Dumaláda

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: .szigi., témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Sziasztok :)

Sajna' tegnap végtelenül rossz napom volt, semmi de semmi sem jött össze:mad:

Családilag és vállalkozásilag 4 bankkal állunk kapcsolatban, de a 4-ből 1-nél nem volt telefonos(aktuális =leget) lekérdező lehetőségünk. Gondoltam, hogy elintézem, mert fontos, hogy mindig tudjam, hogy melyik banknál(legyen az a vállalkozói vagy maszek) hogy is áll az aktuális egyenlegünk. Így fogtam magam és tegnap el kezdtem ügy intézni a telefonos szolgáltatást ennél a banknál.

NA! most jön az a rész, ami kiborított...
    Nem hazudok és nem viccelek ennek a banknak a telefonos ügyfélszolgálata(ami NEM éjjelnappali, hanem csak 8:30-tól 16:00 óráig üzemel!!!) 21 azaz HUSZONEGY percig várakoztatott az ügyintézőjére... no, én már itt elkezdtem kiakadni... 30 másodpercenként bemondta az automata női hang, hogy kérjük szíves türelmét az ügyintézőink túl vannak terhelve... és közben jött az alapzene.
    Mivel már eleve nagyon nehezen jutottam el az ügyintézőre várásig, kb. 7-szer kellett különféle gombokat nyomogatnom azért, hogy egyáltalán eljussak az ügyintézőig... így várakoztam...
    a tizedik perc után kicsit sem türelmesen.

Ezek után közölte velem ennek a banknak az ügyintézője, hogy náluk NINCS lehetőség az aktuális egyenleg telefonon történő lekérdezésére!!!
    NINCS ilyen szolgáltatásuk!!!
    PUFFNEKI!

A többi banknál alapvető ez a szolgáltatás!

A másik kérésem az volt, hogy szeretnék ettől a banktól is(mint a többi bankunktól is kaptunk) olyan bianco csekket, hogy ha hozzájutok egy kis plusz készpénzhez, akkor befizethessem nekik a meglévő esetleges tartozásom csökkentésére.

A válasz a következő volt az ügyintézőtől: sajnos mi üres csekket nem küldhetünk, csak és kizárólag előre egyeztetett és telefonon lerendezett összegről küldhetünk csekket! ELHŰLTEM! Más bankok ÖRÜLNEK és a feneküket a Földhöz verik ha valaki többet akar befizetni, mint amennyit ők gondolnak. EZ A BANK A KIVÉTEL!
    Ez a bank utálja, hogy ha az ügyfele TÖBBET akarna befizetni A SAJÁT FOLYÓSZÁMLÁJÁRA, mint azt ő gondolja. Nyelni-köpni nem tudtam ezen a hozzáálláson.

Hozzátartozik az az infó, hogy a Kp-felvétel ingyenes, a csekken történő befizetés 1-szeri 300,-Ft. amíg az egyszeri átutalás költsége 2*700,-Ft. vagyis 1.400,-Ft, mivel mindkét bank(a küldő is és a fogadó is LESZEDI az 1szeri átutalási összeget!!!)

Vagy is nekem 300,-Ft. helyett 1.400,-Ft-ba kerül az az utalás, amelyet csak és kizárólag azért kell kifizetnem, mert az említett bank nem biztosít biankó csekket az ügyfeleinek... szerintem ez több, mint felháborító!!!
    Hogy lehet ezt megengedni Magyarországon?

Visszatérve a telefonos NEM lekérdezési lehetőségre: az említett bank ezerrel nyomatta az internetes bankját,
    ami 560,-Ft./hó, és ráadásul 3 nappal korábbi adatokat tartalmaz, köze nincs az aktuális adatokhoz, ugyan is ONLINE is 3nap a könyvelési idő!!! A többi banknál a telefonos AKTUÁLIS egyenleg lekérdezéséért 200,-Ft./hó az összeg.

Ki is jár kegyetlenül jóóóól?

No ez volt az 1ik gondom tegnap... pár nap pihi és ki fogom találni, hogy hogyan is lehet az ilyen FELHÁBORÍTÓ eseteket, jelenségeket megszüntetni. Hova is forduljon egy magyar állampolgár, amikor ilyeneket tapasztal. Az tuti, hogy nem a fogyasztóvédelemhez... ugyanis azok SEMMIT sem tesznek az ilyen gusztustalan, az életünk mindennapjait ennyire megkeserítő és befolyásoló problémák megszüntetésére!!!

Mára már kezdek lenyugodni de tegnap nagyon car napom volt az ilyenek miatt.

zsozso577 kedveli ezt.
  2. patakvera

patakvera Fórum félistene

Ááá dehogy szidom le....örülök a 3-asnak...8) Sajnos keveset tudok sportolni...vagy inkább mostanában egyáltalán nem. Annyira elfáradok a melóba,hogy örülök a pihinek.

zsozso577 kedveli ezt.
  3. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Hááát, ahogy korábban leírtad, hogy bakancsban rohangálsz nap, mint nap, ne panaszkodj! ingyen van minden nap az edzésed. Gondold el, mások az edzőtermekbe ezreseket fizetnek azért, amiért Te még munkabért
    (mókabért) is kapsz xD:p:D

zsozso577 és patakvera kedveli ezt.
  4. patakvera

xDxD Na igen! A lábamon nincs is feles kg...max combon 1-2...csak sajnos ez nem ugyanaz! 8) A bankos téma ismerős....már párszor én is kiakadtam. A konyha viszont nagyon szép lett!:)

zsozso577 kedveli ezt.
  5. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Figyu! a normális pasik nagyon is szeretik a combos, és gömbölyű paraméterekkel rendelkező csajokat :)
    Egyetértek velük :)Sőőőt a nagyfenekű csajokat is imááádják a NORMÁLIS férfiak :)

A férjem nem 1rossz pasi de mindig is azt hangoztatja, hogy "nagybőröndbe jobb pakolni"... xDxDxD

Amúgy, meg számomra érthetetlen, hogy miért is nyomatják a hülye reklámok tömegesen az anorexiás, csontsovány csajokat. Hol vannak olyan csajok??? Lehet, hogy az éhező Afrikában? Vagy esetleg a szerencsétlen, idióta fotós agyában? Szerintem kizárólag a degenerált és a termékeiket eladni akaró, szerencsétlen kereskedők nyomatják az ilyen anorexiás csajok fotóit!

Egy IGAZI NŐ: GÖMBÖLYŰ, a Férfiak számára jóóól simogatható kerek IDOMOKKAL RENDELKEZIK.

Amely(nőknek nevezett) és férfiaknak nevezett valakiknek(szerencsétleneknek) az anorexiás piszkafa nők okoznak látványos örömet...
    Szerintem az ilyen pasik biza' 100%-ban pszichológus(i) kezelésre szorulnak.

Utoljára szerkesztett: 30.6.16
    patakvera és zsozso577 kedveli ezt.
  6. topipogi

topipogi Fórum félistene

Sziasztok!!
    Vera végre megjelentél. Már kezdtem aggódni, hogy eltévedtél.;)xD

Pife azok a pasik még nem találkoztak az igazi nőkkel.:p Apukám mondta mindig, a gebe csajokra, hogy elöl deszka hátul léc, középen a fűrészpor. Persze senkit se akarok megsérteni, van, aki nem tehet róla, hogy ennyire sovány. Franciául tudó emberke akadt, így problémám megoldódott.

patakvera kedveli ezt.
  7. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Örülök, hogy találtál franciául tudó emberkét...
    A mi környezetünkben tuti nem találtál volna franciául tudó 1etlen 1magyart sem,
    nálunk hiába is próbálkoztál volna... :)

MI rettenetesen UTÁLJUK a franciákat... egy mokkáskanálnyi vízben is megfojtanánk őket!!!
    Annyira gyűlöljük a franciákat azóta, amióta a libatömő projektünket a világ felé megvillantották, hogy ha lehetne, az összes szemétláda franciát kiírtanánk!!! Ezek a szemétláda franciák nem átallották az egész világ felé a magyarok libatömő szokásait szemét és aljas módon világgá kürtölni pedig nem is volt semmi gond vele és CSAK azért tették meg
    ezt a szemétláda franciák, hogy az Ő libamájuk kerülhessen előtérbe a világpiacon...
    Ennyire gennyes népet én még nem láttam az eddigi életemben! SZEMÉT, eszméletlenül aljas nép a francia!!!

Annyira de annyira utáljuk őket magyar nemzet(i) szinten, hogy azt nem is lehet felfogni!

Dögöljön meg az összes francia!!!, amiért bennünket magyarokat kikezdtek!
    Nem is kellett volna ezt meglépniük! Elfértünk volna egymás mellett, libamáj ügyben a világpiacon!!!
    Annyira de annyira szemét népség a francia, hogy azt nem is lehet felfogni normális ésszel.
    Dögöljön meg az összes francia!!!

A MAGYAR LIBAMÁJ sokkal jobb ízű, mint a franciáké!!!

SOHA nem fogják utolérni a franciák a MAGYAR libamáj eszméletlenül JÓÓÓÓ ízét!!!

SOHA nem fogjuk megbocsájtani és elfelejteni sem nekik... Kár volt a franciáknak kikezdeni velünk magyarokkal... :(

Tudjátok néha úgy érzem, hogy én sem vagyok normális...
    Időnként(szerintem) jobban felháborít 1-1 olyan esemény, ami nem kéne, hogy kiakasszon :(
    Ki tudja közületek, hogy mi is a "normális"? :)

Utoljára szerkesztett: 30.6.16
    patakvera kedveli ezt.
  8. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Az eventet még csinálom....lehet, hogy maga a felhő már nem lesz meg....nem lesz filter hozzá!
    A juliusi eventnaptárt is megnéznem.....azt hiszem fogok kihagyni belőle.
    Topi....hogy mik vannak??? Már franciákkal tárgyalsz???? Sikeres volt????
    Pife....ha ez megnyugtat....sokszor én sem vagyok 100-s!
    Nem tudom, hogy hol a régi nyugodt énem!!!!?????
    Ma egy kicsit izgatottan léptem be a farmra.....
    Tegnap külhonba voltam....egy rossz esemény miatt.....este kint léptem be a farmra...aratni.
    Ténylegesen csak arattam.....nem mertem belépni sehová sem!
    Ma ahogy hazaértem....az volt az első, hogy esetleg történt-e valami gubanc....szerencsére nem!!!

pifepöfe és patakvera kedveli ezt.
  9. patakvera

Nem is a pasik miatt aggódom.:D...sajnos a lábaimon nagyon érzem a 20-ast,amit magamra rántottam. Tegnaptól a célom -10kg! 85kg-ról indítok! Nem akarok nádszál lenni,de az egészségem megkívánja a változtatást!8)
    Áááá rossz pénz nem vész el. Mindig jövök ide-jelzem is a like-jaimal,de nem mindig marad erőm írni....:sleepy:
    Ebben egyetértünk!

pifepöfe kedveli ezt.
  10. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

pfúúúú... a 85 kiló innen, ahol ülök, nekem is elég soknak tűnik...
    én most 72 kiló vagyok de valahogy nem érzem olyan soknak, hogy fogyózzak miatta.
    Nyár lévén ebből vagy 8-10 kilót biztos le fogok még adni de most éppen jól érzem magam a bőrömben :)
    Hajrááá Verocska, szurkolunk a minusz 10 kilóhoz, igyál sok-sok teát :):inlove:;):D

patakvera és zsozso577 kedveli ezt.
  11. topipogi

topipogi Fórum félistene

Szia!
    Holnap reggel megyek, van itt egy lakása, szeretné eladni, de hogy ezt megbeszéljük, kell egy tolmács. Majd beszámolok.
    Néztem én is, szintén elég sűrű. Biztos ki fogsz hagyni egy eventet?? És ha jól láttam, megint tenyésztős??Mit kell már megint tenyészteni. Még föl se tudtam tornázni a sztp készletemet.
    Ne tessék idegeskedni!!!! Milyen gubanc??? Minden megy rendesen.:);)
    Szia!
    Rajtam is kb egy 20-as van. Ha mindet lefogynám, biztos mindenki betegnek hinne. 10 elég lenne.De nagyon nehéz.:p:cry: Egyforma a súlyunk, épp ma reggel álltam aa mérlegre. Véletlenül.:wuerg:
    Szia!
    Veled mit csinál a nyár?? Én nem fogyok tőle egy grammot sem.:(

pifepöfe, patakvera és zsozso577 kedveli ezt.
  12. zsozso577

szia
    Kimondottam a bankolási oldal érdekelt.....de tudom, hogy külhonban nem szabad belépni.
    Eddig még nem történt semmi....most valamiért tartottam tőle.
    Várom a beszámolót holnap....kiváncsi vagyok!

Hogy miről nem beszéltek!!!! Kilók!!!????
    Én kb....Pifével tartok máááárrr....nem tudom, hgy mennyi minuszom van....kb 1 éve gyüröm.
    Szintén saját érdekemben kezdtem el.....de néha /sokszor/ bünözök. Szeretem az édességet.
    Kb. 5 -7 kg-től szeretnék még megszabadulni....az évben.....

13. topipogi

topipogi Fórum félistene

Jaaa............az más.............a bankolási oldal kinti tarifával műkszik, ha külhonban használod. Úgy tudom. De persze ez nem tuti info.
    Sajnos én is szeretem az édességet, meg mindent, ami finom.

14. patakvera

Köszönöm. Teázok 1000rel+próbálok este nem vacsizni.....igazából a süti-nassi amit nagyon nehéz megállnom. 8)
    20-at már én sem szeretném leadni. A magasságomhoz-173cm-és a munkához amit végzek a 75kg az nagyon ideális lenne!!;) Megint belevágok és remélem 1-2 hónap alatt azt a 10-est leküzdöm....hajrá neked is!:)
    Üdv a csapatban!:D

pifepöfe és zsozso577 kedveli ezt.
  15. zsozso577

Sziasztok!

Hogy álltok az eventtel?
    Most számoltam össze....350 db filter hiányzik a végéhez.....ma rozsát ültettem.....azt 3x tudok aratni.....
    Vasárnap estére csak kész lesz!!!
    szia
    Igen.....jól tudod!
    Ugy olvastam, hogy ha belépsz az oldalra... már akkor is álváltozhat....arra a tarifára!
    Deee olvastam már olyat is.....hogy még farmra sem lehetne belépni.
    Eddig is farmoztam kint....de most nagyon aggódtam.....bár most nem vagyok jó passzban és ez is közre játszott!
    szia
    Köszi....én már 1 éve küzdök!....de mindig van valami, amiért szüneteltetem!

16. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Sziasztok :)
    Háááát... azt csinálja, hogy miután a nyári időszakban sokkaldesokkal olcsóbbak a zöldségek, így nagyon sok vacsira/ebédre zöldséges alapú kajákat főzök nyáron.

Télen a horribilis zöldség árak miatt ez kivitelezhetetlen Magyarországon!!!

Köztudott, hogy a zöldség nem hizlal, emiatt a súlyunk is csökken, mindnél többet fogyasztunk belőle. Télen mi általában elég sok húsos ételt fogyasztunk, és bár olyankor a csirke és a pulyka van előtérben, de azokat rántott húsként, avagy valamilyen tejfölös/tejszínesvagy paprikás/tejfölös állapotában fogyasztjuk, így óhatatlan a súlygyarapodás. Amit télen magunkra rántunk, azt a nyári időszakban HálaIstennek elég jól leadjuk.

Tipikus jojó effektus féle de! kordában (eléggé)lehet tartani vele a súlyunkat :)
    Nyáron többször eszünk lecsót, hiszen akkor van a szezonja. Többször eszünk natúr, fűszeres, kevés olajban sült csirkehusit is vegyes zöldkörettel, az is automatikusan csökkenti a súlyunkat. Amikor először elértem egy 85kilós testsúlyt, nekem fel sem tűnt, hogy ilyen "nehéz" vagyok... egészen addig, amíg a metró felfelé vezető lépcsőjét nem tudtam egy körben bevenni. Meg kellett állnom a lépcső közepén, ki kellett fújnom magam, hogy folytatni tudjam a lépcső tetejéig.
    NA, ekkor kezdtem kétségbeesni és addig nem is mértem naponta a súlyomat, viszont ezután el kezdtem naponta mérni magamat.
    Lehangoló volt az eredmény :(
    Tisztában voltam azzal, hogy ez minimum 1infarktushoz vezethet nem csak nálam, hanem a férjemnél is... Ő ugyanis akkor, éppen 90kiló lett/volt.
    JézusMária... nagyon elszaladt velünk a ló, hogy a francba jutottunk el idáig?

Rá kellett jönnöm, hogy ez a súlytöbblet egy nagyon korai halálhoz is vezethet. Úgy hogy elkezdtem utána nézni, hogyan is lehet csökkenteni a folyamatos téli-s hízásunkat és kezdtem megtalálni azokat a módszereket, amelyek ezen a problémán segítenek.
    Sikerült megtalálnom az egészséges és semmilyen (gyógyszeres)fogyasztószerrel nem kombinált, NEM a legrosszabb jojó effektusos, normálisnak mondható fogyást. Nem használok fogyókúrás(ki tudja, hogy honnan is származó és milyen összetételű) fogyasztószereket/tablettákat, csak és kizárólag természetes alapanyagú és általam vásárolt élelmiszereket használok úgy a főzéshez, mint a más fajta evéshez.
    Nem vagyok bigott természetvédő... csak is MÓDJÁVAL mindent!
    Sikerült elérnem, hogy egy (általam)teljesen normálisnak tartott nagyon változatos étkezéssel nagyjából kordában tudjuk tartani a súlyunkat. Nem mondanám, hogy (a ki tudja milyen íróasztal mellett a tepsiseggét növesztő degenerált/kockafejű által összeállított táblázat szerint) tökéletes lenne a testsúlyunk a magasságunkhoz képest de nem is törexünk rá.
    A lényeg, hogy egy (szerintem)elfogadható testsúllyal rendelkezünk de az még fontosabb, hogy JÓÓÓÓL érezzük magunkat a bőrünkben. Nem lebeg a Demoklész kardja a fejünk felett... hogy FOGYNI kéne még! Nem kéne még mindenáron fogynunk és ez nekünk megfelel.
    Remélem, hogy adtam egy kissé bőlére engedett választ arra, hogyan is segít a nyári időszak a fogyásban?
    Nálunk a fentiekben leírt módszer jött be :)

Utoljára szerkesztett: 1.7.16
    patakvera kedveli ezt.
  17. patakvera

Nekem is még nagyon sok filter kell....8)....piszok édesség a hibás! Állandóan rám kiabál a süti is,hogy egyem meg...;):)

pifepöfe és zsozso577 kedveli ezt.
  18. topipogi

topipogi Fórum félistene

Szia!
    Tegnap rózs volt nálam, avval a 20-30 felröpivel egyáltalán nem vagyok megelégedve. Éjszakára rozs volt. Nem voltam elájulva a felröpi mennyiségétől. Szóval..........legszívesebben abbahagynám ezt az eventet.
    A tárgyaalás nagyon jól sikerült, megkötöttük a szerződést. Nagyon aranyos volt a tolmácsom. Remélem lesz eredménye.
    Szia!
    Én akkor fogyok, ha arra figyelek, mit mivel eszem. Húshoz krumplit tilos, stb. Pedig de nagyon szeretem. Na most épp olyat csináltunk, ami nem fogyókúra barát. Szalonnát sütöttünk.
    Ne is beszéljünk a filterekről. Zabos vagyok rá.
    Rád is kiabál?? xD

19. zsozso577

Sziasztok!

Beszaladtam....igy a nap elején.....aztán valszeg, hogy hétfőn jelentkezem megint.

Jelenleg ugy látom, hogy este megleszek a filterekkel....ha nem akkor holnap reggel biztosan.
    Aztán jön a malom és a beadás!!!! Utána kéééésssszzz.....finisssss!

Mindenkinek sok-sok filtert kivánok a hétvégére......a befejezés elég neccesre fog sikeredni
    hisz már kezdődni fog a gyümis event!

Hová ez a nagy sietség?????

Szép hétvégét kivánok Mindenkinek!

20. patakvera

Most már én is elkezdet a salátaevést....8)...nem rossz így sem,de a krumpli....;) Már azt hittem képzelődöm,hogy beszélnek az édességek...xD;)
    Legyen szép hétvégéd neked is!:music:

pifepöfe kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.