Visszajelzés Fórum újdonságok csevegő

Kategória: 'Aktuális témák megbeszélése', témanyitó: Ableotory, témanyitás ideje: 14.2.24.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  A jó pörköltnek véleményem szerint a zamata a szaftjában van, főleg ha adunk hozzá egy pici vörösbort is.
  Ha a receptet nem ismerjük ott vannak a szakácskönyvek amik nagyszerűen leírják lépésről lépésre a tenni főzni valókat.
  No a lényeg a lényeg, olvasni kell legyen az eventismertető, vagy jótanácsok tapasztalatok amiket hozzáfűznek a játékosok.
  Utána jöhet a kérdés:
  Ízlett?
  Ajánlaná másnak is ezt a receptet?
   
  vihence, genka53, _Ilona49_ és 6 más kedveli ezt.
 2. Gobio55

  Gobio55 Fórum hercege

  Sziasztok!

  Nem úgy van az kérem! Ha a konyhában szakács van, vagy cukrász, még nem biztos, hogy az az étel még finom is lesz. Nem minden szakember szakember, még ha van is papírja róla. A papír egy dolog, a tudás meg az érzék ahhoz, amit csinál, az meg a másik. Van ismerősöm, akinek van papírja, hogy tud vezetni géperejű járművet, de isten óvja meg azt, aki beül mellé a járműbe! Aztán, a mai reggel a konyhánkban két fő tevékenykedett, egyiknek sem szakmája a főzés. Egy konyhai kézilány (feleségem őméltósága) és egy kuka kukta. Ammeg ÉN lennék. De csak összehoztunk egy rendes ebédet, igaz majdnem hatvan éve főzőcskézünk már. Papír nincs, valami kevés tudás meg van. Gondolom az eventeket végrehajtó játékosok elsöprő többsége nem programozó, nem szerver- vagy hardvermérnök a számítógép világában, de azért elboldogul az eventtel, ha hagyják a BP szakemberei, akik nem tesznek keresztbe mindenféle hibával, menet közbeni újragondolt feladatokkal, meg azok a földönkívüliek is távol maradhatnának, akik rendszeresen túlterhelik a Bp szervereit.

  Ami a pörköltet illeti. Háááát ugyi ... A neve is adja azt, hogy NEM úgy kell csinálni, hogy először a hagyma a zsiradékon, meg a fűszerpaprika, meg ... Ha így csinálnám, akkor MITŐL LESZ pörkölt? A pörkölt attól pörkölt, hogy először pörkanyagot hozunk létre a húson. Lehetőleg semmi zsír és ha már az a jóféle hús már tényleg megpörkölődött, akkor lehet folytatni. Igazából egy régi könyvecskében olvastam, hogy van a pörkölt, van a paprikás és van ami se nem pörkölt, se nem paprikás. Amit Hérics Báró szakácskolléga leírt, az egy kiváló paprikás étel, amit én is imádok. De nem pörkölt. Én igazi pörköltet ritkán főzök, mert feleségem nem szereti. Ja! A könyvecske amire hivatkoztam: Néprajzi ínyesmesterség. Szerzője Erdei Ferenc. Azt, hogy mikor adták ki, nem tudom, talán a neten meg tudnám találni, de ami biztos, hogy az akkori ára huszonegy forint és ötven fillér volt. Ennyiért évtizedek óta semmilyen könyvet nem kapni. (Megnéztem, a kiadás éve 1971.) Az az Erdei Ferenc írta, aki a MTA - Magyar Tudományos Akadémia - nagyfőnöke volt, nem csak a főzésben volt tudós. :) Talán az eredeti ár százszorosáért meg lehetne venni valamilyen antikváriumban. Talán.

  Mellékesen leírom, bár nem vagyok szakács, se cukrász, a végzettségem messze áll az élelmiszeripartól, de egyrészt szeretek főzőcskézni, másrészt a baj az, hogy enni még inkább! Ez a külsőmön sajnos látszik is. Amikor az orvosok mondják, hogy gond van a súlyommal, mindig kikérem magamnak, mert a súlyommal semmi gond, a magasságommal esetleg már lehet bibi. De, lényeg, hogy szeretnék a kezdő főzőcskézőknek adni egy icipici tanácsot. Mind a két fiam szeret és tud is főzni. Pár éve kérdezte az idősebbik.
  - Apa! Miért van az, ha te csinálsz egy pörköltet, vagy ahhoz hasonlót, akkor neked mindig piros a főztöd, ha meg én főzöm, akkor az enyém meg barna? A paprikával lehet a gond?
  - Nem. Azzal semmi gond. A főzéseddel van a baj. Figyelj! Amikor a paprikát legközelebb beleteszed abba a pörköltbe, akkor felezd meg. A felét tedd bele, ahogy, amikor szoktad, a másik felét meg csak a főzés vége előtt pár perccel. Az elején beletett paprika megadja az ízét, a második adag meg a színét. - Azóta az ő pörköltjei is pirosak.

  Azt én sem értem, ha csak én/mi kóstoljuk meg, akkor a BP hogyan fogyasztja el?

  Megyek és sportolok egyet. - Ami azt jelenti, hogy megyek és a tévében megnézem a snoocer billiárdot. Lehet, hogy EZ a sport is besegít a túlsúlyhoz? :wuerg: Nem nézni kéne, hanem inkább ....:p
   
  rencsike982, vihence, -gyöngy-581 és 8 más kedveli ezt.
 3. zsani_apja

  zsani_apja Fórum elő legendája

  Szia!
  El kell kocogni a helyszínre, ahol a felvétel készült! :)
   
  alex0824, Sali~*.*, -gyöngy-581 és 5 más kedveli ezt.
 4. HéricsBáró

  HéricsBáró Fórum elő legendája

  Pont ezt írom , én így főzöm a pörköltet ( eventcsinálás ) és honnan tudjam , hogy jó e , ha nincs visszaigazolbva , mert a BP elveszi félkészen (lezárja az eventet )

  Márpedig én így csinálom a pörköltet .
   
  alex0824, Sali~*.* és Swartsch kedveli ezt.
 5. vízöntő

  vízöntő Fórum parancsnoka

  Sziasztok!
  Hát csak kapkodom a fejem, pörkölt. paprikás . hogy jönnek ezek ide, ( tévedés de azért megértettem)
  Én most is amondó vagyok, jó lesz ez így egy kis csiszolással.
  Én még nem dicsértem a modikat, de ügyesek , gyorsak, kedvesek. ( sok régit felülmúlnak már most) csak maradjon is így.
  Arra hivatkozni hogy ki mi volt, mennyit segített másokon, háááát.....
  És igen láttam fent többször is Kazimirt, azt hogy miért , de valami , vagy valakik miatt az biztos.
  Számomra nem az a mérvadó hogy ki hányas szinten van , előttem sem szebb sem jobb nem lesz a szememben.
  Csak jöjjenek az újdonságok még egyszer nekem határozottan tetszenek, és semmi nincs kőbe vésve, csiszolni lehet rajta. de ha csak ülök és nézek csak ki a fejemből, azzal nem lehet előre jutni.
  Az elmondottakhoz: akinek nem inge ne vegye magára, és főleg ne sértésnek , ez csak egy magán vélemény,
  Még csak annyit, igen van sok játékos is akiket mindig olvasok, adok a véleményükre , szerények de annál okosabbak itt tényleg nem írok neveket.

  Sziasztok!
  Igaz magam alá írok, de mostanában nem nagyon járnak erre felé. ( majd törlitek ha baj)
  Én igen is elmozdulást érzek a játékban, mégpedig pozitív sőt a modik részéról is.
  Pörgőseb, lett a játék, még ha sok panasz is érkezett az event gaz teljesítése miatt , a mennyiségekre gondolok.
  Nem panaszkodni kellene, át kell gondolni mindenkinek a saját lehetőségeit , és egyáltalán szükséges e nekem az a paszuly sor.
  Bármikor közben jöhet valami, 1 nap kiesik , akkor van e még tartalékom, és ha azt bevetem még behozom a le maradást.
  Ez a mostani event is sok ember fantáziáját megmozgatta,
  Csak is így tovább , még csak annyit megemelem a kalapom 1 modi előtt , ő is kezdő , de belátta a dolgokat ( jogos, vagy sem a volt sérelem a játékosok részéről) az teljesen mindegy, de leírta bocsi kedves játékosok de tévedtem.
  Sok sikert , jó játékot.
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 6.3.24
  aida2330, Ms.AbyZu, Ableotory és 11 más kedveli ezt.