Dumaláda

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: .szigi., témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Betegeknek jobbulást kivánok!!!!

Pife...finomat főztél megint....bár én a karalábét csak nyersen tudom megenni...
    nahhhhh és főzve....ha reszelve van!....ezt add össze!xDxD
    Rántva azért meg fogom kóstolni.....majd azt fogom képzelni, hogy krumpli!!!

Este fogom elkezdeni az eventet....amikor boom lesz....csak azt nem tudom,
    hogy meddig fogom megcsinálni, mert még vacilálok....sokallom a szpt-t!
    Sokat kér.....éééééssss....keveset ad!!!!:p:p

patakvera és pifepöfe kedveli ezt.
  2. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

háááát... igen... nekem is hasonlóak a meglátásaim/érzéseim... ezzel a tenyésztős eventtel kapcsolatban.
    Úgy gondolom én is, hogy TÚL SOKAT kér ez a tenyésztős event és cserébe nagyonnagyonnagyon keveset ad...
    Még átgondolom és később döntök, hogy végighajtsam e avagy sem?
    Az ingerem meg lenne rá de a józan eszem mást sugall...

;):)xD:inlove::D

.

patakvera és zsozso577 kedveli ezt.
  3. zsozso577

Az biztos, hogy fogok tenyészteni....mert hajtom a lovakat....aztán meglátom,
    hogy meddig jutok.
    Igen.....igen! Az eszem nekem is azt sugja, hogy ez "nem a nagyon megéri"
    kategóra!

patakvera kedveli ezt.
  4. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Én már most is tenyésztgetek módjával..., mert továbbra is hajtok a 10milliós pandácskámra :)

Engem most éppen az foglalkoztat a legjobban, hogy a férjemnek holnap lesz a szülinapja. Miután eléggé lábfájós, így korábban már kinéztem neki azt a zselés, cipőbe való Scholl tappancsot, ami eléggé borsos áron van forgalomban de nem vagyok 100%-ig meggyőződve arról, hogy segít e neki a járása könnyebbítésében.
    Van rá 1napom, hogy eldöntsem ilyen járáskönnyítős, zselés talpbetétet veszek e neki vagy valami mást.

Az eddig szokásos szülinapi sajttortá(já)t már elcsépelt ajándéknak tartom.
    Amúgy meg 1ébként nem egy beteg pasi, nem sok egészségügyi problémája van, ezért nehéz a döntés. Vehetnék neki rövidgatyás pamutpizsit(
    azt nagyon szereti), vagy szexi Boxer alsógatyákat vagy bambuszos(orrvarrás nélküli!!!) zoknikat de valahogy ezek mindegyike nem nagyon szimpi nekem.
    Illatszereket meg nem akarok venni neki, az olyan snasszos...
    Tőlem szokatlan módon, most még kissé tanácstalan vagyok. -.-

Elindulok a DunaPlázába és közben kitalálom a holnapi szülinapi buliját, hátha ott kapok esetleg új 5letet :)

patakvera kedveli ezt.
  5. patakvera

patakvera Fórum félistene

Szép napot Mindenkinek!

Jobbulást a hátfájós társasságnak!;) Remélem ma szép napunk lesz!:) A boomot várom ,de pife számításai szerint nekem is kell szupitápot szereznem....vettem party pörgetést-így hajtok a szupitápra!:p
    Amennyiben a zselés talpbetét lesz az ajándék majd kérek infót a hatékonyságáról....ezúton köszi az én ajándékaimat!;)

6. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Nakérem! sikerült nagy nehezen átblattyognom a DunaPlázába a rozoga derekammal, és meg is vettem az eredetileg kigondolt szülinapi ajándékát a férjemnek. Valahogy én egész életemben úgy voltam vele... hogy ha eszembe jut valami ELSŐRE, akkor AZT kell megvenni az aktuális szülinaposnak, mert később, ha mindnél jobban és erősebben gondolkodom máson... valahogy semmilyen más ajándék sem kerül(het) az eredetileg kigondolt helyére...
    Meg is vettem az elsőként kigondolt zselés tappancsot neki. Vagy bejön, vagy nem...

Verocska drága!
    Ígérem, hogy beszámolok róla, a férjem véleménye alapján, hogy miként is vált be a férjemédesnek ez a fenetudjaishogymicsoda, nekem eddig soha nem volt szükségem ilyenekre de
    a férjem havonta vásárol folyamatosan a Rossmannál különféle, hasonló betéteket a cipőibe...

Gondoltam arra, hogy ha ezt teszi magától, akkor szüksége is lehet rá... ÉS, arra is gondoltam, hogy most lekörözöm, megelőzöm Őt és nyomatok neki 1olyant, amit még nem vett meg eddig.
    Mi lehet ez? Talpbetét? laposkúszásos ingyombingyom? vagymi? Tipikus esete a minekisnevezzelek-nek :)
    Tulajdonképpen a szívem mélyén nagyon izgulok, hogy tetszeni fog e neki avagy sem?
    Na, majd holnap reggel(re) kiderül :)

.

patakvera kedveli ezt.
  7. patakvera

Bizonyára nagy sikere lesz,ha mindig vesz magának "ócskábbakat"! Rengeteg fajtát próbáltam én is-sajnos a munkahelyemen kötelező a bakancs....:cry:Vettem már 8000FT-os saját talpra készültet is,de még mindig nem az igazi...:sleepy:

8. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Jajj! Verocska, a hozzászólásodról most eszembe jutott a néhai S...-os munkahelyemen történt eset:

Nem viccelek, nem hazudok de! ez az eset megtörtént velem!!!
    Nagyban szeleteltem a gépen, dolgoztam csemegésként a S... egyik üzletében a csemegepulton, tettem ezt minden nap addig is... egyszer csak berobban a nagyfőnök a pultba(
    amit amúgy soha sem szokott megtenni) és ellentmondást nem tűrő hangon közölte velem, hogy vegyem fel azt a cipőt, amit Ő a kezében tart... ránéztem és elhűltem, a kezében egy 43-as férficipő volt. Az én lábam 37,5-ös volt és nem nagyon értettem, hogy mit is akar a főnököm? A következő mondatával közölte, hogy munkaügyi ellenőrzés alatt van az áruházunk és mindenkinek kötelező az előírt munkacipőt hordania!!! JézusMária! nekem fel kellett vennem a max.38-as női lábamra egy 43-as férficipőt. Felvettem, mert muszáj volt, a főnököm erre kényszerített... Innentől kezdve úgy hatottam a pultban, mint a cseplin... hatalmas léptekkel próbáltam meg kiszolgálni a vevőket és időnként eltűntem a pult mögött... akkor ugyan is éppen hasra estem.

NEM viccelek! sajnos ez igaz. Kénytelen voltam egy 43-as férficipőben kiszolgálni a vevőket a S...-nál.

Saját talpra készülő cipő? :)
    Jó ha a saját méretedre készült cipőben tudsz (esetleg) egy egész napig DOLGOZNI!!! :)

Utoljára szerkesztett: 20.5.16
    patakvera kedveli ezt.
  9. topipogi

topipogi Fórum félistene

Sziasztok!!
    Kíváncsian várom, hogy válik be ez a talpbetét. Nekem ugyan nincs rá szükségem, de azért érdekelne. Hátha a vejemnek esetleg szülinapra, vagy karácsonyra vennék.
    Nem tenyésztek 1 db-ot sem, csak ha bumm van.Úgy is nagyon sokallom a sztp felhasználást. lehet, az utolsó sort meg se csinálom, talán megleszek + kitehetők nélkül.

Pife nagyon guszta lett a töltött karalábé. Legközelebb dobjál 1 kis adagot.
    Derekam már majdnem 100 %-os. Persze az én koromban már eleve nem 100%, de hátha....xD

10. patakvera

xDxD Sajnos nekem állandóan viselnem kell a cipőt...igaz csak 41-es!;) Jajj nem a cipő készült saját lábra,hanem a talpbetét! Ráálltam egy gépre és az feltérképezte a talpamat....egy darabig jó is volt,de most már lett 2 csomó a talpamon és nem bírok elviselni semmit a cipőmben...>:(....talán azt a zselést,amit párod kapott...:sleepy:

11. zsozso577

Sziasztok!

Betegeknek jobbulást!

Vera....én is gondolkodtam....hasonló talpbetéten....de nálunk drágább....de ha jóóó lenne....
    egye-fene.....de már olyan sokat csalódtam....én mindig is szenvedtem a lábammal!
    Az a baj....ahogy korosodik az ember....a gondja csak szaporodik!

Pife....kiváncsi vagyok....a férjed véléményére és várom az élménybeszámolót.....

Topi....nálunk már csak egy a százas!!!! ........a nevetésünk!!!!!xDxD.....azt tudunk!!!!!!

Az eventet kivégeztem....a lovakat még mindig tenyésztem....nahhhh....nem nagy sikerrel!
    Deeee sok kicsi sokra megy és valamennyivel közelebb kerülök az arany rodeohoz!!!!!

Jövő héten keveset leszek....tervezem, hogy megyek haza.

patakvera kedveli ezt.
  12. patakvera

A talpbetét nagyon jó volt az elején....szerintem lehet nem is a betét a gondom,hanem maga a bakancs! Napi 12 órát van a lábamon-nehéz,kényelmetlen...

zsozso577 kedveli ezt.
  13. zsozso577

szia
    Egészen biztos....a bakancs....hisz 12 órát be van zárva a lábad!
    Én azért szerettem a papucsokat....mert amikor leültem.....ki is vehettem a lábam.....és én ugy ültem,
    hogy még a székre is felhuztam a lábam....azért nem szerettem szandált sem!!!! zárt volt nekem!!!!
    Átélem a gondodat!.....szörnyüüüü lehet 12 órát bakkancsban! Huhhhh!!!!!

patakvera kedveli ezt.
  14. topipogi

topipogi Fórum félistene

Sziasztok! Szép napot mindenkinek!!

Szia!
    Ha a 100-as nevetés nem múlik, akkor nem lesz semmi baj!!!xD
    Még egy pár pandát tenyésztettem, de nagyon nem akartam lefogyasztani a sztp készletemet. Csinálom a homokművészetet. Nem is értem magamat. Mikor betették ezt a gazdaköri feladatot, végignéztem, és azt mondtam, na.....ezt nem csinálom.o_O
    Tervezed, vagy utazol is??? Megyek pénteken Győrbe, de mi lesz az eventtel?? Húha.:wuerg:
    Szia!
    nem irigyellek a bakancs miatt. Nagyon nehéz egész nap egy kényelmetlen lábbeliben lenni. Én a fél életemet papucsban töltöttem. El is terült a lábam, nehéz cipőt vennem.

patakvera kedveli ezt.
  15. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Sziasztok [​IMG]
    Jól eltűntem a hétvégére mi? Meg is volt az oka :)
    Ugye a férjem szülinapja volt szombaton és ezért róla szólt a hétvége. A zselés talpbetétet minden létező fajta lábbelijére kipróbálta és a végső ítéletét egy szóban foglalta össze: TÖKÉLETES!!! Elsőre kipróbálta a kedvenc cipőjébe és ½ órán keresztül császkált benne a lakásban, és nagyon jónak ítélte, másodjára a papucsában tesztelte, amely egy „bölcsős” sarokrésszel rendelkezik, abban császkálva is nagyon jónak ítélte. Harmadjára a szandáljába betéve próbálta meg, az nem jött össze neki, csúszkált a lába alatt a zselés betét, abba nem volt jó. Negyedszerre a téli bundás bakancsába dugdosta be, azt is tökéletesnek ítélte járkáláskor. Úgy hogy összességében tökéletesnek ítélte meg a Scholl zselés(roppant borsos árú) talpbetétet, és én hiszek is neki, mert a férjem eszméletlenül kritikus minden gyógy-cuccosokkal kapcsolatban, és ha valamire azt mondja, hogy tökéletes akkor az az is!
    No meg(úgy mellesleg) a szülinapiját köszöntő gyertyás kistortáját a kávézás előtt egész egyszerűen betolta az arcába! Mire bejöttem a konyhából a szokásos reggeli kávéjával, már csak a torta romjait láthattam. JézusMária, ennyi idő alatt behabzsoltad a tortádat?
    A válasza: miért, mire vártam volna vele? :) Időm és esélyem sem volt lefotózni :)
    Ígérem, hogy jövőre gyorsabb leszek :)

Más téma: évekkel ezelőtt, mikor a férjem édesapja meghalt, akkor hátrahagyott maga után egy olyan témát, ami azóta is(talán a háttéragyamban???) foglalkoztatott. A férjem apai ágon Svájcból(Zofingenből) származik és az apukája egy nagyon erős(mondhatnám azt is, hogy bigott) származás/családfa felkutató ember volt.
    Mikor meghalt a férjem édesapja, akkor az édesanyja átadta nekünk az összes ehhez kapcsolódó(addig felderített és felderítetlen) eszméletlen sok(k) papírt, és bizonyítékot. Az idő tájt(a gyászunkban) rám ez hatalmas teherként nehezedett, úgy hogy be is raktam az összes anyagot a „sublótfiókba” és egyáltalán nem is foglalkoztam a témával, mert nekem ilyen jellegű igényeim/problémáim nem is voltak. A legkisebb lányunk viszont pár éve… el kezdett érdeklődni a származása iránt!!! Számomra ez nemcsak, hogy egy sokk volt, hanem egy kérés/kihívás is, hogy válaszoljak érdemben is neki olyan(a), származására vonatkozó kérdésekre, ameddig azokról fogalmam sem volt!!!
    Ez volt a bevezető rész :)
    Bizony,bizony elő kellett kaparnom a sublótfiókból az apósom általi családfa felderítési/felkutatott projektet, hogy érdemben válaszolhassak a lányunknak a származásáról és a gyökereiről feltett kérdéseire. Megtettem.
    Nem csak, hogy előkapartam a sublótfiókból a papírokat, hanem el kezdtem tisztelni ezek jelentőségét. Úgy látszik az ilyenekre még nem voltam anno’ felkészülve meg kell érnünk/korosodnunk ezekhez a feladatokhoz…
    Tudomásul vettem és a jövőben jobban figyelek ezekre a FONTOS infókra!!!
    Ez volt a tárgyalás rész :)
    A befejező részben csak a lényeget próbálom megemlíteni.
    A legkisebb lányunk elvitt ehhez a „rokonjához” és összehozott a SORS minket általa egy(addig nem ismert) oldalági ROKONUNKKAL, akiről addig nem is hallottunk, nem is tudtuk, hogy létezik!!! Mikor nyilvánvalóvá vált mindannyiunk számára, hogy (valamilyen szinten) ROKONOK vagyunk… hát elsírtam magam!
    JÓ érzés volt… valakit megtalálni, akinek a létezéséről addig nem is tudtál és kiderült, hogy (esetleg)

azonos vérből származtok
    Sokkoló de nagyon JÓÓÓÓ érzés lehetett ez a férjemnek szülinapi ajándékként…
    AZ volt nekik, nekem meg 1hatalmasan JÓÓÓÓÓ érzés :)
    Nekem amúgy mind1 egy ilyen érzésszerű akármi, mert az ÉN életemben mások voltak fontosak… de marhára örülök annak, hogy a férjemnek és a lányunknak ezek örömet okoztak!

hümmm... renden lenne így???szerintem igen :)

Utoljára szerkesztett: 24.5.16
    vje0315 és patakvera kedveli ezt.
  16. topipogi

topipogi Fórum félistene

Szia!
    Én se voltam hét végén, ezer okot tudnék felsorolni. De hát család is van, azért csak fontosabb, mint a játék.
    Férjednek egészségére a tortát. Biztos finom volt, különben nem falta volna fel az egészet.
    Nekem van egy rokonom /férje volt vér szerinti rokon/ Ő csinál családfát, de mi csak oldalágon szereplünk benne. De érdekes végignézni, kisilabizálni, kit ismert az ember, kit nem. Épp multkor jutott eszembe, hogy elküldöm kisebbik unokám fényképét, szül. adatait, hogy tegye fel a családfa tetejére.

17. zsozso577

Sziasztok!

Topi....akkor elkerüljük egymást....te jössz e-vidékre én megyek e-vidékről!xDxD
    Elutazok....igy az eventtel sem tudom mi lesz....én már stresszelek rendesen,
    hogy milyen tul bonyolitott eventtel dobnak meg minket!
    Nem sokat fogok lógni a neten....igy az sem tudom, hogy elkezdem...avagy nem!!!!
    Kivánok szép hetet.....és vigyázzatok magatokra!
    Kb....1 hét mulva jelentkezem!

18. topipogi

topipogi Fórum félistene

Nagyon jó utat, és vigyázz magadra. Tél vége óta tervezem ezt az utat,, de sikerült úgy beszervezni, hogy pont most mész el. Na de sebaj, majd bepótoljuk.

19. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Sziasztok [​IMG]
    Tedd is meg, küldd el, mert ha nem teszed később talán bánni fogod. Nem beszélve arról, hogy ha visszaküldi a módosított családfátokat szerepelhet benne több új kisbaba/kisgyermek is,
    aki(k)ről nem is tudsz
    :)

Topi, Zsozsó, mindkettőtöknek nagyon jó utat és kellemetlenségek nélküli családlátogatásos pihenést kívánok az utóbbi eléggé ellenőrzős időszakban. Minket a hétvégén 4-szer!!! ellenőriztek az utazásunk közben, illegális migránsokat keresve a kocsinkban, de megértően és türelmesen viseltük a megpróbáltatásokat. Számítsatok az eddig megszokottaknál hosszabb idejű útra, és vigyetek több szendvicset/kaját/ásványvizet magatokkal, szükségetek lesz rá, ez most egy ilyen időszak.

Más téma:
    Nem fogjátok elhinni, hogy mit is készítettem tegnap vacsira(vagyis a mellé)
    RépásAlmásCSatnit!!! :)
    DE! nem azt, amit a Farmeramaban állítanak elő, hanem a Gordon-ét. Véletlenül átkapcsoltam a tévében a paprikatévére és a Gordon éppen a répás-almás csatnit komponálta összevisszameg, és nekem nagyon megtetszett a receptje, úgy hogy el is készítettem.
    Fogtam a VOK-ot, beleengedtem sima olajat, közben zsülienre vagdostam sárgarépát, almát(amit beledobtam citromos vízbe, hogy ne barnuljon meg idő előtt) kis kockákra vágtam krumplit(későbbi töltőanyagként) hagymát, fokhagymát daraboltam nagyobb darabokra, és összekészítettem a fűszereket: őrölt fehér borsot, őrölt köményt, sót, pár kávéskanál szójaszószt, pár csepp chilisolajat, pár csepp gyömbér olajat és mindezeket belenyomtam a nagyon forró olajas vokomba. Néhány percig, folyamatos keverés közben, megpuhítottam ezeket az alkatrészeket, majd egy kis pohár húslevessel felengedtem. Utána feltettem az egész répás-almás csatnimat az indukciós főzőlapra 1 ½ órára összefőni a legalacsonyabb fokozaton.
    Mikor késznek ítéltem, megkóstoltattam a férjemmel, aki azt mondta, hogy ez eszméletlenül finom!!! Ez ideig én semmilyen csatnit sem készítettem...Enyhén ropogósak lettek az összetevők, amit ő nagyon szeret, az ízek harmóniája tökéletes(mondta) de nekem annyira nem jön be az ilyen kaja, én nem születtem korábban kecskének, mint a férjem.
    Viszont örültem annak, hogy ízlik neki :)
    Natúr sertéscombból készült, kockázott husival és pirított tarhonyával tálaltam a répás-almás csatnit. Ami viszont megmaradt a tálalásból, azt üvegbe raktam és jóóó lesz az még az ínységes rossz időkre :)

.

RodStewart után Ő a kedvenc énekesem... imádom a rekedt hangját, no meg a stílusát is :)

Verocska, engem puszta kíváncsiságból érdekelne, hogy Te miért is hordasz napi 12 órában egy(számomra) elviselhetetlen bakancsot? Hol dolgozol,(milyen típusú munkahelyen) ahol ilyesmit megkövetelnek a munkaügyi előírások egy NŐ számára? Nincs semmilyen hátsó szándékom ellentmondani akárminek is csak mindössze kíváncsiságból érdekelne az, hogy milyen is lehet az a munkahely, ahol napi 12 órában elő van írva egy NŐ-nek a bakancs (undorító és a lábukat életük végéig deformáló)viselése?
    Számomra ez érthetetlen és felfoghatatlan. Segítenél ennek a megértésében?
    Megköszönném :)

Utoljára szerkesztett: 24.5.16
    vje0315 és patakvera kedveli ezt.
  20. topipogi

topipogi Fórum félistene

Sziasztok!!

Szia!
    Megteszem, persze.........ha már eszembe jutott.;)
    Még én se csináltam csatnit soha. Ettem ugyan, ezt a számunkra érdekes ízvilágu édes-csípős lekvárt.
    kaptam egy üvegecske sárgadinnyés zöldborsos csatnit. Nekem ízlik, de csak én eszem a családból.
    Szerintem..........na nem akarok belekontárkodni, de Vera biztos olyan helyen dolgozik, ahol nehéz dolgok is vannak, és ha ráesik a lábára, akkor komoly sérülést szerezhet. De majd Vera biztos felvilágosít minket.

patakvera kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.