Dumaláda

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: .szigi., témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. topipogi

topipogi Fórum félistene

Szia!
    Köszi a jókívánságot, eddig nem nagyon van látszata, még nagyon sok filter hiányzik, és úgy döntöttem, nem vagyok hajlandó 0 percezni. Max. nem lesz meg a felhő.
    Szia!
    Áááá..........nem képzelődsz.:music:ezek ilyen galádok, nem hagynak békén minket. Azért lehet krumplit enni, csak nem hússal.
    A kertemben a salátát lezabálták a csigák. :eek: Ők nőnek tőle.:p

pifepöfe és patakvera kedveli ezt.
  2. patakvera

patakvera Fórum félistene

Jaj a piszkok! 3napja nem vacsorázom....tegnap már nagyon hiányzott az édesség....bűnöztem és bekaptam 1 kockacukrot....barnát-talán ez csökkenti a bűnömet! o_OxD

pifepöfe kedveli ezt.
  3. topipogi

topipogi Fórum félistene

Ha komolyan nekiállok a fogyókúrának /nem, rosszul írom .......életmódváltásnak/, szoktam csinálni magamnak nasikát. Egy natúr joghurtba keverek reszelt almát, pici fahéjat, mazsolát, darált diót, vagy ami eszedbe jut. Semmi cukor, és nagyon finom. Ha szereted, lehet kókuszt is belekeverni.
    A barna cukor határozottan jobb választás.xD Én jobban szeretem, de nem veszek, mert akkor nagyon nehéz megállnom, hogy ne járjak rá.:eek:

pifepöfe és patakvera kedveli ezt.
  4. patakvera

Próbálok rászokni a joghurtra,de nem igazán szeretem....:sleepy:....most valami chia magot ajánlottak...o_O.

pifepöfe kedveli ezt.
  5. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Sziasztok :)
    Most értünk haza, csak beugrottam egy pillanatra, majd jövök, pusszancs mindenkinek :)

Kiváltottam mindhárom házikót(vadaskert, fűvészkert, manufaktúra), oszt’ le is amortizáltam a csillagjaimat rendesen, maradt 5 azaz öt darab csillagom...

Tegnap ezt készítettem ebédre: pulykamell csíkok Orly módra, főtt krumplival...

Orly módra: tojás, kevés liszt sörrel elkeverve,csíkok megmártogatva benne,forró olajban kisütve, natttyon finom :)

Egy kis nosztalgia anyáink idejéből :) jééé, a szerelem akkor is létezett már??? Ki érti ezt?;):):D

KLIKK ide---> https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/gyümölcspiac-csevegőtopik.14077/page-13#post-528898

Utoljára szerkesztett: 4.7.16
    vje0315 kedveli ezt.
  6. topipogi

topipogi Fórum félistene

Szia!
    Azért próbáld ki így a joghurtot, én se szeretem, de így megeszem.
    hallottam már erről a magról, de nem nagyon figyeltem, így nem tudok hozzászólni.
    Szia!
    Nincs már annyi csillagom, hogy kiváltsam a másik 2házikót. Még sokat kell gyűjtenem. Na de időm, mint a tenger.xD
    Hét végén feléd jártam, a Duna Plázánál voltam. Integettem!!!;)
    Finomat főztél, szeretem én is. Na és a céklát meg nagyon. Épp tegnap főztem.

patakvera kedveli ezt.
  7. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Sziasztok dumások :)

Ma reggel kaptam a bóótba, csodaszép és friss sárga laskagombát.
    Megéltem már pár esztendőt de még ilyen gombát nem láttam sosem, sem a piacon sem bóóótban.

Sima, nagy levelű laskát rendszeresen szoktam venni, mert a férjem nagyon szereti, készítek is belőle tejfölös/hagymás/paprikás gombaperkeltet de ezt a kisméretű sárga "izét" még nem ismerem, viszont tetszik nekem úgy a struktúrája, mint az állaga, amely(
    kipróbáltam, körömmel megnyomkodtam és) jó ropogós de közben annyira puha, hogy arra gondoltam, készítek belőle nyersen egy medvehagymás, ecetes, olíva olajas gombasalátát, megspékelve petruskával, kíváncsi lennék rá, hogy hogyan is ízlene a férjemnek.
    Ő odavan a gombákért, én kevésbé...
    de megeszem néhanapján bármilyen ételként.

Ti csináltatok már, főztetek már, használtatok már ilyen gombát?
    Kéne pár 5let, hogy milyen kajaként is érdemes elkészíteni. Sok 5letem nincs nagyon rá, =re ott lapul a hűtőnkben és ahányszor kinyitom, szemügyre vesszük 1mást, ismerkedünk 1mással. Pillanatnyilag nem sok sikerrel...
    Tanácstalan vagyok a kicsi kis sárga laskagombával kapcsolatban. Mit készítsek belőle???

Így néz ki: egy kis mutató belőle: 1enlőre nem tudom hova rakni...de! nagyon szééép :)

.

vje0315, patakvera és topipogi kedveli ezt.
  8. topipogi

topipogi Fórum félistene

Szia!
    Nagyon jól néz ki, szerintem ugyan úgy kell bánni vele, mint a másik laskával. Mi régen jártunk gombászni, ilyet nem találtunk.
    De ettünk rengeteg féle gombát. Voltak kedvenceim. Őzláb, lila pereszke, szegfű, és a kis kedvencem a gyapjas tintagomba.

vje0315 kedveli ezt.
  9. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Sziasztok lányok :)

Naaa! Sikerült a sárga laskát "eladnom" a férjemnek úgy, hogy majd meg volt veszve érte :)

Így készítettem el: fogtam a sárga laskát, betettem egy szűrőkanálba és lobogó forró vízben megmártogattam 4-5-ször, hogy egy kissé puhább legyen. Megvártam amíg kihűl, közben bekevertem bazsalikomecetes/cukros/medvehagymás/olívaolajas és őrölt Himalája fekete sós levet.
    Belenyomattam csíkokra vágva a sárga laskagombát és betettem a hűtőbe összeérni estére.
    Mikor hazajött a férjem odaadtam neki, hogy kóstolja meg, ízlik-e?

Netuddmeg! Lehetetlen volt kiszedni a kezébő ezt a salátát!!!
    Mire felocsúdtam, nem volt mit lefotózni... egész1szerűen betörölte a sárga laskagomba salátámat kb.2 perc alatt.
    Számomra érthetetlen, hogyan lehet ennyire rajongani bármilyen kajáért is?
    Mindig is tudtam, hogy a férjem lökött de, hogy ennyire?
    Mondjuk ha normális lett volna... bele sem szerettem volna tetőtől-talpig, de néha mostanság is meg tud lepni a hülyeségeivel és az idiotizmuságaival :)
    NO! Azért... semmi péééézért nem adnám Őt senkinek sem oda :)
    .
    .
    .
    Pár szó a Himalája fekete sóról: volt egy olyan esemény/dolog az életemben, ami engem már évek óta erősen foglalkoztatott...
    Olyannyira, hogy meglepiként meg is akartam venni egy terméket a férjemnek, aki nagyonnnaggggy gasztro ínyenc. Vásárolni akartam neki FEKETE Himalája sót.
    Ki is néztem egy Budapesten kapható gasztro boltban(a Culinarisban) de (közben) sikerült egy rossz küszöb-lépés-mozdulattal eltörni a bokámat, így nem jutottam el oda, ahova szerettem volna.

Nem tudtam megvenni a férjemnek a fekete Himalája sót :(
    Roppant szomorú voltam akkoriban és el árultam a férjemnek karácsonykor, és meg is mutattam képeken neki, hogy EZT SZERETTEM VOLNA MEGVENNI NEKED!!!
    de sajnos közbe szólt a sors :(
    Mit ad Isten? Egy hete a férjem haza kolbászolt egy kis csomaggal a kezeit a háta mögé rakva azt kérdezte tőlem, hogy: Találd ki macus, mi van a kezemben?
    Ne szóóórakozz velem mutimeg mit hoztál???
    és............ akkor elővillantotta a Himalaya fekete sóóóóóóóóóóót :)

Könnyekkel küszködve néztem, hogy JAJJ!Istenem pont EZT akartam neked megvenni!!!
    Hááát, hazakerültél te fránya feketesó!

Megemlítenék néhány dolgot a fekete sóról:
    Vulkanikus eredetű, enyhén PUKIszagú(kénes illata van), viszont ezért cserébe amúgy,
    vérnyomáscsökkentő és látásjavító termék is.

vje0315 és patakvera kedveli ezt.
  10. topipogi

topipogi Fórum félistene

Sziasztok!!

Biztos finom volt az a gomba, ha csak 2 perc kellett az eltüntetéséhez.
    Ma töltött paprikát csináltam. Naaagyon fini lett.
    Már olvastam erről a sóról, de nem találkoztunk még személyesen. Ilyen illata van??? Húúúú.....lehet, már nem is akarok vele annyira találkozni???xD Habár a hatása az jó lenne, mindkettőt tudnám hasznosítani.
    Eventtel hogy állsz??

11. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Sziasztok :)
    Az eventtel már az első nap végeztem, azóta 13millió csépét kapáltam össze a piacon a fatermésekből :)
    A saláta tényleg nem tartott tovább 2 percnél :)
    A férjem hazajött, átöltözött játszóruhába, én megmutattam neki a gombasalátát és ott, helyben, állva neki is esett, pedig az a vacsija mellé volt tervezve. Később rendesen meg is vacsorázott, és közölte velem: ő azt hitte, hogy a sárgalaska saláta az előétel, merthogy az éttermekben is jóóó drágán salátákat kínálgatnak előételként...
    Ó! hogy le nem szakadt a plafonunk!
    jóóó nagy hóhányó az énemberem mi? :)

Naszóval: ezzel a fekete sóval mostanában még barátkozgatunk, a salátába téve =általán nem volt sem pukiszaga sem kénes íze, gondolom, hogy az olíva olaj miatt vagy az ecetes víz miatt. Az első próbakör után a véleményem:
    salátába nyomatva kitűnő kiegészítő a fekete só!
    Ne ijedj meg tőle Topi!:)

Tegnap este én tükörtojást ettem vacsira és meg is sóztam ezzel a fekete sóval, őrölten és próbaképp. Egyáltalán nem érződött sem a pukiszaga sem a kénes illata, gondolom, hogy azért, mert a tojás önmagában is pukiszagú, így nem tűnt fel semmi különös az evésekor. A férjem által hozott adag arra jó, hogy kipróbáljam milyen ételekben is használható ez a vulkanikus eredetű csemege(?) ha lehet annak mondani.
    Mindig is óvatos duhaj voltam kajaügyben, mert az anyukám is és a körösztanya is kegyetlenül jóóóó szakács volt, állati sok finom kaja főzését tanultam meg tőlük de ennek ellenére nem is akartam soha a nyomukba lépni.
    Eléggé KOS vagyok ahhoz, hogy magam próbálgassam ki a recepteket és elég soxor koppantam is a falon emiatt :)
    Viszont soha nem keserítettek el a kudarcok sem, mindig és állandóan új utakat kerestem a gasztronómiában. Kivéve a tökfőzeléket! Azzal nagyon nagy fasírtban vagyok és így is fogok meghalni. Mellesleg tegnap vacsira a férjemnek friss, idei tökből, tejfölös, kapros tökfőzeléket főztem,
    ezért is ettem én tükörtojást :)

Na! a pukiszagról eszembe jutott két esemény. Az 1ik a férjemmel történt, a másik velem, mindkettő a metróban. Minden nap 4kis műanyag dobozkában csomagolok a férjemnek kaját és azzal indítom útnak a napi körútjára. A 4dobozban van 1felvágottas, 1sajtos, 1vitaminos(paradicsom,paprika,banán stb) és egy édességes. Egy nap 2főtt tojást tettem be neki a kis dobozkájába. Állítása szerint, amikor leült a metró kocsiba egy ülésre, azt vette észre, hogy mindenki fel kel mellőle. Nem értette... de azután rájött, hogy a főtt tojás pukiszaga miatt rebbentek szét az utasok.
    Attól kezdve nem hagyott békén! Macus, mondta: mostantól minden nap legalább egy büdös, főtt tojást adjál nekem, mert lesz ülőhelyem a metrón!!!
    Szerintetek normális?

A másik "esemény" velem fordult elő: Angyalföldön lakom de az újpesti piacra járok ki a csemegékért. Van egy olyan savanyúságos Újpesten, akit nem cserélnék le senkivel sem. Boldogan vittem haza a savanyú káposztámat a szatyromban a metrón, és 1szer csak azt vettem észre, hogy folyamatosan eltűnnek mellőlem az utasok. Rájöttem, hogy talán azért, mert a savanyú káposztának zárt térben F..ngszaga van és ezért rebbentek el mellőlem az emberek. Semmi gond! Elővettem az átlátszó nejlonzacskós savanyú káposztámat és meglibegtettem, felmutattam az utasoknak, hogy nem én pukiztam, hanem a savanyú káposztának az ILLATA töltötte be a szűk, levegőtlen teret.
    Azonnal visszaültek a helyükre az utasok... úgy látszik, hogy ŐK is szerették a töltött káposztát :)
    Megyek kaját venni, majd jövök később :)

12. topipogi

topipogi Fórum félistene

Sziasztok!!

Szia!
    Event...........van minden fából 3 db, és a bolt kiürítve. Ma újabb event kezdődik, tenyésztős. Nekem még mindenhol a fák vannak. Majd meglátom, mennyi lesz a felröpi.
    A savanyú káposztáról.........egyszer vettem, és beraktam a kocsiba, majd bementem az erzsébeti piacra körülnézni. megyek vissza a kocsihoz, és látom, nyitva van a hátsó ajtaja. Nem tűnt el semmi, pedig már volt 1-2 vásárolt dolog. Gondolom megérezték a szagot, és elfutottak.xD

13. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Szeretném elolvasni...!!!
    Remélem, hogy meg is tehetem...
    Tényleg hülyülünk itt ezerrel de ez nem véletlen... van jobb 5leted? :)
    Szeretek olvasgatni, hiszen úgy gondolom, hogy MINDIG tanul az Ember :)
    Várom az írásodat :)

Utoljára szerkesztett: 8.7.16
    patakvera kedveli ezt.
  14. patakvera

:sleepy:Szomorú. Falun biztosan szólnék a védőnőnek,de a nagyvárosban....ki tudja kihez tartozik....de ha a ti udvarotokban van,akkor talán az anyját is láttad már???

Moderátor által utoljára szerkesztve: 7.7.16
  15. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

HÁÁÁT, nem láttam az anyját még, sőt a kisfiút sem ismerem :( valószínűleg új lakók(bérlők) lehetnek nálunk...
    Te mit tennél? Bejelentenéd e az esetet a gyámhatóságnál vagy nem? én még várok a férjem véleményére estig.
    Megbeszélem vele és utána döntök.

DE! a szívem szerint már most bejelenteném az esetet a rendőrségen, de lehet, hogy nem lenne igazam.
    Nem vagyok biztos a dolgomban.
    Az viszont aggaszt, hogy annak a tulajnak, akinek a kocsija tetejét(a szemem láttára)behorpasztotta a fiúcska tomboló labdarúgása... annak talán több tízezer(esetleg százezer) forintos kárt okozott ennek a gyereknek a tombolása.
    JAJJ de nehéz!!!

Utoljára szerkesztett: 7.7.16
    patakvera kedveli ezt.
  16. Nildia

Nildia Fórum elő legendája

Szia pifepöfe!

Ide is bemásolom, hogy biztosan ne kerülje el a figyelmedet, hogy a hsz-ed módosításra került :

Legyél olyan kedves és fogd vissza magad - még így sem írhatod ki ezt egy nyílt fórumra!!!!!
    Van egy fórumszabályzat, be kell tartania mindenkinek - nem való életben cseverészel a valós ismerőseiddel.
    A szó elszáll, az írás megmarad!!!!!!!

17. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

pfűű! legalább olyan büdi is lehetett a káposztád, mint az enyém volt anno' !!! :) :) :)

Nektek hogy tetszik ez a nublonosnak eladni próbált csigás event?

hááát..., nekem egyáltalán nem tetszik és hogy őszinte legyek, ettől a csigás eventtől nem sokat várok, és szerintem nem is lesz sikeres! K
    ábé 30%-os érdekeltségű lesz a szokásos tenyésztgetős eventekhez képest...
    A csiga a franciáknál rúghat legfeljebb labdába, a magyaroknál semmiképpen!

Tutti, hogy a magyarok semmilyen erőfeszítést nem fognak tenni azért, hogy a csigákat tenyészék!
    A magyarok szerintem borzalmasan utálják a csigákat! :)
    Sok sikert mindenkinek, akiknek tetszik a csiga event, ez nálam nem lesz egy nyerő event.

Nektek tetszik?

Utoljára szerkesztett: 7.7.16
  18. topipogi

topipogi Fórum félistene

Szia!
    Nem tudom, mit tennék így hirtelen, de elég aggasztó a dolog.
    Deee.........vannak magyarok, akik szeretik a csigát. Na nem én.........habár ki tudja...........amíg nem kóstoltam, véleményt se nagyon mondhatok.
    Még nem mondok véleményt az eventről. Habár tenyészteni is csak bumm alatt vagyok hajlandó.

patakvera kedveli ezt.
  19. patakvera

Lesz boom? Ja most nézem lesz...:)

20. topipogi

topipogi Fórum félistene

Sziasztok!!
    Ma lessz 18-22 óráig. Még mindig fák vannak nálam kint, de meg vagyok elégedve a felröpi menyiséggel. Az első sort beadtam, oda mind a 4 helyen csak az alap kell.

patakvera kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.