Dumaláda

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: .szigi., témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Sziasztok :)
    Nnna, nem vesztem el, megkerültem..., a hétvégén csavarogtunk 1et, voltunk az egyik majd a másik lányunknál de nem ebédre mentünk csak csacsogni..., meg délutáni sütizni, meg kávézni meg "élőben" egy jó nagyot snapcerezni,

kifejezetten jól esett.
    A lányaink mindegyike Pesten lakik, de eléggé elfoglaltak hál’Istennek mindnek van jóóó kis állása/mókahelye, így ritkán szoktunk összejönni. Viszont már gyerekkorukban megtanítottuk őket snapcerezni, kanasztázni, römizni stb.-zni, szóval belevittük őket a rosszba. Mindegyikük nagyon szeret kártyázni és a vejeink sem szentéletűek kártyázás ügyben, imádnak részt venni a családi lealázásban, úgyhogy az egész családunk nagyzsugás. Mikor, melyikünknek van egy kis szabadideje, megereszt egy családi körsms-t és már megyünk is fel egy olyan honlapra(nem írom ide, mert az reklám lenne), amelyiken online zsugázhatunk egyet. Közben a kártyás honlap chat részén megbeszélgetjük a napi/heti dolgainkat és közben carrá verjük a partiban azt, aki éppen nem figyelt oda eléggé!

Karácsonyokkor/húsvétokkor akárkinél vagyunk is vendégségben, a snapcerparti(k) tömkelege elmaradhatatlan.
    Egymást váltva az asztalnál, verjük a blattot rendesen a lányunk mondása szerint lapajáig...

vagyis a pontokat a lap aljáig írva :)
    Háááát... a hétvégén"adtamiskaptamis"volt közötte rendesen ilyen is olyan is,de nagyon jól éreztük magunkat :inlove:
    .
    .
    .
    A férjem, még pénteken meglepett a tavasz IGAZI nagyágyújával!
    Hozott a piacról egy egész csomag medvehagymát!!! Esküszöm, hogy egy csokor vörös rózsának nem örültem volna annyira, mint ennek a medvehagymának. Ugyan is a medvehagyma a tavasz legnagyobb hírnöke! Isteni illata és a nagyon jó íze elhozza mindenkinek a tavasz üzenetét.
    Eszméletlen
    (jó értelemben) "büdi" tud lenni frissen aprítva, de az íze: fenséges!
    Tegnap ezt készítettem ebédre: natúr csirkemelle(csak só és bors rá), pirított/párolt káposzta(aprított hagyma bele, ecet, cukor, só, bors rá), medvehagymás főtt krumplival. Nem győztük a medvehagyma illatát(?) eltusolni a snapcerparti előtt fogkrémmel és Halls cukorkával.

Frédéric Chopin - Tavaszi keringő :)
    .

vje0315 és patakvera kedveli ezt.
  2. NagyG1950

NagyG1950 Fórumlakó

Kedves pifepöfe!
    A táblázataidról meg lehetne tudni esetleg valamit? Nagy segítség lenne a termésidők megismerése. Te fordítottál erre egy adag idődt, ha megosztod megköszönöm!
    Üdv!

patakvera kedveli ezt.
  3. topipogi

topipogi Fórum félistene

Szia!
    Jó kis hétvégéd volt. Kell az ilyen. Én is szeretek kártyázni, lányaim is. Kanaszta, römi mindenféle változata, makaó. Van 2 barátnőm, minden hónapban összejövünk egy jó kártyapartira. Sajna snapszerozni nem tudtam megtanulni. Biztos nem bennem volt a hiba.;) Rosszul magyarázták.
    Tavaly vettem gyökeres medvehagymát, épp tegnap néztem, hogy szépen hajt. Nemsokára lelegeljük.xD

2 titokólat vettem, lett egy narancs disznó, meg egy narancs medve. na olyat még nem láttam, nem is tudtam, hogy van ilyen is. Csak meresztettem a szemeimet, mi lehet ez. El kellett olvasnom.:pxD

vje0315, patakvera és pifepöfe kedveli ezt.
  4. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Mi is szeretünk kártyázni......de én csak römizni tudok....Bün ide bün oda....jó játék!
    de.....kizárolag élőben.
    Topi...gratula a narancs medvéhez....az a mostani egyik uj ól!
    Délben eventkiirás lesz ..... pletyi szerint.

patakvera és pifepöfe kedveli ezt.
  5. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Na! A makaóval születésem óta hadilábon állok!
    Valahogy nem fér bele hosszú évek óta abba a szűk agyamba a Makaó!
    Bármelyik kártyajátékkal megbirkózok bármikor de a makaó az folyamatosan kifog rajtam!!!
    Képtelen vagyok a makaóval sikeresen(nyertesként) játszani hosszú évek óta!
    Úgy hogy le is tettem arról, hogy akár csak egy makaó meccset is megnyerjek!
    Egyszerűen nem áll rá az agyam...
    A snapcerben nyerő vagyok, még az ultiban is kenterbe verek bármilyen degenerált pasit is,
    de a makaóban folyamatosan vesztes vagyok.
    Jó lenne ha az a jóIsten megmagyarázná nekem, hogy miért is van ez így? xD:music::inlove::D

Lehet, hogy az alvilágba tartozom???
    Az alvilágnak nincs romantikája, az alvilágban nincsen szerelem...

vje0315, patakvera és 19erzsi54 kedveli ezt.
  6. 19erzsi54

19erzsi54 Fórum-zöldfülű

Kedves pifepöfe!
    Két zsuga között elárulhatnád hogy hol találhatók a termelési táblázatok. Megköszönném! (egyébként ultizni az igen).
    Üdv

7. topipogi

topipogi Fórum félistene

Szia!
    Jó az a römi is, én nagyon szeretem.
    Köszi, új medve tulajdonos lettem.xD
    Elolvastam az event kiírást. Meg fogjuk csinálni!!!!!
    Szia!
    hááát............nem tudom, miért olyan problémás az a fránya makaó. :)
    Apukám volt nagy ultis, én azt se tudok. :music: De mindegy is, már nem lenne kivel játszanom.:(
    Nekem ez az alvilág nóta jobban bejön.
    ://www.youtube.com/watch?v=mOpQ2UIU9I0

8. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Bocs' közben elszólított a munka, de máris pótolom a hiányosságokat :)

Titokólaim: Halásztanya, sünodú, tatulak... oszt' annyi :)

Utoljára szerkesztett: 10.5.16
    vje0315, patakvera és zsozso577 kedveli ezt.
  9. zsozso577

szia
    Huhhh....Pife! olyan jó lenne valahogy az első oldalra Szigi irása után betenni....
    Azt nem tudom, hogy mennyire van erre lehetőség....
    Kedves Modik ezt meglehet csinálni?....ha Pife is beleegyezik, természetesen.

pifepöfe és patakvera kedveli ezt.
  10. NagyG1950

NagyG1950 Fórumlakó

Köszönöm! Azt hiszem több játékostársunk nevében is. Szép napot!

pifepöfe és patakvera kedveli ezt.
  11. patakvera

patakvera Fórum félistene

Nekem sem kedvencem a vásárolgatás.....így átérzem kislányom helyzetét,de mindig mondom neki,hogy: "Nadrág nélkül akarsz iskolába menni??" Erre mi a válasz: " Iiiiigeeen!"
    Ja kislányom 1 helyre jön szívesen a Deich....ba,mert ott van TV! Azt mondta oda elkísér!:p
    Kártya?? Jaj de szerettem fiatalkoromban,de most nincs kivel játszani.....vagyis lánykámat megtaníthatnám!:D
    Hagyma meg nyaminyami..:music:
    Ezt a számot meg nagyon szeretem....hogy maradjunk a kártyánál a betli duó nagy kedvencem volt!!!;) Az " Utoljára küldöm neked" " a galamb"

pifepöfe kedveli ezt.
  12. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Sajnos már rendeletileg korlátozták a magánemberek számára is a medvehagyma szedését,
    remélem, hogy a jövőben nem fogunk vele úgy járni, mint a hóvirággal... :(

Valószínű, hogy a hétvégén felkerekedünk, kirándulunk egy nagyot és(
    a jól befáslizott lábaimmal) megyünk az erdőbe szedni néhány csokorral. Ledarálom, lefagyasztom még frissen és utána sokáig rájárok, nagyon finom szószokat, mártásokat lehet készíteni belőle, és a húsokhoz adva, a sütéskor/pároláskor nagyon friss, tavaszi ízeket lehet elővarázsolni vele. Ajánlom, minden főzni szerető háziasszonynak, mivel csak néhány hétig elérhető, de nagyon fel tudja dobni a választékot.
    Klikk ide---> http://www.noioldalak.hu/medvehagyma/lelohelyek.html

Itthon is tobzódom a most még friss/zsenge medvehagymával, mivel csak 3-4 hétig érik, addig lehet szedni, úgy hogy tegnap ezt készítettem vacsira: Friss, forró, ropogós r
    ántott sajt medvehagymás rizzsel
    és hozzá(
    tartár helyett) joghurtos, medvehagymás szósz, csodás íze volt :)

Szívesen, és ha bármikor hasonló segítségre van szükséged... ITT megtalálsz :)

persze, hogy beleegyezik! nem is lehet kérdés, hiszen régi játékostársam vagy te is... :)

Zsozsókám, nem kell ide az az "első oldal" megpróbálok egy olyan módszert elmagyarázni, ami szerintem jó lesz...
    én sem az anyu hasában tanultam a szakmát, később verték bele abba a szűk kis agyamba...
    Megpróbálom leírni, hogyan tudod a magadévá tenni az érésidő táblázatokat.

Amikor a képernyő(dö)n látod azt a képet, amit szeretnél megőrizni/lementeni magadnak, akkor a következőket kell tenned:
    A billentyűzeteden(általában a felső sorban található) PrintScreen... vagy PrtScr billentyű(d)re nyomj rá!
    Amikor ezt megteszed, akkor egy zsebbe teszed azt, amit szeretnél megőrizni.

Ugye szoktál leveleket írni? olyankor mindíg nyitsz egy "üres" xxx.doc file-t.
    Tedd most is ezt. Nyiss egy üres név nélküli word file-t.(xxx.doc néven)
    Utána a CTRL+V billentyű együttes!!! vagy is egyszerre nyomott használatával illeszd bele a zsebben lévő képernyő képedet ebbe a file-ba.
    Mikor látod, hogy sikerült beleillesztened ebbe az xxx.doc file-odba a képedet, akkor mentsd le de figyelj arra, hogy hova? melyik könyvtáradba is teszi a rendszer(ed) ezt az xxx.doc file odat.

JAJJ! de nehéz... megmagyarázni... DE! még nem adtam fel :)

Amikor meglátod, hogy az xxx.doc file-odban megjelenik a KÉP, amit ott szeretnél látni...

NA! akkor van sikerélmény(ünk) mindkettőnknek :)

Lécci' jelezz vissza ha sikerült a képernyődön látható táblázatot lementened magadnak,
    hogy bármikor megnézhesd ha akarod... megköszönném :)

Utoljára szerkesztett: 9.3.16
    vje0315 és patakvera kedveli ezt.
  13. topipogi

topipogi Fórum félistene

Sziasztok!!
    Szép napot. És valóban.......ma gyönyörű idő van.
    Jaj az nagyon vicces lenne, ha nadrág nélkül menne suliba.
    Tanítsd csak meg kártyázni lánykádat. Fejleszti a logikát, és nem utolsó sorban nagyon jó szórakozás.

Szia!
    Pár év, és nálam is medvehagyma mező lesz.:) Remélem. Nagyon szépen nő.
    Itt van a kisebbik lányom, én asszem megkérem, hogy csinálja meg nekem ezt a táblázat mentést. Ő sokkal profibb, mint én. Persze nálam nem nehéz profibbnak lenni, mert én nagyon nem vagyok az.:music:

Zsozso beindultál séta ügyileg?? Ott is szuper idő van remélem.

vje0315, pifepöfe és patakvera kedveli ezt.
  14. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

No, akkor a jövőben számíthatsz a látogatásomra, mert az egész családunk imááádja a medvehagymát. Ilyenkor tavasszal még a körözöttbe is szoktam egy csipetnyit rakni, nagyon meg tudja bolondítani, finom és friss, tavasz íze lesz tőle.
    Meglátogatunk és letaroljuk az "ültetvényedet" seperc alatt :)

Káááár..., pedig azt hittem, hogy elég jól leírtam, hogy mit is kell csinálni :(
    Minden esetre, erősen próbálkoztam, hogy mindenkinek meg legyen a táblázat a saját gépén
    :)
    Jóvanna!!!, néha engem is elragad a hév, de őszintén mondom, hogy a segítő szándékom bújik meg mögötte :)

Zsozsó, Neked miért kell beindulni sétaügyileg? Fáj a lábad? vagy valami más ok miatt?

Ne lepődjetek meg ha a korábbi hozzászólásaimból eltűnnek a képek, vissza fognak kerülni. Azon a helyen, ahol béreljük a területet, kissé elfogyott a kajaképeim miatt. Át teszem máshova, hogy megmaradjon a megélhetési munkáinkhoz szükséges bérelt terület és ez egy kis időt vesz igénybe.
    Magyarán szólva: rendet kell raknom a kupimba, mert a férjem nagyon csúnyán nézett rám :)
    Hajlamos vagyok területügyileg nagyon hamar elszállni. Roppant gyorsan képes vagyok elhasználni milliónyi területet és valakinek féken kell tartania.
    Most éppen a férjem a mumus :)
    Megfenyegetett, hogy ha nem szelektálok, és nem törlöm a felesleges képeimet, akkor a konyhapénzemből kell kifizetnem a különbözetet...
    na azt már nem! Akkor inkább rendet rakok :)

Tegnap ezt főztem/tálaltam vacsira:
    Tejfölös/majorannás krumplifőzelék, sült virslivel
    és(vásárolt, friss, ropogós, még meleg) meggyes rácsos süti.:D:inlove::p

A tavasz első napja :)

.

Utoljára szerkesztett: 10.3.16
    patakvera és vje0315 kedveli ezt.
  15. zsozso577

Sziasztok!

Eventtel ?....ki hogy áll?
    Én most fejeztem be, nem fásitottam agyon a farmot....ennyi az oka.

A tegnapelőtti ablak-event megártott...fáj torkom.....remélem hamar tul leszek rajta!

Pife....képzeld el!!!!,......sikerült!!!!.....pedig nem biztam magamban.
    Nekem először látni kell....utána már meg tudom csinálni....igy leirás után
    rizikós....mert minden gép más és már progik vannak rajta.

Topi....azért télen is voltam kint....csak mostanság hanyagoltam...amig otthon
    voltam és Anyut sem tudtam kicsalogatni....csak kétszer és az ő tempoja
    nekem csiga-lassu volt.....hétfőn ment haza.
    Tegnap akartam kimenni....de nagyon csaloka volt az idő...vagy azért mert a
    torkom fájt.....de nagyon fáztam....és persze nem is volt rajtam a megfelelő kabát...
    de.....ma megyek.....most eszek egy kis forró levest...event kész.....aztán megyek.

Medve hagyma....talán 1x ettem....medvehagymás zsiros-kenyeret....de azóta sem
    hiányzik.....olyan beteg lettem tőle!!!! Még ha beszélnek is róla...eszembe jut!
    Pedig itt nálunk nagyon sokan szedik....elmondásuk szerint....egyes területeteket az
    az erdőben teljesen ellepnek!

patakvera, vje0315 és pifepöfe kedveli ezt.
  16. topipogi

topipogi Fórum félistene

Sziasztok!!

Jaaaj..........szegény kis medvehagymám!!:)xD
    Én csak magamban nem bízom, egy szóval se mondtam, hogy nem írtad le jól. Na......de...........lányom elment, és nem kértem meg. Így magamramaradtam. Ha Zsozsónak sikerült, reménykedek, hogy nekem is fog menni. Ma nem érek rá, de ígérem, beszámolok az eredményről.
    Én ma zöldbablevest gyártottam, utána sörös csirkét. ha érdekel,, és nem ismered, beírom szívesen.
    Szia!
    Ma nem értem rá, csak vetettem, arattam, a malommal nem foglalkoztam, majd este. Most is sietek.
    Anyukámmal is nehéz lépést tartani. Kicsit nem figyelek, és lehagyom. De hát én is fogok még lassulni.
    nem ért volna rá az az ablak event???
    Tudom, hogy sétálsz télen is, ha az idő megengedi, d emostanság annyi eső esett, hogy ott is gondolom nagy a sár.

17. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Háááát... mostantól jó zűrös hetem/hetünk lesz. Nekem jön a szülinapom, a férjemnek a névnapja, a legkisebb lyányunknak a szülinapja... és még 2 rendkívüli esemény csak úgy, mert bejelentették a lányaink, hogy valami lesz... Pfúúúú, nem is tudom, hogy hova kapjak. Ebédre is bejelentkeztek, vacsira is, no meg csakúgy délutánra is egy kávéra és természetesen anyu vegyes, isteni, rakott palacsintájára is. De ha nincs kedved hozzá anyu, akkor csinálhatsz egy mákos guba tortát vagy esetleg egy hatalmas adag madártejet is..., nem haraxunk meg a változtatás miatt.
    Jajj nekem!!! :)
    A javaslatom: a következő életeidben soha ne szülj(etek) 3lányt! Borzasztóan eredményesen tudnak hízelegni és 1pillanat alatt levesznek a lába(i)dról és mire feleszmélsz már mindannyian boldogan tervezitek az együtt eltöltendő hosszú hétvégéteket...
    Nincs is ennél jobb érzés :D:inlove:xD
    Amúgy is ünnepi hangulat fogja uralni nálunk az eljövendő 1hetet..., korábban ilyeneket találtam ki a kis konyhámban
    a Március 15.-i Ifjakra való emlékezés-re, és az idén is valami hasonlót tervezek.
    Piros-fehér-zöld! ez a Magyar föld :)

Utoljára szerkesztett: 11.3.16
    patakvera és zsozso577 kedveli ezt.
  18. zsozso577

Sziasztok!

Pife....amit leirtál az egyrész fáradtságos munka....neked!....másrész boldogság is!!!
    Hisz te szeretsz finomakat főzni....és ezzel örömet okozni!
    Jó kitaláltad az ünnepi konyhát is!
    Biztosan jól fognak telni....ezek a napok.....azért néha kérlek jelentkezzzzz!!!!
    Tudod...két kártya-parti....között....Jajjjj a Forumra kell menni!!!!....
    Kiváncsi lennék, hogy mit szólna a társaság!!!xDxD

Topi....Miért is kell Anyuddal lépést tartanod?
    Az erdei sétapálya nem sáros, salakos....sőt egyrészén világitás van!
    Az erdei utakon más a helyzet...de tegnap ott sem volt sár....nem is ragadt egy cseppett sem!
    Kész vagy már az eventtel?
    Én még a megszokott kisebbeken gyüröm...talán holnap kész lesz!

patakvera, pifepöfe és vje0315 kedveli ezt.
  19. topipogi

topipogi Fórum félistene

Szia!
    Ahogy olvaslak...........nem fogsz unatkozni, az tuti. Te ezt örömmel csinálod, így az nem számít munkának.;)xDDe az elfáradás garantált. Na és amikor panaszkodnak, hogy ....jaj annyit ettem, nem tudom begombolni a nadrágom..........:D D e ez jó érzés, és Te imádsz finomakat főzni.
    Két lány ugyan így leveszi az embert a lábáról. most itt volt a kisebbik lányom 3 napig, csináltam töltött paprikát. Imádja. Este 10-kor állt a tűzhely mellett, és lábosból ette a maradékot.o_O
    Érezzétek nagyon jól Magatokat, és ahogy Zsozso írta 2 nyertes kártyaparti között várunk.
    Szia!
    Csak azért kell lépést tartanom anyummal, hogy ne kelljen mindig rámszólnia, próbáljak meg lassabban menni.o_O
    Event kész, holnap váltom ki reggel az utolsó munkásokat. Csak a nagy farmomon csináltam. Nem vagyok olyan kis szorgalmas, mint Te.:music:
    Az erdei utakra gondoltam.
    Hét végén kerti munkát terveztem, remélem az idő nem fog közbeszólni.

20. zsozso577

Sziasztok!

szia
    Okkkk.....igy már értem.....én másra gondoltam.

Nahhhh.....most hogy jöttünk vissza....leszálltunk a vonatról és igaz, hgy nem lehetett lazsálni....
    de én csak loholtam Anyu után!....mint akit puskából lőttek ki.....ugy ment!xDxD
    Egyébként nemmm...de néha megtáltosodik.
    A séta pálya is ott van az erdőben....már biztosan nem emlékszel rá....de azt hiszem hogy
    fele erdei ut volt és a séta pályán jöttünk vissza....Ha körbe megyek az sétauton....nekem
    kb 50 perc....az éppen elég nekem....bár evés közben jön meg az étvágy....van amikor
    beleviszek egy kanyart.
    Most megyek a kisebbekre....már csak az aratokat kell kiváltanom és készen vagyon azokon
    is....a többin én sem kezdtem el.....másra kellenek a szuperek....még nem tudom, hogy mire...
    de máááásra!:p;);)

Tudtál menni a kertbe? Itt nálunk felhős az ég...tegnap is és ma is....tegnap viharos szél volt....
    ma nem fuj annyira....most értem haza....igaz buszoztam....de nem tünt hidegnek.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.