GYIK Füvészkert - A második raktárház

Kategória: 'Játékismertetők', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 28.6.16.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. Csocsoovb

  Csocsoovb Fórum elő legendája

  Üdv Farmerek!


  A Füvészkert játékba kerülésének időpontja:

  2016.06.29. (szerda) 14 óra

  Mindenekelőtt szeretném leszögezni, hogy első körben nem teljes mellszélességgel találkozhatunk az új tárolóelemmel. A későbbiekben várható ennek bővítése. Első körben csupán két darabot szerezhetünk meg belőle. Az elsőt akkor, amikor a bölcs tölgynél 415 csillagért kiváltjuk a rúnát:


  füvészkert rúna.png

  A három raktárház rúnája egymás mellett található a következő sorrendben: vadaskert, füvészkert, manufaktúra. Ezeket a rúnákat nem kötelező sorban kiváltani, mivel mind a három egy kis leágazáson van. (Mi dönthetjük el, mikor melyiket, milyen sorrendben szeretnénk kiváltani.)

  A jog megszerzésével egy időben egy darab füvészkert a birtokunkba kerül. A füvészkert a fa menübe lesz látható, onnan tudjuk majd kitenni a farmunkra.


  füvészkert.png

  A másodikat a gazdaboltban tudjuk megvásárolni:

  gazdabolt.png
  Update!

  Nem szükséges csillagokért kiváltani a rúnát ahhoz, hogy a gazdaboltban megvásárolhassuk a füvészkertet 199 farmaranyért!


  A játékban található segítség szövege (A "?" ikonra kattintva érhető el) az alábbiakat tartalmazza, röviden összefoglalva a lényeget:


  Üdvözlünk a füvészkertben!

  Ez az új épület egy raktárház, amely lehetővé teszi, hogy rengeteg fát nevelj egyszerre. Nemcsak sokkal kevesebb helyet foglal a földeden, de időt is spórolhatsz vele, hiszen egy időben takaríthatod be a faültetvényeidet. A füvészkert fái egyszerre növekednek és állnak majd készen a betakarításra.


  Ha egy fát akarsz elhelyezni a füvészkertben, kattints a zöld + jelre! Ha van a pajtádban hozzáillő fejlesztés, azt is hozzáadhatod, ha újra rákattintasz a gombra. Annyi fát adhatsz hozzá a füvészkerthez, amennyi szabad hely van. A fák azonnal nőni kezdenek, de Kacsa Kata szuper- és turbótrágyájával megnövelheted a termelési mennyiséget vagy a sebességet!

  A füvészkert termelési ideje mindig annyi, mint azé a benne lévő fáé, aminek normál esetben a leghosszabb a termelési ideje. Ha már folyik a termelés, mikor beteszel egy új fát, az időzítő visszaáll. Vagyis csak akkor kezdd el a termelést, ha készen állsz.


  A gombra kattintva új helyeket adhatsz hozzá a füvészkerthez. A megnyíló ablakban látni fogod, milyen szerszámok kellenek a fejlesztéshez. Fúrógépeket a raktárházak betakarítása során találhatsz.

  Az építési tervek megszerzéséhez egy feladatot kell teljesítened. A sarokban lévő gombra kattintva benézhetsz a Gazdakörbe, és megtudhatod, pontosan mi is a feladat.

  Ha megvan az összes szükséges tárgy, egy kattintással végre is hajthatod a füvészkert fejlesztését!  Copyright © 2010 - 2016 Magyar FARMERAMA csapat

  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.

  .
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 21.12.16
  János1957, bubus002, .dina1. és 12 más kedveli ezt.
 2. Csocsoovb

  Csocsoovb Fórum elő legendája

  Füvészkert működése

  Nézzük szépen sorban, hogyan is működik ez a gyakorlatban.

  A bölcs tölgynél megszerzett füvészkertet kihelyezzük a fa menüből a farmunkra.


  Fák behelyezése.png
  A füvészkert az alábbi területekre helyezhető ki:
  • fő farm
  • szédült szántó
  • erdei tisztás
  Elérhető az 50. szinttől.
  Ára: 415 csillag az első darab, a második darab 199 FA

  Fák elhelyezése a füvészkertben

  A füvészkert igazgatása (fogaskerék ikon) gombra kattintva az alábbi ábra fogad majd bennünket:

  Fák kiválasztása.png


  Itt tudjuk betenni a tárolóba azokat a fákat, amelyeket használni szeretnénk:
  • "sima" fákat
  • XL, XXL fejlesztéseket
  • "titokzatos" fákat

  Amit nem lehet betenni:
  • mamut fákat, és azok fejlesztéseit

  Amikor megkapjuk a füvészkertet, a felső hat helyre tudunk fákat behelyezni. Ennek menete a következő: a zöld plusz jelre kattintunk, és a felugró ablakból kiválasztjuk azokat a fákat, amelyeket oda be szeretnénk helyezni. Amelyik fának zöldes háttere marad, abból a fajtából rendelkezünk olyan fejlesztéssel, amit arra még rá tudunk tenni. A fejlesztés elhelyezéséhez arra a fa ikonra kell kattintanunk, amelyiket fejleszteni szeretnénk. Ahol szürke a háttér, azt a fát nem tudjuk fejleszteni, mert nincs megfelelő fejlesztésünk hozzá a menüben.
  Alap fákat és fejlesztéseket egy időben is elhelyezhetünk a különböző rekeszekben.
  Arra azonban figyeljünk, hogy az érésidő a bent elhelyezett leghosszabb érésidejű fa idejével fog megegyezni, azaz érdemes arra törekedni, hogy a bent elhelyezett fák érésideje azonos legyen.
  Ha egy fát menet közben törlünk, vagy egy üres helyre újat teszünk be, az érésidők az elejéről fognak indulni! Azaz ezt a lépést nagyon át kell gondolnunk, megéri-e nekünk menet közben változtatni a bent elhelyezett fák listáján.
  Fák cseréje: a jobb felső sarokban látható piros x segítségével tudjuk törölni a behelyezett fát, majd utána a zöld + gombra kattintva betenni egy másikat.

  A füvészkertet bármikor vissza tudjuk tenni a menübe, ugyan úgy mint a fákat. Ugyan úgy viselkednek: törléskor a menübe kerülnek vissza, a folyamatban lévő termelés természetesen megszakad ilyen esetben. (Elveszítjük ilyenkor a korábban esetleg kiosztott Kacsa Kata szupertrágyát illetve Kacsa Kata turbó trágyát.)


  Fák gondozása a füvészkerteben

  Akárcsak a farmon, itt is lehetőségünk van mindenféle jóval megszórni a fáinkat, ami egy mozdulattal elvégezhető:


  Katázás.png


  Minden termelésben lévő fára egy mozdulattal rátehetjük a Kacsa Kata szupertrágyát és a Kacsa Kata turbótrágyát.
  A felső sorban látható, melyik termésből mennyit fogunk kapni aratáskor. A bal oldalon látható kör ikonban pedig azt a mennyiséget látjuk, amennyit összesen fogunk kapni.

  Az aratás ugyan úgy történik, mint normál fák esetén: megjelenik a megszokott beérést jelentő cumi, és akkor készen áll a füvészkert az aratásra.


  Copyright © 2010 - 2016 Magyar FARMERAMA csapat

  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.

  .
   
  osztrak12, János1957, bubus002 és 12 más kedveli ezt.
 3. Csocsoovb

  Csocsoovb Fórum elő legendája

  Füvészkert fejlesztése

  A füvészkert is fejleszthető, 2 újabb tárolórekeszt nyit meg a fák számára. Így összesen maximálisan 8 db fa helyezhető el egy füvészkertben.

  Füvészkert 1. szint: sárga

  1. fejlesztés.png
  A fejlesztés megszerzéséhez szükséges:
  • 4 db füvészkert építési terve
  • 4 db fúró
  • 5.000 db tetőcserép
  • 2 db fakalapács
  Ha van elegendő szerszámunk a fejlesztéshez, akkor a fejlesztés gombra kell kattintanunk.

  Fúrógép

  Fúró.png

  Fúrógépet a raktárházak (vadaskert, füvészkert, manufaktúra) aratásakor kaphatunk - tehát egy különleges szerszámról beszélünk, egyedi beszerzési lehetőséggel.

  Füvészkert építési terve

  füvészkert építési terve.png

  Füvészkert építési terve egy új gazdaköri küldetésből nyerhető, aminek neve: A Füvészkert
  A küldetés a szokásos helyen, a gazdakörben található.

  Füvészkert

  gazdaköri.png

  [​IMG]

  Állatoknál csak a farmról válogathatunk, tenyészállatoknál a szigetről is. Ennek technikai okai vannak: nem sikerült a két fajta tenyészállat csoportot megkülönböztetni egymástól.
  Növények és fák esetén is csak a farmon találhatóak jöhetnek szóba, lévén ez a fajta raktár a farmhoz készült.


  A következőképpen néz ki egy alap és egy fejlesztett füvészkert, amennyiben a beállításoknál az animáció be van kapcsolva:

  Füvészkert alap.gif


  Arborétum fejlesztve.gif

  Az animációk annak megfelelően változnak, hogy milyen fa került elhelyezésre az első sor bal oldalán lévő tároló rekeszbe.


  Copyright © 2010 - 2016 Magyar FARMERAMA csapat

  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.

  .
   
  osztrak12, Piros*, bubus002 és 14 más kedveli ezt.
 4. Csocsoovb

  Csocsoovb Fórum elő legendája

  Bónuszok, és egyéb "finomságok" működése


  • Minden füvészkertben elhelyezett fa egyszerre kerül:
   • Kacsa Kata szupertrágyázásra
   • Kacsa Kata turbótrágyázásra
  • A füvészkertnek egy globális időzítője van, azaz egyszerre készülnek el az fák.
  • Az érési idő mindig a benne tárolt leghosszabb érésidejű fa érésidejéhez igazodik.
  • Aratógép hatással van a füvészkertre is.
  Amit munkásokkal nem lehet elvégezni:
  • füvészkert feltöltése fákkal

  A különböző bónuszok hasonlóan hatnak a füvészkertben lévő fákra, mint ha a farmunkra lennének kitéve.

  Érésidő kiszámítása: minden esetben a füvészkertbe betett leghosszabb érésidejű fa érésidejével fog megegyezni a füvészkert érésideje.
  Tehát nem célszerű 12 órás érésidejű XXL fákat együtt behelyezni 20 órás fákkal, bár a rendszer megengedné azt.


  Copyright © 2010 - 2016 Magyar FARMERAMA csapat

  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.

  .
   
  osztrak12, bubus002, János1957 és 22 más kedveli ezt.
 5. Csocsoovb

  Csocsoovb Fórum elő legendája

  A füvészkertnek hamarosan megérkezik a szigetes változata is a játékba.


  Amit az újdonságról tudni érdemes.

  Működési elve hasonló a farmon már megismert füvészkerthez, ami fentebb olvasható.

  Ami a Bahamara szigeten és az esőerdőben használható Baha-füvészkert speciális tulajdonságait illeti:
  • A maja majmok szentélyében váltható ki a hetedik kamrában 30 Aranybanán ellenében.
  • A szigeten található piros kosárra kattintva a gazdaboltban is megvásárolható 199 farmarany ellenében. (Erre akkor van lehetőségünk, ha elértük az 50. szintet. Amennyiben még nem tartunk ott, akkor előbb aranybanánért ki kell váltanunk a szobrot, hogy meg tudjuk vásárolni.)
  bahafüves gazdabolt.png

  Tehát a farmaranyért való vásárlás lehetőségének nem feltétele a szobor kiváltása, elegendő az 50. szint elérése.
  FIGYELEM! A bahás raktárházak megvehetőek ugyan akkor is, ha nincs kiváltva a szobor, de kitenni csak akkor tudjuk, ha ki van váltva!

  füvészkert szobor.png


  A fejlesztés költsége azonos a farmon található füvészkerttel:

  A fejlesztés megszerzéséhez szükséges:
  • 4 db füvészkert építési terve
  • 4 db fúró
  • 5.000 db tetőcserép
  • 2 db fakalapács


  füvészkert.gif


  füvészkert 1.gif


  Természetesen annak érdekében, hogy elegendő füvészkert építési tervhez tudjunk hozzáférni, új küldetés is a rendelkezésünkre áll majd a gazdakörben.

  A baha füvészkert

  füvészkert baha küldi.png

  [​IMG]
  Állatoknál csak a Bahamáról válogathatunk, tenyészállatoknál azonban a farmról is. Ennek technikai okai vannak: nem sikerült a két fajta tenyészállat csoportot megkülönböztetni egymástól.
  Növények és fák esetén is csak a Bahamán termeszthetőek jöhetnek szóba, lévén ez a fajta raktár a szigethez készült.  Copyright © 2010 - 2016 Magyar FARMERAMA csapat

  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 21.3.22
  bubus002, .dina1., János1957 és 2 más kedveli ezt.
 6. |Tamás|

  |Tamás| Board Administrator Team Farmerama HU


  Az új raktárház érkezése várhatóan: 2017. szeptember 13. (szerda) 14:00


  Az újabb raktárház ára 199 FA lesz, melyet a bahamára belépve a gazdabolton keresztül tudunk kiváltani. Így a játékban összesen 1-et aranybanánért (30) míg a másik 2 darabot farmaranyért tudunk megvásárolni.


  gazdabolt.png

  A füvészkert alap esetben 6 db fa tárolására alkalmas, ez fejleszthető, hogy 8 db fát tudjunk behelyezni.

  Fejlesztéséhez 4 db füvészkert építési tervre, 4 db fúróra, 5.000 tetőcserépre és 2db fakalapácsra van szükségünk.


  Természetesen új gazdaköri feladat is érkezik a füvészkerthez, hogy füvészkert építési tervekhez juthassunk.

  Baha-Füvészkert 2.

  gazdakör.png


  [​IMG]  Copyright © 2010 - 2017 Magyar FARMERAMA csapat

  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  osztrak12, János1957, bubus002 és 4 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.