Visszajelzés Fórum újdonságok csevegő

Kategória: 'Aktuális témák megbeszélése', témanyitó: Ableotory, témanyitás ideje: 14.2.24.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. Ableotory

  Ableotory Team Leader Team Farmerama HU

  Kedves Játékosok!
  Az elmúlt napokban újdonságokat vezettünk be a fórumon.

  Ebben a topicban lehetőségek van megosztani a véleményeket, ötleteket az újdonságokkal kapcsolatban.

  Köszönjük!
   
  PalMa, alex0824, .dina1. és 3 más kedveli ezt.
 2. Ableotory

  Ableotory Team Leader Team Farmerama HU

  Sziasztok!

  Toma írt egy ötletet - ide is elhozom, hogy itt is láthassátok.

   
  zagimichna, -kaktuszable-, Othep és 12 más kedveli ezt.
 3. pittikepoter

  pittikepoter Járnitanuló

  Ugyan ki hiszi el, hogy azok a játékosok, akik egy oldalon belül egy-két hozzászólást sem képesek visszaolvasni, a problémáik lejegyzése után átmennek a másik topicba, tippeket keresgélni, segítő írásokat böngészni.
  Én személy szerint el szoktam olvasni a segítségkéréseket, és az eventcsevegők többségét is, de amikor egy oldalon belül a húsz hozzászólásból ( mert egy oldalon nálam annyi jelenik meg ) minden második ( jobb esetben csak minden harmadik ) ugyanazt a kérdést tartalmazza, és már mindenkinek a fülén jön ki a téma, szerintem az épeszű olvasókban felbukkan a kétség: mi értelme van-lesz az új formációnak?!
  Gyakorlatilag teljesen egyetértek Tomával...
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 15.2.24
  Ms.AbyZu, -kaktuszable-, Mica67 és 11 más kedveli ezt.
 4. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Sziasztok!
  Az Oázisban már leírtam, de szerettem volna áthozni ide is az írásomat:
  Szia!

  Pontosan ez a tudathasadásos állapot tartott vissza attól, hogy délután írjak bármelyik csevegőbe, bármelyik topikba. Jelenleg megpróbálok írni, de félek, hogy elvétem és nem odakerül az írásom ahová tartozik.

  Ha leírom, hogy én mit fogok csinálni és örülök az eventnek az már taktikai tanács lehet. De, ha az emlékeim szerint valami nem stimmelt az előző hasonló eventben és örülnék neki, ha ez változna az már kritika és a másikba kéne vinnem?
  No minden esetre olvasok aztán meglátom, hogy hol lehet a helyem...?

  Nekem is nagyon tetszik Toma javaslata idézem
  "Lehetne egy taktikai topik, ahol közzé lehetne tenni a számolgatásokat, taktikákat, módszereket; valamint itt lehetne kérdezni az event kapcsán. És lenne egy másik, egy véleményes topik, ahol le lehetne írni mi tetszik és mi nem tetszik az eventben."

  Talán egy ilyenben jobban megtalálnám a helyemet az írásra.... mert jelenleg nem sok kedvem van az íráshoz.
   
  -kaktuszable-, Mica67, mamszi5107 és 11 más kedveli ezt.
 5. HéricsBáró

  HéricsBáró Fórum elő legendája

  Sziasztok
  Akkor ha jól értem .

  Van a pletyka topik : Az eljövendő eventeket tárgyaljuk ki :

  Van az event topok : Az eventet tárgyaljuk ki

  Van a panasz topok : Az event panaszait tárgyaljuk ki .

  Ez a topik : Az event új tulajdonságait tárgyaljuk ki .

  Hiányolom az event vége topikot : Az event tanulságait kéne kitárgyalni , ki mit hibázott , és legközelebb hogy kéne .

  Közben azért még befigyel a piacos topik , a fejlődés taktika , a bónuslexikon stb
   
  Mica67, Swartsch, Pitemano és 7 más kedveli ezt.
 6. Dorottya-Manó

  Dorottya-Manó Járnitanuló

  Hali
  Hiányzik még az event taktikai ötleteinek gyűjteménye.
  Az eventes kérdések topikja.

  Ez így már vicc!
   
 7. zebrina04

  zebrina04 Kivételes tehetség

  Nem sok értelmét látom a topik szétválasztásának, csak a modiknak lesz sokkal több dolguk.
   
 8. alex0824

  alex0824 Fórum császára

  Sziasztok!

  Lehet hosszú lesz a véleményem, bocsánat érte.
  A kettős csevegő ötlete Toma verziójában elfogadható.
  De több észrevételem is van az újdonságokkal kapcsolatban.
  Észrevételeim, kizárólag a fórum, a moderátorok és a fórumlakók érdekeit próbálják szolgálni, nem áll szándékomban senkit megbántani, megsérteni, így kérek mindenkit, hogy ne vegye esetleg magára a leírottakat.

  Mint munkaadó, több évtizedes tapasztalattal, nem tartom az időzítést alkalmasnak az újdonság bevezetésére! Jelenleg a magyar fórum erős munkaerőhiánnyal küzd. Annyira, mint többször olvashattuk, hogy már az elégséges szolgáltatás, a létfontosságú dolgok fenntartása került veszélybe.
  Ilyenkor nem szabad bevezetni olyan újdonságokat, ami a munkavállalókra plusz terhet róhat, sehol nem is szoktak, még akkor sem, ha a munkavállalók abba beleegyeznének, önként vállalnák a plusz munkát. Mert minden újdonság kivétel nélkül, a munkavállaló szemében, a kezdeti lelkesedés, esetleges siker után is, előbb utóbb, rövid időn belül, csak egy megszokott plusz munka lesz és ezzel plusz teherré változik, ami tovább ronthatja az elégséges szolgáltatás fenntartásának lehetőségét és az elvégzett munkák minőségére is kihatással lesz. Minden bevezetett újdonság, a maradék munkavállalóktól több munkát, nagyobb stressztűrést, több figyelmet követel meg. Ilyen időszakban inkább a maradék munkavállalók munkájának a megkönnyítését kell megcélozni, kevésbé lényeges, felesleges szolgáltatások felfüggesztésével, megszüntetésével, ezzel biztosítva, hogy a maradék állomány idő előtt ne fáradjon ki. Igaz ez egy játék, de a moderátorok ettől függetlenül ugyanolyan munkát végeznek, mint egy irodában ülő bármely alkalmazott a valós munkahelyén, teljesen mindegy, hogy azt otthon a szabadidejükben, vagy a munkahelyükről végzik. Tehát a munkájukat érintő változások moderátorként, teljesen ugyanolyan kihatással van rájuk, és az elvégzett munkájukra, mintha az életbeli munkájukban történne egy egy változás.

  A mostani kettős csevegők ebben a formájukban, nem csak a moderátorok munkáját nehezítheti meg, de a segítő szándékú taktikai játékosokét is. A játékosok bizonyos esetekben, kénytelenek a hozzászólásokat költöztetni csevegőről csevegőre, ha a szabályokat be akarják tartani. Hosszútávon ehhez vagy hozzászokik egy játékos, vagy inkább mellőzi, hogy egyáltalán válaszoljon, segítsen. A szabályoknál jelenleg az van írva, hogy ha egy hozzászólás esetleg nem a megfelelő topikba lesz leírva, akkor az átkerül egyik helyről a másikra, az áthelyezésre kerül. Ez leírva szép, de mint játékosként és volt moderátorként is a tapasztalatom az, hogy ez egy idő után átvált az esetek többségében indoklás, értesítés nélküli, sima hozzászólás törléssé. Persze a moderátor eldöntheti, hogy milyen eszközöket használ, töröl , vagy áthelyez. De mivel az elmúlt 14 év tapasztalata az, hogy egy idő után, az esetek nagy többségében a sima törlést választják a moderátorok, számomra érthető okokból, de most nem tartom valószínűnek, kétségeim vannak afelől, hogy akkora változás történne, hogy minden moderátor egységesen, minden eltévedt hozzászólás esetében, az értesítéssel egybekötött áthelyezést választanák hosszútávon a jövőben, ezekben a csevegőkben. Főleg akkor, amikor esetleg reggel belépve egy bonyolultabb eventnél, a csevegőkben szembe találkoznának, több tucat nem megfelelő helyre írt hozzászólással és még több tucat panaszkönyvbe való panasszal. Az olyan hozzászólások megfelelő kezelése, amik taktikát, pozitív véleményt és panaszt is tartalmaznak szintén problémát okozhatnak. A beidézésekkel rossz helyre írt hozzászólások pedig, áthelyezve egyik csevegőből a másikba, egyaránt összezavarhatja a hozzászólások íróit, olvasóit, és a moderátorokat egyaránt. A mostani megoldás eventtől függően, okozhat inkább káoszt mint rendet egy egy csevegőben, ha a játékosok a szabályok betartásával, az eventről szeretnének beszélgetni.

  Toma verziója hasznos lehet.
  De gyakorlatilag itt is egy kettős csevegőről beszélünk, ahol ahogy eddig is, mindig lesznek olyan játékosok, akik nem fognak a megfelelő helyre írni. Itt is lesznek olyanok, akik egy hsz-el feljebb sem képesek olvasni, és itt is lesznek olyan játékosok, akik ezeknek a játékosoknak továbbra is 20-adjára is leírják majd ugyanazt. Mert nem a fórummal, nem a moderátorokkal van a baj, hanem a játékosok egy rétegével , akik miatt ezekben a lehetséges jövőbeli csevegőkben is, majd a moderátorok többlet munkát kapnak, a fórumlakó segítőszándékú 10-20 játékos meg újabb, betartandó szabályokat, korlátokat, a segítő munkájukat megnehezítő változásokat!

  Az eventekről történő szavazás elfér, gondot nem okoz, újdonságként visz egy kis változatosságot a csevegőkbe.
   
  kariatida, -kaktuszable-, Othep és 17 más kedveli ezt.
 9. Ableotory

  Ableotory Team Leader Team Farmerama HU

  Szia!
  Legyél szíves meghagyni számomra, Kazimirnek és a csapattagok számára azt, hogy mit - mikor vezetünk be.
  Azért mert hiányban szenvedünk, nem jelenti azt, hogy nem beszéltük meg közösen az újdonságot.

  A csapat véleménye, hogy továbbra is időt szánunk a rendszer kiforrására, és a további változtatásokat (amennyiben lesznek) át fogjuk beszélni.

  Ez pedig nem egy munkahely.
   
  Swartsch, Sali~*.*, pisti243 és 5 más kedveli ezt.
 10. vízöntő

  vízöntő Fórum parancsnoka

  Sziasztok!
  Nekem is az a véleményem, idő kell ( nem is 1- 2 nap) hogy véleményt lehessen alkotni, most még egyenlőre számomra is idegen, sőt nem is annyira tetszik, de ez köszönhető az évek alatti begyepesedésnek részemről. Annak idején így volt a piac újítás is, mindenki azt írta hogy milyen -...... , és megtanulta azért mára , öreg fiatal egyaránt. Részemről annyi a kérés ha nem jó helyre ír valaki , azért ne legyen főbe járó bűn, mert még meg kell tanulni szokni az újdonságokat. . Javaslatom ha értelmes változás vezetnek be , tegyék minél többször.
   
  Othep, farmeres53, Enike** és 9 más kedveli ezt.
 11. alex0824

  alex0824 Fórum császára

  Elnézést kérek tőled!
  Csak a véleményem írtam le arról, hogy én mint játékos miként látom a helyzetet a fórumon megjelent információk alapján. Természetesen Te látod jobban mire van kapacitásotok és mire nincs.
  Teljes mértékben a Ti döntésetek mit, mikor és miként változtattok meg a fórumon.
  Még véletlenül sem áll szándékomban bármilyen vitába keveredni veled semmilyen témában.
  Ha netán megbántottalak téged, vagy a csapatod bármely tagját, nagyon sajnálom és bocsánatot kérek tőletek. Remélem ettől függetlenül, a kettős csevegőkről írt véleményemet átértékelitek, esetleg hasznosnak találjátok.
   
 12. Ableotory

  Ableotory Team Leader Team Farmerama HU

  Szia!
  Amennyiben tehetném, sok-sok tetsziket küldenék még a hozzászólásodra.
  Így van: mindennek időt kell adni, és alakul minden. Pár nap alatt levonni következtetéseket teljesen felesleges.
  Természeten, nem lesz "főbe járó bűn". A csapattagok nem fognak büntetni, se semmilyen szankciót ezért alkalmazni. Az újdonságot mindenkinek szoknia kell. Ez így van rendjén.
   
  Othep, Swartsch, Sali~*.* és 5 más kedveli ezt.
 13. GA-BI-O-Farm

  GA-BI-O-Farm Fórum császára

  Sziasztok!
  alex0824 és
  Ableotory


  Mindkettőtöknek igaza van, jó lenne a kettős topic, ha minden játékos úgy használná, ahogyan kell.
  De, elég sok olyan játékos van, akik képtelen még azt is megjegyezni hova írt, beront a fórumra, leírja a nyomorát,
  ha nem boldogul 1-1 eventtel, hozzáteszem a saját hibájából. Hiába a segítő szándék, ha épp azok nem olvassák, akiknek szól.
  Az elmúlt 2 event kapcsán is az ember idegbajt kapott, mert sokan 1 hsz.-el feljebb sem képesek olvasni, csak
  írnak és írnak és ezt a moderátorok is láthatják.
  Magam részéről én szívesen olvasok minden segítő szándékot, elkövetek mindent, hogy a játék optimális legyen számomra.
  Amikor tudok segítek, de lehet inkább írni sem fogok, mert néha úgy kinyílik a bicska a zsebembe, hogy olyat véleményt írnék,
  egyes játékosoknak, amiért én lennék törülve.
  Szóval valahogyan el kellene érni, hogy mindenki megfelelő módon használja a topicokat.
  Lehet nem az lenne a megoldás, hogy a hsz.-eket hurcoljuk egyik helyről a másikra, hanem egyszerűen törlésre kerülnek,
  megfelelő indoklással - rossz helyre írtál kispajtás!
  Aztán egyszer csak eljutunk oda, hogy minden normálisan működjön.
   
  -kaktuszable-, Othep, Luca_511 és 15 más kedveli ezt.
 14. zsütter

  zsütter Aktív író

  Sziasztok.

  Én úgy gondolom, hogy a munka a hozzászólásokkal van. Attól mert több vagy kevesebb topic van, a hozzászólások száma ugyan annyi lesz.
  De minél több topic van, annál rendszerezettebb a fórum és annál kevesebb hozzászólást kell mozgatni (ami kevesebb munka) és mindenki oda megy írni/olvasni, amelyik topic a legjobban érdekli, tehát sok fölös hsz olvasást kímél meg a játékosoknak.
  Én jó ötletnek tartom, az event értékelését meg mégjobbnak, főleg ha van rá esély, hogy a Központ is értesül a visszajelzésekről.
   
  Othep, Swartsch, Sali~*.* és 7 más kedveli ezt.
 15. Ableotory

  Ableotory Team Leader Team Farmerama HU

  Szia!
  Így van. És bizony egy fórumon a rendszer fontos. Az tény is való, hogy ez akár sok topicot igényel. Van aki szeretné átlátni a rendszert, és van aki nem. Az utóbbi okozza azt a jelenséget, miszerint vannak olyan játékosok, akik "dühből" és rondítva - ahol épp találja magát, megírja a panaszát.
   
 16. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Sziasztok!
  Ha megengeditek írnék még pár gondolatot a topikok mennyiségéhez. Ahhoz, hogy egy fórum és a topikok átláthatóak legyenek mindenki számára, olvasni kéne napi szinten azokat (legalább is az új hozzászólásokat).
  A játékosok nagy része még az eventes csevegőt sem olvasta el eddig. Kérdezett, írt burkoltan vagy keményen leírta a véleményét az aktuális gondjairól. A válaszokat - már ha- voltak nem jelezte semmi sem, nem volt ott egy köszönöm a tanácsot vagy valami hasonló.
  Az utóbbi időkben szinte a panaszkönyvben éreztem magamat, ha betévedtem az eventes csevegőbe. Nem volt jó érzés....
  Nem kötelező nekem bármelyik topikba írni, olvasni...
  Viszont valószínűleg veszteni fog vele pár topik.
  Szívesen olvasom mások tapasztalatait, és örömmel osztom meg az én "tudásomat" is másokkal. Majd megismerem és megszokom az új fórumot is, ha az időm és az egészségem engedi.
   
  PaySkin, Othep, Luca_511 és 13 más kedveli ezt.
 17. Kisfenyő

  Kisfenyő Kivételes tehetség

  Sziasztok!
  A két új topiknak ebben a formában nem látom sok értelmét, mármint a panasztopiknak, mert 18:04 perckor kérdeztem valamit a tenyésztős eventtel kapcsolatban, azonban a mostani pillanatig sem kaptam rá választ, de látom más is vár a válaszokra.
  Közben befejeztem a tenyésztős eventet is!
  Lehet nem jó helyre írtam...... de a másikba nem mertem írni, mert nem a pozitív véleményemet akartam leírni, hanem kérdezni.
  Szóval kusza így.
  Toma ötletét jónak tartom, egyszerű, érthető...
  Ha már új topikok... lehetne kérdezős, taktikai, meg legyen egy dühöngő... ahol a bosszúságot kiadhatjuk.
  Ezek egyértelműek .... szerintem.
   
  Swartsch, alex0824, SparrowC és még 1 ember kedveli ezt.
 18. Dolphin

  Dolphin S-Moderator Team Farmerama HU

  Szia,
  segítségkérésre továbbra is a Segítségkérő topikokat javasoljuk használni, az oda megírt kérdéseket válaszoljuk meg a leggyorsabban, de ott is csak akkor tudunk válaszolni, ha éppen van Moderátor a gépnél.
  A Csevegő/Panasztopikba mindig ritkább a moderátori jelenlét, így ha ott teszel fel kérdést, egészen biztosan többet kell várnod egy válaszra.
  Megértésedet köszönöm!
   
  PalMa, Swartsch, alex0824 és 5 más kedveli ezt.
 19. Kisfenyő

  Kisfenyő Kivételes tehetség

  Köszönöm szépen a tájékoztatást
   
  Swartsch, alex0824, genka53 és 2 más kedveli ezt.
 20. alex0824

  alex0824 Fórum császára

  Szia!
  Az event értékelése jó lehetőség a játékosoknak kétségtelen. De azt használni is tudni kellene!
  Érdemesebb lenne az értékelést az utolsó napon megnyitni, ha az azt szolgálja majd, hogy visszajelzéseket támasszon alá.
  Nem csak itt, hanem máshol is, már az event kezdésénél vannak, akik csak egy ismertető elolvasása alapján maximumra értékelik az eventet, vannak, akik az event elején már megteszik azt. Ettől még az event alatt történhet változtatás vagy bármi, ami miatt a játékos véleménye megváltozik de azon már változtatni nem tud. Így a szavazás, egy ilyen esetben már nem tükrözi a valóságot. Előfordulhat olyan eset, hogy a panaszos csevegő tele van panasszal, ami azt tükrözi, hogy a játékosok elégedetlenek, bármikor lehet egy ilyen réteg, viszont a játékosok nagy része nem ír a fórumra semmit, viszont egy szavazást elengedhet. Mi történik, akkor ha a csevegő tele van panasszal, de a szavazásban résztvevők nagy többsége (csendes játékosok) elfogadhatónak, jónak tartja az eventet? Melyik eredmény lesz elküldve egy ilyen esetben? Ha mindkettő, azaz a játékosok a csevegőkben rossznak minősítették az eventet, viszont a szavazás alapján az jó volt, erre mit lépnének a központban? Vagy csak bizonyos esetekben lesz felhasználva a szavazás eredménye?
   
  Utoljára szerkesztett: 16.2.24
  Ms.AbyZu, PaySkin, vihence és 10 más kedveli ezt.