Dumaláda

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: .szigi., témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. patakvera

patakvera Fórum félistene

Köszönöm a jó tanácsokat. Akkor a márka az mindegy?

pifepöfe kedveli ezt.
  2. topipogi

topipogi Fórum félistene

Végül is hasonló állásponton vagyunk kenyérsütés terén............csak dagasztás, kelesztés.
    Én rozslisztet is szoktam bele rakni,mert szeretjük, de lekerült a pincébe a masina, de most visszahozom.
    A tejfölös uborkával szerintem nincs semmi gond, de a másik variáció..............jaaaj..............tuti nem próbálom ki.:wuerg:

pifepöfe és patakvera kedveli ezt.
  3. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

szia
    Nahhhh...gyorsan leirom a mennyiségeket.
    Kell .: 19250 eventgaz
    1140 felröpi
    Késziteni kell a malomban 55 eszenciát....18 db kék....14db piros.....23 narancs habcsokot.

Most jártam végig az összes kisfarmomat....kellenek a farmos titkod ólak és fák.
    Csodák-csodája nem is kell sok minden hozzá.
    Ha jól számoltam....3 eszencia amit csinálni kell....az 3 habcsok / 2 kék és 1 narancs/
    és szarvasgomban.....ezekért lovagoltam végig....ahol nem volt....ott vettem.
    Itt a nagyon még nincs stratégiám....a pajtában minden meg van....ami onnan kell.
    Valszeg a vége felé megyek az AB-s gyertyát kiváltani....aztán a többi gyertya....
    utána a többi! Felröpi függvénye.

pifepöfe kedveli ezt.
  4. patakvera

Akkor talán nem érdemes drágát venni.

pifepöfe kedveli ezt.
  5. topipogi

topipogi Fórum félistene

Szia!
    Köszi a számolást, egy angyal vagy!!!
    Végignéztem én is mi van a pajtában. Szomorúan tapasztaltam, hogy 1 szem nyári lúd árválkodik. Piacon nincs 1 db sem, és hogy kitenyésszem...........:mad: Volt 4 nagy lilik, persze természetesen ugrott egyet, és apácalúd lett. Na szeretem, ha ugrik, de miért pont most???? Más minden van. Lehet, hogy nem is kell az a fránya 5 aranybanán???
    Szerintem ne verd magad túl nagy költségbe.

6. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Sziasztok :)
    Zsozso, köszi a számolásost, nagyon jól jött, nem kellett nekem tökölődni vele. :)

A szülinapi eventet végigcsinálom, mert új fajta és kihívásnak tekintem, bár a kapott ajándékok ügyében elég smucig ez az event. Lenyomtam pár kör 0 perces hagymát, mert az amúgy is kell a RACS-ba, így most van már 854 felröpim, azzal nem lesz gond. Az eventnövényt simán lenyomom komforton, a többi piszlicsáré cuccos megvan. A nyári lúddal még nem tudom mi lesz... most van 4 db-om a többit vagy tenyésztem vagy megveszem a piacon, arról még nem döntöttem.

A hússzeleteket(hátszín vagy sertéstarja) sózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral, apróra vágott vagy préselt fokhagymával és olajban éjjelre a hűtőbe tesszük. Amikor hátszínből készítem, akkor nem sózom, hanem Kotányi-féle húspuhítóval módjával megszórom, rövid idő alatt megsül és porhanyós, puha lesz tőle a marhahusi.
    Pirított hagymát készítettem már többféle módon is, de a legjobban a legmunkásabb ízlett a férjemnek. Amikor frissen szeletelt hagymából sütöm serpenyőben, akkor eléggé plöttyedt lesz, olyan fonnyadt hatású, sokáig tart mire megpirul de finom az íze. A másik módszerem, hogy este egy fémtálcára(papírkéztörlőre) teszem a frissen szeletelt hagymát és rá az egészet a konvektorra, reggelre elpárolog a víz belőle, majd szűrőkanálba teszem és jóóó forró olajban pillanatok alatt megpirul(ez ízlik nagyon a férjemnek) ropogósra sül. A hátránya: reggelre büdi hagymaszag van a konyhában, nem győzöm kiszellőztetni.
    A harmadik módszer legjobban a kedvemre való: veszek készen pirított hagymát :);)xD
    Két fajtát próbáltam már ki, mindkettő nagyon jó ízű, bátran használom több célra is.
    A poharas változat a Spar-ban kapható, 150gr=290,-Ft. A zacskós változat a Tesco-ban kapható 100gr=280,-Ft. A poharast használom inkább, mert az sokáig elég. Szoktam köretnek hajában főtt krumplit, lereszelve, és beleszórok egy maréknyi pirított hagymát, elkeverem benne, finom. Amikor vegyes friss salátát készítek, abba is beleszórok egy ½ maréknyit nagyon fel tudja dobni az ízét. A kenyérsütéskor is használom, amikor hagymás kenyeret sütök, azt is megkínálom jó ½ marék pirított hagymával, száraz és nem ázik el tőle a kenyértészta
    .
    Így néznek ki:
    ...[​IMG]

Tegnap ezt varázsoltam vacsira: rántott(afrikai)harcsafilé, parázsburgonya és hagymás paradicsom saláta :)

Ezen a produkción behaltam :D:music:xD

.

Utoljára szerkesztett: 17.3.16
    patakvera kedveli ezt.
  7. szellorozsa

szellorozsa Fórum császára

Szia Pifepöfe:) Néha beszoktam ugrani ide olvasgatni...mint most is...éppen ma gondoltam a kenyérsütőre hogy jó lenne venni:) Olvastam a tanácsaidat..nagyon jók. Szeretném tőlled kérdezni hogy az a kenyér ami képen van neked...kb. mennyi lisztből dagasztottad..mennyi élesztő..és hogy a tepsid kb. méretei milyen hosszú széles? :)
    Köszönöm ha megírod...és hogy mégis milyen kenyérsütőt érdemes venni?? ha nem sütök vele csak dagasztok..jó egy occsóbb is?:)
    Még azt.. ha van tapasztalod gyümölcscentrifugában..azt milyet? és érdemes-e venni? mert hallottam macerás a tisztítása... csak most a Metrós újságban láttam pár dolgot ami kedvezményes ott láttam a Centrifugát is. Köszönöm a válaszod:)
    Jó eventezést mindenkiknek:)

8. patakvera

Köszönöm a receptet! Fizukor próba sütést rendezek!;)
    Örülök,hogy jó témát dobtam fel!:D Hmmm....centrifuga engem is érdekelne!8)

szellorozsa és pifepöfe kedveli ezt.
  9. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Bocsi....de a a gépen összeakad....ha idézek.....nem akar megjavulni!:cry::cry:

Gyümölcs-centrifugám volt régebben és alig vártam, hogy lapátra tegyem.
    Tényleg nehezen letett takaritani!
    Mostanság nem néztem, hogy mennyire figyeltek erre oda!
    Van aki áradozik róla!

A kenyérsütőhöz....annyit mondanék....hogy én abban is sütöm meg!
    Azt a progit használom. Általában 1/2 lisztből csinálom és 1 cs. élesztőt
    teszek hozzá.
    A dagasztását imádom! Az csucs!

Csináljátok az eventet?
    Én most fogom az utso gyertyát meggyujtani.

Topi....holnap mini-ikernap lesz!
    Remélem még nem vetted meg az összes ludat!???

patakvera, szellorozsa és pifepöfe kedveli ezt.
  10. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Minden kenyérsütő gép más... így mindegyikhez adnak a gyártók mérőpoharat és mérőkanalat, amivel szabályozhatod a készítendő mennyiséget, kenyérméretet. Egy szempont fontos a vásárláskor: a család létszáma. Két felnőtt+1gyerek családnak elég a szimpla keverőlapátos, nagyobb családnak a dupla keverőlapátost érdemes venni. A korábbi képeken látható kenyerem 3 pohár(kb.30-35 dkg) sima finomlisztből készült és elég 1reggelire+1vacsira két embernek. Minden géphez csomagolnak kiskönyvet is, amelyben 8-10 féle kenyértípushoz adnak adagolásos receptet.
    Azzal lehet eleinte gyakorolni, utána meg már úgy fog menni, mint a karikacsapás :)

Az én gépem a Búbos elég drága volt de csak azért, mert saját órája van, amit beállítva időre kezdi a melót. pl. én este beállítom a gombocskáival az óráját és a funkciókat(keverés, dagasztás, kelesztés), éjjel/kora hajnalban a másik oldalamra fordulva dolgoztatom és mire felkelek, lehet is kiönteni a formába a masszát (előmelegített)sütőbe tenni, és amíg lefőzöm a kávét, megisszuk, kész is a ropogós friss kenyér. Olyanokat érdemes vele készíteni, ami a pékségekben nagyon drága, mint pl. a Vincellér kenyér, hagymás kenyér, olívabogyós kenyér stb.

Volt egy Moulinex gyümölcscentrifugám elég nagy. A lányom elkunyizta, jóformán nem használtam azért, mert nagyon sok alkatrészét kellett kézzel mosogatni és időigényes babramunka, pepecselés volt vele készíteni leveket.

Most erre hajtok... ;):pxD
    8-10 másodperc alatt kész a lötty és tiszta vízzel el is mosogatja önmagát.
    Majd 2naponta duruzsolok a férjem fülébe, hogy milyen szééép, milyen ügyes, milyen jóóó is ez a kis gép...
    hátha megkapom márciusban a szülinapomra :D:inlove:xD

.[​IMG]

Itt megnézheted a működését:

Itt tudod megvenni, ha ilyent szeretnél: http://www.tvproducts.hu/fresh-maker.html

patakvera és szellorozsa kedveli ezt.
  11. szellorozsa

Köszi hogy leírtad...nekem is elég egyszerre annyi adag mint amit te sütöttél..nem nagyon kenyeres a család csak én:)
    A metrós Újságban egy Kenyérsütőt láttam...csak így kenyérsütő..semmi márka.. mindenhez volt márka írva..lekvár befőtt forraltbor készítő...csirkekeltető..mikró:) stb. mindenhez..csak ehhez nem. Kapacitása: 1 kg.. 3 barnítási fokozat...600w-os. Ára 14.000 ft.
    Szeretnék egyet már régóta.
    Gyümölcscentrifuga is van benne kettő db. Egy Tefal 11.600 ft. rozsdamentes acél. A másik Braun 30 ezerről 20 ezerre leakciózva. 15 Mp. alatt készít egy pohár italt. Ezen gondolkodom még azért egy darabig.
    Pifepöfe erről a piros centrifugáról már hallottam amit képen küldtél...láttam újság hirdetésben is. Tavaly volt itt Lidliben. Nahh és voltam az Euronicsben...szétnézni és ott volt egy kis cserfes eladó:)..és erről is beszéltünk erről a kis piros centrifugáról és azt mondta neki van...hát ...így hát úgy..úgy láttam nem volt elragadtatva...azt mondta kevés egyszerre amit csinál lét...meg elmosni..ő is meg vesz mindent de legjobb a hagyományos mindenből. Ennyit mondott rólla...elég volt hogy lebeszéljen. De persze nem biztos hogy nem jó..kicsit járjál azért utánna..vagy ha van valakinek kérdezz rá milyen:) Köszönöm a tanácsokat...ha veszek kenyérsütőt beszámolok:))

Szia..igen jó téma:)

patakvera és pifepöfe kedveli ezt.
  12. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Szerintem az a kenyérsütő, amit kinéztél a Metro-ban, az a Clatronic BBA3505 típusú készülék, csak kifelejtette a grafikus a leírásból. A Clatronic közepes kategóriájú, elég megbízható minőség, első gépnek nagyon is megfelel, az ára is pénztárcabarát. A Metro-ban kb 4.000,-Ft-tal olcsóbban kapod meg(február 9-ig), mint más forgalmazóknál.
    Sok sikert hozzá :)

..[​IMG]

Tegnap ezt készítettem vacsira:
    Fűszeres darált hússal töltött krumpli tejfölösen, fokhagymás uborka saláta és bocskorszíj :)

.

.

szellorozsa és patakvera kedveli ezt.
  13. topipogi

topipogi Fórum félistene

Szia!
    Na ne is mond.............háziasszonyok munkáját megkönnyítő szerkenytyűk...........na de a mosogatás??? :cry:
    Van gyümölcscentrifugám, de ritkán használom. Nem is gazdaságos, nagyon sok lét hagy veszendőbe menni.
    Még nem vettem ludat, nem is tudnék, a piac ki van fosztva. Köszi, hogy írtad, így talán hajlandó leszek tenyészteni.

Szia!
    Nekem is olyasmi gépem van, mint a pife által hozott kép. Szerintem megbízható, jól működő gép.
    Szia!
    Már megint nagyon finomat főztél, de én a bocskorszíjat emelném ki, azt rögtön lenyúlom.;)xD
    Már láttam hirdetésben ezt a turmixgépet. Nagyon tetszett nekem is. Nem csodálom, ha sikerrel jár a hadműveleted, és kapsz egy ilyen szerkentyűt, számolj be kérlek, tényleg annyira jó-e, mint amilyennek látszik.

pifepöfe, szellorozsa és patakvera kedveli ezt.
  14. patakvera

Esetleg levélben elküldenéd nekem a márkát? Ugyanez a farmnevem is! Köszönöm!
    Csak időben rendelje meg. Én akárhányszor próbáltam rendelni mindig elfogyott a készlet....>:(
    Ez a szerkezet nem levet csinál hanem-ha jól írom-smothyt-ez olyan gyümölcspüré féle. Nagyon egészséges és laktató is...;)

pifepöfe és szellorozsa kedveli ezt.
  15. szellorozsa

Szia..igen ezt láttam pontosan...meg is kéne venni;)

Akkor ez jó hír..köszönöm:)

Értem hát mindig tanul az ember:) Ezen még gondolkodom hogy legyen..most a kenyérdagasztó jár a gondolatomban:music:

pifepöfe kedveli ezt.
  16. patakvera

Nálam is az az első!!;)

szellorozsa kedveli ezt.
  17. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Na, akkor futás megvenni!!! Vissza ne gyertek kenyérsütő nélkül, mert akkor lesz nagy irgum-burgum! ;)
    Elsőnek lehet készíteni vanília sodós gyümölcskenyeret, (
    sima kenyér kis plusz cukorral, aszalt gyümölcsökkel)
    és lehet hozni egy naaaaaaagy tányérral az egész Dumaláda team-nek xD:p:D

.

szellorozsa és patakvera kedveli ezt.
  18. patakvera

Nálam sajnos a jövő hónapra került a sütő....:sleepy:...autót viszem szerelőhöz! Sajna ez fontosabb....:wuerg:...de ha marad rá?!:D

pifepöfe és szellorozsa kedveli ezt.
  19. szellorozsa

Reméljük meg lesz..de ami késik nem múlik:)

pifepöfe kedveli ezt.
  20. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Eventet kivégeztem, szülinapi gyertyákat aratom 8 óránként. A libákból meg összeszedtem a piacon néhány milliót ;)
    Tegnap ezt készítettem vacsira: milánói spagetti tavasziasan :)

Ki kér egy sört? xD;):D

patakvera kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.