogy a mostani járványnak /bár ez még nem hivatalos/ elég gyakori szövődménye
    a tüdőgyulladás! Mind jó...amit adtál neki....gondolom, hogy sok-sok vitamin is ment mellé és
    persze a rengeteg folyadék!/ a kamilla-teán felül is/
    Nagyon rossz igy dolgozni....az emberfia nem tudja, hová tenni magát! Mi jót főzöl neki estére?
    Bár a tegnapi ebédetek is finom lehetett. Nálunk a gyümölcsös dolgok nem mennek....de
    én szeretem, ohhhh...de rég is ettem.!
    Miért nem szereted a neon ólakat? Nézd a jó oldalát....1 ól ...ad 4 db állatot!
    Abban viszont igazat kell adnom, hogy drága volt a felhő ...sok-sok sztp kellett hozzá....
    Én megcsináltam.....nálam ez már megszokás! Olyan jó látni...amikor leszedem a felhőket...
    a sok-sok tp-t...amit adnak!

Jobbulást nektek!

patakvera és pifepöfe kedveli ezt.
  3. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Köszike’ :)
    Tényleg nem volt jól reggel és eszméletlenül aggódom érte/miatta.
    Nekiment a mai napnak ugyan de eléggé kótyagosan.
    Tök carul volt ma reggel, de mit lehet ilyenkor csinálni? Szerintem... semmit!
    Várom az estét, talán jobban lesz.
    Nyomatnék neki egy kegyetlen jóóó ízű vacsorát de ma úgy döntött őlordsága,
    hogy a mai napon a görögök kajáját eszi.
    Ma (elvileg)nem kell főznöm, a mai vacsink:
    az a Gyros, amit a férjem hoz ma haza :)
    (de! azért én akkoris főzök ma neki!) hát ha mégsem tetszik neki annyira az a gyros...
    Volt már rá példa...xD

patakvera kedveli ezt.
  4. topipogi

topipogi Fórum félistene

Sziasztok!!!
    Szia!
    Mi mást szeretnél keresni? Nekem most rendesen üzemel. Mióta megszidtam, azóta jól viseli magát.
    42 db fazék hibádzik.12 nap. Már ha nem jön közbe semmi.
    Milyen idő van feléd? Tudsz menni sétálni?

Szia!
    Párodnak jobbulást. Ahogy Zsozsó írta, igyon sokat-sokat. Itt nálunk meg a kalici vírus csinál felfordulást. Még a híradóban is bent volt.
    Én szeretem a sok felhőmet, nem mérlegelem, hogy egyik-másik esetleg nem éri meg. Mikor reggel leszedem őket, ugyancsak sok tp-t kapok. És ennek mindig nagyon örülök. A neon ólak meg tetszenek. Most kint vannak, elég sok állatot eltenyésztgettem, pótolni kell őket.
    Imádom a meggylevest, de nem tudom miért, a szószt nem. Vagyis megeszem külön-külön, husival együtt nem szeretem.o_O
    Én ma anyukámnál voltam, zöldbabfőzeléket kaptam fasírttal.
    Hallottam valahol, hogy nagyon beteg, de nem tudtam én se, hogy rákos.

5. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Jó reggelt:)
    Köszi' változott a férjem állapota, már olyan jól van, hogy ma reggel kapásból fel is tudott bosszantani,
    úgy hogy nincs nagy baja, nem aggódok érte.
    Mikor berágok rá, akkor mondom neki: "teidióta",
    viszont ha ezt nem hallja legalább 1szer naponta, akkor rákérdez, hogy:"nemszeretszmár"? :D;)xD

Egy finom kis reggelit kér valaki? :)

Átmentem tegnap úriasszonyba...egy fikarcnyit sem főztem;)
    A tegnapi vacsink: gyros, sültkrumpli, vegyes zöldsaláta és vaniliás-túrós Fornetti volt...
    Jó, hogy ezek az emlékek megőrződtek...

Ezért is kár lett volna ha elveszne a netrengetegben...(KodályZoltán Esti dal, és magyarul éneklik!!!)

Erdő mellett estvéledtem
    Subám fejem alá tettem.
    Összetettem két kezemet,
    Úgy kértem jó Istenemet:
    Én Istenem adjál szállást ,
    Már meguntam a járkálást,
    A járkálást, a bujdosást,
    Az idegen földön lakást.
    Adjon Isten jó éjszakát,
    Küldje hozzánk szent angyalát,
    Bátorítsa szívünk álmát,
    Adjon Isten jó éjszakát!

patakvera és zsozso577 kedveli ezt.
  6. zsozso577

Sziasztok

Pife.....a férfi ember már ilyen....pillanatok alatt fel tudnak huzni!.....de ez csak rövid
    ideig tart.....szerencsénkre!
    Tegnap is finom volt az a vacsin....amit nem te főztél!
    Kérek a reggeliből....veled tartok.
    Este filmeztünk....elég sokáig és most elég későn is ébredtünk.....még kávét sem ittam.
    Szép dalokat hoztál.

Topi.....de jó neked, hogy nálad rendesen mükszik a játék.....én már nem is tudom,
    hogy mit csináljak....nagyon de nagyon idegesit.....és nem tudom, hogy a horgászos eventnél
    mit fogok csinálni.....ha igy ugrál....vagy lefagy!
    Nekem....olyan 120 fazék hiányzik....de ráérek velük.....mert a csacsikkal még sehol sem
    tartok.

pifepöfe és patakvera kedveli ezt.
  7. GoldNox

GoldNox Junior szaki

Sziasztok szép napot mindenkiknek!
    Most van egy kis időm és olvasgatlak titeket egy aranyos társaság vagytok. :D
    Szakmámból eredően nagyon tetszenek pifepöfe ételes képei. Majd még írok ha nem bánjátok. ;)

8. topipogi

topipogi Fórum félistene

Szia!
    A nagy gépen nagyon carul lehet játszani, de a lapin minden rendesen műkszik, úgyhogy nálunk biztos a sok vírus csámcsog, már karácsony elött el akartam vinni, de még mindig csak ott tartok, hogy akarom.:p:eek:
    Már az a 120 fazék sem olyan sok.:) vagy mégis??:wuerg:
    Valami jó filmet néztetek??
    Szia!
    Tegnap én se főztem, ma azért kicsit ügyködök a konyhában. Sült csirkecombot eszünk, sült céklával. Már hogy egészségesen táplálkozzunk. A céklát, répát felkockázom, vagy gyufaszálra vágom, 2/3 cékla,1/3 répa, olivaolaj, só, bors, fokhagyma.Pici víz, lefedem, és kb 3/4 órát sütöm. Pikk-pakk kész, és imádjuk.
    Köszi a cérna tippet. Sajna amiket én varrok, azt nem igazán lehet más színnel varrni.Képzeld, a szép fehér függönyt, ha színessel varrnám.........kapnák hideget-meleget.

Szia!
    Köszönjük.:)

9. zsozso577

Sziasztok!

Szia
    Neeemmmm bánjuk.....nyugodtan irjál!;);)
    Vendéglátásban dolgozol?
    szia
    Most inkább a nagy gépet használom.....ez rosszalkodik. Már-már kezdek hinni a szakinak...
    aki nem szereti a játékot és szerinte ......gépnyiró!:p:p
    Felfogás kérdése az a 120 fazék.....xDxDszerintem hamarabb kész lesz, mint a
    4 db szépfülü:p:p;);)
    A pletyi szerint februárban a baglyokat fogjuk tenyészteni:mad::mad: Igy már azzal is
    jóóó lenne foglalkoznom.

10. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Sziasztok :)
    Ilyent még nem készítettem, de 1szer kipróbálom. Hogy sütöd?
    Serpenyőben, takaréklángon vagy tepsiben, sütőben, közepes hőfokon?

Isten hozott :)
    ha nincs 5leted, hogy mit főzzél, visszalapozol pár oldalt oszt’ mindjárt lesz néhány ötleted :)

Az utóbbi időben nálam is carakodik a Chrome böngésző, valamit eltoltak benne, mert állandóan önállósítja magát az egér nyila és össze/vissza kóvályog a képernyőn, rohadtul meglassítva a játékot. Átszoktam a Firefox-ra azóta nincs gondom vele, normálisan működik a játék. Próbálj meg te is letölteni egy Firefox böngészőt, azzal fog menni. A fórum technikai részében leírták az adminok, hogyan kell letölteni egy firefox-ot az segít benne.

Tegnap ezt tálaltam vacsira: tarhonyás husi, káposztával töltött cseresznyepaprika, kókuszos keksz és ásványvíz.

Megint fenyegetnek a havazással az időjósok, itt egy 5let a hólapátolás helyett xD;):D

zsozso577 és patakvera kedveli ezt.
  11. topipogi

topipogi Fórum félistene

Szia!
    Nekem még nem mondta a rendszergazdám, hogy gépnyíró lenne a játék. Pedig mikor megvettem a laptopot, kiabáltam, hogy nem műkszik, valami nem volt feltöltve, aztán jót derült, és már rakta is a gépre a hiányzó .......már nem tudom mit.xD
    Nem kevés a 120 fazék, egy nap kell, hogy 1 db elkészüljön. Na de a szépfülü...........az se semmi. Még 1 db-od sincs??
    De jó, hogy írod, akkor ki kell raknom a baglyokat. Van ugyan 100 db, de ha tenyészteni kell, az szinte semmi. Na és honnan lesz sztp-om?? Ajjaj!!!!!!!!!!!!!:eek:
    Szia!
    Ilyen hókotró nekem is kell!!!!!!!!!xD
    A céklát olyan jénaiba sütöm, aminek teteje is van,le kell takarni, és 180-200 fokon. nem légkeveréses sütőm van, sima villany.
    Nagyon szeretjük a tarhonyás husit, betársulhatok???
    Nálunk székelykáposzta lesz. Lassan naponta savanyúkáposztát eszünk.xD
    Valamelyik nap hidegvacsi volt, ahhoz gyártottam egy nagy tál salátát. Ha nem ismered, ezt is nagyon ajánlom,. Fél kiló sav. káposztát összekeverek 1-2 szeletelt lilahagymával, /mérettól függ/ pici olivaolaj, kömény, és ha kell, só. Hatalmas mennyiséget képesek vagyunk elpusztítani. Télen nagyon egészséges, tele van vitaminnal, így főzés nélkül meg benne is marad.

12. patakvera

patakvera Fórum félistene

Igen-igen jól adott a tenyésztés! Meglett a neonosom is! Ja és meg is tollasodtam a piacból!:D
    Dehogy bánjuk! Légy üdvözölve!:D

pifepöfe kedveli ezt.
  13. topipogi

topipogi Fórum félistene

Szia!
    piacoztál?? Jól tetted, én most kihagytam, de ne kérdezd miért, mert én se tudom az okát.:wuerg::eek:
    Most a virágkötőt hajtom, szeretném az 5. szintet elérni. 94ezernél tartok. Nagyon lassan megy.:music:

14. patakvera

A 90.szintet szeretném elérni gyorsan,de nagyon sok millió TP kell hozzá! :wuerg: Na de idén talán meg lesz!xD

pifepöfe kedveli ezt.
  15. topipogi

topipogi Fórum félistene

Még csak év eleje van, ez szerintem menni fog. Én a 96. szinten vagyok. Mikor szintet léptem, meg se mertem nézni, mennyi tp-kell gyűjtenem. Még mindig nem néztem meg. 8) 1/3-án már túl vagyok.

16. zsozso577

Sziasztok!

Pife....nekem régóta csak mozillam van....a sz.tech-doki a chrom-t letörölte....
    még tavaly...szerinte nem igazán jó....nekem nem volt bajom vele....anno.!!!
    Nahhh....ezzel sem volt....azt hiszem karácsonykor kezdődött...akkor nagyon
    sokan panaszkodtak.....nekem azóta nem 100-s! Nagyon idegesitő....ám!!!!

Topi....van már egy teljes szépfülüm....és még egyre meg van minden....csak össze
    kell hozni.....igy még kettőt kell összekaparni.....de 9 millát nem adok egyért.
    Különben az a viccc...hogy igy is kiadom.....de ez apránként van!;):p
    A multkor kérdezted, hogy járok-e körutra.....igen járok.....ahogy engedi az idő.
    Irtad a káposztát...én most a télen teljesen rákaptam....csak nem savanyu káposztá-
    val csinálom....hanem vörössel.....én nagyon szeretem!
    A céklát már régen kiakarom probálni....de eddig még valahogy nem jött össze.
    Sütőtasakban nem csináltad még?

Vera.....hajjjjrrráááá a 90. szintre!

17. topipogi

topipogi Fórum félistene

Szia!
    Vörös káposztából is szoktam salit gyártani, csak kicsit másképp. Most nem tudom kívülről, de majd megnézem,beírom, hátha szimpatikus lesz, és kipróbálod, pifével együtt. Te hogy csinálod?
    Apránként nem esik olyan rosszul kiadni a csp-t.
    Kisebbik unokám 2 pofira zabálta a céklát. Neki is bejön.:) Még nem csináltam tasakban, eszembe se jutott. De szerintem ott is ugyan olyan jó lehet. Ott viszont szerintem nem kell rá pici víz sem.

18. zsozso577

Várom a receptet....kiváncsi vagyok rá!
    Nyersen és párolva is csináltam már....most nyers van a hütőben.
    Nagyon egyszerü...a káposztát megreszelem és teszek hozzá lila hagymát is.
    Kicsi olaj...pici ecet rá...só, bors, örölt kömény és cukor /kicsi/ .....a füszer izlés szerint megy.
    Van amikor párolom a káposztát....olajon....a füszerek ugyan azok...talán egy kicsivel több
    cukrot teszek hozzá....és ide nem használok ecetet.

19. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Sziasztok :)
    Na!!!, várjatok!!! én is jövök!!! beszállok a ringbe piros káposzta készítéssel xD
    Holnap jönnek ugyanis a nagylányomék ebédre és golyóztam rajta, hogy mit adjak ennyi éhes embörnek?

Olyant, ami jó is, időszerű is, elég sok is, meg nem kell frissen kisütni, mert
    beszélgetni akarunk, nem főzőcskézni, amíg itt vannak.

A piroskáposztával adtatok egy nagyon jóóóó 5letet!!! :)
    Így találtam ki a "Katalin kereket", mert azt már 1szer elkészítettem és nagyon nagy sikere volt a vendégeimnél.
    A kolbász receptjét JamieOliver-től tanultam(de nem azt alkalmazom, hanem csak a tálalás módját)
    még régebben az egyik TV műsorában láttam és nagyon megtetszett.

A Katalinkerék tál összetevői: sütőkolbász(hurkapálcikával összefogva), olajban/tepsiben sütve
    (majd annak szaftjában)dinsztelt hagyma és paradicsom, párolt vörös káposzta és sült parázsburgonya.
    Igazán magyar,
    FINOM és laktató kaja így a tél közepén, érdemes kipróbálni.
    JA! és a sütőben alufóliával lefedve melegen tartható a tálalásig... ez fontos szempont! :)

Tegnap ezt főztem vacsira: Savanyú tojásleves(benne főtt) egész tojással és szilvalekváros derelye :)

Mutatok nektek egy natttyon jó marketinges videót :)
    Az a légitársaság, amelyik így törődik az utasaival... nálam TOP1 helyen van mindörökre! :)
    A videó lényege: az utasok
    (akik szüleikhez, nagyszüleikhez, rokonaikhoz kelnek útra)...
    elmondják a Télapónak/Mikulásnak, mire is VÁGYNAK, hogy a karácsonyfa alatt megjelenjen.
    A légitársaság hatalmas erővel, a manócskák segítségével, mindössze annyi idő alatt teljesíti a kívánságaikat, ameddig a repülőútjuk tart... Mikor megérkeznek a célállomásra... ott várja őket az álmuk...
    Eszméletlenül eredeti és nagyon jó az 5letük, le a kalappal a marketingeseik előtt!!!

.
    .

Utoljára szerkesztett: 15.1.16
    mhanna és patakvera kedveli ezt.
  20. patakvera

Igyekszem-igyekszem!;)
    Ez a Katalin-kerék nagyon guszta és mindent imádok,ami körülötte van!:) Ezt azt hiszem én is kipróbálom!:D Ez a videó is szuper! Tényleg ötletes!:D

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.